Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΚΕ: " ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ".




ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : «Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης» 

Αιτιολογική Έκθεση
     Η συγκυβέρνηση ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 11,9 δισ. ευρώ με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύ-νοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης, σε συνδυασμό και με την ακόμη μεγαλύτερη φοροεπιδρο-μή, όπως προκύπτει από την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος για το 2012, της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα ακίνητα.
    Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να προχωρήσει, όπως προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, από τον Οκτώβρη στην περαιτέρω αύξηση του συντελεστή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο και στην πλήρη εξομοίωσή του με εκείνο του πετρελαίου κίνησης. Πρόκειται για ενέργεια, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη αύξηση στην τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οδηγώντας επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην πλήρη αδυναμία προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης και αντιμετώπιση των συνεπειών του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
    Με την παρούσα τροπολογία, προτείνεται να ακυρωθεί η προβλεπόμενη εξομοίωση των συντελεστών του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτούς του πετρελαίου κίνησης και γενικότερα η κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Τα άρθρα της τροπολογίας :

ΑΡΘΡΟ 1: Ακυρώνεται η πρόβλεψη του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 για την περαιτέρω αύξη-ση από τον Οκτώβρη του 2012 του συντελεστή στο πετρέλαιο θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο και η εξομοίωσή του με εκείνον του πετρελαίου κίνησης.

ΑΡΘΡΟ 2: Προτείνεται η πλήρης κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

                                                                                                   Οι βουλευτές του ΚΚΕ
                                                                                                       Ελένη Γερασιμίδου
                                                                                                  Νίκος Καραθανασόπουλος 
                                                                                                  Θεοδόσης Κωνσταντινίδης 
                                                                                                         Γιώργος Λαμπρούλης  
                                                                                                             Νίκος Μωραΐτης 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.




Θέμα : Ξεκληρίζεται  η κτηνοτροφία  από  την  αύξηση  των  ζωοτροφών
Αν και εισάγουμε ζωοκομικά προϊόντα αξίας περίπου 2 δις. ευρώ το χρόνο τη στιγμή που μπορούμε να τα παράγουμε, όχι μόνο δεν αναπτύσσεται η κτηνοτροφία, αλλά καταρρέει. Οικονομικό αδιέξοδο και πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν χιλιάδες καταχρεωμένοι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης στο κόστος παραγωγής και της ταυτόχρονης, για ακόμα μια χρονιά, μείωσης τιμής παραγωγού σε κρέας και γάλα, χωρίς να μειώνονται ταυτόχρονα οι τιμές στην κατανάλωση. Η παραγωγή στο γάλα έχει μειωθεί, λόγω αδυναμίας των παραγωγών να ανταποκριθούν στο κόστος των ζωοτροφών. Τα ζώα υποσιτίζονται, ταΐζονται ίσα-ίσα για να ζήσουν. Μερικοί κτηνοτρόφοι πουλάνε τα κοπάδια τους σε Λιβύη, Τουρκία, αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν. Βέβαια κερδισμένοι είναι οι εμποροβιομήχανοι που αυξάνουν τα κέρδη τους και χαμένοι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι και οι καταναλωτές που τους εκμεταλλεύονται.
Πιο ειδικά, για τις ζωοτροφές, που συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής κατά 60%-70%, η τιμή τους έχει αυξηθεί για συνεχόμενη χρονιά πάνω από 50%. Αυτό εντείνεται αφού διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας η παραγωγή ζωοτροφών είναι μειωμένη, η τιμή τους έχει αυξηθεί και για την Ελλάδα υπάρχει κίνδυνος εξαγωγών τους, αν και χρειάζονται στην εγχώρια κατανάλωση.
Η εμπορία των ζωοτροφών μονοπωλείται από το καρτέλ εμπόρων, που μάλιστα εμφανίζουν τεχνητή έλλειψη , αξιοποιώντας τις διεθνείς συγκυρίες ξηρασίας και μειωμένης παραγωγής στο καλαμπόκι κ.ά, για να αυξήσουν ακόμα πιο πολύ τις τιμές και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των κτηνοτρόφων. Απαιτούν και πληρώνονται τοις μετρητοίς ή με επιταγές δύο μηνών οπότε και οι τιμές των ζωοτροφών είναι υψηλότερες. Την ίδια ώρα οι κτηνοτρόφοι δίνουν τα προϊόντα τους με ανοιχτή τιμή ή σε τιμές μικρότερες των περσινών, με πολύμηνες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους.
Στην αύξηση του κόστους παραγωγής έχει συμβάλει όχι μόνο η έλλειψη προστασίας των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τη ληστρική εκμετάλλευση των εμποροβιομήχανων, αλλά και η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, την αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και συνολικά των καυσίμων, την αύξηση στην εισφορά του ΕΛΓΑ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΟΓΑ, την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση που επιβαρύνει τον κτηνοτρόφο, την κατάργηση του ΕΛΟΓΑΚ, τις έκτακτες φορολογήσεις, τα προβλήματα με τις άδειες λειτουργίας σταυλικών εγκαταστάσεων, τα χρέη και η έλλειψη ρευστότητας κ.ά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός  :
Τι μέτρα θα πάρει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, προγραμματίζοντας αύξηση της παραγωγής ποιοτικών και φτηνών ζωοτροφών για την ικανοποίηση των εγχώριων αναγκών, τη βελτίωση των μόνιμων βοσκοτόπων, την  κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και τα άλλα αγροτικά εφόδια καθώς και τον έλεγχο της κερδοσκοπίας στους εμπόρους; Αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα των κτηνοτρόφων για απαγόρευση των εξαγωγών καλαμποκιού.
Αν σκοπεύει: α) Να επιδοτήσει την αγορά των ζωοτροφών, προκειμένου να ενισχυθεί η κτηνοτροφική παραγωγή, αφού η χώρα μας είναι ελλειμματική  και β) Να πάρει μέτρα για τις απαράδεκτες χαμηλές τιμές από το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών και των πολύμηνων καθυστερήσεων αποπληρωμής προς τους κτηνοτρόφους, καθώς και να ζητήσει τη διαγραφή χρεών των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Η βουλευτής του ΚΚΕ
Διαμάντω Μανωλάκου

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.



