Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ

 
Αύριο 25η Μαρτίου ημέρα της εθνικής μας εορτής,
 ο μορφωτικός σύλλογος Προμάχων έχει προγραμματίσει χορευτικές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα μετά την θεία λειτουργία, την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων  και την μαθητική παρέλαση,  τα τρία τμήματα του μορφωτικού μας συλλόγου, θα μας παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με τοπικούς χορούς και όχι μόνο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, και καιρού επιτρέποντος, αναμένεται μεγάλη κοσμοσυρροή,
 για να γιορτάσει όλο το χωριό την διπλή εορτή της Ελληνικής επανάστασης και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σ.Σ.
Τα "Π.Ν." προετοιμάζονται για την ημέρα αυτή και αν το επιτρέψει ο καιρός, θα μεταδώσουμε ζωντανά όλες τις εκδηλώσεις με live streaming.
Θα σας ενημερώσουμε με νεώτερη ανάρτηση, για τις λεπτομέρειες.

"ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΚΟΜΗ ΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ;"

Το κατάλαβες επιτέλους ή ακόμα ζεις το παραμύθι σου; 
Λες ε.. κατέβηκε ο μισθός αλλά έχω ακόμα δουλίτσα. Μένεις άνεργος αλλά λες έχω ακόμα ένα σπιτάκι. Σου παίρνουν το σπιτάκι και λες ε δόξα το θεό έχω την υγειά μου. Αρρωσταίνεις και φάρμακα γιοκ αλλά έχεις μια κάρτα με κάτι τελευταία ψιλά. Τους κα@λώνει να παίξουν παιχνιδάκια με τις τράπεζες. Κι ανακαλύπτεις ότι ούτε εκείνα τα λεφτουδάκια είναι δικά σου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ-Η ιστορία της μουσικής Ένα πολύ όμορφο βίντεο παρουσιάζει την εξέλιξη της μουσικής

TO "Σ`ΑΓΑΠΩ" ΣΤΑ... ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι μόνο προνόμιο των θεωρητικών επιστημών σε αυτό τον κόσμο, δηλαδή δεν είναι μόνο οι λέξεις που μπορούν να αποδώσουν αυτό το δυνατό συναίσθημα!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΑΡΚΩΔΗ ΧΕΙΛΗ

Συμβουλές για σαρκώδη χείληΚάντε τα να δείχνουν ζουμερά χωρίς επέμβαση

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑΤΑ

1Του Χριστάκη Ευσταθίου, Θεολόγου

ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

1Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.


Η Χριστιανοσύνη  τιμά την Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική θριαμβική εορτή, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στη Βασιλεύουσα από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα (το 842) όπου και έπαψε από το γεγονός αυτό ο μακροχρόνιος σάλος που είχε δημιουργηθεί εκ του ζητήματος των εικόνων.
 Στη Κωνσταντινούπολη, η αναστήλωση των εικόνων, εορτάσθηκε το έτος εκείνο με λαμπρό πανηγυρισμό και λιτανεία με μεγάλη πομπή όπου και αναθεματίστηκαν οι εικονομάχοι, συλλήβδην οι αιρετικοί και όλοι οι αναθεματηστέντες από τις Οικουμενικές Συνόδους. Στο τέλος μνημονεύθηκαν και όλοι οι "αθλητές" της ευσέβειας και της ορθόδοξης πίστης.

Έτσι σε ανάμνηση εκείνου του θριάμβου της Ορθοδοξίας κάθε χρόνο επαναλαμβάνονταν στη Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η τελετή αυτή κατά τον ακόλουθο τρόπο: Ο κλήρος (ενδημούντες και παρεπιδημούντες) μαζί με τους μοναχούς που πρωτοστάτησαν στους αγώνες υπέρ των εικόνων τελούσαν "πανήχιον υμνολογίαν" στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών στο τέλος της οποίας ακολουθούσε λαμπρή λιτανεία στη Μεγάλη Εκκλησία όπου παρίστατο ο Αυτοκράτορας.


Σήμερα σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων, εορτάζεται σε όλες τους χριστιανικούς ναούς η "Κυριακή της Ορθοδοξίας" όπου κατά τη λειτουργία αναγιγνώσκεται με ιδιαίτερη έμφαση περικοπή εκ της προς Εβραίους επιστολής (ια':24-26, και 32-40) όπου εκτίθενται οι αγώνες των αγίων ανδρών της Παλαιάς Διαθήκης υπέρ της πίστεως,καθώς επίσης και περικοπή από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο (α' 40 κ.έ.) όπου ιστορείται η κλήση του Φιλίππου και Ναθαναήλ που ομολογησαν τον Ιησού Χριστό ως υιόν του Θεού "Ραββί, σύ εί ο υιός του Θεού, σύ εί ο Βασιλεύς του Ισραήλ".


