Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΕΚΟΡ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!


Φυσικοί από την Αυστρία και τον Καναδά κατάφεραν να πραγματοποιήσουν κβαντική τηλεμεταφορά στην απόσταση - ρεκόρ των 143 χιλιομέτρων...
Το επίτευγμα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα -μεταξύ άλλων- για την μελλοντική υλοποίηση των δορυφορικών κβαντικών τηλεπικοινωνιών. Το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε επιτευχθεί πριν από λίγους μήνες από Κινέζους ερευνητές, ήταν 97 χλμ.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βιέννης, της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών και του πανεπιστημίου του Γουότερλου, με επικεφαλής τον Άντον Τσάιλινγκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", πέτυχαν να μεταφέρουν κβαντικές καταστάσεις ανάμεσα σε δύο Κανάρια νησιά, τη Λα Πάλμα και την Τενερίφη, που απέχουν μεταξύ τους πάνω από 143 χιλιόμετρα.
Βασικός στόχος διαφόρων επιστημονικών ομάδων στον κόσμο είναι να αξιοποιήσουν την κβαντομηχανική για την ανταλλαγή δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα από τη σημερινή. Στην ουσία, αποσκοπούν στη δημιουργία του «κβαντικού διαδικτύου», όπου η κβαντική τηλεμεταφορά θα αποτελεί βασικό πρωτόκολλο για την μετάδοση πληροφοριών μεταξύ των κβαντικών υπολογιστών.
Στην περίπτωση του νέου αυστριακού πειράματος, τα φωτόνια έπρεπε να διασχίσουν, χωρίς την χρήση καλωδίων οπτικών ινών, την ταραγμένη ατμόσφαιρα που υπήρχε ανάμεσα στα δύο Κανάρια νησιά. Όπως είπε ο Τσάιλινγκερ, «το πείραμά μας δείχνει πόσο ώριμες είναι πλέον οι κβαντικές τεχνολογίες σήμερα και πόσο χρήσιμες πρακτικές εφαρμογές μπορούν να έχουν. Το επόμενο βήμα είναι η δορυφορική κβαντική τηλεμεταφορά, που θα επιτρέψει τις κβαντικές επικοινωνίες σε παγκόσμια κλίμακα. Έχουμε ήδη κάνει μεγάλη πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και, σε συνεργασία με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, θα εγκαινιάσουμε μία κβαντική δορυφορική αποστολή».
Τα μελλοντικά πειράματα θα έχουν ως στόχο την κβαντική τηλεμεταφορά σημάτων μεταξύ της Γης και δορυφόρων ή από τον ένα δορυφόρο στον άλλο. Το κβαντικό σήμα θα πρέπει να διατρέξει ακόμα μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με τα 143 χλμ. των δύο Καναρίων νησιών (οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς κινούνται σε ύψος 200 έως 1.200 χλμ. από τη Γη), από την άλλη όμως το σήμα θα μπορεί να ταξιδέψει πιο εύκολα, καθώς η ατμόσφαιρα είναι πιο αραιή σε αυτό το υψόμετρο...


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

"ΚΑΤΣΑΜΑΚ" ΚΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.


Κατσαμάκι, ένα χυλό από καλαμποκάλευρο, που έτρωγαν στην κατοχή, κερνούσαν το πρωί οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, που κατασκήνωσαν έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει χωρίς φάρμακα.
Έστησαν ένα καζάνι πάνω σε μία φιάλη γκαζιού, μαγείρεψαν και μοιράστηκαν το κατσαμάκι. "Το κατσαμάκι το έζησα στην κατοχή, την φτώχεια την έζησα τότε και τώρα τη ζω για δεύτερη φορά", έλεγε η κυρία που ανέλαβε να το μαγειρέψει.
«Είναι η πέμπτη φορά που μας κόβουν τις συντάξεις. Ήρθαμε σήμερα συμβολικά εδώ να κάνουμε αυτό το κατοχικό έδεσμα, γιατί εκεί μας οδηγούν. Φάρμακα μας κόβουν, συντάξεις μας κόβουν, γιατρούς δεν έχουμε, δεν πάει άλλο. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Το επόμενο βήμα είναι να μας αφαιρέσουν και τη ζωή μας. Θεωρούν ότι οι συνταξιούχοι είναι κόστος. Το προσδόκιμο ζωής ανέβηκε, θεωρούν ότι ζούμε πολλά χρόνια και θέλουν να μας αφαιρέσουν και τη ζωή ακόμα», λέει πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.



