Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα: Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας της Π.Ε. Πέλλας.


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με το νόμο 4186/13 κατάργησε μια σειρά τομείς και ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, θέτοντας σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς και στερώντας από χιλιάδες παιδιά το δικαίωμα να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στους συγκεκριμένους τομείς. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των μαθητών του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας, τομέα Υγείας - Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας της Π.Ε. Πέλλας, οι οποίοι ακόμα και σήμερα, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν καθηγητές. Μάλιστα οι 20 μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν έχουν καθηγητές ούτε για τα πανελλαδικά μαθήματα.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και άρα να μην πάρουν απολυτήριο. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, θα είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν άλλη κατεύθυνση, την οποία θα πρέπει να ξεκινήσουν από τη Β’ Λυκείου. 
Να σημειωθεί ότι παρόλο που ο νέος νόμος αναφέρει πως κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης των ημερήσιων ΕΠΑΛ, της Β΄, Γ’ και Δ’ τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ και της Β’ τάξης των ΕΠΑΣ θα είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους στο τομέα που είχαν επιλέξει από τον Ιούνη, πριν την κατάργηση δηλαδή των τομέων και των ειδικοτήτων, σήμερα οι μαθητές του τομέα Υγείας – Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, αδυνατούν να κάνουν μαθήματα, λόγω της έλλειψης καθηγητών. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμους εκπαιδευτικούς στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας της Π.Ε. Πέλλας 
Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τομέα και την ειδικότητα που έχουν επιλέξει.



Οι βουλευτές του  ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου  

ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑ.


Πόσο μόνος μπορεί να αισθάνεται κάποιος που ανήκει στην ίδια κατηγορία με το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού; Πόσα αρνητικά συναισθήματα μπορεί να βιώνει ένας νέος όταν το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ίδιο με αυτό που βασανίζει καθημερινά δύο στους τρεις συνομήλικούς του; Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα δεν είναι η προφανής, όταν ο λόγος αφορά τους άνεργους.
Του Σταύρου Γιακουβή

Οι επιστημονικές έρευνες επί του θέματος επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζει κάθε άνεργος και που φοβάται κάθε εργαζόμενος, ιδιαίτερα σε μία περίοδο με τα επίσημα ποσοστά ανεργίας να ξεπερνούν το 27%. Η εργασία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε εργαζόμενου και κατά συνέπεια η απώλειά της κλονίζει την ίδια την ταυτότητά του. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο άνεργος κλείνεται στον εαυτό του, χάνει μέρος της αυτοεκτίμησης και της αξιοπρέπειάς του. Τα έντονα αρνητικά συναισθήματα που βιώνει τον ωθούν (συχνά τον φτάνουν) στα όρια της κατάθλιψης. Το φαινόμενο της ανεργίας έχει συνδεθεί άμεσα με την αύξηση των αυτοκτονιών.
Περιμένοντας την πολυπόθητη ανάπτυξη, στην οποία έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες για ανάσχεση της ανεργίας, τα τελευταία χρόνια έχουν εκδηλωθεί διάφορες προσπάθειες υποστήριξης των ανέργων, όπως η λειτουργία κοινωνικών ιατρείων για ανασφάλιστους κτλ.
Μία παρόμοια προσπάθεια ξεκινά στη Βέροια και την Έδεσσα η ψυχαναλύτρια Αναστασία Κρητικού. Στόχος της είναι να παράσχει δωρεάν ομαδική ψυχοθεραπεία σε άνεργους συμπολίτες της.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΑΔΙΚΗ
«Ένας τρόπος, ίσως ο μοναδικός που μας έχει απομείνει, για να βελτιώσουμε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε είναι να αναρωτηθούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς με βάση τις δυνατότητές του. Σε τι μπορεί να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα να διοργανώσω συνεδρίες ομαδικής ψυχοθεραπείας για άνεργους», λέει η κ. Κρητικού. Εργαζόμενη ως ψυχαναλύτρια στη Βέροια και την Έδεσσα, έχει έρθει σε επαφή με πολλούς άνεργους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχει στηρίξει πολλούς από αυτούς. Παρά τις καλές προθέσεις, ωστόσο διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να συνεισφέρει πολλά μέσα από ατομικές συναντήσεις. Όπως εξηγεί: «όταν συγκροτείται μία ομάδα, αποκτά μεγάλη δυναμική. Τα θετικά αποτελέσματα έρχονται πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις ατομικές συναντήσεις. Έχω προσωπική επαγγελματική εμπειρία από αντίστοιχες προσπάθειες ομαδικών συνεδριών στη Γαλλία».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ
Ανάμεσα στους βασικούς στόχους της ομαδικής ψυχοθεραπείας είναι να αποτρέψει τα μέλη της ομάδας από το να κλειστούν στον εαυτό τους. Ως προς αυτή την κατεύθυνση το περιβάλλον της ελληνικής επαρχίας είναι ευνοϊκό, καθώς οι οικογενειακοί και φιλικοί δεσμοί παραμένουν ισχυροί. Ταυτόχρονα όμως το περιβάλλον των επαρχιακών πόλεων λειτουργεί αποτρεπτικά στη συγκρότηση ομάδας ψυχοθεραπείας.
«Πολλοί άνεργοι είναι επιφυλακτικοί. Η κοινωνία μας είναι μικρή και σε πολλούς υπάρχει ο φόβος να συναντήσουν κάποιον γνωστό τους στην ομάδα. Στην περίπτωσή μας η συμμετοχή ατόμων από διαφορετικές πόλεις θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η αρχική επιφύλαξη. Όποιοι αποφασίσουν να συμμετέχουν θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρόβλημα. Το απόρρητο θα διαφυλαχθεί».
Παρά τις επιφυλάξεις, ήδη πολλοί άνεργοι από τις δύο βορειοελλαδικές πόλεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ομαδική ψυχοθεραπεία. Οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, αλλά και πρώην εργαζόμενοι που έχασαν ξαφνικά τη δουλειά τους κοντά στην ηλικία των 40 ετών. Με βάση ερωτηματολόγιο που συνοδεύει την αίτηση για συμμετοχή στις συνεδρίες, η κ. Κρητικού προσπαθεί να συγκροτήσει ομάδες ατόμων με παρόμοια χαρακτηριστικά. Στόχος είναι να δημιουργηθούν σε κάθε πόλη δύο ομάδες των 6 - 8 ατόμων, που θα συμμετέχουν σε μία δίωρη συνεδρία κάθε εβδομάδα.
ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
Το εύλογο ερώτημα για κάθε άνεργο είναι πώς θα ωφεληθεί με την ομαδική ψυχοθεραπεία από τη στιγμή που η αιτία του προβλήματος, δηλαδή η ανεργία, δεν θα αντιμετωπιστεί.
«Το ερώτημα σχετίζεται με το ίδιο το νόημα της ψυχανάλυσης», λέει η κ. Κρητικού: «Δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά σε κάποιον άνεργο, αλλά μπορούμε να τον στηρίξουμε και να τον βοηθήσουμε να αισθανθεί καλύτερα. Η απόγνωση που αισθάνονται οι άνεργοι είναι συχνά αβάσταχτη. Σκέφτονται ότι θα ήταν καλύτερα να είχαν μία δουλειά, ακόμη και χωρίς να πληρώνονται, παρά να είναι άνεργοι».
Η βελτίωση των αρνητικών συναισθημάτων και η αντιμετώπιση της κατάθλιψης αποτελούν τις κύριες προσδοκίες όσων ήδη έχουν ενδιαφερθεί για την ομαδική ψυχοθεραπεία.
«Σημαντικό για έναν άνεργο είναι να ανακτήσει την αυτοεκτίμησή του και να αισθανθεί δυνατός. Να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να το βάζει κάτω και ότι πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορεί να πετύχει. Πρέπει να βασίζεται στις σχέσεις που έχει με άλλους ανθρώπους, να μιλά και να εκφράζει τα συναισθήματά του. Το χειρότερο που έχει να κάνει είναι να κλειστεί στον εαυτό του και να αναζητήσει άλλες διεξόδους, όπως το αλκοόλ. Ακόμη και όσοι διστάζουν να συμμετάσχουν σε ομαδική ψυχοθεραπεία, μπορούν να απευθυνθούν σε κάποια γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης. Έχουν μόνο να κερδίσουν».
Όσοι άνεργοι ενδιαφέρονται για τη δωρεάν ομαδική ψυχοθεραπεία, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 2381-300435 για Έδεσσα και 2331-068028 για Βέροια ή στο 6972-054101.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ
Στην Ελλάδα της ανεργίας, η Βέροια και η Έδεσσα δεν είναι «πρωταθλήτριες», αλλά τα ποσοστά των ανέργων και στις δύο πόλεις ξεπερνούν τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στη Βέροια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το εργατικό κέντρο της πόλης τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ποσοστό των ανέργων ξεπερνά το 35%. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται επισήμως η ανεργία και στην Έδεσσα, η οποία πέρασε μία έντονη περίοδο αποβιομηχάνισης ήδη τις προηγούμενες δεκαετίες.
«Τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στην πόλη μας υπολογίζουμε ότι το ποσοστό ξεπερνά το 40%», λέει η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας Βάσω Βότση. Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς: «Ακόμη και οι κονσερβοποιίες, που τα προηγούμενα χρόνια μείωναν έστω εποχιακά το ποσοστό ανεργίας, έχουν αλλάξει τακτική. Φέτος συστηματικά προσέλαβαν ως εποχιακούς εργάτες πολλούς ασφαλισμένους του ΟΓΑ, για να αποφύγουν να πληρώσουν την ασφάλισή τους. Με αυτό τον τρόπο παρέμειναν άνεργοι χιλιάδες πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, που περίμεναν να εργαστούν έστω για λίγους μήνες, ώστε να συμπληρώσουν τα ένσημα που απαιτούνται για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

