Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Κ. ΠΑΣΟΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 40η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τον αγώνα των φοιτητών, της νεολαίας και του ελληνικού λαού, ενάντια σε ένα καταπιεστικό και αυταρχικό καθεστώς.

40 χρόνια μετά, η επέτειος του Πολυτεχνείου  και η οικονομική - κοινωνική κρίση που διανύουμε, έρχεται να μας υπενθυμίσει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις που πρέπει να κάνουμε για τη διατήρηση της ταυτότητας μας. Τις παρεμβάσεις για την προώθηση της παιδείας. Την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κάποιοι αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν τις έννοιες αυτές, με βάση τα οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ελπιδοφόρο και σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Γιατί, δείχνει το δρόμο για την αδήριτη ανάγκη ομοψυχίας όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον που έχει ανάγκη η πατρίδας μας.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 1-0

Όμορφο και δυνατό παιχνίδι έγινε στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ των Προμάχων, μεταξύ του ΑΣ Πρόμαχοι και της Μαύρης Θύελλας Λυκοστόμου, όπου τελικά επικράτησαν οι γηπεδούχοι με σκορ 1-0.
Οι δυο ομάδες επεδίωξαν με πάθος τη νίκη στο γειτονικό ντέρμπι και παίζοντας δυνατά μεν, αλλά σε καμιά περίπτωση αντιαθλητικά, χάρισαν στους αρκετούς φιλάθλους, που παραβρέθηκαν, πλούσιο θέαμα και πολλές καλές φάσεις.
Η ομάδα των Προμάχων, που τελευταία ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς, έπαιξε ψυχωμένα και σε κάποια σημεία του αγώνα παρουσίασε ποιοτικό και στρωτό ποδόσφαιρο.
Η καλογυμνασμένη ομάδα του Λυκοστόμου, αιφνιδίασε ευχάριστα με την πολύ καλή απόδοσή της και παρά τις δυο βασικές ελλείψεις που είχε, χτύπησε στα ίσια το παιχνίδι και αν ήταν λίγο προσεκτικότερη, θα μπορούσε να αποσπάσει κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα.
Πάντως η απόδοσή της δεν δικαιολογεί την κακή βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται και κατά τη γνώμη μας, της αξίζει πολύ καλύτερη.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες.
Στο 9’ ο Κόγιος εξαπολύει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή των Προμάχων και η μπάλα φευγει λίγο άουτ.
Οι γηπεδούχοι απειλούν στο 14’ όταν ο Γ. Νάνος σπάει τη μπάλα στον Καλογιάννη, ο οποίος σουτάρει δυνατά, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας Μάρκου.
Στο 17’ ο Αμπάρης δέχεται μπαλιά από τον Φάφκα, το σουτ που επιχειρεί όμως φεύγει άουτ.
Το 1-0 γίνεται στο 23΄όταν ο Αμπάρης εκτελεί φάουλ, βρίσκει τον Γ.Νάνο, που σουτάρει και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Θύελλας.
Η Θύελλα προσπαθεί να ανταποδώσει και στο 27’ ο Κόγιος βρίσκει όμορφα τον Κωστινούδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σουτάρει ψηλά άουτ.
Στο 29’ σουτ-βολίδα του Γ. Νάνου από τα 30 μέτρα, αποκρούει δύσκολα ο Μάρκου.
Η καλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 40’, όταν σε μια αντεπίθεση ο Αλεξίου βγήκε μόνος του τετ α τετ με τον Χατζή, σούταρε, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια.
Στο 44’ όμορφη κομπίνα από τους παίκτες της Θύελλας, ο Κοκτσίδης τροφοδοτεί τον Κόγιο, που σουτάρει λίγο άουτ.
Το ημίχρονο έκλεισε στο 46’ με χαμένη ευκαιρία για τους Προμάχους με κεφαλιά άουτ του Πουσίνη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φάφκα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μαύρη Θύελλα κατέβηκε πιο δυνατά και οι παίκτες της πάλεψαν με πάθος και πολύ δύναμη για την ισοφάριση.
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν επιφυλακτικά και προσέχοντας περισσότερο την άμυνά τους.
Στο 57’ έξυπνη σέντρα-σουτ του Κοκτσίδη, η μπάλα περνάει από όλους και φεύγει άουτ.
Στο 60’ ο Καραδοσίδης αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβάλεται, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.
Οι της Θύελλας εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική υπεροχή, πιέζουν και χάνουν σπουδαία ευκαιρία με τον Κωστινούδη στο 62’, το πλασέ του οποίου εξουδετερώνει ο Χατζής και στο 69’ όταν ο Κοκτσίδης πραγματοποιεί επέλαση και το τελικό σουτ που πιάνει, το αποκρούει αδύναμα ο Χατζής. Στη συνέχεια της φάσης επικρατεί σύγχυση στην περιοχή των Προμάχων και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, σε πτώση παίκτη τους.
Από το σημείο εκείνο του αγώνα και μέχρι το τέλος του, οι μεν Πρόμαχοι κλείστηκαν στην περιοχή τους για να κρατήσουν τη νίκη, οι δε Λυκοστομίτες πίεζαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, γιατί κινούνταν ανορθόδοξα.
Στο 87’ οι Πρόμαχοι σε μια αντεπίθεση που έκαναν, κέρδισαν πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι πεσμένου αμυντικού της Θύελλας. Την απόφαση του διαιτητή αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μούγιος, ο οποίος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τους τρείς βαθμούς, τους δε φιλοξενούμενους να τα έχουν, μια με τον διαιτητή και μια με την κακή τους τύχη.
Από τους Προμάχους διακρίθηκαν οι Φάφκας, Σέλκος, Δ. Νάνος και Γ. Νάνος.
Από την Μαύρη Θύελλα ξεχώρισαν οι Ν. Νάνος, Κόγιος, Κοκτσίδης και Τούλιος.
Ο διαιτητής Βαμβακάς ήταν καλός και ελέγχεται μόνο στον καταλογισμό του πέναλτι και στο εύκολο μοίρασμα των καρτών.
Πολύ καλοί και οι δυο βοηθοί  Σλατίντσης και Στόιτσης.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Χατζής
Τούμπης (Πουσίνης|)
Δ. Νάνος
Σαμσούρης
Μούγιος
Καραδοσίδης
Γ. Νάνος
Σέλκος
Καλογιάννης (Λεμονίδης)
Φάφκας
Αμπάρης (Προίκος)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Κ. Καρυπίδης

