Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕ Αλμωπίας - ΚΔΑΠμεΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕ Αλμωπίας  -  ΚΔΑΠμεΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄

Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας,  το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’ ευχαριστούν ολόψυχα την ομάδα ποδοσφαίρου ¨ΘΥΕΛΛΑ¨ Σαρακηνών και τον Πρόεδρο της κ. Αταλασίδη, για την προσφορά εκπαιδευτικού υλικού, παιχνιδιών και γλυκισμάτων.

 Τους ευχόμαστε καλές γιορτές και τους  ευχαριστούμε θερμά
 Με εκτίμηση

                                                                                                 
ΤΟ ΚΔΑΠμεΑ
‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
            
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έγκριση τριών σημαντικών θεμάτων για την Πέλλα από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Έγκριση τριών σημαντικών θεμάτων για την Πέλλα από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά 

Στην έγκριση τριών σημαντικών θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας προχώρησε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, με εισηγήτρια την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά εγκρίθηκαν τα παρακάτω τρία (3) θέματα:

1. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για «Ανάπλαση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Τ.Κ. Μαυροβουνίου» προϋπολογισμού 30.000,00 €

2. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για «Έργα Αναβάθμισης Λαϊκής Αγοράς Σκύδρας» προϋπολογισμού 60.000,00 € και

3. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Έδεσσας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για «Ασφαλτόστρωση Τμήματος Παλαιού Αγίου Αθανασίου» προϋπολογισμού 15.000,00 €

Σε σύντομη δήλωσή της η κα Αηδονά ανέφερε: «Μετά από εισήγησή μου το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υλοποίηση τριών προγραμματικών συμβάσεων, δύο με το Δήμο Σκύδρας και μία με το Δήμο Έδεσσας για σημαντικές παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Σε συνεργασία με τους Δήμους υλοποιούμε έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη διευκόλυνση της πρόσβασης, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων υποδομών σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και σε άλλες παρεμβάσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα». 

ΣΕΕΒ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: Καλές δουλειές και καλές γιορτές.


Γιάννης Σηφάκης : Δημιουργία συντονιστικού φορέα ορεινού όγκου Λουτρών - Καϊμακτσαλάν - Βεγορίτιδας


Γιάννης Σηφάκης :  Με πρόταση του βουλευτή  συστήθηκε συντονιστικός φορέας όλων των ενδιαφερόμενων από την πλευρά Έδεσσας – Άρνισσας – Αγίου Αθανασίου για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου Καϊμακτσαλάν – Λουτρά Πόζαρ- Βεγορίτιδα  σε μεγάλη σύσκεψη στον Άγιο Αθανάσιο 
Μέσα στην βδομάδα η σύσταση φορέα αντίστοιχου από την πλευρά Αριδαίας – Λουτρακίου – Όρμας  και συνένωση των συντονιστικών φορέων 
Η μόνη λύση για την ουσιαστική ανάπτυξη του πανέμορφου τόξου Λουτρών Πόζαρ- Καϊκακτσαλάν – Βεγορίτιδας

