Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ( ΚΕΠΑ ) ΠΕΛΛΑΣ


 Υπόμνημα διαμαρτυρίας πολιτών κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης προς τον Υπουργό Εργασίας,

μεταφέροντας τα έντονα και δικαιολογημένα παράπονά τους για την πρωτοφανή ταλαιπωρία που επί μήνες υφίστανται αναμένοντας να εξετασθούν από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ Πέλλας, προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση της αναπηρίας τους. Ταυτόχρονα ο  Βουλευτής ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει άμεσα  στην αναγκαία στελέχωση του ΚΕΠΑ με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, θέτοντας παράλληλα και το ζήτημα της ίδρυσης και δεύτερου ΚΕΠΑ στο Ν. Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, προκειμένου αφενός ν’ αντιμετωπισθεί το συντομότερο δυνατό ο συσσωρευμένος αριθμός των προς εξέταση περιπτώσεων και αφετέρου ν’ αποφευχθεί η ταλαιπωρία της μετακίνησης των ενδιαφερομένων κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.
Να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο ο Γιώργος Καρασμάνης για το συγκεκριμένο ζήτημα  πραγματοποίησε μια σειρά παρεμβάσεων στη Βουλή, χωρίς όμως να υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Σήμερα, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας απαντώντας  στον Γιώργο Καρασμάνη, μεταξύ άλλων αναφέρει :
« … Η λειτουργία του ΚΕΠΑ εξασφαλίζει ενιαία υγειονομική κρίση, όσον αφορά στον καθαρισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.
Οι υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ αποτελούνται  από ειδικό σώμα ιατρών, που υποβάλλονται σε ειδική εκπαίδευση για το έργο των υγειονομικών επιτροπών. Οι ιατροί του ειδικού σώματος από 1-1-2012 ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ και όχι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οι Γραμματείς των ΚΕΠΑ δέχονται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα συνημμένα ιατρικά δικαιολογητικά, κατόπιν ορίζονται οι υγειονομικές επιτροπές κατά ειδικότητα και προγραμματίζεται η ημερομηνία εξέτασης των αιτημάτων. Οι επιτροπές είναι τριμελείς και τα μέλη τους μεταβαίνουν από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη στην έδρα του ΚΕΠΑ Ν. Πέλλας.
Όσον αφορά τη δημιουργία ΚΕΠΑ στα Γιαννιτσά, σας γνωρίζουμε ότι θα εξετασθεί το αίτημα από την αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.   ».


ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012         
 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...