Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει ότι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, θα δρομολογηθεί λεωφορείο για το συλλαλητήριο της Αθήνας


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει ότι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, θα δρομολογηθεί λεωφορείο για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Το κόστος μετακίνησης είναι 20 ευρώ με επιστροφή.

Ώρα συγκέντρωσης: 4:00 - Ώρα αναχώρησης: 4:30 το πρωί (από την Πλατεία Αγγελή Γάτσου στην Αριδαία).

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6946599820 (υπεύθυνος: Τάσος Μπίνος)

Το πρόγραμμα της μετακίνησης των Συλλόγων της Αλμωπίας στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα


Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα | 20 Ιανουαρίου 2019.

Το πρόγραμμα της μετακίνησης των Συλλόγων της Αλμωπίας:

04:30 Αριδαία (αναχώρηση από την πλατεία Αγγελή Γάτσου)

04:35 Ξιφιανή (στο φανάρι της διασταύρωσης)

04:40 Άψαλο (στο καφέ του Παύλου πριν το φανάρι)


Παρακαλούνται όσοι δήλωσαν ότι θα μετακινηθούν με το λεωφορείο να βρίσκονται στην ώρα τους σε ένα από αυτά  τα σημεία για την ομαλή ροή του προγράμματος της διαδρομής.

Η ώρα της επιστροφής θα οριστεί μετά από συνεννόηση με την οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου η οποία θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνικά κατά την διαδρομή και σύμφωνα με τα αυριανά δεδομένα.


Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία η διευκρίνηση μπορείτε να καλέσετε τον κ. Τσαμπούρη Γεώργιο στο τηλ: 6976986994.

Υπογραφή 2 συμβάσεων αντιπλημμυρικών έργων ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά


4.200.000,00 € για δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με δύο καίριες παρεμβάσεις”


Στην υπογραφή των συμβάσεων δύο (2) αντιπλημμυρικών έργων σε Έδεσσα και Αλμωπία προχώρησε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά.

Συγκεκριμένα, οι δύο συμβάσεις αφορούν την “Αντιπλημμυρική Προστασία Έδεσσας (π. Εδεσσαίου)” και την “Αντιπλημμυρική Προστασία Λουτρακίου (χείμαρρος Τόπλιτσα)”. Τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4.200.000,00 € και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020” με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης, ενώ, την επίβλεψη έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας.

Στο περιθώριο υπογραφής των συμβάσεων παρουσία των αναδόχων, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά δήλωσε σχετικά: Είμαστε έτοιμοι πλέον, μετά από μία σειρά διαδικασιών, να υλοποιήσουμε τα δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία, αντίστοιχα. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αναδόχους και καλή δύναμη στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, η συμβολή των οποίων ήταν σημαντική στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων σταδίων μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες – περιουσίες – υποδομές. Ευχαριστώ επίσης τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Π.Κ.Μ., για την υποστήριξη και άψογη συνεργασία στην προσπάθεια έγκρισης των δύο σημαντικών έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ. Έτσι, μετά από την ολοκλήρωση του έργου της διευθέτησης χειμάρρων στο Δήμο Αλμωπίας προϋπολογισμού 10.800.000,00 € μπήκαμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης δύο νέων, ανάλογης σημασίας παρεμβάσεων στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, διεκδικώντας, παράλληλα, ευρωπαϊκά κονδύλια απαραίτητα για την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών υποδομών προς όφελος των πολιτών”.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...