Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

"ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΕ ΑΘΟΛΩΤΟ ΜΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ".

surreal-man-with-hands-covering-face
ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ. O νους: «Γιατί να χανόμαστε κυνηγώντας το αδύνατο;». Μέσα στον ιερό περίβολο των πέντε αιστήσεων χρέος μας ν’ αναγνωρίσουμε τα σύνορα του ανθρώπου. Μα μια άλλη μέσα μου φωνή, ας την πούμε έχτη δύναμη, ας την πούμε καρδιά, αντιστέκεται και φωνάζει: «Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν’ αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!»
ΔΕ ΖΥΓΙΑΖΩ, ΔΕ ΜΕΤΡΩ, ΔΕ ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι. Ρωτώ, ξαναρωτώ χτυπώντας το χάος: Ποιος μας φυτεύει στη γης ετούτη χωρίς να μας ζητήσει την άδεια; Ποιος μας ξεριζώνει από τη γης ετούτη χωρίς να μας ζητήσει την άδεια;
ΝΑΙ, ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ, δεν είναι ο άνθρωπος. Έζησε χωρίς αυτά, θα ζήσει χωρίς αυτά. Είναι σπίθες εφήμερες της βίαιης περιστροφής της.
Surreal-Photographs-George-Christakis04
ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΑΣ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΦΙΧΤΑ, ΑΣ ΣΜΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, όσο βαστάει ακόμα η θερμοκρασία τούτη της Γης, όσο δεν έρχουνται σεισμοί, κατακλυσμοί, πάγοι, κομήτες να μας εξαφανίσουν, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!
Ν’ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Ν’ αγαπάς τον καθένα ανάλογα με τη συνεισφορά του στον αγώνα. Μη ζητάς φίλους. Να ζητάς συντρόφους!
ΝΑ ‘ΣΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΣ, ΑΦΧΑΡΙΣΤΗΤΟΣ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ ΠΑΝΤΑ. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις. Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ευχαρίστηση.
ΠΟΥ ΠΑΜΕ; ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ; Προς τι όλη τούτη η μάχη; Σώπα! Οι πολεμιστές ποτέ δε ρωτούνε!
ΣΚΥΒΩ ΚΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥΤΗ ΚΡΑΥΓΗ ΣΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΜΟΥ. Αρχίζω και μαντεύω το πρόσωπο του Αρχηγού, ξεκαθαρίζω τη φωνή του, δέχουμαι με χαρά και με τρόμο τις σκληρές εντολές του.
Surreal-Photographs-George-Christakis05
Η ΚΡΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Δε μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ. ΑΟΡΑΤΑ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ και τα σαλεύουν. Όταν θυμώνεις, ένας προπάππος αφρίζει στο στόμα σου• όταν αγαπάς, ένας πρόγονος σπηλιώτης μουγκαλιέται• όταν κοιμάσαι, ανοίγουν οι τάφοι μέσα στη μνήμη και γιομώνει βουρκόλακες η κεφαλή σου.
ΜΑ ΕΣΥ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΕΓΕΙΣ. Ποιος πρόγονος να γκρεμιστεί πίσω στα τάρταρα του αίματού σου και ποιος ν’ ανηφορίσει πάλι στο φως και στο χώμα. Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Όπως περπατάς, ανοίγεις, δημιουργός την κοίτη όπου θα μπει και θα οδέψει ο ποταμός των απόγονων.
ΌΤΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, Ο ΦΟΒΟΣ ΔΙΑΚΛΑΔΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΓΕΝΕΕΣ  και εξευτελίζεις αναρίθμητες ψυχές μπροστά και πίσω σου. Όταν υψώνεσαι σε μια γενναία πράξη, η ράτσα σου αλάκερη υψώνεται και αντρειεύει.
ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΛΥΠΗΣΟΥ ΤΟΥΣ. Κοίταξε τον εαυτό σου ανάμεσα στους ανθρώπους, λυπήσου τον. Μέσα στο θαμπό σούρουπο της ζωής αγγίζουμε ο ένας τον άλλον, ψαχνόμαστε, ρωτούμε, αφουκραζόμαστε, φωνάζουμε βοήθεια!
ΤΡΕΧΟΥΜΕ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ μα δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Τρέχουμε. Μια λαμπάδα κρατούμε και τρέχουμε. Το πρόσωπό μας, μια στιγμή, φωτίζεται. Μα βιαστικά παραδίνουμε τη λαμπάδα στο γιο μας κι ευτύς σβήνουμε, κατεβαίνουμε στον Άδη.
Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΜΙΓΕΙ Ο,ΤΙ Ο ΝΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, ξεπερνάει την παλαίστρα της ανάγκης και μετουσιώνει το πάλεμα σε αγάπη.
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ; Να ζεις όλες τις δυστυχίες. Τι θα πει φως; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια.
___
  ~  Αποσπάσματα από το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, Ασκητική, εκδόσεις Καζαντζάκη.
  Πηγήdoctv.gr

