Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι τα ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και ΑΡΙΔΑΙΑΣ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας (Διεύθυνση Ανάπτυξης), τη Διεύθυνση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (ΚΕΣΥΠ) και το ΙΕΚ Γιαννιτσών διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: 
«Επαγγελματικά δικαιώματα και δια βίου μάθηση τεχνικών επαγγελμάτων»
Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (στο Διοικητήριο), με ώρα προσέλευσης 12:00.
                                                                                                                                -ο-
                                                                                                         Διευθυντής του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

                                                                                                                  Γιόρτσος Γεώργιος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δημοτική Επιχείρηση
Υδρευσης Αποχέτευσης 
Αλμωπιασ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ  ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Αλμωπίας να προσέλθουν στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ή να προβούν σε διακανονισμό, διαδικασία η οποία ισχύει μέχρι την Παρασκευή 14.11.2014, διότι σε διαφορετική περίπτωση η Επιχείρηση θα προβεί άμεσα στη βεβαίωση των συγκεκριμένων οφειλών στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας.
        

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Οργάνωση Ημερίδας για τα επαγγελματικά δικαιώματα τεχνικών επαγγελμάτων στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
                   
Το θεσμικό-νομικό πλαίσιο αδειοδότησης και δικαιωμάτων των τεχνικών επαγγελμάτων έχει αλλάξει, ενώ νέες επαγγελματικές προοπτικές δημιουργούνται μέσω προγραμμάτων πιστοποιημένης κατάρτισης, επιμόρφωσης και άρσης των εμποδίων κινητικότητας για εργασία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας (Δνση Ανάπτυξης), η Δ/νση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Π.Κ.Μ, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (ΚΕΣΥΠ) και τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Αριδαίας, Γιαννιτσών και Έδεσσας, προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους στην Ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικά δικαιώματα και δια βίου μάθηση τεχνικών επαγγελμάτων». 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 με ώρα έναρξης, προσέλευσης συμμετεχόντων την 11.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου (Έδεσσα).  

Η ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση των σπουδαστών επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και των επαγγελματιών και επιχειρηματιών που απασχολούνται σε τεχνικά επαγγέλματα, για το νέο θεσμικό πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων καθώς, επίσης, και προσφερόμενων δυνατοτήτων πιστοποιημένης κατάρτισης, στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης.  Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας: 

11.30-12.00 Προσέλευση, εγγραφές, χαιρετισμοί 
12.00-12.20 Το νέο επαγγελματικό λύκειο, Αθηνά Τεστέμπαση, Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Έδεσσας
12.20-13.00 Το νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο των τεχνικών επαγγελμάτων, Μαρία Γουλάπτση, στέλεχος Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π. Κ. Μ.
13.00-13.10 Ο ρόλος του Τμήματος Επαγγελμάτων στο νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο των τεχνικών επαγγελμάτων, Γιώργος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Επαγγέλματος Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας 
13.10-13.30 Προοπτικές επαγγελματικής κατάρτισης τεχνικών επαγγελμάτων, Γεώργιος Γιόρτσος, Διευθυντής ΔΙΕΚ Έδεσσας και Αριδαίας 
13.30-13.50 Το νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, Ελισάβετ Νικολαΐδου, Διευθύντρια ΔΙΕΚ Γιαννιτσών 
13.50-14.10 Παρεμβάσεις, ερωτήσεις, συζήτηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στην Ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις αλλαγές και τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του: «Υπάρχει ένα ‘κενό’ ενημέρωσης σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι τεχνικών σχολών, αλλά και Ανώτατων Ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται σε τεχνικά επαγγέλματα, αναφορικά με το πώς μπορούν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί στο χώρο τους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός της ημερίδας είναι να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ώστε οι σπουδαστές να σχεδιάσουν καλύτερα το μέλλον τους και οι επαγγελματίες να διερευνήσουν τι επιπλέον επαγγελματικές δυνατότητες προσφέρονται». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ



1.             Το Τμήμα Κτηνιατρικής – ΔΑΟΚ Πέλλας της ΠΕ Πέλλας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του προς στην Δήμαρχο Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου Κατερίνα καθώς και στον Αντιδήμαρχο κ. Μακρίδη Χρήστο για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Κτηνιατρείο Σκύδρας και αφορούν τον καθαρισμό και την περιποίηση του αύλειου χώρου.


                                                                                            Από το Τμήμα Κτηνιατρικής


   2.      ΘΕΜΑ: «Δημοσιοποίηση της υπ. αριθμ. 22151/05-11-2014 ΥΑ με θέμα :3η Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) ‘’2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014’’».
         
