Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

493.532 Ευρώ για διαχείριση υδάτων από το διασυνοριακό πρόγραμμα wa-mbrella



493.532 € ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ wa-mbrella.

Στην αποδοχή 287.923,80 ευρώ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, χρηματοδότηση η οποία προέρχεται από την πράξης wa-mbrella του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – πΓΔΜ 2014-2020 με το Δήμο Negotino των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή έθεσε ως προτεραιότητα σε αυτό το πρόγραμμα, ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, στοχεύοντας στην έμπρακτη στήριξη των αγροτών, καθώς ο Δήμος μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική παραγωγή. Άλλωστε, είναι ένας τομέας για τον οποίο δυστυχώς δεν έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια οι απαραίτητες υποδομές, που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για τους αγρότες.
Ανάμεσα στα υποέργα, συμπεριλαμβάνονται μελέτες για το φράγμα του Προδρόμου που θα καλύψει ένα μεγάλο τμήμα του κάμπου της Ανατολικής Αλμωπίας, παροχές όπως προπληρωμένη κάρτα για την άρδευση που θα διευκολύνει τις διαδικασίες και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη λειτουργικότητα, προμήθεια εξοπλισμού για την άρδευση, προμήθεια κάδων απορριμμάτων φυτοφαρμάκων, διεξαγωγή ενημερωτικών σεμιναρίων για τους αγρότες κ.α.
Παράλληλα, η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας στα πλαίσια του ίδιου διασυνοριακού προγράμματος εξασφάλισε 205.608,40 ευρώ για παρεμβάσεις στον τομέα της ύδρευσης και συγκεκριμένα για την προμήθεια εκκινητών ομαλής εκκίνησης στις Τ.Κ. Γαρεφείου, Μεγαπλατάνου, Δωροθέας, Αψάλου, Ξιφιανής, Σωσάνδρας, Νεοχωρίου, οι οποίοι συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των βλαβών του δικτύου, την προμήθεια φωτοβολταϊκών συστημάτων και αντλιών χλωρίωσης στις δεξαμενές ύδρευσης των Τ.Κ. Αρχαγγέλου, Περίκλειας, Φούστανης, Βορεινού, Όρμας, Σαρακηνών – Κορυφής, με σκοπό τη συνεχή ρυθμιζόμενη χλωρίωση του πόσιμου νερού, την μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ Ξιφιανής, καθώς επίσης και τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ανθοέκθεση 2018 που διοργάνωσαν ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ανθοέκθεση 2018 που διοργάνωσαν ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α., παρά τον άστατο καιρό ο οποίος δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για την πρώτη ημέρα. Κατά τη διάρκεια της Ανθοέκθεσης πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, επισκέφθηκαν την κεντρική πλατεία της Αριδαίας, η οποία ήταν πλημυρισμένη από χρώματα και αρώματα.
Κατά την τελετή των εγκαινίων χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης. Στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α. ευχαριστούν θερμά τους φίλους παραγωγούς και εκθέτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, με μεγάλη επιτυχία και συγκεκριμένα τους:
1.       Γεωργιάδη Θεόδωρο
2.       Σιώπη Ιωάννη
3.       Στόϊκο Γεώργιο
4.       Κίτκα Κωνσταντίνο
Επίσης, ευχαριστούμε:

-Όλους τους επισκέπτες και τα σχολεία.

-Τους Μ.Χ.Σ. Προμάχων “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ”, Ριζοχωρίου ¨ΤΟΞΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ¨ Πιπεριάς ¨ΕΣΤΙΑ¨, την Ιστορική και Λαογραφική Εστία ¨ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ¨
-Το μουσικό συγκρότημα ¨Λυμένα Κορδόνια¨ τη Σταυρούλα και το Νίκο.
-Την κ. Στέλλα Αβράμη η οποία διασκέδασε τα παιδιά με το ανοιξιάτικο πάρτυ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.
-Τον κ. Κωνσταντινίδη Νικόλαο και τον κ. Καλαμαριά Αντώνιο για την προσφορά τους σε τέντες για την ομαλή διεξαγωγή της Ανθοέκθεσης.
-Τον κ. Ρίζο Νικόλαο για την προσφορά του σε είδη σερβιρίσματος
-Τον Διευθυντή του ΙΕΚ Αριδαίας κ. Γιόρτσο Γεώργιο τους σεφ κ Αλέκου Χρήστο και Στρέπκο Νικόλαο και τους σπουδαστές του τμήματος αρτοζαχαραπλαστικής και μαγειρικής  για τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασαν
-Τους Αντιδημάρχους Αβραμίκα Στέφανο, Γούδη Γεώργιο, τον Προϊστάμενο του Εργοταξίου κ. Ιατρίδη Γεώργιο, τους εργάτες και τους ηλεκτρολόγους του εργοταξίου.
-Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Αριδαίας κ. Ταρασίδη Γρηγόριο και το Τοπικό Συμβούλιο για τη συνεργασία.
-Τα ΜΜΕ για την προβολή των δράσεων της Ανθοέκθεσης.
-Τους χορηγούς
·         Σουπερ μάρκετ family
·         Καφέ-μπουγάτσα  QUALITY
·         Κωνσταντινίδη Ηρακλή
·         Κυριακίδη Νικόλαο
·         Τσόκα Πέτρο
·         Παντζαρτζίδη Κωντσαντίνο
·         Πέϊκο Δήμο
·         Μποτσφάρη Νικόλαο
·         Θυσιάδη Λάκη
·         Πολυξενίδη
·         Φθηνή Αγορά Αλμωπίας
·         Εσώρουχα Νικολέτα Βαφειάδου
·         Μπίνο Ιωάννη
·         Αβραμίδη Κωνσταντίνο
·         Κουτσουρά Κωνσταντίνο – Χατζηπαντελιάδη Παντελή
·         Εστιατόριο Λουτρών
·         Κορεκτσίδη Κωνσταντίνο
·         Δέλλιο Θανάση
·         Εσώρουχα Ιωάννα Νίτση
·         Κέντρο Λογοθεραπείας Κικίδης - Αγοραστού
-Τους επαγγελματίες μαγαζάτορες της πλατείας για την άριστη συνεργασία και βοήθειά τους.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και δίνουμε ραντεβού και του χρόνου με υγεία!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