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ
Μάρκου
Αλεξίου
Κόγιος
Ν. Νάνος
Κοκτσίδης
Χ. Καραγιαννίδης
Κωστινούδης
Π. Καραγιαννίδης
Τούλιος
Ναούμ (Τσολάκης)
Στόικος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Π. Καραγιαννίδης














































ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ: "ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ".

Μήνυμα Παπούλια: "Να μην αντιστέκεστε στην παράλογη βία της εξουσίας"

Τον ειρηνικό χαρακτήρα, χωρίς τη παραμικρή έκφραση βίας, των εξεγερμένων φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, αναδεικνύει στο μήνυμά του για τα την επέτειο των σαράντα χρόνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.


«Θα επιλέξω φέτος να σταθώ στην τελευταία κραυγή των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου: "Είμαστε άοπλοι". Ο αγώνας τους ήταν αποφασιστικός και δυναμικός αλλά ειρηνικός, δεν προέταξαν βία, υπέστησαν βία», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Φέτος, επέλεξε "τυχαία", να αναφερθεί στη μη βία που άσκησαν οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου, απέναντι στον χουντικό, κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, ο οποίος και κατέστειλε την δίκαιη εξέγερση τους, και δολοφόνησε και πολλούς αγωνιστές!

Είναι ηλίθιο, να θεωρήσει κάποιος, στο "τυχαίο" της αναφορά του.... Ο Κάρολος Παπούλιας αν και στην δύση της ζωής του, καταλαβαίνει ότι μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού έχει συνειδητοποιήσει, ότι δεν έχει να κάνει απλά με μία κακή εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά με ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Τα τρία τελευταία χρόνια, οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν τσαλαπατήσει το Σύνταγμα, περνάνε μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, που θα επηρεάσουν τις ζωές πολλών γενεών Ελλήνων, με απλές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, και όχι διευρυμένες, και εφαρμόζοντας ακριβώς τα αντίθετα, από αυτά που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά!

Και όταν δεν τους φτάνουν οι απλές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, ξεπερνούν το "εμπόδιο', με Προεδρικά διατάγματα, που υπογράφει ο ίδιος ο Παπούλιας. Μάλιστα, για να μπορούν να επιβιώνουν στην εξουσία, έχουν παραχωρήσει όλες τις τηλεοπτικές συχνότητες, σε "φίλους" τους, για να παραπληροφορούν τον λαό....

Και στο τέλος, επειδή πολλοί Έλληνες, δεν πέφτουν θύματα της παραπληροφόρησης, έρχεται το οργανωμένο κράτος, μέσω της αστυνομίας, να ασκήσουν βία, σε όσους διαμαρτύρονται, γιατί του κόβουν μισθό, σύνταξη, τον πετάνε στην ανεργία, του κόβουν την όποια "δημοκρατία" έμεινε σε αυτόν το τόπο.

