Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΗΡΘΕ, ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ


Το Μεγαλείο της Υποκρισίας στην διάθεση της Προπαγάνδας

Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής (1/9/2015), στο οποίο κατηγορείται Το Ποτάμι για διαπλοκή, έφτασε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

"Η παρέα του Μαξίμου" – όπως την αναφέρει και ο Μανώλης Γλέζος - εδώ και επτά μήνες παζαρεύει με τους καναλάρχες και τους εκδότες την προβολή της και τώρα τελευταία τη διάσωσή της. Τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και γελάει με τους ξαφνικούς λιβανωτούς που κάνουν κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ στον κ. Τσίπρα και τους "έμπιστους" συνεργάτες του.

Παράλληλα, η άλλη έγνοια της "παρέας του Μαξίμου" είναι η λάσπη προς Το Ποτάμι. Τώρα λένε ότι Το Ποτάμι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια. Η θέση μας είναι σαφής. Ο δωρεάν διαφημιστικός χρόνος προβλέπεται από το νόμο. Και τα κανάλια υποχρεούνται να τον παραχωρήσουν στα κόμματα, χωρίς συμψηφισμούς ή ανταλλάγματα. Εμείς απλά ζητάμε την δίκαιη κατανομή του δωρεάν χρόνου ανάμεσα στα κόμματα, χωρίς τις αλχημείες των μηχανορράφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η επίσημη απάντηση του Ποταμιού στις κατηγορίες αλλά και τις μεθοδεύσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική. Το σκεπτικό του κ. Σκουρλέτη βασίζεται στην παραδοχή ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατέχουν δημόσιες συχνότητες, και ως αντιστάθμισμα οφείλουν να παρέχουν δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους. Αυτό όμως υποδηλώνει ότι δεν είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η προκήρυξη διαγωνισμού για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών. Βέβαια δεν περιμέναμε να μάθουμε τώρα κάτι τέτοιο. 7 μήνες κυβερνητικής εμπειρίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΛΑ.ΕΝ.-ΑΝ.ΕΛ. αποδεικνύουν την έλλειψη πρόθεσή τους για τακτοποίηση του τηλεοπτικού σκηνικού. Προτιμούν να συντηρούν ένα καθεστώς διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ανταλλάσσοντας μέρος της εξουσίας για τηλεοπτική προβολή και "δημοσιογραφική" υποστήριξη.

Το Ποτάμι έχει ξεκάθαρες θέσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα. Τέρμα πια στις δοσοληψίες της εκάστοτε Κυβέρνησης με τα Μέσα Ενημέρωσης! Προτείνουμε άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν δικαιώματα χρήσης για τις δημόσιες συχνότητες που χρησιμοποιούν. Και τα κόμματα με την σειρά τους πρέπει να τρέχουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες με δικά τους χρήματα, είτε από συνδρομές μελών είτε από την κρατική επιχορήγηση. Όχι όμως εκμεταλλευόμενα το υπάρχων θολό τοπίο, που εξασφαλίζει σε κάποιους ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ.

Βλέπετε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μάθει να κάνουν εκλογές 3 την ώρα, και τον λογαριασμό να τον πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στον ίδιο ακριβώς δρόμο που πορεύτηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επί 40 χρόνια. Λειτουργούν ως κρατικοδίαιτοι οργανισμοί, με κρατικοδίαιτους στρατούς, δανειζόμενοι επικουρικά από τις τράπεζες, βάζοντας ενέχυρο τα χρήματα του κράτους! Xρήματα που δεν περισσεύουν, χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η καταπολέμηση της ανεργίας, το προσφυγικό... Παρασιτούν κατ' εξακολούθηση στο πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό σύστημα της χώρας0, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα ορθολογικής διαχείρισης ενός κόμματος.

