Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΥΑ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ 4422/16


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΥΑ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ 4422/16

Σεμινάριο για το νέο νόμο 4422/16 ο οποίος αφορά στις νέες διαδικασίες προμηθειών, μελετών, αναθέσεων έργων, διαγωνισμών κ.τ.λ. πραγματοποίησε η ΔΕΥΑ Αλμωπίας σε συνεργασία με όλες τις ΔΕΥΑ του Νομού μας το Σάββατο 8/10/2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αθανάσιος Παζάρογλου, ο οποίος ενημέρωσε εκτενώς τα στελέχη των υπηρεσιών των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου σχετικά με τις αλλαγές της νομοθεσίας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου έκανε την εξής δήλωση:

«Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας εκσυγχρονίζεται. Σε συνεργασία με όλες τις ΔΕΥΑ του Νομού μας πραγματοποιήσαμε αυτό το σεμινάριο ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα για τις αλλαγές που είναι πολλές. Οι διαδικασίες αλλάζουν κι εμείς οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα». «Το Μάθημα» του Ιονέσκο στην Έδεσσα με την υποστήριξη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«Το Μάθημα» του Ιονέσκο στην Έδεσσα με την υποστήριξη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου

Μία καταπληκτική παραγωγή από την Ομάδα Θεάτρου ΔΕΝ με την υποστήριξη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, την Παρασκευή 14 Οκτώβρη 2016 και ώρα 9 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας (πρώην Νομαρχία).
Πρόκειται το έργο «Το μάθημα» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη, μια ανατρεπτική, σουρεαλιστική παράσταση που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους θεατές σχετικά με την εξουσία και την κατάχρησή της.
Σε ένα φαινομενικά «φυσιολογικό» μάθημα αποκαλύπτεται σιγά σιγά ο παράλογος κόσμος του Ιονέσκο, μετατρέποντας το καθημερινό σε παράδοξο και το γκροτέσκ γελοίο σε τραγικό.
Ένας καθηγητής, μία μαθήτρια και μια υπηρέτρια αποτελούν τα πρόσωπα του έργου, που ερμηνεύουν οι : Βασίλης Βασιλάκης, Μαρίνα Νατιώτη και Ειρήνη Καράογλου.
Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά-Είσοδος 10€

«Πρόβες από τη Νεανική Σκηνή»

Στον πυρετό της προετοιμασίας του νέου έργου που θα αποτελέσει και το εναρκτήριο έργο της Θεατρικής Περιόδου 2016-2017 μέσα από τη νεοσύστατη Νεανική Σκηνή, βρίσκονται τα μέλη του Δ.Σ. και η υπεύθυνη σκηνοθεσίας της παραγωγής Θεατρολόγος κα Ηρώ Γεωργίου.
Το έργο «Κόκκαλα» του Ανδρέα Φλουράκη, γραμμένο ειδικά για εφήβους μετά από παραγγελία του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, έχει επιλεγεί και προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Δεκέμβρη σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Πρόκειται για μια ιστορία μυστηρίου στην οποία οι ήρωες του έργου, πέντε σύγχρονοι 17χρονοι, διαπραγματεύονται την ζωή τους φωτίζοντας τις ανησυχίες και τα προβλήματα των εφήβων, εστιάζοντας τόσο στην ενδοοικογενειακή όσο και στην γενικότερη βία κατά την ενηλικίωση.
Η σκηνοθέτιδα κατέληξε στο καστ των ηθοποιών και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες συναντήσεις για πρόβες σε ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα.


ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


«Νέους δρόμους» στο χώρο του παιδικού βιβλίου με καινοτομίες στην εμφάνιση, πρωτοπορία στη μάθηση και προσιτές τιμές, ανοίγει ο εκδοτικός οίκος «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕ» με την έκδοση οκτώ νέων βιβλίων.
Η νέα εκδοτική σειρά περιλαμβάνει τρείς ενότητες με τα οκτώ βιβλία ιδανικά για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
«Μόνιμη φροντίδα  για τους μικρούς μας φίλους είναι η αναζήτηση του πρωτοποριακού και καινοτόμου βιβλίου, το οποίο θα πλουτίσει τις γνώσεις, θα ερεθίσει τη φαντασία και  θα κεντρίσει το ενδιαφέρον για μάθηση και δημιουργία» αναφέρει ο εκδότης κ Νίκος Τούρλας, με 35χρονη εμπειρία στο χώρο του παιδικού βιβλίου.
 «Παράλληλα προσπαθούμε, συνεχίζει ο κ Τούρλας, μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, οι τιμές των βιβλίων να είναι προσιτές για όλους χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά τους».
 Τις τελευταίες δυο δεκαετίες  ο εκδοτικός οίκος «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕ» συνεργάζεται με Έλληνες και ξένους δημιουργούς , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την επιλογή και  δημιουργία των καλύτερων παιδικών βιβλίων για την ελληνική αγορά!
 
        ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΤΩΝ ΝΕΩΝ   ΒΙΒΛΙΩΝ
Η  πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει δύο νέα βιβλία:
 
Ø«ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ»
             «1,2,3 με ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ»
 Δύο  ΝΕΑ βιβλία ζωγραφικής με  αυτοκόλλητα, αποτελούν ένα παράθυρο στον  κόσμο της  γνώσης  για τους μικρούς μας  φίλους προσχολικής ηλικίας!
 Μέσα  από καθημερινές εικόνες, το παιδί μαθαίνει να ξεχωρίζει, να ζωγραφίζει, να συνθέτει και να δημιουργεί !
Δυο  όμορφα   και πρακτικά βιβλία  με ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ,      τα οποία θα  απασχολήσουν δημιουργικά, θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους και θα τους οδηγήσουν  στο χώρο  της γνώσης!
 
Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τα βιβλία:
 
Ø«ΧΑΜΠΤΙ  ΝΤΑΜΠΤΙ»
 Ένα μοναδικό βιβλίο με ανάγλυφο εξώφυλλο!
 Μια  φανταστική συλλογή από ποιηματάκια  και υπέροχες  εικόνες, οδηγούν το παιδί στο μαγικό κόσμο της φαντασίας  και στη χώρα των παραμυθιών.
Μέσα από τις πολύχρωμες  σελίδες του, το παιδί θα ανακαλύψει ΕΙΚΟΝΕΣ, ΧΡΩΜΑΤΑ, ΛΕΞΕΙΣ  από το μαγικό κόσμο των  βιβλίων.
Ένα καινούργιο βιβλίο που θα βοηθήσει το παιδί να ανακαλύψει τον θαυμαστό κόσμο της γνώσης ,της εικόνας,των χρωμάτων  και θα το ταξιδέψει μοναδικά!
 
Ø«ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ»
Ένα ξεχωριστό βιβλίο με ανάγλυφο εξώφυλλο, μέσα από το οποίο το παιδί μαθαίνει για το αγρόκτημα του παππού  και τους φίλους του. Το βιβλίο περιλαμβάνει μια  φανταστική συλλογή με  ποιηματάκια,   υπέροχες εικόνες και ταξιδεύει το παιδί στο μαγικό και μοναδικό κόσμο των παραμυθιών !
 
Ø«Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ»
Μοναδικό βιβλίο με ανάγλυφο εξώφυλλο και πολύχρωμη εικονογράφηση. Το παιδί  μέσα από  τις όμορφες σελίδες του βιβλίου    θα μάθει ότι  τα πολυτιμότερα πράγματα είναι  τα πιο απλά!
 
Ø«ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ»
Ένα φανταστικό βιβλίο με ανάγλυφο εξώφυλλο και πολύχρωμη εικονογράφηση, το οποίο προσφέρει ένα μοναδικό παιχνίδι παρατηρητικότητας, γνώσης  και διασκέδασης!
 Μέσα  από τις πολύχρωμες σελίδες του βιβλίου το παιδί ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο των δεινοσαύρων και  τα μέρη που ζουν, παίζοντας  κρυφτούλι  μαζί τους!
 
    Η Τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα βιβλία:
 
Ø«ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ  ΙΣΤΟΡΙΕΣ»
Ένα ξεχωριστό βιβλίο με ανάγλυφο εξώφυλλο,
Οι δέκα  πρωτότυπες  ιστορίες που περιέχει, μέσα από την πολύχρωμη εικονογράφηση, θα ταξιδέψουν το παιδί  για να ανακαλύψει τους μαγικούς μονόκερους,   μια  ολόκληρη σειρά από πριγκίπισσες και όλους τους ήρωες του υπέροχου  αυτού βιβλίου. Ιδανικό βιβλίο για νέους αναγνώστες.
 
Ø«ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ  ΙΣΤΟΡΙΕΣ»
Ένα μοναδικό βιβλίο με ανάγλυφο εξώφυλλο και δέκα  συναρπαστικές ιστορίες . Οι πολύχρωμες εικόνες  του με την εντυπωσιακή  εικονογράφηση, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν οι αγαπημένες για το παιδί!
Θα  ανακαλύψει τους εξωγήινους, τους πειρατές ,τους ιππότες , τα πυροσβεστικά  οχήματα,  τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα! Ιδανικό  για νέους αναγνώστες.
Για μεγαλύτερη ανάλυση στις φωτο δείτε τον σύνδεσμο
https://www.dropbox.com/sh/d1mm1an629chx4d/AACKkv5CEylfoJoCgZRWUM3Za?dl=0
 

E-mail: anazitisi.ltd@gmail.com                                               Tηλ.2105059666    FAX 2105051930

Βιώσιμη Ανάπτυξη της Εδεσσας. Η άποψή σας είναι πολύτιμη


Βιώσιμη Ανάπτυξη της Εδεσσας. Η άποψή σας είναι πολύτιμη ...