ΖΩΗ, ΘΕΟΔΩΡΑ, ΡΑΧΗΛ.

Ζωή, Θεοδώρα, Ραχήλ. Του Κώστα Βαξεβάνη



«Μία από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας, είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία
 να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σε αυτό που σε συνθλίβει.»

Αλμπέρ Καμύ

Είναι καιρός που θέλω να γράψω αυτή την φράση του Καμύ, γιατί πιστεύω πως αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο, πράγματα που συμβαίνουν στην κοινωνία και πασχίζουμε να τους δώσουμε «ανώτερη» πολιτική διάσταση. Η μικροπρέπεια συχνά επικαλείται τον προβληματισμό, ο κανιβαλισμός την πολιτική ορθότητα και η μικροψυχία και το μίσος κάτι το ιδεατό που είναι το μέτρο για να κρίνονται ο άλλοι. Όχι βέβαια ο εαυτός μας. Να το γράψω χοντρά και όπως δεν θα αρέσει σε πολλούς. Γύρω μας η σκατοψυχία κάνει καριέρα απαίτησης που αναβλύζει ευγενή αρώματα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και η Θεοδώρα Τζάκρη, είναι τρεις διαφορετικές γυναίκες που έχουν ένα κοινό στοιχείο. Αντιστάθηκαν με τον τρόπο που επέλεξε η καθεμιά, σε αυτό που θεωρούσε απαράδεκτο. Η Ζωή στάθηκε στην πόρτα της ΕΡΤ ανυποχώρητη απαιτώντας να έρθει Εισαγγελέας, η Ραχήλ καβάλησε τα κάγκελα και η Θεοδώρα ψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που δεν ψήφισε το κόμμα της.

Εναντίον τους υπήρξε μια σκληρή επίθεση, όχι για τις πράξεις και τις θέσεις τους, αλλά για άλλα χαρακτηριστικά που δεν κρίνονται με τη λογική, παρά με το θυμικό και την κακή πρόθεση. Η Κωνσταντοπούλου είναι μια γλωσσού που δεν έχει όριο, η Μακρή μια τρελαμένη για τα κάγκελα και η Τζάκρη μια καιροσκόπος που μιλάει για την πείνα και το μνημόνιο, φορώντας ακριβά ρούχα.

Ας αφήσουμε το γεγονός πως το σύστημα απαξιώνει τους μη αρεστούς και ας πάμε στο γιατί οι από κάτω, ακόμη και αυτοί που αντιμάχονται το σύστημα,είναι έτοιμοι να καταναλώσουν την πιο φτηνή προπαγάνδα και τον πιο άρρωστο σεξισμό, μόνο και μόνο για να αποκεφαλίσουν όποιον σηκώνει κεφάλι.

Όσοι αποκαλούν φλύαρη την Κωνσταντοπούλου, έχουν αποκαλέσει με την ίδια ευκολία φαφλατά τον Βενιζέλο ή άρρωστο εγωπαθή που λέει 40 «εγώ» σε μια ομιλία 500 λέξεων; Όσοι αποκαλούν τρελή την Μακρή (ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Μουρούτης) έχουν αποκαλέσει ποτέ τρελό τον Σαμαρά ο οποίος υποστηρίζει σοβαρά πως μιλάει με το Θεό; Όσοι κατηγορούν την Τζάκρη γιατί δεν πάει ντυμένη με προβιές στη Βουλή, έχουν αποκαλέσει νούμερο, κάποια από τις αρσενικές κοκότες που ψωνίζουν από το Μιλάνο για να «γράφουν» όπως πρέπει μπροστά στις κάμερες;

Στις τρεις γυναίκες, που ξαναλέω διαφέρουν μεταξύ τους για να μην παρεξηγηθώ, μισούν πως έχουν τα κότσια να κάνουν αυτό που δεν κάνουν άλλοι. Που δεν κάνουμε εμείς. Αντί λοιπόν να αναιρέσουμε τον εαυτό μας, απαξιώνουμε αυτόν που τολμά. Για να μην χρειαστεί να απαντήσουμε γιατί δεν τολμάμε εμείς. Έτσι η προπαγάνδα για την γραφική, για την φωνακλού, για την περίεργη, γίνεται αποδεκτή από αυτούς που μισούν την προπαγάνδα αλλά αγαπούν περισσότερο τον εαυτό και το βόλεμά τους. Αν κάνεις την παραδοχή πως έχουν αυτές δίκιο, τότε αμέσως έχεις άδικο εσύ. Και αυτό είναι πολύ σκληρό. Πιο σκληρό από τα ελατήρια του καναπέ, πάνω από τα οποία εξαντλείς τα καυστικά σεξιστικά σου σχόλια.