Ιδιαίτερα στην Ελλάδα από Βασιλείας του Γεωργίου του Α' καθιερώθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας να προσέρχεται ο Βασιλεύς στη Μητρόπολη Αθηνών όπου και να απαγγέλλει παρά το Δεσποτικό το “Σύμβολο της Πίστεως”. Το αυτοκρατορiκό αυτό έθιμο, έφθασε μέχρι των ημερών μας επί Βασιλέως Κωνσταντίνου Β' όπου μετά την μεταπολίτευση συνεχίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΟΥΖΟΥ.


Μπακαλιάρος φούρνου με κρούστα ούζου
Μέρες που είναι το ψάρι είναι στα καλύτερά του.


ΥΛΙΚΑ

1 σακούλα βακαλάο φιλέτο σε ρολό (κατεψυγμένο)
1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 φλυτζ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
άνηθο ψιλοκομμένο κατα προτίμιση
3 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
1 με 1 1/2 φλυτζ. φρυγανια τριμμένη ανακατεμένη με σιμιγδάλι ψιλό και χονδρό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τον βακαλάο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Μέσα στο blender βαζουμε όλα τα υλικά (εκτός απο τη φρυγανιά) μαζί με το μισό λάδι στην αρχή. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Σταματάμε και προσθέτουμε το άλλο μισό λάδι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή "μαγιονέζα".

Βάζουμε τον μπακαλιάρο, μέσα στο μίγμα και στη συνέχεια τον πανάρουμε στο μίγμα της φρυγανιάς. Απλώνουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 20' στους 180 βαθμούς.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΠΟΥΤΙΝ: "ΑΝ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΩ ΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ".