 Οι λαχανοντολμάδες φτιάχνονται σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Στην Ασία τους γεμίζουν συνήθως με θαλασσινά, τόφου και μανιτάρια, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τα γεμίζουν με χοιρινό κιμά και χρησιμοποιούν λάχανο τουρσί για να τους τυλίξουν, στην Σουηδία και στην Φινλανδία τους φτιάχνουν μεγαλύτερους και χρησιμοποιούν γάλα, μοσχάρι και μαγειρεμένο ρύζι στην γέμιση..  
Φυσικά οι δικοί μας είναι οι καλύτεροι,  δεν θα ξεχάσω ποτέ το ύφος ενός Σέρβου όταν του έδωσα να δοκιμάσει απο τους δικούς μας λαχανοντολμάδες χαχα! Περίμενε να είναι ξινοί και πικάντικοι απο το τουρσί λάχανο και του ήρθε η γλύκα του φρέσκου!.. Αιφνιδιάστηκε!
Εχω κάνει πολλές φορές λαχανοντολμάδες με την κλασσική συνταγή της γιαγιάς και της μαμάς μου αλλά τις προηγούμενες μέρες είδα τον Ακη στο Mega Πρωινό να μαγειρεύει λαχανοντολμάδες κάπως διαφορετικά, χρησιμοποιώντας πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές και είπα να τους δοκιμάσω.. Πραγματικά ήταν πολύ νόστιμοι και σας προτείνω να τους δοκιμάσετε..
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε βήμα βήμα πεντανόστιμους και εύκολους λαχανοντολμάδες?

Υλικά


1 μέτριο λάχανο μαλακό και αφράτο ( αυτά που είναι πλατιά και όχι πολύ στρογγυλά είναι συνήθως αφράτα, παρολαυτα να σας πώ ότι εδώ εγώ δεν είχα πολλές επιλογές και αγόρασα σφιχτό. Όλα πήγαν καλά και δεν είχα πρόβλημα)
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
150 γρ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι κύμινο 
Ξύσμα απο 1/2 λεμόνι 
Αλάτι - Πιπέρι 
Για τον πάτο της κατσαρόλας και τον ζωμό
2 καρότα σε χοντρές φέτες
2 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 δαφνόφυλλα 
2 κούπες νερό 
1 φλιτζανάκι του Ελληνικού ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
3 κρόκους αυγών
1 λεμόνι (ανάλογα το γούστο σας.)
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι 
Αλάτι - Πιπέρι


Διαδικασία


Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων ξεκινάμε πρώτα με το λάχανο, κόβουμε με ενα μαχαίρι γύρω γύρω και βαθιά το κοτσάνι του λάχανου και το αφαιρούμε. Θα πρέπει να προσέξουμε να αφαιρέσουμε καλά και σε βάθος το κοτσάνι ώστε να μην κολάνε τα φύλλα στο κέντρο.


Το τυλίγουμε καλά μια δυο φορές με μεμβράνη και το βάζουμε στον φουρνο μικροκυμμάτων στη μέγιστη ένταση για 15 λεπτά. Το βγάζουμε με γαντάκια και το αφηνουμε μέσα στην μεμβράνη τουλάχιστον 10 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε την μεμβράνη και τα φύλλα θα βγαίνουν ένα ένα.
Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ, ετοιμάζουμε την γέμιση για να δέσουν τα αρώματα. 
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λαδάκι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το ξύσμα, τον μαιντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κύμινο, και ζυμώνουμε καλά βρέχοντας τα χέρια μας.


Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμμάτων δεν μασάμε και προχωράμε στον παραδοσιακό τρόπο ο οποίος μπορεί να είναι ελαφρώς χρονοβόρος αλλά δεν είναι δύσκολος.
Βάζουμε το λάχανο (αφου έχουμε βγάλει το κοτσάνι)  σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει με την τρύπα του κοτσανιού προς τα κάτω και το αφηνουμε να βράσει 10 λεπτά.


Στα 10 λεπτά το γύρίζουμε απο την άλλη πλευρά ωστε να μαλακώσει και η πάνω πλευρά.


Μετράμε 5 λεπτά και  με δυο πιρουνια ή μία "πιάστρα" αφαιρουμε ένα ένα τα φύλλα αφηνωντάς τα σε ενα σουρωτήρι


Αφου αφαιρέσουμε καμιά δεκαριά φύλλα θα δούμε ότι δεν θα ξεκολάνε απο την τρύπα τόσο εύκολα, και σε αυτο το σημείο θα ξαναγυρίσουμε το λάχανο με την τρύπα προς τα κάτω και θα περιμένουμε μερικά λεπτά. Το ξαναγυρνάμε και συνεχίζουμε την διαδικασία. Οταν βλεπουμε ότι είναι αρκετά σκληρό το κέντρο τους, γυρίζουμε το λάχανο να βράσει λίγο ακόμη και να μαλακώσει.
Θα χρειαστεί να το γυρίσουμε 3 ίσως 4 φορές..
Αφου έχουμε τελειώσει με το λάχανο ξεκινάμε να κόψουμε τα φύλλα μας, να αφαιρέσουμε τα χοντρά κομμάτια ωστε να αρχίσουμε το γέμισμα. Αφαιρούμε εντελώς το κεντρικό κομμάτι του κάθε φύλλου.


Αυτο το χοντρό κομμάτι θα το στρώσουμε στον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας. Αφου καλυφθεί ο πάτος, προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο ή σέλερι, τα σκόρδα και τις δάφνες. 



Στην συνέχεια σκεπάζουμε και πάλι με χοντρά φύλλα και κομμάτια απο το λάχανο. Αυτη η τεχνική θα βοηθήσει τον ζωμό στον οποίο θα βράσουν οι λαχανοντολμάδες και θα τους νοστιμίσει πολύ.


Ξεκινάμε να τυλίγουμε τους ντολμάδες μας, κόβωντας το φύλλο ανάλογα πόσο μεγάλους τους θέλουμε. Συνήθως ένα μέτριο φύλλο βγάζει 3-4 λαχανοντολμάδες. Δείτε το τύλιγμα...




Τοποθετουμε κυκλικά και σφιχτά τους ντολμάδες στην κατσαρόλα. Αν μας βγουν περισσότεροι απο όσοι χωράνε σε μία σειρά, προσθέτουμε τους υπόλοιπους απο πάνω σε δεύτερη σειρά.



Απο πάνω βαζουμε και πάλι απο τα χοντρά κομμάτια και τα χοντρά φύλλα του λάχανου και σκεπάζουμε με ένα πιάτο.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπάστουν οι λαχανοντολμάδες.


Σκεπάζουμε με κάπάκι και μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμοι, αφαιρουμε με την πιάστρα το πιάτο και τα φύλλα απο πάνω.


