Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Στην 4η PELLA AGRO συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως συνδιοργανωτής φορέας


Στην 4η PELLA AGRO συμμετέχει η ΠΚΜ – Π.Ε. Πέλλας


Στην 4η PELLA AGRO συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως συνδιοργανωτής φορέας και με δικό της περίπτερο.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται το διάστημα 15 – 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κρύα Βρύση Δήμου Πέλλας.

Σε σύντομη δήλωσή της ενόψει της συμμετοχής στην έκθεση, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει: «Δίνουμε το ‘παρών’ σε μια σημαντική έκθεση – θεσμό για την τοπική και περιφερειακή οικονομία. Η προσπάθεια για ανάδειξη της δυναμικής του πρωτογενούς τομέα στην Π.Ε. Πέλλας περιλαμβάνει δράσεις, εκθέσεις και πρωτοβουλίες ώστε να αποκτήσουν τα προϊόντα εξωστρεφή προσανατολισμό και να εδραιωθούν στις εγχώριες και ξένες αγορές. Παράλληλα και, στην κατεύθυνση σύνδεσης του τουρισμού με τη γαστρονομία, επιδιώκουμε την προβολή των προορισμών και του φυσικού πλούτου της περιοχής για την προσέλκυση επισκεπτών. Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν την PELLA AGRO και να σταθούν στο περίπτερό μας»


Η συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας περιλαμβάνει εκδήλωση γευσιγνωσίας και διανομή τουριστικού υλικού προς ενημέρωση των πολιτών.

Πρόγραμμα - Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις Μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου


Εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά προσκαλεί τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και όλους τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Οι εκδηλώσεις, σε συνδιοργάνωση της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας και των Προσφυγικών Συλλόγων και Σωματείων, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή  17 Σεπτεμβρίου 2017, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συμπληρωματικές εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και σύνδεσης με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017
Στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας, δημόσιες υπηρεσίες και Ν.Π.Δ.Δ. πραγματοποίηση ομιλιών και άλλων εκδηλώσεων μνήμης με μέριμνα των οικείων φορέων.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα 7.00μ.μ.: Εκδήλωση Εθνικής Μνήμης για την 95η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής», που διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», στην πλατεία Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Σμύρνης του Α΄ Συνοικισμού στην Έδεσσα. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Άγιο Εθνομάρτυρα Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα 10.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση ομιλίας για το ιστορικό της ημέρας από την Δρ. Ιωάννα Διαμαντή, Πρόεδρο Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα». Οι εκπρόσωποι των Προσφυγικών και άλλων Συλλόγων παρακαλούνται να προσέλθουν έγκαιρα στην εκκλησία με τα λάβαρά τους.

Ώρα 10.45 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Κατάθεση στεφανιών από τους κκ.:
1.        Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας
2.        Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας
3.        Δήμαρχος Έδεσσας
4.        Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας
5.        Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας
6.        Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας
7.        Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
8.        Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Έδεσσας
9.        Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας
10.    Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών
11.     Εκπρόσωπος Προσφυγικών Συλλόγων Π.Ε. Πέλλας
12.    Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Π.Ε. Πέλλας
13.    Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου
14.    Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας
15.    Εθνική Αντίσταση Ν. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ)
16.    Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων
17.    Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ν. Πέλλας
18.    Ένωση Παλαιών Προσκόπων
19.    Πρόεδροι άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων


Σιγή ενός λεπτού & Εθνικός ύμνος

Ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων της ποικιλίας «Green light®».