Είναι τραγικό (και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις τρεις κυρίες) ενώ ξέρουμε πως το σύστημα χτυπάει και συκοφαντεί όσους του αντιστέκονται, όταν ξεκινήσει η συκοφαντία, το πρώτο πράγμα που αναρωτιόμαστε είναι αν είναι αλήθεια.

Του Κώστα Βαξεβάνη

www.koutipandoras.gr





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.

Γαλακτοβιομηχανίες στο εδώλιο για καρτέλ και εκβιασμούς

Για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, καλεί ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς, σε απολογία στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών για το αποκαλούμενο «καρτέλ στο γάλα», που αφορά καταγγελίες κτηνοτρόφων παραγωγών, ότι τους πίεζαν να πουλούν γάλα σε χαμηλές τιμές.

Οι κλήσεις του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα αφορούν το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού και εστάλησαν σε συνολικά δέκα πρόσωπα, υπεύθυνους των επίμαχων εταιριών την περίοδο 2004-2006.

Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να λογοδοτήσουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ.
Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής για το λεγόμενο «καρτέλ στο γάλα» αναφέρεται ότι οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές.

Φέρονται επίσης να απειλούσαν τους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους γιατί θα αποκλείονταν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες παραγωγών οι οποίοι επιβεβαίωσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται ενώ οι εταιρείες προβάλλουν την θέση ότι οι ενέργειες τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.


(Πηγή: ΑΠΕ)


ΠΕΘΑΝΕ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ ΑΞΙΑΣ 58.000$

Magnify Image
O 55χρονος Romano Dias ο οποίος είχε πάει επίσκεψη στο σπίτι της κόρης του, κάποια στιγμή δίψασε και ζήτησε κάτι να πιει.
   Η κόρη του, Katee, του προσέφερε ένα μπουκάλι ενεργειακό ποτό το οποίο είχε στο ντουλάπι της κουζίνας.
   Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, λίγο μετά τις πρώτες γουλιές, ο πατέρας της παραπονέθηκε για τη γεύση του και αμέσως μετά άρχισε να μην αισθάνεται καλά.
   Το μόνο που πρόλαβε να πει πριν πέσει νεκρός ήταν πως ένιωσε ένα κάψιμο στο λαιμό και μια τρομερή δυσφορία.
   Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του και αμέσως μετά ακολούθησε η νεκροψία η οποία αποκάλυψε τα αίτια του θανάτου: Liquid Crystal Meth Οverdose.
   Tι είχε συμβεί;
   Το μπουκάλι που η κόρη του είχε επί τρία χρόνια στο ράφι της, όχι μόνο δεν γνώριζε τι περιείχε αλλά το είχε παραλάβει μια μέρα μέσω ταχυδρομείου σε πακέτο με λάθος διεύθυνση και το κράτησε. Ποτέ δεν αναρωτήθηκε τι ήταν και δεν ασχολήθηκε να δει πως έφτασε εκεί...
   Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο του Cambridgeshire, όπου και συνέβη το οικογενειακό δράμα, το μπουκάλι περιείχε μεθαμφεταμίνη αξίας 58,000$.
   Το μπουκάλι είχε προορισμό έναν έμπορο ναρκωτικών και από λάθος βρέθηκε στο σπίτι της Κatee, η οποία πίστευε πως είχε στην κατοχή της ενεργειακό ποτό με γεύση φρούτων, όπως ανέγραφε και η ετικέτα. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΒΑΛΑΚΟΥ.

Magnify Image
Χόρεψε το Βαλς των Χαμένων Ονείρων και σκορπίστηκε σε αστερόσκονη 


Η Αντιγόνη Βαλάκου και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γνωρίστηκαν σ' ένα μίζερο γραφείο. Συνάδελφοι. Είχαν κι οι δυο όνειρα, όπως κάθε νέος άνθρωπος. Αυτή να καλοπαντρευτεί, αυτός να μπαρκάρει.
 Δεν τα κατάφεραν. Τα χρόνια πέρασαν και παρέμειναν στο ίδιο κι απαράλλαχτο μίζερο σκηνικό να μετρούν τις απώλειες γύρω τους. Μια μέρα χειμωνιάτικη, χιονισμένη, αποφάσισαν να ενώσουν το υπαρξιακό τους άλγος. Η πρόταση γάμου ήρθε ως σανίδα σωτηρίας και το καθημερινό βαλς του πλανόδιου μουσικού απόκτησε άλλο νόημα. 
Το βαλς των Χαμένων Ονείρων, που το χόρεψε αυτό το τραγικό ζευγάρι, γράφτηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι και έκλεισε τα Χαμένα Όνειρα τους, ίσως την καλύτερη ταινία του Αλέκου Σακελλάριου.
   Για τον ζεν πρεμιέ Δημήτρη Παπαμιχαήλ οι εμφανίσεις στον λεγόμενο εμπορικό παλιό κινηματογράφο ήταν πολύ πιο συχνές. Για την ενζενί Αντιγόνη Βαλάκου, πάλι, όχι. Είχε κάνει το ντεμπούτο της το 1953, σε ηλικία 23 ετών, σε άλλο ένα αξιόλογο μελόδραμα του Φίνου και του Ντίνου Δημόπουλου, το Οι ουρανοί είναι δικοί μας, για ν'ακολουθήσουν συμμετοχές στο Δρόμο με τις ακακίες (1956) και στο συγκινητικό Αμαξάκι (1957). Γιατί η Βαλάκου ποτέ δεν έγινε Βουγιουκλάκη, ούτε καν Καρέζη, και στις 15 περίπου κινηματογραφικές ταινίες που εμφανίστηκε από το 1953 έως το ΄65, υπήρξε πάντα η πιο εύθραυστη, αξιαγάπητη και φινετσάτη κοπέλα.
     Δεν θα ήταν και εφικτό η Βαλάκου να γίνει Βουγιουκλάκη ή Καρέζη, εφόσον το ίδιο ακριβώς διάστημα μέγιστη προτεραιότητα της ήταν το θέατρο. Διακρίθηκε σε έργα ξένου ρεπερτορίου, των Σαίξπηρ, Ανούιγ, Μόργκαν, Μπέρναρντ Σο κ.α. Η μεγάλη οθόνη υπήρξε μάλλον πάρεργο για εκείνη που το 1958 σε νεαρή ηλικία τιμήθηκε με το μεγάλο θεατρικό έπαθλο της Μαρίκας Κοτοπούλη.   Την Αντιγόνη Βαλάκου την συνάντησα κι εγώ σε νεαρή ηλικία το 1995, όταν ανέβηκα πρώτη φορά στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Μαζί με τον Αλέκο Αλεξανδράκη - νομίζω ήταν κι αυτός εκεί - πρωταγωνιστούσαν σε μία μικρού μήκους ταινία του σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια, γνωστού από το θέατρο σήμερα. Λεγόταν Παραμονή Πρωτοχρονιάς, απ' όσο θυμάμαι είχε κάτι από το κλίμα των παλαιών Χαμένων Ονείρων, κυρίως σε ότι αφορούσε τη σχέση των δύο βετεράνων ηθοποιών, ενώ τόσο η Βαλάκου, όσο και ο Αλεξανδράκης, είχαν αποσπάσει τιμητική διάκριση για την επίδειξη πνεύματος συνεργασίας με τους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές.
     Αρκετά χρόνια μετά είχα την τύχη να περάσω μία ολόκληρη μέρα μαζί της στα γυρίσματα ενός τηλεοπτικού επεισοδίου. Αναφέρομαι στη σειρά ντοκιμαντέρ Η ιστορία των χρόνων μου, όπου υπήρξα βοηθός του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Το εν λόγω επεισόδιο αφορούσε τη χρονιά 1961 και τα Χαμένα Όνειρα, το καλλιτεχνικό έργο που τη χαρακτήρισε.
   Τα γυρίσματα γίνονταν θυμάμαι στο παράρτημα του Εθνικού Θεάτρου επί της Πειραιώς, κάτω από την Ομόνοια. Είχαμε πάει απ' το πρωί, στήναμε φώτα και βασικά πίναμε καφέδες με τους ηθοποιούς, όλοι τους νέα παιδιά, μέχρι να σκάσει στο πλατό η Αντιγόνη Βαλάκου. Πως θα ήταν; Είχε περάσει και σχεδόν μια δεκαετία από τη Δράμα που την είχα πρωτοδεί από κοντά...Θα ήταν ευκίνητη, δυσκίνητη, αγενής, ευγενής, καλοντυμένη, απεριποίητη; Η εικόνα της είχε βγει από το μυαλό μου και ανυπομονούσα να την ξαναδώ και να τη γνωρίσω καλύτερα, δεδομένης της εκτίμησης μου σε όλα όσα είχε προσφέρει μέχρι τότε.
   Ήρθε λοιπόν η Βαλάκου, ακριβώς 73 ετών, και αντίκρισα το πιο αέρινο και όμορφο θηλυκό. Δεν χρησιμοποιώ τυχαία τη λέξη θηλυκό, με είχε εντυπωσιάσει η θηλυκότητα και η χάρη που αυτή η γυναίκα εξέπεμπε στην προχωρημένη ηλικία, στην οποία βρισκόταν. Αδύνατη, φορούσε μαύρο παντελόνι, μαύρη μπλούζα και κινούταν μεσ' στο θίασο της με σχεδόν χορευτικές κινήσεις. Ήταν ευχάριστη και σοβαρή ταυτόχρονα, υπεύθυνη θεατρίνα, που έδειχνε να επιβάλλεται και μόνο με την παρουσία της. Κάπνιζε και κάπνιζε και πολύ, αν ενθυμούμαι καλά τώρα. Σε ένα break από το γύρισμα, μου ζήτησε να φέρω ουίσκι. Το έκανα. Ζήτησα λεφτά από την παραγωγή και τραβήχτηκα μέχρι μια παλιά κάβα στο ύψος της Κουμουνδούρου.
Magnify Image
 Κάτσε να πιεις μαζί μου, μου είπε, αλλά εγώ το ουίσκι ούτε να το μυρίσω ίσαμε σήμερα, πόσω μάλλον εκείνη την ώρα που είχε μεσημεριάσει κιόλας. Φυσικά και κάθισα, ωστόσο, γιατί ήθελα να απολαύσω την παρέα της. Μιλήσαμε για το Βαλς των Χαμένων Ονείρων και για τις μουσικές του Μάνου, που τη συντρόφευσαν σε αρκετά κινηματογραφικά και θεατρικά της βήματα. Τι θα ήτανε αυτή η ταινία χωρίς τη μουσική του Χατζιδάκι; αναρωτήθηκε κάποια στιγμή. Ε, μην το λέτε, της απάντησα και το πίστευα, είχε κι εσάς η ταινία αυτή πέραν του Χατζιδάκι και πολύ σωστά σας έδωσε ο Σακελλάριος το ρόλο.
 Θεώρησα αγένεια να της πω ακόμη ότι ποτέ δε μου κάθισε καλά ο Παπαμιχαήλ ως συμπρωταγωνιστής της και ότι θα ήθελα τον πιο εσωτερικό Αλεξανδράκη να έχει χορέψει μαζί της το Βαλς των Χαμένων Ονείρων. Τα μάτια της...Αυτά τα μάτια της δεν πρόκειται να τα ξεχάσω, μεγάλα, εκφραστικά, λες και είχαν μόλις κλάψει παρά την καλή της διάθεση!
     Διότι αυτό το βαλς που ο ίδιος ο Χατζιδάκις αγάπησε μέσα σε όλες τις μουσικές του από τον καιρό του Φίνου (δεν είναι τυχαίο που το επανεξέτασε ενορχηστρωτικά στα 30 Νυχτερινά του), έμελλε να περάσει στην ιστορία και να ταυτιστεί με την αιθέρια Αντιγόνη Βαλάκου. Η Βαλάκου που χθες βράδυ σηκώθηκε από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, το χόρεψε για τελευταία φορά και ύστερα μ' ένα θρόισμα σκορπίστηκε αστερόσκονη στο νυχτερινό ουρανό της Αθήνας!
Magnify Image
    Ήταν 83 ετών, γεννημένη το 1930. Σα να μου φαίνεται πως την ξαναείδα λίγους μήνες πριν στην παράσταση Το φιλί του Ιούδα του David Hare στο θέατρο Αγγέλων Βήμα. Δεν την πλησίασα, αλλά είχα χαρεί που ήταν καλά και έδειχνε υγιής για να πηγαίνει στο θέατρο και να βλέπει παραστάσεις. Να όμως που η ζωή αλλιώς τα φέρνει...
Ούτε ποτέ θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κοινότοπο Έφυγε πλήρης ημερών, καθώς δεν θα ταίριαζε σ' ένα πλάσμα σαν την Αντιγόνη Βαλάκου.
   Γεια σου, γλυκιά μου, καλό Παράδεισο νά'χεις! 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Η ΠΙΟ "ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ" ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ GOOGLE.