Γέρνουμε την κατσαρόλα και κρατάμε στην άκρη όσο μπορούμε απο τον ζωμό.


Πάμε στο αυγολέμονο. Ο Άκης χρησιμοποίησε μία ανοξείδωτη μπασίνα, την έβαλε πάνω απο την κατσαρόλα με τους ντολμάδες (σαν μπεν μαρι δηλαδή) και χτυπούσε το αυγολέμονο προσθέτωντας κάθε φορά που σφίγγει το μείγμα και ζωμό. Στο τέλος  πρόσθεσε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα.
Εγώ δεν έχω μπασίνα και χτυπησα τους κρόκους με το λεμόνι, αλατάκι, πιπεράκι, και σιγά σιγά πρόσθετα τον ζεστό ζωμό που κράτησα.


Στην συνέχεια το έριξα στο φαγητό και το άφησα να πάρει μια δυο βράσεις σε χαμηλή φωτιά.



Τους άφησα λίγο να νοστιμίσουν και τους σερβίρισα..



Καλή Όρεξη!!!




ΠΗΓΗ...http://eri-captaincook.blogspot.gr

" Η ΚΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ.


Ο Chucky, η σατανική κούκλα που κατάφερε να κάνει τα παιδιά να ρίχνουν μια κλεφτή ματιά στα παιχνίδια τους πριν πέσουν για ύπνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη....


Μετά τη μεγάλη απουσία του από τις κινηματογραφικές αίθουσες, ο Chucky, γνωστός και ως Κούκλα του Σατανά, κάνει splatter comeback με την έκτη ταινία της σειράς. Ο serial killer ζωντανεύει και σκορπά το θάνατο, όπως εξάλλου κάνει από το 1988, με την "γέννησή" του στην ταινία Child's Play.

Το "Curse of Chucky" αναμένεται το 2014, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, ενώ θα πρωταγωνιστούν οι Fiona Dourif (True Blood), A Martinez (Longmire), και Brennan Elliott (The 4400).

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Don Mancini, που είναι και ο δημιουργός του ήρωα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα είναι και η τελευταία ταινία της "Κούκλας του Σατανά".

Η υπόθεση πάντως δε διαφέρει πολύ από τις προηγούμενες ταινίες. Ίσως η διαφορά είναι ότι ο Chucky μεγάλωσε και επιστρέφει με... ορεξούλες.

Στο "Curse of Chucky" η Nica θρηνεί για τον χαμό της μητέρας της, μαζί με την αδερφή της, Barb που έρχεται στην πόλη με την οικογένειά της για να της συμπαρασταθεί. Όσο οι αδερφές ασχολούνται με τις εκκρεμότητες που άφησε η μητέρα τους, η κόρη της Barb βρίσκει παρέα σε μια κούκλα, τον Chucky, που έχει όρεξη για εγκλήματα.

Αναμένουμε το trailer πολύ σύντομα... Μέχρι τότε ας θυμηθούμε την τελευταία ταινία, Seed of Chucky.

 _____________________________________________________ΠΗΓΗ...__http://topeiraxtiri.blogspot.gr__________

ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ: ΠΟΣΟ (ΑΝΘ)ΥΓΙΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ?


«Δώσε μου ένα φιλάκι
να σού δώσω σακουλάκι
που 'χει χίλιες δυο καρδούλες
τραγανές και νοστιμούλες!»

Από διαφημιστικό σποτάκι για...
το σνακ «Καρδούλες» της Best Foods, 1985 
Δρακουλίνια, Πακοτίνια, Extra, Φουντούνια, Pizza Mexicana, Pac Man, Τι & Τι, Πιτσίνια, 3D, Lotto Crunch. Κοινή ονομασία: "Γαριδάκια". Η κάθε γενιά είχε και τα δικά της, ανεξαρτήτως ονόματος, όμως ίδιας «φιλοσοφίας» πλασαρίσματος. Ελκυστικές συσκευασίες και διαφημιστικά σποτάκια στην τηλεόραση, ακόμα πιο ελκυστικές γεύσεις και ομηρικές μάχες με τους γονείς για να μας τα αγοράσουν. Η αλήθεια είναι πως δεν είχαν και (τόσο) άδικο. Τα πεντανόστιμα αυτά σνακ έχουν κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για τα ανθυγιεινά συστατικά τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να απαγορευτούν δια ροπάλου από την διατροφή μας.


Οι «κενές» θερμίδες χορεύουν… τρανς 
Όχι, τα γαριδάκια δεν περιέχουν θερμίδες που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε. Το αντίθετο. Όπως εξηγεί η Αλεξάνδρα Δαμβουνέλη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος «Έχουν πολύ μικρή, αν όχι μηδαμινή θρεπτική αξία, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε θερμίδες, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε λίπος. Ενώ, δηλαδή, δίνουν την ίδια ενέργεια με άλλα τρόφιμα, δεν προσφέρουν στον οργανισμό απαραίτητα συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα». Για αυτόν ακριβώς τον λόγο μάλιστα, οι διατροφολόγοι τα κατατάσσουν στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας. 

Ένα από τα συστατικά τους για το οποίο έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί είναι τα τρανς λιπαρά οξέα (θα τα δείτε να αναγράφονται ως «μερικώς υδρογωνομένα λίπη», τα οποία όχι μόνο ανεβάζουν την ολική και την “κακή” LDL χοληστερόλη, αλλά κατεβάζουν και την “καλή” HDL χοληστερόλη. Η «κακή» χοληστερόλη όπως είναι γνωστό προκαλεί στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών, ενώ η «καλή» προστατεύει τα αγγεία από αθηρωμάτωση. Στις αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία τέλος, προστίθεται η αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα, όπως επίσης και των φλεγμονών στις αρτηρίες. 

«Είναι τρόφιμα φτωχά σε φυτικές ίνες, των οποίων τα οφέλη για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τη διατήρηση της ευγλυκαιμίας στον οργανισμό είναι γνωστά. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες τα καθιστά επίσης τρόφιμα με χαμηλή ικανότητα κορεσμού. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδιότητάς τους, είναι η αυξημένη όρεξη μετά από μικρό χρονικό διάστημα και η συμβολή τους, μαζί με τα αναψυκτικά και τους χυμούς, στο ανησυχητικό φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Παπαμίκος, Νοσοκομειακός Διαιτολόγος.

