Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΝΤΕ ΒΑΑΛ: Ο ΛΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΑ ΜΑΤΙΑ.


Έντμουντ ντε Βάαλ

Ο λαγός με τα κεχριμπαρένια μάτια


Μετάφραση: Τίλλα Μπαλλή
Σελ.: 422, τιμή: 16 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-21-6
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA


Από τις εκδόσεις GEMA, κυκλοφόρησε το βραβευμένο βιβλίο «Ο λαγός με τα κεχριμπαρένια μάτια» του Έντμουντ ντε Βάαλ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους κεραμίστες παγκοσμίως.


Με αφορμή και αιτία την αναζήτηση των χεριών που κράτησαν κάποτε τα 264 γλυπτά νέτσκε, ο ντε Βάαλ μάς ταξιδεύει στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα, στη Βιέννη των αρχών του επόμενου, στην Ιαπωνία του χθες και του σήμερα, σε μια Ευρώπη ταραγμένη ωστόσο άκρως γοητευτική, από καλλιτεχνικής απόψεως τουλάχιστον. Αυτά τα μικρά αντικείμενα γίνονται μάρτυρες ενός κόσμου γεμάτου χλιδή και ξεγνοιασιά μα κι ενός κόσμου που βιώνει το μίσος και τα πογκρόμ.
Μέσα από τα κεχριμπαρένια μάτια του λαγού γνωρίζουμε ένα ολόκληρο πλέγμα ζωών, μια οικογένεια, μια εθνοτική ομάδα –τους Εβραίους– αλλά και μια οικουμένη που παρασύρεται από τη δίνη των πολέμων και τη λατρεία της τέχνης, ισορροπεί μεταξύ του παλιού και του νέου, κρυφοκοιτάζει μέσα στα κτήρια και στις αλληλογραφίες, συναντιέται με τον Ντεγκά, τον Ρίλκε, τον Προυστ, τους αυτοκράτορες και τους τραπεζίτες, τον απλό λαό που πονάει και ενθουσιάζεται σχεδόν ταυτόχρονα…
          Το βιβλίο αυτό, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του Τύπου, είναι πάνω και πέρα απ’ όλα μια περιπλάνηση, ένα ταξίδι στον μικρόκοσμο των πραγμάτων που φέρουν απίστευτη δύναμη μέσα τους και είναι σε θέση να αλλάξουν τα πάντα.

«Κρατάτε στα χέρια σας ένα αριστούργημα»
Frances Wilson, Sunday Times



ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072, e-mail: info@gemapublicatios.gr, www.gemapublications.gr

Η ΓΥΜΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΦΩΤΟ από seleo.gr

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους χορτοφάγους. Η συλλογικότητα Vegan Thessaloniki και η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διοργάνωσαν εκδήλωση για το κόστος της κρεοφαγίας στα πλαίσια του Greenwave Festival 2013, παίρνοντας θέση απέναντι στο μαρτύριο των ζώων που δε μπορούν να μιλήσουν.

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.grΤο ραντεβού αφορούσε μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στο θέμα της ηθικής επιλογής των σύγχρονών καταναλωτών που αρνούνται να βάλουν κρέας στο τραπέζι τους. Προβλήθηκε η ομιλία του ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων, Gary Yourofsky και μετά ακολούθησε γυμνό περφόρμανς με τίτλο "Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;"

ΦΩΤΟ από seleo.gr

"Πρωταγωνιστές" του installation με τα γυμνά, τυλιγμένα σε συσκευασία κρεοπωλείου, ανθρώπινα κορμιά, οι γνώριμοι δράστες των γυμνών περιπάτων στην Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλους τρεις Θεσσαλονικείς. 




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "VOICE" ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ.

Πρεμιέρα τέλη Οκτωβρίου ή το πολύ αρχές Νοεμβρίου πρόκειται να κάνει το καινούριο talent show του ΑΝΤ1.

Ενώ όμως, ο διευθυντής προγράμματος του σταθμού Γιάννης Λάτσιος αναζητά ακόμα τους τραγουδιστές που θα καθίσουν στην κριτική επιτροπή, οι υπόλοιποι συντελεστές του VOICE αναζητούν τους διαγωνιζόμενους.

Είναι αλήθεια πάντως πως ήδη χιλιάδες έχουν κάνει αίτηση πιστεύοντας ότι διαθέτουν καλή… voice για να λάβουν μέρος στο VOICE. Να αναφέρω δε πως ανάμεσά τους είναι και αρκετοί που εργάζονται ήδη ως τραγουδιστές, αλλά που πιστεύουν πως μέσα από την προβολή που θα έχουν με τη συμμετοχή τους στο talent show θα καταφέρουν να ανέβουν… μια πίστα! Επίσης το ότι έχει χρόνια να βγει στον αέρα τραγουδιστικό talent show έχει ως αποτέλεσμα το inbox του ΑΝΤ1 να πάρει φωτιά από τις αιτήσεις των επίδοξων τραγουδιστών.

Έτσι λοιπόν από την επόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 1 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι ακροάσεις για να ακούσουν αυτούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Το ποιοι από αυτούς θα βρεθούν στο πλατό του talent show θα κριθεί από το πόσο καλή φωνή έχουν, αφού σύμφωνα με το concept του VOICE σημασία έχει η φωνή και όχι η εμφάνιση. 
Γρηγόρης Μελάς



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για την Ίδρυση Σοσιαλιστικού Κόμματος

Η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία δεν θα προκύψει μόνο από την εκλογική νίκη της Μέρκελ.

Στο σύνολο των 630 εδρών της νέας Μπούντεσταγκ της Γερμανίας σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα καταλαμβάνουν :
  • Οι Χριστιανοδημοκράτες 311 έδρες
  • Οι Σοσιαλδημοκράτες 192 έδρες
  • Η Αριστερά 64 έδρες
  • Οι Πράσινοι 63 έδρες
Πολλοί μίλησαν για θρίαμβο της Μέρκελ . Ωστόσο:

Πρώτον, οι Φιλελεύθεροι υπέστησαν μεγάλη ήττα και δεν εκπροσωπούνται στην ομοσπονδιακή Βουλή.

Δεύτερο, δεν έχει την αυτοδυναμία η Μέρκελ.

Τρίτο, στο σύνολο του πρώην Κυβερνητικού Συνασπισμού έχουν μειωθεί τα ποσοστά του.

Τέταρτο, διαλύθηκε ο μέχρι τώρα κυβερνητικός συνασπισμός και η συμμαχία τους.

Πέμπτο, οποιαδήποτε νέα συμμαχία θα έχει διαφοροποιήσεις στην οικονομική πολιτική.