image79 Πούτιν:  «Εάν το Βερολίνο συνεχίσει να χτυπά τη Ρωσία, θα γκρεμίσω την Ευρωζώνη»
Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης
Σε «οδηγία – σοκ» φέρεται να προχωράει η Ρωσία βάζοντας πλέον ευθέως στόχο την ίδια την ευρωζώνη, ως απάντηση-”βόμβα” στην επιμονή του Eurogroup και του ΔΝΤ να «ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου», φορολογώντας τις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, ενώ επίκειται κάτι ανάλογο να γίνει (και) στην Ισπανία, όσο κι αν η κυβέρνηση Ραχόι δεν το συνδέει με τις εξελίξεις στην Μεγαλόνησο. 
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Μεντβιέντεφ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε χθες στις πρεσβείες της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις χώρες της ευρωζώνης ειδική «οδηγία» με την οποία συμβουλεύει του Ρώσους πολίτες των χωρών αυτών, αλλά και τις ρωσικές εταιρίες να αποσύρουν «άμεσα» τις επενδύσεις τους από τις δυτικές τράπεζες και τους δυτικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. 
Αν πράγματι αληθεύει η πληροφορία, είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουν ενταθεί οι φόβοι του Κρεμλίνου για «τη μεγαλύτερη επικείμενη κλοπή πλούτου στη σύγχρονη ιστορία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες». Η προειδοποίηση αυτή κατ’ ουσία προέρχεται από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τον Πρωθυπουργό Μεντβιέντεφ, ο οποίος, μάλιστα, νωρίτερα, την ίδια μέρα, είχε προειδοποιήσει για τους χειρισμούς των Δυτικών τραπεζών κατά της Κύπρου. 
Αξίζει να επισημανθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της προχθεσινής απειλής του προέδρου Πούτιν προς τον πρόεδρο της ΕΕ Μπαρόζο ότι «αν επιμείνουν στο κούρεμα των ρώσικων καταθέσεων στην Κύπρο οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το ΔΝΤ, η Μόσχα θα γκρεμίσει την ευρωζώνη»!
Με «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί» μοιάζει η Ρωσία του πρόεδρου Πούτιν εξαιτίας των αποφάσεων του Eurogroup, αναφορικά με την κρίση χρέους στην Κύπρο. Μόσχα, Βρυξέλλες και Βερολίνο προβαίνουν σε ένα άνευ προηγουμένου «μπρα ντε φερ» με έπαθλο τη «χρεοκοπημένη» οικονομία της Μεγαλονήσου, της οποίας όμως το υπέδαφος κρύβει τους πολύτιμους υδρογονάνθρακες, ενώ η γεωγραφική της θέση αποτελεί «μήλον της έριδος» για όλες τις μεγάλες δυνάμεις.
Παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος αντέδρασε με ιδιαίτερα οξύ τρόπο στο «κούρεμα» καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών μετά την απόφαση του Eurogroup, το οποίο σαφώς στοχεύει στις υπέρογκες ρωσικές καταθέσεις, η Μόσχα δείχνει να προσανατολίζεται σε έναν συντηρητικό αρχικά επαναπροσδιορισμό των σχέσεών της τόσο με τη Λευκωσία, όσο και με τις Βρυξέλλες.
Ο κ. Πούτιν, πάρα το αρχικό μούδιασμα που ένιωσε, το οποίο διαδέχθηκε η οργή εξαιτίας της συγκατάθεσης του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην απόφαση του Eurogroup, αλλά και του γεγονότος ότι δεν ενημέρωσε επίσημα ή ανεπίσημα τη Μόσχα, πλέον αισθάνεται ότι η χώρα του μάλλον πρόκειται να βγει αναβαθμισμένη τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Επί μακρόν, εξάλλου, η Ρωσία αποτελεί έναν βασικό πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό εταίρο της Κύπρου, όπως και τον μεγαλύτερο διπλωματικό της στυλοβάτη στο ζήτημα της διχοτόμησης του νησιού από τα στρατεύματα του τουρκικού «Αττίλα». Κατόπιν, όμως, των συγκεκριμένων άστοχων χειρισμών εκ μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη, η θέση της κυπριακής κυβέρνησης βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Η Ρωσία φαίνεται ιδιαίτερα εξοργισμένη τόσο με την «αγνωμοσύνη» της Κύπρου, όσο και με την ΕΕ.
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Π» θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο δέχτηκε στην προεδρική του κατοικία, πίσω από τα χαμόγελα και τις φιλοφρονήσεις που είχαν μπροστά στις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς, να τον απειλεί ευθέως ότι αν οι Βρυξέλλες και δη το Βερολίνο συνεχίσουν να «ηχούν τα τύμπανα του πολέμου», ο ίδιος θα «γκρεμίσει την ευρωζώνη»! Μάλιστα, φέρεται ότι σκέφτεται να προβεί μέχρι και σε μείωση έως και διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την ΕΕ και κυρίως τη Γερμανία.
Παρά ταύτα, το Κρεμλίνο δείχνει να έχει «παγωμένη» έως και αρνητική διάθεση επίλυσης του προβλήματος μέσω Μόσχας, αν η Λευκωσία δεν τα βρει με την τρόικα και το Eurogroup. Στον αντίποδα αυτής της τακτικής, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Σεργκέι Γκλάζιεφ, απεύθυνε ένα εξόχως περίεργο κάλεσμα στη Λευκωσία, προκειμένου η Κύπρος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση με όλα τα γεωστρατηγικά ευεργετήματα μιας τέτοιας λύσης.