Ο Κάρολος, παλιά καραβάνα στην πολιτική, βλέπει, την κυβέρνηση Σαμαρά, όντας σε αδιέξοδο με δανειστές, και τα ίδια τα λεγόμενα της από την μία, και με έναν λαό που βράζει, και ήδη όπου βρει κυβερνητικά στελέχη αφύλακτα, τα παίρνει στο κυνήγι, ενώ από την άλλη βλέπει μία αδίστακτη κυβέρνηση που μισεί τον λαό της, αλλά και ένα λαό, που με μια σπίθα είναι έτοιμος, να εκραγεί.....

Έτσι, προτείνει να μιμηθούμε τους φοιτητές του '73 (που τότε, είναι ηλίθιο να θεωρεί κάποιος, ότι δεν άσκησαν κάποια μορφή βίας σε ασφαλίτες, αν τους έβρισκαν ακάλυπτους), που ήταν άοπλοι βέβαια μπροστά στην χουντική κρατική μηχανή καταστολής. 

Προτείνει, ακόμα και αν έρθει αύριο ο αστυνομικός να σε χτυπήσει αναίτια, να μην αντισταθείς.

Προτείνει, αν έρθει ο τραπεζίτης να σου πάρει το σπίτι(γιατί και αυτό είναι βία), να μην αντισταθείς!

Προτείνει, αν έρθει το κράτος, να με φυλακίσει γιατί δεν πλήρωσα το χαράτσι, να το δεχτώ, έτσι, απλά!

Προτείνει να υπομείνω τον κρατικό εξευτελισμό, μέχρι να έρθουν οι Τούρκοι να πάρουν και την υπόλοιπη Κύπρο, και ίσως πέσουν από τα έξω;;;

Μα η Κύπρος Κάρολε όπως η Ελλάδα, πουλήθηκε στους δανειστές της....Και τότε, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας πανηγύριζαν, μαζί με τους δανειστές, και τους "έξω" γενικά....

"Σφάξε με Αγά μου ν' αγιάσω", με λίγα λόγια μας συμβουλεύει να λέμε, ο Κάρολος.....

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου, Κάρολε, ήταν αντίσταση μέχρι τέλους, σε όσους καταλύουν την Δημοκρατία μας...

Αυτό ήταν....

ΑΚΟΥΣ;;;








ΠΗΓΗ...
Άνεμος Αντίστασης

http://www.ramnousia.com

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.


Από την Ελένη Ψυχούλη 
Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν στην αγορά, δεν ήταν ακριβώς το ζυμαρικό που ονειρευόσουν στο πιάτο σου. Μαθημένοι, ως τότε, όλοι στο al dente της ξένης παραγωγής, δεν μπορούσαμε εύκολα να συμφιλιωθούμε με το λασπωμένο αποτέλεσμα που προέκυπτε στο πιάτο. Θυμάμαι άπειρες κατσαρόλες με στριφτούδια και λοιπά χυλοπιτούδια, που κατέληξαν σαν άμορφη μάζα στα σκουπίδια μου, θυμάμαι το σιχτίρι και τον εκνευρισμό, ιδιαίτερα όταν τα είχα προτιμήσει για κάποιο τραπέζωμα, προκειμένου να σερβίρω κάτι εκλεκτό και ιδιαίτερο στους καλεσμένους μου. Τώρα πια, η τοπική παραγωγή έχει προχωρήσει, βαδίζει με άνεση και έξτρα νοστιμιά στα χνάρια του ιταλικού ζυμαρικού, που δεν λασπώνει, που κρατά τη θέση και την αξιοπρέπειά του στο πιάτο, πλούσιο με χιλιάδες γεύσεις της ελληνικής χλωρίδας και κυρίως, φτιάχνεται με ελληνικό αλεύρι, χωρίς πρόσθετα και χωρίς συντηρητικά.
     *Παραδοσιακά Ζυμαρικά Άνω Ποροϊων Η Γεωργία Ανδρεάδου ζυμώνει παπαρδέλες, κριθαράκι, χυλοπίτες σκέτες ή με σκόρδο και μια ολόκληρη γκάμα χειροποίητων, αγνών ζυμαρικών χωρίς συντηρητικά, με το γάλα που παράγουν τα βουβάλια του μπαμπά της, αυτά που ζουν ζωή χαρισάμενη στις όχθες της λίμνης Κερκίνης. Νοστιμότατα και με πλούσια γεύση, έχεις πολλούς λόγους να τα προτιμήσεις, καθώς το βουβαλίσιο γάλα περιέχει 58% περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό, 40% περισσότερες πρωτεϊνες, 43% λιγότερη χοληστερόλη  Επιπλέον, ατσαλώνουν το ανοσοποιητικό και με την ευκαιρία, δίνουν κι ένα χεράκι στη λίμπιντο! 
Magnify Image
    Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, 2103628738 