Έκτο, προφανώς τη πλειοψηφία των εδρών -με 8 βουλευτές επί πλέον -την έχει η τρικομματική από τους Σοσιαλδημοκράτες 192, την Αριστερά 64 και τους Πράσινους 63, σύνολο 319 βουλευτές έναντι των 311 εδρών των Χριστιανοδημοκρατών. Ωστόσο, η ΔΕΞΙΑ ηγεσία του Γκάμπριελ, του SPD, κάτι αντίστοιχο με το μεταλλαγμένο , διαπλεκόμενο απολίθωμα του ΠΑΣΟΚ , έχει γίνει παράρτημα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της γερμανικής ολιγαρχίας. Και δεν υπάρχει πεδίο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα μετέβαλε –ως ένα βαθμό -τα δεδομένα στη Κεντρική Ευρώπη και συνολικά στην ΕΕ.

Έβδομο, η Μέρκελ θα αναζητήσει συμμάχους είτε στους Σοσιαλδημοκράτες, είτε στους Πράσινους. .
Από την εξέλιξη των διενέξεων –των επόμενων ημερών – τόσο εντός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, όσο εντός του κόμματος των Πράσινων θα κριθεί η επαμφοτερίζουσα στάση της CDU, του κόμματος της Μέρκελ, τόσο ως προς τις νέες συμμαχίες όσο και ως προς τις επί μέρους "προγραμματικές παραχωρήσεις" στους νέους συμμάχους της προκειμένου να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση.


Για την Πρωτοβουλία Ίδρυσης Σοσιαλιστικού κόμματος.

Email για τον Νομό Πέλλας: socialistparty.pella@gmail.com
Email: socialistpartygr@gmail.com

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ.

Τροπολογία για το «Βοήθεια στο σπίτι»Κατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και συζητούνται αύριο στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοή­θεια στο Σπίτι» στην τροπολογία 828/6 με την οποία το πρόγραμμα συνεχίζεται, μετε­ξελίσσεται και διευρύνεται.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στα δώδεκα και πλέον χρόνια της λειτουρ­γίας του έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους και έχει αναδειχθεί ως ένας σημαντικός και χρήσιμος θεσμός στον τομέα του κοινωνικού κράτους.

Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αξιολογώντας τις αυξημέ­νες ανάγκες για κατ’ οίκον φροντίδα σε κατηγορίες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν έν­τονα προβλήματα και χρήζουν στήριξης, προώθησε όχι μόνο τη συνέχιση του προγ­ράμματος αλλά και τη μετεξέλιξη και διεύρυνσή του ώστε να καταστεί περισσότερο απο­τελεσματικό για τους αδύναμους που έχουν ανάγκη τη στήριξη στο σπίτι, σε κάθε χω­ριό και σε κάθε γειτονιά, με καλύτερη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το σκοπό αυτό, τόσο ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο υφυπουργός, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου συνεργάστη­καν με τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Οικονομικών.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση προσ­φέρει υπηρεσίες στους δικαιούχους τριών επιμέρους προγραμμάτων:

α) «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»,

β) «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα»,

γ) «Κατ’ οίκον Νοσηλεία».

Οι υπηρεσίες αφορούν κυρίως σε:

· συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη

· ιατρική φροντίδα

· νοσηλευτική μέριμνα, φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία

· οικιακή βοήθεια

· ενημέρωση των εξυπηρετουμένων για τα δικαιώματα τους και την υποστήριξη κατά τις επαφές τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας

· μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών και

· συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες, κλπ

Τα τρία επιμέρους προγράμματα

-Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» θεσμοθετήθηκε με το άρ­θρο 138 του ν. 4052/12 αφορά την παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί.

- Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, με σκοπό την κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοι­νωνικού αποκλεισμού.

-Το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Νοσηλεία» θεσμοθετείται σε συνεργασία με το υπο­υργείο Υγείας με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την μετανοσοκομειακή νοσηλεία και ανάρρωση του ασθενούς στο δικό του χώρο συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών για να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το πρόγραμμα «κατ’ οίκον Νοσηλεία» θα εφαρμοστεί κατ’ αρχήν πιλοτικά.

Υλοποίηση Προγράμματος

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το διάστημα μέχρι 30-09-2014 με προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσω­τερικών, του ΙΚΑ-ETAM και της ΕΕΤΑΑ.

Στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 1-10-2013 έως 31-03-2014 θα γίνει πλή­ρης καταγραφή των ωφελούμενων ανά κατηγορία που εξυπηρετούνται σε κάθε δήμο, σε ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο στο οποίο, εκτός των άλλων, θα εμφαίνεται η ιδιότητα με την οποία μετέχει στο πρόγραμμα ο ωφελούμενος π.χ. ωφελούμενος του «Κατ’ οί­κον Φροντίδα Συνταξιούχων» ή του «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα» ή του «Κατ’ οίκον Νοσηλεία» κ.λ.π. Η διαδικασία καταγραφής, η τήρηση και η επικαιρο­ποίηση του μητρώου θα περιγράφονται στην προγραμματική σύμβαση.

Μετά την 30η Σεπτεμβρίου του 2014


Οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα που θα αποφασίσουν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και μετά την 30η Σεπ­τεμβρίου 2014 δύνανται μετά την 1-06-2014, να συνάπτουν προγραμματική σύμβαση με τα Υπουργεία Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Υγείας, του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και της ΕΕΤΑΑ για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του «Κατ’ Οί­κον Φροντίδα Συνταξιούχων», των δικαιούχων του νέου προγράμματος «Κατ’ οί­κον Κοινωνική Φροντίδα» ηλικιωμένων ανασφάλιστων και ΑμεΑ οικονομικά αδυνά­των πολιτών, καθώς και δικαιούχων του «Κατ’ οίκον Νοσηλείας».

Η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2014 στο παρα­πάνω πλαίσιο θα καθοριστεί με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Υγείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα λειτουργήσει ολοκληρωμένο σύστημα για την παρα­κολούθηση και την διοίκηση του

- για υποστήριξη των διαδικασιών

- παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος ανά δήμο και δομή

- αποτύπωση των παρεχομένων υπηρεσιών ανά επιμέρους πρόγραμμα και ωφελού­μενο

- Στατιστικά στοιχεία και δείκτες απόδοσης του προγράμματος κλπ

«Με την πρωτοβουλία συνέχισης και αναβάθμισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ενισχύουμε την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας προσφέροντας στή­ριξη και συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε κάθε γειτονιά της πόλης και σε κάθε χωριό.

Συνεργαζόμαστε με την αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρε­σιών και τους εργαζόμενους ώστε τα πρόγραμμα να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, ικανό να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες για κατ’ οίκον κοινωνική φροντίδα» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.



ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο "ΜΠΛΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ".

Έφυγε από τη ζωή ο «μπλε άνθρωπος»

Τα παιδιά τον φώναζαν «Παπαστρούμφ»

Στα 62 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Paul Karason, ο άνθρωπος που είχε γίνει μπλε λόγω της μακροχρόνιας θεραπείας στην οποία ο ίδιος υπέβαλε τον εαυτό του για να αντιμετωπίσει μια σοβαρή δερματοπάθεια στο πρόσωπο. 

Ο Karason πέθανε χθες σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον. Εισήχθη έπειτα από καρδιακή προσβολή αλλά στη συνέχεια έπαθε πνευμονία και εγκεφαλικό. 

