Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ευχαριστήρια επιστολή Δημόσιου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στην επιχείρηση ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ -ΚΑΜΑΡΑΚΗ ΑΝΝΑ &ΣΙΑ


Απευθύνουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας για την ευγενική Χορηγία της εταιρείας
ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΚΑΜΑΡΑΚΗ ΑΝΝΑ & ΣΙΑ με έδρα τη Σκύδρα, με την οποία προμήθευσε τα Τμήματα Εστίασης του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με έναν σύγχρονο πάγκο εργασίας.
Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν τη σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Η πρόθυμη ανταπόκριση στις ανάγκες του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αποδεικνύει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί όχι μόνο να επιχειρεί αλλά και να συμπαραστέκεται με εταιρική κοινωνική ευθύνη στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Εμείς στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, κάθε φορά που μας στηρίζετε έμπρακτα, ελπίζουμε ότι κάτι καλό μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.
Στο πνεύμα αυτό ευχόμαστε Υγεία και Χαμόγελα σε εσάς προσωπικά και τους οικείους σας.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Δ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος

Η δημοτική παράταξη "Κοινωνία σε Κίνηση" ανοίγει το δρόμο για μείωση των τελών κοιμητηρίων κατά 50%.


















Από
Δημοτική παράταξη
«Κοινωνία σε Κίνηση»


Εδεσσα 21 Οκτωβρίου 2019
Προς
Κ. Δήμαρχο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Αντιδήμαρχο καθαριότητας πρασίνου
Δ/ση Οικονομικών Υπηρεσιών

Θέμα «Μείωση τελών κοιμητηρίων κατά 50%»

Η παράταξη μας προτείνει την μείωση των εσόδων που αφορά τα τέλη των κοιμητηρίων κατά 50%.
Μέχρι της 17-10-2019 τα έσοδα από τα τέλη που αφορούν τα κοιμητήρια είναι 48.000 ευρώ ενώ τα έξοδα είναι λιγότερα από 15.000 ευρω.
Όπως γνωρίζετε η υπηρεσία που αφορά τα κοιμητήρια είναι ανταποδοτική και απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταφορά πόρων από τα έσοδα σε άλλες ανάγκες. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να υφίσταται αποθεματικό δεκάδων  ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, καθώς μόνο φέτος τα έσοδα θα είναι τουλάχιστον 35000 ευρώ περισσότερα  από τα έξοδα. 
Αφενός  η υπηρεσία ταφής-εκταφής  είναι ανταποδοτική και αφετέρου   η κοινωνία μας πέρνα σοβαρή οικονομική  κρίση προτείνουμε την μείωση των εσόδων κατά 50%.
Σε περίπτωση, που θελήσει επιτέλους, η διοίκηση να βρει έναν νέο χώρο ταφής, σας ενημερώνουμε ότι χρήματα μπορούν να διατεθούν, από το αποθεματικό που είμαστε σίγουροι ότι διαθέτετε καθώς και από χρηματοδοτήσεις (όπως ΣΑΤΑ). Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα, να βρεθεί κατάλληλος χώρος και να κατατεθούν  μελέτες γεγονός που συνεπάγεται χρονοβόρες διαδικασίες με αποτέλεσμα η δημιουργία νέου κοιμητηρίου να καθίσταται  αδύνατη στο  άμεσο μέλλον.

Ο επικεφαλής

Τσεπκεντζής  Ιωάννης

Δράση Ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου, και συγκεκριμένα για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.


Το Κέντρο Υγείας Αριδαίας , σε συνεργασία  με  τον Δήμο Αλμωπίας (Κέντρο Κοινότητας ) το ΕΠΑΛ Αριδαίας    <<Νίκανδρος Παπαϊωάννου>> και το ΓΕΛ Αριδαίας διοργανώνει : Δράση  Ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου, και συγκεκριμένα  για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.
Στόχος του προγράμματος είναι:
Να ενημερωθούν οι γυναίκες από Επαγγελματίες  Υγείας    για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις γιατί ο Καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος εάν διαγνωσθεί  έγκαιρα.Παράλληλα οι μαθητές/τριες του ΕΠΑΛ  Αριδαίας <<Νίκανδρος Παπαϊωάννου>> θα χρωματίσουν μουσικά    τη δράση  ,δίνοντας έτσι  το μήνυμα ότι η πρόληψη έχει να κάνει με ένα θετικό τρόπο ζωής.
Επίσης το παρών θα δώσει και η εθελοντική ομάδα του ΓΕΛ Αριδαίας <<ΓΕΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ>>.
Η δράση  θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη στις 24/10/2019 στη Κεντρική Πλατεία Αριδαίας και  συγκεκριμένα από 10:00 π.μ εως 13 :00π.μ.


Σας περιμένουμε.

Νομοθετική Βελτίωση με την οποία καταργούνται όλα τα κωλύματα που δημιουργούσε ο Νόμος 4423 του 2016 για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς και τους υλοτόμους


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ¨ΜΑΧΗ¨ ΓΙΑ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ –ΥΛΟΤΟΜΟΥΣ !
Από πλήρη επιτυχία στέφθηκε η ¨μάχη¨ που από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα έδωσε ο Γιώργος Καρασμάνης για να αρθούν οι κραυγαλέες αδικίες που δημιουργούσε ο Νόμος 4423 του 2016 για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς και τους υλοτόμους.
Αφού αρχικά πέτυχε να δοθεί παράταση προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών στον παραπάνω Νόμο, συνέχισε την προσπάθεια για την άρση των σοβαρών κωλυμάτων που ανέκυπταν για τους δασεργάτες υλοτόμους και για την διάθεση της ξυλείας τους.
Σήμερα από το Βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Καρασμάνης για ακόμη μια φορά ανέλυσε με απόλυτα συγκροτημένη και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία όλα τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούσαν τα παράλογα και ανεδαφικά κωλύματα του Νόμου, ζητώντας την άμεση κατάργησή τους.
Αμέσως μετά, παίρνοντας το λόγο ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, δικαίωσε απόλυτα την επιχειρηματολογία Καρασμάνη, και κατέθεσε Νομοθετική Βελτίωση με την οποία καταργούνται όλα τα κωλύματα αυτών των ανθρώπων. Δηλαδή, οι υλοτόμοι να κάνουν απρόσκοπτα πλέον τη δουλειά τους και, βέβαια, να μπορούν ελεύθερα να διαθέτουν την ξυλεία τους!

Ακολουθεί το βίντεο με τις τοποθετήσεις Καρασμάνη ( ο οποίος αναφέρεται στους Προμαχιώτες και στον αδικοχαμένο Αμερικάνο) και Χατζηδάκη.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...