Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ


Με αγωνία η διεθνής επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αμφίπολη.  Το διήμερο που πέρασε και συγκεκριμένα το Σάββατο, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως  δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες.  Η τεράστιας σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη, δεν μπορούσε παρά να σχολιαστεί από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην ομιλία του, κατά τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.  Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έστειλε σαφές και ηχηρό μήνυμα στα Σκόπια, επισημαίνοντας ότι η αρχαιολογική αυτή ανακάλυψη «είναι μια ακόμα επιβεβαίωση για την Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας».  Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«…στην ένδοξη γη της Μακεδονίας μας, ανακαλύφθηκε ένα μοναδικής σημασίας και οικουμενικής απήχησης αρχαιολογικό μνημείο.
Κάποιοι, μίζεροι, προσπάθησαν κι αυτό ακόμα να το μειώσουν! Αλλά είναι τέτοια η συγκίνηση που προκλήθηκε διεθνώς από την ανακάλυψη του μοναδικού Μακεδονικού τάφου στην Αμφίπολη, που κι αυτές οι παραφωνίες σίγησαν πια.
Η αρχαιολογική έρευνα προχωρά με επαγγελματισμό και με υπευθυνότητα. Κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα τι κρύβει μέσα το μοναδικό αυτό μνημείο που αποκαλύφθηκε. Αλλά ένας Μακεδονικός τάφος διαμέτρου εκατόν εξήντα μέτρων, περιφέρειας 500 μέτρων και ύψους περιμέτρου 3 μέτρων, είναι ήδη κάτι πάρα πολύ μεγάλο! Κι είναι μια ακόμα επιβεβαίωση για την Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας.
Βλέπετε, κάποιοι χτίζουν σύγχρονα αγάλματα-καρικατούρες, τάχα για τους αρχαίους Μακεδόνες και προσπαθούν να οικειοποιηθούν την Ιστορία μας.
Όμως, εδώ, στη Μακεδονία, μιλούν οι ίδιοι οι αρχαίοι Μακεδόνες, μιλάει η ίδια η Μακεδονική γη και αναδεικνύει την οικουμενική δόξα του Ελληνισμού! Με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο. Κι εδώ η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Κι όσα ψέματα κι αν ειπώθηκαν, τα ψέματα αυτά έχουν πάντα κοντά ποδάρια».
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά.  Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν τα χώματα, πίσω από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι γεωστατικές ωθήσεις των γαιών μεταξύ των δύο χώρων. Με την αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε, σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από τη θόλο και  4,5 μέτρων  περίπου,  από το δάπεδο, μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα, μήκους 4.2μ, πλάτους 1μ. και πάχους 0.21μ, σε άριστη κατάσταση.(φωτο 1)
foto_1
Φωτο 1
Εδράζεται οριακά σε πώρινο λίθο του τρίτου διαφραγματικού τοίχου και στο ανώτερο τμήμα ορθομαρμάρωσης, το οποίο φέρει κυμάτιο. (φωτο 2)
foto_2
Φωτο 2
Στο κάτω μέρος της πλάκας υπάρχει γραπτός διάκοσμος σε γαλάζιο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπου παριστάνονται φατνώματα με ρόδακα στο κέντρο. (φωτο 3,4). Πρόκειται για τμήμα της οροφής του συγκεκριμένου χώρου.
foto_3
Φωτο 3
foto_4
Φωτο 4
Στον  ίδιο χώρο, που δημιουργείται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, διαπιστώθηκε σημαντική απομείωση διατομής των θολιτών, σε τμήματα τόσο του  δυτικού, όσο του  ανατολικού τμήματος της θόλου. Αντιστηρίχθηκε η στέψη της θόλου, με την τοποθέτηση  ξύλινων δοκών σε επαφή με αφρώδες υπόστρωμα και κατακόρυφη υποστύλωση. (φωτο 5).
foto_5
Φωτο 5
Έγιναν εργασίες αντιστήριξης και του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου, το οποίο φέρει επιστύλιο και γείσο, με ξύλινο πλαίσιο και εγκάρσια στηρίγματα  από μεταλλικές σωληνωτές δοκούς. Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες έδρασης του επιστυλίου. Διαπιστώθηκε ότι η κατακόρυφη ρωγμή του επιστυλίου εκτείνεται σε όλο το ύψος του και είναι διαμπερής. Στον χώρο μπροστά από το επιστύλιο τοποθετήθηκε τριγωνικό μεταλλικό πλαίσιο, παράλληλα με την νότια πλευρά του. Το επιστύλιο αντιστηρίχθηκε με τέσσερα πλάγια  στηρίγματα, τα οποία εδράζονται στο μεταλλικό πλαίσιο.
Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η αφαίρεση του χώματος μπροστά από το επιστύλιο, επέτρεψε την σοβαρή ενίσχυση της υποστύλωσης του θραυσμένου τμήματος του, με κατακόρυφες σωληνωτές δοκούς, σε  ξύλινη επαφή.
Με την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο,  αποκαλύφθηκαν κάτω από το μαρμάρινο επιστύλιο, ανάμεσα στις επίσης μαρμάρινες παραστάδες, δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο (φωτο 6) συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60 μ.
foto_6
Φωτο 6
 Το πρόσωπο της  δυτικής καρυάτιδας σώζεται σχεδόν ακέραιο,(φωτο 7,8 ), ενώ από την ανατολική λείπει.(φωτο 9). Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και  ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών.
foto_7
Φωτο 7
foto_8
Φωτο 8
Οι μορφές, επί των οποίων σώζονται ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, παραπέμπουν στον τύπο της Κόρης. Ανάμεσα στα  αμμώδη χώματα  βρέθηκαν θραύσματα των γλυπτών, όπως  τμήμα παλάμης  και  μικρότερα θραύσματα από  τα δάκτυλα τους.  Η διάταξη της δεύτερης εισόδου με τις καρυάτιδες αποτελεί  σημαντικό εύρημα, το οποίο συνηγορεί στην άποψη  ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας.
foto_9
Φωτο 9
Μπροστά από τις καρυάτιδες, και από το ύψος της μέσης τους και κάτω, αποκαλύπτεται  τοίχος σφράγισης από πωρόλιθους σε όλο το πλάτος των 4,5μ. ( φωτο 10)
foto_10
Φωτο 10
 Πρόκειται για δεύτερο τοίχο σφράγισης που ακολουθεί την ίδια τεχνική, όπως και στην πρόσοψη του ταφικού μνημείου. Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσπάθειας των κατασκευαστών για την αποτροπή εισόδου στο μνημείο.
Κατερίνα Χουζούρη