Όπως εξηγεί η Daily Mail, ο 62χρονος λάμβανε για περισσότερο από μια δεκαετία ένα σκεύασμα δικό του με αποτέλεσμα να θεραπεύσει μεν τη δερματίτιδα αλλά να πάθει κάτι άλλο που προκάλεσε αυτή την ασημο-μπλε απόχρωση στο δέρμα του. 



Λόγω του χρώματός του, του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «Παπαστρούμφ», τον οποίο, σύμφωνα με τη πρώην σύζυγό του, ο ίδιος αποδεχόταν όταν προερχόταν από παιδιά. 

Δείτε το βίντεο...




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ.


Λογοθεραπευτική εκτίμηση και ενημέρωση γονέων από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στα Ιωάννινα 
 
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και η επιστημονική ομάδα των λογοθεραπευτών του στα Ιωάννινα, παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης και αξιολόγησης των διαταραχών του λόγου, της ομιλίας, της φωνής και δεξιοτήτων μάθησης, για παιδιά και ενήλικες. 

Τα προγράμματα λογοθεραπείας περιλαμβάνουν την αξιολόγηση και την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε παιδιά και ενήλικες, οι οποίοι μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα στον προφορικό ή στο γραπτό λόγο και άλλες δυσκολίες, οφειλόμενα σε κάποιο από τα παρακάτω:
·         Μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, δυσορθογραφία)
·         Διαταραχές άρθρωσης και φωνολογικές διαταραχές (δυσκολία στην άρθρωση φωνημάτων, παράλειψη ή αντικατάσταση αυτών)
·         Διαταραχές λόγου (π.χ. περιορισμένο λεξιλόγιο, δυσκολία στην ανάκληση λέξεων και στην κατονομασία αντικειμένων, δυσκολία στην κατανόηση του λόγου, δυσκολία στην αφήγηση και στην περιγραφή)
·         Διαταραχές της ροής της ομιλίας (π.χ. τραυλισμός, ταχυλαλία)
·         Βαρηκοΐα – Κώφωση (εκπαίδευση μετά από τοποθέτηση ακουστικών βαρηκοΐας ή κοχλιακών εμφυτευμάτων)
·         Δυσκολίες στην επικοινωνία (π.χ. το παιδί δυσκολεύεται να κάνει έναρξη επικοινωνίας με συνομηλίκους και ενήλικες ή δε χρησιμοποιεί το λόγο για να επικοινωνήσει με τους γύρω του)
·         Νοητική υστέρηση και εγκεφαλική παράλυση
·         Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, σύνδρομο Asperger κ.τ.λ.)
·         Διαταραχές στη φωνή (σε επαγγελματίες χρήστες φωνής όπως εκπαιδευτικοί, τραγουδιστές, ιεροψάλτες)
·         Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ)
·         Νευρολογικές διαταραχές του λόγου και της ομιλίας (αφασία, απραξία, δυσαρθρία)
·         Δυσκολία στη σίτιση / κατάποση (δυσφαγία), μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εκφυλιστική νόσο.
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας,ψυχολογικής στήριξης και εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.
Για ραντεβού, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2651067320 & 6986180630
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Κερκύρας 5, Ιωάννινα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Με αφορμή φαινόμενα ρίψης κοινών απορριμμάτων στους μπλε κάδους και άλλων απορριμμάτων εκτός κάδων, το Τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου Αλμωπίας εφιστά την προσοχή των δημοτών ως προς  την ορθή χρήση των κάδων ανακύκλωσης και την ορθή χρήση τοποθέτησης των απορριμμάτων εντός των κάδων και όχι εκτός.
Ειδικότερα, οφείλουμε να μην αναμειγνύουμε με τα συνήθη απορρίμματα όσα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικές συσκευασίες, αλλά να τα διαχωρίζουμε.
Επιπλέον, δεν εναποθέτουμε μπάζα σε κάδους απορριμμάτων και δεν πετάμε σκουπίδια έξω από τους κάδους.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Αλμωπίας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (τηλέφωνα επικοινωνίας 2384350221,2384023215),  δέχεται για ανακύκλωση και παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φωτοτυπικά, μηχανήματα, φαξ κ.λ.π.
-Γιατί η ορθολογική διαχείριση και η αξιοποίηση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει συνειδητή πράξη και όχι υποχρέωση.
-Γιατί όλοι μαζί πρέπει να προσπαθούμε για το περιβάλλον.
-Γιατί αυτό που είναι φτιαγμένο από τη φύση πρέπει να το διατηρήσουμε εμείς καλύτερο από ότι είναι.



Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Αλμωπίας

Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΨΑΛΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ!!!

Ας θυμηθούμε τον συγκλονιστικό μονόλογο του Στάθη Ψάλτη σε θεατρική παράσταση...
...με συγκλονιστικές αλήθειες, ανατριχιαστική αφήγηση! 
Αξίζει να το δείτε...

"ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ".

Magnify Image
Ένας κωμικός ζήτησε από τον κόσμο να στείλει αυτό το μήνυμα στο έτερον ήμισυ και να μην επικοινωνήσει για μια ώρα.
 Τα αποτελέσματα, παρακάτω: 


Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΕΣΤ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ.


Αρχικά μου θύμισε (πέρα απ' τα ανάλογα βρετανικά σίριαλ) το περιοδικό Τεστ, που είχε μια σελίδα με κόμικ όπου έπρεπε να βρεις ποιος ήταν ο ένοχος - και συνήθως έπρεπε να παρατηρήσεις ότι αφού ο κηπουρός/μπάτλερ/εφημέριος ήταν αριστερόχειρας, το άλλοθί του δεν έστεκε.
    Δείτε προσεκτικά  αυτό το βιντεάκι, στο οποίο οι ανατροπές ακολουθούν η μία την άλλη.
      Αριστούργημα. 







ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ: ΤΟ ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β'.ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΥΛΙ, ΤΟΣΟ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ".


Στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 οργανώνεται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, το TEDx Academy. Το θέμα για φέτος είναι η Ανακάλυψη και, μεταξύ των ομιλητών, βρίσκεται μια σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής αρχαιολογίας, η δρ Αγγελική Κοτταρίδη.
   Απόφοιτος του τμήματος αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλασική, προϊστορική και μεσαιωνική αρχαιολογία, την ιστορία της τέχνης, την αρχαία και μεσαιωνική φιλολογία, την εθνολογία και τη θεατρολογία, η Αγγελική Κοτταρίδη είναι διδάκτωρ της κλασικής αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας. Από το 1991, ανήκει στην ομάδα αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου ως διευθύντρια της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (χώρος ευθύνης: νομοί Ημαθίας και Πέλλας) είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση 17 έργων ΕΣΠΑ ύψους περ. 32 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία των Αιγών (Βεργίνα), της Πέλλας, της Βέροιας, της Νάουσας, της Έδεσσας, αλλά και των Σερβίων και της Σιάτιστας. Παράλληλα, ασχολείται με την οργάνωση του διαδικτυακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος από τις Αιγές στην Οικουμένη», ενός εξαιρετικά φιλόδοξου ψηφιακού έργου που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και αφορά στην ανάδειξη της σημασίας όχι μόνον του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά ολόκληρου του αχανούς ελληνιστικού κόσμου και της πάντα επίκαιρης κληρονομιάς του. Στην πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων τις Αιγές (σημερινή Βεργίνα), η Αγγελική Κοτταρίδη, μεταξύ άλλων, σχεδίασε και οργάνωσε την έκθεση των θησαυρών στο Μουσείο των βασιλικών τάφων, ενώ μελετά επιστημονικά και είναι επικεφαλής των εργασιών τεκμηρίωσης, συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης του ανακτόρου και γενικότερα του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών που ξεκίνησαν το 2007 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Τιμώντας το επιστημονικό της έργο, το 2008 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας απένειμε στην Αγγελική Κοτταρίδη το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος.
   Κυρία Κοτταρίδη σας ευχαριστώ θερμά που δεχτήκατε να απαντήσετε στις ερωτήσεις της στήλης. Ήδη από την αρχή της καριέρας σας, βρεθήκατε πλάι στον σπουδαιότατο Έλληνα αρχαιολόγο, τον Μανώλη Ανδρόνικο. Είστε άλλωστε μια από τις ηρωίδες στην αφήγησή του στο Χρονικό της Βεργίνας. Τι θυμάστε από την προσωπικότητα του δασκάλου σας, τον οποίο διαδεχτήκατε στη διεύθυνση της ανασκαφής, αλλά και από εκείνη τη μαγική εποχή των ανασκαφών στη Βεργίνα;
 Τη σοφία του, την ταχύτητα με την οποία συνέδεε τα επιμέρους δεδομένα και αντιλαμβανόταν τη συνολική εικόνα, το θάρρος και την παρρησία του να πει ξεκάθαρα αυτό που θεωρούσε σωστό, να διατυπώσει θέση και άποψη, ακόμη και όταν ήξερε ότι θα πέσουν πάνω του να τον κομματιάσουν... και βρέθηκαν κάμποσοι καλοθελητές και βρίσκονται ακόμη... Τα κίνητρα τους διάφορα: πολιτική σκοπιμότητα – ας μην ξεχνάμε ότι οι ανακαλύψεις και οι ερμηνείες του Μανόλη Ανδρόνικου ανέτρεψαν κατηγορηματικά και απόλυτα τρέχουσες παραδοχές, εννοώ κυρίως το μύθευμα της μη ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων, οι οποίες για συγκεκριμένα σύγχρονα κέντρα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία παραγωγής γεωπολιτικών συσχετισμών στην περιοχή μας- αλλά και καιροσκοπισμός και απλή προσωπική ζήλεια συναδέλφων που δεν αντέχουν να παραδεχτούν ότι κάποιος άλλος μπορεί ίσως να τα καταφέρνει καλύτερα... οπωσδήποτε πάντως ανάμεσα σε αυτά τα κίνητρα δεν ήταν και δεν είναι η επιστημονική ορθότητα, γιατί όλοι αυτοί επιμένουν να αγνοούν και συχνά διαστρέφουν τη μαρτυρία των ευρημάτων, που είναι εκεί και όλο αυξάνονται και επιμένουν να «μιλούν»... αρκεί κανείς να θέλει να τα ακούσει... Αλλά ας πάμε σε κάτι ποιο ευχάριστο, σε εκείνα τα μαγικά χρόνια της αθωότητας που αποτυπώθηκαν στιγμή-στιγμή, εικόνες που δεν θέλουν να ξεθωριάσουν... Πολύωρες συζητήσεις με το δάσκαλο για τέχνη, φιλοσοφία και πολιτική, τη ζωντανή ιστορία της Ελλάδας που εκείνος είχε ζήσει από τη θέση του μαχόμενου και συμμετέχοντος πολίτη... αλλά και βραδιές με πανσέληνο στην ορχήστρα του φρεσκοσκαμμένου θεάτρου, νυχτερινές βόλτες στο παλάτι, νεανικά γλέντια, ένταση και πάθος, η μυρωδιά του χώματος και εκείνη η ανεπανάληπτη, γλυκόπικρη αίσθηση, να καταδύεσαι στον τάφο όπου όλα είναι και δεν είναι εκεί, όπως τα άφησαν εκείνοι, και ο χρόνος να μην υπάρχει...
   Εσείς αντίστοιχα, από τη θέση του ανθρώπου που έχει πια σημαντική πείρα για να δώσει ορθές συμβουλές, τι θα λέγατε σε έναν νέο συνάδελφο αρχαιολόγο που ξεκινά τώρα την πορεία του στο χώρο;
 Αυτό που είπα, στην υποδοχή των συναδέλφων του τελευταίου διαγωνισμού, όταν ήμουν αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων: Μην αγωνιάς και διαγκωνίζεσαι για μια θεσούλα στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, φύγε από το κέντρο, πήγαινε εκεί που τα μνημεία πραγματικά σε χρειάζονται, βρες έναν τόπο, προστάτεψέ τον, φρόντισέ τον, ερεύνησέ τον και κυρίως αγάπησέ τον και τότε εκείνος θα σου «μιλήσει» και θα σε ανταμείψει πλουσιοπάροχα... Ξέρω ότι αυτό δεν είναι και πολύ «συνδικαλιστικό», αλλά πιστεύω ότι είναι άκρως σωτήριο. Η αρχαιολογική υπηρεσία, η αρχαιότερη της χώρας, διακρίθηκε για το ήθος και την αφοσίωση των στελεχών της, αλλά και για την εσωστρέφεια της. Το τελευταίο αξίζει να το αλλάξουμε, τα άλλα δυο όμως πιστεύω ότι πρέπει να τα κρατήσουμε, ακόμη και αν αυτό ακούγεται ντεμοντέ...   Το πραγματικό πρόβλημα όμως στην παρούσα στιγμή είναι η κατάσταση για τους νέους συναδέλφους που θέλουν να είναι ενεργοί αρχαιολόγοι και δεν μπορούν να ενταχθούν οργανικά στο σώμα της υπηρεσίας, αφού ουσιαστικά δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις... Για αυτούς, πιστεύω, είμαστε υποχρεωμένοι να νοιαστούμε όσοι μοιραζόμαστε θέσεις ευθύνης. Ανεξάρτητα από το πόσο παραπάνω κόπο σημαίνει αυτό για μας, οφείλουμε να φροντίζουμε να γίνονται έργα και ερευνητικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, όχι μόνο γιατί αυτό είναι υποχρέωση μας προς τα ίδια τα μνημεία και την κοινωνία, αλλά γιατί το χρωστάμε και στους νεώτερους συναδέλφους, οι οποίοι έτσι εξασφαλίζουν εργασία και συμμετοχή, ώστε με τη σειρά τους να μείνουν ενεργοί και να γίνουν το φυτώριο από όπου θα στελεχωθεί η υπηρεσία στο μέλλον. Η ιστορική μνήμη είναι συλλογικό αγαθό και σαν τέτοιο δημόσιο. Η έρευνα, η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, η δουλειά μας δηλαδή, είναι και πρέπει να μείνει, όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, έργο του δημοσίου και αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει απολύτως όλοι ανυποχώρητα να αγωνιστούμε.
    Το θέμα της διατριβής που εκπονήσατε στη Γερμανία είναι "Κίρκη και Μήδεια, οι μάγισσες των Ελλήνων και η μεταμόρφωση του Μύθου" και κατά καιρούς επανέρχεστε στα συγγράμματά σας στο ρόλο των γυναικών στο μύθο και την ιστορία. Βρίσκετε ότι είναι οι αφανείς πρωταγωνίστριες;
 Αφανείς, κάποτε όμως και εκκωφαντικά επιφανείς και πάντα άκρως γοητευτικές... θυμηθείτε την Ολυμπιάδα και την Κλεοπάτρα τη Μεγάλη... Τελευταία ανακάλυψα ότι η «Δέσποινα των Αιγών», η χρυσοστόλιστη σύζυγος του Αμύντα που τον τάφο της έσκαψα κυριολεκτικά με τα χέρια μου το 1988, ήταν μια πριγκίπισσα από την Λυδία που ήρθε νύφη στη Μακεδονία κάπου γύρω στο 513 π.Χ.... Ενθουσιάστηκα! Προσπαθώ να φανταστώ πώς μπορεί να ένοιωσε η νεαρή κοπέλα που έφυγε από τη χλιδή και τα αρώματα των Σάρδεων για νάρθει στο κατσικοχώρι μας, τις Αιγές... Μυρίζομαι ότι το πέρασμα της δεν ήταν χωρίς συνέπειες... Ανάμεσα από την απίστευτη γραφειοκρατία των ΕΣΠΑ, τα ατελείωτα οικονομικά, τη διοίκηση (ουφ!), το ανάκτορο, το καινούριο μουσείο και την καινούρια μου αγάπη, τις εκκλησίες της Βέροιας, άρχισα να ψάχνω τις υπόγειες διαδρομές των βασιλικών γυναικών.... Μικρασία, Μακεδονία και πάλι Μικρασία, Περσία, Αίγυπτος, Συρία... κάτι πολύ ενδιαφέρον υπάρχει εκεί...
      Είστε από τους ελάχιστους Έλληνες αρχαιολόγους που διεξάγουν ανασκαφή στο εξωτερικό. Διευθύνετε την ανασκαφή στη Φαϊλάκα του Κουβέιτ, ένα νησί του Περσικού Κόλπου. Τι σας οδήγησε σ' αυτή τη μακρινή θέση και ποια είναι η πορεία της ανασκαφής μέχρι στιγμής;
 Στη Φαϊλάκα πήγα το 2007 με υπηρεσιακή αποστολή. Ο λόγος της επιλογής μου ήταν η εμπειρία μου στη Μακεδονία και τελικά μάλλον αποδείχτηκε ορθός, αφού μετά από δυο μόλις ερευνητικές περιόδους με μια εξαιρετικά αφοσιωμένη, εργατική και παραγωγική ομάδα φτάσαμε σε αποτελέσματα που ανατρέπουν αρκετές παλιές παραδοχές και ανοίγουν πολύ ενδιαφέρουσες νέες προοπτικές. Και ήταν ακριβώς η γνώση της Μακεδονίας, της πηγής δηλαδή του ελληνιστικού κόσμου που μας βοήθησε να δούμε πράγματα που είχαν περάσει ως τώρα απαρατήρητα, να αναγνωρίσουμε συνάφειες και να διαπιστώσουμε συσχετισμούς που μας επιτρέπουν να διακρίνουμε πολιτικές προθέσεις και στόχους των Σελευκιδών οι οποίες εμπνέουν και αποτυπώνονται στα μνημεία της Ικάρου ή της Φαϊλάκα, όπως επιβίωσε το ελληνικό όνομα «Φυλακαί» στον αραβικό κόλπο ως σήμερα. Τα πλούσια ευρήματα της αρχαιολογικής κοσμογονίας που έγινε τα τελευταία σαράντα χρόνια στη Μακεδονία απέχουν πολύ ακόμη από το να έχουν γίνει κατανοητά στο σύνολό τους και να έχουν «χωνευθεί» από την επιστημονική έρευνα, ωστόσο αν συνδυαστούν με τα αποτελέσματα της κολοσσιαίας σε έκταση και βάθος αρχαιολογικής έρευνας που διεξάγεται από την Μικρά Ασία μέχρι την Αίγυπτο και από την Κυρηναϊκή ως τα βάθη της Κεντρικής Ασίας, θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε πολύ καλύτερα αυτό που λέμε ελληνιστική εποχή. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να σκύψουμε με προσοχή και χωρίς προκαταλήψεις στις πηγές μας, τα κείμενα, αλλά και τα μνημεία, για να ξαναδιαβάσουμε και κυρίως για να ξαναγράψουμε την ιστορία της καταπληκτικής ελληνιστικής Οικουμένης που όπως φαίνεται μάλλον την έχουμε αδικήσει... Η Μακεδονία που ήταν η πηγή, τελικά φαίνεται πως είναι και το κλειδί για να καταλάβουμε αυτό που έγινε και πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει στην επιστημονική συζήτηση. Πέρυσι στο πλαίσιο της γνωστοποίησης του ψηφιακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην οικουμένη» οργανώσαμε στη Μίεζα, τον τόπο όπου σπούδασαν αυτοί που άλλαξαν τον κόσμο, ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο με τίτλο "Discovering the World of Alexander the Great", στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους πιο διακεκριμένους ερευνητές και ανασκαφείς των πιο σημαντικών ελληνιστικών κέντρων. Πέρα από την εξαιρετικά καλή ατμόσφαιρα και την πολύ γόνιμη συζήτηση, κοινή διαπίστωση όλων μας ήταν η ανάγκη για μια πιο μόνιμη, ζωντανή ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και απόψεων και η ευχή αυτή η συνάντηση να γίνει θεσμός. Το νέο μουσείο που κατασκευάζεται στις Αιγές και θα τελειώσει το 2015 θα προσφέρει άριστες υποδομές, ενώ το ψηφιακό μουσείο στο οποίο φιλοδοξούμε να σκιαγραφήσουμε ολόκληρο τον ελληνιστικό κόσμο μπορεί να γίνει ο ιδανικός άξονας σύνδεσης –αναφοράς για αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα που νομίζω πως αξίζει οπωσδήποτε τον κόπο.  
 Εργάζεστε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με περιοχές ευθύνης τους νομούς Ημαθίας και Πέλλας. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι προΐστασθε των υπηρεσιών που ασχολούνται με τις προϊστορικές, κλασικές και βυζαντινές αρχαιότητες στις περιοχές αυτές, διευθύνετε τα μουσεία της περιοχής, τις μεγάλες ανασκαφές στις Αιγές, συντονίζετε έργα ΕΣΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Πέρα από τις μεγάλες ευθύνες, ποιά ικανοποίηση έχετε στο τέλος μιας κουραστικής μέρας;
 Κρασάκι και ζωηρή κουβεντούλα με τους καλούς συναδέλφους και φίλους, με τους οποίους μοιράζομαι όλα αυτά τα έργα (ναι, έχουμε ακόμη αυτή την πολυτέλεια!), ένα γρήγορο χάδι σε κάποιο αρχαίο, βόλτα στο ύπαιθρο ή στα βιβλία, μια καινούρια ιδέα που θέλει ψάξιμο αύριο πρωί πρωί και η ανυπομονησία να ξημερώσει να πάρω τους δρόμους... Το να δουλεύεις κάθε μέρα με αυτό και για αυτό που αγαπάς είναι ένα μεγάλο προνόμιο και εμένα μου δόθηκε πλουσιοπάροχα αυτή η χάρη... 
    Βρίσκω εξαιρετικά σημαντικό ότι γρήγορα αντιληφθήκατε τον κομβικό ρόλο των μέσων της νέας τεχνολογίας. Ήδη λειτουργούν δύο υποδειγματικά οργανωμένοι, σύγχρονοι διαδικτυακοί τόποι για το Μουσείο της Πέλλας και τις Αιγές και πλέον πραγματοποιείτε ένα μεγαλόπνοο όσο και πρωτοποριακό πρόγραμμα: ένα εικονικό Μουσείο για τον Μεγάλο Αλέξανδρο. Θα μας μιλήσετε περισσότερο για το εγχείρημα αυτό, που θα είναι και το κεντρικό θέμα της ομιλίας σας στο TEDx Academy;

