Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Κτηνιατρείου Αριδαίας λειτουργεί πλέον το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας που εξυπηρετεί την περιοχή της Αλμωπίας. Το συγκεκριμένο γραφείο στεγάζονταν προσωρινά στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Εξαπλατάνου που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Αλμωπίας. Ο νέος χώρος έχει εύκολη πρόσβαση για το κοινό και ανήκει στην Περιφέρεια. 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Προσπαθούμε να εξοικονομούμε πόρους στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για περιστολή των δημοσίων δαπανών χωρίς να προκαλείται ταλαιπωρία στους πολίτες. Η έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας στο Αγροτικό Κτηνιατρείο παρέχει εύκολη πρόσβαση στους εξυπηρετούμενους πολίτες και έχουμε φροντίσει ιδιαίτερα για τη λειτουργικότητά του. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη για την προσωρινή φιλοξενία του Γραφείου στον Εξαπλάτανο».  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ.



Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων που έλαβαν χώρα σε πολλές περιοχές της Αλμωπίας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης συναντήθηκε χθες (10/01/2012) με το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας κ. Ευάγγελο Γάκη.
 Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι, κ. Δέσποινα Καλδερεμτζή,    κ. Αναστάσιος Χρήστου, κ. Σταύρος Καραμαριάς και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, κ. Δημήτρης Πασόης αναφέρθηκε στα πολλά κρούσματα που σημειώθηκαν στην Αλμωπία κατά τους τελευταίους μήνες. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης των ηλικιωμένων, με κάθε τρόπο, μέσω των Μ.Μ.Ε αλλά και από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ώστε να παρθούν όλα  τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας αφού περιέγραψε κάποια από τα περιστατικά εξαπάτησης και τους τρόπους προσέγγισης που επιλέγουν οι απατεώνες, πρότεινε ορισμένα απλά αλλά ιδιαίτερα χρήσιμα μέτρα ασφαλείας όπως: 

1. Να μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

2. Να ασφαλίζετε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

3. Να μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς να κρατάτε τη τσάντα σας μπροστά και να φροντίζετε να είναι κλειστή.

4. Να μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, κ.λ.π.

5. Να έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

6. Σε οποιαδήποτε περίπτωση που αντιληφθείτε κάτι ύποπτο στο χώρο ή σας πλησιάσουν τέτοια άτομα ή σας εξαπατήσουν να καλέσετε χωρίς χρέωση αμέσως την Αστυνομία (100).

Επίσης συζητήθηκε το πρόγραμμα “Eπιτήρησης της λύσσας” το οποίο εφαρμόζεται στο Δήμο Αλμωπίας και ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από το Δήμο Αλμωπίας, η Δ/νση Κτηνιατρικής, το Δασαρχείο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αριδαίας καθώς και πολλοί κτηνίατροι.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Καραμαριάς αναφέρθηκε στην υποχρέωση  αντιλυσσικού εμβολιασμού όλων των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων και ο κτηνίατρος κ. Συμεών Δονικίδης, επισήμανε την ανάγκη να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. Συνέστησε τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου, στα πλαίσια, της ενημέρωσης και της επικοινωνίας των Τοπικών Κοινοτήτων με τις αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό των κρουσμάτων. 
   Τέλος, στο θέμα αναφέρθηκε και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας κ. Ευάγγελος Γάκης ο οποίος τόνισε ότι, ο εμβολιασμός των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, είναι υποχρεωτικός σύμφωνα με το ν.4039/2012 και ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο προβλέπονται πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του.


Από το δήμο Αλμωπίας

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 14.1.2013 έως και τη Δευτέρα 21.1.2013
 δεν θα εκδίδονται βιβλιάρια από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Αλμωπίας,
 λόγω της εκκρεμότητας ορισμού της νέας επιτροπής ελέγχου των προνοιακών βιβλιαρίων.



Από το Δήμο Αλμωπίας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Σας καλούμε να έρθετε την 15η Ιανουαρίου 2012  ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00 ΄ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ο ΘΕΜΑ: Εκλογή  Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής για την περίοδο 2013-2014

2ο ΘΕΜΑ: Ψήφιση πιστώσεων

3ο ΘΕΜΑ: Πράξη ανάθεσης σε δικηγόρο, για την άσκηση ή μη των ένδικων μέσων κατά της Δήλωσης Επιβολής Κατάσχεσης .(βάσει της αρίθμ. 13/2012 διαταγής πληρωμής του  Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας), εις χείρας τρίτου

4ο ΘΕΜΑ: Λ Πράξη ανάθεσης σε δικηγόρο για σύνταξη γνωμοδότησης για το αν πρέπει να ασκηθεί το ένδικο μέσο της τριτανακοπής κατά της υπ’αρίθμ. 102/2001 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Εδέσσης  (άρθρο 72 & 1,2 Ν.3852/2010)

5ο ΘΕΜΑ: Πράξη ανάθεσης σε δικηγόρο άσκησης τριτανακοπής κατά της υπ’αρίθμ. 102/2001 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας για την προστασία της δημοτικής περιουσίας σύμφωνα με τα υπ’αρίθμ. 21434/2012 και 25320/2012 έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ



ΠΑΣΟΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΑΘΩΣ 
ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ  ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ  ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Κ. ΓΕΝΙΤΣΑΡΗ ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 11.00 ΕΩΣ ΚΑΙ 13.00 ΣΤΟ  ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟ 1Ο ΧΙΛ. ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΠΙΠΕΡΙΑΣ. Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 12 ΕΥΡΩ (ΠΟΤΟ-ΦΑΓΗΤΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ). ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 19.00 μ.μ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΚΠΑ

ΜΠΑΓΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ 21 : ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.



Ενα ζευγάρι απο το Κόλετζ Παρκ διαμαρτύρεται ότι ο λαχανόκηπος στην αυλή τους βρίσκεται στην "πυρά"...

 Η έναρξη διαμαρτυρίας για το νόμο απο το ζεύγος Helvenstons στο Ορλάντο, θα αντιμετωπίσει πρόστιμα



Ο λαχανόκηπος στο ζευγάρι του Κόλετζ Παρκ βρίσκεται υπο την απειλή κοπής και με πρόστιμο σε περίπτωση που δεν τα ξεριζώσουν μέχρι την Πέμπτη.