«Η Κύπρος πρέπει να γίνει μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, εάν προσβλέπει σε ουσιαστική οικονομική στήριξη από τη Ρωσία» τόνισε χαρακτηριστικά, για να υπογραμμίσει με νόημα τη δυσκολία και την περιπλοκότητα του θέματος, καθώς «οι Κύπριοι ζητάνε να παρέχει η Μόσχα βοήθεια σε μια χώρα, η οποία βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας της». Εντούτοις, η διφορούμενη στάση του Κρεμλίνου μπορεί να εξηγηθεί, καθώς η Ρωσία θα θελήσει σε κάθε περίπτωση να αποκομίσει τα μέγιστα από τη διαπραγμάτευσή της τόσο με την Κύπρο, όσο και με την «παγωμένη» από τις εξελίξεις ΕΕ. Ήδη, έχουν διαρρεύσει πληροφορίες πως η Μόσχα βαδίζει στο μονοπάτι των μαξιμαλιστικών αξιώσεων με αντάλλαγμα την παροχή της απαραίτητης βοήθειας, στην ήδη απομονωμένη και πιεζόμενη από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Κυπριακή Δημοκρατία. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα πληθαίνουν περί επιστροφής στη λίρα, ενώ φτάνουν μέχρι του σημείου να συζητούν για αποχώρηση της Κύπρου από την ΕΕ.
Τι ζητά η Μόσχα 
Η Μόσχα, λοιπόν, γνωρίζοντας τη δεινή διπλωματική θέση στην οποία έχει περιέλθει η Λευκωσία έναντι των Ευρωπαίων, συμπεριφέρεται ως άμεσα προσβεβλημένη από τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης, αξιώνοντας –προκειμένου να χορηγηθεί η απαιτούμενη βοήθεια– ανταλλάγματα, τα οποία στο παρελθόν θα θεωρούνταν αδιανόητα και δεν θα ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν από κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Ρώσοι ζητούν ναυτική εγκατάσταση υπό τον πλήρη έλεγχό τους, κατά τα πρότυπα των βρετανικών βάσεων, για τον νέο στόλο που ετοιμάζονται να ρίξουν στη Μεσόγειο. Σήμερα, η μόνη βάση που διατηρούν αυτήν τη στιγμή στη Μεσόγειο βρίσκεται στην Ταρτούς της εμφυλιοπολεμικής Συρίας και σε περίπτωση νίκης των αντικαθεστωτικών ανταρτών η βάση αυτή θεωρείται βέβαιο πως θα χαθεί διά παντός για τη Ρωσία.
Μάλιστα, η αγγλόγλωσση έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Ηurriyet Daily News» υποστηρίζει σε άρθρο-ρεπορτάζ ότι ο κ. Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη, το βράδυ της 17ης Μαρτίου, προσφέροντάς του βοήθεια για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και ζητώντας ως αντάλλαγμα τη δημιουργία και τον αποκλειστικό έλεγχο μιας ναυτικής εγκατάστασης.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία εδώ και αρκετό καιρό προέβαλλε απαιτήσεις έναντι της Κύπρου. Αρχικά, λέει, ενδιαφέρθηκε για τον έλεγχο των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και της Τράπεζας Κύπρου. Στη συνέχεια, ζήτησε τον εξ ημισείας με την ισραηλινή εταιρεία Delek έλεγχο της πλατφόρμας υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) που πρόκειται να κατασκευαστεί, προοπτική η οποία θα μπορούσε, κατά την εφημερίδα, να αξιολογηθεί σοβαρά από κυπριακής πλευράς. Ωστόσο, η τρίτη προϋπόθεση που θέτει η Ρωσία για την παροχή βοήθειας στην Κύπρο, δηλαδή η δημιουργία και ο έλεγχος ναυτικής εγκατάστασης για τη φύλαξη του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου φαίνεται ότι δημιουργεί πολιτικά προβλήματα και διπλωματικούς κλυδωνισμούς, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ΕΕ, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης, η Μόσχα δεν επιθυμεί αυτήν τη στιγμή να συγκρουστεί διπλωματικά με την ΕΕ, καθώς η Ρωσία εξάγει αυτήν τη στιγμή το 40% της τοπικής βιομηχανίας της στην ΕΕ και μία σκλήρυνση των σχέσεών της με την ΕΕ, για τα θέματα της Κύπρου, δεν αποτελεί την πρώτη της επιλογή.
 Σε συμφωνία 
Έτσι, η ρωσική πλευρά παζαρεύοντας σκληρά, επιδιώκει να επανέλθει το θέμα συμμετοχής της στον δανεισμό της Κύπρου, σε μία από κοινού συμφωνία με την ΕΕ για το πακέτο διάσωσης, το οποίο έπρεπε να είχε δεχθεί η Κύπρος όταν της το είχε υποδείξει με αυτήν τη μορφή. Επιπλέον, ζητούν να έχουν λόγο στη δημιουργία και στη διαχείριση του τερματικού σταθμού για το φυσικό αέριο, προσφέροντας το ποσό των 10 δισ. ευρώ.
Σε ένα εναλλακτικό, πάντως, σενάριο που προβάλλεται, σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών του πανεπιστημίου του δυτικού Σίδνεϊ, Στιβ Κιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, η Ρωσία δυνητικά μπορεί να προβεί σε αντίποινα κατά της ΕΕ, τα οποία ειδικότερα θα στοχεύουν τη Γερμανία, σε περίπτωση που το «κούρεμα» των καταθέσεων προχωρήσει, κάτι το οποίο θα επηρεάσει τις υπέρογκες ρωσικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες. Ο Στιβ Κιν, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «η στοχοποίηση των καταθέσεων Ρώσων πολιτών μπορεί να αυξήσει τη δημοτικότητα του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος δρώντας για ακόμα μια φορά ως ο ‘‘ισχυρός ανήρ’’ της Ρωσίας, επιβαλλόμενος σε εχθρούς και φίλους, ενδέχεται να περιορίσει ή και προσωρινά να κόψει εντελώς τις ροές φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, μέχρι να βρεθεί μια κάποια λύση για τα ρωσικά “βρώμικα κεφάλαια” που βρίσκονται στην Κύπρο».
Πρόσωπο-κλειδί ο μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ 
