Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Κάποτε θα `ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ’ αγαπούν
και πώς σε θένε

Έχε το νου σου στο παιδί, 
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε

Κάποτε θα `ρθουν γνωστικοί, 
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί, 
θα σε πουλήσουν

Και όταν θα `ρθουν οι καιροί
που θα `χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα


Λευτέρης Παπαδόπουλος














ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Συζητάνε τρεις παππούδες:
- Καταραμένα γεράματα να πάρει ο διάολος!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός της κοίτης των χειμάρρων που διασχίζουν την Τ.Κ. Δωροθέας, μετά από πολλά χρόνια κατά τα οποία συσσωρεύτηκαν μεγάλες ποσότητες μπάζων.
Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον χείμαρρο της Αψάλου, όπου έχει αλλάξει τελείως η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε.
Οι εργασίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχορήγησης 10.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την αντιμετώπιση των πλημμυρών, θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε Λυκόστομο, Γαρέφι και Φούστανη.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ        

Αριδαία, 5/3/2016





ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Αριδαίας.
Πρόκειται για μία περιοχή η οποία όπως δήλωσε κι ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος είχε παραμεληθεί και γι' αυτό πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση, που εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015.
Επιπλέον, μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία στηρίζονται με έμπρακτο τρόπο, δηλαδή με τη βελτίωση των υποδομών οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ            
Αριδαία, 5/3/2016




Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ JOY DIVISION



Σε μια ιστορική εκπομπή του 1979. 
Από τον Μ.ΗULOT 

To Something Else ήταν μια ιστορική εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης (την έδειχνε το BBC2 κάθε Σάββατο βράδυ) που απευθυνόταν στο νεανικό κοινό –ξεκίνησε μάλιστα αυτό που αργότερα ονομάστηκε «Yoof tv», μια εσκεμμένα λάθος προφορά του «Youth TV», το οποίο τα επόμενα χρόνια έγινε ολόκληρη κατηγορία.

 Ήταν το είδος της τηλεόρασης που δεν είχαμε την τύχη να δούμε ποτέ στην Ελλάδα και ούτε πρόκειται να δούμε. Οι παρουσιαστές του Something Else ήταν εντελώς ερασιτέχνες και μιλούσαν με την προφορά του μέρους καταγωγής τους (αν δεις τα βίντεο, τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνεις Χριστό από όσα λένε), έφτιαχναν μια εκπομπή με δομή περιοδικού, με κοινωνικό ρεπορτάζ, συζητήσεις για κοινωνικά θέματα, με πολλή μουσική και τολμηρά κείμενα (λογοκριμένα, γατί είπαμε να δώσουμε ελευθερία στα κωλόπαιδα, αλλά όχι και να μολύνουν και το έθνος), τέτοια, που σήμερα φαίνεται αδιανόητη για εκπομπή κρατικής τηλεόρασης.

 Βλέποντας το θρυλικό επεισόδιο της 5ης Σεπτεμβρίου του 1979, αφιερωμένο στο Μάντσεστερ -με τη μία και μοναδική τηλεοπτική εμφάνιση των Joy Division- αντιλαμβάνεσαι πόσο πίσω έχει πάει η τηλεόραση μετά από τόσα χρόνια και πόσο συντηρητική έχει γίνει και γιατί οι 9 στους 10 κάτω των 30 που ρωτάς δεν την χρησιμοποιούν καθόλου ως μέσο.

   Για να αποκτήσει ακόμα πιο μεγάλη αξία η συγκεκριμένη εκπομπή, πρέπει να λάβει κανείς υπόψη και την πολιτική κατάσταση εκείνης της εποχής: στις  4 Μαΐου του 1979 η Θάτσερ είχε γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ήταν τέσσερις μήνες στην εξουσία.

   Δεν είναι μόνο η ιστορική εμφάνιση των Joy Division (που λένε ζωντανά το Transmission και το She’s Lost Control), ούτε η μάλλον ξώφαλτση εμφάνιση των Jam με τα Eton Rofles και When You’re Young (οι οποίοι ήταν από το Λονδίνο και δεν είχαν θέση σε μια εκπομπή για το Μάντσεστερ, αλλά τι τρομερό γκρουπ ήταν!).
 Είναι και το ντοκιμαντέρ για μια ανύπαντρη μητέρα από το Salford που μεγάλωνε τα παιδιά μόνη της, η συνέντευξη του Cyril Smith, του φιλελεύθερο βουλευτή, να μιλάει για το ποτό στην εφηβική ηλικία, θυμίζοντας χαρακτήρα των Monty Python, τους δύο "μπάτσους" που είναι στο στούντιο με τη στολή για να απολογηθούν για την υπερβολική συμπεριφορά που δείχνουν στους νέους (οι ίδιοι αρνούνται ότι είναι αυστηροί), ένα πάνελ με τον Tony Wilson της Factory Records, Paul Burnett, τον DJ του Radio One και τον Stephen Morris, τον drummer των Joy Division που σχολιάζουν την απαράδεκτη κατάσταση του βρετανικού ραδιοφώνου που δεν παίζει τίποτα της προκοπής (!), -φαντάσου να άκουγαν το σημερινό ραδιόφωνο στην Ελλάδα.

      Και για κερασάκι στην τούρτα, ο John Cooper Clarke περιπλανιέται σε ένα εμπορικό κέντρο και διαβάζει δύο από τα πιο γνωστά ποιήματά του, το “Evidently Chickentown” και το “Twat” (με ένα σωρό «μπιπ» στις «επικίνδυνες» λέξεις).

   Μαθήματα ιστορίας. 







Πηγή: www.lifo.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΣΑΣ



Ένα νέο βίντεο που φτιάχτηκε από την Vanessa Hill, μια αυστραλιανή επιστημονική συγγραφέα και stop-motion animator του  BrainCraft, μπορεί να σας τρομάξει ή τουλάχιστον να σας ξαφνιάσει.
 Το βίντεο, που εξηγεί μια οφθαλμαπάτη που θα κάνει χέρι σας να δείχνει σαν να έχει μια πραγματική τρύπα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κόλλα χαρτί και ελάχιστος χρόνος  

 Το φαινόμενο που περιγράφει στο βίντεο είναι γνωστό ως διόφθαλμη αντιπαλότητα. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...