ΑΠΟΦΑΣΗ 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Φ.Ε.Κ. 87 /Α΄/7-6-2010), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν
2. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Π.Δ. 133/2010 (Φ.Ε.Κ. 226/Α΄/27- 12-2010)όπως τροποποιήθηκε με τις αριθμ. 81320+77909 αποφάσεις του ΓΓ της ΑΔΜΘ (ΦΕΚ 4302/τ.Β΄/30-12-2016)
3. Την 290524/3-9-2010 απόφαση του ΥΠΑΑΤ «Καθορισμός τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των εμπορικών προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων» ( ΦΕΚ 1521/ Β’/ 7-9-2010 )
4. Τις τελευταίες μετρήσεις της υπηρεσίας μας για την εκτίμηση του βαθμού ωριμότητας των ακτινιδίων της ποικιλίας «Green light®».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ορίζουμε, σύμφωνα με το άρθρο 2 της 290524/ 3-9-2010 απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την 08–09–2017 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων της ποικιλίας «Green light®» για την εμπορική περίοδο 2017 –2018. Σε εφαρμογή του άρθρου 2 της ανωτέρω απόφασης καθορίζονται οι υποχρεώσεις των συναλλασσόμενων ως εξής:
1. Οι παραγωγοί ακτινιδίων προβαίνουν σε συγκομιδή του προϊόντος μετά την ορισθείσα στην παρούσα απόφαση ημερομηνία και εφόσον έχει διασφαλισθεί ότι οι συγκομιζόμενοι καρποί είναι επαρκώς ανεπτυγμένοι και σε ικανοποιητικό στάδιο ωρίμανσης.
2. Οι υπεύθυνοι για τη συγκομιδή των ακτινιδίων, κάθε φορά που προβαίνουν σε συγκομιδή των καρπών, καταθέτουν στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους καθώς και τη συγκομιζόμενη ποσότητα.
3. Οι τυποποιητές – συσκευαστές στην περιοχή παραγωγής προβαίνουν σε τυποποίηση – συσκευασία των ακτινιδίων εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει φυσιολογικά, τουλάχιστον 6,2Ο Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
4. Οι εισαγωγείς – εξαγωγείς διασφαλίζουν ότι κατά το στάδιο της εισαγωγής – εξαγωγής οι παρτίδες ακτινιδίων έχουν αποκτήσει βαθμό Brix τουλάχιστον 6,2Ο ή 15% μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία.
5. Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης – συσκευασίας, της εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5Ο Brix.
6. Όλοι οι συναλλασσόμενοι στον τομέα των ακτινιδίων τηρούν ως προς τις υποχρεώσεις τους, και
τις λοιπές διατάξεις που προβλέπονται από την ΚΥΑ 257543/ 2003. Επισημαίνεται ότι η παραπάνω ημερομηνία αφορά αποκλειστικά τα ακτινίδια της ποικιλίας «Green light®».
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής θα διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά το στάδιο της τυποποίησης – συσκευασίας των ακτινιδίων στα τυποποιητήρια – συσκευαστήρια του νομού, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το προϊόν έχει αποκτήσει τουλάχιστον 6,2ο Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, οι αντίστοιχες παρτίδες, είτε καταστρέφονται με ευθύνη του κατέχοντος φορέα, είτε διασφαλίζεται η μη διάθεση τους για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με τον Ν. 4235/ 2014 (ΦΕΚ 32/ Α’/ 11-2-2014), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
                                                                                                    ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα αδιέξοδα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών και τα χιλιάδες παιδιά που είναι αποκλεισμένα από τις δομές αυτές


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Για τα αδιέξοδα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, χιλιάδες παιδιά αποκλεισμένα από τις δομές αυτές.

