Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ



14/11/2012
Αγαπητοί συνεργάτες φίλοι και φίλες.
Καλησπέρα σε όλους.
Πριν από 2 χρόνια, τέτοιες μέρες, οι συνδημότες μας, μας τίμησαν υπερψηφίζοντας  το συνδυασμό μας  «Νέα Εποχή για την Αλμωπία». 
Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ απόψε, επιλεχτήκαμε από τους συνδημότες μας για να προσφέρουμε και να υπηρετήσουμε την κοινωνία της Αλμωπίας μέσα από τη θέση του Δημάρχου, του δημοτικού ή τοπικού συμβούλου.
Όλοι μας, ως ομάδα, αλλά και ως μονάδες έχουμε το χρέος να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Δεν πρέπει, σε καμία όμως περίπτωση,  να ξεχνάμε ότι, οι περισσότερες προσδοκίες έχουν άμεση σχέση με αυτά που υποσχεθήκαμε.Με αυτά που δεσμευθήκαμε να κάνουμε αλλά και με αυτά που δεσμευθήκαμε, όχι απλώς , να αποφύγουμε αλλά και να αφαιρέσουμε από το δήμο και τη δημόσια ζωή της Αλμωπίας.  Μιλάω για τις διακρίσεις,  τον παραγοντισμό, την υποκρισία, την αδιαφάνεια  και τη διαφθορά. 
Αυτά πλήγωσαν βαθιά την κοινωνία μας και είναι οι αιτίες των δεινών και των προβλημάτων που σημάδεψαν την περιοχή και τους συμπολίτες μας. Αυτά δεν επέτρεψαν να γίνουν μεγάλα έργα υποδομής, και  δεν άφησαν τον τόπο μας να πάει μπροστά. Και το χειρότερο όλων είναι ότι, ρίζωσαν σαν αγριάδα, νοοτροπίες αρνητικότατες με πρώτη την ιδιοτέλεια, η οποία μεγάλωσε τόσο πολύ που δεν αφήνει  πολλούς πολίτες  να δουν και να πιστέψουν ότι, υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο που θέλουν να προσφέρουν πραγματικά, που δεν βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το κοινό καλό.
Οι παθογένειες, που σας ανέφερα,  ανατράπηκαν  από τον τρόπο που διοικούμε το δήμο, από την καθημερινή μας στάση και δράση,  από τη δημοκρατική και με απόλυτη διαφάνεια  λειτουργία του δήμου μας. Και εντέλει από τα πιστεύω μας, από τις αρχές και τις ιδέες που πρεσβεύουμε.  Όσο για τη χειρότερη νοοτροπία όλων, την ιδιοτέλεια, αυτή πολεμάτε μόνο με τη συλλογικότητα.  Μόνο η συλλογικότητα σκοτώνει την ιδιοτέλεια αλλά και την πεποίθηση πολλών συμπολιτών μας ότι, «όλοι το ίδιο είναι, όλοι βάζουν τον εαυτούλη τους πάνω από το συμφέρον της Αλμωπίας». Σε όλη τη θητεία μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε με το καθημερινό, προσωπικό,  παράδειγμα μας ότι, τίποτα δεν μπαίνει πάνω από το καλό του τόπου και της κοινωνία μας. Ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της κοινωνίας και ότι την υπηρετούμε συνολικά με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα φέρνει  όλο και περισσότερους συμπολίτες κοντά μας, και οι πολίτες αυτοί θα γίνουν σύμμαχοί  μας στην μεγάλη προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το χθες και να πάμε τον τόπο μας μπροστά.  
Αναφέρθηκα σε αυτά που δεσμευτήκαμε απέναντι στην κοινωνία της Αλμωπίας,  ότι θα τα τελειώσουμε. Γιατί, οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί,  ο παραγοντισμός και η αδιαφάνεια  είναι  οι παθογένειες που ξεπετάγονται μέσα από την ιδιοτέλεια και ,  σε τελική ανάλυση,  γενούν, γέννησαν  και μεγάλωσαν τη διαφθορά. 
Αναφέρθηκα σε αυτά και για έναν δεύτερο  πολύ σημαντικό  λόγο. Tο τέλος αυτών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει πράξη το πρόγραμμά μας και όλα όσα υποσχεθήκαμε στους συνδημότες.
Και ο τρίτος και πάνω από όλα λόγος, είναι γιατί είναι χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και ιδίως απέναντι στη νέα γενιά και στα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν τον τόπο.