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ BLUES!


Ηπειρώτικο … blues
Παραδοσιακό της Ηπείρου,
 διασκευή-ερμηνεία: Μάκης Σεβίλογλου, 
από την έκδοση: "Παράθυρο ανοιχτό", 2013 (βιβλίο & cd με 13 τραγούδια από την Ήπειρο και τα Γρεβενά)
 - κιθάρες: Δημήτρης Λάππας,
 -κλαρίνο: Αποστόλης Βαγγελάκης,
 -κοντραμπάσο: Δημήτρης Κίτσιος
 - ηχοληψία: Caspar Falke.

MODERN TIMES.

sir-charles-spencer-chaplin-wallpaper-for-1920x1080-hdtv-1080p-36-15

Ε, Τσάρλι Τσάπλιν, παιδικέ μου φίλε, που ΄μοιαζαν τα παπούτσια μας!
Περάσαν τόσα χρόνια από τότε κι όμως νιώθω μια ζεστασιά παράξενη, ως να με είχες στα χέρια σου ζεστάνει κάποια νύχτα, που νιφάδες χιονιού τρύπωναν μέσα στον κινηματογράφο του χωριού μου και κρύωνα διπλωμένος στο μακρύ σάκο μου, με πεσμένα τα μαλλιά στα μάτια μου, που λάμπαν βλέποντάς σε σαν του αγριμιού, ολοκάθαρα.
Που να΄ξερα πως θα΄ μενες εσύ, Τσάρλι, ως το τέλος ο φίλος μας στον κόσμο, ο καλός θείος, ο γείτονας του Θεού, ο παραστάτης σε όλους μας, και πως εγώ μια μέρα με τη φτωχή αλφαβήτα που εκεί κάτω στο ταπεινό σχολείο μας με μαθαίναν, θα σου’ γραφα ένα γράμμα σαν και τούτο, γιομάτο από φιλία και καρδιοχτύπια για όλο τον κόσμο!
Τσάρλι! Τσάρλι! Γράφω σ’ εσένα για όλους μου τους φίλους.
Τσάρλι Τσάπλιν, καλέ μου ταχυδρόμε, που πας σ΄όλες τις χώρες και χτυπάς με το διακριτικό σου μπαστουνάκι των φτωχών τα παράθυρα κι αφήνεις στο παντζούρι τους πάνω ένα γαρούφαλο, που με το πλάι το βράδυ, ακροπατώντας, μπαίνεις απ΄τις μισάνοιχτες πορτούλες στον ύπνο των παιδιών, με την ψυχή σου φορτωμένη παιχνίδια.
Τσάρλι, φίλε των φίλων μου όλων που δεν έχουν φίλους, που τους πήραν τον ήλιο τ΄ ουρανού, που τους πήραν τη χάρη και την πρόνοια, και που σένα έχουν μόνο ανάμεσά τους να πηγαίνεις και να’ ρχεσαι, κουνώντας τα λοξά σου παπούτσια, διάβασέ τους την αγάπη μου Τσάρλι! Ένα λουλούδι μ΄εκατομμύρια φύλλα είναι το γράμμα που σου στέλνω για όλους. Μοίρασέ τους την ελπίδα μου, Τσάρλι..
Νικηφόρος Βρεττάκος