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές αποκλειστικά του «Π», εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη στο Κυπριακό, το πρόσωπο που πρόκειται να παίξει ρόλο στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος στη Μεγαλόνησο ακούει στο όνομα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Αυτός είναι ο Ρώσος μεγιστάνας που θα βγει μπροστά, παίρνοντας σε πρώτη φάση τον έλεγχο μιας από τις κυπριακές τράπεζες μαζί με τα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα. Ήδη, ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ ελέγχει το 9,7% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, με το οποίο έχει την ιδιότητα και του κυριότερου μετόχου της, ως ο μόνος με ποσοστό που ξεπερνά το 5%, με την εταιρεία Odella Resources Ltd, δικαιούχοι της οποίας είναι ο ίδιος ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και οι δύο κόρες του. Γενικότερα, ο κ. Ριμπολόβλεφ έχει τη θέση 79 στη λίστα δισεκατομμυριούχων του «Forbes». Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος διατηρεί σχέσεις με την τράπεζα από χρόνια. Η επένδυσή του «ντύθηκε» με αισιόδοξες προβλέψεις για πρόσθετες τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Κύπρο, μέσω της πρώην κρατικής βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali, την οποία οδήγησε μέχρι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αντλώντας 1 δισ. δολ., πριν πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής του σε άλλους Ρώσους, έναντι ποσού που παραμένει άγνωστο.
Η αυτοκρατορία 
Ποιος είναι, όμως, ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ; Ο Ριμπολόβλεφ γεννήθηκε το 1966, σπούδασε Ιατρική και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 εργαζόταν με τον πατέρα του σε οικογενειακή επιχείρηση. Βλέποντας τη μεγάλη ευκαιρία που έδινε η κατάρρευση του κομμουνιστικού συστήματος, γρήγορα ολοκλήρωσε οικονομικές σπουδές, ίδρυσε επενδυτική εταιρεία και άρχισε να μαζεύει, όπως και τόσοι άλλοι, τεράστια «πακέτα» μετοχών πρώην κρατικών επιχειρήσεων, που είχαν ιδιωτικοποιηθεί πάμφθηνα από τον Γέλτσιν, στο πρώτο, σαρωτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της σύγχρονης Ρωσίας, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
«Διαμάντι του στέμματος» της αυτοκρατορίας που δημιούργησε ο Ριμπολόβλεφ ήταν η κρατική βιομηχανία λιπασμάτων Uralkali, κορυφαία στη Ρωσία, την οποία οδήγησε πριν από λίγα χρόνια στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κάποιοι λένε ότι την πούλησε εσπευσμένα, μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η σύζυγός του σε ελβετικό δικαστήριο, ζητώντας περισσότερα από 5 δισ. ευρώ, σε ένα διαζύγιο που θα περάσει στην ιστορία ως το ακριβότερο όλων των εποχών. Άλλοι λένε ότι η φυγή του Ριμπολόβλεφ συνδέεται με άλλη μια ανακατανομή σφαιρών οικονομικής επιρροής στους κόλπους της ρωσικής ελίτ και υπενθυμίζουν ότι δύο φορές τα τελευταία χρόνια η Uralkali είχε βρεθεί στο στόχαστρο ελέγχων από κυβερνητικές υπηρεσίες για σοβαρά ατυχήματα σε εγκαταστάσεις της. Ζει στην Ελβετία, κυκλοφορεί πάντα με «στρατό» σωματοφυλάκων, αποφεύγει τις κάμερες και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις…
O Μίλερ «έφαγε πόρτα» σε Λευκωσία και Αθήνα 
Όπως αποκάλυψε ο ανεξάρτητος βουλευτής της Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας, ο «Νο2» του ενεργειακού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ επισκέφθηκε τη Λευκωσία και θέλησε να δει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο για τη διάσωση της Κύπρου. Σύμφωνα με τον κ. Κουλία, όμως, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του και έστειλε στη θέση του τον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, εκνευρίζοντας τους Ρώσους, οι όποιοι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», ενημέρωσαν την ίδια κιόλας ώρα τον πρόεδρο Πούτιν.
Παρ’ όλα αυτά, η συνάντηση έγινε, αλλά σ’ αυτήν υπήρξε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, καθώς παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της τρόικας, γεγονός που δεν άρεσε στον κ. Μίλερ και τους αντιπροσώπους της Gazprom που τον συνόδευαν, αναγκάζοντάς τους να φύγουν από τη συνάντηση.
Έτσι, ένας ακόμη λόγος της ψυχρής στάσης στη Μόσχα είναι και αυτός, αφού δεν δέχονται ως αξιόπιστο συνομιλητή τον κ. Σαρρή, θεωρώντας ότι τέτοιου είδους σημαντικές συμφωνίες πρέπει να συζητά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια, ο Αλεξέι Μίλερ ήρθε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και στην Αθήνα, όπου είχε θερμό τετ α τετ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, αν και ζήτησε να δει ξανά τον πρωθυπουργό. Με το κλίμα όμως να είναι ιδιαίτερα βαρύ από τις εξελίξεις στη Μεγαλόνησο, ο κ. Σαμαράς κι αυτός με τη σειρά του τον παρέπεμψε στον κ. Χατζηδάκη, τον οποίο και είδε. Κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι στη συνάντηση δεν τέθηκε το θέμα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, ούτε όμως και της Κύπρου, αλλά ότι μίλησαν γενικά για θέματα επενδύσεων στην Ελλάδα.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ.