Έχουμε, φίλες και φίλοι, το χρέος να παραδώσουμε στα παιδιά μας, όχι μόνο έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό  και ανθρώπινο δήμο αλλά και τις ασφαλιστικές δικλίδες που δεν θα επιτρέπουν να ξαναεμφανιστούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης  του δημόσιου χρήματος. Έχουμε το χρέος να ξεριζώσουμε όλες εκείνες τις νοοτροπίες που δεν άφησαν τον τόπο μας να ανθίσει.  
Εμείς συλλογικά ως ομάδα αλλά και με το προσωπικό μας παράδειγμα και με πολύ δουλειά μπορούμε μέχρι το τέλος αυτής της θητείας  και μέσα στην επόμενη πενταετία να αλλάξουμε τα πάντα, να προσφέρουμε πάρα πολλά στην Αλμωπία και να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι στην κοινωνία. Εμάς εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας, εμάς σήμερα μας εμπιστεύονται και εμάς πάλι θα μας εμπιστευτούν γιατί ξέρουν ότι είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να αγωνιστούμε για το κοινό καλό, για το συμφέρον της Αλμωπίας και μόνο της Αλμωπίας.
Φίλες και φίλοι μου,
Τα πρώτα 2 χρόνια της θητείας μας ήταν πολύ δύσκολα, δύσκολα και για τους περισσότερος ΟΤΑ, όπως και για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων λόγω της κρίσης. 
Ως νέα δημοτική αρχή, σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, πετύχαμε τους πρώτους στόχους. 
Οργανώσαμε με μεγάλες προσπάθειες και κόπο το νέο δήμο Αλμωπίας, σύμφωνα και μέσα  στο σφικτό χρονοδιάγραμμα του Καλλικράτη. 
 Κάναμε μία πολύ αυστηρή και προσεκτική διαχείριση των λιγοστών  χρημάτων, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Κλείσαμε οικονομικές εκκρεμότητες παρελθόντων ετών και ρυθμίσαμε άλλες.  
  Διατηρήσαμε δομές κοινωνικής πολιτικής, βοηθήσαμε συμπολίτες μας που η κρίση τους οδήγησε στην ανέχεια, και βάλαμε τις βάσεις ώστε αυτή η κοινωνική πολιτική να εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς με το Δίκτυο Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή που δημιουργούμε. Μέσα από αυτό το δίκτυο, πολύ σύντομα θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, όπου τα παιδιά μας που θέλουν να προχωρήσουν σε σπουδές αλλά οι οικογένειες τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά θα μπορούν να κάνουν τα απαραίτητα φροντιστήρια. Ήδη 30 εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη μας προσπάθεια. 30 εκπαιδευτικοί, 30  Άνθρωποι – με κεφαλαίο το Α – είναι έτοιμοι να προσφέρουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Παράλληλα ετοιμάζεται το Κοινωνικό ιατρείο όπου ήδη υπάρχουν Ιατροί εθελοντές έτοιμοι. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Αλμωπίας, αυτοί είμαστε, άνθρωποι πρόθυμοι και έτοιμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς αρκεί να μας δοθεί η ευκαιρία. Αυτή την Αλμωπία θέλουμε, για αυτή αγωνιζόμαστε και να είστε σίγουροί ότι πρώτα με το δικό μας προσωπικό παράδειγμα αυτή η Αλμωπία θα επικρατήσει.   
Αυτά τα σχεδόν 2 χρόνια, σταθήκαμε δυναμικά στο πλευρό της κοινωνίας της Αλμωπίας σε δίκαιες διεκδικήσεις και αιτήματα. 
Αγωνιστήκαμε με μεθοδικότητα για να μπορεί ο δήμος μας να αξιοποιήσει τα  ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα (όπως το ΕΣΠΑ). 
Η άρτια οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου, ο απόλυτος έλεγχος των πόρων και των δαπανών και η δυνατότητα αξιοποίησης όλων των οικονομικών εργαλείων ήταν οι πρώτοι στόχοι μας.