«Είμαστε παιδιά χωρίς ευθύνη σε έναν κόσμο αυτομάτων, που έχουν βαρύνει κάτω από το βάρος του καθήκοντος». Με αυτή τη φράση, ο Τσάρλι Τσάπλιν περιγράφει τη ζωή του μικρού αλήτη στους «Μοντέρνους Καιρούς», σε μια βιομηχανική κοινωνία με τους έντονους ρυθμούς τεχνολογικής ανάπτυξης, που ταυτόχρονα μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, απότοκο της μεγάλης ύφεσης.
Η ταινία συνιστά, ουσιαστικά, ένα καυστικό σχόλιο για ένα περιβάλλον οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, και παρουσιάζει την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει, διατηρώντας την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ανθρωπιά του. Ο Τσάρλι Τσάπλιν, υπήρξε ένας εμβληματικός καλλιτέχνης του περασμένου αιώνα που κατάφερε με το μοναδικό του ταλέντο να συγκινήσει, να εμπνεύσει αλλά και να αναδείξει την αθλιότητα της εποχής του. Ένας ρακένδυτος με μεγαλείο ψυχής, πάντοτε ιπποτικός με τους αδύναμους αυτού του κόσμου (παιδιά, ηλικιωμένους, ζώα) που δεν δίσταζε να θυσιάσει την προσωπική του ευημερία για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.
Οι ταινίες του, απουσία του ήχου, κατάφεραν να ”μιλήσουν” στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Επιτομή της διαχρονικότητας, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να εκπέμπουν σπουδαία μηνύματα, σε μια εποχή ευτέλειας στο χώρο των τηλεοπτικών θεαμάτων. Οι «Μοντέρνοι Καιροί» είναι από τις ελάχιστες ταινίες του σπουδαίου ηθο-ποιού όπου ακούμε τη φωνή του, μιας και προς το τέλος της ερμηνεύει το τραγούδι «Charabia».




ΠΗΓΗ...http://invisiblelighthouse.wordpress.com/

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μία μέρα ένας άθεος έκανε βόλτα στο δάσος, θαυμάζοντας όλα εκείνα τα θαύματα που από το «τυχαίο - big bang theory» ατύχημα είχαν δημιουργηθεί.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;

Magnify Image

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ 

Το kefaloniapress.gr έφερε στην επιφάνεια μια κωμικοτραγική ιστορία ("Με 11.239 € μας φέσωσαν οι Υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι τους που ήρθαν για τους σεισμούς!")
  Το site μπορεί να μην είναι η πιο ακομμάτιστη πηγή, ούτε και το LEFT.gr απ' το οποίο βάζω παρακάτω την εξοργιστική είδηση, αλλά λένε την αλήθεια. Υπάρχουν άλλωστε τα έγγραφα που το αποδεικνύουν. 
   Θεωρώ τελείως τρελό το ότι πήγαν 16 συνοδοί του Σαμαρά, σε καιρό κρίσης αλλά και σε καιρό αφθονίας, για να "συμπαρασταθούν" στους σεισμόπληκτους, και μετά να τους φέσωσαν κιόλας βάζοντάς τους να πληρώσουν οι ίδιοι τα της επίσκεψης.
    Σε μικρότερη κλίμακα είναι σαν να πηγαίνω με λουλούδια και γλυκά σε κάποιον άρρωστο συγγενή μου, κι όταν φεύγω να του πηγαίνει ο λογαριασμός απ' το ανθοπωλείο, το ζαχαροπλαστείο και το μαγαζί που πουλάει κάρτες "Get well soon".
    Μετά τις αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αποφασίστηκε να μην πληρώσει ο Δήμος τα χρωστούμενα, αλλά τα τιμολόγια να σταλούν στην Περιφέρεια. Δηλαδή, πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε.    Το ότι ο Πρωθυπουργός και ένα σωρό συνεργάτες του -αφού νοιάζονταν τόσο για την Κεφαλονιά που έτρεξαν της συμπαρασταθούν- θα μπορούσαν να είχαν πληρώσει μόνοι τους τη διαμονή τους, έστω και για το συμβολισμό, προφανώς δεν τους πέρασε απ' το μυαλό... 
      Να η όλη υπόθεση:
   Ξεσηκώθηκε το δημοτικό συμβούλιο του νησιού όταν η Δημοτική Αρχή έφερε προς έγκριση την εκταμίευση 11.239,60 ευρώ για την πληρωμή των ξενοδοχείων που χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά κλιμάκια τα οποία επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό. Με πρόταση του δημάρχου ζητήθηκε η έγκριση συνολικά 30.000 ευρώ από τον κωδικό «Τουριστική προβολή με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς επίσης και δημόσιες σχέσεις του δήμου», την ώρα που οι σεισμοπαθείς δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος από τις πολυδιαφημισμένες κυβερνητικές υποσχέσεις και άνθρωποι φιλοξενούνται σε αντίσκηνα. 
Magnify Image

