Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

"Το θέμα της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου έφτασε στο τέλος του."



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αριδαία 18/12/2019

Θέμα: Υπογραφή συμβολαίων τακτοποίησης δημοτικής περιουσίας

Ο Δήμος Αλμωπίας σήμερα υπέγραψε το συμβόλαιο τακτοποίησης της δημοτικής περιουσίας με το ελληνικό δημόσιο στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Το θέμα της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου έφτασε στο τέλος του. Έγινε το αυτονόητο κι ένα ουσιαστικό θέμα που εκκρεμούσε από το 2012, επιλύθηκε οριστικά. Τις υπογραφές για την τακτοποίηση των ακινήτων έβαλαν, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου Στέφανος Πούλιος και η αρμόδια συμβολαιογράφος Καλλιόπη Βαγιανού. Στην διαδικασία υπογραφής παραστάθηκαν από την πλευρά του Δήμου, ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης κι από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου, η δικηγόρος Αργυρώ Ιακωβάκη. Ακόμη παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτριος Γιάντσης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πολυξένη Νάνου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννης Κετικίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Σέλκος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Εξαπλατάνου Χρήστος Χατζηγιαννίδης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας – Υδραίας, ο διευθυντής του 2ου Δημ. Σχολείου Χρήστος Νάτσκος, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχολείου και οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου Αλμωπίας.
Στη σύντομη εισήγηση της, η συμβολαιογράφος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους σχετικά με το προς υπογραφή συμβόλαιο και τις ενέργειες που έγιναν πριν από αυτό. Μετά τις υπογραφές του συμβολαίου, οι υπογράφοντες ευχήθηκαν τη σύντομη ολοκλήρωση του έργου και την αλλαγή νοοτροπίας ως προς την αντιμετώπιση της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας κυρίως από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Δήμου, ώστε στο εγγύς μέλλον, να δημιουργούνται ουσιαστικά έργα προς όφελος των πολιτών.





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας


Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. για την έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας της επιχείρησης «Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε.»



ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Α.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αριδαία 17/12/2019
  
Θέμα: Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. για την έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας της επιχείρησης «Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε.»

Σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2019, έχω στα χέρια μου το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας της επιχείρησης των Λουτρών.

Μετά από δύο μήνες συνεχούς, μεθοδικής και σοβαρής προσπάθειας, και πάνω από όλα με πραγματικό αίσθημα ευθύνης, καταφέραμε να βγάλουμε όχι μόνο τα Λουτρά, αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και όχι μόνο, από την αβεβαιότητα της απρόσκοπτης  λειτουργίας των Λουτρών. 

Σήμερα, οι συνεργάτες μου κι εγώ, μπορούμε να μιλάμε για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης και της τοπικής οικονομίας. Σήμερα παραγκωνίζουμε το χθες και προχωράμε όλοι μαζί στο αύριο που μας αξίζει.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χρήστος Μπάτσης