Αυτοί οι στόχοι δεν τέθηκαν τυχαία, μοχθήσαμε για τη επίτευξή τους γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά (από την πρώτη στιγμή) ότι,  αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να θέσουμε τις βάσεις , πάνω στις οποίες θα μπορούν να ξεκινήσουν  έργα  που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών,  θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση όλων των περιοχών του δήμου και έτσι θα μπορέσουμε να  δημιουργήσουμε όρους πραγματικής ανάπτυξης.  
Σήμερα, φίλες και φίλοι, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου μπορούμε να πούμε ότι έχουμε έναν νοικοκυρεμένο δήμο. Και μάλιστα σε αυτή την πολύ  δύσκολη ομολογουμένως οικονομική συγκυρία. 
Στο νοικοκύρεμα φτάσαμε με συστηματική και πολύ δουλειά. Με τη συνεχή καταγραφή, τον καθημερινό λεπτομερή έλεγχο και την εξεύρεση λύσεων στα πολλά και σύνθετα οικονομικά προβλήματα που προέκυπταν και στα (όπως ξέρετε όλοι) μεγάλα χρέη που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. 
Επίσης από την πρώτη μέρα υιοθετήσαμε την πλήρη διαφάνεια στα έσοδα, τα έξοδα, τις δαπάνες για να διασφαλίσουμε την ορθή λειτουργία του Δήμου και για να μπορούμε να  κλείνουμε τις πολλές εκκρεμότητες των προηγουμένων ετών.
Πιο συγκεκριμένα συμπιέσαμε τις δαπάνες προς τα κάτω και δεν δημιουργήσαμε νέες με τις οποίες θα επιβαρύναμε τους συμπολίτες μας με άλλα τέλη. Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την είσπραξη όλων των  θεσμοθετημένων εσόδων από την πολιτεία καθώς και την συμμετοχή μας σε Εθνικά αλλά και Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ. Όπου εντάχθηκαν η επέκταση του ΧΥΤΑ, το αποχετευτικό δίκτυο και ο βιολογικός της Αριδαίας, καθώς και η προμήθεια εξοπλισμού για το Ειδικό Σχολείο Αριδαίας.
Τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όλοι δυστυχώς τη ζούμε και όλοι γνωρίζετε τι έχει συμβεί με το κούρεμα όλων των επιχορηγήσεων και προγραμμάτων των δήμων (συγκεκριμένα στο δήμο Αλμωπίας είχαμε μείωση 60% σε σχέση με το 2009).  Όσο για προγράμματα που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν στην εκτέλεση έργων και θα διευκόλυναν δράσεις και την λειτουργία των Δήμων, όπως το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, ακόμα, και σήμερα που μιλάμε,  δεν το έχουμε δει.  
Πολύ σημαντικό για το αύριο του δήμου μας είναι το γεγονός ότι, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί μελλοντικά η νόμιμη αύξηση των εσόδων του Δήμου. Όπως η είσπραξη του τέλους παρεπιδημούντων (που έγινε για 1η φορά) και το τέλος των καταστημάτων. Διεκδικήσαμε επίσης από τη ΔΕΣΜΗΕ την είσπραξη του τέλους από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις ώστε να εισπράττεται το τέλος από τις αμμοληψίες  και τις διαφημίσεις που αν και προϋπήρχε δεν υπήρξαν ποτέ έσοδα. 