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας, το  Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:
«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Σεπτεμβρίου από το 2003. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) και η Διεθνής Συνεργασία για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention IASP) συνεργάζονται στενά για την πρόληψη των αυτοκτονικών τάσεων.
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. , η αυτοκτονία είναι μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας σε χώρες με υψηλό εισόδημα και μία αναδυόμενη απειλή για τις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος
Στόχος της επετείου  είναι η παγκόσμια αφύπνιση και η ενημέρωση του κοινού για το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο, καθώς και η ανάπτυξη των  στρατηγικών πρόληψης και προαγωγής που οδηγούν στην αντιμετώπιση του.
Το θέμα της φετινής επετείου είναι «Πρόληψη της Αυτοκτονίας: Ένας Κόσμος Ενωμένος». Σύμφωνα με τα στοιχεία του μείζονος κοινωνικού προβλήματος της αυτοκτονίας, όπως καταγράφονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:
• Τα τελευταία 45 χρόνια σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών κατά 60%.
•Η αναλογία των αυτοκτονιών είναι παραδοσιακά μεγαλύτερη στους ηλικιωμένους άνδρες, ενώ παρουσιάζεται αυξητική τάση στους νεότερους ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν σήμερα ομάδα υψηλού κινδύνου
• Σε μερικές χώρες η αυτοκτονία αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου και για τις ηλικίες 15-44 ετών. Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν τις αποτυχημένες απόπειρες.
• Η αυτοκτονία είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως μεταξύ των νέων.
• Ο δείκτης «παγκόσμιας» θνητότητας είναι 16 ανά 100.000 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου σε ένα θάνατο κάθε 40 δευτερόλεπτα.
• Οι ψυχικές διαταραχές, η κατάθλιψη και οι συνέπειες από τη χρήση αλκοόλ και ουσιών είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονία στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Για την Ελλάδα ο αριθμός των θανάτων από αυτοκτονίες, όπως αυτές χαρακτηρίστηκαν από τις ιατροδικαστικές και ανακριτικές αρχές, ανήλθε σε 508 για το έτος 2012, έναντι των 477 το 2011 (αύξηση 7%). Δηλαδή, ο δείκτης θνητότητας από 4,77 ανά 100.000 κατοίκους που ήταν το 2011 αυξήθηκε σε 5,08 ανά 100.000 κατοίκους το 2012 (ΕΛΣΤΑΤ). Τα στοιχεία αυτά μιλούν για αύξηση των αυτοκτονιών σε ποσοστό 20-25% τα τρία τελευταία χρόνια.
Στην ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών, η αύξηση των αυτοκτονιών ήταν της τάξης του 54% περίπου, καθώς οι άντρες που χρεοκοπούν ή μένουν άνεργοι σε αυτή την ηλικία είναι πιο ευάλωτοι
Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η οποία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, αποδείχθηκε μεταξύ άλλων ότι οι αυτοκτονίες των ανδρών αυξάνονται με την κρίση, ενώ των γυναικών μειώνονται. Το στοιχείο αυτό πιθανότατα οφείλεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικογένειας. Ο πρώτος παράγοντας αύξησης του ποσοστού των αυτοκτονιών είναι η ανεργία και ακολουθεί η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δόσεων των δανείων.
Στην αυτοκτονία παίζουν ρόλο ένα σύνολο παραγόντων, όπως ψυχολογικοί, κοινωνικοί, βιολογικοί, πολιτισμικοί και περιβαλλοντικοί, οι οποίοι αλληλεπιδρούν.
Η φτώχεια, η ανεργία, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, η κατάρρευση σχέσεων, νομικά προβλήματα, προβλήματα στην εργασία κ.τ.λ. αναγνωρίζονται διεθνώς ως προδιαθεσικοί παράγοντες κινδύνου για τα ευάλωτα άτομα. Τα ψυχικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της διάθεσης, η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, ένα ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική ηλικία, η κοινωνική απομόνωση, παίζουν επίσης κεντρικό  ρόλο στην ανάπτυξη της αυτοκτονικής συμπεριφοράς.
Οι ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις, η κοινωνική «συνεκτικότητα», ειδικά με την οικογένεια και τους φίλους που προσφέρουν κοινωνικό στήριγμα, η υψηλή αυτοεκτίμηση και η σταθερότητα αποτελούν προστατευτικούς μηχανισμούς

