Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΛΕΠΙ: ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ.


newsdiet salepi

To σαλέπι, του οποίου το επιστημονικό όνομα είναι όρχις, χρησιμοποιείται για την τόνωση των ασθενών κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους.
Το ρόφημα που παράγεται δρά κατά της δυσεντερίας και του ξερόβηχα με φλογώσεις
Όπλο λοιπόν, στην έξαρση των εποχικών ιώσεων μπορεί να αποτελέσει το σαλέπι. Φτιάχνεται από τις ρίζες ενός φυτού, που ήταν γνωστό πολλούς αιώνες πριν στον Ελλαδικό, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, με το όνομα Όρχις (Orchis mascula, της οικογενείας των Ορχιδωδών). Του αποδίδονταν ιδιότητες αφροδισιακές, γι’ αυτό και πέρασε στη λαϊκή παράδοση ως Σερνικοβότανο. Το βότανο που χάριζε στις γυναίκες αρσενικά παιδιά! Στις ρίζες αυτού του φυτού αναπτύσσονται κόνδυλοι που αποξηραίνονται, αλέθονται και από τη σκόνη τους γίνεται το θαυμάσιο αυτό αφέψημα, που «ευφραίνει και το στόμα και την ψυχή», όπως έλεγαν οι παλιοί. Και γνώριζαν με την απλοϊκή τους σοφία ότι και στο σώμα προσφέρει θαυμαστά οφέλη.
Το Σαλέπι είναι ένα ρόφημα θερμαντικό, (εξαιτίας και των μπαχαρικών που περιέχει),προληπτικό του κρυολογήματος και της γρίπης, φτιάχνει το κρυωμένο στομάχι. Καταπραΰνει τα νεύραδιώχνει το άγχος και την κούραση, χαρίζοντας ευεξία και εγρήγορση ταυτόχρονα. Είναι πλούσιο σε άμυλο και πολύτιμα μεταλλικά άλατα: φώσφορο και ασβέστιο. Γι’ αυτό τονώνει όλο το σώμα, «από τα νύχια ως την κορυφή». Βοηθά εξασθενισμένους από αρρώστιες οργανισμούς να ανακάμψουν και να αναρρώσουν γρηγορότερα. Περιέχει μια κολλώδη ουσία, την βασσαρίνη, που όταν βράσει με νερό, δίνει αυτό το άριστο μαλακτικό κατά του βήχα και όλων των παθήσεων του θώρακα, αλλά και του στομάχου και των εντέρων. Υπάρχουν μαρτυρίες για ασθενείς από βαριάς μορφής δυσεντερίες, χωρίς ελπίδα να επιζήσουν, αφού δε μπορούσαν να δεχτούν καμιά τροφή. Δοκίμασαν να κρατηθούν στη ζωή, πίνοντας μόνο Σαλέπι για μήνες. Και όχι μόνο επέζησαν, αλλά σταδιακά ανάρρωσαν τελείως!!! Όσο για τις τονωτικές και αφροδισιακές του ικανότητες; Αυτές φαίνεται ότι εντείνονται χάρη στην προσθήκη και των μυρωδικών (κανέλας, γαρύφαλλου, πιπερόριζας).
Το σαλέπι έχει μία γεύση γλυκιά. Είναι ένα ρόφημα ζεστό, θερμικό, συνδέεται περισσότερο με τους πνεύμονες, το πεπτικό, τα γεννητικά όργανα (λόγω του σχήματος της ρίζας) και των νεφρών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πωλείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου έχει κρύο και πίνοντάς το ζεσταίνεται το σώμα. Το κρύο κατά τους χειμερινούς μήνες παγιδεύεται στον πνεύμονα με τη μορφή του φλέγματος. Πίνοντας σαλέπι μαλακώνουν τα φλέγματα και απομακρύνονται μαζί με το κρύο.
Το σαλέπι, λόγω της κολλώδους φύσης του, επιδρά επουλωτικά στα τοιχώματα του πεπτικού. Επουλώνει έλκη στο στομάχι και στο έντερο.
Υπάρχει το αυθεντικό σαλέπι Ιωαννίνων με το καταπληκτικό άρωμα! Ένα απίθανο ρόφημα για το βήχα, αποχρεμπτικό, αναζωογονεί τα πνευμόνια και το σαλέπι θαλάσσης. Πρόκειται για ένα είδος φυκιών Ισλανδίας, ένα καταπληκτικό βότανο, θαυματουργό για τους πνεύμονες, για τα βρογχικά και για περιπτώσεις άσθματος. Λόγω του ιωδίου που περιέχει αποτοξινώνει τον οργανισμό από τη νικοτίνη! Προσοχή μόνο σε αυτούς που έχουν θυρεοειδή.
Το σαλέπι πωλείται σε σκόνη στα καταστήματα μπαχαρικών και βιολογικών τροφών.
Παρασκευάζεται ως εξής:
  • Για δύο ποτήρια ροφήματος, προσθέτουμε 1 κουταλάκι σκόνη. Ανακατεύουμε συνεχώς το ρόφημα καθ΄όλη τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να φουσκώσει (σαν τον ελληνικό καφέ).
Σερβίρουμε το ρόφημα με μέλι ή ζάχαρι, κανέλα και τριμμένο τζίντζερ.
  • 1 φλυτζάνι νερό
    2 γαρύφαλλα
    λίγη κανέλα
    λίγη πιπερόριζα σε σκόνη
    1 κουτ. γλ. ζάχαρη (ή παραπάνω αν θέλετε)
    1 κουτ. γλ. σαλέπι
    Βράζουμε το νερό μαζί με τα γαρύφαλλα και τη ζάχαρη
    Κατεβάζουμε το νερό από τη φωτιά και προσθέτουμε το σαλέπι ανακατεύοντας καλά και συνεχώς ώσπου να πάρει την παχύρρευστη υφή του. Αν χρειαστεί το ξαναβάζουμε λίγο στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς (Προσοχή να μη βράσει)
    Προσθέτουμε κανέλα και πιπερόριζα σε σκόνη και το πίνουμε ζεστό!

Με τιμή.
Καραμπά Ειρήνη.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.
Επιστημονική Διευθύντρια της διατροφολογικής μονάδας Εat&Fit ΒΑΡΗΣ.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΕΠΙ.


Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη των επαγγελματιών της Αλμωπίας κατά της ΑΕΠΙ.
Συγκεκριμένα θα συζητηθούν στα δικαστήρια της Έδεσσας, τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν οι επαγγελματίες της Αλμωπίας  εναντίον της ΑΕΠΙ, με αίτημα να μειωθούν οι εξοντωτικές τιμές, που επιβάλλει η εταιρεία και η διαγραφή των χρεών.
Ο σύλλογος των επαγγελματιών Αλμωπίας καλεί όλους τους σχετιζόμενους με το θέμα, να δώσουν  βροντερό παρόν στην Έδεσσα την ημέρα της δίκης , για να διατρανώσουν όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματά τους.

ΛΙΛΙΘ: Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ.




Η Λίλιθ είναι μυθικός θηλυκός Μεσοποτάμιος νυχτερινός δαίμονας που σχετίζεται με τον άνεμο και πιστεύεται ότι βλάπτει τα παιδιά... 

