Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



Τριανταεννέα χρόνια μετά από την εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο και το περιεχόμενο του κεντρικού συνθήματος «ψωμί – παιδεία – ελευθερία», παρά τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, παραμένει σήμερα αναλλοίωτο και πιο επίκαιρο .
Έχουμε υποχρέωση, όλοι εμείς σήμερα, να σταθούμε μπροστά στις προκλήσεις της εποχής και να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα έχοντας ως οδηγό τις διαχρονικές αξίες του μεγάλου αυτού αντιστασιακού κινήματος που ενέπνευσε χιλιάδες Έλληνες και τους οδήγησε στην εναντίωσή τους στο δικτατορικό καθεστώς και τέλος στην ανατροπή του.
Στις 17 Νοέμβρη τιμούμε και δοξάζουμε τους νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, τη νεολαία που αγωνίστηκε για μια σύγχρονη και  δημοκρατική Ελλάδα που να την διέπουν οι αρχές της ισονομίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. 
Η σημερινή νεολαία, με την στήριξη όλων μας, οφείλει να συνεχίσει αυτόν τον αέναο αγώνα και τις θυσίες για ελευθερία, να διατηρήσει και να εδραιώσει τις αξίες του κινήματος του Πολυτεχνείου και να διατηρήσει με κάθε τρόπο την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Δ. ΠΑΣΟΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ".



Συνδημότισσες και συνδημότες,


Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που υπερψηφίσατε το συνδυασμό «Νέα Εποχή για την Αλμωπία» και με τιμήσατε αναδεικνύοντάς με, δήμαρχο του νέου Δήμου Αλμωπίας.

Οι εκλογές του 2010 καταγράφηκαν στην ιστορία του τόπου μας, αλλά το διακύβευμά τους παραμένει και συνοδεύει τη δημοτική αρχή σε κάθε προσπάθειά και ενέργειά μας.

Σε αυτά τα δύο πρώτα χρόνια και σε ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, μοχθήσαμε για να «χτίσουμε» το νέο Δήμο Αλμωπίας και δώσαμε αγώνα για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.

Σήμερα,  έχουμε έναν άρτια οργανωμένο δήμο και πραγματικά νοικοκυρεμένο.

Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος που θέσαμε, γιατί αποτελούσε και την απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του προγράμματος μας.

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την Τοπική αυτοδιοίκηση,  με δραματικά μειωμένες επιχορηγήσεις και προγράμματα (60% σε σχέση με το 2009) αγωνιστήκαμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της καθημερινότητας. Με αυστηρή και προσεκτική διαχείριση των λιγοστών χρημάτων, πετύχαμε  το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Διατηρήσαμε δομές κοινωνικής πολιτικής και βάλαμε τις βάσεις ώστε η κοινωνική αλληλεγγύη να εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς με το «Δίκτυο Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή» που δημιουργούμε μαζί με τους συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους.

Διεκδικήσαμε την είσπραξη όλων των  θεσμοθετημένων εσόδων από την πολιτεία καθώς και τη συμμετοχή μας σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ., όπου εντάχθηκαν, δημοπρατούνται και εκτελούνται έργα πνοής για την Αλμωπία.

Με την καθημερινή στάση και συμπεριφορά μας, με τη δημοκρατική και με απόλυτη διαφάνεια  λειτουργία του δήμου μας, δώσαμε τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος, στον παραγοντισμό, την υποκρισία, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,

Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε, δεν είναι εύκολος και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε θα είναι πολλά, θέλω να γνωρίζετε όμως ότι, τίποτα δεν μας λυγίζει και δεν μας τρομάζει. Η εμπειρία των δύο δύσκολων χρόνων, το χρέος μας απέναντι στον τόπο και την κοινωνία μας και η δική σας στήριξη, μας δίνουν τη δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά με ταχύτερο βηματισμό για να προσφέρουμε στην Αλμωπία μας όλα όσα πραγματικά της αξίζουν.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Δημήτρης Πασόης

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να διοργανώσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών ανδρών - γυναικών & νέων, το τριήμερο 23,24,25 Νοεμβρίου.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας, με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Η διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος της Άρσης Βαρών ανδρών - γυναικών & νέων, επιτεύχθηκε μετά από επαφές του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη και του προέδρου του Φ.Ο.Α. κ. Λάκη Προκοπίδη με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Α.Β. κ. Πύρρο Δήμα.

 Η διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος στην πόλη της Αριδαίας, θα συμβάλλει στην προβολή των τοπικών σωματείων και αθλητών της Αλμωπίας, στην καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας στην περιφέρεια και θα αποτελέσει σημαντική στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς 1.000 περίπου άτομα πρόκειται να μετακινηθούν και να διαμείνουν επί τριημέρου  στην Αλμωπία.
     
Τέλος, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών ανδρών - γυναικών & νέων θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Β. κ. Πύρρος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Επίτιμος πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Β. κ. Σγουρός Ιωάννης και πολλοί παλαίμαχοι ολυμπιονίκες και πρωταθλητές.


Από το Δήμο Αλμωπίας

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΝ. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!



"Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, σούπερ μάρκετ κ.λ.π,
δίδονται μικρά δώρα - δωρεάν διανομή, φαινομενικά για ...
προώθηση πωλήσεων όπως: Μπρελόκ, μασκότ, για αυτοκινήτα κ.λπ.



 ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ. Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση προσώπου (κάποτε μόνο στις ταινίες τα βλέπαμε),
Με αυτό οι κλέφτες γνωρίζουν τα πάντα για εσάς: πού βρίσκεστε, πού κινείστε, πότε είστε στο σπίτι, πού είναι το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο, κλπ. Χωρίς εσάς .. μπορούν να κάνουν τα πάντα - να πάνε στο σπίτι σας όταν λείπετε, επίσης να σας επιτεθούν στην τράπεζα, να κλέψουν το αυτοκίνητό σας, κ.λ.π.
Είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εγκληματιών, που κατάγονται από τη Ρουμανία(έχουν εμπειρία στην σχεδίαση ηλ. κυκλωμάτων), μια νέα εγκληματική πρακτική!

Αξιωματούχοι στην Ολλανδία έχουν ενημερώσει τον ολλανδικό πληθυσμό, για το φαινόμενο αυτό.


Ενημερώστε και τους φίλους σας.







ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


Ως δεύτερη γλώσσα και όχι ως διδασκόμενη μόνο σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικής καταγωγής, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αναπτύσσονται τα...
ελληνικά στα αυστραλιανά σχολεία. Με την απόφαση αυτή, η ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα η ελληνική γλώσσα να διδάσκεται σε όλους τους μαθητές των αυστραλιανών σχολείων και όχι μόνο σε αυτούς που είναι ελληνικής καταγωγής.

Σημειώνεται πως κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης, Βασίλειος Γκόκας που συντόνιζε την παρέμβαση της ομογένειας και ο οποίος τόνισε στην Επιτροπή ACARA ότι:

«Η διδασκαλία των Γλωσσών, όπως τονίζεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, είναι ένας από τους βασικούς τομείς μάθησης και βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής εμπειρίας όλων των μαθητών. Σύμφωνα, λοιπόν, με το πνεύμα και το σκεπτικό αυτό η ανάπτυξη της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας θα μπορέσει να:

- Ενεργοποιήσει όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από το πολιτιστικό και γλωσσικό υπόβαθρό τους να συμμετάσχουν στην εκμάθηση της Νέας Ελληνικής, αν το επιλέξουν. Στο πλαίσιο αυτό, η αξία της Νέας Ελληνικής θα αποτελέσει επιπλέον εφόδιο για όλους τους μαθητές της Αυστραλίας που θα κατευθυνθούν στις Κλασικές Σπουδές, Βιβλικές Σπουδές, Ιατρική, Φαρμακολογία κ.ά.

- Θα αγκαλιάσει τις μελλοντικές γενιές των μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν Νέα Ελληνικά, ενώ παράλληλα δεν θα δημιουργήσει προβλήματα σε αυτούς που τώρα φοιτούν.

- Θα αντιμετωπίσει τη λανθασμένη, εδώ και χρόνια, αντίληψη ότι η ελληνική είναι διαθέσιμη μόνο για τους μαθητές που μιλούν την Ελληνική στο σπίτι (και η σχετική εικόνα της γλώσσας θα είναι αντικίνητρο για τη μελέτη της γλώσσας που υπάρχει σήμερα).

- Θα εξασφαλίσει το κύρος της Νέας Ελληνικής στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Προγράμματος Σπουδών για όλες τις παρούσες αλλά και τις μελλοντικές γενιές των μαθητών».

