Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

ΘΑΝΑΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΥπάλληλος, χειριστής φορτωτή, του δασαρχείου Αριδαίας, ευρισκόμενος με τρεις άλλους συναδέρφους του στα ορεινά συμπλέγματα του Πευκωτού (στην συστάδα 23δ΄ του δημοσίου δάσους Πευκωτού), υπέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοπή καρδιάς και δυστυχώς κατέληξε.
Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα τις μεσημβρινές ώρες κοντά στην περιοχή "Γκρτσκο Σέλο"και το ασθενοφόρο που κατέφθασε στον τόπο, δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα το χρηστικό στον άτυχο 56χρονο εργαζόμενο, που διέμενε στο Πευκωτό  Αλμωπίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ            Σας καλούμε να έρθετε στις  05 Μαΐου ημέρα Τρίτη και ώρα 14:30΄ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τεύχος Α’), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την παρ.6 εδ. γ΄ του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010), για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο
Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ.έτους 2015.

ΘΕΜΑ 2ο
Ανατροπή αναλήψεων υποχρέωσης δαπάνης.

Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται λόγω άμεσης ανάγκης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών (ψήφιση πιστώσεων).

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑΟ Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι από τον ΕΛΓΑ ανακοινώθηκε η χορήγηση προθεσμίας για υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παγετούς 20-21 Μαρτίου και 4 Απριλίου 2015 σε οπωροφόρα δέντρα, όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα, επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια..
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η υποβολή δηλώσεων ορίστηκε από 6/5/2015 έως και 18/5/2015.

Όπως τονίζεται από τον ΕΛΓΑ:
-Δήλωση ζημιάς δικαιούται να καταθέσει ο παραγωγός ο οποίος θα υποβάλει και τη δήλωση καλλιέργειας του έτους ζημιάς (2015).
-Στη δήλωση ζημιάς συμπληρώνονται απαραίτητα όλα τα πεδία, όπως αυτά αναφέρονται και στη Δήλωση καλλιέργειας του 2015. Σε περίπτωση που αυτή δεν έχει υποβληθεί ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία της ΔΚΕ του 2014.
-Οι δηλώσεις υπογράφονται απαραίτητα από τον παραγωγό και τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ.
-Εκπρόθεσμες δηλώσεις ζημιάς δεν θα γίνουν δεκτές.
Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας.
Αμέσως μετά την παραπάνω εξέλιξη, υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου με τον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Χρήστο Καρούσο και του μετέφερε το αίτημα πολλών παραγωγών της περιοχής μας να συμπεριληφθούν στις δηλώσεις και τα συμπύρινα ροδάκινα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑΟ Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στην εκδήλωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στην Έδεσσα

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Οι δάσκαλοι, με την ευαισθησία και το έργο τους, δίνουν ελπίδα στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία

Την Έδεσσα και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επέλεξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για την πραγματοποίηση της ετήσιας εκδήλωσής της με θέμα «Σχολείο Παιδαγωγικής Ελευθερίας και Δημοκρατίας».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (5/5) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου. Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, η κα. Λαμπρίδου Μαρία, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Έδεσσας, ο Κόκκαλης Βασίλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γιαννιτσών, κ.ά. Κύριοι ομιλητές ήταν ο Κωνσταντίνος Ρέμελης, πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης, καλωσόρισε τους συνέδρους και αναφέρθηκε ειδικότερα στον διαχρονικό και ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δάσκαλοι στην ελληνική κοινωνία, με το πολυ-επίπεδο έργο τους και  στηρίζοντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα που η Ελλάδα βιώνει την οικονομική ύφεση και τις επιπτώσεις της, τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην οργάνωση και τόνισε ότι το υψηλό της επίπεδο αναδεικνύει την Έδεσσα και την περιοχή της. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα τουριστικά αξιοθέατα και πολλούς χώρους σημαντικής πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς που διαθέτει η Πέλλα.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης-αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των δασκάλων, η πειθαρχική διαδικασία και οι θέσεις του κλάδου. 


ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΒΡΑΜΙΚΑ
Στον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες των αδέσποτων ζώων, κατόπιν αποφάσεως του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου.
Σύμφωνα με δήλωση του κ. Αβραμίκα, υπάρχει ήδη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη ο οποίος είχε έως τώρα τη σχετική ευθύνη και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» ο οποίος είναι αρωγός του Δήμου μας στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ.Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗΔιπλάσιες πιθανότητες να μείνουν έγκυες με φυσικό τρόπο, έχουν  οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν  με ρομποτική χειρουργική την ενδομητρίωση!
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι γυναικολόγοι μετά την καθιέρωση τα τελευταία χρόνια της ρομποτικής χειρουργικής στην γυναικολογία.
«Οι πιθανότητες  διπλασιάζονται στις περιπτώσεις που  οι γυναίκες πάσχουν από ελάχιστη ή ήπια ενδομητρίωση»διευκρινίζει  ο    Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς και προσθέτει
«Είναι αποδεδειγμένο όμως  ότι η αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης με ρομποτική χειρουργική  βελτιώνει  σημαντικά τα ποσοστά γονιμότητας».

Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ενδομητρίωσης ,η ρομποτική χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας της πυέλου για να επιτρέψει στις ωοθήκες και τις σάλπιγγες να λειτουργήσουν καλύτερα.
«Η ρομποτική χειρουργική στις περιπτώσεις  αφαίρεσης μεγάλων ενδομητριωμάτων μπορεί  να βελτιώσει τα ποσοστά γονιμότητας, ωστόσο υπάρχει ένα όριο ως προς το πόσο μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης. Η θεραπεία πρέπει να εξατομικεύεται και να εξετάζει όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για να βοηθήσει μια γυναίκα να μείνει έγκυος» τονίζει ο Δρ Χανδακάς.
 
 
 
   ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Η ρομποτική χειρουργική  παρέχει την δυνατότητα στον χειρουργό να πραγματοποιεί επεμβάσεις σε δύσκολα ανατομικά σημεία του γυναικείου κόλπου και να προσδιορίζει  πώς και πότε μπορούν να μείνουν  οι γυναίκες έγκυες ή αν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.
H θεραπεία της ενδομητρίωσης μπορεί να  περιλαμβάνει και συμπληρωματική θεραπεία μετά τη ρομποτική χειρουργική με διακοπή της περιόδου για χρονικό διάστημα, από 3 μέχρι 6 μήνες ανάλογα με το στάδιο της ενδομητρίωσης. Μετά την επέμβαση η γυναίκα:
 • Επιστρέφει σπίτι την ίδια ημέρα ( το 92% των γυναικών)
 • Την επομένη  ημέρα στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Αισθάνεται ότι δεν έχει χειρουργηθεί
 • Δεν μένουν χειρουργικές ουλές στην κοιλιά της
 • Ο πόνος είναι  ακόμη πιο ήπιος
  ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ –ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΜΑΣΤΙΓΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Σε μάστιγα εξελίσσεται  η ενδομητρίωση , που πλήττει κυρίως νέες γυναίκες (20 με 35χρόνων), καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπολογίζεται ότι σήμερα πάσχουν πάνω από 176 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο !
Δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, ούτε καρκίνος, είναι μια όμως χρόνια πάθηση που μπορεί να στερήσει τη χαρά της γονιμότητας αλλά και την καλή ποιότητα ζωής μιας γυναίκας.
 Κατά ενδομητρίωση τα κύτταρα από το ενδομήτριο (το εσωτερικό της μήτρας) αναπτύσσονται σε άλλα σημεία συνήθως έξω από τη μήτρα. Τα σημεία όπου εμφανίζεται συχνότερα ενδομητρίωση είναι:
 • το περιτόναιο
 • οι ωοθήκες,
 • οι σάλπιγγες
 • η ουροδόχος κύστη
Σε σπάνιες περιπτώσεις αναπτύσσεται στο έντερο  ή ακόμα και σε άλλα όργανα (πνεύμονες, νεφρά).           
Τα κύρια συμπτώματα της ενδομητρίωσης είναι:
 • πόνος   στην περιοχή της κοιλιάς ή της λεκάνης, τόσο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή μετά(δυσπαρευνία), όσο και  κατά τη διάρκεια της περιόδου (δυσμηνόρροια)
 • έντονη αιμορραγία και  επώδυνη ούρηση κατά την περίοδο
 • υπογονιμότητα
Ωστόσο κάποιες από τις γυναίκες που έχουν ενδομητρίωση μπορεί να μην έχουν καθόλου συμπτώματα. Για το λόγο αυτό οι γυναίκες αυτές θα πρέπει να εξετάζουν αν:
 • η μητέρα ή αδελφή είχε ενδομητρίωση
 • ξεκίνησε η έμμηνος ρύση σε νεαρή ηλικία
 • η έμμηνος ρύση διαρκεί πάνω από επτά ημέρες και εάν έρχεται πιο συχνά από 27 ημέρες
 • δεν έχει τεκνοποιήσει ακόμα
 • έχει διαγνωστεί με συγγενείς ανωμαλίες των έσω γεννητικών οργάνων (δίκερη μήτρα, δίδελφη μήτρα, ατρησία υμένα κ.ά.)
           ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ  ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Μία στις δυο γυναίκες  με πρόβλημα υπογονιμότητας διαγιγνώσκεται με ενδομητρίωση. Μια γυναίκα με ήπια ενδομητρίωση έχει πιθανότητα 2-4.5% το μήνα να συλλάβει φυσιολογικά (σε γόνιμα ζευγάρια το ποσοστό αυτό είναι 15-20%). Όμως αν μια γυναίκα έχει ενδομητρίωση, δεν είναι απαραίτητο ότι θα αντιμετωπίσει και υπογονιμότητα.
Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο κατά ποιο τρόπο η ενδομητρίωση επηρεάζει τη γονιμότητα, ειδικά σε γυναίκες όπου δεν έχουν αναπτυχθεί συμφύσεις. Η θεωρία που επικρατεί είναι πως η ενδομητρίωση προκαλεί μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές στην πύελο: φλεγμονή, τροποποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ορμονικές αλλαγές, αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των σαλπίγγων ή προβλήματα στη γονιμοποίηση και την εμφύτευση του εμβρύου.