Σύμφωνα με τα παραστατικά που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού και έφερε στη δημοσιότητα η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα kefaloniapress.gr, οι απλήρωτοι λογαριασμοί αφορούν μεταξύ άλλων διανυκτερεύσεις της 16μελούς συνοδείας του πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και ένα τηλεοπτικό συνεργείο, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Ο Δήμος εμφανίσθηκε πρόθυμος να πληρώσει επίσης τις διανυκτερεύσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Διδασκάλου ο οποίος φιλοξενήθηκε τρεις φορές στην Κεφαλονιά, πάντα με τη συνοδεία του, του γενικού γραμματέα Παιδείας Αθ. Κυριαζή με τον οδηγό του, του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας Ανδ. Κατσανιώτη, αλλά και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος εκτός των άλλων «ξέχασε» να πληρώσει και 106 ευρώ στο μπαρ του ξενοδοχείου για ποτά. Ως φιλοξενούμενοι δέχτηκαν να χαρακτηρισθούν ακόμη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Άνθης, ο διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Καραβασίλης, οι καθηγητές Λέκας και Καρύδης, καθώς και αρκετοί μηχανικοί που είχαν δηλώσει «εθελοντές». 

Magnify Image

Υπό το βάρος των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να αποσύρει την εισήγηση για την κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας των κυβερνητικών στελεχών, παραμένει όμως ανοιχτό το έλλειμμα ηθικής από πλευράς κυβερνώντων, που ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους έφυγαν αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς ακόμη και στα μπαρ των ξενοδοχείων όπου διέμειναν. «Δεν ήταν υποχρέωση του Δήμου να πληρώσει όλους αυτούς τους λογαριασμούς, που θα έπρεπε να καλυφθούν από τα κονδύλια της Γενικής Κυβέρνησης», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουρούκλης, που υποστηρίζει πως «ήταν ηθική υποχρέωση των κυβερνητικών εκπροσώπων να καλύψουν τα έξοδά τους όπως κάνουν σε όλες τις άλλες περιπτώσεις των μετακινήσεών τους και να μην περιμένουν ένα σεισμόπληκτο νησί να τους πληρώσει τις διανυκτερεύσεις». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους της Κεφαλονιάς η στάση του δημάρχου, που, ενώ ζητούσε τη συνδρομή της κυβέρνησης, καθώς, όπως έλεγε, «ο συνδυασμός των πρόσφατων σεισμών και της οικονομικής κρίσης έχει δημιουργήσει ένα γκρίζο τοπίο για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες», την ίδια ώρα αναλάμβανε να καλύψει από το ταμείο του δήμου τα έξοδα φιλοξενίας της κυβέρνησης.
 Μετά το μπλοκάρισμα της «φιλοξενίας» του γαλαντόμου δημάρχου, «οι ξενοδόχοι του νησιού παραμένουν απλήρωτοι με την υπόσχεση πως τα τιμολόγια θα σταλούν αυτή τη φορά στην Περιφέρεια», σημειώνει ο Γιάννης Κουρούκλης που κάνει λόγο «για ομάδες ειδικών που εξακολουθούν να φιλοξενούνται από τον δήμαρχο εδώ και είκοσι ημέρες στο νησί παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των σεισμοπαθών». 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΟΤΑΝ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ.

Ενα νοσοκομείο για παιδιά βγαλμένο από παραμύθι -Οταν ο αξονικός τομογράφος γίνεται πειρατικό καράβι [εικόνες]

Πώς θα σας φαινόταν αν υπήρχε ένα νοσοκομείο για παιδιά, όπου το άγχος και ο φόβος των ιατρικών εξετάσεων θα μετατρέπονταν, τουλάχιστον προσωρινά, σε χαμόγελο;
Στη Νέα Υόρκη η διοίκηση του παιδιατρικού νοσοκομείου Presbyterian Morgan Stanley αποφάσισε να απαλύνει τον πόνο και την αγωνία των παιδιών κάνοντάς τα για λίγο «πρωταγωνιστές» ενός παραμυθιού. Ετσι, μετέτρεψαν τον θάλαμο του αξονικού τομογράφου σε ένα πειρατικό καράβι.
 Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της εξέτασης εστιάζουν στο χώρο, όπου είναι «ντυμένος» με τους αγαπημένους τους ήρωες, με αποτέλεσμα να ξεχνούν το φόβο.