«Ωράριο λειτουργίας φαρμακείων»



           Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Πέλλας ανακοινώνονται  σχετικά με το διευρυμένο ωράριο φαρμακείων της τα εξής:

     Μετά την έκδοση και δημοσίευση των με ΑΔΑ:73ΑΞ7ΛΛ-ΣΡΩ και ΑΔΑ: ΩΙΑΦ7ΛΛ-50Φ αποφάσεων του Περιφερειάρχη Π.Κ.Μ. για «Ωράριο λειτουργίας φαρμακείων» και «Διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις φαρμακείων» της Π.Ε Πέλλας αντίστοιχα και σύμφωνα με το Ν.4512/18 άρ.257 καθώς και την με ΑΔΑ:7ΔΞ0465ΦΥΟ-ΔΧΚ Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι:

    Ως πρώτο δίμηνο ισχύος του διευρυμένου ωραρίου των φαρμακείων της Π.Ε Πέλλας ορίζεται το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 31η Αυγούστου του 2018. Συνεπώς οι ημερομηνίες (για την πρώτη εφαρμογή) κατά τις οποίες θα γίνονται αποδεκτές δηλώσεις φαρμακοποιών για συμμετοχή σε διευρυμένο ωράριο θα είναι από την 25η Μαΐου έως και 31η Μαΐου 2018 και ώρα 15:00μμ.
Ομοίως για τη συνέχεια η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα είναι η 31η Ιουλίου 2018 και για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου η 30η Σεπτεμβρίου 2018, ώστε να τηρείται η προθεσμία που εκ του νόμου ορίζεται για την υποβολή των δηλώσεων έως τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη του διμήνου. 
    Η διαδικασία αυτή θα αφορά πάντοτε αποκλειστικά ένα δίμηνο και συνεπώς μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής θα γίνονται δεκτές δηλώσεις μόνο για το επόμενο δίμηνο.
    Οι δηλώσεις αποστέλλονται όπως ορίζει ο νόμος με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, ήτοι ακόμη και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά πάντοτε εγγράφως, στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας ΚΑΙ στην αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
   Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις θα μπορούν να αποστέλλονται στο παρακάτω ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

  Για τυχόν διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 2381351276, 2381351280, 2381351231.

Πλήρης ετοιμότητα του Τοπικού και Περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου



Πλήρης ετοιμότητα του Τοπικού και Περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου: «Ο μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Σημαντική η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις πρόληψης για τις δασικές πυρκαγιές»  

Με τον συντονισμό της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, πραγματοποιήθηκε η εαρινή τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Στην συνάντηση συμμετείχαν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι φορείς του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας παρουσιάζοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους, αλλά και απολογισμό πεπραγμένων των προηγούμενων μηνών.   

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την προστασία από δασικές πυρκαγιές, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις συνθήκες οικονομικής στενότητας και ανάγκης συνεργασίας μεταξύ των φορέων για καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τους παραβάτες που θα προκαλέσουν δασική πυρκαγιά καθώς, επίσης, και για τον άμεσο χαρακτηρισμό περιοχών που θα καούν ως αναδασωτέες. Μεικτά περίπολα της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού και των Δασικών Υπηρεσιών θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες σε όλα τα δασικά οικοσυστήματα της Π.Ε. Πέλλας, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (τέλη Οκτωβρίου). Όλο το χρόνο εξάλλου πραγματοποιείται πρόγραμμα των δασικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας.

Σε σύντομη δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου αναφέρει: «Στην πολιτική προστασία η πρόληψη είναι πολύ σημαντική καθώς το κόστος επέμβασης και καταστολής είναι εξαιρετικά υψηλό. Επιπλέον, θέτει σε κίνδυνο δημόσιες υποδομές, ιδιωτική και δημόσια περιουσία, ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Για την αποτελεσματική προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, χρειάζεται η εγρήγορση και ανάληψη δράσης από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε καύσιμη ύλη στο χώρο ευθύνης στα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα αγροκτήματα όπου μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά από απροσεξία, φυσικό φαινόμενο ή και δόλο. Προστατεύοντας το αστικό και φυσικό περιβάλλον, δημιουργούμε ευνοϊκές συνθήκες για ποιότητα ζωής, αλλά και τουριστική ανάπτυξη».  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...