Η Επιτροπή ACARA λαβούσα υπόψη τις υποδείξεις της ελληνικής παροικίας αποφάσισε να αλλάξει την προηγούμενη απόφασή της και να επιτρέψει την περίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών ως «δεύτερη γλώσσα», στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, αλλαγή που ικανοποιεί το αίτημα της ομογένειας και διαμορφώνει νέες, θετικές προοπτικές για τη γλώσσα μας στο αυστραλιανό εκπαιδευτικό σύστημα.





ΠΗΓΗ...ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΟ ΜΩΡΟ-ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΡΙΚΗ.


Πωλείται στην εξωφρενική τιμή των 1000 ευρώ περίπου και όσοι είδαν την διαφήμιση δηλώνουν αηδιασμένοι... 

Κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει τα μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα και έχουν προβλήματα, όσο αυτά είναι ακόμα στο νοσοκομείο ή ακόμα και τα μωρά που έχουν αποβιώσει και οι γονείς τους δεν μπορούν να ξεπεράσουν την απώλειά τους.Μάλιστα συνοδεύονται από ένα πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι γιατροί για τα άρρωστα μωρά.








ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΟ.


Με ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συλλόγου Δασοφυλάκων Δημόσιων Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλουν ότι συνάδελφοί τους έπεσαν θύματα επίθεσης από λαθροϋλοτόμο. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο εν λόγω άνδρας έχει επιτεθεί και ακόμη μία φορά σε δασοφύλακα κατά το παρελθόν.

Η ανακοίνωση-καταγγελία έχει ως εξής:



Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου




ΠΗΓΗ...http://www.zougla.gr

ΣΤΟΧΑΣΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ.

Στοχάσου μόνο και αρκεί

Ήταν μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα. Με τα πάνω και τα κάτω της, πότε σκύβοντας το κεφάλι και πότε κραδαίνοντας ένα ξύλινο τουφέκι, προχωρούσε τον δρόμο της. 
Κάθε τόσο σταματούσε για λίγο να ξανασκεφτεί ποιά είναι, από που ερχόταν, που θα ήθελε να πάει. 
Συζητήσεις έντονες που είχαν ως αιτία τραυματικά ιστορικά γεγονότα, όπως τη Μικρασιατική Καταστοφή, την Κατοχή και τον Εμφύλιο και τη χούντα ή ακόμα, όπως γίνεται σήμερα, την καταστροφή της χώρας από τις φίλιες δυνάμεις, που αποφάσισαν να την τιμωρήσουν για χίλιους και έναν λόγους και βασικά γιατί κάτι τέτοιο ταιριάζει στα σχέδιά τους.

Η ένταση των συζητήσεων, παλιά όπως και τώρα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τραύματα των συνομιλητών, έτσι που κάποιοι να φωνασκούν και άλλοι να σιωπούν, κάποιοι να τραντάζονται στο κλάμα και άλλοι να γελούν. Τι είναι η Ελλάδα και τι θα πει Έλληνας, πόσο ξένος είναι ένας τόπος για όσους θέλουν πια να τον παρατήσουν, γιατί ντρέπονται, ή τον έχουν βαρεθεί, έχουν πονέσει, πληρώσει, γελαστεί.
Υπάρχουν βεβαίως κι αυτοί που, μέσα στην οδύνη των υπολοίπων, έκαναν και κάνουν λεφτά. Και ακόμη, αυτοί που φτύνουν την υπεραξία που έχει τόσα χρόνια παραχθεί σε πνευματικό επίπεδο, ολοφυρόμενοι ότι πάει, τίποτα δεν παράγει η χώρα πια, γι’ αυτό να πουληθεί καλύτερα, να πάψουν να νιώθουν ένοχοι, να ησυχάσουν και να περάσουν αυτοί καλά και οι κλέφτες της ζωής μας καλύτερα.

Στα παραμύθια η ζωή είναι απλή. Έρχεται πάντα ένα κακό και κάποτε τελειώνει. Στην Ελλάδα το κακό δεν λέει να τελειώσει. Κάποιοι μάλιστα διαλαλούν ότι μόλις τώρα αρχίζει. Δεν είδατε, μας λένε, ακόμα τίποτα. Και άλλοι επιμένουν ότι δεν θα κρατήσει για πολύ. Μια δυο γενιές ακόμη. Μετά τα πράγματα θα έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι, οι δρόμοι, τα σύννεφα, θα έχουν πια εξιλεωθεί από την αμαρτία και θα μπορέσουν να βγουν από τις τρύπες τους, για να κρυφτούν εκεί πάλι τα ποντίκια. Ξέχασα να πω ότι τα εγχώρια και τα εισαγόμενα ποντίκια θα έχουν για δυο γενιές και βάλε πάρει τα σπίτια των ανθρώπων, για να τα αξιοποιήσουν και να μπορέσει έτσι η αναδιάρθρωση να είναι ορισρική.

Άλλη μια φορά πρέπει να σκεφτούμε. Να αναμετρήσουμε το βάραθρο και να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να αναπαράγουμε ψυχαναγκαστικά τις ίδιες συμπεριφορές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε κατεχόμενη χώρα. Ή αν θα βρούμε τη δύναμη και τη σοβαρότητα που χρειάζονται για να αντισταθούμε.”Στοχάσου, και αρκεί” έγραφε στο προοίμιο της “Ελληνικής Νομαρχίας, ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας” ο Ανώνυμος Έλλην(Ιταλία 1806). Αλλά, βέβαια, μιλούσε για επανάσταση.


Της Πέπης Ρηγοπούλου από την “Εφημερίδα Των Συντακτών”

ΑΝ...

Αν. Του Θύμιου Καλαμούκη
ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥΚΗ.

Αν ήμουν Σαμαράς, θα χαιρόμουν που έχω έναν τόσο υπάκουο και φιλήσυχο λαό. Έναν λαό έτοιμο να θυσιαστεί για όποιο θέμα εγώ και οι συνεργάτες μου στα ΜΜΕ, του ζητήσουμε να θυσιαστεί. Θα χαιρόμουν που έχω τον πιο φοβισμένο και ευκολόπιστο λαό, της Ευρώπης.

Αν ήμουν Μέρκελ, θα χαιρόμουν, που έχω το πιο ήσυχο και πρόθυμο πειραματόζωο, έτοιμο να δοκιμάσει κάθε πείραμα, ακόμη και αν αποδεδειγμένα το πείραμα έχει αποτύχει δύο φορές, μέσα σε 2,5 χρόνια. Θα χαιρόμουν που αυτό το πειραματόζωο νομίζει ότι θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και ότι θα είναι ευτυχισμένο μόνο μέσα στην Ευρωζώνη. Θα χαιρόμουν γιατί αυτό το πειραματόζωο, δεν μου χαλάει τα σχέδια και την πιάτσα γιατί το πάθημά του θα το χρησιμοποιήσω ως μάθημα για τους υπόλοιπους.

Αν ήμουν Βενιζέλος, θα χαιρόμουνα που με τέτοιον λαό, τα αφεντικά μου, θα συνεχίσουν την κερδοφορία τους, στο διηνεκές.

Αν ήμουν Κουβέλης, θα χαιρόμουν μόνο και μόνο που κατάφερα να έχω τον Ψαριανό συνεργάτη. Θα χαιρόμουν που επί χρόνια τους είχα πείσει να με θεωρούν σοβαρό και έναν από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς.

Αν ήμουν ΔΝΤ, θα χαιρόμουν που κατάφερα να κάψω με τις συνταγές μου ΚΑΙ έναν ευρωπαϊκό λαό, που μέχρι πρότινος είχε κάποιον τσαμπουκά, να τον αφυδατώσω και να τον τρομοκρατήσω, μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες μου.

Αν ήμουν τράπεζα, θα ευγνωμονούσα τον ελληνικό λαό, που μου εξασφαλίζει ανακεφαλαιοποίηση, 25 δισεκατομμυρίων, για τα ταμεία μου, αναλαμβάνοντας αυτός με τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, την αποπληρωμή τους. Θα τον ευχαριστούσα γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει.

Αν ήμουν ΜΕΓΚΑ, θα χαιρόμουν που έχω μόνιμους αποχαυνωμένους θαμώνες και φανατικούς θεατές, αν και η παράσταση που ανεβάζω κάθε βράδυ, αλλά και το πρωί, είναι τόσο κακοπαιγμένη, και τόσο ίδια. Θα χαιρόμουν γιατί, ότι και να τους πω, δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν το τηλεκοντρόλ από το χέρι και δεν πρόκειται να πάψουν να καταναλώνουν ότι αηδία τους πλασάρω. Ελληνική ή Τούρκικη.

