Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Συνεργασία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για την συνεχή παρακολούθηση της ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου: «Άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών για τη διευθέτηση ζητημάτων ασφάλειας του οδικού δικτύου της Πέλλας»

Συνεργασία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για την συνεχή παρακολούθηση της ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου  

Η πλήρης λειτουργικότητα και ασφάλεια των υφιστάμενων υποδομών και τεχνικών έργων της Π.Ε. Πέλλας που συμβάλλουν στη διατήρηση της ποιότητας ζωής και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων της Αναπληρώτριας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου.

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων τοπικών μέσων ενημέρωσης, η κα. Αηδονά είχε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων προκειμένου να διευθετηθούν, σε εύλογο χρονικό διάστημα και με αρτιότητα, όλες οι περιπτώσεις φθορών που έχουν παρουσιαστεί στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας. Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των προβλημάτων είναι συνέπεια των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες (ισχυρές βροχοπτώσεις, παγετός, χιονοπτώσεις) και, ιδιαίτερα, μετά από την παρατεταμένη ρίψη άλατος αποχιονισμού που διαβρώνει την άσφαλτο το πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου που η περιοχή επλήγη από χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Π.Ε. Πέλλας έχουν επιληφθεί της επισκευής καθρέφτη υποβοήθησης της κυκλοφορίας που βγήκε από την θέση του από διερχόμενο όχημα, στην έξοδο της Έδεσσας προς Άγρα, ενώ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές υπηρεσίες για την κοπή και απομάκρυνση δέντρων που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος του Μελισσίου. Για την ολοκλήρωση των εργασιών στην περιοχή του Μελισσίου απαιτείται, επίσης, συνεργασία με την Τροχαία για τη λήψη μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας κατά την κοπή και απομάκρυνση των δέντρων. Παράλληλα, έχει γίνει πλήρης καταγραφή των φθορών των επιφανειακών στρώσεων της ασφάλτου σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου (ιδιαίτερα στο δρόμο Έδεσσα προς Φλώρινα και Έδεσσα-Αριδαία) και έχει δρομολογηθεί η επισκευή τους μέσω της Σύμβασης συντήρησης οδών που υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες.

Συμπληρωματικά, αναφέρεται ότι έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος των διαγραμμίσεων και τοποθέτησης προστατευτικών στηθαίων και πινακίδων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός μεγάλου αριθμού ρεμάτων. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης έργο ηλεκτροφωτισμού διασταυρώσεων, ξεκινώντας από τους κόμβους Λουτροχωρίου, Δωροθέας και Σεβαστιανών, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η δημοπράτηση των εργασιών κοπής χόρτων κατά μήκος των οδικών αξόνων. Για την συνέχιση του έργου καθαρισμού ρεμάτων αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας αναμένεται νέα δημοπράτηση σχετικού έργου.


Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά- Αθανασιάδου παρακολουθεί στενά την πορεία των τεχνικών έργων, συνεργαζόμενη με τις επιβλέπουσες υπηρεσίες, αλλά και με τις περιφερειακές και κεντρικές υπηρεσίες για την επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις στην έγκαιρη χρηματοδότηση των έργων.   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...