BARCODE ΣΕ.....ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ!


Ακόμα και ο… άλλος κόσμος εκσυγχρονίστηκε!
Γραφεία Τελετών θέλουν να κάνουν τη διαφορά ανακαλύπτοντας νέους τρόπους «παρουσίασης» του μακαρίτη.
Όπως η ταφόπλακα που βλέπετε η οποία διαθέτει barcode! Ο τεθλιμμένος που επισκέπτεται τον συγκεκριμένο τάφο, δεν έχει παρά να σκανάρει με το κινητό του το barcode και διαβάζει στην οθόνη του τηλεφώνου τη νεκρολογία!
Το γραφείο που αναλαμβάνει τέτοιου είδους υπηρεσίες, εδρεύει στη Βρετανία υπό την επωνυμία Chester Pearce.






Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΙΛΑΡΙΩΝ ΑΛΦΕΓΙΕΦ «ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ» ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ (VIDEO)


Το μνημειώδες έργο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο σε ποίηση του βραβευμένου με Νόμπελ, Οδυσσέα Ελύτη, θα παρουσιαστεί στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, κάτω από τον Παρθενώνα, συνοδευόμενο από τις συνθέσεις Stabat Mater και Song of Ascent του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ, ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ρώσων συνθετών.

Στη συναυλία η ελληνική μουσική και ιστορία θα συναντήσει την παραδοσιακή και ορθόδοξη εκκλησιαστική μουσική της Ρωσίας.

Οι δύο συνθέτες έχουν επιλέξει αυτά τα βαθιά ουμανιστικά έργα, όπου η τέχνη εκφράζει τη θρησκευτική εσωτερική πνευματικότητα.

Το «Άξιον Εστί» καλύπτει όλη την ιστορία του ελληνικού έθνους.

Χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: «Η Γένεσις», «Τα Πάθη», «Δοξαστικόν», ενώ στην εσωτερική δομή του υπάρχουν επίσης τρία στοιχεία - η αφήγηση, ο ύμνος και η χορωδία.

Ο Αφηγητής διαβάζει το πεζό κείμενο, ο Ψάλτης στους ύμνους και ο Λαϊκός στα χορωδιακά τμήματα.

Σολίστ: Μάριος Φραγκούλης (Λαϊκός τραγουδιστής), Δημήτρης Καβράκος (Ψάλτης).
Αφηγητής :Σταύρος Ζαλμάς

Τα ιερά κείμενα, συμπεριλαμβανομένων και των gospels, ψαλμών, ορθόδοξων λειτουργικών κειμένων καθώς και η μεσαιωνική λατινική ποίηση, γίνονται πηγή συνεχούς έμπνευσης για τον Μητροπολίτη Ιλαρίων Αλφέγιεφ, ο οποίος διακρίνεται όσο για την εξαιρετική του δεξιοτεχνία, όσο και για την πνευματική του διορατικότητα.

Τα έργα του που θα παρουσιαστούν στη συναυλία είναι:

Stabat Mater για soprano, mezzo ορχήστρα και χορωδία, Song of Ascent, Συμφωνία για ορχήστρα και χορωδία, μία άρια από τα Κατά Ματθαίον Πάθη και μία άρια από το Ορατόριο των Χριστουγέννων με σολίστ: την Σβετλάνα Κασιγιάν και την Μαρίτα Παπαρίζου.