Ο Jason και η Jennifer Helvenston προωθούν το «Φυτέψτε ένα Σπόρο, Αλλάξτε το νόμο," μια διαμαρτυρία ενάντια στο νόμο του Ορλάντο, που λέει ότι παραβιάζει το συνταγματικό τους δικαίωμα να χρησιμοποιούν ειρηνικά την περιουσία τους για να καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμά. Τον Νοέμβριο, ξεκίνησε η ιστορία σχετικά με τον αμφιλεγόμενο κήπο αφού η πολιτεία ανακοίνωσε στους Helvenstons ότι ο λαχανόκηπος στην αυλή τους δεν ήταν σε συμμόρφωση με τον κώδικα της πόλης.

Μετά από εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που υποστηρίζουν το ζευγάρι επιτρέποντας αρχικά στους Helvenstons να κρατήσουν τον κήπο τους, η πολιτεία από τότε έχει ζητήσει από το ζεύγος να ξεριζώσουν τον κήπο τους και να τον αντικαταστήσουν με γκαζόν διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο.

"Η μεγαλύτερη ελευθερία που μπορεί να δώσεις σε κάποιον είναι η ελευθερία να ξέρει ότι δεν θα πεινάσει", δήλωσε ο Jason Helvenston. Ο κήπος μας πληρώνει για το σύνολο των εξόδων της υγιεινής διατροφής και του τρόπου ζωής, έχοντας το χαμηλότερο πιθανό ίχνος άνθρακα. Παρέχει πολύτιμη τροφή ενώ είναι ελκυστικός. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ακόμα συζήτηση.

Οι άνθρωποι βρίσκονται σε πλήρη λήθαργο, και αν τους χαλάσεις την ησυχία τους, η τους πείς κάτι το οποίο δεν το έχει πλασάρει κάποια «εγκριτη»πηγή όπως, τηλεοπτικό κανάλι η δημοσιογράφος, θα σε περάσουν για τρελό - η στην καλύτερη των περιπτώσεων συνομωσιολόγο. Μόνο που στην περίπτωση της Ατζέντα 21, (και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το μπλόγκ), τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν υφίστανται συνομωσίες.

Τα τσιράκια της Νέας τάξης πραγμάτων καθώς προσπαθούν να εφαρμόσουν τους στόχους τους, σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούν τον όρο "Ατζέντα 21". Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο αβλαβείς ταμπέλες που ηχούν όπως "έξυπνη ανάπτυξη", "ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό" "πράσινη ανάπτυξη" και ιδιαίτερα, "βιώσιμη ανάπτυξη".

Έτσι, μόνο και μόνο επειδή κάτι δεν φέρει την υπογραφή Ατζέντα 21 δεν σημαίνει ότι δεν είναι η προώθηση των στόχων της Ατζέντα 21. Οι στόχοι της Ατζέντα 21 δεν εφαρμόζονται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επίσης σε όλα τα κράτη, και βεβαία στην Ελλάδα. Απλά όπως ανέφερα προηγουμένως με διαφορετική ταμπέλα. Αυτό είναι μια τεράστια παγκόσμια προσπάθεια που συντονίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η «Ατζέντα 21 του ΟΗΕ, αποτελεί το σχέδιο δράσης για την απογραφή και τον έλεγχο σε οτιδήποτε στη γη, το νερό, όλα τα μέταλλα, όλα τα φυτά, όλα τα ζώα, όλες τις κατασκευές, όλα τα μέσα παραγωγής, όλες οι πληροφορίες, όλη η ενέργεια, καθώς και όλα τα ανθρώπινα όντα στον κόσμο.

Κάθε φυτό, λέει ο «Επίσημος κώδικας ότι είναι κι ένα « επιβλαβές ζιζάνιο »- φυλάκιση η ακόμα και καθημερινά πρόστιμα, μπορούν να σας κλέψουν τη γη.

Μπορούν να σας πάρουν από το σπίτι σας, μέχρι και να σας φυλακίσουν. Οι δικαστικές διαδικασίες όπως καταλαβαίνεται είναι βιτρίνα, καθώς δεν υπάρχει απαλλαγή που να συνδέεται με αυτό τον «κώδικα».







ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

Η ΕΡΩΦΙΛΗ ΜΙΛΟΥΣΕ GREEKLISH.


Ένα από τα πρώτα ελληνικά κείµενα γραµµένα µε λατινικούς χαρακτήρες είναι αυτό του Γεωργίου Χορτάτση. Με µία πρακτική που ακόµη ίσως να…βοηθά – και όχι να πλήττει – τη γλώσσα.

Μira cachi chie adidhichi, tiragnismeni mira/ pia pathi apo ton Εrota, pies prichies dhen epira?… Sti dohudepsi chie ci caimus micri perrisa ebica/ c’ agapis ola ta caca chie pedhomes m’ eurica…

Το κείµενο δεν είναι απόσπασµα µακροσκελούς SΜS που στέλνει κάποια σύγχρονη έφηβη στον καλό της ή στους φίλους της. Είναι µεταγραµµένο απόσπασµα του λογοτεχνικού κειµένου µε τον τίτλο «Ερωφίλη» του γνωστού κρητικού συγγραφέα Γεωργίου Χορτάτση. Το έργο έµεινε ζωντανό και χάρη στην προφορική παράδοση, αφού πολλά τµήµατά του διασκευάστηκαν και διαδίδονταν ως δηµοτικά τραγούδια ή εντάχθηκαν σε παροιµίες.

Παραστάθηκε συχνά στα Επτάνησα και διαδόθηκε και στον ηπειρωτικό χώρο και στην Κρήτη σε πολλές λαϊκές διασκευές θεατρικού χαρακτήρα.

Γράφηκε περίπου το 1595 και εκδόθηκε πρώτη φορά το 1637 στη Βενετία. Είναι γραµµένο σε δεκαπεντασύλλαβοοµοιοκατάληκτο στίχο, µε εξαίρεση τα χορικά, που είναι γραµµένα σε ενδεκασύλλαβους τρίστιχες στροφές, αλλά ο συγγραφέας του το κατέγραψε µε λατινικούς χαρακτήρες!

