Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ
Ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου για την μείωση των κονδυλίων που αφορούσε την αγορά προσθετικών ειδών και ορθωτικών μηχανημάτων. 
Ο Βουλευτής με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση, επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα είδη όπως τεχνητά μέλη κάτω και άνω άκρων, κηδεμόνες σκολίωσης- κύφωσης, ορθωτικοί κηδεμόνες για παιδιά κι ενήλικες, συστήματα βάδισης σε παραπληγίες, ειδικά καθίσματα με πρόπλασμα σε νευρομυικές παραλύσεις, υποδήματα και πέλματα διαβήτη, υποδήματα με ειδική διαμόρφωση κ.α. είναι άκρως πολυδάπανα και ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οι χιλιάδες ασθενείς και ΑΜΕΑ να μπορούν να τα προμηθευτούν απρόσκοπτα με την κάλυψη όλης της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ. 
Παρατίθεται το απόσπασμα της απάντησης που έδωσε το Υπουργείο Υγείας : 
««     Η δαπάνη για τα εν λόγω είδη μέχρι πρότινος αποδίδονταν, σύμφωνα με το παράρτημα του άρθρου 15 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, απευθείας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, χωρίς ουδέποτε να έχει προκύψει πρόβλημα στην απόδοση των δαπανών.
Μετά την υπογραφή των συμβάσεων με παρόχους ιατροτεχνολογικών προϊόντων, για τα εν λόγω είδη θα αποζημιώνεται ο συμβεβλημένος πάροχος. 
Όσον αφορά στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ των ορθοπεδικών ειδών, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν προκύπτει υπέρβαση στον προϋπολογισμό. 
Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών και σε περίπτωση που το προϋπολογισθέν ποσό δεν επαρκεί, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ποσών από άλλους ΚΑΕ.                      »»

ΤΡΙΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017               ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...