Η πιο 'τρομακτική' εφεύρεση της Google;
Πώς θα σας φαινόταν αν ευρισκόμενοι σε μια κατάσταση όπου οι δυσχερείς ηχητικές συνθήκες, (αεροδρόμια, συναυλίες, στάδια ή περιπτώσεις πανικού/κινδύνου) καθιστούσαν την επικοινωνία μέσω κινητού αδύνατη, υπήρχε μια συσκευή που ενίσχυε τη φωνή σας, εκμηδενίζοντας όλο τον περιβάλλοντα ήχο;
    Η Motorola πάντως -ιδιοκτησίας Google, πλέον- κρίνει ότι θα ήμαστασν χαρούμενοι, σύμφωνα τουλάχιστον με τη φιγούρα με το κενό βλέμμα, που συνοδεύει την κατάθεση ευρεσιτεχνίας της.   Πρόκεται για μια συσκευή σε μορφή tattoo, που προσαρτάται στο λαιμό και επικοινωνεί τόσο με το εξωτερικό ηχητικό περιβάλλον, όσο και με το κινητό τηλέφωνο, επεμβαίνοντας όταν χρειάζεται, ώστε να δυναμώσει τη φωνή του χρήστη ή να φιλτράρει τον περιβάλλοντα ήχο για να διευκολύνει την επικοινωνία.
   Όμως, δεν κάνει μόνο αυτό.
   Σύμφωνα με την περιγραφή της ευρεσιτεχνίας, η συσκευή μπορεί επίσης να ξεχωρίσει πότε ψεύδεται ο χρήστης και να τον 'ρουφιανέψει' εκπέμποντας ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα, ανιχνεύοντας τις αλλαγές στον τόνο της φωνής αλλά και στο δέρμα του, μέσω της εφίδρωσης. Χαρακτηριστικά που υποτίθεται πως αλλάζουν όταν λέμε ψέμματα.
   Καλά διαβάσατε. Η νέα πατέντα είναι και ένας ανιχνευτής ψέυδους σε μορφή tattoo ή αυτοκόλλητου, με την υπογραφή της Google και της Motorola, που ναι μεν ενισχύει τη φωνή αλλά ταυτόχρονα, αρχίζει να λαμποκοπά, κάθε φορά που λέμε ψέμματα. Το πλήρες κείμενο της ευρεσιτεχνίας, μάλιστα, υποστηρίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε ζώα.
   Το μέλλον, λοιπόν, περιέχει και τέτοιες "συναρπαστικές" εφευρέσεις με βιομετρικούς σένσορες που, όμως, όπως η πλειοψηφία των ευρεσιτεχνιών που κατατίθενται προς έγκριση, δεν είναι σίγουρο οτι θα γίνει προϊόν ευρείας κυκλοφορίας. Παρόλα αυτά, τέτοιες πατέντες είναι ενδεικτικές της τεχνολογίας που έχουν στα χέρια τους εταιρείες όπως η Google αλλά, κυρίως, του τί προτίθενται να κάνουν με αυτή.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ;



Μια παλιά ιστορία λέει πως ένας άνθρωπος του Θεού αναρωτιόταν τι είναι η Κόλαση και τι ο Παράδεισος. Επειδή ο άνθρωπος αυτός ευαρεστούσε με τον τρόπο της ζωής του το Θεό, ο Θεός τού έστειλε έναν άγγελο, για να του λύσει την απορία.

Ο άγγελος τον πήρε από το χέρι και τον πήγε σε μία άγνωστη τοποθεσία. “Θα σου δείξω πρώτα την Κόλαση”, του είπε.

Είδαν εκεί ένα μεγάλο καζάνι, γεμάτο από φαγητό. Γύρω από αυτό στέκονταν άνθρωποι σκελετωμένοι από την πείνα και αγριεμένοι.

“Γιατί δεν τρώνε;”, απόρησε ο ευλαβής άνθρωπος. “Μήπως δεν τους επιτρέπεται;”

“Τους επιτρέπεται”, εξήγησε ο άγγελος. “Πρόσεξε λίγο καλύτερα τα κουτάλια τους. Είναι πολύ μακριά. Μπορούν να πάρουν φαγητό, αλλά δεν μπορούν να το βάλουν στο στόμα τους”, πρόσθεσε.

Ο άνθρωπος παρέμεινε με την απορία.

“Πάμε τώρα, να δεις και τον Παράδεισο”, συνέχισε ο άγγελος και τον πήρε από το χέρι.

Πήγαν λοιπόν σε ένα άλλο μέρος, όπου υπήρχε πάλι ένα καζάνι γεμάτο με φαγητό και γύρω του ανθρώπους. Οι άνθρωποι όμως εδώ ήταν διαφορετικοί: έδειχναν καλοζωισμένοι, γελαστοί, χορτάτοι και ευχαριστημένοι. Ο άνθρωπος πρόσεξε τα κουτάλια τους. Παρατήρησε πως ήταν εξίσου μακριά. Η απορία του μεγάλωσε.

“Περίμενε λίγο και θα δεις”, του είπε ο άγγελος, που κατάλαβε. “Σε λίγο θα αρχίσουν να τρώνε και θα καταλάβεις τι γίνεται”, τον καθησύχασε.

Πραγματικά, μετά από λίγο άρχισαν να τρώνε. Πώς όμως; Αφού ο καθένας δεν μπορούσε να φάει μόνος του, επειδή τα κουτάλια τους ήταν μακριά, άρχισε να ταΐζει τον άλλον. Έτσι, δεν έμενε κανένας νηστικός!

“Κατάλαβες λοιπόν;” του είπε ο άγγελος, καθώς τον έπαιρνε από το χέρι, για να τον επιστρέψει στη γη. “Κόλαση είναι, όταν ο καθένας κοιτάζει μόνο τον εαυτό του, το δικό του πρόβλημα και τη δική του ικανοποίηση. Και Παράδεισος είναι όταν ο καθένας κοιτάζει τον άλλον, πώς θα τον εξυπηρετήσει. Έτσι, με την αμοιβαία φροντίδα, όλοι μένουν ευχαριστημένοι και κανένας δεν παραπονιέται”.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Τα 20 ομορφότερα χωριά στον κόσμο