Στο Ταλμούδ και το Μιδράς, η Λίλιθ εμφανίζεται σαν νυχτερινός δαίμονας. Σύμφωνα με κάποια απόκρυφα κείμενα της καθολικής εκκλησίας η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη γυναίκα και όχι η Εύα. Θεωρώντας κατώτερο τον Αδάμ, η Λίλιθ έφυγε με τη δική της θέληση από τον Κήπο της Εδέμ. Ο Αδάμ έστειλε αγγέλους να τη φέρουν πίσω, κι όταν εκείνη αρνήθηκε, ο Θεός λέγεται ότι την τιμώρησε σκοτώνοντας η ίδια 100 από τα παιδιά της. Η Λίλιθ συχνά θεωρείται ερωμένη του Σατανά.



Ο μύθος της Λίλιθ
Τα περισσότερα αλλά και τα βασικότερα στοιχεία της καταγωγής του μυθολογικού συμβόλου της Λίλιθ βρίσκονται στο Ζοχάρ, τη Βίβλο της Λαμπρότητας, ένα παλιό εβραϊκό καβαλιστικό έργο του δέκατου τρίτου αιώνα. Ωστόσο, με τα αρχέγονα χαρακτηριστικά του, τα χαρακτηριστικά δηλαδή του θηλυκού όμορφου δαίμονα με τα μακριά μαύρα μαλλιά, ενυπάρχει, έστω και εν σπέρματι, στη σουμεριακή, βαβυλωνιακή, ασσυριακή, περσική, αραβική, τευτονική και φυσικά, εβραϊκή μυθολογία.

Στη Σουμερία, γύρω στην Τρίτη χιλιετηρίδα π.Χ., αναφέρεται ως Λιλ, πνεύμα του αγέρα αλλά και καταστροφικός άνεμος. Στους Σημίτες της Μεσοποταμίας κατονομάζεται σαφώς ως Λίλιθ. Αργότερα η ονομασία αυτή θα συνενωθεί με την εβραϊκή λέξη Layil (Λαγίλ), που σημαίνει νύχτα, και θ’ αποκτήσει τα οριστικά πλέον χαρακτηριστικά της. Γίνεται ο συγκεκριμένος προαναφερθείς θηλυκός δαίμονας της νύχτας, ο οποίος υποδουλώνει άντρες και γυναίκες που κοιμούνται μόνοι τους’ τους προκαλεί σεξουαλικά όνειρα, νυχτερινούς οργασμούς και βασανιστικές ονειρώξεις. Στη Συρία, τον όγδοο αιώνα π.Χ. περίπου , η Λίλιθ, που εδώ ονομάζεται σούκουμπους –θηλυκός δαίμονας πάντα, το αρσενικό του ονομάζεται ίνκουμπους – ταυτίζεται με μια βρεφοκτόνο μάγισσα αποκτώντας και αυτό το χαρακτηριστικό.

Ο βασικός μύθος ωστόσο της Λίλιθ ξεκινά από τη γραφή. Στη Γένεση Α 27 αναφέρεται: Και εποίησεν ο θεός τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα θεού εποίησεν αυτόν, άρρεν και θήλυς εποίησεν αυτούς. Όπως διαπιστώνει εύκολα κανείς, ο Αδάμ ή Άνθρωπος, αλλά και ο θεός επίσης, παρουσιάζονται εδώ ως ανδρόγυνοι. Γι’ αυτό και οι καβαλιστές υποστηρίζουν πως την ώρα που ο Ευλογημένος δημιούργησε-έπλασε τον Αδάμ, τον πρώτο άνθρωπο, τον έπλασε ανδρόγυνο. Το πλάσμα αυτό είχε δύο φύλα και δύο όψεις, μία προς κάθε κατεύθυνση. Αργότερα ο ευλογημένος διαχώρισε τον Αδάμ σε δύο όντα, δίνοντας στο καθένα από μία πλάτη. Η Λίλιθ, είναι λοιπόν, το θηλυκό μέρος του Αδάμ ή Αδαμάχ, η θηλυκή εβραϊκή λέξη για τη γη και το χώμα, μία και το αρχικό αυτό πλάσμα φτιάχτηκε απ’ αυτά τα υλικά


Λίλιθ (1892), του Τζον Κολίερ (John Collier).

Ο διαχωρισμός του ανδρόγυνου Αδάμ έγινε για να του δοθεί μία σύντροφος, γιατί η εμπειρία του από την ενστικτώδη συμπεριφορά των ζώων του Παραδείσου, δηλαδή τη συνεύρεση του καθενός με το ταίρι του, τον έκαναν να συνειδητοποιήσει τη μοναξιά του. Έτσι, ο θεός απέσπασε από τον Αδάμ το θηλυκό μέρος του για να του γίνει η σύντροφός του. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, και αφού είχε πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός, το ατελές προς ώρας πλάσμα Λίλιθ δέχτηκε την εωσφορική, δαιμονική επίδραση του ΣΑΤΑΝΑ, με αποτέλεσμα τα όντα που γεννούσε στη συνέχεια η Λίλιθ, μετά την ένωσή της με τον Αδάμ, να είναι διαβολικά-τερατόμορφα. Στο Ζοχάρ πάντα ο ραβίνος Συμεών δηλώνει:” Βρήκα γραμμένο σ’ ένα παλιό βιβλίο πως αυτό το θηλυκό δεν ήταν άλλο από την αρχική Λίλιθ που έμεινε μαζί του και συνέλαβε απ’ αυτόν”. (Ζοχάρ I, 34Β)

Στη συνέχεια, κάποια στιγμή η Λίλιθ εγκατέλειψε τον Αδάμ και κατέφυγε στις ερημιές της Ερυθράς Θάλασσας κι εκεί παντρεύτηκε με τον Διάβολο. Και τότε ο Ιεχωβά δημιούργησε, με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή απ’ την πλευρά του Αδάμ, τη δεύτερη σύζυγο του, την υποτακτική Εύα. «Η Λίλιθ, για να εκδικηθεί την ανθρώπινη σύζυγο του Αδάμ, παρότρυνε την Εύα να δοκιμάσει τον απαγορευμένο καρπό και να συλλάβει τον Κάιν, αδερφό και φονιά του Άβελ», σημειώνει ο Μπόρχες. Ο θεός την τιμώρησε για την εξαπάτηση της αθώας Εύας κόβοντας τα πόδια του ερπετού, τη μορφή του οποίου είχε πάρει. Γι’ αυτό, κατά μία εκδοχή, η Λίλιθ δεν έχει χέρια και πόδια για περιπτύξεις και εναγκαλισμούς.

Μετά το αρχέγονο μυθολογικό της σχήμα, η μορφή της ποικίλλει. Μια πρώτη εκδοχή την παρουσιάζει με σώμα ερεθιστικά όμορφης γυναίκας από το κεφάλι μέχρι τη μέση, αλλά από κει και κάτω είναι πύρινη φλόγα. Μια άλλη εκδοχή, η συνηθέστερη, τη θέλει από τη μέση και πάνω πάντα σαγηνευτική, προκλητική και ακαταμάχητη γυναίκα και από τη μέση και κάτω ερπετό. Στο Μεσαίωνα θα συναντηθεί ως Λίλι ή Λίλου δεν είναι πλέον φίδι αλλά φάντασμα της νύχτας ή τέρας ή δαίμονας «πού ρίχνεται σ΄αυτούς που κοιμούνται μονάχοι ή περπατούν στους έρημους δρόμους».

