Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
 ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.

Ενόψει των εκλογών του 17ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί από 1-7-15 μέχρι και 4-7-15 στην Αθήνα, το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ καλεί τα μέλη του σωματείου,  στη Γενική Συνέλευση  για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ,  την Τρίτη 5/5/2015 και ώρα  9:00π.μ. στο γραφείο μας ,στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας,  Φλωρίνης 4 στην Έδεσσα.
Για την ημερομηνία αυτή έχει δοθεί  από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση  άδεια συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς της Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ.
Την ίδια ημέρα και μετά το τέλος της συνέλευσης  έως 18 μμ, θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Α ΕΛΜΕ :  :   elmepellas@yahoo.gr  μέχρι τις 10μμ  της Παρασκευής 1/5/2015.  
 
 Συναδέλφισσες  και Συνάδελφοι,

Ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλέξει κάθε ΕΛΜΕ, εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της που θα ψηφίσουν,γι αυτό  είναι κρίσιμο να συμμετέχουμε όλοι στις διαδικασίες της Συνέλευσης και της Ψηφοφορίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μαθητές, πρώην μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Αριδαίας, οι οποίοι διώκονται ποινικά και δικάζονται στις 8 Μαΐου 2015, επειδή ως μέλη του 15μελούς, υλοποίησαν την απόφαση των μαθητών για κατάληψη του σχολείου το Νοέμβριο του 2012.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
θυμίζουμε ότι το φθινόπωρο του 2012 δεκάδες μαθητικές διαδηλώσεις και εκατοντάδες καταλήψεις και διαμαρτυρίες με τη μορφή της αποχής απο τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, και φυσικά στην Πέλλα. Χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές είχαν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Δεν πραγματοποιούσαν “εθιμοτυπικές” κινητοποιήσεις, όπως ισχυρίζονταν ο Υπουργός Παιδείας. Είχαν σοβαρά και δίκαια αιτήματα. Ξεσηκώθηκαν ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων, ενάντια σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει, που τους στερεί την εφηβική τους ηλικία.
Κυβέρνηση και εισαγγελείς έπεσαν από την πρώτη στιγμή πάνω στους μαθητές.  Το Υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για αναπλήρωση των “χαμένων” ωρών, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες διδακτικές ώρες χάθηκαν από τις ελλείψεις καθηγητών.  Τη στιγμή που οι εισαγγελείς κλείνουν τα μάτια τους στα κενά εκπαιδευτικών, στη φτώχεια και στον υποσιτισμό, με ευκολία παρεμβαίνουν ενάντια στους μαθητικούς αγώνες, για να εξασφαλιστεί «η ομαλή λειτουργία των σχολείων».

Οι μαθητές του ΓΕΛ Αριδαίας διώκονται επειδή διέπραξαν το “έγκλημα” του αγώνα και της διεκδίκησης!
Χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών πάντα, όπως και σήμερα μετά τις πολιτικές εξελίξεις και την κυβερνητική αλλαγή είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές μαθητές και τους αγώνες που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να σταματήσει η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 15 διωκόμενους μαθητές μας. 
Ζητούμε την αθώωσή τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης, απειλής, τρομοκράτησης, ποινικοποίησης και καταστολής των μαθητικών αγώνων.
Απαιτούμε  την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και του σχετικού νόμου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί δίπλα στους μαθητές.
Να γίνουμε όλοι μια γροθιά, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί!

Η Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ  ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ




Μεταφορά της ημέρας διενέργειας της λαϊκής αγοράς της Πολυκάρπης  

Έχοντας υπόψη:
1) Το Ν. 4264/2014 με τον οποίο οι λαϊκές λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο, εκτός των επίσημων εθνικών ή Ο _ΔΗΜΑΡΧΟΣ

τοπικών αργιών.
2) Το Ν.3852/2010 [ΦΕΚ.87/7-6-2010 τεύχος Α΄] <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης>> άρθρο 94 παρ.6 υποπαρ.32 σύμφωνα με τον οποίο η έκδοση αποφάσεων για ίδρυση, μετακίνηση, διάλυση και καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας λαϊκών αγορών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους.
3) Την αρίθμ. 175/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Δήμου Αλμωπίας»
4) Τις ανάγκες της αγοράς.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

   Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πολυκάρπης  της Παρασκευής  1 Μαΐου  2015, να διενεργηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου  2015, λόγω της αργίας της εργατικής πρωτομαγιάς. Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

                                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



                                                                                  ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα (29/4), στο γραφείο του, με τα νεοεκλεγέντα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο του δραστήριου συλλόγου ενημερώθηκε από τον κ. Θεοδωρίδη για τις δράσεις πολιτισμού που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συζήτησε μαζί του την προοπτική συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη η οποία ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις πολιτιστικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (δράσεις ευρείας απήχησης, με ευρύτερες συνεργασίες και στοιχεία καινοτομίας).

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας αποτελείται από τους: Κωνσταντινίδου Ελένη (Πρόεδρος), Ιγνατίδης Κώστας (Αντιπρόεδρος), Ζαφειρίου Ελευθερία (Γραμματέας), Παπαδοπούλου Φρόσω (Ταμίας) και Χατζηγιαννίδης Χρήστος, Δέκος Πέτρος, Ευσταθίου Σάββας (Μέλη).

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας ιδρύθηκε το 1974, από πρόσφυγες ποντιακής καταγωγής στην Αριδαία. Στόχος του συλλόγου είναι η ανάπτυξη μίας δημιουργική σχέσης με την πολιτιστική παράδοση, τη μουσική, το χορό και το τραγούδι, ηγεμονικά στοιχεία του αρχέγονου ελληνικού πολιτισμού που διατηρήθηκαν χωρίς χρονικές διχοτομήσεις κι έφτασαν ως τις μέρες μας.  Ο σύλλογος πραγματοποιεί πολλές δράσεις όλο το χρόνο (χορευτικά τμήματα, χορωδία, εκμάθηση ποντιακών παραδοσιακών οργάνων, θέατρο, ποντιακό παραμύθι, δανειστική βιβλιοθήκη, λαογραφικό μουσείο, κοινωνικό φροντιστήριο, κ.ά), καθώς επίσης και μεγάλες ετήσιες διοργανώσεις.

Την Κυριακή 3 Μαΐου η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Τοξίδη παρουσιάζουν το βιβλίο «Συναξάρι Μνημοσύνης», στις 11π.μ. στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας (για το έργο θα μιλήσουν ο συγγραφέας-καθηγητής ιστορίας ΑΠΘ Κώστας Ε. Φωτιάδης και ο συγγραφέας-Οικονομολόγος Κώστας Θ. Φωτιάδης). Επίσης, η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας διοργανώνει ποντιακό παρακάθ το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη, ευχήθηκαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο «καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους, προς όφελος της τοπικής πολιτιστικής ανάπτυξης και της ευρύτερης διάδοσης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς».  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

            Σας καλούμε να έρθετε στις  29 Απριλίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00΄ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τεύχος Α’), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την παρ.6 εδ. γ΄ του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010), για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο

Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ.έτους 2015.

ΘΕΜΑ 2ο

Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά των υπ.αριθ.πρωτ.10314,10316,10317,10318/28-04-2015 Δηλώσεων Επιβολής κατάσχεσης κατά του Δήμου Αλμωπίας, που αφορούν τις υπ.αριθ.8,36,37,39/2014 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας.

ΘΕΜΑ 3ο

Ορισμός μελών επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους.      

ΘΕΜΑ 4ο

Συγκρότηση της Επιτροπής Χαρακτηρισμού Εδαφών, Επιτροπής Παραλαβής και Ελέγχου Ποιότητας Υλικών και της Επιτροπής  Παραλαβής Αφανών Εργασιών.

ΘΕΜΑ 5ο

Eισήγηση  για έγκριση πρακτικού κλήρωσης επιτροπής Διενέργειας  διαγωνισμού-Αξιολόγησης προσφορών & Συγκρότηση Επιτροπής  Διενέργειας  Διαγωνισμού -Αξιολόγησης προσφορών, για  την  ανάδειξη αναδόχου της  παροχής υπηρεσιών με τίτλο «ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ». 