Άλλα ξεχωρίζουν για την υπέροχη θέα τους, άλλα για την τοποθεσία κι άλλα για την αρχιτεκτονική τους, όλα όμως εκπλήσσουν με την ομορφιά τους και προκαλούν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.
Χάλστατ, Αυστρία
Το κουκλίστικο χωριό των λιγοστών κατοίκων είναι χτισμένο στην απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης, περίπου μια ώρα από το Σάλτσμπουργκ. Φημίζεται για το φυσικό αλάτι που εξορύσσεται εδώ για χιλιάδες χρόνια αλλά και την μοναδική ομορφιά του τοπίου του.
Hamnoya, Νορβηγία
Το μικροσκοπικό ψαροχώρι βρίσκεται σε απομακρυσμένο νησάκι του αρχιπελάγους Lofoten στα βόρεια της χώρας και είναι περιτριγυρισμένο από τραχιές βουνοκορφές. Μέχρι πριν λίγα χρόνια συνδεόταν με το απέναντι Reine με φέρι αλλά πλέον η πρόσβαση γίνεται με γέφυρες ως τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε10 που καταλήγει στη Σουηδία. 
Popeye, Μάλτα
Αν αναρωτιέστε για το όνομά του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατασκευάστηκε το 1980 ως σκηνικό για την ταινία “Ποπάι” με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Το Sweethaven Village, όπως είναι αλλιώς γνωστό, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού και σήμερα αποτελεί υπαίθριο μουσείο και θεματικό πάρκο.
La Pan Tan, Βιετνάμ
Μέχρι το 1996, το ορεινό χωριό στην καρδιά της χώρας ήταν στρωμένο με οπιούχες παπαρούνες αφού όλοι οι κάτοικοι τις καλλιεργούσαν και ήταν εθισμένοι σε αυτές. Στη συνέχεια η κυβέρνηση απαγόρευσε την καλλιέργειά τους, τις αντικατέστησε με ορυζώνες και ανακήρυξε την περιοχή σε εθνικό πάρκο.
Riomaggiore, Ιταλία
Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και ανήκει στα Cinque Terre, τα πέντε κουκλίστικα χωριά στις βορειοδυτικές ακτές της χώρας Χτισμένο ανάμεσα σε δύο απότομους λόφους, το χωριό έχει πολύχρωμα πυργόσπιτα που φτάνουν ως την μικρή παραλία και το λιμανάκι ενώ φημίζεται για το κρασί του. Από εδώ ξεκινά και η περίφημη Via dell'Amore (οδός του Έρωτα), το μονοπάτι που συνδέει το Riomaggiore με το διπλανό του χωριό, τη Manarola. 
Masouleh, Ιράν
Το ορεινό χωριό των 500 κατοίκων βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μέτρων ενώ είναι τόσο αμφιθεατρικά χτισμένο που υπάρχει υψομετρική διαφορά 100 μέτρων ανάμεσα στα σπίτια που βρίσκονται χαμηλότερα με αυτά που βρίσκονται ψηλότερα. Το χωριό, που συνήθως είναι καλυμμένο από παχύ στρώμα ομίχλης, ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του αφού τα κτίρια έχουν σκαλιστεί στο βουνό και όλα συνδέονται μεταξύ τους. Είναι η μοναδική περιοχή στο Ιράν όπου απαγορεύονται τα οχήματα. 
Hidden Village, Κίνα
Το μικροσκοπικό χωριό στα νότια της χώρας είναι περιτριγυρισμένο από ορυζώνες που μοιάζουν με πελώριους καθρέφτες της φύσης. Η ομίχλη δεν εγκαταλείπει σχεδόν ποτέ την περιοχή.
Bourtange, Ολλανδία
Στο επίκεντρο του χωριού των 500 κάτοικων δεσπόζει το φρούριο, σχεδιασμένο σε σχήμα αστεριού. Χτίστηκε το 1593 για να ελέγχει το μόνο πέρασμα από τη Γερμανία στην ολλανδική πόλη Γκρόνινγκεν ενώ το 1851 μετατράπηκε σε χωριό. Το φρούριο λειτουργεί σήμερα σαν μουσείο.
Reine, Νορβηγία
Το χωριό των 300 κατοίκων βρίσκεται στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος Lofoten στα βόρεια της χώρας και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Παλιότερα έχει ψηφιστεί ως το ομορφότερο χωριό της Νορβηγίας ενώ η θέα του με το βουνό Reinebringen στο φόντο, έχει πρωταγωνιστήσει στα εξώφυλλα πολλών τουριστικών οδηγών.
Manarola, Ιταλία
Το πιο παλιό χωριό των Cinque Terre, κρέμεται πάνω από το μικρό λιμανάκι με τα απότομα βράχια και τα βαθιά, καταπράσινα νερά. Στο τοπίο πρωταγωνιστεί η εκκλησία του San Lorenzo χτισμένη το 1338. Τα σπίτια είναι ψηλά και πολύχρωμα ενώ οι βάρκες όταν δεν χρησιμοποιούνται, τοποθετούνται στα ανοίγματα του κεντρικού δρόμου ανάμεσα στα μικρομάγαζα. Οι ντόπιοι μιλούν την δική τους διάλεκτο και λατρεύουν το κρασί που παράγουν οι τοπικοί αμπελώνες, το Sciacchetrà.
 