Σύμφωνα με το viralnova.com, οι γοργόνες και οι πειρατές που βρίσκονται «ανάμεσα» στα παιδιά., κάνει την ατμόσφαιρα να είναι παραμυθένια.









ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΕ! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.

Βίντεο σοκ -Αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν κακοποιό και επέζησε [βίντεο]
Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο, το οποίο δείχνει έναν αστυνομικό να δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από έναν κακοποιό. Ευτυχώς, ο αστυνομικός στάθηκε τυχερός, καθώς επέζησε μετά από αυτή την απίστευτη επίθεση σε βάρος του.

Ολα συνέβησαν όταν ο αμερικανός αστυνομικός από το Τέξας έκανε σήμα σε έναν οδηγό αυτοκινήτου, προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο. Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται πως δεν γνώριζε ότι είχε να κάνει με έναν επικίνδυνο κακοποιό.

Την ώρα που πλησίασε στο δεξί παράθυρο του αυτοκινήτου, ο δράστης τον πυροβόλησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Και όμως ο αστυνομικός κατάφερε να επιβιώσει.



ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΟΛΑΝ;



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είδαμε πολλές πρωτοβουλίες για τα γυναικεία δικαιώματα. Μια από τις καλύτερες είναι, μάλλον, η ξεκαρδιστική προσπάθεια ενός ανώνυμου πολίτη.

Λέγεται Γιουσέφ Σαλέχ Ερακάτ, μένει στις ΗΠΑ και αποφάσισε να καταγγείλλει το επίμονο ανδρικό βλέμμα στους γυναικείους γοφούς. «Μια από τις φίλες μου μού διηγήθηκε πρόσφατα πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα. Όλα τα βλέμματα πέφτουν στους γλουτούς ή στο στήθος, έτσι αποφάσισα κι εγώ να δοκιμάσω τι πραγματικά συμβαίνει» δηλώνει.
Φόρεσε λοιπόν ένα προκλητικό και κολητό κολάν, πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ και έσκυψε κάνοντας ότι ψάχνει τα πράγματά του. Αυτό που γίνεται δεν έχει ξαναγίνει.
Η παγίδα λειτουργεί τέλεια. Δεν υπάρχει άνδρας που να περνάει και να μην κοιτάει τα οπίσθιά του (της). Ολοι νομίζουν φυσικά ότι ανήκουν σε γυναίκα. Ωσπου ο Γιουσέφ τους ζητάει το λόγο.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟ "ΧΡΥΣΟ" ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ.(ΒΙΝΤΕΟ).


Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Σόποτ της Πολωνίας, κατέκτησε ο άλτης Κώστας Φιλιππίδης.
 Το άλμα στα 5,80 μ. ανέβασε τον Ελληνα επικοντιστή στο πρώτο σκαλί του βάθρου και χάρισε στην Ελλάδα το 5ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε κλειστό στίβο.
Ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,40, 5,55, 5μ65 και 5,75, ενώ είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5,85, οι οποίες, όμως, δεν του στέρησαν την κορυφή.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής: 

1. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5μ80
2. Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5μ80
3. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5μ80
4. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5μ75
5. Τσανγκρούι Σούε (Κίνα) 5μ75
6. Ρόμπερτ Σομπέρα (Πολωνία) 5μ65
7. Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία) 5μ65
8. Λιουκ Κατς (Μεγ.Βρετανία) 5μ65
9. Γιαντσένγκ Γιανγκ (Κίνα) 5μ55
10. Ζερόμ Κλαβιέρ (Γαλλία) 5μ55
11. Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία) 5μ55
12. Πάβελ Βοϊτσιεχόφσκι (Πολωνία) 5μ40


ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ! ΝΕΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ.