Η πιο διαδεδομένη παραλλαγή της είναι της γυναίκας με την υπνωτιστική ομορφιά, της οποίας όμως τα πόδια, παρόλο που είναι καλλίγραμμα, σκεπάζονται με πυκνές, σκληρές τρίχες, ιδιομορφία για την οποία ντρέπεται ιδιαιτέρως. Γι΄αυτό και δεν τα εκθέτει ποτέ σε κοινή θέα. Όταν, όμως, κάποιος άντρας τα δει κατά τύχη, είναι πλέον πολύ αργά γι’ αυτόν.

Όπως διαφαίνεται, ουσιαστικά η Λίλιθ είναι το πρωταρχικό, αρχέγονο πρότυπο του μετέπειτα βρικόλακα, του οποίου το μολυσμένο θανατηφόρο δάγκωμα ταξιδεύει ανάμεσα στους αιώνες. Εκτός από την επιθυμία του αίματος, η Λίλιθ έχει ακόμα την αρρωστημένη, ανίερη συνήθεια να παρακολουθεί αόρατη ζευγάρια που συνευρίσκονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, με πρόθεση να κλέψει σπέρμα απ’ αυτά προκειμένου να δημιουργήσει νέους δαίμονες. Μισεί βαθύτατα τα παιδιά των ανθρώπων και τις μητέρες τους, επειδή τα δικά της είναι αποκρουστικά και τερατόμορφα, γι’ αυτό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επέμβει στο μέλλον τους ή ακόμα να τα καταστρέψει.

Ο εβραϊκός μύθος της Λίλιθ παραπέμπει στον αρχαιοελληνικό μύθο του ανδρόγυνου’ επίσης δεν είναι και άσχετος με τον δαίμονα Άλην των Ελλήνων της Καππαδοκίας ή με τις πανάρχαιες εκείνες δοξασίες που θεωρούν γενικά ερμαφροδιτισμό ως πρώτη μορφή του ανθρώπου. Μεταγενέστερες ιουδαϊκές παραδόσεις ονομάζουν Λίλιν δαίμονες της νύχτας, πλάσματα αντίστοιχα με την ελληνική στρίγκλα, λάμια, μορμώ, Αελλώ και άλλα ανάλογα σκοτεινά μυθικά όντα.

Πλήθος μελετητών, συγγραφέων και ποιητών έχουν εμπνευστεί από το θρύλο της Λίλιθ. Όντα που κουλουριάζονται σε δάση και νερά Γιους που αστραποβολούν, κόρες που φωσφορίζουν... και άλλα τέτοια έχουν γραφτεί.. από όλα αυτά ενδεικτικά αξίζει να αναφερθούν: η Κόρη της Λίλιθ (The Daughter of Lilith) του Ανατόλ Φρανς (1844-1924), το Η Ψυχή της Λίλιθ (The soul of Lilith) της Μαρίας Κορέλι (1864-1924) κ.α.



ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ

Θέλοντας να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα σχετικά με την υιοθεσία ζώων, ένας μάγος/ταχυδακτυλουργός από την Ταϊβάν πραγματοποιεί ένα μαγικό τρικ που κάνει τον γύρο του Internet και έχει αφήσει τους πάντες με την απορία πως το καταφέρνει…






ΠΗΓΗ ...  http://www.otherside.gr

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ;



Ένα μυστηριώδες φαινόμενο απασχολεί τα τελευταία χρόνια τους επιστήμονες: Οιμέλισσες εξαφανίζονται μαζικά από τον πλανήτη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Υπάρχουν περιοχές όπου έχει εξαφανιστεί το 85% του πληθυσμού τους (Μέση Ανατολή) ή ακόμα και το 90% (ΗΠΑ). Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ελλάδα (ευτυχώς σε μικρότερη έκταση), γι’ αυτό τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επιτήρησης των Ελληνικών μελισσιών.

Υπάρχει περίπτωση να ξεμείνουμε από μέλι; Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό…

Θα στερηθούμε βασικά αγαθά

Αν εκλείψουν οι μέλισσες από τον πλανήτη, δε θα στερηθούμε μόνο το πολύτιμο μέλι αλλά και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα, όπως βασικά φρούτα, λαχανικά και βότανα (με τα οποία φτιάχνουμε μια ποικιλία φαρμάκων) αλλά και βαμβακερά ρούχα, αφού το βαμβάκι, καθώς και όλα τα προηγούμενα, δένουν τους καρπούς τους και ευδοκιμούν χάρη στη γύρη που μεταφέρουν οι μέλισσες (επικονίαση).

Γιατί όμως εξαφανίζονται;

Ευθύνονται τα φυτοφάρμακα;

Οι επιστήμονες κάνουν πολλές υποθέσεις. Εικάζουν ότι ο αφανισμός των μελισσών μπορεί να οφείλεται σε ακατάλληλα φυτοφάρμακα, επικίνδυνα λιπάσματα ή / και στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Μετά μάλιστα την πρόσφατη ανακάλυψη των γενετικών μυστικών της μελισσοπαραγωγού μέλισσας ελπίζουν να κατανοήσουν καλύτερα το φαινόμενο.

Αυτό για το οποίο δε μιλούν καθόλου είναι οι εκπομπές τεχνητής μικροκυματικής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, η οποία είναι μεν αόρατη αλλά πολύ δραστική και βρίσκεται (ειδικά την τελευταία δεκαετία, οπότε και παρουσιάσθηκε το πρόβλημα της εξαφάνισης των μελισσών) παντού. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23174121)

Οι έρευνες του βιοφυσικού επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρα Δημήτρη Παναγόπουλου ήταν οι πρώτες (παγκοσμίως) που έδειξαν ότι η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου καταστρέφει το DNA στα κύτταρα των εντόμων. Και για να συμβεί αυτό αρκούν λίγα λεπτά καθημερινής έκθεσης για μερικές μέρες…

Όπως δήλωσε στο Golden Magazine ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος:

«Σε σχετικά πειράματα που έχω πραγματοποιήσει με τους συνεργάτες μου – ήδη δημοσιευμένα τα τελευταία 8 χρόνια – προκύπτει ξεκάθαρα ότι η μικροκυματική ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία, όπως αυτή των κινητών τηλεφώνων που τα τελευταία χρόνια κατακλύζει τον πλανήτη, μειώνει τον αριθμό των απογόνων των εντόμων, αφού καταστρέφει το DNA των αναπαραγωγικών τους κυττάρων, οπότε σαφώς οδηγούνται σε μείωση του πληθυσμού τους και (πιο μακροπρόθεσμα) ενδεχομένως στη μετάλλαξή τους.

Και μιλώντας για μικροκυματική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εννοούμε αυτή που κατά κύριο λόγο παράγεται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα τα ασύρματα δίκτυα (φορητά τηλέφωνα, ασύρματο internet κλπ.) αλλά και κεραίες ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ραντάρ, δορυφόρων κλπ.

Είναι κάτι πολύ απλό και δε χρειάζεται να στραφούμε σε ερμηνείες του τύπου «οι μέλισσες δεν επιστρέφουν στις κυψέλες τους γιατί χάνουν τον δρόμο εξαιτίας της ακτινοβολίας ή άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων», όπως έχει ειπωθεί. Αυτά είναι πιο περίπλοκα σενάρια, που επίσης είναι πιθανά αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Αφού έχουμε ως δεδομένο την καταστροφή του DNA των αναπαραγωγικών τους κυττάρων, αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στην εξολόθρευση του είδους».