Αν ήμουν εφοπλιστής, θα χαιρόμουν που πληρώνουν άλλοι φόρους για μένα, για να υπάρχει ο εθνικός μύθος της ελληνικής ναυτιλίας. Θα χαιρόμουν που με το 3ο μνημόνιο αναμένεται να πληρώσω 80 εκατομμύρια φόρους και θα χαιρόμουν που δεν είμαι ανάπηρος γιατί θα έπρεπε να πληρώσω 82 εκατομμύρια φόρους. Πάντα σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο.

Αν ήμουν βιομήχανος, θα χαιρόμουν που η ζωή στην Ελλάδα είναι τόσο εύκολη και γίνεται ακόμη ευκολότερη από τον φτηνό και πρόθυμο λαό της. Που έχω και θα έχω εργαζόμενους υποταγμένους, φτηνούς, άτολμους, εύκολα διαχειρήσιμους, χωρίς συμβάσεις, ωράρια, υπερωρίες, δώρα, επιδόματα, αποζημιώσεις.



Επειδή όμως δεν είμαι τίποτα από όλα τα παραπάνω, θέλω να μην ξεχνάω και να μην αγνοώ, να μην μάθω να ανέχομαι, να μην συνηθίσω τον βούρκο τους, να μην τσιμπάω σε ανθρωπάκια με φτηνά λογύδρια, και ελπίζω σύντομα μαζί με πολλούς, να μετατρέψω το πείραμά τους σε παγκόσμιο εφιάλτη, στέλνοντάς τους στο διάολο.

Πάντα και για πάντα.



Θύμιος Κ.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ.

15
Στον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, ανήκει η παρακάτω δήλωση. "Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (NSI) της Βουλγαρίας η ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας συνεχίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο φέτος, φτάνοντας το 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η πιο φτωχή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφέρνει να αποφύγει την ύφεση παρά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Η Βουλγαρία σκοπεύει να βελτιώσει το βιοτικό της επίπεδο στο 50% του μέσου όρου στην Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του NSI, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε ωστόσο μόλις κατά 0,1% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Εντός τεσσάρων ή πέντε ετών ο μέσος Έλληνας θα είναι φτωχότερος από τον μέσο Βούλγαρο».

Εμείς, οι νικητές του Β'Π.Π., οι νικητές του "ψυχρού πολέμου" τι να πούμε; Ότι γίναμε η χλεύη των ηττημένων χάρη στην διεφθαρμένη ή φοβική πολιτική ελίτ;

Απλά να σημειώσουμε ότι η Βουλγαρία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μπει στο ευρώ πριν από μερικούς μήνες και  μάλλον θα μείνει μόνιμα εκτός της "θανατηφορου" για την ανταγωνιστικότητα των μικρών οικονομιών, ευρωζώνης. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΖΥΓΙΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ

1
του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου

Ας θεωρούμε, λοιπόν, ότι ο άνδρας είναι το κεφά­λι και η γυναίκα το σώμα, όπως αποδεικνύει και τούτος ο αποστολικός συλλογισμός: «Ο άνδρας είναι η κεφαλή (δηλ. ο αρχηγός) της γυναίκας, όπως και ο Χριστός της Εκκλησίας. Ο Χριστός είναι και ο σω­τήρας του σώματός Του, της Εκκλησίας.

Όπως όμως η Εκκλησία υποτάσσεται στο Χριστό, έτσι και οι γυναίκες πρέπει σε όλα να υποτάσσονται στους άνδρες τους» (Εφ. 5:23-24).

Εσύ, ο άνδρας, ακούς τον Παύλο, που συμβουλεύ­ει τη γυναίκα να υποτάσσεται σ’ εσένα, και τον επαι­νείς και τον θαυμάζεις. Ακου, όμως, τι λέει παρακά­τω. Ακου τι ζητάει από σένα: «Οι άνδρες ν’ αγαπάτε τις γυναίκες σας, όπως ο Χριστός αγάπησε την Εκ­κλησία και πρόσφερε τη ζωή Του γι’ αυτήν» (Εφ. 5:25). Είδες προηγουμένως υπερβολή υποταγής; Δες τώρα υπερβολή αγάπης. Θέλεις να υπακούει σ’ εσένα η γυναίκα σου, όπως η Εκκλησία υπακούει στο Χρι­στό; Φρόντιζε κι εσύ γι’ αυτήν, όπως ο Χριστός για την Εκκλησία. Κι αν χρειαστεί τη ζωή σου να θυσιά­σεις γι’ αυτήν, κομμάτια να γίνεις χίλιες φορές, τα πά­ντα να υπομείνεις και να πάθεις, μην αρνηθείς να το κάνεις.

Γιατί ούτε κι έτσι θα έχεις κάνει κάτι ισάξιο μ’ εκείνο που έκανε ο Χριστός για την Εκκλησία, αφού εσύ θα έχεις πάθει γι’ αυτήν με την οποία είσαι ενω­μένος, ενώ ο Κύριος έπαθε γι’ αυτήν που Τον απο­στρεφόταν και Τον περιφρονούσε. Καθώς, λοιπόν, ο Χριστός όχι με απειλές, όχι με βρισιές, όχι με φοβέ­ρες, αλλά με πολλή αγάπη και στοργή, με φροντίδα και θυσία κατόρθωσε να εμπνεύσει την ευπείθεια σ’ εκείνην που τόσο Τον είχε λυπήσει, έτσι να κάνεις κι εσύ, έτσι να φέρεσαι στη γυναίκα σου. Αν δεν σε προ­σέχει, αν σε αντιμετωπίζει με υπερηφάνεια, αν σου δείχνει περιφρόνηση, θα μπορέσεις να τη συμμορφώ­σεις με την πολλή φροντίδα σου, με την αγάπη και την καλοσύνη σου, όχι με την οργή και το φοβέρισμα. Μόνο έναν υπηρέτη μπορείς να συνετίσεις έτσι, ή μάλλον ούτε κι αυτόν, γιατί γρήγορα θα οργιστεί και θα φύγει από τη δούλεψή σου. Στη σύντροφο της ζωής σου, στη μάνα των παιδιών σου, στη βάση κάθε χαράς μέσα στην οικογένειά σου, δεν πρέπει με αγριάδα και απειλές να επιβάλλεσαι, αλλά με την αγά­πη και τον καλό τρόπο.

Τί συζυγική ζωή είναι αυτή, όταν η γυναίκα τρέμει τον άνδρα της; Και ποιά οικογενειακή θαλπωρή θα απολαύσει ο άνδρας, όταν ζει μαζί μέ γυναίκα που τη μεταχειρίζεται σαν δούλα; Κι αν πάθεις κάτι για χάρη της, μην της το χτυπήσεις. Ούτε ο Χριστός έκανε κά­τι τέτοιο. «Και τη ζωή του», λέει, «πρόσφερε γι’ αυτήν, θέλοντας έτσι να την καθαρίσει και να την αγιάσει» (Εφ. 5:25-26). Επομένως ήταν ακάθαρτη, είχε ελατ­τώματα, ήταν άσχημη και ποταπή.




…Γι’ αυτό μη ζητάς από τη γυναίκα αυτά που δεν είναι δικά της. Βλέπεις, ότι όλα από τον Κύ­ριο τα πήρε η Εκκλησία. Απ’ αυτόν έγινε ένδοξη και λαμπρή. Μη νιώσεις αποστροφή για τη γυναίκα, επει­δή έτυχε να μην είναι όμορφη. Ακουσε τι λέει η Γρα­φή: «Η μέλισσα είναι τόσο μικρή ανάμεσα στα φτε­ρωτά, μα ο καρπός των κόπων της είναι τόσο γλυκός!» (Σοφ. Σειρ. 11:3). Θεού πλάσμα είναι η γυναίκα. Με την αποστροφή σου δεν προσβάλλεις εκείνην, αλλά το Δημιουργό της. Τί δικό της έχει; Ο Κύριος δεν της τα έδωσε όλα; Μα και την όμορφη γυναίκα μην την παινέψεις, μην τη θαυμάσεις. Ο θαυμασμός της μιας και η περιφρόνηση της άλλης δείχνουν άνθρωπο ακό­λαστο. Την ομορφιά της ψυχής να ζητάς και το Νυμφίο της Εκκλησίας να μιμείσαι. Η σωματική ομορ­φιά, πέρα από το ότι είναι γεμάτη αλαζονεία, προκα­λεί ζήλεια, πολλές φορές μάλιστα και αβάσιμες υπο­ψίες. Δεν χαρίζει, όμως, ηδονή; Για λίγο, ναι· για ένα μήνα ή δύο, ή το πολύ για ένα χρόνο· υστέρα, όχι πια. Γιατί, λόγω της συνήθειας, δεν σου κάνει πια αίσθηση η ομορφιά, η οποία όμως διατηρεί την αλαζονεία της. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην περίπτωση μιας γυ­ναίκας που δεν έχει εξωτερική ομορφιά, έχει όμως εσωτερική. Εκεί είναι φυσικό η ηδονή και η αγάπη του συζύγου να παραμένουν απ’ την αρχή ως το τέλος αμείωτες, γιατί προέρχονται από ομορφιά ψυχής και όχι σώματος.