Κίνδυνος-θάνατος: Νέο ναρκωτικό σε Αθήνα και Κρήτη, θερίζει τους χρήστες

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, εξαιτίας μιας νέας ουσίας που έχει εμφανιστεί σε πιάτσες τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη.
Οπως αναφέρει και ρεπορτάζ της Espresso, συναγερμός έχει σημάνει από τον εντοπισμό ενός νέου θανατηφόρου ναρκωτικού, εκατό φορές πιο εθιστικού από την ηρωίνη και τη μορφίνη και πολύ πιο τοξικού, που θερίζει το τελευταίο διάστημα στα στέκια των τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη όπου μάλιστα έχει διαπιστωθεί και επίσημα ο πρώτος θάνατος.

Πρόκειται για την φαιντανύλη, η οποία είναι φαρμακευτικό σκεύασμα και συγκεκριμένα ισχυρό ναρκωτικό αναλγητικό, το οποίο χορηγείται αυστηρά σε καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, όταν οι πόνοι έχουν γίνει αφόρητοι. Παράλληλα χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε σοβαρά χειρουργεία.
Χορηγείται μόνο με δίγραμμη ιατρική συνταγή και είναι πανάκριβο. Τα άτομα που εθίζονται σ΄ αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση κι έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Όμως αυτό το ναρκωτικό έχει γίνει ανάρπαστο το τελευταίο διάστημα μεταξύ των τοξικομανών της Αθήνας και της Κρήτης, καθώς κυκλοφορεί καθαρό, χωρίς προσμείξεις, έχει το διπλάσιο χρόνο επίδρασης από την ηρωίνη ενώ στη μαύρη αγορά διακινείται στη μισή τιμή από αυτήν!

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, η φαιντανύλη είναι πιο θανατηφόρα από την ηρωίνη. Πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης συνελήφθη μια 46χρονη η οποία μόλις είχε κατέβει από το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά επειδή μετέφερε 40 γραμμάρια του θανατηφόρου ναρκωτικού. Μόλις πριν από λίγες ημέρες οι τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό ενός τοξικομανούς έδειξαν πως ο θάνατός του οφειλόταν σε υπερβολική δόση φαιντανύλης.



ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΨΩΝΙΑ ΣΕ ΞΕΝΑ E-SHOPS. ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΩΛΟΥΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ.

Φθηνότερα ψώνια σε ξένα e-shops -Ποιες χώρες πωλούν ρούχα, παιχνίδια και ηλεκτρονικά σε χαμηλότερες τιμές από ότι στην Ελλάδα

Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά και να προμηθευτούν προϊόντα που με δυσκολία βρίσκουν στα ράφια της ελληνικής αγοράς, το 36% των Ελλήνων κάνει τις αγορές του μέσω Διαδικτύου. Ομως, όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα, όταν επιλέγουν ελληνικά e-shop καταλήγουν να αγοράζουν τα προϊόντα που επιθυμούν... ακριβότερα.
Σύμφωνα με την έρευνα της PayPal που παρουσιάζει «Το Εθνος»  στις ΗΠΑ μπορούν να βρουν ηλεκτρονικά προϊόντα φτηνότερα έως και 37% σε σχέση με τα ελληνικά online καταστήματα, παιχνίδια έως και 52% φτηνότερα, καλλυντικά 30% φτηνότερα και ρούχα ακόμα και στη μισή τιμή.

Φθηνότερα, όμως, αγοράζουν και από e-shop της Γερμανίας. Στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ τα games και τα παιχνίδια είναι 40% φτηνότερα σε σχέση με τα ελληνικά καταστήματα, τα ρούχα έως και 25% φτηνότερα, ενώ τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τα καλλυντικά πωλούνται σε τιμές από 17% έως 31% χαμηλότερες σε σχέση με τις ελληνικές.

Μισοτιμής βρίσκουν τα ρούχα στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αγοράζουν καλλυντικά με έκπτωση 24%, παιχνίδια φθηνότερα κατά 35% και ηλεκτρονικά προϊόντα με έκπτωση 24%.

Φθηνή αγορά αποδεικνύεται και η Κίνα όπου μπορεί να βρει κανείς παιχνίδια σε κατά 78% χαμηλότερη τιμή και ρούχα φθηνότερα κατά 44%.