Τα «Ε» και το αλάτι 
Αν για κάτι πάντως αγαπούσαμε στην παιδική μας ηλικία (και τώρα) τα γαριδάκια, αυτό ήταν η χαρακτηριστικές πικάντικες γεύσεις τους, αποτέλεσμα της προσθήκης ικανής ποσότητας αλατιού και βελτιωτικών γεύσης. Το αλάτι, σύμφωνα με τους ειδικούς δυσκολεύει τη νεφρική λειτουργία, ενώ η υπερβολή στη χρήση του μπορεί να οδηγήσει αργότερα στην υπέρταση. 

Όσον αφορά τα βελτιωτικά γεύσης , γνωστά και ως «Ε», αποτελούν ουσίες εγκεκριμένες μεν, επικίνδυνες δε για την εμφάνιση προβλημάτων στην υγεία του παιδιού, ιδίως όταν αυτά τα προϊόντα καταναλώνονται τακτικά. «Πολλά τέτοια προσθετικά έχουν κατά καιρούς ενοχοποιηθεί για διάφορα προβλήματα υγείας σε παιδιά, όπως υπερκινητικότητα, αλλεργίες, άσθμα και ερυθήματα», λέει η κ. Δαμβουνέλη. 

Όπως μάλιστα αναφέρει έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα γαριδάκια – πατατάκια με διάφορες γεύσεις περιέχουν «Ε» των οποίων η χρήση έχει απαγορευθεί σε ορισμένες χώρες, όπως Ε612, Ε627, Ε631 και Ε635. Ειδικότερα η Ε612 (αναγράφεται ως «Monosodium glutamate» στην συσκευασία) που χρησιμοποιείται ως ενισχυτής γεύσης, μπορεί να προκαλέσει από εξανθήματα ως και σοβαρές βλάβες του νευρικού συστήματος. Δείτε εδώ αναλυτικά όλη τη λίστα με τα «Ε». 

Σας έπεσε το σακουλάκι από τα χέρια; Δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατείστε, καθώς και σε αυτό το θέμα επιβεβαιώνεται η ρήση… 

Παν μέτρον άριστον 
Ναι, τα κάθε λογής γαριδάκια είναι περιττές θερμίδες, ναι αρκετά από αυτά μπορεί να περιέχουν ουσίες που εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον οργανισμό, ιδιαίτερα των παιδιών. Ναι, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού βλάπτει. Όμως, όπως και οτιδήποτε «ανθυγιεινό» στη διατροφή μας, έτσι και τα σνακ αν καταναλωθούν με μέτρο δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία. 

«Η απαγόρευση μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση», λέει η κ. Φωτεινή Κοκκίνου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, «γι’ αυτό πάντα είναι σημαντικό να τονίζουμε όχι πως ένα τρόφιμο είναι βλαβερό, αλλά πως θα πρέπει να το τρώμε σε μικρότερη ποσότητα. Επίσης, ένα τρόφιμο δεν σημαίνει πως είναι επικίνδυνο επειδή περιέχει ‘Ε’. Άλλωστε ανάμεσα στα ‘Ε’ είναι και το Ασκορβικό Οξύ, δηλαδή η Βιταμίνη C».





ΠΗΓΗ...in2life.gr


ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ?




Τις προάλλες διαβάζοντας μια αθηναϊκή εφημερίδα διάβασα ένα άρθρο το οποίο με εξέπληξε και σας το μεταφέρω για να μοιραστείτε μαζί μου ...
τα συναισθήματα που αποκόμισα από αυτή την εμπειρία.
Είδα ένα όνειρο ότι πήρα συνέντευξη από τον Θεό.
- Θες λοιπόν να σου δώσω συνέντευξη; ρώτησε ο Θεός.
- Αν σας περισσεύει χρόνος, απάντησα.
- Ο Θεός χαμογέλασε: ΄Έχω μια ημέρα και μια αιωνιότητα. Τι ερωτήσεις σκέφτεσαι να μου κάνεις;
- Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;
- ΄Ότι ζουν σαν να μην πρόκειται να πεθάνουν ποτέ και πεθαίνουν σαν να μην έζησαν καθόλου! ΄Ότι χάνουν την υγεία τους προσπαθώντας να βγάλουν λεφτά και ύστερα χάνουν τα λεφτά για να ξαναβρούν την υγεία τους! ΄Ότι βιάζονται να βγάλουν την παιδικότητά τους, θέλουν να μεγαλώσουν γρήγορα και ύστερα παρακαλούν να ξαναγίνουν παιδιά! ΄Ότι με το να αγχώνονται για το μέλλον τους λησμονούν το παρόν τους, κι έτσι δε ζουν ούτε το μέλλον ούτε το παρόν!
- Ο Θεός πήρε το χέρι μου στο δικό του, μείναμε για λίγο σιωπηλοί και μετά ρώτησα Ως Πατέρας όλων των ανθρώπων, ποια τα μαθήματα ζωής που θα θέλατε να μάθουν τα παιδιά σας;
- Να μάθουν ότι δεν μπορούν να αναγκάσουν τους άλλους να τους αγαπήσουν!! Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να γίνουν άξιοι να αγαπηθούν1
- Να μάθουν ότι δεν μετράνε περισσότερο τα πράγματα, αλλά οι άνθρωποι που έχουμε στη ζωή μας! Να μάθουν ότι δεν ωφελεί να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους! Να μάθουν ότι πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει τα περισσότερα, αλλά αυτός που χρειάζεται τα λιγότερα!
- Να μάθουν ότι μέσα σε ελάχιστες στιγμές μπορείς να ανοίξεις στον άλλον πληγές που χρειάζονται χρόνια πολλά να τις γιατρέψεις! Να μάθουν τ συγχώρεση συγχωρώντας. Να μάθουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους αγαπούν πραγματικά, που όμως δεν ξέρουν πώς να δείξουν ή να εκφράσουν τα αισθήματά τους!
- Να μάθουν ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν τα πάντα εκτός από την ΕΥΤΥΧΙΑ!
- Να μάθουν ότι δύο άνθρωποι μπορεί να κοιτούν το ίδιο πράγμα και να βλέπουν δύο διαφορετικά πράγματα! Να μάθουν ότι δεν φτάνει πάντα να σε συγχωρούν οι άλλοι, πρέπει να μπορείς να συγχωρείς κι ο ίδιος τον εαυτό σου!. Και να μάθουν ότι για τα παιδιά μου θα είμαι πάντα ΕΔΩ!

ΠΗΓΗ...http://www.aggouria.gr



ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 2 ΕΥΡΩ.