Το έργο διασώζεται σε τρία χειρόγραφα, ενώ υπάρχει µαρτυρία και για τέταρτο χειρόγραφο, χαµένο σήµερα. Το πρώτο είναι ένα ακέφαλο χειρόγραφο µε λατινικούς χαρακτήρες που ανήκει στον Ιmile Legrand και σήµερα βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Το δεύτερο είναι ένα χειρόγραφο του 17ου αι.από την Κεφαλονιά και βρίσκεται στην Βayerische Staatsbibliothek του Μονάχου και το τρίτο, επίσης του 17ου αι., είναι της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστηµίου του Μπέρµιγχαµ. Το χαµένο χειρόγραφο µνηµονεύεται από τον ιερέα Ματθαίο Κιγάλα, πρώτο εκδότη της «Ερωφίλης», ως αυτόγραφο του Χορτάτση γραµµένο µε λατινικούς χαρακτήρες.

«Είναι µάλλον πολυσυζητηµένη η αγωνία ορισµένων ότι η χρήση των greekglish, όπως λέγονται, µπορεί να απειλήσει τη χρήση του ελληνικού αλφαβήτου και να οδηγήσει στον θάνατο της ελληνικής γλώσσας. Η τραγωδία “Ερωφίλη”, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας από την εποχή της Βενετοκρατίας, γράφηκε από τον Γεώργιο Χορτάτση µε το αλφάβητο αυτό», λέει στα «ΝΕΑ» ο επίκουρος καθηγητής του τοµέα Γλωσσολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του Ιδρύµατος Μανόλη Τριανταφυλλίδη – Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ Γιώργος Παπαναστασίου.

«Η ελληνική γλώσσα και η γραφή της» ήταν το θέµα της διάλεξης που έδωσε ο καθηγητής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης µε αναφορές ουσιαστικά στο βιβλίο του ίδιου µε τίτλο «Νεοελληνική ορθογραφία: ιστορία, θεωρία, εφαρµογή» που εκδόθηκε το 2008 από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών.

«Χρήση του λατινικού αλφαβήτου έχουµε επίσης και στη Χίο τον 18ο αιώνα – τα λεγόµενα φραγκοχιώτικα – σε κείµενα θρησκευτικού περιεχοµένου, επιστολές κ.ά («Langue Francochiotica» όπως έλεγαν και έγραφαν και οι ίδιοι – αλλά και οι Λεβαντίνοι της Σµύρνης που µιλούσαν ελληνικά αλλά επειδή δυσκολεύονταν να µάθουν την ορθογραφία τους έγραφαν µε λατινικά ψηφία, ενώ έγινε απόπειρα να εκδοθεί τη ίδια περίοδο στην Σµύρνη κι ελληνική εφηµερίδα µε λατινικό αλφάβητο.

Γράφηκε το 1595 και εκδόθηκε πρώτη φορά το 1637 στη Βενετία.
Είναι γραµµένο σε δεκαπεντασύλλαβο οµοιοκατάληκτο στίχο, αλλά ο συγγραφέας του το κατέγραψε µε λατινικούς χαρακτήρες

Τη χρησιµοποιεί το 43% των εφήβων

«Τα λατινοελληνικά – γνωστά ως greeklish – έκαναν την εµφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας του 1960 µε τις πρώτες απόπειρες να γραφεί η νέα ελληνική στο Δίκτυο πιθανόν µεταξύ ελληνόφωνων φοιτητών και ερευνητών σε πανεπιστήµια των Ηνωµένων Πολιτειών στο Αrpanet, στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών που προηγήθηκε του Ιnternet», σηµειώνει ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπαναστασίου.

Επικαλούµενος δε υπό έκδοση βιβλίο συναδέλφου του, υπογραµµίζει ότι σε σχετικό ερωτηµατολόγιο το 43,3% των ερωτηθέντων εφήβων ηλικίας 14-16 ετών δήλωσε ότι χρησιµοποιεί για την ελληνική γλώσσα το λατινικό αλφάβητο, το 28,8% και τα δύο ανάλογα µε την περίπτωση και µόλις το 27,9% το ελληνικό.

Της Βίκυς Χαρισοπούλου





ΠΗΓΗ...www.tanea.grhttp://www.24grammata.com

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ 90 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ. ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ.


Οριστικό αντίο σε 90 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ -

Κυβερνητική εμπλοκή με την επαναφορά της βάσης του 10. Τι ειπώθηκε σε χτεσινή σύσκεψη. Ποια τα εμπόδια. Διαγραφή 80 ή 90 τμημάτων ΑΕΙ, αντί για 150 που προέβλεπε αρχικά το σχέδιο "Αθηνά"

Εμπλοκή με την επαναφορά της βάσης του "10" παρουσιάστηκε χτες Πέμπτη στη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, στο υπουργείο Παιδείας. Όπως διέρρευσε, επιφυλάξεις παρουσιάστηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, την οποία εκπροσώπησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", από την συνάντηση βγήκε αδύναμο το σχέδιο "Αθηνά".

Το σχέδιο συγχωνεύσεων έχασε πολύ βάρος, πέφτοντας από τα 150 τμήματα, τα οποία προέβλεπε το αρχικό σενάριο, στα 80 με 90 που αντιπροσωπεύουν το 16% με 18% του συνόλου των τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Από τις κινήσεις των τριών πλευρών κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας κατέστη σαφές ότι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει ήδη πάρει φόρα για να τρέξει, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναζητούν αναλυτικά στοιχεία για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει, προκειμένου να το εγκρίνουν.

Έτσι, ενώ μετά την συνάντηση διέρρευσε ότι θα ακολουθήσει νέα σειρά επαφών με τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Αρβανιτόπουλος διεμήνυε ότι τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί το σχέδιο "Αθηνά" για την συνολική ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου από την πλευρά της απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα της βάσης του 10.

Αντίθετα, η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, διένειμε το απόγευμα δήλωση, διατυπώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις επιφυλάξεις του κόμματός της μόνο για τις συγχωνεύσεις.

Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί άλλωστε με την επαναφορά της βάσης του 10.

Από την άλλη, φρένο στην εξαγγελία του υπουργού Παιδείας ότι θα επαναφέρει την βάση του 10, επιχείρησε να βάλει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, λειτουργώντας ως θεματοφύλακας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, πιέζοντας και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να υιοθετήσει πλήρως τα μέτρα εκείνης της πολιτικής περιόδου.

Η βάση του 10 υιοθετήθηκε από την τότε υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου και καταργήθηκε επί υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου.