 Σε πιο βεβαρημένες περιπτώσεις ενδομητρίωσης οι συμφύσεις παίζουν σημαντικό ρόλο και προκαλούν υπογονιμότητα, γιατί εμποδίζουν την απελευθέρωση του ωαρίου ή την είσοδο του σπέρματος στη σάλπιγγα, καθώς επίσης επηρεάζουν την κινητικότητα της σάλπιγγας και την ικανότητά της να κρατά το ωάριο κατά την ωορρηξία.

 Περισσότερα   στο www.drchandakas.gr   τηλ 210 6436258

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ-ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από τον Δήμο Αλμωπίας ανακοινώνονται οι δημοπρασίες που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα:

-Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του Οικισμού της Αριδαίας 994.000,46 ευρώ (με ΦΠΑ), (19/5/2015).

-Ανάπλαση Πλατείας Αετοχωρίου 186.530,00 (19/5/2015).

-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικών Κοινοτήτων Θηριόπετρας, Φούστανης του Δήμου Αλμωπίας 430.660,42 ευρώ (με ΦΠΑ), (26/5/2015).

-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικών Κοινοτήτων Κωνσταντίας, Μηλιάς του Δήμου Αλμωπίας 429.507,07 ευρώ (με ΦΠΑ), (26/5/2015).

-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικών Κοινοτήτων Κεντροδυτικού Άξονα (Πολυκάρπη, Ξιφιανή) του Δήμου Αλμωπίας 325.070,86 ευρώ (με ΦΠΑ), (26/5/2015).

-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικών Κοινοτήτων Βορειοδυτικού Άξονα (Πρόμαχοι, Πιπεριά) του Δήμου Αλμωπίας 501.848,97 ευρώ (με ΦΠΑ), (2/6/2015).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑπό την τοπική κοινότητα Προμάχων ανακοινώθηκε, ότι όσοι επιθυμούν να εργαστούν ως υδρονομείς στον δήμο Αλμωπίας, μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους στα γραφεία της κοινότητας κάθε απόγευμα από τις 18.00μ.μ. μέχρι τις 19.00μ.μ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 10-5-2015.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑ: "ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ"Ομοφοβικό παραλήρημα υπό τις επευφημίες των πιστών σε εκκλησία 

Δεν θα επιτρέψουμε την ομοφυλοφιλία στην κοινωνία μας, γιατί είναι σε βάρος των θρησκευτικών και πολιτιστικών μας πεποιθήσεων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κένυα William Ruto υπό τις επευφημίες του κοινού σε εκκλησία στα περίχωρα του Ναιρόμπι.