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας παρέχει την ευκαιρία σε όλους τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επανασχεδιάσουν και να στηρίξουν τα προγράμματα πρόληψης των αυτοκτονικών τάσεων τόσο με την ευχερή πρόσβαση των ατόμων στις θεραπείες των ψυχικών διαταραχών όσο και με την εφαρμογή των προγραμμάτων αγωγής υγείας».

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΑΓΚΩΝΑ



Λύση σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, που ταλαιπωρούνται καθημερινά από κατεστραμμένη άρθρωση του αγκώνα, δίνει πλέον η ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!
Τα επιτυχημένα αποτελέσματα της μεθόδου που πλέον εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάστηκαν από διάσημους ορθοπεδικούς κατά τη διάρκεια του 20ο Κοινού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, 4 με 6 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.
«Η ολική αρθροπλαστική αγκώνα , που εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα, είναι η έσχατη αλλά η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, για την κατεστραμμένη άρθρωση του αγκώνα» αναφέρει ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριού και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου, κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.
«Η ολική αρθροπλαστική, προσθέτει ο κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια στο ισχίο και το γόνατο, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί και γίνεται και στον αγκώνα βελτιώνοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων».

 
 

ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ ΑΓΚΩΝΑ
Σύμφωνα με τους ορθοπαιδικούς η άρθρωση του αγκώνα μπορεί να καταστραφεί η να υποστεί σοβαρή ζημιά από διάφορους παράγοντες.
Συγκεκριμένα:
 Πρωτοπαθείς Ρευματοειδείς η Εκφυλιστικές Αρθρίτιδες
Οι ρευματοπαθείς στις ΗΠΑ φθάνουν το 15-18% του πληθυσμού, ενώ τουλάχιστον το 30-35% πάσχουν από εντόπιση της νόσου και στον αγκώνα, ένα 7-8% αυτών έχουν εντόπιση μόνος τον αγκώνα. Από τους πάσχοντες στον αγκώνα το 1/5 θα καταλήξει με καταστροφή της άρθρωσης παρά την χημειοθεραπεία .
Παλαιότερα η θεραπεία περιελάμβανε μόνιμη ακινητοποίηση της άρθρωσης είτε συντηρητικά όπως με κηδεμόνες ακινητοποίησης είτε χειρουργικά με μόνιμη αγκύλωση (αρθροδεσία με πλάκα και βίδες) που καταργούσε όμως την άρθρωση.
 Βαρείς τραυματισμοί από τροχαία, εργατικά η αθλητικά ατυχήματα.
Το 16% των τροχαίων ατυχημάτων στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν τραυματισμένους αγκώνες και το 5-7% αυτών έχουν κατεστραμμένη άρθρωση.
 Τα κατάγματα
Είναι η πρώτη σε συχνότητα εντόπιση εξάρθρωσης στα παιδιά(15%) και στους ενήλικες το 8% όλων των καταγμάτων
 Τα εξαρθρήματα
Στους ενήλικες είναι η δεύτερη συχνότερη εντόπιση εξαρθρήματος στο ανθρωπινό σώμα και η πρώτη στα παιδιά.
ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΚΩΝΑ
Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάνω από 100.000 αρθροπλαστικές για την αντιμετώπιση των ανεπανόρθωτα βαριά τραυματισμένων αγκώνων.