Η ΔΗΜΑΡ είχε εναντιωθεί στην κατάργηση της βάσης ήδη από την εποχή της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου.

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος συνδέει απολύτως την επιτυχία του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων με την επαναφορά της βάσης, η οποία θα "ξεφορτώσει" τα τμήματα με φυσικό τρόπο από τους εισακτέους, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ο ίδιος το ξίφος του, κόβοντας από μόνος του θέσεις.

Συνοπτικά:

Σε δραστικό περιορισμό του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγεί η μείωση των τμημάτων τους.

Το μέτρο συνοδεύεται από τα νέα δεδομένα που ισχύουν στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και από την επαναφορά της βάσης του 10.

Μείωση των θέσεων εισακτέων φέρνει το σχέδιο το υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις περίπου 80 ή 90 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν ότι το ψαλίδισμα έχει... σταματήσει κοντά στα 80 ή 90 τμήματα, διότι υπάρχουν δυσκολίες στο εγχείρημα, καθώς δεν είναι εύκολο να διαγραφούν ή να συγχωνευτούν τμήματα στα οποία σπουδάζουν εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι μπορεί ξαφνικά να αναγκαστούν, για παράδειγμα, να μετακομίσουν σε άλλη πόλη εν μέσω των σπουδών τους, εάν δεν προβλεφθεί μεταβατική περίοδος έως την οριστική παύση των τμημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο χάρτης των ΑΕΙ στην Ελλάδα αλλάζει.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ. ΓΙΑ ΤΑ CHEMTRΑΙLS ΤΙΠΟΤΑ!!!


Τρομολαγνεία και πρώτο θέμα ο καπνός από τα τζάκια...για τα chemtrails τίποτα!

Είναι πραγματικά απίστευτο το μέγεθος η όλη ιστορία με τον καπνό από τα τζάκια και τις αιθαλομίχλες κλπ κλπ. Πρωϊνάδικα, μεσημεριανά, δελτία ειδήσεων πρωτοσέλιδα εφημερίδων... όλοι για τον καπνό από το τζάκι!!

Κι ενώ ο πλέον ειδικός, ο πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής σχολή δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ κος Μπεχράκης είπε ότι... «Δεν συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερα θορυβώδες από τη χρήση ξύλου αντί για πετρέλαιο για τη θέρμανση», πέσανε πάνω του σαν τα κοράκια οι "δημοσιογραφάρες" του ΣΚΑΙ.

Μα δε γίνεται του λένε.. δε μπορεί... δεν είναι δυνατόν... δε μας τα λες καλά... σαν να του έλεγαν.. κακώς σε φέραμε εσένα.. θέλουμε άλλον να τα πει με τρόμο.....!

Και συνέχισε ο επιστήμονας λέγοντας πως τα στοιχεία του Ερευνητικού Κέντρου για την Προαγωγή της Υγείας δείχνουν πως φέτος το Δεκέμβριο οι εισαγωγές στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Σωτηρία για θέματα που σχετίζονται με το σωματίδια στον αέρα είναι μάλλον λιγότερες από πέρυσι την ίδια εποχή!!!

Γιατί ξαφνικά όλοι ανεξαιρέτως οι μέχρι σήμερα απόντες που λοιδορούσαν επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις ασχολούνται με την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Πως να μη γίνει τόσος ντόρος με τέτοια πτώση στη ζήτηση του πετρελαίου;

Μήπως, λέω εγώ τώρα, οι κύριοι μέτοχοι των ΜΜΕ έχουν καμιά σχέση με...το πετρέλαιο;

Για να δούμε λίγο τους μετόχους και τα ΔΣ μερικών καναλιών...


Ας θυμηθούμε τώρα και τα ξένα ΜΜΕ πριν μερικούς μήνες...

"Η Wall Street Journal, που επικαλείται σχετική έκθεση του ΔΝΤ, επισημαίνει πως η αγορά ελέγχεται από δύο διυλιστήρια την «Motor Oil Hellas- Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ» και τα «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», των Βαρδινογιάννη και Λάτση αντίστοιχα, που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να ελέγξουν αποτελεσματικά την αγορά."

Και βεβαίως βεβαίως είναι κι άλλοι πολλοί μέσω off shore και λοιπών "επενδύσεων"

Από την άλλη τώρα... ας μην ξεχνάμε και την άλλη πλευρά. Πάνω από το 60% της λιανικής τιμής του πετρελαίου είναι κρατικοί φόροι. Μεγάλη χασούρα και από εκεί.

Ααααα... και για να γίνει και πιο μεγάλος ο φόβος και πιο πειστικός , σου κοτσάρω και ως παράδειγμα το Λονδίνο που το 1952 είχαμε νεκρούς από την αιθαλομίχλη. Αλλά δε σου λένε ότι ήταν ιδιαίτερες οι καιρικές συνθήκες και οτι ένας αντικυκλώνας παγίδευσε τα μικροσωματίδια για μέρες και δεν άφηνε τον καπνό να φύγει. Αυτά είναι λεπτομέρειες...

Όπως λεπτομέρεις είναι ότι κανένα από τα καναλάκια αυτά δεν είναι τι ρύπους βγάζουν τα "τζάκια" των αφεντικών τους όπως εδώ για παράδειγμα.

Τρομολαγνεία και πρώτο θέμα ο καπνός από τα τζάκια...για τα chemtrails τίποτα!


Επίσης δεν είχα ακούσει να γίνεται παρόμοιος θόρυβος όταν μελέτες έδειξαν στην Αττική την ύπαρξη Αρσενικού του πλέον επικίνδυνου καρκινογόνου στοιχείου της φύσης! 

Αλλά για τα τζάκια βγήκε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Ειδικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής και άλλοι πολλοί να μας να προειδοποιήσουν για να μην πεθάνουμε!!!

Και όλοι εσείς που βλέπετε τα μικροσωματίδια βρε παιδιά...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ;;;;

Τρομολαγνεία και πρώτο θέμα ο καπνός από τα τζάκια...για τα chemtrails τίποτα!




















ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.


Συστηματική μελέτη της αιθαλομίχλης από τα τζάκια, ξεκίνησαν Πανεπιστημιακές ομάδες...