Θέλω όλοι να γνωρίζεται ότι, τα οικονομικά, δεν τα βλέπω ως αυτοσκοπό της θητείας μας αλλά ως το μέσο για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συνδημοτών μας, για να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις και έργα και για να χτίσουμε έναν αποτελεσματικό και σύγχρονο Δήμο Αλμωπίας. Ο Στρατηγικός μας στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Αλμωπίας, και αυτός – όπως όλοι καταλαβαίνεται -  προϋποθέτει ένα νοικοκυρεμένο δήμο. 
Επειδή έχω μάθει να κοιτώ τα προβλήματα κατάματα, πρέπει να σας πω, ότι συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα εξαιτίας των  μειωμένων επιχορηγήσεων στα σχολεία παράδειγμα αλλά και σε άλλες δομές. 
Ο δήμος μας, όπως και πολλοί άλλοι δήμοι της χώρας δυσκολεύονται  από τις δραματικά μειωμένες επιχορηγήσεις. 
Προκύπτουν προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά ακόμη και την καθημερινή λειτουργία μας, τις βασικές μας ανάγκες για να μπορούμε να επιτελούμε το έργο μας έναντι της κοινωνίας που υπηρετούμε. 
Δεν θέλω να επεκταθώ και να αναφερθώ στις εκκλήσεις, τις συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τις ενέργειες της Κ.Ε.Δ.Ε. Τα προβλήματα είναι  γνωστά πλέον στην κεντρική διοίκηση και στους κυβερνώντες. Δεν θέλω να πιστεύω ότι, θα αγνοήσουν τη συνταγματική  υποχρέωση που έχουν, ειδικά στο θέμα της παιδείας.  Βέβαια εμείς έχουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προετοιμαστεί για τα χειρότερα. Παράδειγμα για τη θέρμανση των σχολείων προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την προμήθεια ξυλολέβητων σε Τοπικές Κοινότητες όπως του Αρχάγγελου και των Σαρακηνών. Αλλά και πάλι δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι δεν θα βρεθούμε σε πολύ δυσχερή θέση, ειδικά εάν δεν εισακουστούν τα προβλήματα μας από την κεντρική διοίκηση και δε προβούν σε κάποιες σημαντικές ενέργειες.    
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε τα προβλήματα και όλοι μαζί να αναζητούμε λύσεις. Περιμένω από όλους εσάς να αγκαλιάσετε τα προβλήματα του δήμου ως δικά σας προβλήματα, γιατί έτσι ακριβώς είναι. Να σκεφτείτε και να προτείνετε λύσεις, να τις συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις. Τα προβλήματα του δήμου, τα προβλήματα της κοινωνίας είναι πρώτα από όλα δικά μας προβλήματα, γι’ αυτό ακριβώς μας επέλεξαν οι συνδημότες μας και αυτό ακριβώς περιμένουν από όλους μας,  να  βρίσκουμε λύσεις, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.     



