Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.



ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.



Δημοσιεύτηκε στο THE CENTURY MAGAZINE, τον Ιανουάριο του 1928.
από τον ραββίνο Marcus Eli Ravage
(Ραββίνος συγγραφέας που "ετιμάτο υπό την εύνοια των...
Rothschilds (των εβραίων τραπεζιτών) σαν ο μόνος εγκεκριμένος βιογράφος τους". Μπορείτε να ελέγξετε τα άρθρα αυτά σε οποιαδήποτε μεγάλη βιβλιοθήκη αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία.)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΟΜΟΡΦΙΑ".


ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.

 Ο τραγουδοποιός μιλά για τη ρίζα του τέρατος, τον επαναστατικό Χατζιδάκι, τη Λονδρέζικη Τελετή Έναρξης και για το πώς μεγαλώνοντας γίνεται "πιο χαζός"...

ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ.


Τα κρυμμένα μυστικά των πυραμίδων
Ποια είναι στην πραγματικότητα τα τόσο καλά κρυμμένα μυστικά αυτών των πανάρχαιων αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων;
Γιατί αφού υπάρχουν οι επιστημονικές μελέτες ειδικευμένων καθηγητών δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Έφτασε πια η στιγμή να μάθετε την αλήθεια. Διαβάστε όλοι σας προσεκτικά το άρθρο που ακολουθεί....

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ.


Μαθήματα Ελληνικής Παιδείας και Ιστορίας σε Γερμανό Ευρωβουλευτή
"Καλησπέρα σας

Αντιπρόσωπε του Γερμανικού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Είμαι 38 χρονών Έλληνας κι έχω την τύχη λόγω της δουλειά μου να έχω γυρίσει αρκετές χώρες του πλανήτη μέσα σε αυτές και την Γερμανία.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.

Η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίαςΚαθοριστικός ο ρόλος της οικογένειας για την πρόληψη του προβλήματος..

Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας είναι καθοριστικός.

ΤΙ ΕΚΡΥΨΕ Η NASA ΓΙΑ ΤΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ 11" ?

Πριν από χρόνια, η δημόσια τηλεόραση φιλοξένησε ένα ντοκιμαντέρ ισπανικής παραγωγής σχετικά με τις αλήθειες και τα ψέματα που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.
 Η ωριαία παραγωγή (που έκτοτε… χάθηκε από τα αρχεία της ΕΡΤ!) παρουσιάζει βίντεο και ηχητικά που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας. Ντοκουμέντα που ανατρέπουν όλα όσα ξέραμε και επιβεβαιώνουν όσα υποθέταμε για τη NASA και τους πραγματικούς λόγους που εστάλησαν στην κατά τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους κατοικημένη και κατάφυτη (!) Σελήνη το «Απόλλων 11» και άλλες  πέντε αποστολές.





Το «Βαθύ Λαρύγγι» της υπόθεσης, ο «Κόκκινος Κότσυφας» όπως αποκαλείται συνθηματικά στην ωριαία ισπανική παραγωγή, φέρεται ως ένας ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος που έζησε την πρώτη προσσελήνωση ανθρώπων και φέρεται να παρέδωσε τα στοιχεία για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ.

Η «αναφορά Μπρούκινγκ» συντάχθηκε από το γνωστό ομώνυμο ινστιτούτο σε συνεργασία με τη NASA.


Υποβλήθηκε στις 18 Απριλίου 1961 στην Επιτροπή Επιστήμης και Αστροναυτικής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων και είναι καταχωρημένη στα πρακτικά του έτους εκείνου.


Αναφέρεται στις επιπτώσεις που θα έχει στους πολίτες η ειρηνική διαστημική δραστηριότητα της ανθρωπότητας.


Όμως, έγινε ιδιαίτερα γνωστή από ένα τμήμα της με τίτλο «Επιπτώσεις από την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής» με το οποίο συστήνεται η… συγκάλυψη μιας τέτοιας πιθανότητας!



Ο διάλογος του Νιλ Άρμστρονγκ με το κέντρο της NASA στο Χιούστον, όπου ο αστροναύτης αφήνει να εννοηθεί ότι έχει μια Στενή Επαφή 2ου ή και 3ου Τύπου, είχε δημοσιοποιηθεί από ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι είχαν διεισδύσει στη συχνότητα του κέντρου.


Μάλιστα, είχε αποτελέσει την αφορμή για δεκάδες συγγράμματα, όπως το περιβόητο βιβλίο «Εναλλακτική Λύση 3» που αργότερα έγινε και τηλεοπτική εκπομπή.