Μάλιστα ενώ οι άλλες αρθροπλαστικές ( πχ ισχίου,ώμου) εφαρμόζονται σε υπερήλικα συνήθως άτομα που πάσχουν απο οστεοαρθρίτιδες, στον αγκώνα οι περισσότερες αρθροπλαστικές γίνονται σε νεώτερους ασθενείς που συνήθως έχουν τραυματισθεί ανεπανόρθωτα ή έχουν αναπτύξει μετατραυματικές αρθρίτιδες αγκώνα!
Οι περισσότερες αυτών των περιπτώσεων αφορούν βαριές ανίατες καταστάσεις αγκυλωμένων ή δύσκαμπτων και επώδυνων αγκώνων , ή χειρουργημένων ανεπιτυχώς που δεν κόλλησαν ή ρευματικών αγκώνων με υπερβολικό άλγος και περιορισμό κίνησης.
Οι άνθρωποι που συνήθως αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την άρθρωση του αγκώνα είναι χειριστές κομπρεσέρ ή παρομοίων εργαλείων με πρόκληση κραδασμών ή παίκτες χάντμπολ ή κρίκετ ή μποξέρ κ,λ,π.


Μοντέλα Ολικής Αρθροπλαστικής Αγκώνα
 Κλασικός Τύπος για φθορά χόνδρου η περιορισμένα οστικά ελλείμματα
 Ειδικές μεγαπροθέσεις για μεγάλα οστικά ελλείμματα, βαριές οστεομυελίτιδες και νεοπλάσματα
«Ο κυριότερος μετεγχειρητικός περιορισμός, καταλήγει ο κ Ιγνατιάδης, είναι η αποφυγή ανύψωσης βάρους με το επίμαχο μέλος μεγαλύτερου των 4.5 κιλών. Αμέσως μετά την επέμβαση εφαρμόζεται CPM αυτόματο σύστημα συνεχούς κίνησης , ενώ κατόπιν λειτουργικός νάρθηκας με γωνιόμετρο και σχεδόν άμεση απελευθέρωση κίνησης ενώ προστατεύονται οι στροφές αρχικά και οι πλάγιες κινήσεις οι οποίες τελικά και αυτές ελευθερώνονται. Η φυσικοθεραπεία αφορά την τελική απόκτηση πλήρους εύρους κίνησης, και ενδυνάμωσης».
Όλοι οι ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί από την ομάδα του κ Ιγνατιάδη απέκτησαν πλήρες εύρος κίνησης (fullrangeofmotion) και επανήλθαν απόλυτα ικανοποιημένοι έχοντας ένα πλήρες followup για 5-9 χρόνια χωρίς άλλα προβλήματα.
www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr, τηλ. 210 6974278-80, κιν. 6944251529.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΓΡΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΥ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΓΡΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ 
Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου οι κοινοβουλευτικοί υπεύθυνοι του τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου συνοδευόμενοι από την βουλευτή Δέσποινα Χαραλαμπίδου θα περιοδεύσουν στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια Άγρα και Εδεσσαίου στα πλαίσια της πολιτικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο στην διάλυση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και γενικότερα του Δημόσιου πλούτου της χώρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
11:30 πμ Επίσκεψη στα υδροηλεκτρικά Εδεσσαίου και Άγρα
01:00 μμ Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Πέλλας
02:00 μμ Συνάντηση με τους εργαζόμενους των εργοστασίων Άγρα και Εδεσσαίου και το σωματείο τους.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα συναντηθούν και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους ενδιαφερόμενους πολίτες συζητώντας μαζί τους για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και ακόμη για τον αγωγό ΤΑΡ που θα διέλθει από εκτάσεις της Πέλλας.    

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...