Τρεις χιλιάδες πολίτες έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα το βιβλίο διαμαρτυρίας για την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου να αναθέσει την υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, επιβαρύνοντας τους ασθενείς με το κόστος της κλήσης που θα ανέρχεται στα 2 ευρώ ανά ραντεβού.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα συλλογή υπογραφών κατά της απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου και σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι η συλλογή υπογραφών συνεχίστηκε μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ με την υποστήριξη του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Ελευθερία Νικολιδάκη, το βιβλίο διαμαρτυρίας υπέγραψαν 2.500 πολίτες ενώ οι υπογραφές που έγιναν ηλεκτρονικά έφτασαν τις 500. Το σύνολο των υπογραφών μαζί με ενημερωτικό κείμενο κατατέθηκαν στη συνέχεια στη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ.



ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ...


Νικημένος...
Μία Ελλάδα κολλημένη στις οθόνες των τηλεοράσεων να ακούει για παράκτιες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς ίσα με τον προυπολογισμό της Ελλάδας.

Πολιτικοί όλων των τάξεων και όλων των παρατάξεων. 

Πολιτικοί που έχουν βολέψει τα 30 τους, τα 40 τους, τα 50 τους, τα 60 τους και τον οικογενειακό τους τάφο.

Πολιτικοί που ψάχνουν έναν πατέρα εθνάρχη και πολιτικοί που ψάχνουν μία υποψία αριστερού κυττάρου στο γενεαλογικό τους δέντρο, για να δικαιολογήσουν την βουλευτική τους έδρα.

Από κάτω ένας λαός ζει σε μία άλλη γη. Στην Γη των Ψυχοφάγων. Η υποψία περηφάνιας που μπορεί να είχε ο καθένας γκρεμίζεται από τον πιο ρηχό γκρεμό του πλανήτη: τον ενδιάμεσο. Το ανθρωποειδές που σε συνδέει με την εξουσία και που θα σε βοηθήσει να «τρυπήσεις» τιμολόγια, να σου βρει «πόρτα» για την επιδότηση, να δώσει μία θέση στο παιδί σου για το δημόσιο.

Το πολιτικό μας Εγώ είναι πλέον χωρισμένο στα δύο: στην υπερηφάνεια και στην επιβίωση. Αυτός ο λαός δεν έχει πλέον σύντροφο να κατέβει στο δρόμο και έχει αφήσει τον εαυτό του έξω από την κρεββατοκάμαρα γιατί δε μπορεί να ονειρεύεται πια.

Λιγδοπλυμμένα ανθρωπάκια περνούν κάθε μέρα από τα «παράθυρα» των τηλεοράσεων λέγοντας κάθε ασυναρτησία τους κατέβει. Λογαριασμοί διοικητών οργανισμών, υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων, μοσχοπλυμμένων δημοσιογραφίσκων, συζύγων πολιτικών που φαντάζουν σαν την προίκα της πριγκήπισσας Σοφίας, γίνονται στα αφτιά του λαού κινέζικο βασανιστήριο.

Αποσβολωμένοι και χωρίς καμία επιλογή αντίδρασης βλέπουμε το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου μας και αντί να κλείσουμε την τηλεόραση, κλείνουμε το κλιματιστικό μήπως και μειώσουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ.Και εκεί που θέλεις να νιώσεις ίσος με τον συνδικαλιστή που επιτίθεται στον πολιτικό on air υπερασπιζόμενος τα δικά σου δικαιώματα, βλέπεις στα μάτια του την κρυμμένη επιθυμία για το βουλευτιλίκι και θέλεις να γίνεις αντάρτης για μια φορά στην ζωή σου. Να πάρεις τα βουνά, να πάρεις ένα όπλο και να ουρλιάξεις για την περηφάνεια που έχεις ακόμη μέσα σου.

Μα ξαφνικά θυμάσαι ότι αυτή την περηφάνεια την «πούλησες» το πρωί σε έναν υπάλληλο για να μειωθεί το πρόστιμο της εφορίας για να μη χάσεις το σπίτι σου. Κάνεις πίσω... φοράς τις πιτζάμες που αγόρασες στο συνοικιακό κινέζικο εμπορικό, τις παντόφλες που πήρες μόλις 3 ευρώ μετά από μισή ώρα παζάρι, ζεσταίνεις να φας τις μπριζόλες με μόνο 4 ευρώ το κιλό από το μεγάλο super market που ήρθε στην γειτονιά, κοιτάς τον έρωτα της ζωής σου να αποκοιμιέται κατάκοπος στην τιμή ευκαιρίας πολυθρόνα που αγόρασες πρόπερσι και βάζεις το παιδί σου στην κούνια που αγόρασαν οι γονείς σου με 12 μηνιαίες δόσεις.

Είναι η στιγμή της κάθε μέρας που νιώθεις λαός, δηλαδή νικημένος.


Simple Man





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΙΒΟΣ: H KENOTHTA ΜΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.


           

ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ.

Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να αποθεώνουμε ό, τι κατακρίνουμε και να κατακρίνουμε ό, τι αποθεώνουμε χωρίς συναίσθηση της ιδιάζουσας ψυχοπαθολογίας που αυτή η παλινδρόμηση κρύβει. Ειδικά σε ό, τι αφορά τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, οι Έλληνες ενθουσιάζονται εύκολα με το φανταχτερό μάρκετινγκ, φανατίζονται ασυλλόγιστα με το κενό περιεχόμενό του και με την πάροδο των ετών κατοχυρώνουν μια αξιοθαύμαστη πνευματική σύγχυση, μεταβαίνοντας από τη νεογιλή αφέλεια στις ενήλικες τύψεις.  Η ειλικρίνεια, πάντως, ελλείπει από κάθε φάση της αισθητικής εξέλιξης. Το λάθος γίνεται με τρανταχτή βλακεία, η μετάνοια επέρχεται με εκκωφαντική σιωπή και η επανάληψη του λάθους ολοκληρώνει τον άδοξο κύκλο με πολύβουη θρασύτητα .

Στο παραπάνω πλαίσιο πιστεύω ότι εντάσσεται η καλλιτεχνική σχολή που δημιούργησε ο Φοίβος στην αρχή των 90s. Σε μία χρονική στιγμή που η ελληνική μουσική σκηνή αναζητούσε νέα είδωλα, για να απαλλαγεί από τη ναφθαλίνη των 80s και να βαδίσει προς το millennium με επαναπροσδιορισμένα μουσικολογικά standards, ο Φοίβος κλήθηκε να διαδραματίσει το ρόλο του pop καθοδηγητή, καθορίζοντας το γούστο και το αισθητικό κριτήριο μιας ολόκληρης γενιάς. Και το έκανε, με τον πιο αδυσώπητο τρόπο.