      *Melko με κρητικό άρωμα Στημμένη πάνω στα ιταλικά πρότυπα, η μονάδα του Σήφην Κωστάκη είναι, όπως λέει κι ίδιος, κάτι σαν τη Φεράρι των ζυμαρικών. Ο πρώτος που κατάφερε να φτιάξει al dente ελληνικό ζυμαρικό χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι και αγνό, πρόβειο κρητικό γάλα με αλάτι από τα Αστερούσια, που δεσπόζουν μαγικά πάνω από τη βιοτεχνία του. Το σιουφιχτό του απλά δεν παίζεται και όσοι υποφέρουν από δυσανεξίες, στη βιολογική σειρά της  Melko θα βρουν τη χαρά-και την υγειά τους: ζυμαρικά από καμούτ ή από καλαμπόκι αλλά και  φύλλο ελιάς με σπανάκι ή ροδοπέταλο με πατζάρι και φρέσκια ντομάτα.
Magnify Image
     Σε όλα τα καταστήματα με κρητικά προϊόντα 

      *H σπιρουλίνα που θέλει το καλό μας Ατσαλώνει το ανοσοποιητικό, προστατεύει την καρδιά, προλαμβάνει την οστεοπόρωση, βοηθά στην αρθρίτιδα και την αναιμία, σου ανεβάζει τη διάθεση κι όσο να’ναι, καλύτερα να την φας με μια ωραία σάλτσα κιμά παρά να την καταπίνεις σαν χάπι. Το Χιώτικο Κελάρι την ανακατεύει με το εξίσου ευεργετικό, ιωδιούχο κρίταμο που δένει με τις θαλασσινές γεύσεις.
Magnify Image
     Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, 2103628738 

      *Ένα ΕΡΓΟΝ από τη Θεσσαλονίκη Δεν ξέρεις αν θα τα προτιμήσεις για τη μαγική συσκευασία τους που σε γυρνάει πίσω στην Ελλάδα του ’60 ή για τη γεύση τους. Μακαρόνια και κριθαράκι από σκληρό σιμιγδάλι απολύτως ελληνικό, δίνουν σε όλα τα παραδοσιακά μαγειρέματα μεστή γεύση και «σωστό» κράτημα. 
Magnify Image
    Στο ΕΡΓΟΝ της Θεσσαλονίκης και στο Box, Κυδωνιών 36, Βύρωνας, 2107600279

         *Φλομάρια από τη Λήμνο Το αλεύρι της Λήμνου φημίζεται από την αρχαιότητα. Οι Κασπακν’ές Λιχουδιές φτιάχνουν μ’αυτό τα αγνά και πεντανόστιμα φλομάρια του νησιού, ψιλά ή πιο χοντρά, που ταιριάζουν σε σούπες, σε γιουβετσάκια και ιδανικά, με έναν κόκορα κρασάτο.
Magnify Image
     Λημνία Γη, Σοφοκλέους 18 & Αθηνάς, 2112130793 

        *Γεύσεις Ευτυχίας Στριφτάρια με ολόφρεσκο παντζάρι, καρότο και αγνή ντομάτα από το μποστάνι, ταλιατέλες με μάραθο και ξύσμα λεμονιού με θαλασσινό αλάτι, πρόβειο γάλα και αβγά ελευθέρας βοσκής αλλά και ζυμαρικά χωρίς αβγό και γάλα για τους δυσανεκτικούς, η Ευτυχία Σαγανά ζυμώνει με τον πιο παραδοσιακό τρόπο τα ζυμαρικά της στην Κυρά Βρύση της Κορινθίας.
Magnify Image
     Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, 2109224060, Κάππαρη Ασκληπιού 2110104240

         *Η μετσοβίτικη χυλοπίτα στα πιο μοντέρνα της Ζυμώνεται με κόκκινο κρασί ΚΑΤΩΓΙ ή αρωματίζεται με παρμεζάνα, φτιάχνεται με αγνό σιμιγδάλι, βράζει σε 5 λεπτά, κρατά το σχήμα της και δίνει μια πρωτότυπη, γκουρμέ διάσταση στο φαγάκι της μαμάς.
Magnify Image
     Σε καταστήματα με τοπικά προϊόντα

         *Citrus με άρωμα Χίου Από το εργαστήρι της οικοτεχνίας στον μυρωδάτο Κάμπο της Χίου, το διάσημο πορτοκάλι του νησιού παντρεύεται με σπανάκι και ζαφορά και φτιάχνει μια αρωματική, φινετσάτη ταλιατέλα που ταιριάζει ιδιαίτερα με κοκκινιστά ή με λεμονάτες σάλτσες. Σε συνεργασία με τα Μυλέλια, τις πρώτες ελληνικές οικοτεχνίες ζυμαρικών.
Magnify Image
     Citrus, Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, 2103390790 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...