Συμμετέχουν:

    Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
    Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών, Mαέστρος: Σταύρος Μπερής
    Μικτή Χορωδία ΔΕΗ, Mαέστρος: Κωστής Κωνσταντάρας
    Χορωδία «Αmbitus» του Λεοντείου Λυκείου, Mαέστρος: Κατερίνα Βασιλικού
    Σολίστ παραδοσιακών οργάνων
    Διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Εισιτήρια προπωλούνται:

www.ticketservices.gr (Πανεπιστημίου 39, τηλ: 210 7234567)
Τιμές: 80 55, 45, 35, 25, 10 ευρώ.






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.....ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ!

Και δε μιλάμε για ένα και δύο... 
Στη φετινή επιχείρηση της Αστυνομίας για το ξερίζωμά τους, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς 2.300 δενδρύλλια! Πέρσι, είχαν ξεριζωθεί 1.800 !

Πρόκειται για την αγροτική περιοχή της Αρίσβης, στο νομό Ροδόπης.

Εκεί, όπου κάθε χρόνο φυτρώνουν μόνα τους χασισόδεντρα και οι Αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να οργανώνουν επιχειρήσεις για να τα ξεριζώνουν, για ευνόητους λόγους...
 

Η τελευταία επιχείρηση οργανώθηκε χθες το πρωί, οπότε οι αστυνομικοί εντόπισαν σε διάφορα σημεία της αγροτικής περιοχής 2.300 αυτοφυή δενδρύλλια με ύψος από μισό μέχρι και 3 μέτρων!
Στην επιχείρηση βοήθησαν άνδρες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Κομοτηνής, του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την καταστροφή των δενδρυλλίων θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.






ΠΗΓΗ...seleo


ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!!


Tο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη βρίσκεται στην Κεφαλλονιά και πρόκειται για ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο!

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στον Καραβόμυλο, 10 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι. Το σπήλαιο έχει μήκος... 160 μέτρα και βάθος 39 μέτρα.
Η οροφή του κεντρικού σημείου του σπηλαίου έχει πέσει κι έτσι έχουν δημιουργηθεί δύο τμήματα, ένα ανοιχτό και ένα σκεπασμένο!
Στο κέντρο της λίμνης εκεί όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα υπάρχει ένα μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο βρέθηκαν ευρύματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου κατά την αρχαιότητα. Γι'αυτό το λόγο το σπήλαιο Μελισσάνη ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών!​
Πρόκειται για ένα μαγικό μέρος, το ένα τρίτο του οποίου είναι λίμνη! Το νερό της λίμνης είναι υφάλμυρο -ένα μείγμα θαλάσσιου και γλυκού νερού!







Το λιμσπήλαιο Μελισσάνη βρίσκεται στην Κεφαλλονιά και πρόκειται για ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο! Συγκεκριμένα, βρίσκεται στον Καραβόμυλο, 10 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι. Το σπήλαιο έχει μήκος 160 μέτρα και βάθος 39 μέτρα. Η οροφή του κεντρικμείου του σπηλαίου έχει πέσει κι έτσι έχουν δημιουργηθεί δύο τμήματα, ένα ανοιχτό και έσκεπασμένο!Στο κέντρο της λίμνης εκεί όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα υπάρχει ένα μικρό νησάκω στο οποίο βρέθηκαν ευρύματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σίκατά την αρχαιότητα. Γι'αυτό το λόγο το σπήλαιο Μελισσάνη ονομάζεται και Σπήλαιο τρόκειται για ένα μαγικό μέρος, το ένα τρίτο του οποίου είναι λίμνη! Το νερό της λίμνης είναι υφάλμυρο -ένα μείγμα θαλάσσιου και γλυκού 







ΠΗΓΗ...e-nea24.blogspot


ΟΙ ANONYMOUS ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ AMY LEE ΤΩΝ EVANESCENCE.