Υπάρχει τίποτα ωραιότερο από τ’ αστέρια τ’ ουρα­νού; Σώμα τόσο λευκό δεν μπορείς να μου βρεις. Μά­τια τόσο λαμπερά δεν μπορείς να μου δείξεις. Όταν δημιούργησε ο Θεός τ’ αστέρια, οι άγγελοι τα θαύ­μασαν γεμάτοι έκπληξη. Κι εμείς τώρα τα θαυμάζου­με, όχι όμως τόσο πολύ, όσο όταν τα πρωτοείδαμε. Αυτό κάνει η συνήθεια. Ελαττώνει την έκπληξη, επο­μένως και το θαυμασμό και την έλξη. Σκεφτείτε τώρα πόσο περισσότερο ισχύει αυτό στην περίπτωση της γυναίκας. Αν μάλιστα τύχει να τη βρει και κάποια αρρώστια, αμέσως χάθηκαν όλα. Να γιατί από τη γυναίκα πρέπει να ζητάμε καλοσύνη, μετριοφροσύνη, ευθύτητα και ειλικρίνεια. Αυτά είναι τα γνωρίσματα της ψυχικής ομορφιάς. Σωματική ομορφιά να μη ζητάμε. Δεν βλέπετε τόσους και τόσους, που πήραν ωραίες γυναίκες, πως κατέστρεψαν τη ζωή τους αξιο­θρήνητα; Και δεν βλέπετε άλλους, που, χωρίς να έχουν ωραίες γυναίκες, έζησαν πολύ ευτυχισμένα;

Ούτε, όμως, και για πλούσια γυναίκα να ψάχνουμε. Κανένας ας μην περιμένει να γίνει πλούσιος με το γά­μο. Αισχρός και αξιοκαταφρόνητος είναι ένας τέτοιος πλουτισμός. Επιπλέον, όπως λέει ο απόστολος, «όσοι θέλουν να πλουτίσουν, πέφτουν σε πειρασμό, σε πα­γίδα του διαβόλου και σε πολλές επιθυμίες ανόητες και βλαβερές, που βυθίζουν τους ανθρώπους στην κα­ταστροφή και στο χαμό» (Α’ Τιμ. 6:9).

Από τη γυναίκα, λοιπόν, μη ζητάς λεφτά, αλλά αρετές. Είναι δυνατό ν’ αδιαφορείς για τα σπουδαι­ότερα και να φροντίζεις για τα ασήμαντα; Δυστυχώς, όμως, σε όλα αυτό κάνουμε. Αν αποκτήσουμε παιδί, νοιαζόμαστε όχι για το πως θα γίνει καλός άνθρω­πος, αλλά για το πως θα του εξασφαλίσουμε πλούτη· όχι για το πως θ’ αποκτήσει καλούς τρόπους, αλλά για το πως θα έχει πολλούς πόρους. Στο επάγγελμά μας, πάλι, δεν κοιτάμε πως θα το ασκήσουμε τίμια, αλλά πως θα μας φέρει μεγάλα κέρδη. Όλα, λοιπόν, γίνονται για τα λεφτά. Μας έχει κυριέψει ο έρωτας του χρήματος, γι’ αυτό οδηγούμαστε στην καταστρο­φή.

«Έτσι», συνεχίζει ο απόστολος, «και οι άνδρες οφείλουν ν’ αγαπούν τις γυναίκες τους, όπως αγα­πούν τω ίδιο τους το σώμα. Όποιος αγαπάει τη γυ­ναίκα του, αγαπάει τον εαυτό του. Κανείς ποτέ δεν μίσησε το ίδιο του το σώμα, αλλ’ αντίθετα το τρέφει και το φροντίζει· έτσι κάνει και ο Κύριος για την Εκκλησία, γιατί όλοι είμαστε μέλη του σώματός Του από τη σάρκα Του και τα οστά Του» (Εφ. 5:28-30). …



…Όση, λοιπόν, αγάπη έχεις στον εαυτό σου, τόση αγά­πη θέλει ο Θεός να έχεις και στη γυναίκα σου. Δεν βλέπεις ότι και στο σώμα μας πολλές ατέλειες ή ελλεί­ψεις έχουμε; Ο ένας έχει τα πόδια στραβά, ο άλλος τα χέρια παράλυτα, ο τρίτος κάποιο άλλο μέλος άρρω­στο κ.ο.κ. Και όμως, δεν το κακομεταχειρίζεται ούτε το κόβει· απεναντίας μάλιστα, το φροντίζει και το πε­ριποιείται περισσότερο απ’ όσο τα υγιή μέλη του, και ο λόγος είναι ευνόητος.
Όσο αγαπάς, λοιπόν, τον εαυτό σου, τόσο ν’ αγα­πάς και τη γυναίκα σου. Όχι μόνο γιατί ο άνδρας και η γυναίκα έχουν την ίδια φύση, αλλά και για μιαν άλλη σπουδαιότερη αιτία: Γιατί δεν είναι πια δύο ξεχωριστά σώματα, αλλά ένα. …



Αλλά και η γυναίκα δεν πρέπει να περιφρονεί τον άνδρα της για οποιονδήποτε λόγο, προπαντός αν εί­ναι φτωχός. Να μη βαρυγγωμάει και να μην τον βρί­ζει, λέγοντας λ.χ.: “Ανανδρε και δειλέ, τεμπέλη και ακαμάτη, ανάμελε και υπναρά! Ο τάδε, αν και κατα­γόταν από φτωχή οικογένεια, με πολλούς κόπους και κινδύνους έκανε μεγάλη περιουσία. Και να, η γυναί­κα του φοράει πανάκριβα ρούχα, κυκλοφορεί με αμά­ξι, έχει τόσους υπηρέτες, ενώ εγώ πήρα εσένα, που είσαι ζαρωμένος από τη φτώχεια και ζεις άσκοπα!”. Δεν πρέπει η γυναίκα να λέει στον άνδρα της τέτοια λόγια. Το σώμα δεν εναντιώνεται στο κεφάλι, αλλά το υπακούει. Πώς, όμως, θα υποφέρει τη φτώχεια; Από που θα βρει παρηγοριά; Ας σκεφτεί τις φτωχότερες γυναίκες. Ας συλλογιστεί πόσες κοπέλες από καλές οικογένειες όχι μόνο τίποτα δεν πήραν από τους άνδρες τους, αλλά και ξόδεψαν τη δική τους περιου­σία γι’ αυτούς. Ας αναλογιστεί τους κινδύνους από έναν τέτοιο πλούτο, και θα προτιμήσει τότε τη φτωχι­κή αλλά ήσυχη ζωή. Γενικά, αν αγαπάει τον άνδρα της, δεν θα ξεστομίσει ποτέ παράπονο ή προσβλητικό λόγο γι’ αυτόν. Θα προτιμήσει να τον έχει κοντά της χωρίς πλούτη, παρά να είναι πλούσιος, και αυτή να ζει μέσα στην ανασφάλεια και τις ανησυχίες, που συνε­πάγονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ούτε και ο άνδρας, όμως, ακούγοντας τα παράπο­να ή τις επικρίσεις της γυναίκας του, πρέπει να τη βρίζει ή να τη χτυπάει, επειδή έχει εξουσία πάνω της. Καλύτερα να τη συμβουλεύει και να τη νουθετεί ήρε­μα, χωρίς ποτέ να σηκώνει χέρι εναντίον της. Ας τη διδάσκει την ουράνια φιλοσοφία, τη χριστιανική, που είναι ο αληθινός πλούτος. Ας τη διδάσκει όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τα έργα, πως η φτώχεια δεν είναι καθόλου κακό. Ας τη διδάσκει να περιφρονεί τη δό­ξα και ν’ αγαπά την ταπείνωση· και τότε εκείνη ούτε παράπονο θα έχει ούτε χρήματα θα επιθυμεί. Ας τη διδάσκει να μην αγαπάει τα χρυσά κοσμήματα και τα πολυτελή ρούχα και τα πολλά αρώματα, ούτε να θέλει για το σπίτι ακριβά έπιπλα και περιττά στολίδια. Όλα τούτα φανερώνουν ματαιόδοξο φρόνημα και κουφότητα. Και της ίδιας και του σπιτιού στολισμός ας είναι η κοσμιότητα και η σεμνότητα. Και η ίδια και το σπίτι ας μοσχοβολάνε το άρωμα της σωφροσύνης και της αρετής.