    «Αυτή η χώρα δεν είναι τόπος για την ομοφυλοφιλία», είπε ο Ruto ενώ ο εκπρόσωπος του επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του στο Reuters.

   Στην Κένυα, οι υφιστάμενοι νόμοi γίνονται ακόμη πιο αυστηροί με τη βούληση των βουλευτών των διαφόρων κομμάτων.
 Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία η ομοφυλοφιλία είναι ποινικό αδίκημα σε 36 από τις 54 αφρικανικές χώρες.
 Σε τέσσερις χώρες, οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες αντιμετωπίζουν  την ποινή του θανάτου.

ΒΡΟΧΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΙ ΑΠΟΨΕΒροχή αστέρων αναμένεται απόψε και τα χαράματα της Τετάρτης.
Πρόκειται για τους Ήτα Υδροχοίδες που προέρχονται από την ουρά του κομήτη του Χάλεϊ, και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα είναι ορατοί και στον ελληνικό ουρανό.
 Πάντως, καθώς προηγήθηκε πανσέληνος, η παρατήρηση αναμένεται να είναι δύσκολη αφού ο ουρανός θα είναι φωτεινός.   

Στο βόρειο ημισφαίριο στο οποίο ανήκει και η χώρα μας αναμένονται έως το πολύ 30 διάττοντες ανά ώρα στον ουρανό, ενώ στο νότιο ημισφαίριο ο αριθμός τους θα είναι πολύ μεγαλύτερος, φθάνοντας τα 60 μετέωρα την ώρα. 

   Δύο φορές κάθε χρόνο στον ουρανό παρατηρούνται τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια», καθώς η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια σκόνης που έχουν μείνει στο Διάστημα από τη διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ. Πηγή: www.lifo.gr

ΝΕΚΡΑ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ 24 ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΝεκρά εντοπίστηκαν 24 άγρια άλογα με τραύματα από πυροβόλο όπλο, στη Ζήρεια Κορινθίας.
 Tα άψυχα κουφάρια των άτυχων ζώων βρήκαν κάποιοι παραθεριστές το ένα κοντά στο άλλο και ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα Κιάτου. 

Το Korinthostv.gr που έκανε γνωστό το πρωτοφανές περιστατικό αναφέρει πως οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη εγκληματική πράξη ενώ η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που εξέτασε τα κουφάρια των ζώων, τα άλογα θανατώθηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αφού βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν κάλυκες κυνηγετικού όπλου.Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (54 Σωματεία) καταγγέλει με επίσημη επιστολή της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση:
 "Φρίκη στην Eλληνική και Eυρωπαϊκή κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας μεγάλου αριθμού αλόγων στην περιοχή Ζήρεια της Κορίνθου.
 Η Ομοσπονδία μας καλεί την Hγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσουν εντολή αυτή τη φορά να μην μείνει ανεξιχνίαστο αυτό το έγκλημα, να βρεθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. 
Η ομερτά σε ένα τόσο μεγάλο έγκλημα και σε ένα τόσο μικρό τόπο με κάθε τρόπο πρέπει να ξε-σκεπαστεί από την ελληνική αστυνομία. Πέρυσι οι εγκληματίες δεν ανευρέθηκαν και συνέχισαν φέτος το μακάβριο έργο τους.
 Πρέπει να είναι η τελευταία φορά."