Στην απευθείας σύνδεση με την Σελήνη, η χρονική καθυστέρηση της άφιξης του ήχου στη Γη είχε επιτρέψει στη NASA να «κόψει» τον συγκεκριμένο διάλογο.


Έτσι,  εκατομμύρια τηλεθεατών που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι δεν τον άκουσαν ποτέ! Στο  ισπανικό ντοκιμαντέρ, ο διάλογος Άρμοστρονγκ- NASA ακούγεται για πρώτη φορά!




Οι εικόνες από τη βόλτα των Άρμοστρονγκ και Όλντριν σε ένα ερειπωμένο κτίσμα στην επιφάνεια της Σελήνης, βόρεια του κρατήρα Μόλτε στη θάλασσα της Ηρεμίας, είχαν δημοσιοποιηθεί αποσπασματικά στο YouTube από άλλες πηγές.


Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται χωρίς περικοπές.


Για πρώτη φορά, όμως, ακούγεται ότι η ανατριχιαστική πληροφορία οι ΗΠΑ φρόντισαν να καταστραφεί το κτίσμα από τις επόμενες αποστολές του προγράμματος «Απόλλων»!

Ήταν, άραγε, αυτή η πραγματική αποστολή του «Απόλλων 11» και όχι να πάρουν οι ΗΠΑ το προβάδισμα έναντι της ΕΣΣΔ στην κούρσα για το διάστημα;Κι αν ναι, γιατί η NASA απέτρεψε τη συνάντηση των αστροναυτών με του εκπροσώπους ενός εξωγήινου πολιτισμού;
Και τι ακριβώς φοβούνταν οι ΗΠΑ για να διατάξουν τον βομβαρδισμό των κτισμάτων στην Σελήνη και μάλιστα με τακτικά πυρηνικά;Ήταν, άραγε, αυτή η αιτία που οι επόμενες αποστολές του προγράμματος ακυρώθηκαν;


ΠΗΓΗ: 
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Η ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.


Χάρτης του Γεωγραφικού Ινστιτούτου της Ρώμης που δείχνει τα σχολεία, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία κατά την περίοδο που εξετάζουμε. Με κόκκινο χρώμα σημειώνονται τα ελληνικά ιδρύματα, με άλλα χρώματα των λοιπών βαλκανικών κρατών.
Πουθενά δεν υπάρχει μακεδονικό!!!

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ «ΠΙΑΣΟΥΝ» ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

Κοιμηθείτε, για να σας «πιάσουν» τα εμβόλιαΑπροστάτευτοι έναντι του ιού ΗBV όσοι κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες...

ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ.

Σπιτικά μπριός με δεντρολίβανο και πατάταΓια τη ζύμη: Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και αφήστε τη να φουσκώσει και να γίνει σαν αφρός για 10 λεπτά λεπτά περίπου.

Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Ο ομορφότερος ποταμός στον κόσμοΟ ποταμός αυτός ονομάζεται Caño Cristales και ξεχωρίζει από όλους τους άλλους κοινούς ποταμούς λόγω των χρωμάτων του. 

Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ... ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ!


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που «δίνουν τόπο στην οργή», συγχωρούν και...

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ Η ΑΕΚ.


Εξαιρετικά πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί η ΑΕΚ, η ποδοσφαιρική ομάδα - διότι για αυτή του μπάσκετ είναι δεδομένο - στο προσεχές πρωτάθλημα.

ΑΛΛΟ ΚΟΠΩΣΗ, ΑΛΛΟ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ.


Πάθηση των καιρών, από αυτές που συχνά αγνοούμε ή, δεν έχουμε την πολυτέλεια να... θεραπεύσουμε. Η υπερκόπωση προειδοποιεί, πάντως.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4/8.

1966Σε οξύτητα οι σχέσεις Αθηνών – Άγκυρας για τις διώξεις των Ελλήνων Ίμβρου και Τενέδου. Απελαύνονται σε αντίποινα 500 Τούρκοι από τα Δωδεκάνησα.

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΠΤΑ ΠΑΙΔΩΝ ΕΝ ΕΦΕΣΩ

15Γιορτάζουμε σήμερα 4 Αυγούστου, ημέρα μνήμης των Αγίων Επτά Παίδων εν Εφέσω, ας πούμε λίγα λόγια:
 
Οι Άγιοι Επτά Παίδες, τα ονόματα των οποίων είναι: Μαξιμιλιανός, Ιάμβλιχος, Μαρτινιανός, Διονύσιος, Αντωνίνος (ή Ιωάννης), Κωνσταντίνος και Εξακουστοδιανός, έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου (249 - 251 μ.Χ.).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...