Από πού ψωνίζουν οι Ελληνες

Οπως προκύπτει από την έρευνα της ίδιας εταιρείας οι Ελληνες ψωνίζουν κυρίως από τις εξής χώρες:
Ρωσία,
Κίνα,
Γερμανία
Μεγάλη Βρετανία

ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ.

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων προς το Καϊμάκτσαλαν
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-χιονοδρομικού κέντρου Βόρας (Καϊμάκ Τσαλάν), στην Πέλλα, από το 12ο χιλιόμετρο της οδού μέχρι και το χιονοδρομικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ενημέρωση από τις αστυνομικές διευθύνσεις Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών και Πιερίας.

ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ!

Το... λιβάνι συμβάλλει στην εξάλειψη του καρκίνου των ωοθηκών

Πολλά άτομα δεν γνωρίζουν για το λιβάνι... δεν γνωρίζουν, μάλιστα, ότι η αξία του έχει καταγραφεί στην ιστορία των τριών Μάγων οι οποίοι το έφεραν ως δώρο για την ημέρα της γέννησης του Ιησού Χριστού . 
Μπορεί σήμερα να χρησιμοποιείται ως θυμίαμα, αλλά πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι θα μπορούσε να έχει μια πολύ πιο σημαντική αξία .

Στην πραγματικότητα,  θα μπορούσε με ειδική εργαστηριακή επεξεργασία να αποτελέσει όπλο χημειοθεραπείας στην εξάλειψη προχωρημένου σταδίου των καρκινικών κυττάρων στις ωοθήκες, μιας και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ρητίνη .

Στην τελευταία έρευνα, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει την ικανότητά του λιβανιού, να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου των ωοθηκών. Τα ευρήματα προσφέρουν ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο ότι η «θεραπεία» για τον καρκίνο δεν θα βρεθεί σε τοξικά συμβατικές θεραπείες, αλλά μάλλον στο φυσικό κόσμο.

Το λιβάνι εξάγεται από το δέντρο Boswellia sacra και βρίσκεται στην Αφρική και την Αραβία. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως λαϊκή ιατρική, κυρίως λόγω των αντι-φλεγμονώδων ιδιοτήτων του. Η ένωση που είναι γνωστή ως Akba (ακετυλο-11-κετο-βητα-boswellic οξύ), πιστώνεται με πολλά από τα γνωστά οφέλη της ρητίνης, συμπεριλαμβανομένων των θετικών συνεπειών της για την εξάλειψη του καρκίνου.

"Μετά από ένα χρόνο μελετώντας την ένωση Akba στον καρκίνο των ωοθηκών, ήμασταν σε θέση να δείξουμε ότι το λιβάνι είναι αποτελεσματικό στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων», εξηγεί ο Kamla Al-salmani, PhD, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.  "Το λιβάνι λαμβάνεται από πολλούς ανθρώπους χωρίς τις γνωστές παρενέργειες. Το εύρημα αυτό έχει τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να ληφθούν σε μια κλινική δοκιμή στο μέλλον και να αναπτυχθεί σαν μια πρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο των ωοθηκών. "

Το πιο εντυπωσιακό, το Akba ήταν ακόμη σε θέση να έχουν αντίκτυπο σε καρκινικά κύτταρα, τα οποία ήταν κατά τα άλλα ανθεκτικά στη συμβατική θεραπεία.

"Αυτό που έχει πιο εκπληκτικό ενδιαφέρον, είναι ότι τα κύτταρα που έχουν δοκιμαστεί τα οποία είναι ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία έχουν δείξει να είναι πιο ευαίσθητα σε αυτή την ένωση, γεγονός που υποδηλώνει ότι το λιβάνι μπορεί πράγματι να είναι σε θέση να βοηθήσει να ξεπεράσει την αντίσταση του φαρμάκου, και να οδηγήσει σε ένα βελτιωμένο ποσοστό επιβίωσης για ασθενείς με προχωρημένου σταδίου καρκίνο των ωοθηκών,, δήλωσε  ο Δρ Mark Evans,  Λέκτορας στο Τμήμα του Πανεπιστημίου του Καρκίνου Σπουδών και Μοριακής Ιατρικής.

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που να υποδηλώνει ότι το λιβάνι αποτελεί φυσική πανάκεια για τη θεραπεία του καρκίνου.