(Πηγή: Αποσπάσματα από το κεφάλαιο «Η χριστιανική συζυγία» του βιβλίου «Θέματα ζωής». Κείμενα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου. Η επεξεργασία και μετάφραση των κειμένων καθώς και η έκδοση των βιβλίων έχουν γίνει από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού, Τόμος Α’, σελ. 125-126, 128-130, 131-132, 137-138) 

ΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!!!


Ο τζάμπας ζει στα Χανιά και σερβίρει μερίδες του 1 ευρω!

Ο Τζάμπας ζει και βασιλεύει στα Χανιά ... Είναι εστιάτορας και προσφέρει φαγητό σε ... εξευτελιστικές τιμές για όλους τους πεινασμένους πλην οικονομικά στριμωγμένους Χανιώτες !

Ο λόγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του prismanews.gr για τον κ. Γιώργο Βασιλάκη που τα έβαλε κάτω και αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο που μέσα σε καιρό κρίσης θα μπορεί να προσφέρει χορταστικές μερίδες σε χαμηλές τιμές.
Έτσι και έγινε και στο μενού του φιγουράρουν πιάτα που κοστίζουν από ... 1 ώς 3 ευρώ ! Πιο συγκεκριμένα ο πελάτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε ένα πιάτο φακές ή άλλα όσπρια που κοστίζει 1 ευρώ ή μπορεί να διαλέξει ψητή μπριζόλα με τηγανητές πατάτες που είναι το ... ακριβό πιάτο του μενού και κοστίζει ... 3 ευρώ !
Και ενώ κάποτε 50 ευρώ στο πορτοφόλι δεν έφταναν για ένα γεύμα μιας τετραμελούς οικογένειας σε ένα εστιατόριο σήμερα το εστιατόριο του Τζάμπα αλλάζει τα δεδομένα στις τιμές προσφέροντας ένα χορταστικότατο γεύμα που μπορεί να πληρωθεί ακόμα και με ... ψιλά !




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.


Αποκαλύψεις για τους βασανιστές της Χούντας

Η δίκη της Χαλκίδας, ο ρόλος των 

                                  ενόρκων και οι αντιδράσεις

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τα βασανιστήρια επί Χούντας ενώ δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν μιλήσει για όσα υπέστησαν.

Από τα υγρά υπόγεια της Ασφάλειας στην εφιαλτική ταράτσα της οδού Μπουμπουλίνας, ειδικά εκπαιδευμένοι ασφαλίτες αλλά και ανειδίκευτοι «χασάπηδες» βασάνισαν τους αντιφρονούντες που έπεφταν στα χέρια τους.

Η περιβόητη δίκη της Χαλκίδας το 1975, στην οποία αθωώθηκαν οι αξιωματικοί της χουντικής Ασφάλειας, το παρασκήνιο της απόφασης, η στάση των δικηγόρων, ο ρόλος των ενόρκων, αλλά και οι αντιδράσεις του Τύπου και των κομμάτων, ξετυλίγονται στην εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» του Χρίστου Βασιλόπουλου που προβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2010.

Στην εκπομπή, η Νάντια Βαλαβάνη θύμα βασανιστηρίων, περιγράφει την εμπειρία της:

«Οι κατηγορούμενοι έμπαιναν στη δικαστική αίθουσα, μέσα από μια καταπακτή, έτσι ώστε να μην εκτίθενται στους συγγενείς μας, ή σε όποιον κόσμο περίμενε έξω από το δικαστήριο… έγινε σύσκεψη στο αρχηγείο της αστυνομίας από όπου κατάληξαν ότι θα πρέπει να ενισχυθούν υλικά και ηθικά οι κατηγορούμενοι αξιωματικοί. Μάθαμε ,ότι μαζεύτηκε ένα τεράστιο για την εποχή ποσό, υποχρέωσαν κάθε αστυνομικό ένστολο ή μη, να δώσει 425 δρχ. 425 δρχ. αν θυμάμαι καλά ήταν το κόστος της χειμερινής ή της θερινής τους στολής, δηλαδή κανονικός έρανος υποχρεωτικού χαρακτήρα».  

Δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου».







ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΟΡΗ ΤΟΥ JON BON JOVI.


Στα «μαλακά» θα πέσει η κόρη του Bon Jovi

Συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών

Η κόρη του Jon Bon Jovi δεν θα έχει σοβαρά δικαστικά προβλήματα μετά τη σύλληψή της για κατοχή απαγορευμένων ουσιών. 

«Καλός Σαμαρείτης», ονομάζεται ένας νόμος που ισχύει στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να διωχθεί θύμα υπερβολικής δόσης ναρκωτικών για την κατοχή τους. 

Η 19χρονη κόρη του διάσημου ρόκερ, Stephanie Bongiovi, βρέθηκε αναίσθητη στο δωμάτιο της εστίας στο πανεπιστήμιο της, έχοντας πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από κλήση συμφοιτητή της, ο οποίος επίσης δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα δικαστικό. 

Τις απαγγέλθηκαν όμως τελικά κατηγορίες για πλημμέλημα, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πέσει στα μαλακά.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ "ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ" ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.


O έξυπνος «Σιδερένιος Θόλος» του Ισραήλ

Δείτε το εξελιγμένο αντιπυραυλικό σύστημα εν δράσει

Για άλλη μία φορά, το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης. Καθώς συνεχίζονται τα εκατέρωθεν πλήγματα, το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν την αποτελεσματικότητα του αντιπυραυλικού συστήματος που έχει εγκατασταθεί για να αποκρούει τις παλαιστινιακές επιθέσεις. 

Ο «Σιδερένιος Θόλος» όπως λέγεται το σύστημα, αποτελείται από κινητές μονάδες εκτόξευσης πυραύλων και είναι τόσο εξελιγμένο, ώστε εντοπίζει και χτυπά μόνο τις ρουκέτες που κατευθύνονται προς κατοικημένες περιοχές, ενώ «αγνοεί» εκείνες που κατευθύνονται σε ανοιχτούς χώρους. 





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ...ΚΑΛΟ ΜΑΣ.


Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος ντόρος με τον codex alimentarius και κυκλοφορεί και μια φωτογραφία με πατάτες που απαγορεύεται η φύτευση τους γιατί είναι υβρίδιο σύμφωνο με τον codex alimentarius, ο οποίος απαγορεύει την επαναφύτευση των σπόρων.
Αυτοί οι σπόροι είναι γενετικά τροποποιημένοι ώστε να αποτρέπουν την παραγωγή καρπών για δεύτερη χρονιά και φυσικά ευθύνονται για καρκινογενέσεις σύμφωνα με έρευνες.
Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πως ο codex alimentarius είναι εδώ, χρόνια τώρα, αλλά εμείς δε θέλαμε να το δούμε.
Έχω στην κουζίνα μου ένα ράφι γεμάτο με μπαχαρικά και προσπαθώ να βρίσκω όσο πιο αγνά προϊόντα μπορώ. Βέβαια ότι δεν έβρισκα αναγκαστικά το αγόραζα από καταστήματα και κάποια ελάχιστα από σουπερμάρκετ.
Ανακάλυψα κάτι σπόρους κόλιανδρου που είχα καιρό (χρησιμοποιούσα τριμμένο τον τελευταίο καιρό) κι έτσι πήρα ένα μύλο για να τους χρησιμοποιήσω.
Με έκπληξη συνειδητοποίησα διαβάζοντας την ετικέτα ότι πρόκειται γιαακτινοβολημένο προϊόν!!!
Σύμφωνα με τον codex alimentarius τα θρεπτικά συστατικά ενός προϊόντος θα πρέπει να περιορίζονται στο 15% για να είναι ασφαλές για την υγεία μας!!! Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει είτε να προέρχεται από κατάλληλους σπόρους γενετικά τροποποιημένους, είτε να υποστεί ακτινοβολία!!!
Ας μη θεωρούμε τα πάντα γύρω μας αγνά, ακόμα κι αν πρόκειται για σπόρους κόλιανδρου. Θα πρέπει να είμαστε πλέον περισσότερο υποψιασμένοι για οτιδήποτε και να διαβάζουμε καλύτερα τα “ψιλά γράμματα” γιατί κρύβουν αλήθειες. Μπορεί να μη γράφει “σύμφωνο με τα πρότυπα του codex alimentarius” όπως άλλα προϊόντα αλλά το υπονοεί.
Αφού φωτογράφισα τη συσκευασία, το πέταξα στα σκουπίδια, σκέφτηκα να το βάλω στο κομπόστ αλλά το μετάνιωσα γιατί είναι επικίνδυνο!
Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ για να συζητήσω με τον υπεύθυνο και να παραπονεθώ για τη σαβούρα που μας πλασάρουν με τον μανδύα των αγνών προϊόντων.
Δεν έχω αυταπάτες ότι κάτι θα συμβεί απλώς κάποιος πρέπει να “τα ακούσει”.