Η τραγουδίστρια των Evanescence, Amy Lee, ήταν το τελευταίο θύμα των διάσημων hackers, Anonymous.

Οι Anonymous κατηγόρησαν την Lee ότι εμπόδισε έναν μάρτυρα να καταγγείλει παιδική πορνογραφία και άλλες διαδικτυακές παρανομίες.

Οι Anonymous έχουν ξεκινήσει μια «επιχείρηση» που ονομάζεται "Operation: PedoChat", η οποία στοχεύει να ξεμπροστιάσει άτομα που κάνουν ειδεχθή χρήση του διαδικτύου και έχουν ονομάσει ανάμεσα στους στόχους τους την Amy Lee και τον μάνατζέρ της, Andrew Lurie.




ΠΗΓΗ... rocking.gr

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ?


Ποιά είναι αυτή η χώρα ?
Ποιά είναι η χώρα όπου:


1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.

2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.

3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.

4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.

5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.

6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.

7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).

8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.

9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.

10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν «παγώσει» παγκοσμίως).

11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.

12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.

13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.

14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.

15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.

16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.

Την βρηκατε;!

Οχι δεν είναι καμμιά από τις «πολιτισμένες» και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου.
Μιλαμε για την Λιβύη του «κακού» Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι' αυτο στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP,Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips.


Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΡΕΣΠΕΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "THIESS INTERNATIONAL RIVERPRIZE".


Πρέσπες: Διεκδικούν το διεθνές βραβείο "Thiess International Riverprize"
Θεωρείται το αντίστοιχο των Ολυμπιακών για το περιβάλλον.

Μία θέση στην τετράδα των φιναλίστ κατέκτησαν οι Πρέσπες, χάρη στο έργο «Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας» της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.

Οι Πρέσπες, μαζί με τον ποταμό Willamette των ΗΠΑ, το διασυνοριακό ποταμό Okavango (Ανγκόλα, Ναμίμπια και Μποτσουάνα) και τον ποταμό Nushagak, επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεκδικούν το διεθνές αυτό βραβείο, που απονέμεται σε φορείς ή οργανισμούς που έχουν συμβάλει στην ορθή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο νικητής του βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου "Riversymposium", που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη.

Ο πρόεδρος του International River Foundation Μάθιου Ρέντι, ανέφερε πως οι τέσσερις φιναλίστ εκπροσωπούν τους υποψηφίους των μεταλλίων «στην Ολυμπιάδα του περιβάλλοντος».



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.


Πώς να κάνετε σχολικές αγορές

Οδηγός για να μη λείψει τίποτα στους μαθητές

Συμβουλές για τις σχολικές αγορές δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών σε γονείς και μαθητές με αφορμή τη νέα χρονιά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕ.Π.ΚΑ. πρέπει γονείς και μαθητές να μην πέφτουν θύματα των επιτηδείων που θέλουν αυτές τις μέρες να αισχροκερδήσουν σε βάρος τους. 

Και τονίζουν ότι ως γονείς πρέπει:

• Να συζητήσουμε, με το παιδί μας, να του εξηγήσουμε και να του δώσουμε να καταλάβει τις παγίδες των διαφημίσεων, για τα σχολικά είδη καθώς και τους τρόπους, που διάφορες εταιρείες μας οδηγούν, στην υπερκατανάλωση. Είναι πολύ βασικό να καταλάβει το παιδί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στο τι πραγματικά χρειάζεται, για το σχολείο και στο τι νομίζει ότι χρειάζεται. 

Πρέπει να καταλάβει ότι η «ομορφιά» των σχολικών ειδών δεν είναι, απαραίτητα, συνδεδεμένη, με τη μόδα της εποχής, αλλά, σίγουρα, επιβαρύνει το πορτοφόλι της οικογένειας. Αυτή η χρονική περίοδος μας προσφέρει μια, από τις καλύτερες ευκαιρίες, να εξηγήσουμε, στο παιδί μας, τα σωστά καταναλωτικά πρότυπα και τη στάση ζωής, που πρέπει να έχει, απέναντι στην κατανάλωση.

