Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Χύμα και τσουβαλάτα τα είπε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  την Κυριακή στην Αριδαία ,κατά των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε όχι μόνο στις διώξεις των ποντίων , αλλά και των ντόπιων , πολλοί από τους οποίους  είτε εκδιώχθηκαν είτε αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους . Υπενθύμισε ακόμα την στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών  από Κρήτες και Πελοποννήσιους . Κανένας ντόπιος δεν διοριζόταν στο δημόσιο γιατί το κράτος δεν τους είχε εμπιστοσύνη.
Ο Δ. Μπίνος , απέδωσε πολιτική σκοπιμότητα στις δηλώσεις του υπουργού παιδείας, ενώ τις χαρακτήρισε σκόπιμα διαστρεβλωμένες. Συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση.

«Ζούμε έναν σκοταδισμό της ιστορίας. Απαιτείται η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τους Πόντιους τόνισε μεταξύ άλλων »






ΠΗΓΕΣ...
http://aridaia-gegonota.blogspot.gr

https://www.youtube.com/watch?v=jx4efxYy0Os

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ



Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και αν χρειαστεί πρέπει να έρχονται σε ρήξη και να ανατρέπουν κάθε πολιτική που δρα σε βάρος τους.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 μας καλεί, εδώ και  4 τέσσερις δεκαετίες, να παλέψουμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, καταδικάζοντας  τις δυνάμεις που τα προωθούν και τα στηρίζουν.
 Είμαστε απέναντι και ενάντια σε κάθε πολιτική και πολιτικό που απειλεί τα Δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων, τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, την Αξιοπρεπή Διαβίωσή μας, την Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πολιτική  που απειλεί το Δημόσιο Σχολείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τη Δωρεάν Παιδεία.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε απόπειρα κατάλυσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και του Πανεπιστημιακού ασύλου.
Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλλήματα που προβάλλονται απ’ το πολιτικό σύστημα και έχουν ως μόνο σκοπό τη χειραγώγηση και υποταγή μας.
Με συνέπεια στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απορρίπτουμε τις πολιτικές των  μνημονίων, οι οποίες οδήγησαν στο κλείσιμο σχολείων, στην αποπομπή εκπαιδευτικών από τα σχολεία,  στο γκρέμισμα των ονείρων της νέας γενιάς, στο μαρασμό του δημόσιου σχολείου,στη χειραγώγηση και υποταγή του εκπαιδευτικού και του μαθητή, στην ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην ιδιωτικοποίηση του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, της παιδείας.

Θέλουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές περήφανους και ανυπότακτους και όχι ραγιάδες, τυφλούς εκτελεστές  αυτών των πολιτικών.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις  μαθητικές οργανώσεις και  όλες τις οργανώσεις πολιτών, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και πολιτισμού, να διαχύσουν το νόημα του Πολυτεχνείου και το πνεύμα της απαλλαγής απ’ οποιαδήποτε ξένη εξάρτηση. Καλούνται να διατρανώσουν το πνεύμα αντίστασης σε κάθε χώρο.

Σήμερα, πρέπει, ακόμη πιο μαχητικά, να διεκδικήσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, με ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία.
Σήμερα, τιμάμε όσους έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι και δίνουμε υπόσχεση ότι κάθε μέρα θα τους τιμάμε με τους αγώνες μας για την ελευθερία και την κοινωνική προκοπή.
Σήμερα,μέρα  μνήμης και αγώνα πρέπει να βροντοφωνάξουμε για ακόμη μία φορά:

ΌΧΙ στην πολιτική εξάρτησης και υποταγής των μνημονίων
ΌΧΙ στην εγκληματική πολιτική που βιώνουμε
ΌΧΙ στην καταρράκωση της εκπαίδευσης
ΝΑΙ στα οράματα του Νοέμβρη του ‘73
ΝΑΙ στην εθνική ανεξαρτησία
ΝΑΙ στη λαϊκή κυριαρχία
ΝΑΙ  στη δημόσια  δωρεάν παιδεία για όλους.

Δουλγερίδου Μαριάννα


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...