Άλλη μια χρονιά ξεκινά με χιλιάδες παιδιά να μη γίνονται δεχτά σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς καθώς υπολείπονται κατά πολύ από τις ανάγκες που υπάρχουν. Στα βρεφικά τμήματα η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική καθώς ο αριθμός των τμημάτων που φιλοξενούν αυτές τις ηλικίες είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των ελλείψεων και κατά κύριο λόγο οι δήμοι είναι που τα διαθέτουν αφού για τους ιδιώτες είναι κόστος. Οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, που στελεχώνουν τις εν λόγω δομές, στην πλειοψηφία τους παραμένουν όμηροι των συμβάσεων και ένα μέρος τους καλύπτεται με τα 8μηνα του ΟΑΕΔ που αποχωρούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πολλοί από τους “τυχερούς” γονείς που θα εγγράψουν το παιδί τους σε κάποια δομή θα καλεστούν να πληρώσουν και τροφεία την ώρα που το οικογενειακό εισόδημα βυθίζεται και είναι δυσεύρετο.
Για το τρέχον έτος απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ παραπάνω από 55 χιλ. παιδιά και χιλιάδες είναι και φέτος τα “τυχερά” παιδιά του vοucher που ποτέ δεν βρήκαν θέση σε παιδικό σταθμό. Ακόμη περισσότερα τα νεαρά νοικοκυριά που δεν “πληρούν” τις προϋποθέσεις να κάνουν αίτηση ή να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Είναι πρόκληση σε αυτές τις συνθήκες οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για δέσμη “αντίμετρων” με την ίδρυση δήθεν 1.800 νέων παιδικών σταθμών που θα καλύψουν μέχρι το 2021 επιπλέον 45 χιλ. παιδιά!. Εάν και όποτε αυτές οι υποσχέσεις υλοποιηθούν θα αφορούν και πάλι σ’ ένα μικρό ποσοστό των παιδιών και σε δομές ευκαιριακές που θα λειτουργήσουν από τις περίφημες ΚΟΙΝΣΕΠ και τους ιδιώτες .
Η φοίτηση των παιδιών στις δομές των παιδικών σταθμών δεν είναι απλά μια ανάγκη των γονέων για να βρουν εργασία, ή να συνεχίσουν αυτήν που μπορεί να έχουν. Είναι βασική ανάγκη και δικαίωμα του παιδιού προκειμένου να κοινωνικοποιηθεί, να αναπτυχθεί ολόπλευρα. Ως τέτοιο δικαίωμα και ανάγκη χρειάζεται να προσφέρεται, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, σε σύγχρονες και ασφαλείς δομές, με ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα και για όλα τα παιδιά.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:
·        Να εξασφαλιστεί άμεσα η αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση και στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό του δικτύου των παιδικών σταθμών στους δήμους προκειμένου να καλυφτούν στοιχειωδώς οι διαπιστωμένες ανάγκες σήμερα.
·        Υπάρχει σχεδιασμός και πρόθεση να χρηματοδοτηθεί, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μια γενναία αύξηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ένα συνεκτικό δίκτυο σύγχρονων δημόσιων κτηριακών υποδομών σ’ όλους τους δήμους της χώρας και κατά προτεραιότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα ώστε σε ένα βραχυπρόθεσμο επίπεδο να καλυφτούν με σταθερές δημόσιες δομές οι ζωτικές ανάγκες φροντίδας και αγωγής του παιδιού.
·        Θα μονιμοποιηθούν επιτέλους και πότε οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις αντίστοιχες δομές.


Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Δελής
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Κώστας Στεργίου
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ
Ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου για την μείωση των κονδυλίων που αφορούσε την αγορά προσθετικών ειδών και ορθωτικών μηχανημάτων. 
Ο Βουλευτής με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση, επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα είδη όπως τεχνητά μέλη κάτω και άνω άκρων, κηδεμόνες σκολίωσης- κύφωσης, ορθωτικοί κηδεμόνες για παιδιά κι ενήλικες, συστήματα βάδισης σε παραπληγίες, ειδικά καθίσματα με πρόπλασμα σε νευρομυικές παραλύσεις, υποδήματα και πέλματα διαβήτη, υποδήματα με ειδική διαμόρφωση κ.α. είναι άκρως πολυδάπανα και ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οι χιλιάδες ασθενείς και ΑΜΕΑ να μπορούν να τα προμηθευτούν απρόσκοπτα με την κάλυψη όλης της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ. 
Παρατίθεται το απόσπασμα της απάντησης που έδωσε το Υπουργείο Υγείας : 
««     Η δαπάνη για τα εν λόγω είδη μέχρι πρότινος αποδίδονταν, σύμφωνα με το παράρτημα του άρθρου 15 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, απευθείας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, χωρίς ουδέποτε να έχει προκύψει πρόβλημα στην απόδοση των δαπανών.
Μετά την υπογραφή των συμβάσεων με παρόχους ιατροτεχνολογικών προϊόντων, για τα εν λόγω είδη θα αποζημιώνεται ο συμβεβλημένος πάροχος. 
Όσον αφορά στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ των ορθοπεδικών ειδών, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν προκύπτει υπέρβαση στον προϋπολογισμό. 
Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών και σε περίπτωση που το προϋπολογισθέν ποσό δεν επαρκεί, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ποσών από άλλους ΚΑΕ.                      »»

ΤΡΙΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017               ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ










Είναι ένα αντρόγυνο στο σαλόνι του σπιτιού τους και συζητούν.
Λέει η σύζυγος στον άντρα της:

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μπαίνει ένας ληστής σε μια τράπεζα και λέει στον ταμία να του δώσει όλα τα λεφτά. Εκείνος τα δίνει και ο ληστής τον πυροβολεί.