• Όταν βεβαιωθούμε ότι το παιδί κατάλαβε τους κινδύνους, ετοιμάζουμε έναν κατάλογο, με τα είδη, που θεωρούμε απαραίτητα. Στη διαδικασία αυτή, το παιδί πρέπει να συμμετέχει. Αν πιστεύει ότι συναποφάσισε, μαζί μας, για τα σχολικά του είδη, θα αποφύγουμε τριβές, όταν θα κάνουμε τις αγορές μας.

• Είναι φυσικό, έστω και μετά από όλα αυτά, το παιδί, κάποιες στιγμές, να παρασυρθεί, από την ποικιλία της αγοράς και να μας ζητήσει να αγοράσουμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν είχαμε συμπεριλάβει, στον κατάλογο. Αν θεωρούμε ότι είναι περιττά, πρέπει να αρνηθούμε, έστω και αν στεναχωρήσουμε το μικρό μας καταναλωτή.

• Μελετούμε, με προσοχή, τη σήμανση των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε, από τα χρώματα και τα σχέδια των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, στην πίεση του παιδιού μας, να του κάνουμε το χατίρι.

• Πρέπει να εξηγήσουμε στο παιδί ότι τα σχολικά είδη είναι εργαλείο μάθησης και όχι μέσο επίδειξης. 

• Τηρούμε, αυστηρά τον κατάλογο που μας συστήνει το σχολείο. Η έρευνα αγοράς και η σύγκριση τιμών, για το ίδιο είδος είναι απαραίτητη. Όπως προκύπτει, από έρευνες του ΚΕ.Π.ΚΑ., οι αποκλίσεις τιμών, από κατάστημα, σε κατάστημα, είναι σημαντικές. 

• Σε κάποια προϊόντα, όπως μολύβια, στυλό, γόμες, κ.α. είναι, πολλές φορές, πιο οικονομικό να αγοράζουμε συσκευασίες, που περιέχουν παραπάνω, από ένα τεμάχιο, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε. 

• Δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη, που μοιάζουν, με τρόφιμα. Κανονικά, τέτοια προϊόντα δεν πρέπει να κυκλοφορούν, στην αγορά. Επειδή, όμως, συχνά, «ξεφεύγουν», από τους ελέγχους της Πολιτείας, ας «έχουμε και εμείς το νου μας». 

• Δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη, που μυρίζουν, σαν τρόφιμα (σβύστρες κ.λπ.) Οι μυρωδιές προέρχονται, από χημικές αρωματικές ουσίες, που, ίσως, αποδειχθούν, αργότερα, ακατάλληλες. Η μυρωδιά, όμως, παρασύρει τα παιδιά, να τα βάλουν στο στόμα. 

• Η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο, για την αγορά τους. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα σχολικά, που μοιάζουν, με παιχνίδια, δεν πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας, με τα παιχνίδια.

Έτσι, στυλό που ανάβουν, μολύβια, με μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, γόμες, που μυρίζουν, σαν φρούτα, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα είδη, για την υγεία ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.



ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΜΕ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΥ.


Κυψέλη καυσίμου με νανοσωματίδια χρυσού και χαλκού

Αποδοτικότερη κυψέλη ανέπτυξαν οι ερευνητές

Ερευνητές του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας της Σιγκαπούρης ανάπτυξαν μια αποδοτικότερη κυψέλη καυσίμου, μακρύτερης διάρκειας από τις συμβατικές χρησιμοποιώντας μια ένωση νανοσωματιδίων χρυσού, χαλκού και λευκόχρυσου (πλατίνας).