ΠΗΓΗ...http://www.goldenmag.grhttp://www.apocalypsejohn.com

ΤΟ "ΕΞΩΓΗΙΝΟ" ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ!!!


To  Hang  Drum δημιουργήθηκε  το 2000 στη Βέρνη της Ελβετίας από τον Felix Rohner και Sabina Schärer.Ακούστε τον τέλειο ήχο που βγάζει…







ΠΗΓΗ...http://anoixti-matia.blogspot.gr

ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κύριος Χρήστου Αναστάσιος καλεί όλους τους Συλλόγους του Δήμου Αλμωπίας σε συνάντηση 
την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:30
 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου με θέμα συζήτησης το Καρατζοβίτικο καρναβάλι 2013.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.


Μανιφέστο Αντάρτικου Ανοικτής Πρόσβασης
Στη μνήμη του Aaron Swartz, 1986-2013.

Στις 11 Ιανουαρίου 2013 αυτοκτόνησε ο 26χρονος Aaron Swartz, προγραμματιστής και ακτιβιστής της ελευθερίας του internet.
Ο Aaron Swartz ξεκίνησε προγραμματισμό ως παιδί και σε ηλικία μόλις 14 ετών δημιούργησε την προδιαγραφή RSS.

Αντιμετώπιζε ποινή 35 ετών φυλάκισης σε δίκη που θα ξεκινούσε τον επόμενο μήνα επειδή κατέβασε εκατομμύρια ακαδημαϊκές εργασίες από το αρχείο JSTOR σκοπεύοντας να τις διαθέσει ελεύθερα. Ακολουθεί το κείμενό του:

Μανιφέστο Αντάρτικου Ανοικτής Πρόσβασης

Η πληροφορία είναι δύναμη. Όμως, όπως κάθε δύναμη, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να την κρατήσουν για τον εαυτό τους. Ολόκληρη η παγκόσμια επιστημονική και πολιτιστική κληρονομιά, η οποία δημοσιεύθηκε στη διάρκεια των αιώνων σε βιβλία και περιοδικά, ολοένα ψηφιοποιείται και κλειδώνεται από μια χούφτα ιδιωτικές εταιρείες. Θέλετε να διαβάσετε τις δημοσιεύσεις που έχουν τα πιο διάσημα αποτελέσματα των επιστημών; Θα πρέπει να στείλετε τεράστια ποσά σε εκδότες, όπως η Reed Elsevier.

Υπάρχουν εκείνοι που αγωνίζονται για να αλλάξει αυτό. Το Κίνημα Ανοικτής Πρόσβασης έχει αγωνιστεί γενναία για να διασφαλιστεί ότι οι επιστήμονες δεν μεταβιβάζουν τα πνευματικά δικαιώματα τους, αλλά αντί αυτού εξασφαλίζεται ότι η εργασία τους δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με όρους που επιτρέπουν σε όλους να έχουν πρόσβαση. Αλλά ακόμη και κάτω από τα καλύτερα σενάρια, το έργο τους θα είναι διαθέσιμο μόνο για τα πράγματα που δημοσιεύονται στο μέλλον. Τα πάντα μέχρι τώρα έχουν χαθεί.

Αυτό είναι πάρα πολύ υψηλό τίμημα. Ο εξαναγκασμός των ακαδημαϊκών να πληρώνουν χρήματα για να διαβάσουν το έργο των συναδέλφων τους; Σαρώνουν ολόκληρες βιβλιοθήκες, αλλά μόνο για όσους επιτρέπει το Google να τα διαβάσουν; Παρέχουν επιστημονικά άρθρα σε ελίτ πανεπιστήμια στον Πρώτο Κόσμο, αλλά όχι στα παιδιά του Παγκόσμιου Νότου; Είναι εξωφρενικό και απαράδεκτο.

«Συμφωνώ», πολλοί λένε, «αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Οι εταιρείες που κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα, κερδίζουν τεράστια χρηματικά ποσά χρεώνοντας την πρόσβαση, και αυτό είναι απολύτως νόμιμο – δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να τους σταματήσουμε». Αλλά υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, κάτι που ήδη γίνεται: μπορούμε να αντεπιτεθούμε.

Όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους – φοιτητές, βιβλιοθηκονόμοι, επιστήμονες – έχουν ένα προνόμιο. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε την γνώση στον υπόλοιπο κόσμο που είναι αποκομμένος. Αλλά εσείς δεν χρειάζεται – πραγματικά, ηθικά, δεν μπορείτε – να κρατήσετε αυτό το προνόμιο μόνο για τον εαυτό σας. Έχετε καθήκον να το μοιραστείτε με τον κόσμο. Και πρέπει: να μοιράσετε κωδικούς πρόσβασης στους συναδέλφους, να εκπληρώσετε αιτήματα λήψης για τους φίλους.

Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν αποκλειστεί δεν στέκονται σιωπηλοί. Έχουν ξεγλιστρήσει μέσα από τρύπες και έχουν αναρριχηθεί πάνω από φράχτες, απελευθερώνοντας τις πληροφορίες που έχουν κλειδωθεί από του εκδότες και τις μοιράζονται με φίλους.

Αλλά όλη αυτή η δράση συνεχίζεται στο σκοτάδι, κρυμμένη υπόγεια. Αυτό λέγεται κλοπή ή πειρατεία, σαν το μοίρασμα του πλούτου της γνώσης να είναι το ηθικό ισοδύναμο της λεηλασίας ενός πλοίου και της δολοφονίας του πληρώματός του. Αλλά η κοινή χρήση δεν είναι ανήθικη – είναι μια ηθική επιταγή. Μόνο οι τυφλωμένοι από την απληστία θα αρνηθούν να επιτρέψουν σε έναν φίλο να δημιουργήσει ένα αντίγραφο.

Οι μεγάλες εταιρίες, φυσικά, είναι τυφλωμένες από την απληστία. Οι νόμοι βάσει των οποίων λειτουργούν το απαιτούν – οι μέτοχοί τους θα εξεγερθούν με οτιδήποτε λιγότερο. Και οι πολιτικοί έχουν εξαγοραστεί, περνώντας νόμους που τους δίνουν την αποκλειστική εξουσία να αποφασίζουν ποιος μπορεί να κάνει αντίγραφα.

Δεν είναι δικαιοσύνη το να ακολουθείς άδικους νόμους. Ήρθε η ώρα να φέρουμε στο φως και, με την μεγάλη παράδοση της πολιτικής ανυπακοής, δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την ιδιωτική κλοπή του δημοσίου πολιτισμού.

Πρέπει να πάρουμε την πληροφορία, όπου κι αν είναι αποθηκευμένη, να κάνουμε αντίγραφα και να τα μοιραστούμε με τον κόσμο. Πρέπει οτιδήποτε δεν καλύπτεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας να τα αρχειοθετήσουμε. Πρέπει να αγοράσουμε μυστικές βάσεις δεδομένων και να τις βάλουμε στον παγκόσμιο ιστό. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε επιστημονικά περιοδικά και να τα ανεβάσετε σε δίκτυα κοινής χρήσης. Πρέπει να αγωνιστούμε σε αντάρτικο για την ανοιχτή πρόσβαση.