Το εικονικό μουσείο, ένα όνειρο που το κυνηγάω με νύχια και δόντια από το 1999, είναι όπως τα λέτε και σχεδόν δεν μπορώ να το πιστέψω ότι βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για να τόχουμε!!! Όμως νομίζω ότι αξίζει κάποια άλλη φορά να μιλήσουμε μόνο για αυτό. Τώρα θέλω να σας πω ότι έχουμε ακόμη ένα μεγάλο ψηφιακό έργο, «Το δίκτυο ψηφιακής περιήγησης στο αρχαίο βασίλειο των Μακεδόνων». Με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ, το έργο αυτό εντάχθηκε τελευταία και τρέχουμε να προλάβουμε τις προθεσμίες, αλλά αν τα καταφέρουμε να το κάνουμε όπως το σχεδιάσαμε, θα είναι, πιστεύω, ο καλύτερος πρεσβευτής μας και θα φέρει τους θησαυρούς της Μακεδονίας στα σπίτια κυριολεκτικά όλου του κόσμου, μάλιστα θα είναι όχι μόνο δίγλωσσο, αλλά τετράγλωσσο, αφού εκτός από ελληνικά και αγγλικά θα μιλάει και ρωσικά και κινέζικα!
 Κυρία Κοτταρίδη, πείτε μου, κλείνοντας, ποιό είναι το πιό συγκινητικό εύρημα που έχετε κρατήσει στα χέρια σας;