Ο Αλμωπός Αριδαίας και η Ακαδημία του εύχεται σε όλους καλή σχολική και αθλητική χρονιά.


Ο Αλμωπός Αριδαίας και η Ακαδημία του εύχεται σε όλους τους μαθητές και αθλητές της Αλμωπίας καλή σχολική και αθλητική χρονιά. 

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οικογένεια του Αλμωπού με εκπροσώπους της τον υπεύθυνο ακαδημιών κ. Χατζηγιαννίδη Χρήστο καθώς και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας, επισκέφτηκαν τα δημοτικά σχολεία και το 1ο γυμνάσιο της Αριδαίας για να ευχηθούν από κοντά σε όλους τους μικρούς μαθητές καλή σχολική χρόνια προσφέροντάς τους μάλιστα και 2 μπάλες ποδοσφαίρου σε κάθε ένα από τα παραπάνω σχολεία.
Μετά τον αγιασμό οι ποδοσφαιριστές του Αλμωπού παρευρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας,όπου η Ακαδημία μας σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας  
οργάνωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά την καθιερωμένη εκδήλωση για όλα τα παιδιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και ο δήμαρχος της Αριδαίας κ. Μπίνος και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού κ. Χατζηγιαννίδης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους, καθώς και για την παραχώρηση του χώρου.






Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την εκκίνηση της χρηματοδότησης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών με 10 εκ ευρώ από το ΠΔΕ


Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την εκκίνηση της χρηματοδότησης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών με 10 εκ ευρώ που ανακοινώθηκε στην συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του Περιφερειάρχη Κ.Μ. Απόστολου Τζιτζικώστα : 
« Η χρηματοδότηση των 10 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις των οδικών παρακάμψεων από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί θετικό βήμα και συμβολική αναγνώριση της ύψιστης προτεραιότητας του σημαντικού αυτού έργου για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης στην οποία καταδίκασε την Πέλλα η μη ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη των κυβερνήσεων για πολλές δεκαετίες με την παντελή απουσία της Πέλλας από όλες τις εθνικές στρατηγικές. 
Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να άρει και θα άρει αποφασιστικά αυτές τις αδικίες που άρχισαν με την «κλοπή» της Εγνατίας, την απουσία και κάθετης προς την Εγνατία και την απουσία σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών. 
Απαιτείται η γενναία χρηματοδότηση του έργου των παρακάμψεων με συνδυασμό χρηματοδοτήσεων από την κυβέρνηση (μέσω ΕΣΠΑ ή και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων) αλλά και από τις εκπτώσεις των οδικών έργων της Περιφέρειας αφού πλέον το έργο , μετά την αρχική του χρηματοδότηση των 10 εκ. ευρώ, θα θεωρείται συνεχιζόμενο. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 200 εκ. ευρώ. 
Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση. 
Η συστράτευση όλων, βουλευτών, περιφέρειας, δημάρχων και φορέων της Πέλλας για την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης και γρήγορης ολοκλήρωσης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών αλλά και του έργου του προαστιακού μέσω Γιαννιτσών τώρα πρέπει να ενταθεί για να κταστεί δυνατή  η αντιστροφή της οδυνηρής πραγματικότητας με την κατρακύλα της Πέλλας από τις πρώτες 5 θέσεις στις πέντε τελευταίες θέσεις σε βιωτικό επίπεδο της χώρας μέσα σε λιγότερο από 30 χρόνια.
Και αυτό είναι εφικτό γιατί ακριβώς αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένοι να άρουν τις αδικίες και χωρικά στα θέματα της ανάπτυξης και η περίπτωση της Πέλλας είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση μεγάλων αδικιών στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη από τις πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για πολλές δεκαετίες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...