aparadektos xartis kykloforei sti tourkia 1 315x236 250x180 Απαράδεκτος χάρτης κυκλοφορεί στη ΤουρκίαΈκαναν τουρκικές Κύπρο-Θράκη
Ο Οτσαλάν καλεί τoυς Κούρδους αντάρτες να κατεβάσουν τα όπλα. Ο Νετανιάχου τηλεφωνεί στον Ερντογάν για να πει συγνώμη για το Mavi Marmara και οι τουρκικές εφημερίδες άρχισαν να δημοσιεύουν χάρτες της “μεγάλης Τουρκίας”.
Όπως ο χάρτης της εφημερίδας Μιλιέτ. Στον οποίο όπως βλέπετε η Κύπρος και η Θράκη θεωρούνται τουρκικές ,όπως και τμήματα της Συρίας και του Ιράκ!
aparadektos xartis kykloforei sti tourkia 1 315x236 250x180 Απαράδεκτος χάρτης κυκλοφορεί στη Τουρκία

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ.


Και οι πέντε ήταν... υπέροχοι
Όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή με τα κιλτ, το κοινό δεν ενθουσιάστηκε. Όταν όμως οι πέντε μαθητές ξεκίνησαν να παίζουν με τα τύμπανα τους, το κοινό ξεσηκώθηκε.
Το περιστατικό συνέβη στο σώου ταλέντων που διοργάνωσε το λύκειο Lake Howell το 2011. Οι Νάιτζελ, Ντίλαν, Ματ, Ελάιας και Τζόρνταν έκλεψαν το χειροκρότημα με αυτή τους την παράσταση.



ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 15ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