Πριν από τέσσερα χρόνια, στο BBC, ο ανοσολόγος Μαχμούντ Suhail - ο οποίος εργάζεται για την καταπολέμηση του καρκίνου- τις "μαγικές"  ιδιότητες της αρχαίας ρητίνης.

«Ο καρκίνος ξεκινά όταν ο κώδικας του DNA μέσα στον πυρήνα του κυττάρου καταστραφεί», λέει. «Φαίνεται ότι το λιβάνι έχει την ικανότητα να επαναφέρει εκ νέου σε λειτουργία τη δημιουργά κυττάρων."

Συγκεκριμένα, το Λιβάνι χωρίζει τον «εγκέφαλο» των καρκινικών κυττάρων από το κυτταρόπλασμα (δηλαδή τον πυρήνα από το «σώμα»), και κλείνει τον πυρήνα για να σταματήσει την αναπαραγωγή κατεστραμμένων κωδικών στο DNA ".

Ιστορικά, το λιβάνι έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από το άσθμα, γαστρεντερίτιδα, δερματικές παθήσεις, και πολλά άλλα. Αλλά αν η έρευνα συνεχίζεται προς την κατεύθυνση που κινείται, θα μπορούσαμε στο μέλλον να δούμε μεγάλα ιατρικά επιτεύγματα από το λιβάνι...  αυτή τη φυσική ρητίνη του δέντρου.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Με την ονομασία Κυριακή της Ορθοδοξίας φέρεται από τους χρόνους της εικονομαχίας στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία (Βασίλειο των Ρωμαίων) η πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και που πρωτοκαθιερώθηκε από τα μέσα του 9ου αιώνα.
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική θριαμβική εορτή, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στη Βασιλεύουσα από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα (το 842) όπου και έπαψε από το γεγονός αυτό ο μακροχρόνιος σάλος που είχε δημιουργηθεί εκ του ζητήματος των εικόνων.
 Στη Κωνσταντινούπολη, η αναστήλωση των εικόνων, εορτάσθηκε το έτος εκείνο με λαμπρό πανηγυρισμό και λιτανεία με μεγάλη πομπή όπου και αναθεματίστηκαν οι εικονομάχοι, συλλήβδην οι αιρετικοί και όλοι οι αναθεματηστέντες από τις Οικουμενικές Συνόδους. Στο τέλος μνημονεύθηκαν και όλοι οι "αθλητές" της ευσέβειας και της ορθόδοξης πίστης.
Έτσι σε ανάμνηση εκείνου του θριάμβου της Ορθοδοξίας κάθε χρόνο επαναλαμβάνονταν στη Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η τελετή αυτή κατά τον ακόλουθο τρόπο:
 Ο κλήρος (ενδημούντες και παρεπιδημούντες) μαζί με τους μοναχούς που πρωτοστάτησαν στους αγώνες υπέρ των εικόνων τελούσαν "πανήχιον υμνολογίαν" στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών στο τέλος της οποίας ακολουθούσε λαμπρή λιτανεία στη Μεγάλη Εκκλησία όπου παρίστατο ο Αυτοκράτορας.

Σήμερα σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων, εορτάζεται σε όλες τους χριστιανικούς ναούς η "Κυριακή της Ορθοδοξίας" όπου κατά τη λειτουργία αναγιγνώσκεται με ιδιαίτερη έμφαση περικοπή εκ της προς Εβραίους επιστολής (ια':24-26, και 32-40) όπου εκτίθενται οι αγώνες των αγίων ανδρών της Παλαιάς Διαθήκης υπέρ της πίστεως,καθώς επίσης και περικοπή από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο (α' 40 κ.έ.) όπου ιστορείται η κλήση του Φιλίππου και Ναθαναήλ που ομολογησαν τον Ιησού Χριστό ως υιόν του Θεού "Ραββί, σύ εί ο υιός του Θεού, σύ εί ο Βασιλεύς του Ισραήλ".
Στους Προμάχους η Κυριακή της Ορθοδοξίας γιορτάστηκε με ευλάβεια  και πραγματοποιήθηκε περιφορά των εικόνων περιμετρικά του Ιερού ναού Αγίου Δημητρίου, παρουσία πολλών πιστών.


















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...