ΠΗΓΗ...stopalimentarius.wordpress.com

ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ.



Είναι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις και στα τοπικά ιατρικά χρονικά δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί.
Ένα ολοζώντανο σκουλήκι είχε μέσα στο μάτι του ηλικιωμένος από το Μεσολόγγι. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις και στα τοπικά ιατρικά χρονικά δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί. 

Ο λόγος για την λεπτή επέμβαση που έγινε προ ημερών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, για την αφαίρεση του σκουληκιού. Τον 63χρονο ασθενή μετέφεραν συγγενείς στην οφθαλμολογική κλινική του ΠΓΝΠ, τρομοκρατημένοι από αυτό που έβλεπαν. Ο ηλικιωμένος δε, αισθανόταν την ενόχληση στο μάτι του.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η νεαρή ειδικευόμενη γιατρός που τον ανέλαβε επιβεβαίωσε στους συγγενείς πως πρόκειται για ζωντανό σκουλήκι. Η γιατρός όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Κόσμος" ξεκίνησε τη διαδικασία της μικροεπέμβασης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα αλλά από πολύ σταθερό χέρι. Και η γιατρίνα τα κατάφερε...



ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ CORPUS CHRISTI.


Σε τι μπορεί να διαφέρει πλεον η Αθήνα από το Ιράν, ή από την Ρωσία του Πούτιν που δικάζει νεαρά κορίτσια μέλη συγκροτήματος; Η απάντηση είναι πλεον σε τίποτα. 

Το ένα χτύπημα ήταν ότι η παράσταση αναγκάστηκε να σταματήσει. Το δεύτερο, το οποίο δεν κάνει την Ελλάδα να διαφέρει από τα θεοκρατικά καθεστώτα των μουλάδων, είναι ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της παραστασης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Αυτό, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

Καμία πρόοδος δεν έχει αναφερθεί ωστόσο όσον αφορά στην προκαταρκτική εξέταση κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα έκτροπα που είχαν συμβεί έξω από το θέατρο Χυτήριο από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά την πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου.

O κ.Ρουπακιώτης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητούσε να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια στο θέατρο και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν «συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Η παράσταση, σύμφωνα με την μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης.




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ "MOSKVA".


Στα ανοικτά των συριακών ακτών πλέει αυτή την στιγμή το ρωσικό υπερ-καταδρομικό Moskva (Νο 121) εκτοπίσματος 12.500 τόνων, συνοδεύοντας το αρματαγωγό Saratov (Νο 150), περιμένοντας την βρετανική αρμάδα με το HMS Illustrius και την γαλλική, πιθανότατα με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.
Στην παρούσα φάση από την κίνηση του Saratov θα διευκρινιστούν και οι ρωσικές προθέσεις στην παρούσα φάση της κρίσης: Αν πλεύσει στην Ταρτούς και αποβιβάσει πεζοναύτες και οχήματα, τότε θα είναι ένδιεξη ότι η κρίση είναι θέμα λίγου χρόνου να εξελιχθεί σε ανοικτή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. Αν παραμείνει σε περιπολία θα σημαίνει ότι αναμένει τις κινήσεις των δυτικών.
Αν ξεκινήσει εκκένωση από τους Ρώσους πεζοναύτες που ήδη βρίσκονται στην Συρία και τα αντιαεροπορικά, τότε θα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η επιβίωση του καθεστώτος.
Το σκάφος υποστήριξης του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Ivan Bubnov, βρίσκεται αυτή την ώρα δυτικά της Ρόδου.
Αναμένονται ακόμα η φρεγάτας PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και τα αρματαγωγά NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και NOVOCHERKASSK για τα οποία έχει ανανεωθεί η αναγγελία εισόδου στα Στενά.
Το Moskva με τους S-300PMU1 που μεταφέρει μπορεί να δημιουργήσει έναν κύκλο απαγόρευσης πτήσεων διαμέτρου 300 χλμ. στην Α.Μεσόγειο, αλλά είναι βέβαιο ότι αν εμπλεκεί σε επιχειρήσεις θα χρειαστεί αεροπορική υποστήριξη που μπορεί να την παράσχει μόνο ένα αεροπλανοφόρο, όπως το Admiral Kuznetsov...
Η Ρωσία πριν λίγο προειδοποίησε τις χώρες που υποστηρίζουν τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι θα διαπράξουν «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου αν προμηθεύσουν όπλα στους αντάρτες, ένα ενδεχόμενο που δήλωσε ότι εξετάζει η Γαλλία.
«Στη διακήρυξη των αρχών του διεθνούς δικαίου, αναφέρεται ιδιαίτερα ότι κανένα κράτος δεν πρέπει να οργανώσει, να βοηθήσει, και να χρηματοδοτήσει ένοπλες ενέργειες που έχουν ως στόχο τη βίαιη ανατροπή του καθεστώτος ενός άλλου κράτους», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ΕξωτερικώνΑλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
Oι δυτικοί και οι Τούρκοι, φυσικά εφοδιάζουν με όπλα τους αντάρτες, αλλά από την "μαύρη αγορά" και όχι με βαριά όπλα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ



14/11/2012
Αγαπητοί συνεργάτες φίλοι και φίλες.
Καλησπέρα σε όλους.
Πριν από 2 χρόνια, τέτοιες μέρες, οι συνδημότες μας, μας τίμησαν υπερψηφίζοντας  το συνδυασμό μας  «Νέα Εποχή για την Αλμωπία». 
Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ απόψε, επιλεχτήκαμε από τους συνδημότες μας για να προσφέρουμε και να υπηρετήσουμε την κοινωνία της Αλμωπίας μέσα από τη θέση του Δημάρχου, του δημοτικού ή τοπικού συμβούλου.
Όλοι μας, ως ομάδα, αλλά και ως μονάδες έχουμε το χρέος να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Δεν πρέπει, σε καμία όμως περίπτωση,  να ξεχνάμε ότι, οι περισσότερες προσδοκίες έχουν άμεση σχέση με αυτά που υποσχεθήκαμε.Με αυτά που δεσμευθήκαμε να κάνουμε αλλά και με αυτά που δεσμευθήκαμε, όχι απλώς , να αποφύγουμε αλλά και να αφαιρέσουμε από το δήμο και τη δημόσια ζωή της Αλμωπίας.  Μιλάω για τις διακρίσεις,  τον παραγοντισμό, την υποκρισία, την αδιαφάνεια  και τη διαφθορά. 
Αυτά πλήγωσαν βαθιά την κοινωνία μας και είναι οι αιτίες των δεινών και των προβλημάτων που σημάδεψαν την περιοχή και τους συμπολίτες μας. Αυτά δεν επέτρεψαν να γίνουν μεγάλα έργα υποδομής, και  δεν άφησαν τον τόπο μας να πάει μπροστά. Και το χειρότερο όλων είναι ότι, ρίζωσαν σαν αγριάδα, νοοτροπίες αρνητικότατες με πρώτη την ιδιοτέλεια, η οποία μεγάλωσε τόσο πολύ που δεν αφήνει  πολλούς πολίτες  να δουν και να πιστέψουν ότι, υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο που θέλουν να προσφέρουν πραγματικά, που δεν βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό καλό.
Οι παθογένειες, που σας ανέφερα,  ανατράπηκαν  από τον τρόπο που διοικούμε το δήμο, από την καθημερινή μας στάση και δράση,  από τη δημοκρατική και με απόλυτη διαφάνεια  λειτουργία του δήμου μας. Και εντέλει από τα πιστεύω μας, από τις αρχές και τις ιδέες που πρεσβεύουμε.  Όσο για τη χειρότερη νοοτροπία όλων, την ιδιοτέλεια, αυτή πολεμάτε μόνο με τη συλλογικότητα.  Μόνο η συλλογικότητα σκοτώνει την ιδιοτέλεια αλλά και την πεποίθηση πολλών συμπολιτών μας ότι, «όλοι το ίδιο είναι, όλοι βάζουν τον εαυτούλη τους πάνω από το συμφέρον της Αλμωπίας». Σε όλη τη θητεία μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε με το καθημερινό, προσωπικό,  παράδειγμα μας ότι, τίποτα δεν μπαίνει πάνω από το καλό του τόπου και της κοινωνία μας. Ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της κοινωνίας και ότι την υπηρετούμε συνολικά με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα φέρνει  όλο και περισσότερους συμπολίτες κοντά μας, και οι πολίτες αυτοί θα γίνουν σύμμαχοί  μας στην μεγάλη προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το χθες και να πάμε τον τόπο μας μπροστά.  
Αναφέρθηκα σε αυτά που δεσμευτήκαμε απέναντι στην κοινωνία της Αλμωπίας,  ότι θα τα τελειώσουμε. Γιατί, οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί,  ο παραγοντισμός και η αδιαφάνεια  είναι  οι παθογένειες που ξεπετάγονται μέσα από την ιδιοτέλεια και ,  σε τελική ανάλυση,  γενούν, γέννησαν  και μεγάλωσαν τη διαφθορά. 
Αναφέρθηκα σε αυτά και για έναν δεύτερο  πολύ σημαντικό  λόγο. Tο τέλος αυτών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει πράξη το πρόγραμμά μας και όλα όσα υποσχεθήκαμε στους συνδημότες.
Και ο τρίτος και πάνω από όλα λόγος, είναι γιατί είναι χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και ιδίως απέναντι στη νέα γενιά και στα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν τον τόπο.
Έχουμε, φίλες και φίλοι, το χρέος να παραδώσουμε στα παιδιά μας, όχι μόνο έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό  και ανθρώπινο δήμο αλλά και τις ασφαλιστικές δικλίδες που δεν θα επιτρέπουν να ξαναεμφανιστούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης  του δημόσιου χρήματος. Έχουμε το χρέος να ξεριζώσουμε όλες εκείνες τις νοοτροπίες που δεν άφησαν τον τόπο μας να ανθίσει.  
Εμείς συλλογικά ως ομάδα αλλά και με το προσωπικό μας παράδειγμα και με πολύ δουλειά μπορούμε μέχρι το τέλος αυτής της θητείας  και μέσα στην επόμενη πενταετία να αλλάξουμε τα πάντα, να προσφέρουμε πάρα πολλά στην Αλμωπία και να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι στην κοινωνία. Εμάς εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας, εμάς σήμερα μας εμπιστεύονται και εμάς πάλι θα μας εμπιστευτούν γιατί ξέρουν ότι είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να αγωνιστούμε για το κοινό καλό, για το συμφέρον της Αλμωπίας και μόνο της Αλμωπίας.
Φίλες και φίλοι μου,
Τα πρώτα 2 χρόνια της θητείας μας ήταν πολύ δύσκολα, δύσκολα και για τους περισσότερος ΟΤΑ, όπως και για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων λόγω της κρίσης. 
Ως νέα δημοτική αρχή, σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, πετύχαμε τους πρώτους στόχους. 
Οργανώσαμε με μεγάλες προσπάθειες και κόπο το νέο δήμο Αλμωπίας, σύμφωνα και μέσα  στο σφικτό χρονοδιάγραμμα του Καλλικράτη. 
 Κάναμε μία πολύ αυστηρή και προσεκτική διαχείριση των λιγοστών  χρημάτων, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Κλείσαμε οικονομικές εκκρεμότητες παρελθόντων ετών και ρυθμίσαμε άλλες.  
  Διατηρήσαμε δομές κοινωνικής πολιτικής, βοηθήσαμε συμπολίτες μας που η κρίση τους οδήγησε στην ανέχεια, και βάλαμε τις βάσεις ώστε αυτή η κοινωνική πολιτική να εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς με το Δίκτυο Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή που δημιουργούμε. Μέσα από αυτό το δίκτυο, πολύ σύντομα θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, όπου τα παιδιά μας που θέλουν να προχωρήσουν σε σπουδές αλλά οι οικογένειες τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά θα μπορούν να κάνουν τα απαραίτητα φροντιστήρια. Ήδη 30 εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη μας προσπάθεια. 30 εκπαιδευτικοί, 30  Άνθρωποι – με κεφαλαίο το Α – είναι έτοιμοι να προσφέρουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Παράλληλα ετοιμάζεται το Κοινωνικό ιατρείο όπου ήδη υπάρχουν Ιατροί εθελοντές έτοιμοι. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Αλμωπίας, αυτοί είμαστε, άνθρωποι πρόθυμοι και έτοιμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς αρκεί να μας δοθεί η ευκαιρία. Αυτή την Αλμωπία θέλουμε, για αυτή αγωνιζόμαστε και να είστε σίγουροί ότι πρώτα με το δικό μας προσωπικό παράδειγμα αυτή η Αλμωπία θα επικρατήσει.   
Αυτά τα σχεδόν 2 χρόνια, σταθήκαμε δυναμικά στο πλευρό της κοινωνίας της Αλμωπίας σε δίκαιες διεκδικήσεις και αιτήματα. 
Αγωνιστήκαμε με μεθοδικότητα για να μπορεί ο δήμος μας να αξιοποιήσει τα  ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα (όπως το ΕΣΠΑ). 
Η άρτια οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου, ο απόλυτος έλεγχος των πόρων και των δαπανών και η δυνατότητα αξιοποίησης όλων των οικονομικών εργαλείων ήταν οι πρώτοι στόχοι μας.