Τα βραβεία του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Τα βραβεία έχουν ως εξής:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ
Βραβείο Κοινού που αφορά σε ταινίες άνω των 45' απονέμεται:
i. Για ελληνική παραγωγή στην ταινία Ο Μανάβης σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.
ii. Για ξένη παραγωγή στην ταινία Ο εξ αίματος αδελφός / Blood Brother (ΗΠΑ) σε σκηνοθεσία Στιβ Χούβερ / Steve Hoover
Βραβείο Κοινού που αφορά σε ταινίες κάτω των 45' απονέμεται:
i. Για ελληνική παραγωγή στην ταινία Μια κληρονομιά: Με την ψυχή στο στόμα σε σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα
ii. Για ξένη παραγωγή στην ταινία H υψηλή τιμή του χρυσού / The High Price of Gold (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μεγάλη Βρετανία) του Ρος Ντόμονι /Ross Domoney
ΒΡΑΒΕΙΑ FIPRESCI
Η φετινή κριτική επιτροπή της FIPRESCI απαρτίζεται από τους:
Peter Wintonick - Πρόεδρος (Καναδάς)
Kirsten Kieninger (Γερμανία)
Alberto Castellano (Ιταλία)
Νίκος Τσαγκαράκης (Ελλάδα)
και απονέμει τα Βραβεία FIPRESCI
i. Για ελληνική παραγωγή στην ταινία They Glow in the Dark σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ευαγγελίδη
Το σκεπτικό της επιτροπής:
«Το βραβείο FIPRESCI για το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ απονέμεται σε μια αιχμηρή, συγκινητική, χιουμοριστική και πολυεπίπεδη αποτίμηση αυτού που αποκαλούμε ζωή. Τα αφηγηματικά και υφολογικά του χαρακτηριστικά αποφεύγουν όλες τις παγίδες, στερεοτυπικές και ηθικολογικές προσεγγίσεις που συναντώνται συνήθως σε ταινίες που καταπιάνονται με το ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικότητας. Πρόκειται για ένα ουμανιστικό φιλμ, με φόντο τη Νέα Ορλεάνη που διερευνά τη φιλία μεταξύ ομοφυλοφίλων, την αρρώστια, την οικειότητα, τη σεξουαλική ταυτότητα, τη φτώχια, τη συντροφικότητα, εν τέλει αυτό που αποκαλούμε αγάπη»
ii. Για ξένη παραγωγή στην ταινία Μέρη μιας οικογένειας / Parts of a Family (Ολλανδία, Μεξικό) σε σκηνοθεσία Διέγο Γκουτιέρες / Diego Gutiérrez
Το σκεπτικό της επιτροπής:
«Το βραβείο FIPRESCI για το καλύτερο ξένο ντοκιμαντέρ απονέμεται σε ένα ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί το πορτραίτο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, εγκλωβισμένου σε 50 χρόνια ενός –κάποτε αγαπημένου – γάμου, στα δεσμά της μεγαλοαστικής αφθονίας, σε μια απομονωμένη έπαυλη στο Μεξικό. Μοιράζονται ένα σπίτι, αλλά όχι τις ζωές τους. Καθώς ο γάμος τους καταρρέει μπροστά στην κάμερα του κινηματογραφιστή γιου τους, ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με την αποξένωση με τους δικούς του όρους. Πρόκειται για μια κινηματογραφικά ξεχωριστή σπουδή μιας ασφυκτικής σχέσης που κάποτε λεγόταν αγάπη».
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΤ3
Το βραβείο τηλεοπτικής προβολής της ΕΡΤ3 σε ντοκιμαντέρ της ενότητας «Κοινωνία και Περιβάλλον» απονέμεται εξ ημισείας στις ταινίες Little Land (Ελλάδα, Γαλλία) σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά και Νομάδες του χειμώνα / Winter Nomads (Ελβετία) σε σκηνοθεσία Μανιέλ φον Στιρλέρ / Manuel von Stürler
Η επιτροπή απαρτίστηκε από τους Γιώργο Μπότσο, Δημήτρη Βέτα και Γρηγόρη Γκίνο. To βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 1500 ευρώ για καθεμιά ταινία, ενώ οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν από την ΕΡΤ3
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΤ «Doc on Air»
Το βραβείο «Doc on Air» της ΕΡΤ αφορά στο καλύτερο project του Pitching Forum του Eυρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ EDN και αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο 7.000 ευρώ. Το βραβείο απονέμεται έπειτα από απόφαση κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από τους tutors, οι οποίοι παρακολουθούν τις προτάσεις ντοκιμαντέρ στο Pitching Forum του Docs in Thessaloniki του EDN.
Το βραβείο απονέμεται φέτος στο project Playing With Fire (Ελλάδα) σε σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου και παραγωγή Φωτεινής Οικονομοπούλου, Modiano S.A.
Το σκεπτικό της επιτροπής:
«Η επιτροπή αποφάσισε να βραβεύσει ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ που ρίχνει φως στην καθημερινότητα των ατρόμητων γυναικών ηθοποιών στο Αφγανιστάν και στη δουλειά μιας θαρραλέας ελληνίδας σκηνοθέτιδας. Ενασχολούνται με την επανεμφάνιση της αφήγησης και του θεάτρου στην Καμπούλ, τέχνες που βρίσκουν τις ρίζες τους στην αρχή του χρόνου και φυσικά στην ελληνική αρχαιότητα. Αυτές οι γυναίκες λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, διαρκή αντίσταση, απειλές για τη ζωή τους και κοινωνική απόρριψη. Η επιτροπή πιστεύει ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα κινητοποιήσει το κοινό. Θα μας δείξει ότι ο πολιτισμός και οι γυναίκες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο»
ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ
Η φετινή κριτική επιτροπή για το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας που απονέμεται σε ταινία της ενότητας «Ανθρώπινα Δικαιώματα», απαρτίζεται από τους αντιπρόσωπους της Διεθνούς Αμνηστίας Ειρήνη Τσολάκη Κατερίνα Καλογερά, Μάρω Σαββοπούλου και Μαριάννα Λεονταρίδου .
Το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας απονέμεται στο ντοκιμαντέρ Λέγε με Κούτσου / Call me Kuchu (ΗΠΑ) σε σκηνοθεσία Κάθριν Φέρφαξ Ράιτ / Katherine Fairfax Wright και Μάλικα Ζουχάλι- Ουόρολ / Malika Zouhali-Worrall.
ΒΡΑΒΕΙΟ WWF
Η φετινή κριτική επιτροπή για το βραβείο της WWF που απονέμεται σε ταινία της ενότητας «Κοινωνία και Περιβάλλον», με θέμα το περιβάλλον και την αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, απαρτίζεται από τους εκπρόσωπους της WWF Ελλάς, Γιώργο Βελλίδη, Ιάσων Κάντα και Κωνσταντίνο Λιαρίκο.
Το βραβείο της WWF απονέμεται στην ταινία Little Land (Ελλάδα, Γαλλία) σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά
ΒΡΑΒΕΙΟ DOCS IN PROGRESS
Φέτος, για πρώτη φορά στα Docs in Progress της Αγοράς του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απονέμεται βραβείο το οποίο αντιστοιχεί σε υπηρεσίες post-production αξίας 15.000 ευρώ, από την εταιρεία Authorwave.
Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι Flora Gregory (Commissioning Editor, Al Jazeera, UK), Αριάνα Μεϊντανά (Υπεύθυνη Τμήματος Διεθνών Συμπαραγωγών της ΕΡΤ, Ελλάδα) και Jan Röfekamp (General Manager, Film Transit, Canada)
Το βραβείο Docs in Progress απονέμεται στο ντοκιμαντέρ Aunty (Ιταλία / Ισπανία), σε σκηνοθεσία και παραγωγή Salva Muñoz και Manu Gerosa, One World Documakers.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 360.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ.


