Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ



1.             Το Τμήμα Κτηνιατρικής – ΔΑΟΚ Πέλλας της ΠΕ Πέλλας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του προς στην Δήμαρχο Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου Κατερίνα καθώς και στον Αντιδήμαρχο κ. Μακρίδη Χρήστο για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Κτηνιατρείο Σκύδρας και αφορούν τον καθαρισμό και την περιποίηση του αύλειου χώρου.


                                                                                            Από το Τμήμα Κτηνιατρικής


   2.      ΘΕΜΑ: «Δημοσιοποίηση της υπ. αριθμ. 22151/05-11-2014 ΥΑ με θέμα :3η Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) ‘’2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014’’».
         
        Σύμφωνα με την αριθμ. 22151/05-11-2014 ΥΑ με θέμα :3η Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) ‘’2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014’’» και ιδίως το άρθρο 1 το ποσό που προβλέπεται για την κάλυψη Δημόσιας Δαπάνης, που θα κατανεμηθεί για Νομικές Δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων το έτος 2014 για το Μέτρο 112 του Άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013 και σε εφαρμογή της αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ αυξάνεται σε 198.000.000€.
        Οι πιστώσεις του Μέτρου 112«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» για τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τροποποιείται σε 50.000.000€. 
        Στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων που έχει κατανεμηθεί σε μία Περιφέρεια δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψηφίων νέων γεωργών κατά το συγκεκριμένο έτος της κατανομής, είναι δυνατή η μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού σε άλλες Περιφέρειες με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ύστερα από εισήγηση της Ε.Υ. Εφαρμογής ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα.  

    
                                                                                                                  Ο Διευθυντής
 Τρύφων Τσαντάκης

3. Η Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας - Τμήμα Κτηνιατρικής γνωστοποιεί  στους κατοίκους της 
Π.Ε. Πέλλας και ιδιαίτερα αυτούς των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, ότι κατά το διάστημα από 17 έως 21 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί ρίψη δολωμάτων εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων στα πλαίσια εφαρμογής του σχεδίου Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας, σύμφωνα με την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία. 
Οι ρίψεις θα ξεκινούν στις 08.00 π.μ. και θα ολοκληρώνονται στις 18.00μ.μ. 
Ως σημείο αναφοράς ρίψης των δολωμάτων θα είναι το αεροδρόμιο Έδεσσας (περιοχή Παναγίτσας).
Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι των περιοχών ρίψης δολωμάτων καθώς και οι διάφορες ομάδες κυνηγών, θηροφυλάκων, δασοφυλάκων, κτηνοτρόφων, αγροτών κ.λ.π. που ασχολούνται με υπαίθριες δραστηριότητες να αποφύγουν κάθε επαφή με το ριφθέν δόλωμα- εμβόλιο.
Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο να απευθύνονται στη Δ/νση Υγείας Π.Ε. Πέλλας, ενώ σε περίπτωση εντόπισης νεκρών αλεπούδων να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Δασαρχεία και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύσσα, καθώς και τηλεοπτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Π.Κ.Μ. (http://www.rkm.gov.gr/lyssaspot.rar) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa).





                                                                                          Από τη Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕΛΛΑΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...