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

 Απίστευτη αναπαράσταση: Αυτό είναι το πρόσωπο του Χριστού σε νεαρή ηλικία [εικόνες]
Έρευνα της Ιταλικής αστυνομίας αναμένεται να ταρακουνήσει για τα καλά την Καθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς κατάφερε να κάνει καταγραφή και αναπαράσταση του προσώπου του Χριστού όπως ήταν σε νεαρή ηλικία.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, στην οποία πιστεύεται ότι έχει αποτυπωθεί η μορφή του Ιησού, μετά την αποκαθήλωση και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας για την εξιχνίαση εγκλημάτων δημιούργησαν την εικόνα του Ιησού σε νεαρή ηλικία.
Σύμφωνα με την independent oι αστυνομικοί αφού δημιούργησαν μια εικόνα του προσώπου που αποτυπώθηκε στο ιερό κειμήλιο, ανέστρεψαν την διαδικασία της γήρανσης , μειώνοντας το μέγεθος του πιγουνιού, ανεβάζοντας τα μάγουλα και ισιώνοντας τη μύτη.
Χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές που αναπαραστήσουν καταζητούμενους των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες. Με αυτήν την τεχνική η ιταλική αστυνομία μπόρεσε να δημιουργήσει το πρόσωπο του μαφιόζου Μπερνάρντο Προβετζάνο από μια φωτογραφία του 1959 και με αυτήν την αναπαράσταση κατάφεραν να συλλάβουν τον Μαφιόζο το 2006.
Στην περίπτωση της Ιεράς Σινδόνης όμως, ζήτησαν από τους υπολογιστές να αποτυπώσουν ένα πρόσωπο πιο νέο. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Υπενθυμίζεται πάντως πως υπάρχουν και αυτοί που αμφισβητούν για το αν στη Ιερή Σινδόνη έχει αποτυπωθεί το πρόσωπο του Χριστού.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ GREXIT

Σε μια κλωστή κρέμεται το ποδοσφαιρικό Grexit – Τι αποφασίζει ο Κοντονής
Την πιο κρίσιμη εβδομάδα του διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη νεότερη ιστορία του. Η ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου χωρίς τις αλλαγές που ζήτησε η UEFA, ίσως φέρει και το ποδοσφαιρικό Grexit.
Ο Σταύρος Κοντονής παρά το καλό κλίμα που υπήρξε κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα με τους τακτικούς δικαστές, το οποίο δέχθηκε απόλυτα ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, δεν έχει διαφοροποιήσει τη διατύπωση για το αυτοδιοίκητο του του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτό είναι και το μοναδικό αλλά πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα πλέον καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Η UEFA έκανε όσες παρατηρήσεις επιθυμούσε μετά τις διαβουλεύσεις που είχε με την ελληνική κυβέρνηση και περιμένει πλέον από την τελευταία να τηρήσει τη δέσμευσή της. Αν ο κ.Κοντονής κινηθεί βάσει των όσων θέλουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τότε δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη αλλά και της Εθνικής. Αν όμως το τελικό κείμενο δεν αποσαφηνίζει ότι δεν θα υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στο βαθμό που επιθυμεί η UEFA και το νομοσχέδιο ψηφιστεί, τότε απλά θα περιμένουμε την ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της Ελλάδας.
Το να μην υπάρξει τροποποίηση και τελικά να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο σενάριο. Η δήλωση άλλωστε του Παύλου Χαϊκάλη την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα «τελειώνει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν χαρακτηριστική ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν δείξει διάθεση να συμβαδίσουν με το ρίσκο που παίρνει για την ώρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού.


ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΥΡΟ;