"Στρατηγική Προσέγγιση του Προσφυγικού". Η ομιλία του Νίκου Λυγερού στην Σκύδρα


Ο ΝΙΚΟΣ  ΛΥΓΕΡΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ

Ο σύγχρονος διανοητής  και καταξιωμένος διεθνολόγος κος Νίκος Λυγερός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΣΚΥΔΡΑΣ, πραγματοποίησε ομιλία   στο Πνευματικό Κέντρο της  Σκύδρας,  το Σάββατο, 14-12-2019, στις 6:30μμ. Ο τίτλος της ομιλίας του ήταν  "Στρατηγική Προσέγγιση του Προσφυγικού". Η προσέλευση των κατοίκων του Δήμου Σκύδρας υπήρξε αθρόα. 
Προηγουμένως, στις 5:30μμ,  ο ομιλητής και η διοργανώτρια Ομάδα παράθεσαν  συνέντευξη τύπου  σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Κατά  τη διάρκεια της ομιλίας του ο κος Λυγερός αποσαφήνισε εννοιολογικά και ανέδειξε ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά τις διαφορές, τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν το προσφυγικό θέμα στη σημερινή του κατάσταση. Προσέγγισε το ζήτημα  καταρχάς γεωπολιτικά και στη συνέχεια προσανατόλισε την ομιλία του  τοπικά. Υπογράμμισε την τεράστια διαφορά μεταξύ της ιδιότητας του πρόσφυγα, του οικονομικού μετανάστη και του λαθρομετανάστη, τοποθετούμενος θετικά για την παραμονή ή διέλευση από  τη χώρα μας μόνο όσων είναι πρόσφυγες ή διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Σε διαφορετική περίπτωση κρίνει ότι θα πρέπει οι παράνομοι να απελαύνονται. Οποιαδήποτε άλλη  στάση της ελληνικής πολιτείας κατά τον ομιλητή θέτει σε μεγάλους κινδύνους τη χώρα μας.  
Τέλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν από το ακροατήριο.  
Η οπτική και οι απόψεις  του σπουδαίου στρατηγικού συμβούλου δικαίωσαν πλήρως τη μέχρι σήμερα πορεία και στάση της ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΣΚΥΔΡΑΣ. Στα συμπεράσματά του αναδείχτηκε ως αναγκαίο οι τοπικές κοινωνίες να είναι σε εγρήγορση, να ασκούν κριτική,  να εκφράζουν δημόσιο λόγο, να συνομιλούν και να διαβουλεύονται με τις τοπικές αρχές και την κεντρική εξουσία υπερασπιζόμενες το δικαίωμα για μια ασφαλή και ποιοτική ζωή. 
Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΣΚΥΔΡΑΣ,  συμμεριζόμενη την αγωνία της τοπικής κοινωνίας απέναντι στον σχεδιασμό της κεντρικής εξουσίας για αθρόα προσέλευση κι εγκατάσταση λαθρομεταναστών στον Δήμο μας, συνεχίζει να διεκδικεί το κεκτημένο δικαίωμα (Ανθρώπινα δικαιώματα ΟΗΕ) για δημόσιο διάλογο και διαβούλευση αναφορικά με τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας, η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο. Επιθυμεί οι θέσεις και απόψεις της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το ανωτέρω ζήτημα να λαμβάνονται υπόψη από  τα θεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων (πολιτεία κ.ά.). Ταυτόχρονα διεκδικεί την έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Ευχαριστεί θερμά τον κο Νίκο Λυγερό για την άμεση ανταπόκρισή του  στην πρόσκλησή της  να μιλήσει στους κατοίκους του Δήμου Σκύδρας αναφορικά με τα ανωτέρω. Υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το έργο της, μεταξύ άλλων,  δίνοντας βήμα λόγου  το αμέσως επόμενο διάστημα σε εξίσου σπουδαίους  ομιλητές. 
Η ομιλία του κου Λυγερού φιλοξενείται στους  εξής ηλεκτρονικούς συνδέσμους
https://www.youtube.com/watch?v=WfYzXowoq04
https://www.youtube.com/watch?v=oQv2-0Ue3T8
https://www.youtube.com/watch?v=3ERLAWGqQuA


 *Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και έχει υπάρξει καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στην  Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών, στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο τμήμα Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.   
Οι τομείς έρευνάς του είναι αυτοί  της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p)(εξίσωση του Ramanujan)  

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΩΝ!!!!!!



1999-2019

Γιορτάσαμε 20 χρόνια στο κύμα της μουσικής και φορέσαμε τις αναμνήσεις μας σε ένα ταξίδι με συνταξιδιώτες όλους τους φίλους μας. Ευχαριστούμε όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας και όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η όμορφή εκδήλωση.
Σε μια εποχή που η κοινωνία βρίθει από φωνητικές εναλλαγές, από φθηνές επιλογές  και εύκολες  εκτελέσεις, είμαστε περήφανοι για τον σύλλογο μας και την πλούσια επί 20 χρόνια μουσική, καλλιτεχνική και κοινωνική δραστηριότητα του. Κίνητρο μας η  αγάπη στο ποιοτικό τραγούδι, η προβολή της περιοχής μας και η διάσωση-διάδοση της μουσικής του τόπου μας.
Καταφέραμε πολλά. Εκτός τις πολλές πετυχημένες χορωδιακές  συναντήσεις με την τετράφωνη χορωδία μας, ξεκινήσαμε τις συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες στις ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΕΜΟΥ και ανοίξαμε νέο δρόμο στον πολιτισμό. Μια πορεία φορτωμένη με μεράκι και δημιουργία. Μια πορεία που κατέγραψε σε στούντιο και παραγωγή σε CD παραδοσιακούς σκοπούς του προσφυγικού γάμου και χαράς όπως αποδιδόταν από τον καταξιωμένο μουσικό της περιοχής Γιώργο Ουρούμη. Αυτήν την διαδρομή που μας φόρτωσε εμπειρίες και ευλογία υποσχόμαστε ότι θα την συνεχίσουμε!
Χρόνια Πολλά, Χρόνια αληθινά σε όλους!
Το ΔΣ
Σ.Φ.Μ.Α. «ο ΑΡΙΩΝ»
                              

Την παραμονή Χριστουγέννων θα τραγουδήσουμε και πάλι  στην πόλη της Αριδαίας τα κάλαντα.

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Ιγνατίου του Θεολόγου


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ Ν ΠΕΛΛΑΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...