 Το ελεφάντινο κεφαλάκι του Φιλίππου Β΄. Τόσο μικρούλι, τόσο εύθραυστο και όμως τόσο δυνατό! Με όλες τις ρυτίδες και τα σημάδια των μαχών και του χρόνου χαραγμένα επάνω του με ένα μισοκρυμμένο χαμόγελο και μια αδιόρατη θλίψη σε κοιτάζει στα μάτια, και είναι αυτό το «τιμιώτατον», η εικόνα του ανθρώπου που με πλήρη συνείδηση πήρε στα χέρια του τη μοίρα του και την τύχη της Ελλάδας και άλλαξε την ιστορία του κόσμου....




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΓΑΜΟΙ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ.



Πρόσκληση στα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν αλλά προβάλουν ως «απαγορευτικό» το κόστος του θρησκευτικού γάμου να μην κάνουν πολιτικό αλλά να πάνε στην Εκκλησία, απευθύνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μετά από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει αύξηση στους πολιτικούς γάμους στην Μαγνησία εξαιτίας του κόστους που έχει ο θρησκευτικός γάμος, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να παράσχει τη δυνατότητα σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να παντρεύονται δωρεάν.

Μιλώντας στο «ΔΟΓΜΑ» ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε πως στους Ναούς της Μητροπόλεως Δημητριάδος δεν υπάρχει «ταρίφα» και οι πιστοί δίνουν προαιρετικά ό,τι επιθυμούν. Ωστόσο αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν το παραμικρό, θα παντρεύονται δωρεάν.

«Στην περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν ούτε τα χρήματα που χρειάζονται για την έκδοση της άδειας γάμου (σ.σ. περίπου 60€) το κόστος θα καλύπτεται από την Μητρόπολη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος στο www.dogma.gr.

Αυτό που θέλει να αποδείξει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος είναι πως στην περίπτωση που κάποιος θέλει πράγματι να κάνει θρησκευτικό γάμο, το κόστος που έχει να κάνει με την Εκκλησία δεν αποτελεί εμπόδιο.

Τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο γραφείο της Μητρόπολης, το οποίο θα φροντίσει να γίνει το μυστήριο δωρεάν.


www.dogma.gr.

ΚΛΙΚΑΡΕΙΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ GOOGLE MAPS.



Πληκτρολογώντας στα Ελληνικά «Μακεδονία» το Google Maps προσγειώνει τον περιηγητή στα Σκόπια. Δεν το πιστεύετε; Πατήστε εδώ, γράψτε στο πλαίσιο πάνω αριστερά «Μακεδονία» και πατήστε «enter».


Εννοείται ότι έτσι έχει ρυθμιστεί το πρόγραμμα όπως και πολλά άλλα στις ζωές μας, χωρίς εμείς να το παίρνουμε χαμπάρι.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ;

 

Αν έχει τύχει να ακούσεις τη φωνή σου ηχογραφημένη σε κάποιο μέσο...
το πιθανότερο είναι ότι σου έχει φανεί πολύ παράξενη και διαφορετική από αυτό που ακούς καθημερινά την ώρα που μιλάς. Από την άλλη πλευρά οι γύρω σου δεν καταλαβαίνουν καμία απολύτως διαφορά. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Όπως εξηγεί ο Greg Foot, όταν μιλάς ακούς όχι μόνο τη φωνή σου αλλά και έναν επιπλέον ήχο που προέρχεται από τις δονήσεις των οστών του κρανίου σου με αποτέλεσμα αυτό που ακούς να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από αυτό που ακούν οι άλλοι. Με άλλα λόγια η πραγματική σου φωνή δεν είναι αυτή που ακούς όταν μιλάς αλλά η ηχογραφημένη.

Δείτε το βίντεο:




ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.