Εμείς θα κάνουμε ένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να πληρώσουν κάποια διαφημιστική εταιρεία για να βρουν σύνθημα να αντικαταστήσει το "Η Ελπίδα Ήρθε!" του Γενάρη, θα τους βοηθήσουμε εμείς! Κέρασμα από Το Ποτάμι Ν. Πέλλας! Σύντροφοι, χρησιμοποιείστε το "Η Ελπίδα. Ήρθε, είδε και απήλθε!" Πιο εύστοχο σλόγκαν για την 7μηνη κυβερνητική σας πορεία δε θα βρείτε!

Επ' ευκαιρίας, να θυμηθούμε και ένα άλλο πρωτοσέλιδο. Αυτό των Νέων, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, το προπερασμένο Σαββατοκύριακο (22-23/8/2015), με τίτλο "Μόνος Εναντίον Όλων" και φαρδιά πλατιά την φωτογραφία ενός σκεπτικού, κόκκινου Τσίπρα, που δίνει την "τελευταία σφυριά στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο".

Να σημειωθεί ότι 2(!) μόλις μέρες πριν το εν λόγω πρωτοσέλιδο (Πέμπτη 20/8/2015), οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα κύριοι Ξυδάκης και Μπαλτάς, ενέκριναν χρηματοδότηση ύψους 600.000€ προς το Μέγαρο Μουσικής, γεγονός που στο παρελθόν είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της γνωστής σχέσης του Μεγάρου με τον ΔΟΛ.

Να επισημάνουμε επίσης στο σημείο αυτό τα εξής:
- Ο Υπουργός Πολιτισμούς Ν. Ξυδάκης, στις προγραμματικές του δηλώσεις, είχε πει ότι το Μέγαρο είναι μεγάλο φέσι στο κεφάλι του κράτους και πως "δεν μπορούμε να πληρώνουμε ακόμα μία ιδιωτική τρέλα με δημόσιο χρήμα". Τι άλλαξε άραγε μέσα σε αυτό το 7μηνο;
- Πιθανών αυτό που άλλαξε ήταν η προκήρυξη των εκλογών! Η ημέρα που υπεγράφη η απόφαση συμπίπτει με την ανακοίνωση παραίτησης του ΠΘ. Πριν δραπετεύσουν και παραδώσουν την διακυβέρνηση της χώρας, οι κύριοι Τσίπρας, Ξυδάκης και Μπαλτάς φρόντισαν να εξαγοράσουν την προεκλογική τους προβολή από μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, έντυπα, τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά!

Η υποκρισία και ο λαϊκισμός έχουν και τα όριά τους! Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει απροκάλυπτα την αλήθεια και χρησιμοποιεί χονδροειδή ψέματα για να διατηρηθεί στην εξουσία. Το Ποτάμι δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτόν τον προεκλογικό διαγωνισμό χυδαιότητας. Με αίσθημα ευθύνης προς τον Ελληνικό Λαό, θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε τις προτάσεις μας και τις ρεαλιστικές λύσεις που έχουμε για τα αληθινά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία! Με λάβαρο τις θέσεις μας θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη!

Εμείς Μπορούμε!