Με αρκετούς από εσάς, σε όλο τον κόσμο, δεν θα στείλουμε μόνο ένα ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στην ιδιωτικοποίηση της γνώσης – θα το κάνουμε παρελθόν. Θα έρθετε μαζί μας;

Aaron Swartz

Ιούλιος 2008, Eremo, Ιταλία





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

«PLANNED PARENTHOOD»: ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΜΩΡΩΝ....


15H «Planned Parenthood» αποτελεί μία από τις πλέον απάνθρωπες οργανώσεις του πλανήτη, που με την δικαιολογία της προστασίας της υγείας και της ζωής των γυναικών κερδοφορεί με την δολοφονία αγέννητων μωρών, λειτουργώντας ως πρωτεργάτης των πραγματοποιούμενων εκτρώσεων αλλά και των εκστρατειών προώθησης και νομιμοποίησής τους στην κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με την έκθεση του Life Decisions International (LDI) που λειτουργεί ως Οργανισμός Ελέγχου της Planned Parenthood... ο «οργανισμός οικογενειακού προγραμματισμού» κατάφερε να πραγματοποιήσει τεράστιους αριθμούς εκτρώσεων καθώς και κερδών-ρεκόρ κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους 2011-2012.

“Εδώ και δεκαετίες, η Planned Parenthood λειτουργεί ως η πλέον εξελιγμένη φονική μηχανή στις Ηνωμένες Πολιτείες,” δήλωσε στον τύπο ο Douglas R. Scott, Jr., πρόεδρος της Life Decisions International. “Η μηχανή (αυτή) πραγματοποίησε ακόμη ένα ρεκόρ....”

Η έκθεση σημειώνει ότι κατά την διάρκεια του 2011-2012 η Planned Parenthood “δολοφόνησε 333,964 αγέννητα παιδιά, αποκτώντας κέρδη ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων’’, και σημειώνοντας περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

“Το εισόδημα της Planned Parenthood συμπληρώνεται κατά μεγάλο μέρος από την φορολόγηση των Αμερικανών πολιτών. Κατά το έτος 2009-2010 η κυβερνητική χρηματοδότηση έφτασε στο υπέρογκο ποσόν των 487,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Την αμέσως επόμενη χρονιά (2010-2011) το ποσό «σκαρφάλωσε» στα 538,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ το 2011-2012 η χρηματοδότηση κάλυψε το 45,2 τοις εκατό του ετήσιου προϋπολογισμού της (542,4 εκατομμύρια δολάρια)’’, αναφέρουν τα στοιχεία της έκθεσης.

Ποιός είναι όμως ο κυριότερος σύμμαχος και αρωγός της Planned Parenthood για το απάνθρωπο έργο της; Σύμφωνα με τον Scott η άγνοια της κοινής γνώμης για την κρυφή ατζέντα της και τις δραστηριότητες της νομιμοποιούν και γιγαντώνουν ολοένα και περισσότερο την δράση της.. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΕΣ.


Ντροπή για την Ελλάδα να ζητάμε θηριοδαμαστές
Αυτή είναι η Ελλάδα ; Δεν τα βγάζει πέρα μόνη της ούτε στα θέματα εκπαίδευσης και διοίκησης και ζητά βοήθεια από το εξωτερικό;  Είναι ντροπή για τους Έλληνες Πανεπιστημιακούς να δημιουργούν τέτοιο κλίμα και να δείχνουν τέτοια ανικανότητα ώστε να έρχεται ένας Άγγλος από Cambridge για να βάλει τάξη σε ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Δηλαδή ποιος έλληνας ήταν περήφανος όταν άκουσε να ανακοινώνεται ότι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα είναι στο εξής ο Ρίτσαρντ Χάντερ , καθηγητής του Cambridge;

Ποιος πανεπιστημιακός καθηγητής είναι περήφανος που στην ουσία του λένε είσαι άχρηστος δεν μπορείς να τα καταφέρεις με το Πανεπιστήμιο και θα φέρουμε έναν Άγγλο φιλέλληνα καθηγητή από την Αγγλία να σας βάλει σε τάξη!

Πόσο πια να πληγωνόμαστε σε αυτήν την  χώρα από την απαξίωση όλων που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα ; Και δεν έχω κάτι με τον κύριο Χάρις αυτός την δουλειά του ήρθε να κάνει αλλά αναρωτιέμαι οι πανεπιστημιακοί οι φοιτητές και όλοι οι αρμόδιοι αυτών των πανεπιστημίων πως νιώθουν που ήρθε ένας Άγγλος να τους κάνει καλά;

Έτσι σιγά σιγά θα παραδώσουμε και άλλα αποκτήματα αλλά και ψυχή και πνεύμα στους ξένους για να γίνουμε τα κακά παιδιά μέσα στην ίδια μας την χώρα. Στην χώρα των αρχαίων ελληνικών και του πολιτισμού που με κόπο μαθαίνουν άλλοι λαοί στα Πανεπιστήμιά τους και που άλλες χώρες ψηφίζουν να τα βάλουν στην διδακτέα τους ύλη, εμείς απαξιώνουμε την ίδια την πηγή της φλόγας μας

. Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία σε αυτήν την χώρα με καθόλου δημοκρατικές διαδικασίες καταστρέφουμε πανεπιστήμια κάνουμε καταλήψεις και με τον τρόπο μας ζητούμε τον θηριοδαμαστή μας. Ε λοιπόν ήρθε . Καλώς ήρθε ο άνθρωπος και ντροπή σε όλους όσους προκαλούν τέτοιες λύσεις ντροπιαστικές για την ελληνική πραγματικότητα.

Όσο για την δήλωση του Ρίτσαρντ Χάρις που περήφανα είπε : «Στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου», να τον ευχαριστήσουμε για τα καλά του λόγια αλλά αυτήν την δήλωση να την θυμηθούμε και στο μέλλον διότι θα την βρούμε μπροστά μας.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ;


apagorefsi anartisis tis ellinikis simaias stis oikies 1 315x236 250x180 Απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στις οικίες (;)Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση Ελληνίδας να φωτογραφηθεί με την Ελληνική Σημαία στη Ακρόπολη και την ενημέρωσή μας ότι αυτό απαγορεύεται από σχετικό νόμο είπαμε να δούμε αν η απαγόρευση σταματά εκεί.
Και όμως, μετα λύπης διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας και στις οικίες μας.
Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α βλέπουμε ότι η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:
Κατά την διάρκειαν Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.
Στην παράγραφο ένα του ιδίου άρθρου βλέπουμε ότι βάση νόμου η Σημαία παραμένει καθ’ εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού.
Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τας δημόσιας εορτάς και κατά τας επισήμους τελετάς.
Από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνουμε ότι ένας πολίτης που θέλει να έχει σε ιστό στο μπαλκόνι του την Ελληνική Σημαία δε μπορεί γιατί αυτό βάση νόμου επιτρέπεται μόνο σε εθνικές εορτές σε εθνικό πένθος και σε επίσημες τελετές τις οποίες εκτάκτως αποφασίζει η Κυβέρνηση.
Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες οι οποίες είναι, κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή προστίμου ή και τα δύο προηγούμενα. Απορούμε βέβαια που τόσο καιρό δεν τον έχουν διυλίσει κάποιοι ανθέλληνες τον νόμο αυτόν για να κάνουν καταγγελίες σε όσους Έλληνες έχουν στο μπαλκόνι τους την Ελληνική Σημαία.