Η πρώτη συστηματική μελέτη που θα περιλαμβάνει καθημερινές μετρήσεις και αναλύσεις για τη σύσταση του νέφους του τζακιού ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουαρίου. Στην έρευνα συμπράττουν επιστημονικές ομάδες από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων και από τα ερευνητικά κέντρα Δημόκριτος, Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Georgia Institute of Techology. Οπως λένε οι επιστήμονες, το νέφος της αιθαλομίχλης θυμίζει έναν παλιό γνώριμο από το παρελθόν που όμως επέστρεψε πιο επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

«Το νέφος της αιθαλομίχλης που εμφανίστηκε τελευταία στην Αθήνα - και από πέρυσι στη Θεσσαλονίκη - μοιάζει περισσότερο με το νέφος που υπήρχε στις δεκαετίας του '50 , του '60 και του '70», λέει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Γιάννης Ζιώμας. Οπως επισημαίνει, τη δεκαετία του '70 (οι μετρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν λίγο πριν από το '70) υπήρχαν μεγάλες συγκεντρώσεις σε κάπνα (είναι αιωρούμενα σωματίδια) και διοξείδιο του θείου από την καύση καυσόξυλων και μαζούτ στην κεντρική θέρμανση και στη βιομηχανία.
Η χρήση του μαζούτ απαγορεύτηκε το 1978 για την κεντρική θέρμανση στις πολυκατοικίες γύρω από την Ακρόπολη. Εναν χρόνο αργότερα απαγορεύτηκε και στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο, όχι όμως για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά για λόγους προστασίας των μνημείων - και κυρίως της Ακρόπολης.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με ειδικούς, το νέφος δεν έφυγε ποτέ από την Αθήνα. Την κάπνα διαδέχθηκε στην αρχή της δεκαετίας του '80 το φωτοχημικό νέφος (οξείδια του αζώτου και όζον). «Ολο αυτό το διάστημα μικροσωματίδια υπήρχαν αλλά δεν είχαμε μετρήσεις, οι οποίες άρχισαν στα τέλη του 1990», επισημαίνει ο Γιάννης Ζιώμας.

Τώρα, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Χημικών -Μηχανικών Κώστας Βαφειάδης, έχουμε και πάλι κάπνα αλλά και διοξείδιο του θείου, τα οποία αποδίδει στη νόθευση των καυσίμων που παρατηρείται. «Πάνω στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα ήρθαν να προστεθούν και αλλά μικροσωματίδια, αυτή τη φορά από την εκτεταμένη χρήση των τζακιών», εξηγεί ο Γιάννης Ζιώμας. «Είναι σαν να έχεις ένα γεμάτο ποτήρι και να ρίχνεις κι άλλο νερό. Επιπλέον, εξαιτίας της καμινάδας, τα μικροσωματίδια που συμπαρασύρονται από τα καυσαέρια μένουν χαμηλά. Γι' αυτό και το νέφος είναι τόσο εμφανές».

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντολόγο ερευνητή στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Μιχάλη Πετράκη, «τα συστατικά της αιθαλομίχλης είναι κυρίως τα αιωρούμενα σωματίδια (PΜ2,5 και PM10), μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα καθώς και υδρογονάνθρακες (όπως βενζόλιο)».
Η ανάγκη για καύσιμη ύλη σε μια εποχή που δεν υπάρχουν χρήματα έχει αυξήσει τη λαθροϋλοτομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το 2012 κατασχέθηκαν 13.088,75 τόνοι λαθραία υλοτομημένων ξύλων.
Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπαίνει στο στόχαστρο και η βιομάζα. Οπως αναφέρουν από τον φορέα Ecocity, κατά την καύση των πέλετ βιομάζας η εκπομπή των σωματιδίων είναι σημαντική και άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα των πέλετ, των καυστήρων και των συνθηκών καύσης. Ετσι, όπως επισημαίνουν, είναι απορίας άξιον με ποια δεδομένα απελευθερώνεται η χρήση πέλετ στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όταν δεν έχει εκπονηθεί εμπεριστατωμένη μελέτη για τις επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα και στην υγεία των κατοίκων, σε ό,τι αφορά τα σωματίδια και τις πτητικές ενώσεις που απελευθερώνονται κατά την καύση.

Επιπρόσθετα, δεν υπάρχουν μηχανισμοί που να εξασφαλίζουν να μη συμβεί και στη χώρα μας αυτό που συνέβη στην Ιταλία πριν από δύο χρόνια, όταν τυχαία διαπιστώθηκε ότι 10.000 τόνοι πέλετ που είχαν εισαχθεί από τη Λιθουανία ήταν μολυσμένοι με ραδιενέργεια (καίσιο-137). Επιπλέον, δεν έχουν πλήρως και σαφώς καθοριστεί οι προδιαγραφές ποιότητας των πέλετ ούτε έχουν καθοριστεί οι μηχανισμοί διασφάλισης της γνησιότητάς τους.

Αποστάσεις από τη θέση αυτήν παίρνει ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της περιβαλλοντολογικής οργάνωσης Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης. «Το νέφος δεν οφείλεται σε κακής ποιότητας καυστήρες και πέλετ. Η υπουργική απόφαση του 2011 επιτρέπει κεντρικές μονάδες βιομάζας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τέτοιες -μέχρι στιγμής - έχουν μπει ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα», επισημαίνει. Οπως αναφέρει, «ένα - διακοσμητικό πρακτικά - τζάκι που ζεσταίνει μόνο ένα δωμάτιο εκπέμπει 30 φορές περισσότερους ρύπους από έναν σύγχρονο καυστήρα πέλετ που ζεσταίνει ένα ολόκληρο διαμέρισμα. Αν μετατρέψουμε ένα απλό τζάκι σε ενεργειακό, μειώνουμε τις εκπομπές τουλάχιστον στο 1/7».





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΣΟΚ: ΦΟΝΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 18 ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ 2.200 ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!


1Η επιδημία της γρίπης στις ΗΠΑ, που εντάθηκε φέτος στις αρχές Δεκεμβρίου, νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως, πλήττει τις περισσότερες από τις Πολιτείες της χώρας και έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο 18 παιδιών ενώ έχει στείλει στα νοσοκομεία 2.200 ανθρώπους.

"Φαίνεται πως είναι η χειρότερη σεζόν γρίπης που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια", εκτιμά ο δρ. Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων (NIAID) υπενθυμίζοντας πως, αντιθέτως, η σεζόν του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές. 