Με εκτίμηση
Το Ποτάμι Ν. Πέλλας

ΠΑΜΕ ΠΕΛΛΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ για το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΔΕΘ το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Είναι ώρα οργάνωσης και αγώνα, δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για απογοήτευση και μοιρολατρία.
Είναι ώρα να δώσει ο εργαζόμενος λαός τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει.
Να τιμωρήσει αυτούς που του έφεραν μνημόνια και αντεργατικούς νόμους για να σώσουν από την καπιταλιστική κρίση μια χούφτα πλουτοκράτες. Αυτούς που τον έχουν καταδικάσει στην ανεργία, την απληρωσιά, τη μαύρη ανασφάλιστη δουλειά, τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Αυτούς που βάζουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργούν το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές, πετσόκοψαν τις συντάξεις των γερόντων. Αυτούς που έχουν το λαό μόνιμο υποζύγιο να πληρώνει φόρους δυσβάσταχτους. Αυτούς που ετοίμασαν ένα μαύρο μέλλον για τα παιδιά του λαού.
Να τιμωρήσει όσους τον κορόιδεψαν, τον εξαπάτησαν, συνεχίζουν να του λένε ψέματα.
Να δοκιμάσει τη μεγάλη του δύναμη, που ως τώρα την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, εναποθέτοντας ελπίδες σε μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ένωσή τους, την ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον την πείρα.
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο και τώρα μας ζητούν να επιλέξουμε ποιος θα είναι αυτός που θα εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπουν: Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ για την μεγάλη πλειοψηφία, το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία. Να μη μείνει τίποτα από όσα δικαιώματα είχαμε κρατήσει με αγώνα και μέσα στην κρίση.
Θέλουν το λαό να επιλέξει μόνος του το σχοινί που θα τον κρεμάσουν !                         Δεν επιλέγουμε δήμιο !   Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής !
Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ.
Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.
Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από νέους σωτήρες που τώρα μπροστά στις εκλογές πάνε να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ψαρέψουν στα θολά νερά.
Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα Συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές.
Αλλάζουμε αποφασιστικά την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γυρνάμε την πλάτη στις προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ. Τραβάμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό, δημοκρατικό, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, τέτοιο που να μπορεί να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους, και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες, να οργανώνει την πάλη για να απαλλαγεί από όλα αυτά. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ. Τέτοιο κίνημα χρειαζόμαστε.  
Οι εργαζόμενοι έχουμε δύο επιλογές. Η μία είναι να εναποθέσουμε ελπίδες σε εργολάβους λύσεων, που χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια, θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Από την επιλογή αυτή έχουμε πικρή πείρα.
Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε το δρόμο της αποφασιστικής αναμέτρησης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους. Δε θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες.
Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά ! 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ   : ΕΔΕΣΣΑ - Πλατ.Ελευθερίας      στις  15.45’  μ.μ.
                                                            ΣΚΥΔΡΑ - Μαυροβούνι             στις  16.00’  μ.μ.
                                                          ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-Εγνατία-Είσοδος πόλης  στις  16.15’  μ.μ.  
     
ΤΗΛΕΦΩΝΑ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :  6937 - 939080,   6948 - 545056,   6932 - 579035