Ποζιτάνο, Ιταλία
Το πρώην ξεχασμένο ψαροχώρι τράβηξε την προσοχή των bon viveurs τη δεκαετία του '50 ύστερα από τη δημοσίευση ενός κειμένου του νομπελίστα συγγραφέα Τζο Στάινμπεκ στο περιοδικό  Harper's Bazaar: “είναι ένα ονειρικό μέρος που, όσο βρίσκεσαι εκεί, μοιάζει να μην είναι πραγματικό, αλλά γίνεται βασανιστικά πραγματικό όταν έχεις φύγει”, έλεγε. Χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός γκρίζου βράχου, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, ανάμεσα σε δύο πράσινα βουνά, το Ποζιτάνο μοιάζει με πολύχρωμη χαλκομανία.
Undredal, Νορβηγία
Μόλις 100 κάτοικοι μένουν στο κουκλίστικο χωριουδάκι που βρίσκεται κατά μήκος του Aurlandsfjord. Οι κάτοικοι εκτρέφουν κατσίκες και παράγουν το διάσημο κατσικίσιο τυρί geitost αλλά και λουκάνικα. 
Gasadalur, Νησιά Φερόε
Το χωριουδάκι βρίσκεται στην άκρη του νησιού Vagar και απολαμβάνει την καλύτερη θέα στο απέναντι νησάκι του συμπλέγματος, το Mykines. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε πρόσβαση στο χωριό και οι μόλις 16 κάτοικοί του έπρεπε να περπατήσουν στα άγρια βουνά για να φτάσουν στα κοντινά χωριά. Σήμερα, τα αυτοκίνητα μπορούν να φτάσουν στο χωριό μέσα από το νέο τούνελ που άνοιξε.
Collepino, Ιταλία
Το χωριό-κάστρο της Ούμπρια βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα μέτρα 600 μέτρα υψόμετρο. Ιδρύθηκε το 13ο αιώνα από βοσκούς και ξυλουργούς που εργάζονταν στο κοντινό μοναστήρι του San Silvestro. Στο χωριό μένουν μόνιμα μερικές δεκάδες ντόπιοι ενώ τα σαββατοκύριακα καταφτάνουν και κάτοικοι της Ρώμης που έχουν ανακαινίσει τα αγροτόσπιτα και τα έχουν μετατρέψει σε εξοχικά.
Soglio, Ελβετία
Το φιλήσυχο χωριουδάκι των 200 κατοίκων βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την Ιταλία και απέχει μόλις 38 χιλιόμετρα από το αστραφτερό St. Moritz. Φημίζεται για τις τοπικές σπεσιαλιτέ και τα λουλούδια του.
Himalayas Village, Θιβέτ
Στο ξεχασμένο χωριό, στη στέγη του κόσμου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει πριν εκατοντάδες χρόνια για τους ελάχιστους θιβετιανούς που ζουν εκεί.
Castelluccio, Ιταλία
Βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 1452 μέτρα υψόμετρο και αποτελεί τον υψηλότερο οικισμό των Απέννινων Ορέων, της οροσειράς-ραχοκοκαλιά της Ιταλίας. Φημίζεται για τις φακές που καλλιεργούνται εκεί ενώ την άνοιξη τα χωράφια στρώνονται με ένα κόκκινο χαλί από παπαρούνες και ένα κίτρινο από ελαιοκράμβη. Δέχεται πολλούς τουρίστες για σκι και πεζοπορία.
Sattahip, Ταϊλάνδη
Πολύχρωμο ψαροχώρι στον ανατολικό κόλπο της χώρας, νότια από την κοσμοπολίτικη Pattaya. 
Port Isaac, Μ. Βρετανία
To μικρό και γραφικό ψαροχώρι στις ακτές της Κορνουάλης αποτελείται από ασπρισμένα αγροτόσπιτα του 18ου και 19ου αιώνα και φιδογυριστά, στενά καλντερίμια.
Pietrapertosa, Ιταλία
Το άγνωστο στους περισσότερους χωριό της φτωχικής επαρχίας Μπαζιλικάτα, είναι κρεμασμένο στα απότομα βράχια σε υψόμετρο 1088 μέτρων και ανήκει επισήμως στην ένωση των πιο όμορφων χωριών της Ιταλίας.
-



ΠΗΓΗ...http://www.protothema.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.




Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει
ότι είναι τεχνικός εταιρείας,
ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει...

να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό :


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ .


Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί
κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί
να μπει στην κάρτα SIM και
παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση .

Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με
αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και
σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με
1,6 Εuro το καθένα!

Προωθήστε το μήνυμα σε όσους περισσότερους μπορείτε.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΠΩΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!

zesti-paradrasi
Ένας οικονομικός και διαφορετικός τρόπος να ζεσταθεί το δωμάτιο σας, γλιτώνοντας περιττά έξοδα για θέρμανση τον χειμώνα που έρχεται…

Δείτε μια πρωτότυπη κατασκευή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο καλοριφέρ, το οποίο θα σας προσφέρει αρκετές ώρες θέρμανσης και όλα αυτά με κόστος μόνο 3 ευρώ το μήνα.

 .



ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ...ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΟΥ? ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

Τι λένε οι ουρολόγοι
Πότε ένας άνδρας χάνει την... παpθενιά του;


Πότε ένας άνδρας χάνει την... παpθενιά του;Οι άνδρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες, δεν διαθέτουν παρθενικό υμένα, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβει μία γυναίκα –από ανατομικής άποψης– αν ένας άνδρας είναι παpθένος ή όχι.
Σύμφωνα όμως με τους ουρολόγους, σε λίγες περιπτώσεις στις πρώτες σeξουαλικές εμπειρίες συμβαίνει διάρρηξη του χαλινού, μιας μικρής μεμβράνης που υπάρχει μεταξύ ακροποσθίας και βαλάνου και η οποία αποτελεί ένα είδος ανδρικής παpθενιάς.
Όταν ο χαλινός είναι κοντός, τότε το απότομο τράβηγμά του προς τα πίσω κατά τη διάρκεια της στύσης και της σεξουαλικής επαφής μπορεί να σκιστεί και να υπάρξει μία μικρή αιμορραγία. Η αιμορραγία αυτή είναι ελάχιστη και δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη της ρήξης του παpθενικού υμένα στις γυναίκες.
Αν ο χαλινός είναι αρκετά μακρύς, δεν σκίζεται, οπότε δεν μπορεί να καταλάβει κανένας αν ο άνδρας έχασε την παpθενιά του.
Πάντως, σίγουρη απόδειξη ότι για κάποιον είναι η πρώτη φορά αποτελεί η έκφραση που έχει στα μάτια και το πρόσωπο καθ' όλη τη διάρκεια της επαφής.


9.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ.

9.000 αστυνομικοί για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου
9.000 αστυνομικοί «επιστρατεύονται» για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Νοέμβρη, όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Το τεταμένο κλίμα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των μελών της Χρυσής Αυγής ανησυχεί τους αξιωματικούς και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποφασιστεί η παρουσία της αστυνομίας να είναι αισθητή.

Αναμένεται μάλιστα να χρησιμοποιηθεί το σύνολο των δυνάμεων της Αττικής, αλλά και αυτές ακόμη να ενισχυθούν με δυναμικό από την επαρχία.

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.

Σκότωσε τα μέλη του συγκροτήματος του και αυτοκτόνησε (Βίντεο)
Το τραγικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη, όταν έπειτα από δολοφονική επίθεση με όπλο τέσσερις μουσικοί -μεταξύ των οποίων δύο μέλη των Yellow Dogs-, έχασαν την ζωή τους.
Νεκροί είναι τα αδέρφια Sourosh και Arash Farazmand, κιθαρίστας και ντράμερ του post-punk σχήματος Yellow Dogs, ο μουσικός και συγγραφέας φίλος τους, Ali Eskandarian, και ο δράστης, Raefe Ahkbar, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν περικυκλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ένα ακόμη πρόσωπο τραυματίστηκε κατά την επίθεση, είναι όμως καλά στην υγεία του και ήδη έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Οι Yellow Dogs σχηματίστηκαν το 2006 στην Τεχεράνη του Ιράν και το 2010 εγκαταστάθηκαν στην Νέα Υόρκη. Είχαν λάβει μέρος στο φεστιβάλ South By Southwest, ενώ είχαν συμπεριληφθεί και σε αφιέρωμα του περιοδικού Spin.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της μπάντας, όπως αναφέρει το Rocking, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο δράστης ήταν μέλος ενός άλλου Ιρανικού συγκροτήματος, το οποίο συνδεόταν στο παρελθόν με τους Yellow Dogs. Όπως έγινε επίσης γνωστό, η σχέση των δύο συγκροτημάτων διακόπηκε εξαιτίας διαφορών μεταξύ των μελών, το 2012.




ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΜΑΤΣ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

Το ντέρμπι του Σαλέρνο, Σαλερνιτάνα - Νοτσερίνα, διεκόπη στο 22' έπειτα από μία σειρά από ευτράπελα. Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων απείλησαν να σκοτώσουν τους παίκτες τους αν αγωνιστούν, έτσι αυτοί άρχισαν να... τραυματίζονται με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει το ματς.
Το ντέρμπι του Σαλέρνο, Σαλερνιτάνα - Νοτσερίνα, για την 3η κατηγορία της Ιταλίας (Lega Pro), διεκόπη στο 22' έπειτα από μία σειρά από ευτράπελα.
Το τοπικό ντέρμπι ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 λεπτών, καθώς οι παίκτες της Νοτσερίνα όταν έφτασαν στο γήπεδο αρνούνταν να κατέβουν από το πούλμαν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι οπαδοί της ομάδας τους τους απείλησαν με την ίδια τους την ζωή σε περίπτωση που παίξουν σε αυτό το ματς.
Μετά από συζητήσεις με τους εκπροσώπους της αρχής του πρωταθλήματος η Νοτσερίνα συμφώνησε να παίξει, αλλά τελικά υπήρχε... σχέδιο.
Μετά από δύο λεπτά αγώνα η Νοτσερίνα έκανε και τις 3 αλλαγές της και εν συνεχεία άρχισαν να αποχωρούν παίκτες λόγω τραυματισμού (5 συνολικά προσποιήθηκαν τους τραυματίες), ενώ ένας παίκτης από κάθε ομάδα αποβλήθηκε για μεταξύ τους διαπληκτισμό.
Ο κανονισμός αναφέρει πως για να γίνει ματς πρέπει μία ομάδα να έχει 7 παίκτες στο γήπεδο, έτσι ο διαιτητής το διέκοψε στο 22'.


Οι οπαδοί της Νοτσερίνα λοιπόν δεν ήθελαν να γίνει το ματς διότι δεν τους επετράπη να το παρακολουθήσουν. Όλο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει παραιτηθεί και έχει ζητηθεί από τους παίκτες να μην γίνει κανένα σχόλιο.
Η αρχή του πρωταθλήματος ζήτησε από τον προπονητή, Κάρλο Περόνε, να εξηγήσει γιατί έκανε 3 αλλαγές μετά από μόλις δύο λεπτά αγώνα, ενώ ο ίδιος ο Περόνε τόνισε: "Πρόκειται για μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πρέπει να αναρωτηθούμε πως έγινε αυτό. Είναι άνθρωπος του αθλητισμού και νιώθω μεγάλη απογοήτευση".
Δείτε το VIDEO...






ΞΥΠΝΑ! ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ… (VIDEO)


15Δείτε το υπέροχο βίντεο και… μη χάνετε άλλο χρόνο από τη ζωή σας!

Ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα βίντεο που μοιάζει με ταινία μικρού μήκους. Ένα πραγματικό διαμάντι που μας συγκίνησε με την αισιοδοξία και την ανθρωπιά του.

Στην όμορφη Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας γύρισε το βίντεο με τίτλο «Ξύπνα». Μοιάζει με ιστορία πίσω από την οποία κρύβεται το πιο βαθύ νόημα… Το βίντεο βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Mofilm στο Λονδίνο.

Δείτε το και θα καταλάβετε το γιατί...





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.


Εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια – Επιστροφή στη Μουσική. Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την απελευθέρωση» διοργανώνουν, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Σερρών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Σερρών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου  2013 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα “Αλέξανδρος” (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).
           Τα κείμενα, τις φωτογραφίες  και την επιμέλεια της έκθεσης έχει  αναλάβει ο Σερραίος μουσικός ερευνητής Γιώργος Αγγειοπλάστης. Την  εκδήλωση θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός  Αθανάσιος Ανδρικάκης.

           Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης η μικτή χορωδία του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης  “Ο ΒΙΣΑΛΤΗΣ” υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Βαγενά. 

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΜΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΕΣΩ GOOGLE EARTH.

Ανακαλύφθηκε ανεξερεύνητος παράδεισος μέσω... Google Earth!
Νομίζετε ότι τα έχουμε ανακαλύψει όλα για τον πλανήτη μας; Ξανασκεφτείτε το! Επιστήμονες, αξιοποιώντας την υπηρεσία Google Earth, αναγνώρισαν τον χαμένο παράδεισο της Μοζαμβίκης!

Πρόκειται για ένα βουνό, άγνωστο και ανέγγιχτο από τους ανθρώπους, που βρίσκεται σε ένα πυκνό τροπικό δάσος, στο κέντρο της νοτιοαφρικανικής χώρας. Λέγεται Mabu και ένας από τους λόγους που έμεινε απλησίαστο από τους ανθρώπους είναι και ο εμφύλιος πόλεμος της Μοζαμβίκης (από το 1977 έως το 1992). Οι ντόπιοι φυσικά ήξεραν την ύπαρξή του, χωρίς ωστόσο να δραστηριοποιούνται εκεί και οι επιστήμονες των Βασιλικών Βρετανικών Κήπων το εντόπισαν το 2005 χάρη στο Google earth. Η περαιτέρω έρευνά τους αποκάλυψε ότι το βουνό παρέμενε αχαρτογράφητο και ανεξερεύνητο, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά σε αυτό από οποιαδήποτε επιστημονικό αναφορά!
Η πρόκληση της εξερεύνησής του φαινόταν… παραμυθένια, παραπέμποντας στις εποχές των μεγάλων ανακαλύψεων και φυσικά οι επιστήμονες δεν την άφησαν να πάει χαμένη.
 Η πρώτη αποστολή έγινε από 28 επιστήμονες το 2008 οι οποίοι… εκστασιάστηκαν από τη βιοποικιλότητα της περιοχής κι από τα σπάνια είδη που περιλάμβανε, ενώ κάποια από αυτά (τόσο της χλωρίδας όσο και της πανίδας) γίνονταν αντικείμενο μελέτης για πρώτη φορά.
Από τότε κι άλλες επιστημονικές αποστολές έχουν λάβει χώρα, ενώ η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης ανακήρυξε την περιοχή ως προστατευόμενο χώρο. 

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να ανακαλυφθεί στον κόσμο… Αλλά αποδείξαμε ότι υπάρχουν νέα είδη, νέοι κόσμοι για να ανακαλυφθούν…
 Εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις, νέες πύλες για εξερεύνηση ανοίγουν. Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής», σχολιάζουν μέλη της επιστημονικής ομάδας, παραδεχόμενοι ότι χωρίς το Google Earth, ο κόσμος αυτός θα είχε παραμείνει… αχαρτογράφητος.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε η επιστημονική ομάδα.








ΠΗΓΗ...Guardian

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...