Φίλες και φίλοι,
Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που όλοι θέλουμε και πρέπει να προσφέρουμε, όσο το δυνατόν περισσότερα, στον τόπο μας και στην κοινωνία που υπηρετούμε. 
Οπότε όλοι αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όλους, για να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν τη θέλησή τους και τις ικανότητές τους για συνεχή προσφορά.  Στον συνδυασμό μας, στην ομάδα μας, είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων. Δεσμευθήκαμε για συλλογικότητα προεκλογικά, σε αυτή πιστεύουμε όλοι,  και αυτή εφαρμόζουμε στη θητεία μας. Στη δική μας ομάδα δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει μέλος της που να θέλει να μείνει γαντζωμένος σε μία καρέκλα, γιατί απλά, αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τα πιστεύω μας και έχουν καταδικαστεί από την κοινωνική συνείδηση. 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στο μέσον της θητείας μας και την ώρα που πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να προσφέρουν από τη θέση του αντιδημάρχου, συνάντησα την κατανόηση και τη σύμφωνη γνώμη  όλων των σημερινών αντιδημάρχων.

Είμαι περήφανος για τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού μας «Νέα Εποχή για την Αλμωπία» και γι’ όσους συμμετείχαν στον αγώνα μας. Όλοι για μένα είναι ίσοι και όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες. 

Σήμερα παρουσία σας, ανακοινώνω τους νέους αντιδημάρχους: 
1. Για Αντιδήμαρχο Πολιτισμού τον Τάσο Χρήστου
2. Για Αντιδήμαρχο Καθαριότητας τον Τάσο Θεοδωρίδη
3. Για Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τη Δέσποινα Καλδερεμτζή
4. Για Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Σταύρο Καραμαριά
5. Για Αντιδήμαρχο Οικονομικών, θα ανακοινωθεί τις επόμενες δύο μέρες

Την επόμενη εβδομάδα, κατά το δημοτικό συμβούλιο θα ανακοινωθούν και οι νέοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.



Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τη ψυχή μου τους αντιδημάρχους μας, και να θυμίσω σε όλους, ότι αυτοί σήκωσαν στις πλάτες τους το τεράστιο βάρος της οργάνωσης του δήμου και αντεπεξήλθαν στις τεράστιες απαιτήσεις του Καλλικράτη και αντιμετώπισαν τις μεγάλες δυσκολίες που είχε η εφαρμογή του.  

Από τους νέους ζητώ ακόμη περισσότερη δουλειά και έργο. Οι πρώτοι αντιδήμαρχοι έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Έτσι, εσείς οι νέοι  θα ξεκινήσετε  από ένα σημείο, όπου η μόνη σας επιλογή θα είναι να τρέξτε ακόμη πιο γρήγορα και να  προσφέρετε ακόμη περισσότερα. 

Σας ευχαριστώ όλους που συμμετέχετε στο δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα μας και σας ζητώ να συνεχίσουμε ως μία αποφασισμένη ομάδα, ως μία ενωμένη γροθιά. Έχουμε προβλήματα να επιλύσουμε, εμπόδια να ξεπεράσουμε και έργο να επιτελέσουμε. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά σας εμπιστεύομαι, πιστεύω στις ικανότητές σας και στη θέληση που έχετε για να προσφέρετε στον τόπο και στην κοινωνία μας. Μαζί  χτίζουμε τον Δήμο Αλμωπίας, μαζί ανατρέπουμε όλα αυτά που κράτησαν τον τόπο μας χρόνια ολόκληρα σε τέλμα, μαζί ανακτούμε την εμπιστοσύνη των δημοτών που είχαν απογοητευτεί και κερδίζουμε τη ενεργή συμμετοχή τους.

Είμαστε μία δυνατή ομάδα που κέρδισε μία πολύ δύσκολη μάχη, συγκρουστήκαμε με το χθες και ενωμένοι χτίζουμε έναν σύγχρονο, ανοικτό στην κοινωνία, στη νεολαία και στις νέες ιδέες δήμο Αλμωπίας. 
Ο στρατηγικός μας στόχος είναι  η ισόρροπη ανάπτυξη της Αλμωπίας με κύριους άξονες, τον τουρισμό, τη γεωργία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για το αύριο,  το 2014.
Κατά τη νέα μας θητεία οι στόχοι μας, να είστε βέβαιοι ότι θα επιτευχθούν. 
Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και το κοινό καλό και για τίποτα άλλο. Αυτό το βλέπουν οι συμπολίτες μας, το αντιλαμβάνονται και το επικροτούν. Η κοινωνία της Αλμωπίας μας στηρίζει και περιμένει από εμάς πολλά, και εμείς έχουμε το καθήκον να μην την απογοητεύσουμε και το χρέος να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε.   
Σας ζητώ λοιπόν να συνεχίσουμε μαζί την πορεία που έχουμε χαράξει. Αυτή η πορεία να συνεχιστεί με εντιμότητα, διαφάνεια και πίστη στη δημοκρατία και στην πραγματική αξία του τόπου και των συνανθρώπων μας. 

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...