Διατροφική «βόμβα»-Πόσες θερμίδες έχει τελικά μια πίτα με γύρο [λίστα]
Πίτα καλαμάκι, πίτα γύρος. Απλά, η αγαπημένη λιχουδιά του Ελληνα. Πόσο, όμως, κοστίζει θερμιδικά αυτή η λιχουδιά; Πολύ περισσότερο από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Για τον λόγο αυτό, εκείνοι που ξέρουν το αποκαλούν διατροφική-θερμιδική βόμβα.
Και αυτό γιατί οι θερμίδες που μπορεί να πάρει κανείς από την κατανάλωση μιας και μόνο πίτας με γύρο ή σουβλάκι μπορεί να φθάσει τις 1.036, ενώ πολλά είναι, επίσης, τα γραμμάρια λίπους που προσλαμβάνει.
Η πίτα
Η πίτα ξεγελά. Με το... μάτι μοιάζει να έχει το πολύ 100 θερμίδες, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Και αυτό λόγω του λαδιού στο οποίο συνήθως τη βουτούν στα μαγαζιά πριν την ψήσουν. Ετσι, ενώ χωρίς λάδι έχει περί τις 175 θερμίδες, βουτώντας την σε αυτό στο φαγητό προστίθενται αυτομάτως περί τις 90 θερμίδες.
Το χειρότερο, όμως, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι οι παραπάνω θερμίδες που προσλαμβάνει κανείς αν επιλέξει το σουβλάκι του να τυλιχτεί σε λαδωμένη πίτα. Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι το λάδι στο οποίο βουτούν οι εστιάτορες την πίτα, το οποίο σπάνια είναι ελαιόλαδο. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για φοινικέλαιο ή σπορέλαιο, λάδια δηλαδή που έχουν κατηγορηθεί για μια σειρά ασθενειών της καρδιάς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κορεσμένα λίπη.
Το κρέας
Γνωρίζοντας ότι ο γύρος, ειδικά ο χοιρινός, περιέχει μεγάλες ποσότητες λίπους, αμέσως το καλαμάκι -και μάλιστα κοτόπουλου- μοιάζει ασφαλώς μια επιλογή και με λιγότερες θερμίδες, αλλά και με λιγότερα λιπαρά.
Πόσες θερμίδες περιέχουν:
Γύρος χοιρινός: 278 θερμίδες
Σουβλάκι χοιρινό: 119 θερμίδες
Σουβλάκι κοτόπουλο: 74 θερμίδες
Η σος που εκτοξεύσει τις θερμίδες στον... θεό
Οσο και αν ακούγεται περίεργο, μια κουταλιά τζατζίκι προσθέτει στο γύρο περίπου 85 θερμίδες. Μια επιλογή πιο έξυπνη από τη σος, αν σκεφθεί κανείς ότι αν θελήσει κανείς να αποφύγει τη... μυρωδιά του σκόρδου και επιλέξει να βάλει στην πίτα του σος, μάλλον την... πάτησε, γιατί αυτομάτως έχει προσθέσει στο φαγητό του περί τις 350 θερμίδες.
«Βόμβα» οι τηγανητές πατάτες
Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στη Γη που να μη γνωρίζει ότι οι τηγανητές πατάτες, εκτός από ανθυγιεινές, είναι και μια από τις κλασικότερες θερμιδικές βόμβες. Οι πέντε-έξι που θα βάλει κανείς στην πίτα του προσφέρουν απλόχερα 126 θερμίδες.
Από τα πιο αθώα συστατικά, το μαρούλι, η ντομάτα, το κρεμμύδι, με 5,7 και 5 θερμίδες αντίστοιχα.
Πόσες τελικά θερμίδες έχει
Κάνοντας έναν γρήγορο υπολογισμό, μια πίτα περασμένη από λάδι, με γύρο χοιρινό, πατάτες τηγανητές, σος, κρεμμύδι, μαρούλι, ντομάτα έχει 1.036 θερμίδες!
Μια πιο... light εκδοχή του
Από την άλλη, μια πίτα αλάδωτη με καλαμάκι κοτόπουλο, τζατζίκι, ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι έχει μόλις 351 θερμίδες.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; ΠΟΣΟ ΧΑΡΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ;

Μπορεί να εκτυπωθεί το διαδίκτυο; - Ερευνα αποκαλύπτει πόσο χαρτί θα χρειαστεί
Σύμφωνα με προχείρους υπολογισμούς χρειάζονται 136 δισεκατομμύρια σελίδες Α4. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ο Evangeline Walker και ο George Harwood, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Leicester στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για τον υπολογισμό τους, οι ερευνητές, έλαβαν υπόψη μόνο το τμήμα του Web που μπορεί να προσπελαστεί μέσω των καθημερινών μηχανών αναζήτησης. Το υπόλοιπο, το ονομαζόμενο «Dark Web», δεν έχει συμπεριληφθεί.
Το αποτέλεσμα προέκυψε λαμβάνοντας ως προϋπόθεση ότι υπάρχουν 4.54 δισεκατομμύρια σελίδες στο ορατό Web. Και, κατά μέσο όρο, κάθε σελίδα απαιτεί 30 φύλλα χαρτιού για την εκτύπωση.
Αλλά ακόμα και αν εκτυπωνόταν όλο το διαδίκτυο η στοίβα σελίδων που θα σχηματιζόταν θα έφτανε τα 13.357 χιλιόμετρα ύψος υποθέτοντας ότι το μέσο πάχος του κάθε φύλλου είναι 0,0039 ίντσες και θα κοβόταν 16 εκατομμύρια δέντρα ή το 0,002% του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΓΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεζίλι ο δήμαρχος: Πήγε τουαλέτα με το μικρόφωνο ανοιχτό -Ακουσαν όλοι σε απευθείας σύνδεση τα πάντα [βίντεο]

Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό που έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου σε πόλη του Τέξας. 
Ο δήμαρχος της Τζορτζτάουν, Ντέιλ Ρος, θέλησε κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να πάει στην τουαλέτα. Σηκώθηκε, πήγε στο δωμάτιο όπου και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του αλλά.... ότι συνέβαινε εκεί ακουγόταν από τα μεγάφωνα σε όλη την αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση. Και αυτό γιατί πολύ απλά ο δήμαρχος ξέχασε να κλείσει το μικρόφωνο ψείρα που είχε καρφωμένο πάνω του. 
Τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε απλά δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους... 

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ


Γιάννης Σηφάκης: Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για τους εργαζόμενους των Καταρρακτών
Να αποσυρθούν άμεσα οι διώξεις των 21 εργαζομένων που εμπόδισαν την συνέλευση της εκκαθάρισης υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στην μη απόλυση και την αναβολή της συζήτησης για να υπάρξει χρόνος για λύση του προβλήματος
Η λύση και εκκαθάριση δεν είναι λύση για την επιχείρηση , οι ενδεχόμενες ευθύνες, αν προκύψουν από την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, δεν θα συγκαλυφθούν επειδή θα εκκαθαριστεί η επιχείρηση
Με Υπουργική τροπολογία στο Νομοσχέδιο « Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-Καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» που εισήλθε χθές Δευτέρα στην ολομέλεια της Βουλής επιλύεται το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων στους οικείους Δήμους μετά την λύση και εκκαθάριση «Δημοτικών ΑΕ» με συμμετοχή του Δήμου άνω του 90%.
Η επίλυση του προβλήματος αυτού από την κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων για να μην χάσουν τη δουλειά τους, της προσπάθειας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν αναβολή της λύσης και εκκαθάρισης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και της προσπάθειας του Δημάρχου και της ΚΕΔΕ που πρότεινε τροπολογία για την λύση του θέματος.
Με βάση της τελική εξέλιξη προκαλεί απορία η απόφαση του Δημάρχου Έδεσσας Τάκη Γιάννου να προβεί σε διώξεις 21 εργαζομένων για την ειρηνική αλλά αποφασιστική ενέργεια τους να μην επιτρέψουν την σύγκλιση γενικής συνέλευσης της Τουριστικής ΑΕ για την λύση και εκκαθάριση πριν 2 μήνες περίπου. Απαιτείται η αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια να αποσυρθεί αμέσως.
Παρά την θετική για τους εργαζόμενους εξέλιξη η λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης δεν πρέπει να ικανοποιεί κανέναν πολίτη. Κινδυνεύει η εγκατάσταση στο πιο τουριστικό σημείο της πόλης με πανελλήνια και διεθνή αναφορά, στους Καταρράκτες της Έδεσσας, να γίνει άλλο ένα κουφάρι, εξέλιξη που πρέπει σε όποια περίπτωση να αποτραπεί.
Θα μπορούσε να εκπονηθεί ένα σχέδιο βιωσιμότητας της επιχείρησης με ρύθμιση των χρεών και εξορθολογισμό των δαπανών που θα διατηρούσε δημοτικό τον χαρακτήρα της επιχείρησης.
Σε όποια περίπτωση οι ενδεχόμενες ευθύνες που θα προκύψουν από την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που είναι σε εξέλιξη, δεν θα συγκαλυφθούν. Το απαιτούν οι δημότες στις πλάτες των οποίων μεταφέρονται με την απόφαση λύσης και εκκαθάρισης τα χρέη της Τουριστικής ΑΕ.  

Το βίντεο της παρέμβασης του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στην συγκέντρωση μπροστά τους Καταρράκτες πριν δύο μήνες:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...