Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΓΑΜΟΙ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ.



Πρόσκληση στα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν αλλά προβάλουν ως «απαγορευτικό» το κόστος του θρησκευτικού γάμου να μην κάνουν πολιτικό αλλά να πάνε στην Εκκλησία, απευθύνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μετά από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει αύξηση στους πολιτικούς γάμους στην Μαγνησία εξαιτίας του κόστους που έχει ο θρησκευτικός γάμος, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να παράσχει τη δυνατότητα σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να παντρεύονται δωρεάν.

Μιλώντας στο «ΔΟΓΜΑ» ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε πως στους Ναούς της Μητροπόλεως Δημητριάδος δεν υπάρχει «ταρίφα» και οι πιστοί δίνουν προαιρετικά ό,τι επιθυμούν. Ωστόσο αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν το παραμικρό, θα παντρεύονται δωρεάν.

«Στην περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν ούτε τα χρήματα που χρειάζονται για την έκδοση της άδειας γάμου (σ.σ. περίπου 60€) το κόστος θα καλύπτεται από την Μητρόπολη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος στο www.dogma.gr.

Αυτό που θέλει να αποδείξει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος είναι πως στην περίπτωση που κάποιος θέλει πράγματι να κάνει θρησκευτικό γάμο, το κόστος που έχει να κάνει με την Εκκλησία δεν αποτελεί εμπόδιο.

Τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο γραφείο της Μητρόπολης, το οποίο θα φροντίσει να γίνει το μυστήριο δωρεάν.


www.dogma.gr.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...