Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Η συμμετοχή του Γυμνασίου Προμάχων στους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού των Γυμνασίων Αλμωπίας


Σχολικοί Αγώνες Στίβου Γυμνασίων Δήμου Αλμωπίας

Το Γυμνάσιο Προμάχων συμμετείχε με επιτυχία στους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού των Γυμνασίων Αλμωπίας  που διοργάνωσε η Ο.Ε.Σ.Α.Δ.  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας, οι οποίοι  πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017.

  Το σχολείο μας συμμετείχε με Ομάδα δεκατεσσάρων μαθητών - αθλητών  και μαθητριών – αθλητριών. Συγκεκριμένα στους αγώνες συμμετείχαν 7 αγόρια και 7 κορίτσια, που αγωνίστηκαν στα παρακάτω Αγωνίσματα:

Αγωνίσματα Δρόμου Αγοριών
300 μ.:  Βέσκος Δημήτρης (Β΄ τάξη)
300 μ.:  Μασλάρης Κων/νος (Α’ τάξη)

Αγωνίσματα Δρόμου Κοριτσιών
80 μ. : Πουσίνη Δέσποινα ( Β’ τάξη )
80 μ. : Πουσίνη Ελένη ( Α’ τάξη )
300 μ. : Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα ( Α’ τάξη)  Χάλκινο Μετάλλιο
1.000 μ.: Βαρελά Χριστίνα και Σόμτση Δανάη ( Γ’ τάξη )

Αγωνίσματα Αλμάτων Αγοριών
Μήκος:  Νάνος Ιωάννης  (Α΄ τάξη)
Ύψος : Τζιβάνης Ιωάννης ( Γ’ τάξη)  Χάλκινο Μετάλλιο
Ύψος: Κωνσταντινίδης Χρήστος ( Α’ τάξη)

Αγωνίσματα Αλμάτων Κοριτσιών
Μήκος: Κωστινά Αικατερίνη και Χρίστοβσκι Ξένια  (Α΄ τάξη)

Αγωνίσματα Ρίψεων Αγοριών
Σφαιροβολία: Σόμτσης Δημήτριος ( Γ’ τάξη) και Ασαλέας Πέτρος ( Α’ τάξη )


Συνοδοί της Ομάδας Στίβου ήταν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Πασόης Ευστάθιος και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα. Τουλάκη Παναγιώτα.


Πασόης Ευστάθιος Δ/ντής Γυμνασίου Προμάχων

Συνεργασία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για την συνεχή παρακολούθηση της ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου: «Άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών για τη διευθέτηση ζητημάτων ασφάλειας του οδικού δικτύου της Πέλλας»

Συνεργασία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για την συνεχή παρακολούθηση της ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου  

Η πλήρης λειτουργικότητα και ασφάλεια των υφιστάμενων υποδομών και τεχνικών έργων της Π.Ε. Πέλλας που συμβάλλουν στη διατήρηση της ποιότητας ζωής και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων της Αναπληρώτριας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου.

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων τοπικών μέσων ενημέρωσης, η κα. Αηδονά είχε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων προκειμένου να διευθετηθούν, σε εύλογο χρονικό διάστημα και με αρτιότητα, όλες οι περιπτώσεις φθορών που έχουν παρουσιαστεί στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας. Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των προβλημάτων είναι συνέπεια των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες (ισχυρές βροχοπτώσεις, παγετός, χιονοπτώσεις) και, ιδιαίτερα, μετά από την παρατεταμένη ρίψη άλατος αποχιονισμού που διαβρώνει την άσφαλτο το πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου που η περιοχή επλήγη από χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Π.Ε. Πέλλας έχουν επιληφθεί της επισκευής καθρέφτη υποβοήθησης της κυκλοφορίας που βγήκε από την θέση του από διερχόμενο όχημα, στην έξοδο της Έδεσσας προς Άγρα, ενώ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές υπηρεσίες για την κοπή και απομάκρυνση δέντρων που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος του Μελισσίου. Για την ολοκλήρωση των εργασιών στην περιοχή του Μελισσίου απαιτείται, επίσης, συνεργασία με την Τροχαία για τη λήψη μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας κατά την κοπή και απομάκρυνση των δέντρων. Παράλληλα, έχει γίνει πλήρης καταγραφή των φθορών των επιφανειακών στρώσεων της ασφάλτου σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου (ιδιαίτερα στο δρόμο Έδεσσα προς Φλώρινα και Έδεσσα-Αριδαία) και έχει δρομολογηθεί η επισκευή τους μέσω της Σύμβασης συντήρησης οδών που υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες.