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γρίπη άρχισε πολλές εβδομάδες νωρίτερα με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου, ενώ συνήθως διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των ασθενών από τα μέσα Ιανουαρίου, πριν η επιδημία κορυφωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, εξηγεί ο δρ. Φόσι.

"Δεν είναι καλό σημάδι όταν βλέπουμε μια τέτοια επιτάχυνση των λοιμώξεων τόσο νωρίς, είναι ένα φαινόμενο που εν γένει προαναγγέλλει μια κακή επιδημία γρίπης", προσθέτει ο ιολόγος.

Επιπλέον το στέλεχος του ιού που κυριαρχεί φέτος είναι H3N2, ιστορικά υπεύθυνο για πιο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τους άλλους τύπους του ιού, υπογραμμίζει.

Προς το παρόν, ο απολογισμός του αριθμού των νεκρών δεν αφορά παρά μόνο παιδιά, γεγονός που εξηγείται από το γεγονός ότι τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) υποχρεώνονται από το νόμο να ανακοινώνουν τακτικά τους θανάτους παιδιών. Ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των ενηλίκων θα γίνει γνωστός στο τέλος της σεζόν, ανακοίνωσε ο δρ. Φόσι.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ.


Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ
Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε ισχύ την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Ημερησία", τα νέα μέτρα που έρχονται με το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο την Άνοιξη, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου που θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογούμενων και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ 120 ΝΕΟΥΣ.


Ο Καραγκιόζης βρήκε δουλειά σε 120 νέους
Εκατόν είκοσι νέοι από όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν καθημερινά ότι λαμβάνουν πολύ σοβαρά την υπόθεση... Θέατρο Σκιών.

Πολλοί από αυτούς άλλωστε ασχολούνται αποκλειστικά για βιοποριστικούς λόγους με την λαϊκή τέχνη που συμπληρώνει 150 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην Ελλάδα και διαμορφώνονται αντίστοιχα οι διαφορετικές σχολές, παίρνοντας την σκυτάλη από τους παλιούς καραγκιοζοπαίχτες.

Η νέα τάση καταγράφεται με αφορμή το πρώτο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη χώρα μας, που διοργανώθηκε από το Πανευρωπαϊκό Σωματείο Θεάτρου Σκιών.

Ολοκληρώνεται δε σήμερα Παρασκευή στο Μουσείο του Θανάση Σπυρόπουλου στους Αγίους Αναργύρους.

Ο μπερντές του βετεράνου πια Θανάση - φέτος κλείνει 60 χρόνια στην τέχνη του Καραγκιόζη και μετά τον θάνατο του Γιάνναρου είναι σήμερα ο παλιότερος - έχει μήκος πάνω από έξι μέτρα.

Την Τέταρτη το βράδυ όμως ο έμπειρος καραγκιοζοπαίχτης δεν πήγε πίσω, δεν άναψε ο ίδιος τη λάμπα και δεν έπαιξε με τους βοηθούς του κάποια παράσταση του λαϊκού ήρωα με τη γνώριμη φωνή.

Κι αυτό αφού τον λόγο είχαν νέοι καραγκιοζοπαίχτες, νέα παιδιά που λατρεύουν το θέατρο σκιών και κάνουν τα πρώτα τους βήματα - αν και οι περισσότεροι από αυτούς ήδη ασχολούνται επαγγελματικά.

Και ο Θανάσης είχε απλά τον ρόλο του κριτή.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΟΛΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!!!


Αν έχετε …μεγάλο στομάχι και όρεξη, σας βρήκαμε το ιδανικό εστιατόριο και μάλιστα δωρεάν! Ιδιοκτήτης εστιατορίου προσφέρει μπριζόλα 4,2 κιλών και προκαλεί τους πελάτες του καταστήματος να τη φάνε ολόκληρη, κερδίζοντας και το ποσό που κοστίζει το πιάτο.
Το εστιατόριο «The Duck Inn» βρίσκεται στην περιοχή Ρέντιτς του Γουόρσεστερσαϊρ. Κάθε ένας που θα δεχτεί την πρόκληση πρέπει να καταναλώσει το πιάτο σε διάστημα μίας ώρας. Όποιος τα καταφέρει δεν θα πληρώσει τα 135 ευρώ που κανονικά κοστίζει το πιάτο. Η μπριζόλα ζυγίζει 4,250 κιλά, με πάχος δέκα εκατοστών, μήκος και πλάτος τριάντα εκατοστών.
Δείτε το βίντεο: 


Πηγή: strange-news.gr

ΑΜΕΑ : " ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ".


"Να αποκατασταθούν οι αδικίες"
Ο σύλλογος των ατόμων με αναπηρία θέτει ως ζήτημα τιμής την αποκατάσταση των αδικιών που δημιούργησε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τους αφορά.
Η Εθνική Συνομοσπονδία των ατόμων με αναπηρία θέτει ως ζήτημα τιμής την αποκατάσταση των αδικιών που δημιούργησε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τους αφορά.
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ενόψει της κατεπείγουσας κατάθεσης 7 Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένων για την κύρωσή τους από τη Βουλή κατέθεσε τις προτάσεις της για την κατάργηση εκείνων των διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου μέσω της οποίας καταργήθηκαν των προστατευτικές διατάξεις για τους συνταξιούχους ΑμεΑ και γονείς ατόμων με αναπηρία.
Όπως επισημαίνουν, οι συγκεκριμένες προστατευτικές διατάξεις είχαν αποσπάσει την υποστήριξη του μελών του ελληνικού κοινοβουλίου και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ από την Ε.Σ.ΑμεΑ είχαν κατατεθεί εμπεριστατωμένες προτάσεις για την βελτιστοποίησή τους.
Μία εβδομάδα μετά την ψήφιση του νέου νόμου, οι ρυθμίσει αυτές τροποποιηθήκαν με τρόπο που οδηγεί στην περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "ΘΑ ΕΚΟΒΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ".



Παπαρήγα: Θα έκοβα και δέντρα για να ζεσταθούν τα παιδιά μου
«Με το νέο φορολογικό θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες», τόνισε  η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στο φορολογικό νομοσχέδιο.