Ο Φοίβος πάντρεψε την ανάγκη του Έλληνα να αυνανίζεται μυρίζοντας το παρελθόν του με την άτεχνη ξενομανία του και δημιούργησε δυο νοθευμένες κατευθύνσεις που ενθουσίασαν το κοινό στο οποίο απευθύνθηκε: Από τη μια, εισήγαγε το αναβαθμισμένο ελαφρολαϊκό τραγούδι, που ήταν όσο μπανάλ έπρεπε για να αρέσει στη μαμά, αλλά αρκούντως πειραγμένο από ενορχηστρωτικής και στιχουργικής πλευράς για να βρει έρεισμα στη νεολαία. Από την άλλη, υλοποίησε την δική του εκδοχή περί σύγχρονης ποπ, δημιουργώντας ένα κακόγουστο αμάλγαμα ξενόφερτης λούπας και εγχώριας παραγωγής, για να συναρπάσει τα νεανικά αυτιά που είτε δεν μπορούσαν, είτε δεν ήθελαν να ανοίξουν το Mtv. Στο τέλος, πέτυχε να διαμορφώσει δυο ισχυρές τάσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές μπλέκονταν και μεταξύ τους με ακόμη πιο σχιζοφρενικό τρόπο από αυτόν που δημιουργήθηκαν, μιας και οι καλλιτέχνες που τις πρέσβευαν ήθελαν να φάνε απ’ όλες τις πίτες.

Η εδραίωση της αυτοκρατορίας του Φοίβου στα μουσικά και όχι μόνο, πράγματα της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη συγκεκριμένων προσώπων στην κορυφή κάθε παραγόμενου είδους, τα οποία καθιερώθηκαν χάρη στη μανιώδη προώθηση γνωστών ομίλων επιχειρήσεων. Από ένα σημείο και μετά δεν επρόκειτο απλώς για προώθηση καλλιτεχνών, αλλά για μαζική προαγωγή ενός συγκεκριμένου lifestyle, γι’ αυτό και η προβολή του έργου του Φοίβου γινόταν τόσο καταιγιστικά και πολυπρισματικά. Το εφήμερο σουξέ κατέκτησε τη συλλογική συνείδηση όχι μόνο ως εύπεπτο καλλιτεχνικό προϊόν, αλλά και ως γενικότερη στάση ζωής. Το υλικό που σε αφθονία παρήγαγε ο Φοίβος έθρεψε ιλιγγιώδη budget εμετικών μπουζουκοπαραστάσεων, συντήρησε τον αυτιστικό πιλότο ραδιοφωνικών σταθμών, γέμισε όπως όπως την προϋπάρχουσα τηλεοπτική ένδεια, γέννησε πρωτογενή τηλεοπτικό πολτό και τελικά χάρισε καριέρες και περιουσίες σε πανομοιότυπες μετριότητες.

Ο Φοίβος δεν είναι ατάλαντος, αλλά έθεσε τις μεγάλες του δυνατότητες στην υπηρεσία της άπειρης επιχειρηματικής απληστίας των νεόπλουτων Ελλήνων μεγαλοπαραγόντων. Μεταμορφώθηκε σε μηχανή παραγωγής ανούσιων ήχων, που ακολουθώντας απαρέγκλιτα μια συγκεκριμένη μουσικολογική μεθοδολογία βύθισαν ένα άμαθο κοινό στο νοσηρό εθισμό και στην απάθεια. Δεν είναι o trash χαρακτήρας των περισσότερων δημιουργημάτων του που έφερε την προβλέψιμη παρακμή του. Το trash, άλλωστε, είναι μια μορφή τέχνης, όταν είναι γνήσιο και ενσυνείδητο. Αίτια της σημερινής κατρακύλας είναι η καταστροφική στασιμότητα στην οποία μοιραία  ο συνθέτης περιήλθε, η οκνηρία της διαρκούς κλωνοποίησης και η ψευδής αίσθηση ασφάλειας που του δημιούργησε η παραμονή στην χειροποίητη γυάλα του.

Η παρακμή της κουλτούρας του Φοίβου μεταφράζεται με κάθε λογιστικό δείκτη καθώς η γενιά που απερίσκεπτα τον εξύψωσε, τον βαρέθηκε με την ίδια ευκολία. Οι δίσκοι του έπαψαν να πουλάνε (στο πλαίσιο της γενικότερης ύφεσης των φυσικών κυκλοφοριών), τα τραγούδια του σταμάτησαν να κάνουν αίσθηση, το mainstream ενδιαφέρον κατακερματίστηκε και εξαπλώθηκε σε διαφορετικές οδούς και οι τραγουδιστές που γαλούχησε έγιναν ένα με την άμορφη μάζα των άπειρων επιλογών. Δεν αμφιβάλλω ότι στη συναυλία του θα υπάρξει κοσμοσυρροή- έχω όμως τις ενστάσεις μου ως προς το κατά πόσο η επιτυχία μπορεί να πιστωθεί στον Φοίβο. Οι ορδές νέων που θα παρευρεθούν στο ΟΑΚΑ ουσιαστικά θα τελέσουν το μνημόσυνο της γραφικής τους εφηβείας, το cult στοιχείο της οποίας είναι και το βασικό τους κίνητρο για να αγοράσουν εισιτήριο. Ό, τι αποθεώθηκε στο παρελθόν, σήμερα αποκηρύσσεται, ακριβώς επειδή έγινε μόδα προτού γίνει αξία. Και εξαιτίας αυτής της καταστροφικής ανακολουθίας, η επετειακή συναυλία του Φοίβου είναι μια θλιβερή ρετροσπεκτίβα και όχι το σύμβολο ενός έργου σε εξέλιξη, όπως μάλλον θέλει να πιστεύει.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ ΑΚΛΟΝΗΤΟ.

alt
Η αγάπη προς τον σύντροφό μας και τα παιδιά μας είναι το πρώτο πεδίο εφαρμογής της εντολής του Κυρίου “ν’ αγαπήσουμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας”. Παρ΄όλα αυτά κάποιες χρηστικές συμβουλές προς τους συζύγους μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου εφαρμογής της εντολής αυτής μέσα στο Γάμο:

Αν θέλεις να διατηρήσεις τον γάμο σου σταθερό και ακλόνητο, αν θέλεις να μην φτάσεις ποτέ στο διαζύγιο, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