        Σύμφωνα με την αριθμ. 22151/05-11-2014 ΥΑ με θέμα :3η Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) ‘’2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014’’» και ιδίως το άρθρο 1 το ποσό που προβλέπεται για την κάλυψη Δημόσιας Δαπάνης, που θα κατανεμηθεί για Νομικές Δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων το έτος 2014 για το Μέτρο 112 του Άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013 και σε εφαρμογή της αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ αυξάνεται σε 198.000.000€.
        Οι πιστώσεις του Μέτρου 112«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» για τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τροποποιείται σε 50.000.000€. 
        Στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων που έχει κατανεμηθεί σε μία Περιφέρεια δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψηφίων νέων γεωργών κατά το συγκεκριμένο έτος της κατανομής, είναι δυνατή η μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού σε άλλες Περιφέρειες με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ύστερα από εισήγηση της Ε.Υ. Εφαρμογής ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα.  

    
                                                                                                                  Ο Διευθυντής
 Τρύφων Τσαντάκης

3. Η Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας - Τμήμα Κτηνιατρικής γνωστοποιεί  στους κατοίκους της 
Π.Ε. Πέλλας και ιδιαίτερα αυτούς των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, ότι κατά το διάστημα από 17 έως 21 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί ρίψη δολωμάτων εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων στα πλαίσια εφαρμογής του σχεδίου Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας, σύμφωνα με την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία. 
Οι ρίψεις θα ξεκινούν στις 08.00 π.μ. και θα ολοκληρώνονται στις 18.00μ.μ. 
Ως σημείο αναφοράς ρίψης των δολωμάτων θα είναι το αεροδρόμιο Έδεσσας (περιοχή Παναγίτσας).
Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι των περιοχών ρίψης δολωμάτων καθώς και οι διάφορες ομάδες κυνηγών, θηροφυλάκων, δασοφυλάκων, κτηνοτρόφων, αγροτών κ.λ.π. που ασχολούνται με υπαίθριες δραστηριότητες να αποφύγουν κάθε επαφή με το ριφθέν δόλωμα- εμβόλιο.
Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο να απευθύνονται στη Δ/νση Υγείας Π.Ε. Πέλλας, ενώ σε περίπτωση εντόπισης νεκρών αλεπούδων να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Δασαρχεία και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύσσα, καθώς και τηλεοπτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Π.Κ.Μ. (http://www.rkm.gov.gr/lyssaspot.rar) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa).





                                                                                          Από τη Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕΛΛΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι οι Αποφάσεις Έγκρισης Πράξης των Δικαιούχων ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ (αρχικά επιλαχόντων) της 2ης Πρόσκλησης του Μέτρου 112 βρίσκονται στην υπηρεσία μας.

           Οι Νέοι Γεωργοί να προσέλθουν  για την παραλαβή της Απόφασής τους,

·       Για την περιοχή Έδεσσας – Αλμωπίας, από την ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας – Έδεσσα, Διοικητήριο ,2ος όροφος  γραφείο 210,

·       Για την περιοχή Γιαννιτσών, από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών – Γιαννιτσά , Πλατεία Πίκπα  έναντι ΚΤΕΛ.


έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και μία φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του τραπεζικού τους βιβλιαρίου.
     Ο Διευθυντής



Τρύφων Τσαντάκης

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

           Έχοντας υπόψη:             
1.    Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α' 87), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.
2.    Την υπ' αριθμ. 15150/ 15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.
3.  Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε' άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α' 40), αναφορικά με τον ορισμό αντιδημάρχων οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία.
4.   Το γεγονός ότι ο Δήμος. εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59, παρ. 2   του Ν. 3852/ 2010 και επομένως μπορεί να ορισθούν πέντε [5] Αντιδήμαρχοι.
5.     Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. (αποφ. 11247 - ΦΕΚ 3465/28.12.2012 τεύχος Β’) για τον Δήμο Αλμωπίας , σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους  29.354 κατοίκους.
6.     Το γεγονός ότι ο Δήμος Αλμωπίας  έχει     δυο [2] Δημοτικές Ενότητες.
7.  Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου. (ΦΕΚ.2363/τ.Β΄/24-10-2011)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Α. Ορίζει  ως Αντιδήμαρχο Διοικητικών, Παιδείας, Πολιτισμού,   Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου  Αλμωπίας τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας  , κο  Σαββίδη Γεώργιο του Λαμπριανού, στον οποίο δεν θα παρέχεται αντιμισθία, με θητεία δυόμισι ετών, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 28/02/2017, μεταβιβάζοντας σε αυτόν  καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες του, όπως παρακάτω:
 1. Διοικητικών θεμάτων  και ιδίως:
- την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα    αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, ήτοι του Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών [Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, Πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης] και του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου. 
- την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού του Δήμου.
- την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών, καθώς και τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, πιστοποιητικών  εν ζωή και   πιστοποιητικών συντήρησης συγγενών  εργαζομένων στο εξωτερικό.
- την έκδοση των πράξεων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού
- τη  χορήγηση αδειών του προσωπικού
- την τέλεση γάμων
- την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών
- τη λειτουργία των ΚΕΠ,
- την έκδοση πράξεων  σχετικών με την πολιτογράφηση αλλοδαπών και μεταναστών
- την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
2. Παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας και ιδίως:
- τις αρμοδιότητες της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως τα οριζόμενα στο άρθρο 75 περίπτωση στ΄ του ν. 3463/06 και τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων, την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.
- τη Συμβουλευτική Αγωγή και Δράσεις Νεολαίας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, των θεμάτων Νεολαίας, το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, τη χορήγηση της χρήσης – διάθεσης των αιθουσών και χώρων του Δήμου για Πολιτιστικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις.