Ζητούμενο είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης της Έδεσσας μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και την άμβλυνση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση.

Με την αξιοποίηση του φυσικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιβάλλοντος της Έδεσσας, την κεφαλαιοποίηση των επενδύσεων και τη δικτύωση των τομέων της τοπικής οικονομίας, με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογικής καινοτομίας, τη δικτύωση χώρων, ανθρώπων, φορέων, επιχειρήσεων και την δημιουργία συνεργειών χτίζουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την Έδεσσα.

Το σχέδιο αντιμετωπίζει συνολικά τις οικονομικές, κοινωνικές, δημογραφικές, περιβαλλοντικές προκλήσεις καθώς και αυτές της κλιματικής αλλαγής, με βασικό στοιχείο ταυτότητας, την ψυχή και το αιώνιο σύμβολο της πόλης, το νερό.

Παρακαλούμε, αφιερώστε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας και καταγράψτε τις δικές σας "θέσεις" και ιδέες στις θεματικές ενότητες που ακολουθούν συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο.

Η βιώσιμη ανάπτυξη της Έδεσσας είναι υπόθεση όλων μας και διαμορφώνεται από όλους μας.

Θέλω να εκφράσω τις απόψεις μου ...

Περισσότερες Πληροφορίες για το πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης

3oς Νυχτερινός Δρόμος του Νερού Έδεσσας


3oς Νυχτερινός Δρόμος του Νερού Έδεσσας, 
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Στην Έδεσσα, την πρωτεύουσα του Ν.Πέλλας με 3000 χρόνια αδιάκοπης ιστορίας.
Ώρα εκκίνησης : 7μμ Έδεσσα, Μικροί Καταρράκτες Έδεσσας

Ο Σύλλογος Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και φορείς Εθελοντών υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 3ο Νυχτερινό Δρόμο του Νερού Έδεσσας, 5196 μ, (με εκκίνηση και τερματισμό το πάρκο Μικρών Καταρρακτών Έδεσσας.
 Ο αγώνας θα γίνει σε μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, πάντα δίπλα στο νερό του ποταμού Εδεσσαίου στην πόλη του νερού και των Καταρρακτών.
Ο αγώνας είναι μια ευκαιρία ανάδειξης των νέων διαδρομών που με τον εξαιρετικό φωτισμό αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τρέξιμο λίγο πριν την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, στις 18 Οκτωβρίου.
 Η μικρή διαδρομή εντός πόλης είναι μια ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι μικροί και μεγάλοι είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως εθελοντές. Η διαδρομή φιλοδοξεί να ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι νυχτερινών διαδρομών πόλης μιας και η φυσική ομορφιά της Έδεσσας στις προτεινόμενες διαδρομές αποτελεί εμπειρία ζωής.

Δηλώσεις Συμμετοχής

http://www.edessacity.gr/civilization/routes-water_night_route/index.htm

Δράσεις της ομάδας εθελοντών των Προμάχων


Συνεχίζοντας τις παρεμβατικές δράσεις καλλωπισμού των Προμάχων, η ομάδα εθελοντών του χωριού, αντικατέστησε τα καλοκαιρινά άνθη, από τα πολλά παρτεράκια,  που έχει τοποθετήσει πέριξ της πλατείας και στο Ηρώον, με νέα φθινοπωρινά χρυσάνθεμα .
Τα πολύχρωμα λουλούδια δίνουν πλέον μια όμορφη εικόνα θυμίζοντας φθινόπωρο και Αη Δημήτρη.
Η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς σε τρεις άλλες δράσεις και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα παρουσιαστούν την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου, και αναμένεται να προκαλέσουν ευχάριστες εκπλήξεις για τους κατοίκους του χωριού, αλλά και για τους πολυπληθείς επισκέπτες.

Απευθύνει δε, θερμές ευχαριστίες  στον αντιδήμαρχο καθημερινότητας του Δήμου Αλμωπίας  Χρήστο Μπάτση, για την πάντα θετική ανταπόκρισή του στις κατά καιρούς  αιτιάσεις της.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...