[1] Μάθε να εκδηλώνεις την αγάπη στον ή στη σύντροφό σου. Η αγάπη είναι δώρο του Θεού στους συζύγους, για να τους βοηθήσει να στηρίξουν την σχέση τους. Η αγάπη δεν παύει ποτέ να είναι της μόδας ή επίκαιρη. Η τρυφερότητα δεν θεωρείται ταμπού σε κανέναν πολιτισμό. Και ο άντρας και η γυναίκα έχουν ανάγκη να αγαπιούνται μέχρι το τέλος της ζωής τους,, όπως και την ημέρα του γάμου τους. 
[2] Μάθε να ενισχύεις και όχι να καταστρέφεις την αυτοεκτίμησή του ή της συντρόφου σου. Πρακτικά, όλοι μας από καιρό σε καιρό, αναρωτιόμαστε αν αξίζουμε ή όχι. Σε τέτοιες στιγμές τίποτα δεν είναι τόσο καταστροφικό όσο η αποκάλυψη ότι το πρόσωπο, που όφειλε να μας γνωρίζει καλύτερα και να μας αγαπά περισσότερο, είναι αυτό που μας υποτιμά και μας περιφρονεί.

[3] Μάθε να είσαι ευτυχισμένος με αυτά που έχεις. Είναι καλό να ξέρεις πώς να ζεις όταν έχεις αφθονία αγαθών, αλλά είναι καλύτερο να ξέρεις πώς να ζεις όταν στερείσαι. Ποτέ μην προσπαθήσεις να ζεις πολυτελέστερα απ’ ότι σου επιτρέπει το εισόδημά σου, ή ν’ αγοράζεις με πίστωση πέρα από τις δυνατότητές σου. Τα οικονομικά προβλήματα κι η συσσώρευση χρεών δημιουργούν ένταση μέσα στην οικογένεια και μπορεί να οδηγήσουν σε ατέλειωτους τσακωμούς.

[4] Μην παντρευτείς κάποιον ή κάποια με τη σκέψη να τον ή να την αλλάξεις. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ελάχιστος αριθμός ανθρώπων μπορεί να σημείωσε κάποια αλλαγή, απλά και μόνο χάρη στο γάμο τους. Μάθε ν’ αποδέχεσαι και ν΄ αγαπάς τον σύντροφό σου όπως είναι. Αν θεωρείς κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα του ανυπόφορο, τότε φρόντισε να μην προχωρήσεις στο Γάμο. Αν το διαπιστώσεις μετά το Γάμο τότε βρες τρόπο να το ξεπεράσεις με περισσότερη αγάπη.

[5] Να αναζητείτε και να βρίσκετε κοινούς στόχους και κατευθύνσεις. Ζούμε σε μια εποχή που «ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του». Η σύζυγος παίρνει τη δική της κατεύθυνση και ο σύζυγος τη δική του και πουθενά δεν συναντιούνται οι δρόμοι τους. Βρείτε στόχους που μπορείτε να τους επιδιώξετε μαζί. Όχι ο καθένας ξεχωριστά. Και μην ξεχνάτε ο βασικός σκοπός του Γάμου είναι, μέσ΄ απ΄ τη συζυγική αγάπη να προάγουμε την αγάπη μας στον Κύριο.

[6] Μάθετε να συμβιβάζεστε μεταξύ σας. Να μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι γλυκύτερες λέξεις που μπορεί κανείς να προφέρει είναι: «Με συγχωρείς, έκανα λάθος».

[7] Μην επιτρέπετε σε συγγενείς σας να παρεμβαίνουν στα οικογενειακά σας. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε φύγει από τους γονείς σας και προσκολληθεί στον άντρα ή στη γυναίκα σας.

[8] Μάθετε να ανοίγετε την καρδιά σας στον ή στη σύζυγό σας και να λέτε τις σκέψεις σας. Ο πιο σίγουρος δρόμος για το διαζύγιο ονομάζεται δρόμος της σιωπής.

[9] Εμπιστευθείτε την πορεία της οικογένειάς σας σ΄ ένα καλό Πνευματικό. Τα μέλη της οικογένειας είναι καλό να έχουν κοινό Πνευματικό, ώστε να γνωρίζει το οικογενειακό περιβάλλον καλύτερα και να μπορεί να βοηθήσει πιο ουσιαστικά στην εξομάλυνση των πιθανών εσωτερικών προβλημάτων.

[10] Πάρτε το απόφαση ότι ο γάμος σας είναι ένας θεσμός θεοσύστατος και αδιάλειπτος. Το βασικότερο στοιχείο για την επιτυχία ενός γάμου είναι το ανδρόγυνο να βαδίζει στο δρόμο του Θεού. Όταν ο άντρας ζει για το Θεό σύμφωνα με τη διδαχή της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας επηρεάζει όλη την πορεία της οικογένειάς του. Όταν η γυναίκα αγαπά το Θεό με όλη την καρδιά, τη δύναμη και την ψυχή της, τότε συμβάλλει στο στέριωμα της οικογένειάς της. Τα παιδιά θα το βλέπουν, θα το αισθάνονται, θα το ζουν. Οι γείτονες θα το παρατηρήσουν και η Εκκλησία θα τους χαίρεται. 




ΠΗΓΗ...www.agioritikovima.g

ΤΕΣΤ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ?


ΤΕΣΤ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: Μπορείτε να εντοπίσετε το παιδί;
Για δείτε και την επόμενη φώτο...

Ακόμα;;;
Ας το πάρει το ποτάμι....



ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Αρχαιοκάπηλοι «οργώνουν» την Ελλάδα

Αύξηση στις λαθρανασκαφές κατά 25% τα δύο τελευταία χρόνια

Όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στο «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» αλλά και στις λαθρανασκαφές προκειμένου να επιβιώσουν στην Ελλάδα των μνημονίων.

Σε σημερινό δημοσίευμά του το περιοδικό «Επίκαιρα», αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας και του υπουργείου Πολιτισμού, το 2010, το 2011 και τους πρώτους οκτώ μήνες του 2012 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 20% με 25% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη όσον αφορά στις λαθρανασκαφές.

Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για την αναζήτηση θησαυρών έχουν σταθεροποιηθεί στις πέντε με δέκα το χρόνο. Ο αριθμός εκείνων, όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», που αναζητούν χρυσές λίρες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα δίχως να ακολουθούν τη νόμιμη διαδικασία είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στο «κόλπο» και πρώην αρχαιολόγοι!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πίσω από την αύξηση των λαθρανασκαφών και κλοπών αρχαιοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται ακόμη και πρώην συμβασιούχοι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού. 