Συμπληρωματικά, αναφέρεται ότι έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος των διαγραμμίσεων και τοποθέτησης προστατευτικών στηθαίων και πινακίδων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός μεγάλου αριθμού ρεμάτων. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης έργο ηλεκτροφωτισμού διασταυρώσεων, ξεκινώντας από τους κόμβους Λουτροχωρίου, Δωροθέας και Σεβαστιανών, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η δημοπράτηση των εργασιών κοπής χόρτων κατά μήκος των οδικών αξόνων. Για την συνέχιση του έργου καθαρισμού ρεμάτων αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας αναμένεται νέα δημοπράτηση σχετικού έργου.


Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά- Αθανασιάδου παρακολουθεί στενά την πορεία των τεχνικών έργων, συνεργαζόμενη με τις επιβλέπουσες υπηρεσίες, αλλά και με τις περιφερειακές και κεντρικές υπηρεσίες για την επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις στην έγκαιρη χρηματοδότηση των έργων.   

Τενεκέδες φουρνιστοί με μεράκι, πασπαλισμένοι με Αγάπη


Συνταγή: Τενεκέδες  φουρνιστοί με μεράκι, πασπαλισμένοι με Αγάπη

Υλικά:
Ένας μεταχειρισμένος τενεκές, από τυρί ή ελιές, από το παντοπωλείο.
Πινέλα ζωγραφικής διαφόρων διαστάσεων.
Μπογιές με τα βασικά χρώματα, σε λαδομπογιά ή πλαστικό, κατά την προτίμηση του καθενός.
Διαλυτικό υγρό, ή νερό, ανάλογα με την υφή της μπογιάς.
Χαρτόνι για να στρώσετε κάτω και γάντια μιας χρήσης.
Χώμα για να γεμίσετε τον τενεκέ  και λουλούδια της αρεσκείας  σας,  που θα φυτέψετε μόλις τελειώσετε.
Παρέα πέντε έξι ατόμων(συγγενείς ή φίλοι) εκ των οποίων οι μισοί να είναι μικρά παιδιά.
Μουσική, χυμοί και αναψυκτικά καθώς και σπιτικό κέικ.

Απαραίτητα υλικά (αλλιώς η συνταγή δεν θα πετύχει):
Φαντασία
Μεράκι.
Όμορφες σκέψεις.
Γλυκά συναισθήματα.
Όνειρα.
Ευχές.
Αγάπη.

Εκτέλεση:
Πρώτο βήμα, απενεργοποιείστε  τα κινητά σας τηλέφωνα.
Πλένετε  με  άφθονο νερό και σαπουνάδα, εσωτερικά-εξωτερικά τους τενεκέδες και σκουπίζετε καλά να ξεραθούν. Στη συνέχεια, περνάτε το εξωτερικό του τενεκέ με ένα χρώμα της προτίμησής σας(όλη την επιφάνεια), για να έχετε το βασικό φόντο.
Αφήστε κάποιες ώρες να ξεραθεί και στο μεσοδιάστημα, συζητείστε με την ομάδα-παρέα σας για ο,τιδήποτε σας ενδιαφέρει. Διηγηθείτε  παραμυθάκια στους μικρούς, προσφέρετέ τους  χυμό και γλυκάκια, και μη ξεχάσετε να τραγουδάτε τα αγαπημένα σας τραγούδια.
Αφού στεγνώσει το βασικό φόντο του τενεκέ σας, ξεκινήστε να ζωγραφίζετε όλες τις πλευρές του,  χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας, την έμπνευση και τον καλλιτεχνικό σας οίστρο.
Τέλος, μόλις η δημιουργία σας είναι έτοιμη, γεμίστε το χώμα και τοποθετείστε μέσα, τα αγαπημένα σας λουλούδια, ρίχνοντας νεράκι και λίγο λίπασμα.
Μην λησμονήσετε να μιλάτε συνεχώς στα φρεσκοφυτεμένα σας φυτά, με γλυκιά φωνή, γιατί σαν ζωντανοί οργανισμοί που είναι, αντιλαμβάνονται όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα, θετικά και αρνητικά.

