Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Βρέθηκε συσκευή ραδιοφώνου στους Προμάχους


Το εικονιζόμενο ραδιόφωνο βρέθηκε σε δρόμο των Προμάχων και ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το παραλάβει από το "Πράσινο περίπτερο" του χωριού.

Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας στους Προμάχους


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ! ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση των αγροτών, υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας.
 Συγκεκριμένα, οι εργασίες ξεκίνησαν στους Προμάχους όπου η ασφαλτόστρωση αφορά σε περίπου 2 χιλιόμετρα (Χ4 μέτρα πλάτος). Εκεί βρέθηκαν οι συνεργάτες μου Αντιδήμαρχοι Χρήστος Γεωργίου και Γιώργος Γούδης.
 Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που υπογράφτηκε επί Υπουργίας Γεώργιου Καρασμάνη σε συνεργασία με τη σημερινή Δημοτική Αρχή και θα εξυπηρετήσει έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Γιώργο Καρασμάνη, ο οποίος τους λίγους μήνες της Υπουργίας του στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας και απέδειξε με έμπρακτο τρόπο ότι νοιάζεται και αγαπά πραγματικά τον τόπο μας. 
Το ίδιο έργο περιλαμβάνει τμήματα αγροτικής οδοποιίας που συνδέουν την Πιπεριά με την Αριδαία, όπου έχει γίνει ήδη η υπόβαση. Το συνολικό κόστος των εργασιών που αφορούν στον βορειοδυτικό άξονα Πρόμαχοι – Αριδαία – Πιπεριά ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.
 Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα και για τμήματα αγροτικής οδοποιίας σε Πολυκάρπη, Ξιφιανή, Θηριόπετρα, Φούστανη, Μηλιά, Κωνσταντία.








Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Πρόμαχοι για Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου


Από τον Α.Σ. Πρόμαχοι ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 17.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου, στο κτίριο της κοινότητας του χωριού με θέματα:

  • Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ανθοέκθεση 2017 του Δήμου Αλμωπίας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ανθοέκθεση 2017 του Δήμου Αλμωπίας, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Αλμωπίας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)
Κατά τη διάρκεια της Ανθοέκθεσης πλήθος κόσμου μεγάλων και μικρών επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία της Αριδαίας η οποία ήταν πλημυρισμένη από χρώματα και αρώματα.

Στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α. ευχαριστούν θερμά τους φίλους παραγωγούς και εκθέτες:
1.       Γεωργιάδη Θεόδωρο
2.       Σιώπη Ιωάννη
3.       Κοτοπούλου Πηνελόπη
4.       Βοσκόπουλο Κυριάκο
5.       Σούδη Γεώργιο
6.       Νιβουρλή Ιωάννη
7.       Τσεντεμίδη Στυλιανό
8.       Παπαϊωάννου Ειρήνη
οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, με μεγάλη επιτυχία.

Ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες και τα σχολεία.
Ευχαριστούμε θερμά το Μ.Χ.Σ. Προμάχων “ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ”, με τη χοροδιδάσκαλο Πολυξένη Νάνου, που με τους χορούς τους μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές.
Ευχαριστούμε το κέντρο τεχνών “EN ΧΟΡΩ” με τη δασκάλα χορού κ. Κωστοπούλου Κατερίνα, που μας προσέφερε ένα ζωντανό παιδικό εργαστήρι χορού.
Ευχαριστούμε το μουσικό συγκρότημα ¨Λυμένα Κορδόνια¨ τη Σταυρούλα και το Νίκο.
Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο “ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ” του κ. Ρίζου Νικόλαου, για τη δημιουργία - κεράσματα γλυκών που μας ετοίμασε για το παιδικό πάρτυ.
Ευχαριστούμε την κ. Στέλλα Αβράμη η οποία διασκέδασε τα παιδιά με το ανοιξιάτικο πάρτυ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.
Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντινίδη Νικόλαο και τον κ. Καλαμαριά Αντώνιο για την προσφορά τους σε τέντες για την ομαλή διεξαγωγή της Ανθοέκθεσης.
Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Αβραμίκα Στέφανο, τον κ. Ιατρίδη Γεώργιο,  τους εργάτες και τους ηλεκτρολόγους του εργοταξίου.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Τ.Δ. Αριδαίας κ. Ταρασίδη Γρηγόριο για τη συνεργασία.
Ευχαριστούμε το Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η ΕΛΠΙΔΑ»  για τη συμμετοχή του στην ενημερωτική δράση του Δήμου Αλμωπίας, για τα αδέσποτα και τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης.
Ευχαριστούμε τους μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας και του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, οι οποίοι ετοίμασαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στην εκδήλωση-εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ για την προβολή της Ανθοέκθεσης.
Τέλος ευχαριστούμε τους επαγγελματίες μαγαζάτορες της πλατείας για την άριστη συνεργασία και βοήθειά τους.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και δίνουμε ραντεβού και του χρόνου με υγεία!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γιάννης Σηφάκης: Σύντομα θα χρηματοδοτηθούν αθλητικά έργα στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας


Γιάννης Σηφάκης: Χρηματοδότηση 172.000,00 € για συντήρηση και βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου στην Σκύδρα ( κλειστό και ανοικτό)
Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού  Γ. Βασιλειάδη και την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου παρουσία του Γιάννη Σηφάκη
Δρομολογείται η χρηματοδότηση της ανακατασκευής δύο γηπέδων τένις στην Σκύδρα προϋπολογισμού 51.000,00 € 
Σύντομα θα χρηματοδοτηθούν αθλητικά έργα και στον Δήμο Πέλλας όπως και στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας
Η χρηματοδότηση του έργου της Σκύδρας είναι αποτέλεσμα της περσινής επίσκεψης στην Πέλλα του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού και την επιτόπου επίσκεψη του στο Δημοτικό Στάδιο Σκύδρας ( πέραν των άλλων επισκέψεων του σε Έδεσσα και Αλμωπία) και της σοβαρής συνεργασίας της ΓΓΑ με τον Δήμο Σκύδρας.
Ο Γιάννης Σηφάκης παρουσίασε στον Υπουργό τις σημαντικές δυνατότητες της Πέλλας για την ανάπτυξη και του αθλητικού τουρισμού καθώς και την δυναμική στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον κάθε δήμο ξεχωριστά με την καλλιέργεια με αποτελεσματικό τρόπο και μη εμπορικών αθλημάτων.
Στην Έδεσσα ο Εδεσσαϊκός ανέβηκε στην Γ’ Εθνική. Ο ΑΕΡΩΠΟΣ συμμετέχει στην Α1 κατηγορία του χάντμπωλ και διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων με τεράστια συμμετοχή ( περί τα 1000 άτομα). Διοργανώνεται ακόμη το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανοικτής θάλασσας στην λίμνη Βεγορίτιδα. Η Αερολέσχη Παναγίτσας αναπτύσει τον αεραθλητισμό.
Στην Αλμωπία ο Αλμωπός είναι ήδη από πέρυσι στην Γ’ Εθνική, ο ΦΟΑ στο μπάσκετ πηγαίνει πολύ καλά, η άρση βαρών έχει να επιδείξει ιδιαίτερες διακρίσεις με την Ολυμπιάδα Εξαπλατάνου ( 2η πανελλήνια θέση)και τους άλλους συλλόγους. Σημαντική ανάπτυξη έχει το τένις που έχει γίνει στην περιοχή λαϊκό άθλημα. Ακόμη η Δέσποινα Ζαπουνίδου προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο βάδην. Ο Βαγγέλης Τζιβόπουλος ( με καταγωγή από τους Προμάχους) διαπρέπει στις καταδύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην Σκύδρα πηγαίνει πολύ καλά και ο Αετός Σκύδρας αλλά και ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ στο βόλεϊ με διακρίσεις των κοριτσιών σε πανελλήνιο επίπεδο.
Στα Γιαννιτσά αναπτύσσεται ο κλασικός αθλητισμός αλλά και διάφορα αθλήματα. Τα Γιαννιτσά έχουν και Ολυμπιονίκη την Έλσα Μυστακίδου στο ταε κβο ντό. Υπαρχει και το κωπηλατικό προπονητήριο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λουδία.
Λειτουργούν οι χιονοδρομικοί όμιλοι Έδεσσας και Αλμωπίας που έχουν βγάλει και βγάζουν πανελληνιονίκες.
Οι δυνατότητες για αθλητικό τουρισμό σε συνδυασμό με την ύπαρξη ανεπτυγμένων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε Λουτράκι, Όρμα ,  Άγιο Αθανάσιο και Έδεσσα και τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές είναι μεγάλες και είναι σημαντική πρόκληση να αξιοποιηθούν.
Τόνισε την ανάγκη συντήρησης των υφισταμένων εγκαταστάσεων και την σημαντική προσφορά του εθελοντισμού, των άμισθων παραγόντων και φυσικά όλων των αθλητών που με προσωπικές θυσίες αγωνίζονται και κάποιοι διαπρέπουν.

Ζήτησε την βοήθεια της Πολιτείας. Ο Υφυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον και αφού αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση αθλητικών έργων σε Αλμωπία, Σκύδρα και Έδεσσα υποσχέθηκε βοήθεια στο μέτρο που επιτρέπουν οι συνθήκες εξαντλώντας κάθε δυνατότητα.   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...