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ



Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή. Ήταν ένας χρόνος κατά τον οποίο υλοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς, που τα προηγούμενα χρόνια δεν έτυχαν της προσοχής που τους αρμόζει. Από την πρώτη στιγμή ήρθαμε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα και προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις βελτιώσαμε την εικόνα του Δήμου μας, ενώ σε άλλες αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε μέχρι και σήμερα σοβαρές δυσκολίες λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.
Δημιουργήσαμε από το μηδέν από τους πρώτους κιόλας μήνες κανονισμό καθαριότητας που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, οργανώσαμε τα μηχανήματα του εργοταξίου, αξιοποιώντας μάλιστα κάποια απ’ αυτά που βρίσκονταν σε αχρηστία για πολλά χρόνια και προσπαθήσαμε να στηρίξουμε και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες όλου του Δήμου. Την ίδια στιγμή, υπήρξε σημαντικότατη βελτίωση στον φωτισμό τόσο στην πόλη της Αριδαίας, όσο και των Τοπικών Κοινοτήτων.
Αναδιοργανώσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο την μεγαλύτερη αποδοτικότητά τους, κατανέμοντας με λειτουργικό τρόπο τους υπαλλήλους. Επιπλέον, προχωρήσαμε στην μετεγκατάσταση υπηρεσιών, όπως της ΔΗΚΕΑ και του ΚΕ.Κ.Π.-Α σε ιδιόκτητα κτήρια του Δήμου μας, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση για τον πολίτη και καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Δρομολογήσαμε και υλοποιήσαμε την πληρωμή εργαζομένων για πάγιες οφειλές.
Ταυτόχρονα, σχεδιάσαμε τα επόμενά μας βήματα, με στόχο τον σωστό προγραμματισμό για την υλοποίηση δεκάδων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν δημοπρατηθεί ή θα δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας εξασφαλίσαμε 2.600.000 ευρώ που αφορούν στην βελτίωση των αγροτικών υποδομών –μιας και είμαστε ένας κατεξοχήν αγροτικός Δήμος και δίνουμε ιδιαίτερο βάρος, καθώς επίσης και στην ανάπλαση της πόλης της Αριδαίας (έργα απολύτως εξασφαλισμένα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα).
Ως Δημοτική Αρχή, προωθούμε την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως το LIFE σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας και το ΑΠΘ (Τμήμα Δασολογίας), το διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG με την ένταξη της Λουτρόπολης των Λουτρών Πόζαρ, το ΕΣΠΑ κ.α. Υλοποιούμε την κατασκευή του ΧΥΤΑ Αλμωπίας και δρομολογούμε την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος και του βιολογικού της Αριδαίας.
Όσον αφορά στον τομέα της οικονομίας του Δήμου μας, κάναμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση και βρισκόμαστε πλέον σε θέση μετά από επίμονη προσπάθεια και σκληρή δουλειά να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές στην ώρα μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης που συμφέρει απόλυτα τον Δήμο.
Καθιερώσαμε την Αντιδημαρχία Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου με έδρα τον Εξαπλάτανο, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας που αφορούσαν στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Αλμωπίας. Ο Αντιδήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους πολίτες της ανατολικής πλευράς του Δήμου μας που τα προηγούμενα χρόνια βίωσαν μία πρωτοφανή υποβάθμιση λόγω της συνένωσης των δύο πρώην Δήμων.
Από την πρώτη στιγμή, δώσαμε έμφαση στον τουρισμό, με αφετηρία τα Λουτρά. Στόχος μας είναι να οργανωθεί σε κεντρικό επίπεδο η τουριστική πολιτική του Δήμου, γι’ αυτόν τον σκοπό θα στελεχώσουμε το Γραφείο Τουρισμού. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του το περίπτερο ενημέρωσης τουριστών στην είσοδο της Λουτρόπολης (διασταύρωση Όρμας) και αυτή είναι μόνο η αρχή. Επιπλέον, ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Λαογραφικό Μουσείο των Λουτρών, δίνοντας περισσότερες επιλογές στον επισκέπτη για να γνωρίσει καλύτερα την παράδοση της περιοχής μας. Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που θα ωφελήσουν οικονομικά τα Λουτρά και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν την εικόνα της Λουτρόπολης. Κατασκευάζονται ήδη νέοι χώροι λουτροθεραπείας που θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στους λουόμενους. Με αποφασιστικό τρόπο θα ανακινήσουμε το θέμα της λειτουργίας του ιατρικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του ξενοδοχείου «Αύρα». Δρομολογούμε τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού, του οποίου τα οικονομικά οφέλη θα είναι μεγάλα για την Δημοτική Επιχείρηση. Η Λουτρόπολή μας αποτυπώνεται τους τελευταίους μήνες σε Γραμματόσημο, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε την ένταξη στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ιαματικών Λουτροπόλεων.
Φίλες και φίλοι,
Είμαι ευτυχής για το έργο που παράγεται μέσα από σκληρή δουλειά. Με συνεργάτες νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη για προσφορά στον τόπο μας, σε συνδυασμό με την εμπειρία ανθρώπων που υπηρετούν χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση και έχουν δώσει δείγματα γραφής. Εχθρός όμως του καλού, είναι το καλύτερο και με αυτό το σύνθημα σκοπεύουμε να πορευτούμε.
Σε αυτόν τον συνδυασμό πιστεύω και μέχρι σήμερα το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Οι συνεργάτες μου, τους οποίους εμπιστεύομαι και στηρίζω, γνωρίζουν ότι τελούν υπό το άγρυπνο βλέμμα μου και υπό συνεχή αξιολόγηση. Η προσφορά στο κοινό καλό είναι ένας σκληρός καθημερινός αγώνας.
Ο αγώνας συνεχίζεται για την Αλμωπία της Καρδιάς μας!

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...