Ανακάλυψαν ότι η αντικατάσταση του εσώτατου μέρους του καταλύτη της κυψέλης καυσίμου με ένα κράμα χρυσού και χαλκού παράλληλα με τη διατήρηση του εξωτερικού στρώματος λευκόχρυσου, αυξάνει τη δραστηριότητα του αμαλγάματος κατά πέντε φορές.

Το αμάλγαμα χρυσού-χαλκού δημιουργεί μια θλιπτική τάση στην επιφάνεια των ατόμων λευκόχρυσου, γεγονός που καθιστά το υλικό πιο ενεργό και αυξάνει την απόδοση της κυψέλης.

Τα νανοσωματίδια λευκόχρυσου είναι ο κοινός καταλύτης που χρησιμοποιείται στις κυψέλες καυσίμου που κυκλοφορούν στο εμπόριο, καθώς η πλατίνα είναι το μοναδικό μέταλλο που ανταπεξέρχεται στις συνθήκες οξύτητας που επικρατούν στο εσωτερικό αυτών των συστημάτων.

Πρόβλημα ωστόσο θέτει το υψηλό κόστος του λευκόχρυσου και η χαμηλή του σταθερότητα. Η νέα σύνθεση νανοσωματιδίων βοηθά στην υπερπήδηση των προβλημάτων καθώς είναι φθηνότερη και από την άλλη πλευρά παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα.

Συγκεκριμένα, μπορεί να παράξει πάνω από 0,571 Αμπέρ ηλεκτρικού ρεύματος ανά μιλιγκράμ λευκόχρυσου έναντι 0,109 Αμπέρ στους συμβατικούς καταλύτες λευκόχρυσου.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας καταλύτης επιδεικνύει την ικανότητα βελτίωσης και σταθεροποίησης της αντίδρασης της κυψέλης καυσίμου συνδυάζοντας την σημαντική μείωση στην απαιτούμενη ποσότητα λευκόχρυσου.

Οι κυψέλες καυσίμου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγές ενέργειας σε ηλεκτρονικές συσκευές, οχήματα, πολεμικά αεροσκάφη και εξοπλισμό.

Τι είναι η κυψέλη καυσίμου


Η κυψέλη καυσίμου είναι μια ηλεκτροχημική συσκευή που μετατρέπει τη χημική ενέργεια του υδρογόνου σε ηλεκτρισμό χωρίς τη μεσολάβηση της καύσης.

Στη βασική της μορφή, λειτουργεί ως εξής: υδρογόνο και οξυγόνο αντιδρούν με την παρουσία ηλεκτρολύτη και παράγουν νερό, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα ηλεκτροχημικό δυναμικό που προκαλεί ροή ηλεκτρικού ρεύματος στο εξωτερικό κύκλωμα (φορτίο).

Καθώς η αντίδραση είναι εξώθερμη, παράγεται θερμότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωφέλιμα.

Το Ινστιτούτο έχει στόχο την ανάπτυξη πράσινων ενεργειακών τεχνολογιών υψηλότερης απόδοσης και περιβαλλοντικής προστασίας.

Πηγή: econews.gr

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ.ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΩΣ 20 ΚΙΛΑ.



Ναι τώρα το ξέρεις καλά. Η μπανάνα δεν παχαίνει! Οι Ιάπωνες όμως έρχονται να αποθεώσουν το τροπικό φρούτο στο μαγικό μυστικό για να χάσεις πολλά κιλά. Και όπως ισχυρίζονται γρήγορα και χωρίς να πεινάς. 

Η δίαιτα της μπανάνας μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι και 20 κιλά σε διάστημα ενός μήνα, ανάλογα με το περιθώρια απώλειας βάρους σου φυσικά. Κι όλο αυτό μόνο με το να επιλέγεις μπανάνα και μόνο μπανάνα για πρώινο.

