Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ "ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ".

Εμπόριο ναρκωτικών στο «Δρόμο του Μεταξιού»

Στο «σκοτεινό» ίντερνετ ανθεί μια άκρως μυστική αγορά...

Οι διακινητές ναρκωτικών, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσουν τη διευκόλυνση αλλά και ασφάλεια της παράνομης δραστηριότητας.

Ο «Δρόμος του Μεταξιού» (Silk Road), εξασφαλίζει την πρόσβαση στο δίκτυο αγοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών μέσω διαδικτύου. Μόνο που για να τον βρει κανείς, δεν αρκεί απλά να τον αναζητήσει στο Google, καθώς οι μηχανές αναζήτησης δεν πρόκειται να δώσουν κανένα αποτέλεσμα.

Το δίκτυο εμπορίας ονομάζεται «Darknet» και η είσοδος σε αυτό γίνεται τρόπους που εξασφαλίζουν την ανωνυμία του χρήστη, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η «Ελευθεροτυπία». Το ίδιο σύστημα,μάλιστα,  χρησιμοποιούσαν οι Ιρανοί ακτιβιστές για να επικοινωνούν αλλά και οι Κινέζοι για να παρακάμπτουν τη λογοκρισία. 

Με την είσοδο στο σύστημα, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια αχανή αγορά αγοραπωλησιών, όπου ο έλεγχος και οι κανόνες απουσιάζουν και κυριαρχεί η ανωνυμία. Ο «Δρόμος του Μεταξιού» θυμίζει το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει φωτογραφίες των «αγαθών», τις τιμές τους, το χρόνο παράδοσης και άλλες λεπτομέρειες.

Στο «Δρόμο του Μεταξιού» πέρα από ναρκωτικά, μπορεί κανείς να βρει πλαστά διαβατήρια και πορνογραφικό υλικό. Όσο για την πληρωμή, αυτή γίνεται με το ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin προκειμένου και πάλι να εξασφαλιστεί η ανωνυμία. Η αποστολή των προϊόντων στον αγοραστή, γίνεται με διακριτικότητα και αφού ο έμπορος εξασφαλίσει ότι δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Ο όγκος των συναλλαγών στο πρώτο εξάμηνο του 2012 έφτασε το 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου του Πιτσμπεργκ. 




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...