Προς διάλυση οδεύει η Παιδεία με τους Πανεπιστημιακούς να βρίσκονται σε απεργία, τα Πανεπιστήμια να είναι κλειστά και τους φοιτητές να μην μπορούν να εγγραφούν και απ’ ότι φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να θεωρείται δεδομένο τα χάσιμο του πρώτου 6μήνου.
Μετά τη δημοσιοποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα 1349 διοικητικών υπαλλήλων οι πανεπιστημιακοί εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και ζητούν την ανάκληση της απόφασης,  ενώ αναστέλλουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.
Μεγάλο πρόβλημα από την αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ, όπως έχει ήδη αποφασισθεί στο Πανεπιστήμιο  Αθηνών και το ΕΜΠ  αλλά και από τις κινητοποιήσεις των διοικητικών έχει δημιουργηθεί στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, που θα ολοκληρώνονταν στις 27 του μήνα, ενώ ακόμα δεν έχουν καν αρχίσει. Όλα δείχνουν ότι θα δοθεί παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών καθώς πρόβλημα υπάρχει στα περισσότερα Πανεπιστήμια.
Ο πρύτανης, του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης  απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, με την οποία ζητά προσωπική παρέμβαση  ώστε να ανακληθεί η ΚΥΑ που καταργεί 2349 θέσεις σε οκτώ Πανεπιστήμια, ενώ τα όργανα διοίκησης και των υπολοίπων Ιδρυμάτων εξέδωσαν αποφάσεις για τις από εδώ και πέρα κινήσεις τους με στόχο να μην τεθεί κανείς υπάλληλος σε διαθεσιμότητα.
Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  εκτιμά ότι, εξαιτίας της διαθεσιμότητας μελών του διοικητικού του προσωπικού, το ΑΠΘ οδηγείται σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του και, για το λόγο αυτό, αποφασίζει ζητά επίσης την ανάκληση της ΚΥΑ.
Στο ίδιο μήκος κύματος η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφασίζει να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων της χώρας για τις διοικητικές αντιφάσεις, με τις οποίες πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, με την άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως, αναστολής εκτέλεσης, καθώς και κάθε άλλου προσφερόμενου και αναγκαίου ένδικου μέσου κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Εξουσιοδοτεί δε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για όλες τις παραπάνω ενέργειες.
Η  Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών εξουσιοδότησε τον Πρύτανη να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά των διοικητικών αποφάσεων με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος. Μεταθέτει την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 κατά μία εβδομάδα, διαπιστώνει την αδυναμία διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος την Τετάρτη 25/9/2013 και Πέμπτη 26/9/2013, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου.
Προβλήματα στις εγγραφές των πρωτοετών υπάρχουν επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Κρήτης.
Έτσι κατάντησαν τα ελληνικά Πανεπιστήμια οι πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας. Και που είσαι ακόμη…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΣΙΓΓΑΝΕΣ ΝΑΡΚΩΝΑΝ ΖΩΑ ΚΙ ΕΒΑΖΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ.

Ρόδος: Κι άλλες τσιγγάνες που νάρκωναν ζώα και τα έβαζαν δίπλα σε παιδιά που ζητιάνευαν
Οι δύο τσιγγάνες από την Αλβανία, ηλικίας 30 και 49 ετών, συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, επαιτεία και κακοποίηση ζώου στη Ρόδο.

Τις έπιασαν χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ρόδου, ενώ οι ίδιες ζητιάνευαν ενώ ταυτόχρονα, προέτρεπαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους να ζητάνε χρήματα από περαστικούς, χρησιμοποιώντας ένα κουτάβι, το οποίο διατηρούσαν σε κατάσταση ημινάρκωσης!

Σε βάρος των γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το κουτάβι κατασχέθηκε και παραδόθηκε για φροντίδα σε φιλοζωική εταιρεία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑ ΣΕΡΑΦΙΜ, ΧΕΡΟΥΒΙΜ; ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»;


1του Πρωτ. π. Γεωργίου Παπαβαρνάβα

Οι άγγελοι δημιουργήθκαν πρίν από τον ορατό κόσμο και τον άνθρωπο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Θεός «έπλασε τούς αγγέλους πρίν από εμάς για χάρη μας για να αποστέλλονται ως διάκονοι, όπως λέγει ο Παύλος, στούς μέλλοντας να κληρονομήσουν την σωτηρία» (Ε.Π.Ε., τόμ. 9ος, σελ. 80, 81)

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη θεολογία, όπως συνοψίζεται στην διδασκαλία του αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, οι άγγελοι είναι υπάρξεις πνευματικές, αεικίνητες, ελεύθερες, ασώματες, που υπηρετούν τον Θεόν και είναι κατά χάριν αθάνατες. Τό σχήμα και την κατάσταση των υπάρξεων αυτών, μόνον ο Θεός τα γνωρίζει. Είναι όμως ασώματοι και αεικίνητοι οι άγγελοι σε σχέση με τούς ανθρώπους.  

Σε σύγκριση με τον Θεό, τον μόνον ασώματο, είναι δυσκίνητοι και υλικοί. Είναι πλασμένοι από λεπτή ύλη. Μόνον ο Θεός είναι αληθινά άϋλος και ασώματος. Δέν έχουν ανάγκη από γλώσσα και ακοή, αλλά πληροφορούνται μεταξύ τους τα προσωπικά διανοήματα και τις αποφάσεις τους, χωρίς τον προφορικό λόγο. Όταν επικοινωνούν με τούς ανθρώπους, τότε λαμβάνουν σχήμα και μορφή για να μπορούν οι άνθρωποι να τούς βλέπουν. Η θέα τους είναι φωτεινή και τα ρούχα τους είναι συνήθως λευκά, πράγμα που φανερώνει την καθαρότητά τους. Τροφή τους είναι η θέα του Θεού, τον Οποίο βλέπουν, κατά το μέτρο της δυνατότητός τους.

Οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι, διαφυλάττουν τα μέρη της γής, είναι άρχοντες των λαών και των χωρών, όπως τούς όρισεν ο Δημιουργός, τακτοποιούν τα ανθρώπινα και προστατεύουν όσους τούς επικαλούνται, κυρίως από το μίσος και την μανία του διαβόλου. «Όπου επισκιάσει η χάρις σου Αρχάγγελε, εκείθεν του διαβόλου διώκεται η δύναμις, ου φέρει γάρ τώ φωτί σου προσμένειν ο πεσών εωσφόρος...». (Δοξαστικό των αίνων, 8ης Νοεμβρίου).

Σέ κάθε θεία Λειτουργία, η οποία είναι Σύναξη ουρανού και γής, συλλειτουργούν με τον Αρχιερέα ή τον Ιερέα άγγελοι. Στήν μικρή είσοδο, ο Λειτουργός παρακαλεί τον Κύριο να στείλη αγγέλους, για να συλλειτουργήσουν μαζί του και θα συνδοξολογήσουν την αγαθότητα του Θεού. Ο Διάκονος, επίσης, δέεται: «άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών παρά του Κυρίου αιτησώμεθα».