Είναι η πιο διάσημη δίαιτα από την Ανατολή... Έγινε ιδιαίτερα γνωστή πριν από μερικά χρόνια, όταν ήταν το μυστικό της τραγουδίστριας της Όπερας Kumiko Mori. H διάσημη Γιαπωνέζα καλλιτέχνις ανακοίνωσε πως έχασε 7 κιλά με αυτό τον τρόπο και τα καταστήματα φρούτων στην Ιαπωνία δεν προλάβαιναν να προμηθεύονται φρέσκιες μπανάνες. 

Διάβασε παρακάτω τα πέντε βήματα της δίαιτας και τι ακριβώς περιλαμβάνει.  

1. ΦΑΕ ΜΟΝΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ
Μπορείς να φας περισσότερες από μία μπανάνα. Για την ακρίβεια ο εμπενυστής της δίαιτας έτρωγε συχνά μέχρι και 4 μπανάνες το πρωί, αλλά μην το παρακάνεις. Καλό είναι να φας μέχρι του σημείου που νιώθεις πλήρης αλλά όχι φουσκωμένη.

-Η μπανάνα πρέπει να είναι φρέσκια και όχι μαγειρεμένη ή καταψυγμένη

-Αν πεινάς ακόμη 15 με 30 λεπτά μετά, μπορείς να φας ένα μπολ με ρύζι ή ένα μπολ με δημητριακά περίπου δύο με δυόμιση ώρες μετά και πάντα ένα πιάτο που δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες. 


2. ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στα φαγητά που μπορείς να επιλέξεις, τόσο για πρωινό όσο και για βραδινό. Όταν δεν έχεις περιορισμούς στο φαγητό που επιλέγεις, τότε δεν νιώθεις πως στερείσαι και μπορείς πιο εύκολα να μείνεις πιστή στην προσπάθεια. Αρκεί να λάβεις υπόψη τα παρακάτω:

- Το βραδινό πρέπει να έχει καταναλωθεί πριν από της 8 το βράδυ. Για την ακρίβεια η καλύτερη ώρα είναι στις 6. 

- Καλό είναι να αποφύγεις τα τηγανητά. 

- Μην παίρνεις το επιδόρπιο με τα γεύματά σου. Θα ικανοποιήσεις την όρεξή σου για γλυκό με κάποιο ενδιάμεσο σνακ

- Σε κάθε γεύμα πρέπει να τρως μόνο μέχρι το σημείο όπου νιώθεις ικανοποίηση, αλλά χωρίς να φουσκώνεις. “Ένα στομάχι που είναι πάντα κατά τα 2/3 γεμάτο, δεν χρειάζεται ποτέ γιατρό” λέει μια παλιά γιαπωνέζικη παρουσία. 

3. ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ
Το μόνο πράγμα που επιτρέπεται άφοβα είναι το νερό και κατά προτίμηση το επιτραπέζιο, μεταλλικό νερό. Από εκεί και πέρα λάβε υπόψη σου τα παρακάτω:

- Φρόντισε το νερό να μην είναι παγωμένο ή πολύ ζεστό, αλλά πάντα σε θερμοκρασία δωματίου

- Οι υπεύθυνοι της δίαιτας συμβουλεύουν να πίνεις το νερό γουλιά-γουλιά και όχι γρήγορα και απότομα

- Κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι μαζί με τα γεύματα μπορείς να πίνεις καφέ, τσάι ή αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, χωρίς όμως να το παρακάνεις

- Αν βρεθείς σε κάποιο μπαρ ή σε οποιαδήποτε έξοδό σου, προτίμησε μπύρα και κρασί αλλά με μέτρο


4. ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΞΥΠΝΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΝΑΚ
Τα ενδιάμεσα σνακ είναι μόνο για το απόγευμα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις λίγο μετά το βραδινό:

- Προτίμησε ένα μικρό σοκολατένιο σνακ, ένα cookie ή κάτι παρόμοιο, αλλά μόνο μέχρι τις 3 το μεσημέρι

- Απόφυγε το παγωτό, τα ντόνατ και τα πατατάκια 

- Καλό θα ήταν να προτιμήσεις φρέσκα φρούτα για το απογευματινό σνακ. Αν όμως θέλεις απαραίτητα κάτι πιο γλυκό, μην το στερήσεις από τον εαυτό σου. 