Αυτοί οι στόχοι δεν τέθηκαν τυχαία, μοχθήσαμε για τη επίτευξή τους γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά (από την πρώτη στιγμή) ότι,  αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να θέσουμε τις βάσεις , πάνω στις οποίες θα μπορούν να ξεκινήσουν  έργα  που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών,  θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση όλων των περιοχών του δήμου και έτσι θα μπορέσουμε να  δημιουργήσουμε όρους πραγματικής ανάπτυξης.  
Σήμερα, φίλες και φίλοι, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου μπορούμε να πούμε ότι έχουμε έναν νοικοκυρεμένο δήμο. Και μάλιστα σε αυτή την πολύ  δύσκολη ομολογουμένως οικονομική συγκυρία. 
Στο νοικοκύρεμα φτάσαμε με συστηματική και πολύ δουλειά. Με τη συνεχή καταγραφή, τον καθημερινό λεπτομερή έλεγχο και την εξεύρεση λύσεων στα πολλά και σύνθετα οικονομικά προβλήματα που προέκυπταν και στα (όπως ξέρετε όλοι) μεγάλα χρέη που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. 
Επίσης από την πρώτη μέρα υιοθετήσαμε την πλήρη διαφάνεια στα έσοδα, τα έξοδα, τις δαπάνες για να διασφαλίσουμε την ορθή λειτουργία του Δήμου και για να μπορούμε να  κλείνουμε τις πολλές εκκρεμότητες των προηγουμένων ετών.
Πιο συγκεκριμένα συμπιέσαμε τις δαπάνες προς τα κάτω και δεν δημιουργήσαμε νέες με τις οποίες θα επιβαρύναμε τους συμπολίτες μας με άλλα τέλη. Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την είσπραξη όλων των  θεσμοθετημένων εσόδων από την πολιτεία καθώς και την συμμετοχή μας σε Εθνικά αλλά και Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ. Όπου εντάχθηκαν η επέκταση του ΧΥΤΑ, το αποχετευτικό δίκτυο και ο βιολογικός της Αριδαίας, καθώς και η προμήθεια εξοπλισμού για το Ειδικό Σχολείο Αριδαίας.
Τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όλοι δυστυχώς τη ζούμε και όλοι γνωρίζετε τι έχει συμβεί με το κούρεμα όλων των επιχορηγήσεων και προγραμμάτων των δήμων (συγκεκριμένα στο δήμο Αλμωπίας είχαμε μείωση 60% σε σχέση με το 2009).  Όσο για προγράμματα που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν στην εκτέλεση έργων και θα διευκόλυναν δράσεις και την λειτουργία των Δήμων, όπως το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, ακόμα, και σήμερα που μιλάμε,  δεν το έχουμε δει.  
Πολύ σημαντικό για το αύριο του δήμου μας είναι το γεγονός ότι, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί μελλοντικά η νόμιμη αύξηση των εσόδων του Δήμου. Όπως η είσπραξη του τέλους παρεπιδημούντων (που έγινε για 1η φορά) και το τέλος των καταστημάτων. Διεκδικήσαμε επίσης από τη ΔΕΣΜΗΕ την είσπραξη του τέλους από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις ώστε να εισπράττεται το τέλος από τις αμμοληψίες  και τις διαφημίσεις που αν και προϋπήρχε δεν υπήρξαν ποτέ έσοδα. 
Θέλω όλοι να γνωρίζεται ότι, τα οικονομικά, δεν τα βλέπω ως αυτοσκοπό της θητείας μας αλλά ως το μέσο για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συνδημοτών μας, για να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις και έργα και για να χτίσουμε έναν αποτελεσματικό και σύγχρονο Δήμο Αλμωπίας. Ο Στρατηγικός μας στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Αλμωπίας, και αυτός – όπως όλοι καταλαβαίνεται -  προϋποθέτει ένα νοικοκυρεμένο δήμο. 
Επειδή έχω μάθει να κοιτώ τα προβλήματα κατάματα, πρέπει να σας πω, ότι συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα εξαιτίας των  μειωμένων επιχορηγήσεων στα σχολεία παράδειγμα αλλά και σε άλλες δομές. 
Ο δήμος μας, όπως και πολλοί άλλοι δήμοι της χώρας δυσκολεύονται  από τις δραματικά μειωμένες επιχορηγήσεις. 
Προκύπτουν προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά ακόμη και την καθημερινή λειτουργία μας, τις βασικές μας ανάγκες για να μπορούμε να επιτελούμε το έργο μας έναντι της κοινωνίας που υπηρετούμε. 
Δεν θέλω να επεκταθώ και να αναφερθώ στις εκκλήσεις, τις συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις ενέργειες της Κ.Ε.Δ.Ε. Τα προβλήματα είναι  γνωστά πλέον στην κεντρική διοίκηση και στους κυβερνώντες. Δεν θέλω να πιστεύω ότι, θα αγνοήσουν τη συνταγματική  υποχρέωση που έχουν, ειδικά στο θέμα της παιδείας.  Βέβαια εμείς έχουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προετοιμαστεί για τα χειρότερα. Παράδειγμα για τη θέρμανση των σχολείων προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την προμήθεια ξυλολέβητων σε Τοπικές Κοινότητες όπως του Αρχάγγελου και των Σαρακηνών. Αλλά και πάλι δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι δεν θα βρεθούμε σε πολύ δυσχερή θέση, ειδικά εάν δεν εισακουστούν τα προβλήματα μας από την κεντρική διοίκηση και δε προβούν σε κάποιες σημαντικές ενέργειες.    
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε τα προβλήματα και όλοι μαζί να αναζητούμε λύσεις. Περιμένω από όλους εσάς να αγκαλιάσετε τα προβλήματα του δήμου ως δικά σας προβλήματα, γιατί έτσι ακριβώς είναι. Να σκεφτείτε και να προτείνετε λύσεις, να τις συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις. Τα προβλήματα του δήμου, τα προβλήματα της κοινωνίας είναι πρώτα από όλα δικά μας προβλήματα, γι’ αυτό ακριβώς μας επέλεξαν οι συνδημότες μας και αυτό ακριβώς περιμένουν από όλους μας,  να  βρίσκουμε λύσεις, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.     



Φίλες και φίλοι,
Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που όλοι θέλουμε και πρέπει να προσφέρουμε, όσο το δυνατόν περισσότερα, στον τόπο μας και στην κοινωνία που υπηρετούμε. 
Οπότε όλοι αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όλους, για να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν τη θέλησή τους και τις ικανότητές τους για συνεχή προσφορά.  Στον συνδυασμό μας, στην ομάδα μας, είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων. Δεσμευθήκαμε για συλλογικότητα προεκλογικά, σε αυτή πιστεύουμε όλοι,  και αυτή εφαρμόζουμε στη θητεία μας. Στη δική μας ομάδα δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει μέλος της που να θέλει να μείνει γαντζωμένος σε μία καρέκλα, γιατί απλά, αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τα πιστεύω μας και έχουν καταδικαστεί από την κοινωνική συνείδηση. 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στο μέσον της θητείας μας και την ώρα που πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να προσφέρουν από τη θέση του αντιδημάρχου, συνάντησα την κατανόηση και τη σύμφωνη γνώμη  όλων των σημερινών αντιδημάρχων.

Είμαι περήφανος για τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού μας «Νέα Εποχή για την Αλμωπία» και γι’ όσους συμμετείχαν στον αγώνα μας. Όλοι για μένα είναι ίσοι και όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες. 

Σήμερα παρουσία σας, ανακοινώνω τους νέους αντιδημάρχους: 
1. Για Αντιδήμαρχο Πολιτισμού τον Τάσο Χρήστου
2. Για Αντιδήμαρχο Καθαριότητας τον Τάσο Θεοδωρίδη
3. Για Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τη Δέσποινα Καλδερεμτζή
4. Για Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Σταύρο Καραμαριά
5. Για Αντιδήμαρχο Οικονομικών, θα ανακοινωθεί τις επόμενες δύο μέρες

Την επόμενη εβδομάδα, κατά το δημοτικό συμβούλιο θα ανακοινωθούν και οι νέοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.



Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τη ψυχή μου τους αντιδημάρχους μας, και να θυμίσω σε όλους, ότι αυτοί σήκωσαν στις πλάτες τους το τεράστιο βάρος της οργάνωσης του δήμου και αντεπεξήλθαν στις τεράστιες απαιτήσεις του Καλλικράτη και αντιμετώπισαν τις μεγάλες δυσκολίες που είχε η εφαρμογή του.  

Από τους νέους ζητώ ακόμη περισσότερη δουλειά και έργο. Οι πρώτοι αντιδήμαρχοι έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Έτσι, εσείς οι νέοι  θα ξεκινήσετε  από ένα σημείο, όπου η μόνη σας επιλογή θα είναι να τρέξτε ακόμη πιο γρήγορα και να  προσφέρετε ακόμη περισσότερα. 

Σας ευχαριστώ όλους που συμμετέχετε στο δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα μας και σας ζητώ να συνεχίσουμε ως μία αποφασισμένη ομάδα, ως μία ενωμένη γροθιά. Έχουμε προβλήματα να επιλύσουμε, εμπόδια να ξεπεράσουμε και έργο να επιτελέσουμε. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά σας εμπιστεύομαι, πιστεύω στις ικανότητές σας και στη θέληση που έχετε για να προσφέρετε στον τόπο και στην κοινωνία μας. Μαζί  χτίζουμε τον Δήμο Αλμωπίας, μαζί ανατρέπουμε όλα αυτά που κράτησαν τον τόπο μας χρόνια ολόκληρα σε τέλμα, μαζί ανακτούμε την εμπιστοσύνη των δημοτών που είχαν απογοητευτεί και κερδίζουμε τη ενεργή συμμετοχή τους.

Είμαστε μία δυνατή ομάδα που κέρδισε μία πολύ δύσκολη μάχη, συγκρουστήκαμε με το χθες και ενωμένοι χτίζουμε έναν σύγχρονο, ανοικτό στην κοινωνία, στη νεολαία και στις νέες ιδέες δήμο Αλμωπίας. 
Ο στρατηγικός μας στόχος είναι  η ισόρροπη ανάπτυξη της Αλμωπίας με κύριους άξονες, τον τουρισμό, τη γεωργία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για το αύριο,  το 2014.
Κατά τη νέα μας θητεία οι στόχοι μας, να είστε βέβαιοι ότι θα επιτευχθούν. 
Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και το κοινό καλό και για τίποτα άλλο. Αυτό το βλέπουν οι συμπολίτες μας, το αντιλαμβάνονται και το επικροτούν. Η κοινωνία της Αλμωπίας μας στηρίζει και περιμένει από εμάς πολλά, και εμείς έχουμε το καθήκον να μην την απογοητεύσουμε και το χρέος να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε.   
Σας ζητώ λοιπόν να συνεχίσουμε μαζί την πορεία που έχουμε χαράξει. Αυτή η πορεία να συνεχιστεί με εντιμότητα, διαφάνεια και πίστη στη δημοκρατία και στην πραγματική αξία του τόπου και των συνανθρώπων μας. 

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...