ΘΕΜΑ 6ο

Έγκριση της  παροχής υπηρεσίας:«ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ», μετά την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού, όπως επίσης και την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και τον καθορισμό όρων του ανωτέρου πρόχειρου διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/1980, με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή.

ΘΕΜΑ 7ο

Έγκριση πρακτικού κλήρωσης επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών. 

ΘΕΜΑ 8ο

ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΕ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ».

ΘΕΜΑ 9ο

ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΕ ΑΡΙΔΑΙΑΣ» ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 21/04/2015 ΚΑΘΩΣ ΠΑΡΗΛΘΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ.

Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται λόγω άμεσης ανάγκης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών (ψήφιση πιστώσεων, προθεσμίες διαγωνισμών, προθεσμίες ενδίκων μέσων).

 
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


 Την Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρα 5.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο  Έδεσσας η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. θα υλοποιήσει  σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται στους εργαζόμενους όλων των κλάδων  που συνδέονται  με  τον επισιτισμό και σε όσους θα ασχοληθούν μελλοντικά σε επιχειρήσεις παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, λιανικού εμπορίου, διάθεσης τροφίμων (κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία) και μαζικής εστίασης (εστιατόρια κέτερινγκ, ξενοδοχεία νοσοκομεία κλπ.) καθώς και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, αλλαντοποιίας κλπ.
Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά το σεμινάριο να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας  Πέλλης 11 καθημερινά από τις  11.00 – 13.00 μ.μ.  και στο τηλέφωνο 2381027367.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                    ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ.                                    ΓΑΛΑΝΟΣ Π.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



Όλες οι γυναίκες είναι μοναδικές. Η ξεχωριστή εμφάνισή τους, η προσωπικότητά τους και τα συναισθήματά τους θαυμάζεται από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δημιουργεί όμορφους δεσμούς.
 Η εταιρεία κοσμημάτων Pandora έκανε ένα πείραμα για να δείξει πως η μοναδικότητα κάνει την κάθε γυναίκα ξεχωριστή στην καρδιά των παιδιών της.
6 γυναίκες και τα παιδιά τους απέδειξαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο τον ιδιαίτερο δεσμό που υπάρχει ανάμεσα σε μια μητέρα και το παιδί της. Τα παιδιά έκλεισαν τα ματιά τους και προσπάθησαν να αναγνωρίσουν ποια είναι η μαμά τους ανάμεσα σε 6 γυναίκες. 
Ένα μόνο άγγιγμα ήταν αρκετό για να καταλάβουν τα παιδιά τη μητέρα τους ενώ εκείνες τα κοίταζαν με μεγάλη αγωνία και αγάπη.
---------

Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ




ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Παρασκευή 1η  Μάη.
  Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων. Η θυσία των εργατών του Σικάγο, το 1886, υπενθυμίζει ότι τίποτε μέχρι σήμερα δεν χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
  Είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης για την ενίσχυση και ανάπτυξη των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς  και ημέρα ευθύνης, έτσι ώστε ο καθένας και η καθεμιά να συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, όλου του λαού.
  Σας καλούμε λοιπόν, να συμμετέχετε στις Απεργιακές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην Έδεσσα, την Πρωτομαγιά στις  11:00 το πρωί στους «Μικρούς Καταρράκτες».

                                                    


Η Πρόεδρος                                                                                                        Ο Γραμματέας

Δουλγερίδου Μαριάννα                                                                              Παπαδόπουλος Γιώργος

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις δραματικές περικοπές των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και των δυνατοτήτων φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς

Ακόμη μια χρονιά, δεκάδες χιλιάδες νέα ζευγάρια θα ζήσουν την αγωνία αν θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, την περίοδο 2015-2016 θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 40.000 παιδιά λιγότερα από τα 85.000 που φιλοξενούνται την περίοδο 2014-2015. Επιπλέον, αναμένονται 10.000 απολύσεις εργαζομένων από τους 19.500 που δουλεύουν σήμερα, πολλοί εκ των οποίων με καθεστώς ολιγόμηνων συμβάσεων και δεν αναμένεται να επαναπροσληφθούν ή να προσληφθούν νέοι. Το πρόβλημα προκύπτει καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια μειώνονται σε 60-70 εκατ. ευρώ από 188 εκατομμύρια ευρώ και μετά βίας μπορεί να προσεγγίσουν τα 90-100 εκατομμύρια.
Οι συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών είναι τέτοιες που σε πολλές περιπτώσεις απλά και μόνο διαβιούν όλα μαζί, συχνά σε ακατάλληλα κτίρια, μέχρι να περάσει η ώρα και να τα παραλάβουν οι γονείς τους.
Η μείωση των κονδυλίων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ παρόλο που κάλυπτε πολύ λιγότερες ανάγκες από τις πραγματικές στερεί τη μοναδική διέξοδο να φιλοξενηθούν τα παιδιά των άνεργων γονέων σε παιδικούς σταθμούς, αφού σε άλλη περίπτωση αποκλείονται ακόμα και από τη δυνατότητα κατάθεσης αίτησης!
Αποδεικνύεται ότι προτεραιότητα για την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις είναι η ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων και όχι ο σημαντικός τομέας της προσχολικής αγωγής που περιορίζεται δραστικά. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης, που υφαρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων θα καταστήσει την προσχολική αγωγή προνόμιο για λίγους και πολυτέλεια, αφού θα οδηγήσει σε κλείσιμο σημαντικό αριθμό παιδικών σταθμών, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.
Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στις περικοπές του ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών και στα παραπάνω προβλήματα καθώς και στα παρακάτω αιτήματα των εργαζομένων:
           -  Να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
           - Να μην κλείσουν οι δομές των δήμων, και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή            τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην δεσμευτούν τα ταμειακά      διαθέσιμα τους για την εξυπηρέτηση των δανειστών.
           -  Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι, να μονιμοποιηθούν και να προσληφθούν    και άλλοι.
           - Να αξιοποιηθούν άμεσα κρατικά και δημοτικά κτίρια για τη λειτουργία   παιδικών σταθμών.
           -  Να καταργηθούν τα τροφεία και να μην επιβληθούν νέα.

28/04/2015                   Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΔΩΡΕΕΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ

CNN

Από σήμερα το πρωί έχει ενεργοποιηθεί στα timeline όλων των χρηστών του Facebook η επιλογή δωρεάς από κάθε χρήστη του κοινωνικού δικτύου για την ανακούφιση των πληγέντων του φονικού σεισμού που χτύπησε το Νεπάλ κι μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 5.000 άτομα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αγγίξει τις 10.000.

   Την ενεργοποίηση του μηχανισμού online δωρεών, ανακοίνωσε προ λίγων ωρών ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ενημερώνει ότι σκοπός της εξτρατείας είναι η συγκέντρωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα διατεθούν στον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό International Medical Corps που εργάζεται για την ανακούφιση των πληγέντων, στην περιοχή. 



Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών τεχνολογίας, συμμετέχει στις προσπάθειες διάσωσης και ανακούφισης των πληγέντων, με πιο πρόσφατες τη Microsoft και την Google οι οποίες προσφέρουν το Skype και το Google Hangout, αντίστοιχα, για την πραγματοποίηση δωρεάν κλήσεων από την περιοχή σε όσους δεν διαθέτουν μέσο επικοινωνίας με συγγενικά τους πρόσωπα. 

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ DIGEA ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΣΤΗΝ TV

Η Digea εξηγεί γιατί έπεσε μαύρο στην ΤV το πρωί
Εξηγήσεις, αφού πρώτα ζητά συγνώμη, για τη μαύρο που έπεσε σήμερα στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικά έδωσε η Digea.
Ολόκληρη η ανακοίνωσή της για τη διακοπή εκπομπής του σήματος της Digea έχει ως εξής:
«Θα θέλαμε καταρχήν να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή της Digea.
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη. Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Αυτή την ώρα γίνεται λεπτομερής τεχνικός έλεγχος, για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου, μόλις θα έχουμε πλήρη εικόνα τις επόμενες ώρες.  
Παράλληλα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.
Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...