«Η ΔΕΗ είναι έξοδο πολυτελείας;», διερωτήθηκε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: Αν δεν έχουμε τις αποδείξεις της ΔΕΗ πως θα τις μαζέψουμε τις αποδείξεις; Με τα μπρόκολα και τα λάχανα; Δεν μπορεί να βγάζετε έξω τα έξοδα πρώτης ανάγκης. Θα πάμε στη λάμπα πετρελαίου; Εδώ και με μηδέν έσοδα, αν έχει ένα σπίτι θα πληρώσει 1200-1500 ευρώ. Τι θα φάμε; Το σπίτι;», σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ.
Αναφερόμενη στο κόστος για το πετρέλαιο θέρμανσης, σχολίασε: «Φωνάζετε να μην κόβει ο λαός τα δένδρα για να ζεσταθεί γιατί είναι σε βάρος του περιβάλλοντος. 'Άλλη δουλειά δεν έχει αυτός που κρυώνει το παιδί του και θα πάει να γραφτεί στη NATURA. Όποιος έχει δένδρο στο σπίτι του είναι προνομιούχος. Εγώ άμα είχα παιδιά και εγγόνια θα έκοβα και τα δέντρα για να ζεσταθούν», υποστήριξε η κ. Παπαρήγα. 





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ "ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ".

Εμπόριο ναρκωτικών στο «Δρόμο του Μεταξιού»

Στο «σκοτεινό» ίντερνετ ανθεί μια άκρως μυστική αγορά...

Οι διακινητές ναρκωτικών, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσουν τη διευκόλυνση αλλά και ασφάλεια της παράνομης δραστηριότητας.

Ο «Δρόμος του Μεταξιού» (Silk Road), εξασφαλίζει την πρόσβαση στο δίκτυο αγοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών μέσω διαδικτύου. Μόνο που για να τον βρει κανείς, δεν αρκεί απλά να τον αναζητήσει στο Google, καθώς οι μηχανές αναζήτησης δεν πρόκειται να δώσουν κανένα αποτέλεσμα.

Το δίκτυο εμπορίας ονομάζεται «Darknet» και η είσοδος σε αυτό γίνεται τρόπους που εξασφαλίζουν την ανωνυμία του χρήστη, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η «Ελευθεροτυπία». Το ίδιο σύστημα,μάλιστα,  χρησιμοποιούσαν οι Ιρανοί ακτιβιστές για να επικοινωνούν αλλά και οι Κινέζοι για να παρακάμπτουν τη λογοκρισία. 

Με την είσοδο στο σύστημα, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια αχανή αγορά αγοραπωλησιών, όπου ο έλεγχος και οι κανόνες απουσιάζουν και κυριαρχεί η ανωνυμία. Ο «Δρόμος του Μεταξιού» θυμίζει το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει φωτογραφίες των «αγαθών», τις τιμές τους, το χρόνο παράδοσης και άλλες λεπτομέρειες.

Στο «Δρόμο του Μεταξιού» πέρα από ναρκωτικά, μπορεί κανείς να βρει πλαστά διαβατήρια και πορνογραφικό υλικό. Όσο για την πληρωμή, αυτή γίνεται με το ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin προκειμένου και πάλι να εξασφαλιστεί η ανωνυμία. Η αποστολή των προϊόντων στον αγοραστή, γίνεται με διακριτικότητα και αφού ο έμπορος εξασφαλίσει ότι δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Ο όγκος των συναλλαγών στο πρώτο εξάμηνο του 2012 έφτασε το 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου του Πιτσμπεργκ. 




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Το παρόν νομοσχέδιο είναι η πρώτη φάση μιας ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης και   καλύπτει μόνο ένα μέρος από τις αλλαγές που έχει ανάγκη το φορολογικό μας σύστημα.

Ουσιαστικά αφορά στις τροποποιήσεις των διατάξεων που σχετίζονται με τον κώδικα φορολογίας του εισοδήματος.

Η δεύτερη φάση, θα αποτελέσει μια ριζική αλλαγή όσων ισχύουν μέχρι σήμερα, με στόχο:
1) Τον εκσυγχρονισμό των φορολογικών διαδικασιών
2) Την απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης
3) Την αποτελεσματικότερη φορολογική διοίκηση
4) Και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος είναι επιβεβλημένη γιατί η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα,
το οποίο θα εξασφαλίσει την εισπαρακτικότητα και θα μειώσει στο ελάχιστο τη φοροδιαφυγή, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην επιτροπή οικονομικών, το προηγούμενο διάστημα αλλά και σήμερα,  ακούσαμε από την αντιπολίτευση ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, από τις οποίες ωστόσο απουσίαζε, για ακόμη μια φορά, το κομμάτι των συγκεκριμένων προτάσεων.

Δηλαδή, από πού; με ποιον τρόπο;από ποιους Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης θα εισπράξουμε τους φόρους;

Μιλάτε για παιδεία, υγεία και κοινωνικό κράτος χωρίς να μας εξηγείτε, 

Που θα βρείτε χρήματα για την Παιδεία; Για την υγεία; Για τις συντάξεις; Για τις επενδύσεις σε έργα υποδομής; Για τους μισθούς του δημοσίου;

Ποια είναι λύση που προτείνετε ώστε να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να έχουμε το κοινωνικό κράτος που χρειαζόμαστε;

Πρέπει να δώσετε απαντήσεις, συγκεκριμένα. Αλλιώς είστε λαϊκιστές,
και αρνείστε πεισματικά για ακόμη μια φορά να ξεφύγετε από τη στείρα, ανώφελη και ισοπεδωτική κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης.  

Ξοδεύεστε σε μικροπολιτικές λογικές και θέτετε εαυτούς σε πολιτική απομόνωση.
Ως λύση του οικονομικού προβλήματος, ίσως προβάλλετε τη ‘φορολόγηση του πλούτου’ ή την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, με αποτέλεσμα την αύξηση του εθνικού εισοδήματος κατά 4%.  

Αλλά  δεν βλέπετε τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο; 

Στη Γαλλία, όπου  ο Ολάντ επιβάλει φορολογικό συντελεστή 75%, δεν ακούσατε ότι ο στόχος για είσπραξη 300 με 500 εκατομμύρια ευρώ , δεν επιτυγχάνετε;

Γιατί πολύ απλά οι γάλλοι με υψηλά εισοδήματα εγκαταλείπουν τη χώρα τους.

Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ, ότι η φορολόγηση του πλούτου ή η αύξηση των συντελεστών δεν αντιμετωπίζετε τόσο εύκολα στο πλαίσιο μίας μόνο χώρας, αφού  υπάρχει ελευθερία στην κίνηση κεφαλαίων;  

Εσείς μιλάτε για επιβολή υψηλών φορολογικών συντελεστών, ενώ ξέρετε ότι αυτό δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημά μας, γιατί πολύ απλά αυτό προσθέτει προβλήματα, διώχνει επιχειρήσεις, αυξάνει την ανεργία. 

Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι  να χαϊδεύεται αυτιά με έναν λαϊκισμό που οι εργατικοί, νοικοκυραίοι και δημιουργικοί έλληνες, έχουν πλέον καταδικάσει, όπως ακριβώς φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις που θα δούνε το φώς της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο.  
    
Η κατάσταση της χώρας μας επιβάλλει να μιλούμε συγκεκριμένα, 
να καταθέτουμε προτάσεις και να επιζητούμε τις πρακτικές που θα επιφέρουν άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Αυτό που αποφασίζουμε σήμερα είναι απόρροια των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά στην προσπάθεια μας για οικονομική εξυγίανση, διαφάνεια και δημοσιονομική προσαρμογή. 

Στην παρούσα χρονική συγκυρία οι προωθούμενες ρυθμίσεις μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στις εκταμιεύσεις των δόσεων των 52 δις  χωρίς προβλήματα, και μας παρέχουν τη δυνατότητα: 

Α.  Να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες.
Β. Να αποπληρωθούν οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Γ. Και τέλος, να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.  

Το φορολογικό σύστημα αποτελούσε για χρόνια το μεγάλο αγκάθι των δημόσιων οικονομικών.

Γι’ αυτό λοιπόν προχωράμε  με στόχο τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη  και τον ίσο καταμερισμό των βαρών στην ελληνική κοινωνία.



 Συγκεκριμένα:

1) Απλοποιείται το σύστημα με 3 μόνο φορολογικά κλιμάκια αντί των 8 που ισχύουν μέχρι σήμερα. 
2) Διευρύνει τη φορολογική βάση και  θεσπίζει τον ίσο καταμερισμό των βαρών σε όλες τις κατηγορίες των φορολογουμένων.
3) Αυξάνεται το αφορολόγητο πάνω από τις 9.000 ευρώ αντί των 5.000 που ήταν μέχρι σήμερα.
4) Μειώνεται κατά 100 εκ. ευρώ η συνολική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Το 90% μισθωτών και συνταξιούχων απαλλάσσεται, λίγο ή πολύ, από σημαντικό μέρος των φορολογικών βαρών. 
5) Θεσπίζεται μηνιαίο εισόδημα  40 ευρώ για κάθε παιδί. Οφέλη για 890.000 οικογένειες.
6) Μειώνεται η φορολογία για τα άτομα με αναπηρία.
7) Ενισχύεται η επιχειρηματικότητα με τη μείωση από 40% σε 32% της συνολικής επιβάρυνσης για τις εταιρείες. 
8) Τα λεγόμενα ‘μπλοκάκια’ δεν μπαίνουν στην κλίμακα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά φορολογούνται ως μισθωτοί. 

Ο ανορθολογικός  καταμερισμός των φορολογικών βαρών δημιουργούσε το αίσθημα της αδικίας ανάμεσα στις φορολογούμενες κατηγορίες.  

Στοιχεία του 2011 αποτυπώνουν με σαφή τρόπο την άνιση επιβάρυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. 

Συγκεκριμένα, από τις 5.681.000 φορολογικές δηλώσεις που κατατέθηκαν, οι 3.600.000 υποβλήθηκαν από μισθωτούς και συνταξιούχος, ενώ οι 2.085.000 από ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες, εμπόρους, βιομήχανους, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα και αγρότες.

Είναι αντιληπτό από όλους μας μέσα σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα ότι, δεν μπορεί να συνεχιστεί,  πάνω από 1.160.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες και πάνω από 216.000 έμποροι και βιομήχανοι να δηλώνουν εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ και να μην συνεισφέρουν τίποτα στα δημόσια έσοδα ενώ το βάρος τους το αναλαμβάνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.     

Οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουμε θέσει δεν πρέπει και δεν είναι πλέον δυνατό να εξυπηρετηθούν από μεμονωμένες κατηγορίες. 

Οι εν λόγω φορολογικές ρυθμίσεις εξασφαλίζουν δικαιότερη αντιμετώπιση και για αδύναμες κοινωνικές ομάδες,  όπως αυτή των ανέργων, που την περσινή χρονιά το ισχύον φορολογικό τους οδήγησε να πληρώσουν φόρο έως και 500 ευρώ.

Μπαίνει τέλος στην ατιμωρησία όσων φοροδιαφεύγουν, οι οποίοι θα ελέγχονται και θα οδηγούνται απευθείας στη δικαιοσύνη. 

Καταπολέμηση  της φοροδιαφυγής, όπου αυτή εμφανίζεται.

Δεν στήνουμε ένα κράτος-αστυφύλακα, δεν είναι η πρόθεση μας αυτή. 
Θέτουμε όμως τα θεμέλια και προχωράμε σ’ εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν ένα κράτος αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και με διαφάνεια. 
Θωρακίζουμε τους θεσμούς και αποκαθιστούμε τις χρόνιες αδικίες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι, κάθε απόφαση που αφορά τα οικονομικά της χώρας δεν έχει να κάνει μόνο με αριθμούς και υπολογισμένα ποσοστά,
όλοι γνωρίζουμε, ότι είναι ταυτόχρονα και απόφαση πολιτική και κοινωνική. 

Πιστεύω ότι, αυτές οι ρυθμίσεις είναι το πρώτο βήμα στη λογική μιας ριζικής αλλαγής του φορολογικού και έχουν τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν 
ότι οι αδικίες του παρελθόντος αίρονται.

Εξαλείφουν τις αντιπαλότητες μεταξύ φορολογούμενων, οι οποίες είχαν σοβαρές επιπτώσεις στη συνοχή της κοινωνίας και στο αίσθημα δικαίου.

Σας ευχαριστώ. 


 Σας παραθέτουμε το link από το βίντεο της τοποθέτησης 

www.youtube.com/watch?v=KYOePgm2gTc&feature=youtu.be 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...