Δεν είναι τυχαίο, όπως λέει το δημοσίευμα, ότι έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά λαθρανασκαφών ακόμα και σε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους από ανθρώπους οι οποίοι συνεχίζουν το έργο των αρχαιολογικών υπηρεσιών, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως για λείψανα και τάφους.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Γιώργος Τσούκαλης, υποστηρίζει, μιλώντας στα «Επίκαιρα» ότι: «Η κρίση έχει βγάλει πολλούς από τα λαγούμια τους, που προσπαθούν να ξεπουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, σε χαμηλότερες τιμές όμως εξαιτίας της κρίσης»…

Πρόβλημα και οι ερασιτέχνες


Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, δεν είναι οι «επαγγελματίες» αρχαιοκάπηλοι αλλά οι ερασιτέχνες ντόπιοι, οι οποίοι, στην αγωνία τους για επιβίωση, σκάβουν όπου βρουν, αφήνοντας πίσω τους τρύπες και κατεστραμμένα αντικείμενα. 

Ένας «επαγγελματίας», για παράδειγμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν θα αναζητούσε την τύχη του σε βυζαντινό κάστρο, όπως συνέβη πρόσφατα στην Αιτωλοακαρνανία, και δεν θα πίστευε ότι κάτω από οποιουδήποτε λιθοσωρούς θα ανακάλυπτε μυκηναϊκούς τάφους. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ερασιτεχνισμός αρκετών είναι τέτοιος ώστε να αφήνουν στους τόπους του εγκλήματος πλαστικές σακούλες με τα εργαλεία τους και την απόδειξη αγοράς τους, αλλά και άδεια μπουκάλια μπίρας, τα οποία όμως είναι «γεμάτα» με το DNA τους…

«Οι ντόπιοι ξέρουν αλλά δεν μιλούν, γιατί ελπίζουν να επωφεληθούν κάποια στιγμή και οι ίδιοι από το πλιάτσικο», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα. 

Οι λαθρανασκαφείς χρησιμοποιούν και ανιχνευτές μετάλλων, τους οποίους συνήθως προμηθεύονται παρανόμως και μπορεί να στοιχίζουν και 2.200 ευρώ έκαστος.



Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.


Για τους μουσουλμάνους είναι βλασφημία ακόμη και να απεικονίζεται το πρόσωπο του προφήτη Μωάμεθ.

Η ταινία του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού Σαμ Μπάσιλ με τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» ήταν η αφορμή (ή η αιτία, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη. 

Μια ταινία, αποσπάσματα της οποίας έχουν ήδη «ανέβει» στο διαδίκτυο, που εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και εν μέρη χρηματοδοτήθηκε από περίπου 100 Εβραίους δωρητές. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί έγινε ό,τι έγινε σε Λιβύη και Αίγυπτο.



Μόνο που δεν έφταιγε ο άτυχος Κρίστοφερ Στίβενς και οι άλλοι τρεις Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι, που έχασαν τη ζωή τους όταν εξαγριωμένοι Ισλαμιστές εφοδιασμένοι με όπλα επιτέθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, το βράδυ της Τρίτης. Διαδηλώσεις έγιναν και έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο.

Οι ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εικάζουν ότι η επίθεση στη Βεγγάζη δεν αποκλείεται να είχε προσχεδιαστεί αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι μέλη μιας ομάδας ανταρτών με την ονομασία Άνσαρ αλ Σαρία - που σημαίνει Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου- ήταν μεταξύ των ενόπλων.

Υπό το φόβο του τι πρόκειται να επακολουθήσει, το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τρίπολη.

Επίσης, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές ακτές. "Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους", δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε δημοσίως ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να εντοπιστούν οι εγκληματίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ κάλεσε την αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπου επίσης υπάρχει κλίμα κατά των ΗΠΑ, να προστατεύσει την εκεί αμερικανική πρεσβεία.




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ( ΚΕΠΑ ) ΠΕΛΛΑΣ


 Υπόμνημα διαμαρτυρίας πολιτών κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης προς τον Υπουργό Εργασίας,

μεταφέροντας τα έντονα και δικαιολογημένα παράπονά τους για την πρωτοφανή ταλαιπωρία που επί μήνες υφίστανται αναμένοντας να εξετασθούν από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ Πέλλας, προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση της αναπηρίας τους. Ταυτόχρονα ο  Βουλευτής ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει άμεσα  στην αναγκαία στελέχωση του ΚΕΠΑ με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, θέτοντας παράλληλα και το ζήτημα της ίδρυσης και δεύτερου ΚΕΠΑ στο Ν. Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, προκειμένου αφενός ν’ αντιμετωπισθεί το συντομότερο δυνατό ο συσσωρευμένος αριθμός των προς εξέταση περιπτώσεων και αφετέρου ν’ αποφευχθεί η ταλαιπωρία της μετακίνησης των ενδιαφερομένων κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.
Να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο ο Γιώργος Καρασμάνης για το συγκεκριμένο ζήτημα  πραγματοποίησε μια σειρά παρεμβάσεων στη Βουλή, χωρίς όμως να υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Σήμερα, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας απαντώντας  στον Γιώργο Καρασμάνη, μεταξύ άλλων αναφέρει :
« … Η λειτουργία του ΚΕΠΑ εξασφαλίζει ενιαία υγειονομική κρίση, όσον αφορά στον καθαρισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.
Οι υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ αποτελούνται  από ειδικό σώμα ιατρών, που υποβάλλονται σε ειδική εκπαίδευση για το έργο των υγειονομικών επιτροπών. Οι ιατροί του ειδικού σώματος από 1-1-2012 ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ και όχι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οι Γραμματείς των ΚΕΠΑ δέχονται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα συνημμένα ιατρικά δικαιολογητικά, κατόπιν ορίζονται οι υγειονομικές επιτροπές κατά ειδικότητα και προγραμματίζεται η ημερομηνία εξέτασης των αιτημάτων. Οι επιτροπές είναι τριμελείς και τα μέλη τους μεταβαίνουν από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη στην έδρα του ΚΕΠΑ Ν. Πέλλας.
Όσον αφορά τη δημιουργία ΚΕΠΑ στα Γιαννιτσά, σας γνωρίζουμε ότι θα εξετασθεί το αίτημα από την αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.   ».


ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012         
 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...