"Εννέα είναι τα ουράνια τάγματα και τρείς τάξεις ή τρία συστήματα, που το καθένα αποτελεί τριάδα".

Η πρώτη τριάς είναι αυτή που είναι πάντοτε γύρω από τον Θεό και είναι έτοιμη να ενωθή με αυτόν αμέσως, χωρίς την μεσολάβηση κανενός. Είναι η τάξη των εξαπτερύγων Σεραφίμ και των πολυομμάτων Χερουβίμ και των αγιοτάτων Θρόνων.

Δευτέρα τάξη είναι εκείνη των Κυριοτήτων, των Δυνάμεων και τωνΕξουσιών. Έργο της είναι οι διευθετήσεις των μεγάλων πραγμάτων, οι ενέργειες των θαυμάτων και ο Τρισάγιος ύμνος, το Άγιος, Άγιος, Άγιος.

Τρίτη και τελευταία είναι η τάξη των Αρχών, των Αρχαγγέλων και των Αγγέλων, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι το "λειτουργικόν εν διακονίαις και τέλος ο ιερός ύμνος του Αλληλούϊα"» (Φιλοκαλία, τόμ. 3ος, σελ. 354, 355).

Από την ώρα που βγήκαμε από την μήτρα της Εκκλησίας, την Κολυμβήθρα του βαπτίσματος, μάς παραστέκει ένας άγγελος, ο οποίος είναι φύλακας των ψυχών και των σωμάτων μας. Δέν φεύγει από κοντά εάν εμείς δεν τον διώξουμε με την αμαρτωλή ζωή μας. Εκείνο που τον ξαναφέρνει κοντά μας είναι η αληθινή μετάνοια. Οι άγγελοι χαίρονται και πανηγυρίζουν, όταν κάποιος μετανοή ειλικρινά.

Στό τέλος του «Μικρού Αποδείπνου», μιάς κατανυκτικής ακολουθίας που θα πρέπει να την διαβάζουμε όλοι μας κάθε βράδυ, υπάρχει μιά θαυμάσια προσευχή στον φύλακα άγγελό μας.

Ο π. Παΐσιος έλεγε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε φιλία με τούς αγίους και τούς αγγέλους. Ιδαίτερα, με τον άγιο του οποίου φέρουμε το όνομα και με τον φύλακα άγγελό μας. Καί αυτό μπορεί να γίνη με την οργανική ένταξή μας στην πνευματική ατμόσφαιρα της Εκκλησίας, με την αδιάλειπτη προσευχή, την μυστηριακή ζωή και την άσκηση, ήτοι την βίωση των εντολών του Χριστού.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ… ΚΑΤΑΡΑ!


1Μέχρι την ημέρα που γεννήθηκε ο Αδάμ βρισκόταν ασφαλής στην κοιλιά της μητέρας του.

Μόλις γεννήθηκε όμως,σ’ένα νοσοκομείο στο Αλιπούρ της Ινδίας το εγκατέλειψαν. Είχε γεννηθεί με φρικτές παραμορφώσεις.

Οι γονείς αρνήθηκαν να το πάρουν στο σπίτι. Κάνεις δεν το ήθελε. Κανείς δεν άνοιξε την θύρα της καρδιάς του και του σπιτιού του για να το πάρει.

Όχι μόνο αυτό αλλά ακούστηκε πως οι συγχωριανοί των γονιών του θα το δηλητηρίαζαν εάν κάποιος έπαιρνε το παιδί στο χωριό.

Έτσι ο Αδάμ περίμενε στο νοσοκομείο για να βρεθεί γι”αυτόν κάποια οικογένεια. Δεν άργησε να βρεθεί.

alt

Στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε ο Αδάμ εργάζεται ένα νιόπαντρο ζευγάρι: Ο ψυχίατρος Raja Paulraj και η βοηθός ιατρού Jessica Cooksey Paulraj. Είχαν ακούσει για το εγκαταλελειμένο μωρό και πήγαν να το δουν. Το ερωτεύτηκαν αμέσως. Αν και οι γιατροί τους είπαν πως ο Αδάμ θα ζήσει για μερικές εβδομάδες,αυτοί το υιοθέτησαν.
 
Το παιδί έχει την ασθένεια Bartsocas Papas, μια σπάνια ασθένεια όπου το παιδί γεννιέται με δυσμορφίες. Γεννήθηκε χωρίς βλέφαρα και μύτη ενώ έχει μια σχισμή στον ουρανίσκο και στα χείλη.

Επίσης τα χέρια του είναι παραμορφωμένα και τα πόδια του κολλημένα.Όσοι έχουν αυτήν την ασθένεια πεθαίνουν λίγο καιρό αργότερα.Στους θετούς γονείς είπαν ότι πρέπει τουλάχιστον να του εξασφαλίσουν όλες τις ανέσεις.

alt

Αυτοί δεν περιορίστηκαν σε αυτό Ήρθαν σε επαφή με όλους τους φίλους τους και να που ένας από αυτούς,ο οποίος εργάζεται στο UNSHospitals στο Chappel Hill ,τους έφερε νέα σχετικά με το θαύμα που αυτοί έψαχναν.

alt

Δύο μήνες λοιπόν μετά την γέννηση του βρίσκουμε τον Αδάμ στην Β.Καρολίνα όπου έκανε τις πρώτες του εγχειρίσεις.Μια στα βλέφαρα,για να μην χάσει την όρασή του και μία στα χείλη.

Όμως οι εγχειρήσεις ήταν πολύ ακριβές.Παρόλα αυτά σε μερικές ημέρες ιδρύθηκε το Ίδρυμα του μικρού Αδάμ και μαζεύτηκαν 140.000 δολλάρια.

Παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις πάντως ο Αδάμ σε λίγο θα κλείσει τα δύο του χρόνια. Εν τω μεταξύ απέκτησε και αδελφάκι.


alt


Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό κανάλι ABC o Raja δήλωσε:«Εγώ βλέπω τον Αδάμ τόσο όμορφο.Μερικές φορές παρατηρούμε κάποια αφύσικα πράγματα και χάνουμε την ομορφιά που κρύβεται κάτω από το λεγόμενο αφύσικο»

Η Jessica και ο Raja είναι δύο συνηθισμένοι άνθρωποι οι οποίοι ακολούθησαν την κλήση του Θεού.Αυτοί είδαν ένα παιδάκι το οποίο χρειαζόνταν αγάπη,ένα σπίτι και μία οικογένεια και του τα πρόσφεραν.

Με την πράξη τους  έγιναν ένα τέλειο παράδειγμα γι’αυτούς που με έργα και λόγια υποστηρίζουν τις εκτρώσεις.

alt

Ο Αδάμ έχει ανάγκη από πολλές εγχειρήσεις ακόμη,αλλά επειδή δεν είναι ακόμη αμερικανός πολίτης δεν είναι ασφαλισμένος.

Γι αυτόν τον σκοπό έχει δημιουργηθεί το ίδρυμα medicalfoundationofnc.

της Nancy Flanders
απόδοση στα ελληνικά: orthodoxigynaika.blogspot.gr
 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...