Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αλμωπού ΑριδαίαςΜετά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση και τις αποφάσεις της για διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου από 7μελες σε 15μελες.
Η νεοεκλεγμένη διοίκηση που συνεχίζει με τα ίδια πρόσωπα που έκλεισε την περσινή επιτυχημένη χρονιά, κάνοντας πράξη άμεσα την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κάλεσε όλα τα μέλη που εξεδήλωσαν επιθυμία για να συμμετάσχουν στο νέο 15μελες συμβούλιο, να συμμετάσχουν σε επιτροπές που θα καθοδηγούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Αλμωπού  σε μία επιτυχημένη Διοίκηση μέχρι  την τροποποίηση του καταστατικού.

Για την Ιστορία το Διοικητικό Συμβούλιο που θα τροποποιήσει το καταστατικό είναι:
Πρόεδρος : Κώστας  Γάτσος Αντιπρόεδρος : Πέτρος  Ζέρζης  Γενικός Γραμματέας:  Παναγιώτης Μπαλκαντζής  Ταμίας: Δημήτρης Μυλοθρίδης Σύμβουλοι: Μπεκίρης Στέφανος, Παντελίδης Φώτης, Τσιτιρίδης Γιάννης. Αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ .Γιάντσης  Δημήτρης, Ιωαννίδης Κώστας.

Οι επιτροπές που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη του έργου της Διοίκησης και μετα την τροποποίηση του καταστατικού, θα αποτελέσουν τον κορμό του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι:  
 1.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
·         ΜΥΛΟΘΡΟΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
·         ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
·         ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
2.ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
·         ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
·         ΚΟΦΤΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
·         ΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
·         ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ  ΝΙΚΟΣ
3.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
·         ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
·         ΓΑΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
·         ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ
·         ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
·         ΖΕΡΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
·         ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
·         ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ


5.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
·         ΜΥΛΟΘΡΟΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
·         ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
·         ΖΑΡΖΑΒΑΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
6. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
·         ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
·         ΑΔΕΜΗΣ ΣΙΜΟΣ
·         ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
·         ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
7.ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ
·         ΒΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
·         ΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
·         ΠΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8.ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΚΔΗΜΙΩΝ
·         ΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
·         ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
·         ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΣ
9.ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
·         ΑΔΕΜΗΣ ΣΙΜΟΣ
10.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
·         ΖΕΡΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
·         ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
·         ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
·         ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Το Νέο Διοικητικό  Συμβούλιο και ο Πρόεδρος προσωπικά καλεί τους φίλους του ιστορικού ΑΛΜΩΠΟΥ  αλλά και τον φίλαθλο  κόσμο της Αλμωπίας να εγγραφεί στα μέλη του συλλόγου, ώστε με την συμμετοχή και την αγάπη όλων, να ξαναζήσουμε στιγμές του ενδόξου παρελθόντος αγωνιζόμενοι στις εθνικές κατηγορίες.


Το γραφείο τύπου του Αλμωπού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣΑριδαία, 16/7/2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Επιτόπια επίσκεψη στο έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας και εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος Βιολογικού, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 16/7 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Γιώργο Γούδη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αυτού του πολύ σημαντικού έργου για ολόκληρο το Δήμο Αλμωπίας. Όπως ενημερώθηκε από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας «Άξιον Τεχνική Α.Ε.», οι εργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.
Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται στα 3.394.691 ευρώ.Κυκλοφόρησαν τα T-Shirts για το 5ο ΦΡΑΓΜΑ ΠάρτιΚυκλοφόρησαν και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα τα t-shirts για το 5ο ΦΡΑΓΜΑ πάρτι που διοργανώνει ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.

Τα μπλουζάκια είναι ετοιμοπαράδοτα και διατίθενται σε τρία χρώματα, κόκκινο, μπλε και μαύρο και σε τέσσερα μεγέθη S, M, L, XL και κοστίζουν 6 ευρώ.
Για παιδικά νούμερα και χρώματα υπάρχει η δυνατότητα της παραγγελίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθεύονται από τον Πασχάλη Τούμπη, τον Πέτρο (Greco) Ορμάνη, ενώ για οποιαδήποτε παραγγελία, πληροφορία ή απορία μπορούν να απευθύνονται στον Product Manager του συλλόγου Τάκη (Γκαζή) Πουσίνη (698 7341 859)
Frozen yogurt από τους Pastry DesignsFrozen yogurt
Καλοκαιρινό και δροσιστικό έδεσμα από τους Pastry Designs

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣΤο έτος Επαγγελματικής Κατάρτισης 2015-2016 ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες…
Ήταν μια ακόμη χρονιά γεμάτη ανατροπές, αγωνία για τα στενά χρονικά περιθώρια και σταθερή προσπάθεια από τα δύο ΙΕΚ μας:
Η Διεύθυνση, το Διοικητικό Προσωπικό αλλά και οι Εκπαιδευτές και Σπουδαστές μας παρέμειναν προσηλωμένοι στην προσπάθεια για να αντεπεξέλθουν στα εξαιρετικά συμπιεσμένα εξάμηνα φοίτησης.
Ολοκληρώσαμε μια χρονιά Επαγγελματικής Κατάρτισης τηρώντας  πλήρως τις προδιαγραφές όπως αυτές έχουν τεθεί από το νομοθετικό πλαίσιο και καταφέραμε με τη βοήθεια των Εκπαιδευτών μας να λειτουργήσουμε ταυτόχρονα 19 ειδικότητες στα δύο ΙΕΚ (11 στην Αριδαία και 8 στην Έδεσσα)

ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
1.Τουριστικοί Πράκτορες
1.Βοηθοί Φαρμακείου
2.Τεχνικοί Δικτύων
2.Security (Προσωπικό Ασφαλείας)
3.Κομμωτές
3.Βοηθοί Φυσικοθεραπείας
4.Βοηθοί Φαρμακείου Δ΄Εξαμήνου
4.Αρχιμάγειρες-Chef Δ΄Εξάμηνο
5.Αισθητικοί
5.Υποκριτική Τέχνη (Ηθοποιοί)
6.Βοηθοί Φαρμακείου Α΄Εξαμήνου
6.Τουριστικοί Υπάλληλοι
7.Εφαρμογών Πληροφορικής
7.Αισθητικοί Δ΄Εξάμηνο
8.Αρχιμάγειρες-Chef
8.Κομμωτές


9.Αρτοζαχαροπλάστες
10.Αισθητικοί Α΄Εξάμηνο
11. Αρχιμάγειρες-Chef Α΄Εξάμηνο

Αισίως τα δύο ΙΕΚ (ΕΔΕΣΣΑΣ & ΑΡΙΔΑΙΑΣ) αριθμούν συνολικά περί τους 350 σπουδαστές και απασχολούν πλέον πάνω από 100 ωρομίσθιους Εκπαιδευτές-Επιστήμονες  Ελεύθερους Επαγγελματίες και Εμπειροτέχνες, ενώ συνεργαζόμαστε με πάνω από 40 τοπικούς προμηθευτές της περιοχής που μας στηρίζουν σε θέματα υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας και τους προτιμούμε αποδεικνύοντας ότι και η περιφερειακή αγορά έχει δυναμική αρκεί να την επιλέγουμε με προτεραιότητα.
Με πάνω από 70 σπουδαστές να τελούν σε καθεστώς Πρακτικής Άσκησης σε Φορείς και Επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, αισθανόμαστε την ευθύνη του ρόλου ενός εκπαιδευτικού οργανισμού που δίνει επαγγελματική διέξοδο σε νέες και νέους όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών στρωμάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι τα νέα Δημόσια ΙΕΚ που ιδρύθηκαν τον Οκτώβριο του 2013 παρέχουν Δωρεάν Επαγγελματική Κατάρτιση σε ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων και επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Αποτελούν μοχλό αναστροφής του αρνητικού δείκτη επαγγελματικής απασχόλησης αφού μέσω της παρεχόμενης κατάρτισης, τροφοδοτούμε την αγορά με στελέχη απόλυτα εξειδικευμένα και έτοιμα προς απορρόφηση.
Πιστεύουμε βαθιά στις δυνατότητες της Επαγγελματικής Κατάρτισης αφού διαθέτει την ευελιξία να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εποχής και αφουγκράζεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά
Τους Εκπαιδευτές μας άξιους Επιστήμονες και Επαγγελματίες για το υψηλό επίπεδο Κατάρτισης που παρείχαν στους Σπουδαστές μας 
Με την απόλυτη πλειοψηφία να διαθέτει αυξημένα προσόντα όπως μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους αλλά και πλούσια επαγγελματική πείρα στο διδασκόμενο αντικείμενο.
Ευχαριστούμε
Τον κ. Δήμαρχο Έδεσσας αλλά και τον κ. Δήμαρχο Αριδαίας για τη συνεργασία και στήριξη στο έργο μας
Τους Διευθυντές των συστεγαζόμενων Σχολικών Μονάδων, ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Μαθητική Εστία Αριδαίας για τη συνεργασία σε επίπεδο εργαστηριακών χώρων
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κάλυψαν κάθε μας δημόσια προσπάθεια και εκδήλωση
Τους Σπουδαστές μας για όλη τους την προσπάθεια αλλά και την επιμονή να ολοκληρώσουν ένα έτος γεμάτο δυσκολίες και υπερ- εντατική προσπάθεια
Τον κάθε προμηθευτή μας ξεχωριστά για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε
Το ευρύ κοινό Έδεσσας και Αλμωπίας αλλά και της Πέλλας γενικότερα που μας στήριξε με την παρουσία του σε κάθε δράση εξωστρέφειας
Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη σε ό,τι κι αν κάνουν.
Θα είμαστε στη διάθεσή σας το Σεπτέμβριο με ακόμη περισσότερες νέες ειδικότητες και με την πεποίθηση-υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε ακόμη μια χρονιά για να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλότερα με νοοτροπία, πιο αισιόδοξη και πιο στέρεη τεχνοκρατικά.

Με εκτίμηση 
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...