Τελικό στάδιο:
Τοποθετείστε τον παραμυθένιο τενεκέ σας, τον φτιαγμένο με την αγάπη, το μεράκι και το ταλέντο σας, έξω, στον δρόμο της γειτονιάς σας, στο πλατύσκαλο, στο παράθυρο, στην υδρορροή ή οπουδήποτε σας κάνει κέφι.
Έξω  από τα στενά όρια της αυλής σας, για να δώσετε χρώμα και προσωπικότητα στην γειτονιά σας, δείγμα ότι νοιάζεστε για τον περίγυρό σας και τους ανθρώπους  με τους οποίους μοιράζεστε αυτό το ευλογημένο κομμάτι της πατρίδας μας. 

Χρήσιμες συμβουλές:
Τους τενεκέδες και τα υλικά, οι οποίοι έχουν μηδαμινό κόστος, τους προμηθεύεστε μόνοι σας.
Μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα δημιουργήματά σας, τροφοδοτώντας τα με λίγο νεράκι και να προτρέπετε και τον γείτονά σας να συμμετάσχει με το δικό του έργο. 
Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε μια αλυσίδα πολιτισμού  και  άδολης συνεισφοράς και χτίζετε μέρα με τη μέρα, λουλούδι με το λουλούδι, μια ολάνθιστη  ανεμόσκαλα, η οποία  συνδέει τα όνειρά σας με τον φαντασιακό, όλο οσμές και συναισθήματα νεραϊδόκοσμο του παραμυθιού και της ποθητής Ουτοπίας.

Υπογραφή σύμβασης από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και τον Ανάδοχο του έργου συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου Π.Ε. Πέλλας για το 2017


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου: «Εκτός από τα μεγάλα έργα υποδομής, δίνουμε προτεραιότητα στις εργασίες που εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα και ασφάλεια των υφιστάμενων έργων»

Υπογραφή σύμβασης από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και τον Ανάδοχο του έργου συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου Π.Ε. Πέλλας για το 2017

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πέλλας, μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης και ανάθεσης του έργου σε εργολάβο.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, υπέγραψε στο γραφείο της την σύμβαση του τεχνικού έργου, με τον εργολάβο δημοσίων έργων κ. Κωνσταντίνο Πάμπαλο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 321.000 ευρώ και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού προς Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου. Μέσω του συγκεκριμένου έργου, θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος (λακκούβες, ρηγματώσεις), ασφαλτική στρώση καθώς, επίσης, και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας. Το έργο προβλέπει ακόμη και διαγράμμιση του οδοστρώματος σε συγκεκριμένα σημεία που υπάρχουν φθορές, καθώς και επούλωση λάκκων του οδοστρώματος σε απομακρυσμένα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ευχήθηκε στον ανάδοχο του έργου καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση των εργασιών και σε δήλωσή της αναφέρει: «Οπωσδήποτε μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η Πέλλα. Παράλληλα, μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε, σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργικότητας και ασφάλειας, τα υφιστάμενα έργα, όπως το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο το οποίο είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στην Πέλλα. Η εικόνα του οδικού δικτύου δίνει μία πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες της περιοχής η οποία αποτελεί πλέον έναν καταξιωμένο τουριστικό προορισμό ενώ, παράλληλα, η ασφάλεια των δρόμων είναι σημαντική για όλους τους διερχόμενους, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο καιρός των ημερών βοηθάει ώστε οι εργασίες συντήρησης να γίνουν σύντομα και σωστά». 

Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
          ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
           
           Σας καλούμε να έρθετε  στις  9   Μαΐουτου έτους 2017,  ημέρα Τρίτη  και ώρα  13:30     (1:30  μ.μ.), στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75  του του Ν.3852/2010, στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου  Αλμωπίας, για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:  
   
                                              ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ  
        

1
 Ανατροπή αναλήψεων υποχρεώσεων  δαπάνης

2
Εισήγηση για την 8η γενική αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2017.

3
Έγκριση δαπανών – διάθεση  (ψήφιση)   πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2017


4
Ανάκληση της αριθμ.36/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα “Εισήγηση  για την 6η  αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2017, η οποία αφορά τη δημιουργία κωδικών, για τις αποδοχές των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης ΕΠΑΛ”.


5
΄Εγκριση  και ψήφιση δαπάνης του προστίμου, συνολικού ποσού 103,86  ευρώ.

6
Έγκριση  δαπάνης-διάθεση (ψήφιση) πίστωσης προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2017 (Δημοσιεύσεις Προκηρύξεων)

7
Έγκριση  δαπάνης-διάθεση (ψήφιση) πίστωσης προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2017 (Επεκτάσεις ΦΟΠ και Παραλαγές δικτύου ΦΟΠ)

8
Έγκριση  επειγουσών πρόσθετων εργασιών για το έργο "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ"

9
Απευθείας Ανάθεση έργου με τίτλο "Διαμόρφωση χώρων για τη στέγαση κέντρου κοινότητας "

10
Παράταση σύμβασης του έργου “Ασφαλτοστρώσεις στη Δ.Ε.  Αριδαίας”


11
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου  για την εκδίκαση της με αριθμ. βιβλ. εισαγ. 4200/2015 έφεσης, που εκδικάζεται  στις 25/09/2017, στο  Εφετείο Θεσσαλονίκης. 

12
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου  για την εκδίκαση της με αριθμ. βιβλ. εισαγ. 4201/2015 έφεσης, που εκδικάζεται  στις 25/09/2017, στο  Εφετείο Θεσσαλονίκης. 

13
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου  για την εκδίκαση της υπ΄ αριθμ. καταθ. 64/2016 αγωγής, που εκδικάζεται στις 9/11/2017   στο Μονομελές Πρωτοδικείο ΄Εδεσσας.

14
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου  για την εκδίκαση της με αριθμ. βιβλ. εισαγ. 4199/2015 έφεσης, που εκδικάζεται  στις 25/09/2017, στο  Εφετείο Θεσσαλονίκης. 

15
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου  για την εκδίκαση της με αριθμ. βιβλ. εισαγ. 30/2016 έφεσης, που εκδικάζεται  στις 12/10/2017, στο Μονομελές Πρωτοδικείο ΄Εδεσσας.

16
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου  για την εκδίκαση της με αριθμ. βιβλ. εισαγ. 29/2016 έφεσης, που εκδικάζεται  στις 12/10/2017, στο Μονομελές Πρωτοδικείο ΄Εδεσσας.

 17
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου  για την εκδίκαση της υπ΄ αριθμ. καταθ. 118/2014 αγωγής, που εκδικάζεται στις 11/05/2017   στο Μονομελές Πρωτοδικείο ΄Εδεσσας.

18
΄Εγκριση όρων  διακήρυξης για την εκμίσθωση  δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων Τ.Κ. Περίκλειας.

 19
΄Εγκριση όρων  διακήρυξης για την εκμίσθωση  δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων Τ.Κ. Πολυκάρπης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...