Με το ποσό των 360.000 ευρώ θα ενισχυθεί η μελισσοκομίαΤο ποσό 360.000 ευρώ θα δοθεί μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για το πιλοτικό πρόγραμμα επιτήρησης απωλειών στις αποικίες μελισσών στη χώρα μας  έως το Καλοκαίρι 2013.
Η χώρα μας είχε υποβάλει τεχνική πρόταση εφαρμογής σχετικού προγράμματος λόγω του φαινομένου της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών.
Η πρόταση με το αντίστοιχο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 110.000 Ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος του προγράμματος ενδέχεται να φτάσει τις 360.000 Ευρώ.
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
1. Ο προσδιορισμός των πραγματικών ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στις αποικίες των μελισσών στα ελληνικά μελισσοκομεία.
2. Η διερεύνηση και η επιτήρηση στοχευμένων παραγόντων που συμβάλλουν στο φαινόμενο των απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
3. Ο επαναπροσδιορισμός της υγειονομικής κατάστασης των μελισσοσμηνών στη χώρα μας.
4. Η συλλογή αξιόπιστων και επικαιροποιημένων στατιστικών και επιδημιολογικών στοιχειών στη κατεύθυνση της πρόληψης και βελτίωσης της υγείας των μελισσών.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ...ΚΑΦΕ!

Το αυτοκίνητο που καίει... καφέ

Το δημοφιλές ρόφημα δεν αφυπνίζει μόνο τους ανθρώπους!

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι αν δεν πιουν καφέ το πρωί, δεν μπορούν να «πάρουν μπρος». Το ίδιο ισχύει και για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και μάλιστα απολύτως κυριολεκτικά! Το ειδικά διαμορφωμένο ημιφορτηγάκι της Ford κινείται έχοντας ως καύσιμο τον καφέ! 

Ο 42χρονος Βρετανός, Μάρτιν Μπέικον έβαλε στο αυτοκίνητο έναν καυστήρα, στον οποίο τοποθετεί κατάλοιπα που περισσεύουν από την επεξεργασία των κόκκων καφέ. Η καύση παράγει μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο, το οποίο διοχετεύεται σε έναν τροποποιημένο βενζινοκινητήρα και θέτει σε κίνηση το αυτοκίνητο.

Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα στην υπόθεση. Για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, δεν αρκεί να γυρίσει ο Μάρτιν το κλειδί στη μίζα. Πρέπει να περιμένει να θερμανθεί ο καυστήρας και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. 

Την ημέρα που έγινε η επίσημη επίδειξη του οχήματος, έγιναν δύο αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να πάρει μπρος το φορτηγάκι. Όταν όμως τα κατάφερε, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία αυτοκινήτων που κινούνται με βιοκαύσιμα. 
Έτσι είναι! Ακόμη και κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερους καφέδες για να ξεκινήσουν. 







ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΡΙΣ ΜΠΕΡΕΖΟΦΣΚΙ.

 

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο ρώσος μεγιστάνας που είχε πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν και αργότερα έγινε δεινός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε σήμερα, στο Λονδίνο, σε ηλικία 67 ετών, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα συγγενείς του και τον ρώσο δικηγόρο του.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...