- Αν νιώσεις ότι πεινάς και μετά το βραδινό, τότε δοκίμασε κάτι ελαφρύ – με προτίμηση ένα φρέσκο φρούτο – αλλά καλό είναι να μην το κάνεις συχνά αν θέλεις να έχεις αποτελέσματα. 


5. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΥΠΝΟΥ
Η δίαιτα μπορεί να μην έχει αυστηρούς κανόνες διατροφής, θα σε βάλει όμως για ύπνο νωρίς. Και πιο συγκεκριμένα πριν της 12 το βράδυ ή ακόμη και νωρίτερα αν μπορείς. Το τελευταίο σου γεύμα πρέπει να είναι 4 ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

Και με τη γυμναστική τι γίνεται; 
Οι εμπνευστές της δίαιτας δεν επιμένουν στη γυμναστική. Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να πιέσεις τον εαυτό σου να γυμναστεί. Αν πάλι θέλεις, κανείς δεν θα σου πει όχι. Χαλαρό περπάτημα η jogging θα ήταν μια καλή επιλογή. 

Extra Συμβουλές
Σύμφωνα με το επίσημο site της δίαιτας στο διαδίκτυο, καλό είναι να κρατήσεις ημερολόγιο διατροφής. Στην Ιαπωνία μάλιστα πολλοί άνθρωποι που τα κατάφεραν με τη συγκεκριμένη δίαιτα ανέβασαν το καθημερινό τους πρόγραμμα στο internet και στα προσωπικά τους blog για να ενθαρρύνουν κι άλλους να ακολουθήσουν τη δίαιτα.

Τέλος, σύμφωνα με την φιλοσοφία της δίαιτας είναι να μασάς καλά το φαγητό. “Μάσησε τη μπανάνα καλά, όπως και κάθε φαγητό και μην αποσπάς το μυαλό σου. Σκέψου μόνο τη γεύση του

Η γνώμη του ειδικού
Το TLIFE ζήτηση τη γνώμη του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά σε ό, τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της δίαιτας της μπανάνας. Ο διαιτολόγος δεν αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της δίαιτας, τουλάχιστον σε ό, τι έχει να κάνει με την απώλεια κιλών. Όμως... "Το γεγονός της ενδεχόμενης απώλειας σωματικού βάρους, θα είναι σίγουρα παρωδικό και θα οφείλεται στο ότι θέτουμε τον οργανισμό μας σε μία διαδικασία τύπου sock, μιας και του πρσφέρουμε συγκεκριμένες τροφές, όπου μέχρι τότε δεν τις επιλέγαμε αποκλειστικώς" επισημαίνει!

"Οπότε, αν εμφανισθεί αποτέλεσμα, θα είναι σίγουρα ξαφνικό και για λίγο διάστημα, με αποτέλεσμα να επανέλθουν τα προηγούμενα κιλά στο πέρας της εν λόγω διατροφής. Το μόνο που θα μας μείνει, απο μία τέτοια διατροφή, είναι η καταπόνηση της ψυχολογίας μας..." αναφέρει ο κ. Κριαράς. 

Προσοχή! Η δίαιτα της μπανάνας δεν είναι για όλους: "Επειδή δεν λαμβάνει υπ' όψιν τις τιμές των βιοχημικών δεικτών, αν ενδεχομένως ο διαιτώμενος έχει υψηλή τιμή χοληστερόλης ή αν έχει απορρύθμιση στην αντλία ΚΑΛΙΟΥ-ΝΑΤΡΙΟΥ τότε μπορεί να εμφανίσει υποτασικά επεισόδια" αναφέρει ο διαιτολόγος. 



ΠΗΓΗ...http://www.tlife.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...