ΠΗΓΗ...agioritikovima.gr

ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΞΥΛΑ ΕΔΩ, ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ .


Αλβανοί κόβουν ξύλα εδώ, τα πάνε στην Αλβανία και μετά μας τα πουλάνε!
Αλβανοί κόβουν ξύλα στα δάση των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, κοντά σε συνοριακές διαβάσεις , τα πάνε με μουλάρια στην Αλβανία και μετά τα πουλάνε εδώ.
Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα παράνομης λαθροϋλοτομίας στην οριογραμμή των συνόρων, μέσα στο ελληνικό έδαφος. Οι λαθρέμποροι ακολουθούν απόκρημνες διαδρομές, μεταφέρουν τα κομμένα ξύλα στην Αλβανία,  τα νομιμοποιούν και στη συνέχεια τα πουλάνε σε φθηνές τιμές.
στην Ελλάδα με κανονικά παραστατικά! Όταν, σπάνια, τους εντοπίσουν οι δασικές αρχές, παρατάνε τα μουλάρια και φεύγουν…




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

WALL STREET JOURNAL: Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.


Wall Street Journal: H οδύσσεια του Ελληνα επιχειρηματία
Ύφεση, έλλειψη ρευστότητας, μειωμένη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και δυσπιστία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, συνθέτουν ένα «τοξικό μείγμα» που έχει δώσει την χαριστική βολή στις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βάζουν λουκέτα κατά χιλιάδες, αναφέρει σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal.
Επισημαίνει μάλιστα, ότι ούτε η βοήθεια εξ Ευρώπης θα σταθεί ικανή να δώσει νέα ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις, χωρίς τις οποίες, η καθοδική πορεία της οικονομίας δεν έχει ελπίδα να αναστραφεί.  Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα εταιρειών όπως ο όμιλος παραγωγής και διακίνησης τσιμέντου, «Τιτάν», το Bloomberg συνθέτει την ζοφερή εικόνα της ελληνικής αγοράς. «Τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν καταφέρει ένα καταστροφικό πλήγμα στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας Αυτό το έτος σηματοδοτεί την έκτη χρονιά ύφεσης. Με τις ελληνικές τράπεζες, να αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες προβλήματα ρευστότητας, το 70% των ελληνικών επιχειρήσεων δηλώνει ότι δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, σύμφωνα με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών. Εν τω μεταξύ, οι ξένοι προμηθευτές και οι πελάτες κόβουν τους δεσμούς τους με τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Το τοξικό μείγμα έχει αναγκάσει περίπου 68.000 ελληνικές επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο από την αρχή του 2011 και 30.000 επιπλέον να...πεθάνουν την άνοιξη, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ. Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα της κατάστασης, ακόμη και τα 44 δισεκατομμύρια ευρώ της έκτακτης βοήθειας που η Ελλάδα λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι απίθανο να (συνδράμουν) στην επανεκκίνηση των ιδιωτικών επενδύσεων, λένε αναλυτές και μάνατζερ.
Ωστόσο, μέχρι να επιστρέψουν οι ιδιωτικές επενδύσεις, η χώρα είναι απίθανο να ξεφύγει από την καθοδική της πορεία. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ήδη απελπισμένη προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων για μείωση του κόστους, είναι πιθανό να κλιμακωθεί φέτος και για πολλές εξ αυτών θα καθορίσει το θάνατο ή την επιβίωση» γράφει η Wall Street Journal και προσθέτει ότι οι ξένοι εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι:
«Και ενώ τα 24 δισεκατομμύρια από τα νέα χρήματα που δίνουν ΕΕ και ΔΝΤ, προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας, είναι πιθανό οι τράπεζες να είναι απρόθυμες να παρέχουν δάνεια σε ένα δύσκολο περιβάλλον.
Το πιο σοβαρό, είναι ότι το πακέτο διάσωσης δεν έχει διασκεδάσει τους φόβους ότι η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ, λένε στελέχη, αφήνοντας τους ξένους επιφυλακτικούς απέναντι στις ελληνικές εταιρείες.
Όντως, μια σειρά από ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να εξετάζουν τη μετακίνηση της έδρας τους στο εξωτερικό για να ανανεώσουν την πρόσβασή τους στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ή στον τραπεζικό δανεισμό, λένε τραπεζίτες και δικηγόροι. Μέχρι πρόσφατα, ήταν σχεδόν αδύνατο για τις ελληνικές εταιρείες να πωλούν ομόλογα σε διεθνείς επενδυτές.
ΑΠΟΔΟΣΗ Εφημερίδα Εθνος


ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝ".




ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: «Η ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ» ΚΑΙ «Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ»

Έπειτα από τις επανειλημμένες συναντήσεις του Γιώργου Καρασμάνη με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, δρομολογούνται εκ νέου δύο πολύ σημαντικά έργα που αφορούν την Αλμωπία.
Πρόκειται για τη διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας-Εξαπλατάνου και την κατασκευή γέφυρας στους Προμάχους στη θέση «Τούμπα».
 Έργα που ως γνωστόν είχαν εγκριθεί τη διετία 2008-2009 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» ( υπ’ αριθ. 951/02-12-2008 και  1199/08-09-2009 αντίστοιχες αποφάσεις ), τα οποία  όμως μετά τη μεσολάβηση των πρόωρων εθνικών εκλογών του 2009 ακυρώθηκαν λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων που δεν επέτρεψαν τη δημοπράτησή τους.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, αποδεχόμενος τα επιχειρήματα του Γιώργου Καρασμάνη τον διαβεβαίωσε ότι τα έργα επαναδρομολογούνται με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, υπό την προϋπόθεση ότι  ο Δήμος Αλμωπίας θα υποβάλει τα Τεχνικά Δελτία με ολοκληρωμένους φακέλους, προκειμένου ν’ αρχίσει η υλοποίησή τους.





ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ.

Τα παιδιά... πειραματόζωα των Ναζί

Φωτογραφικό ντοκουμέντο για το πώς δημιουργούσαν μία... ανώτερη φυλή

Το γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες ιστορικές φωτογραφίες που απεικονίζουν Γερμανίδες νοσοκόμες, εν ώρα υπηρεσίας να φροντίζουν παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως… πειραματόζωα σε ένα από τα πολλά προγράμματα ευγονικής των Ναζί. 

Το πείραμα αποσκοπούσε στη δημιουργία μίας ανώτερης φυλής παιδιών, τα οποία θα συγκέντρωναν τα κύρια χαρακτηριστικά της Άριας Φυλής και κάποια μέρα θα κατακτούσαν ολόκληρο τον κόσμο.

Μία συλλογή φωτογραφιών που έφερε στο φως η Daily Mail αποκαλύπτει τις σκοτεινότερες πτυχές του νοσηλευτικού λειτουργήματος. 

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο ρόλο που έπαιξαν οι νοσοκόμες στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής του Γ’ Ράιχ, τα οποία περιελάμβαναν την ευθανασία όσων έπασχαν από νοητική στέρηση ή χαρακτηρίζονταν από το χιτλερικό καθεστώς ως «ανεπιθύμητοι» και την αποστολή των πιο ατίθασων παιδιών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που διήρκησε ως το 1944, γεννήθηκαν συνολικά 42.000 βρέφη, τα περισσότερα εκ των οποίων πληρούσαν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη δημιουργία μίας «ανώτερης φυλής».