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 με πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη του Καϊμακτσαλάν και συνολικά του ορεινού όγκου Λουτρών Πόζαρ- Καϊμακτσαλάν – Βεγορίτιδα στον Άγιο Αθανάσιο. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπεύθυνος της ΕΤΑΔ για το χιονοδρομικό Καϊκακτσαλάν Θάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος των Χιονοδρόμων Έδεσσας Σάκης Σαμαρίνος, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδόχων του Αγίου Αθανασίου, εστιάτορες της περιοχής, εκπρόσωποι από τις σχολές σκι και δραστηριοτήτων, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Αγίου Αθανασίου, ο τέως αντιδήμαρχος Έδεσσας Χρήστος Βερυκούκης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Αγίου Αθανασίου, ο Δημήτρης Γλαράκης εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό, ο Νίκος Μούλας πρόεδρος  του συλλόγου προστασίας της Βεγορίτιδας και πολλοί άλλοι. 
Ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι μόνο με ενεργοποίηση και συντονισμό όλων των ενδιαφερομένων και από την πλευρά της Έδεσσας και από την πλευρά της Αλμωπίας μπορούν να προκύψουν κοινές σκέψεις , προτάσεις και λύσεις και κάλεσε σε δημιουργία συντονιστικού φορέα κοινού από τις δύο περιοχές με συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων . Ακόμη ενημέρωσε για την συνάντηση του με την διοίκηση της ΕΤΑΔ, τις προτάσεις του για επέκταση του χιονοδρομικού με δύο φυσικές πίστες προς τα κάτω ( μία προς τα καλύβια του Γιαννακούλα και μία προς το κτίριο του φυσιολατρικού συλλόγου) και σύνδεση τους με το υπάρχον χιονοδρομικό με κλειστή καμπίνα- τελεφερίκ για να διπλασιαστεί ο λειτουργικός του χρόνος και να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών, να μένει συνεχώς ανοικτός ο δρόμος από την Κερασιά για την σύνδεση των δύο περιοχών Λουτρών- Αγίου Αθανασίου, ζήτησε σκέψεις όσον αφορά την βελτίωση της συγκοινωνίας σε όλη την περιοχή Λουτρών – χιονοδρομικού – Λίμνης Βεγορίτιδας, επέκταση της τεχνητής χιόνωσης για επέκταση της περιόδου λειτουργίας, επέκταση δραστηριοτήτων τους θερινούς μήνες, αξιοποίηση του φυλακίου, εκπτωτικές κάρτες για τους κατοίκους της Πέλλας και τους αθλητές και πολλά άλλα. 
Ακόμη ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι πηγαίνει καλά η πρόταση του Δήμου Έδεσσας για το έργο της ύδρευσης του Αγίου Αθανασίου, π΄ρασε την πρώτη φ’άση αξιολόγησης και αναμένει την δεύτερη προς το τέλος Ιανουαρίου. 
Ο Θάνος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε για την λειτουργία του χιονοδρομικού από την ΕΤΑΔ και απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Ο πρόεδρος του χιονοδρομικού συλλόγου Έδεσσας Σάκης Σαμαρίνος ανέλυσε τις δυνατότητες που υπάρχουν και την σπουδαιότητα του Καϊμακτσαλάν όσον αφορά το μέλλον της χιονοδρομίας στη χώρα μας. 
Η Ρούλα Γουγούση και άλλοι ξενοδόχοι ενημέρωσαν τον βουλευτή για τα προβλήματα των ξενοδόχων και τέθηκαν στην διάθεση για συμμετοχή στον φορέα κάνοντας προτάσεις.
Ο Γιώργος Δόντσης , εστιάτορας, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλά χρόνια κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά για το χιονοδρομικό και τον Άγιο Αθανάσιο και ζήτησε υλοποιήσιμες προτάσεις.
Τον λόγο πήραν ακόμη ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Αγίου Αθανασίου, ιδιοκτήτες των σχολών σκι και δραστηριοτήτων, πολλοί ξενοδόχοι και άλλοι παρευρισκόμενοι. 
Αμέσως μετά συστάθηκε ο συντονιστικός φορέας ( ο οποίος είναι ανοικτός και σε άλλες συμμετοχές φορέων) , τον οποίο ζήτησε ο βουλευτής, στον οποίο αρχικά συμμετέχουν οι :
Σαμαρίνος Σάκης ( Πρόεδρος Χιονοδρομικού Έδεσσας και μέλος Ομοσπονδίας)
Γουγούση Ρούλα ( ξενοδόχος)
Μαρίνος Χρήστος ( ενοικιάσεις σκί και δραστηριότητες)
Βασιλειάδης Γιάννης ( σχολή σκί )
Βερυκούκης Χρήστος  (τέως αντιδήμαρχος Έδεσσας, δημοτικός σύμβουλος)
Μούλας Νίκος ( πρόεδρος συλλόγου προστασίας λίμνης Βεγορίτιδας)
Δόντσης Γιώργος ( εστιάτορας, πρώην πρόεδρος)
Νάντσης Βασίλης ( πρόεδρος Τ.Δ. Αγίου Αθανασίου)
Καπετάντσης Γιάννης ( πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νέου Αγίου Αθανασίου)
Τζίφας Χρήστος ( σχολή σκι)
Νέλλας Χρήστος ( ξενοδόχος)
Πούρος Διονύσης ( ξενοδόχος)
Παπαδόπουλος Μιχάλης ( Πολιτικός Μηχανικός )  

Μέσα στην βδομάδα θα γίνει η αντίστοιχη συνάντηση από την πλευρά της Αλμωπίας, η δημιουργία αντίστοιχου φορέα και θα ακολουθήσει η ενοποίηση τους


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...