Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Οργάνωση Ημερίδας για τα επαγγελματικά δικαιώματα τεχνικών επαγγελμάτων στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
                   
Το θεσμικό-νομικό πλαίσιο αδειοδότησης και δικαιωμάτων των τεχνικών επαγγελμάτων έχει αλλάξει, ενώ νέες επαγγελματικές προοπτικές δημιουργούνται μέσω προγραμμάτων πιστοποιημένης κατάρτισης, επιμόρφωσης και άρσης των εμποδίων κινητικότητας για εργασία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας (Δνση Ανάπτυξης), η Δ/νση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Π.Κ.Μ, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (ΚΕΣΥΠ) και τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης Αριδαίας, Γιαννιτσών και Έδεσσας, προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους στην Ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικά δικαιώματα και δια βίου μάθηση τεχνικών επαγγελμάτων». 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 με ώρα έναρξης, προσέλευσης συμμετεχόντων την 11.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου (Έδεσσα).  

Η ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση των σπουδαστών επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και των επαγγελματιών και επιχειρηματιών που απασχολούνται σε τεχνικά επαγγέλματα, για το νέο θεσμικό πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων καθώς, επίσης, και προσφερόμενων δυνατοτήτων πιστοποιημένης κατάρτισης, στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης.  Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας: 

11.30-12.00 Προσέλευση, εγγραφές, χαιρετισμοί 
12.00-12.20 Το νέο επαγγελματικό λύκειο, Αθηνά Τεστέμπαση, Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Έδεσσας
12.20-13.00 Το νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο των τεχνικών επαγγελμάτων, Μαρία Γουλάπτση, στέλεχος Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π. Κ. Μ.
13.00-13.10 Ο ρόλος του Τμήματος Επαγγελμάτων στο νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο των τεχνικών επαγγελμάτων, Γιώργος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Επαγγέλματος Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας 
13.10-13.30 Προοπτικές επαγγελματικής κατάρτισης τεχνικών επαγγελμάτων, Γεώργιος Γιόρτσος, Διευθυντής ΔΙΕΚ Έδεσσας και Αριδαίας 
13.30-13.50 Το νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, Ελισάβετ Νικολαΐδου, Διευθύντρια ΔΙΕΚ Γιαννιτσών 
13.50-14.10 Παρεμβάσεις, ερωτήσεις, συζήτηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στην Ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις αλλαγές και τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του: «Υπάρχει ένα ‘κενό’ ενημέρωσης σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι τεχνικών σχολών, αλλά και Ανώτατων Ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται σε τεχνικά επαγγέλματα, αναφορικά με το πώς μπορούν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί στο χώρο τους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός της ημερίδας είναι να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ώστε οι σπουδαστές να σχεδιάσουν καλύτερα το μέλλον τους και οι επαγγελματίες να διερευνήσουν τι επιπλέον επαγγελματικές δυνατότητες προσφέρονται». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...