Δείτε τις φωτογραφίες...



Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες της συλλογής: γυμνά αγόρια εκτίθενται σε υπέρυθρη ακτινοβολία για να ξανθύνουν τα μαλλιά τους. 













ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΡΕΚΟΡ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ.


Πενταπλασιάστηκαν τα μηνιαία ρεκόρ θερμοκρασιώνΤο 80% δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε επέμβει ο άνθρωπος

Οι ακραίες μηνιαίες θερμοκρασίες σε διάφορα μέρη της Γης έχουν γίνει πολύ πιο συχνές, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-ισπανική επιστημονική έρευνα που εκτιμά ότι, κατά μέσο όρο σήμερα οι καυτοί μήνες με θερμοκρασίες ρεκόρ είναι πενταπλάσιοι διεθνώς από ό,τι θα ήταν αν δεν υπήρχε η μακροπρόθεσμη επίδραση της κλιματικής αλλαγής.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντιμ Κουμού του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής «Climate Change», αναφέρουν ότι σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης (ιδίως της νότιας), της Αφρικής και της Νότιας Ασίας ο αριθμός των μηνών όπου σημειώνονται θερμοκρασιακά ρεκόρ έχει δεκαπλασιαστεί.

Το 80% αυτών των μηνιαίων ρεκόρ δεν θα είχε συμβεί, αν δεν υπήρχε η ανθρωπογενής επίπτωση στο κλίμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι κατά την τελευταία δεκαετία άνευ προηγουμένου καύσωνες έχουν πλήξει την υφήλιο (ΗΠΑ 2012, Ρωσία 2010, Αυστραλία 2009, Ευρώπη 2003 κ.α.).

«Οι ακραίες θερμοκρασίες προκαλούν πολλούς θανάτους, σοβαρές πυρκαγιές και απώλειες γεωργικών καλλιεργειών. Οι κοινωνίες και τα οικοσυστήματα δεν έχουν προσαρμοστεί στις συνεχώς μεγαλύτερες θερμοκρασίες-ρεκόρ», ανέφερε ο Κουμού.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ-ΜΠΕ, αξιολόγησαν μηνιαία θερμοκρασιακά δεδομένα 131 ετών που αφορούν πάνω από 12.000 σημεία ανά τον πλανήτη. Μέσα από τη στατιστική ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε μια συγκεκριμένη αιτιακή σχέση: ότι τα ολοένα συχνότερα ρεκόρ θερμοκρασιών είναι συνέπεια της μακρόχρονης τάσης ανόδου της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η τάση αυτή είναι πιο ορατή κατά τα τελευταία 40 χρόνια.

Πέρα από αυτή την ανθρωπογενή επίδραση, είναι ορατή επίσης η επίδραση καθαρά φυσικών παραγόντων (π.χ. οι αυξομειώσεις του φαινομένου Ελ Νίνιο). Σύμφωνα, όμως, με τους επιστήμονες, οι φυσικές μεταβολές δεν μπορούν από μόνες τους να εξηγήσουν τα αλλεπάλληλα ρεκόρ θερμοκρασιών ανά τον κόσμο.

«Από μόνη της η στατιστική δεν είναι σε θέση να μας πει ποια είναι η αιτία κάθε κύματος καύσωνα, όμως, μας δείχνει μια μεγάλη και συστηματική αύξηση στον αριθμό των θερμοκρασιακών ρεκόρ εξαιτίας της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Σήμερα, αυτή η αύξηση είναι τόσο μεγάλη που τα περισσότερα μηνιαία ρεκόρ θερμοκρασιών μπορούν να αποδοθούν -και με διαφορά- στην κλιματική αλλαγή. Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη ότι μόνο ένα μικρό τμήμα από τους καύσωνες μπορεί να αποδοθεί σε φυσικά αίτια», δήλωσε ο ερευνητής Στέφαν Ράμστορφ.

Αν η κλιματική αλλαγή συνεχιστεί -κάτι σχεδόν δεδομένο-, τότε, όπως προβλέπει η μελέτη, ο αριθμός των μηνιαίων ρεκόρ θερμοκρασιών θα είναι κατά μέσο όρο 12πλάσιος σε 30 χρόνια από ό,τι αν δεν υπήρχε ο παράγων της κλιματικής αλλαγής. Όμως, σύμφωνα με τον Ντιμ Κουμού, σε περιοχές όπως η Νότια Ευρώπη, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα όσον αφορά τη συχνότητα των ακραίων θερμοκρασιών στο μέλλον.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΤΟ ΚΑΡΑΟΚΕ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!!!


Το καραόκε του... τρόμου


Δοκιμασία για λίγους





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΟΔΗΓΗΣΕ 1.500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 150 ΜΕΣΩ...GPS!!!

Οδήγησε 1.500 χιλιόμετρα αντί για 150

Εξηνταεπτάχρονη «έπεσε θύμα» του GPS

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες που έχουν να κάνουν με εσφαλμένες οδηγίες από τους πλοηγούς οδήγησης, όμως αυτή ξεπερνάει κάθε φαντασία. 

Μία εξηνταεπτάχρονη από το Βέλγιο, οδήγησε για περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα, σε διάστημα δύο ημερών, χάρη σε ένα λάθος στο σύστημα του GPS της, σε συνδυασμό βεβαίως με την αφηρημάδα της. Η απόσταση που ήθελε να διανύσει ήταν 150 χιλιόμετρα.

Η Sabine Moreau, ξεκίνησε την περιπέτεια της από το σπίτι της στο Hainault Erquelinnes του Βελγίου, με σκοπό να παραλάβει μία φίλη της από το σταθμό τρένων στις Βρυξέλλες, που βρισκόταν περίπου 150 χιλιόμετρα βορειότερα από την αφετηρία της. Μη γνωρίζοντας ακριβώς την διαδρομή, ενεργοποίησε το σύστημα GPS στο αυτοκίνητό της, το οποίο, λανθασμένα, την οδήγησε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το αποτέλεσμα ήταν, η κυρία Moreau να καταλήξει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, μετά από δύο ημέρες περιπλάνησης στους δρόμους και μία απόσταση 1.500 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της οδύσσειας της, σταμάτησε δύο φορές για να ανεφοδιαστεί, έκανε μερικές στάσεις στην άκρη του δρόμου για να κοιμηθεί και ακόμα είχε την ατυχία να εμπλακεί σε ένα, ασήμαντο ευτυχώς, τρακάρισμα.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι, το πως η ίδια δεν κατάλαβε τι συμβαίνει. Σε δηλώσεις της, γνωρίζοντας πόσο περίεργα θα ακουστεί, είπε πως «ήμουν αφηρημένη, έτσι απλά συνέχισα να οδηγώ. 

Πραγματικά, είδα όλες τις πινακίδες στους δρόμους, αρχικά στη Γαλλία, μετά στην Γερμανία και τέλος στην Κροατία, αλλά συνέχιζα. Μόλις έφτασα στο Ζάγκρεμπ, συνειδητοποίησα τι συμβαίνει και πως δεν ήμουν πια στο Βέλγιο».