Επίσης του ανατίθενται και οι παρακάτω αρμοδιότητες:
1.Την αρμοδιότητα τέλεσης Πολιτικών Γάμων.
2.Τη θεώρηση αντιγράφων  και φωτοαντιγράφων εγγράφων.
3.Τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής
4.Την υπογραφή πάσης φύσεων πιστοποιητικών  που εκδίδονται  βάσει τηρουμένων στοιχείων.
Β. Ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν μπορεί  να εκλεγεί μέλος του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

Γ.   Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κου Σαββίδη Γεωργίου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο Αντιδήμαρχος κος Τσιμτσιρίδης Γεώργιος.
            Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα του νομού, εάν δεν υπάρχει σε μια εβδομαδιαία του νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.
                                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

            Σας καλούμε να έρθετε στις  12 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00΄ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τεύχος Α’), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την παρ.6 εδ. γ΄ του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010), για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο

Τροποποίηση της υπ.αριθ.184/2014 απόφασης Ο.Ε. που αφορά την ‘’Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας έτους 2015’’.

ΘΕΜΑ 2ο

Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων έτους 2015 στα πλαίσια του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Αλμωπίας.

ΘΕΜΑ 3ο

Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας.

ΘΕΜΑ 4ο

Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2014.



Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται λόγω ανάγκης διεκπεραίωσης επειγόντων θεμάτων με χρονικούς περιορισμούς (σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού, ανάγκες θέρμανσης, ψηφίσεις πιστώσεων).


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

"ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ" ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ε. ΤΖΙΒΟΠΟΥΛΟΣ


Τρεις φορές Χρυσός και πάλι ο Προμαχιώτης υπερπρωταθλητής Στέφανος Ε. Τζιβόπουλος στο American East coast New Jersey Invitational meeting καταδύσεων της Athletic American Union και αυτή τη φορά σπάζοντας τρία ρεκόρ στους βατήρες 1μ,3μ, αλλά και στις συγχρονισμένες καταδύσεις με τον νέο του Αμερικανό παρτενέρ Eric Bomberger από την Pennsylvania των ΗΠΑ.

Ο Τζιβόπουλος για άλλη μια φορά έκλεψε τις εντυπώσεις και ονομάστηκε αθλητής των αγώνων, μετά τα τρία χρυσά και τα τρία ρεκόρ βαθμολογίας, μιας και δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν από τους Αμερικάνους αθλητές να πλησιάσουν το χρυσό μετάλλιο. 

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, 9 φορές πρωταθλητής ΗΠΑ, 4 φορές πρωταθλητής Αμερικανικής Ηπείρου και πλέον πρωταθλητής κόσμου 2014, βάζει πια πλώρη για τους Παν Αμερικανικούς αγώνες στην Κολομβία καθώς και για το Αμερικάνικο Πρωτάθλημα στην Καλιφόρνια, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν της Ρωσίας.

Να του ευχηθούμε Χρόνια πολλά για τα γενέθλια του, που ήταν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ταυτόχρονα με τους αγώνες του και να τον συντροφεύουν πάντα οι Αρχάγγελο, που εκείνη την ημέρα γιορτάζουν μαζί του.

Ο Τζιβόπουλος σε αποκλειστικές του δηλώσεις στα "Π.Ν."   δήλωσε πως αφιερώνει τις νίκες του στην οικογένεια του, στους ανθρώπους που αγαπάει σε Ελλάδα και εξωτερικό, στον τόπο του, που είναι η Μακεδονία μας και πάντα στις δύο πηγές έμπνευσης και δύναμης για εκείνον, που είναι ο αγαπημένος του αδερφός Ιωάννης Λουκοβίτης και ο Θεός, στον οποίο έχει απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη.






ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ενας γέρος γύρω στα 70 πηγαίνει σε ένα ύποπτο μπαράκι

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...