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ;


Ένας κύριος Foufoutos έκανε έξαλλους τους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ΙΣΑ που ζητούν να φύγει άμεσα. Ποιος είναι;
 
 Έκπληκτα τα μέλη του ΙΣΑ είδαν στη νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να φιγουράρει ένα όνομα: αυτό του κ.Foufoutou στις οδηγίες του χρήστη. Τα σχηματικά στοιχεία του γιατρού κ.Foufoutou προκάλεσαν την  έντονη αντίδραση των γιατρών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι προσβλητικά. 
 
Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ: «η συγκεκριμένη λέξη έχει αρνητικό περιεχόμενο και έννοια  και είναι άκρως συκοφαντική και δυσφημιστική για τους ιατρούς και για το ιατρικό λειτούργημα και μας προκαλεί μεγάλη κατάπληξη, η ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζετε τους ιατρούς και απορούμε με το θράσος αυτού που έκανε την συγκεκριμένη καταχώριση και ο δόλος όσων την ανήρτησαν».
 
Οι γιατροί διαμαρτύρονται όμως βασικά για τα τεράστια τεχνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση τόσο με τα προηγούμενα δύο συστήματα όσο και με το νέο αναβαθμισμένο e-perscription που επίσης την ημέρα της πρεμιέρας του κατέρρευσε με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί. 
 
Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι είχε προβλέψει ότι το σύστημα δε θα άντεχε ενώ υπογραμμίζει: «Οφείλετε άμεσα να αποκαταστήσετε τα τεχνικά  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας των οποίων οι ιατροί δεν δύνανται να ασκήσουν το λειτούργημα τους».



ΠΗΓΗ...http://iatropedia.com/

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι
Πριν ξεκινήσω την τοποθέτηση μου θα ήθελα να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα και να πω ότι Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται ούτε από σφαίρες, ούτε από γκαζάκια, ούτε από κουκουλοφόρους. Η Δημοκρατία στη χώρα μας θωρακίζεται από μια ισχυρή, αξιοπρεπή και περήφανή Ελλάδα. Και αυτή είναι η μόνη επιλογή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οποίες συζητάμε είναι ένα μέρος των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει ως χώρα και αποτελούν κλειδί για τις υπόλοιπες εκταμιεύσεις και όλοι γνωρίζουμε ότι η εκταμίευση της δόσης θα μας επιτρέψει:
1) Να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις Τράπεζες
2) Να αποπληρώσουμε τις οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες
3) Και να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη. 

Η ανοδική πορεία που έχει πάρει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα είναι προϊόν σκληρής δουλειάς, εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και φυσικά αποτέλεσμα  των θυσιών που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Η παγίωση ενός σταθερού περιβάλλοντος, που θα μας επιτρέψει, να βγούμε από το οικονομικό τέλμα που βρισκόμαστε, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, απαιτεί ακόμη πολύ κόπο και σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε, οι μέχρι σήμερα επιτυχίες πρέπει να έχουν συνέχεια, η πορεία προς τα μπρος πρέπει να συνεχιστεί. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, είμαστε ακόμη στα μισά της διαδρομής και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος έχουμε την υποχρέωση, Κυρίες και Κύριοι,να υπερασπιστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, να  φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, και παραδώσουμε στα παιδιά μας μια αξιόπιστη και ισχυρή χώρα
Οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης αδυνατούν να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης και επιχειρούν να μεταφέρουν κλίμα καταλήψεων μέσα στο κοινοβούλιο,διαταράσσοντας  τους θεσμούς και προκαλώντας αναταραχή.

Το περιμέναμε γιατί, δεν έχουν άλλο τρόπο, δεν έχουν αλλά μέσα, χρησιμοποιούν μεθόδους του δρόμου επιχειρώντας την αποσταθεροποίηση του κλίματος.
Η διαφορά όμως σήμερα, Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, είναι, πως ο ελληνικός λαός δεν δείχνει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και δεν πρόκειται να συγχωρήσει όσους προσπαθούν με εμπρηστικούς χειρισμούς να τινάξουν στον αέρα τη μεγάλη προσπάθεια.
Μιλάτε για αντισυνταγματικότητα ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι διαδικασίες δεν έρχονται σε καμία αντίθεση με τους κανονισμούς της Βουλής, ούτε με το ίδιο το Σύνταγμα. 
Το γνωρίζατε εδώ και 40 μέρες ότι θα κληθούμε να ψηφίσουμε τις εν λόγω ρυθμίσεις. Γνωρίζατε πολύ καλά ότι η Ελλάδα πρέπει να προλάβει τις ημερομηνίες προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εξελίξεις. 
Αλλά εσείς το μόνο που κάνετε είναι να στέλνετε τον Αρχηγό σας στη Γερμανία προσπαθώντας να στήσει γέφυρες επικοινωνίας με αυτούς που αποκαλούσε κατακτητές και δυνάστες, με αυτούς που αποκαλούσε διεθνείς τοκογλύφους, με αυτούς που τους υποδέχθηκε στο δρόμο με μαύρες σημαίες, και εσείς την ίδια στιγμή στο εσωτερικό  να καταδικάζεται μια πολιτική, η οποία απορρέει μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τους εταίρους μας.
Αποφασίστε Κύριοι Συνάδελφοι, με ποιους είστε; Αποφασίστε με ποιους δεν είστε; Πείτε μας επιτέλους ξεκάθαρα, ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ;
Κατανοούμε ότι βρίσκεστε σε πανικό, η απουσία προγραμματικού λόγου, η άρνηση σας να δείτε την πραγματικότητα, η έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής και οι ακροβασίες σας ανάμεσα στη νομιμότητα και στη Βίλα Αμαλία σας έχουν φέρει σε αδιέξοδο.
Αυτό όμως είναι δικό σας θέμα, λύστε το στο εσωτερικό σας και μην παίζετε με τις τύχες του ελληνικού λαού.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, 
Το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα και εμπεριέχεται στο μεσοπρόθεσμο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή,όπως είπα και στην αρχή της τοποθέτησης μου, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, προωθεί απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στοχεύει:
1) Στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, με την παρακολούθηση της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ,

2) Στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών δημοσίων έργων  και στην  απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ,
  
3) Στον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης   


4) Στη δημοσιονομική πειθαρχία, με την παρακολούθηση και την ορθή εκτέλεση των προϋπολογισμών, με σκοπό την αποφυγή των αποκλίσεων από τους στόχους.
5) Επίσης προβλέπει την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα έως το τέλος του 2013,  


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Τα μερεμέτια, όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν δίνουν μόνιμες λύσεις στα προβλήματα. Το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι μεγάλες αλλαγές.
Η λύση στην ύφεση και στην ανεργία δεν είναι η αστάθεια, που επιδιώκουν όσοι  σπέρνουν μισαλλοδοξία και βλακώδεις θεωρίες συνομωσίας. 
Με τον αχαλίνωτο λαϊκισμό και τις ανοησίες περί νοτιοαμερικάνικων οικονομικών μοντέλων δεν πάμε πουθενά.
Όλοι οι σκεπτόμενοι έλληνες αντιλαμβάνονται ότι το ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα, η κυβερνητική αποφασιστικότητα, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και η κοινωνική ηρεμία.
Οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πολύ καλά, ποια είναι η μόνη ρεαλιστική πορεία στο αύριο. 
Τα οργανωμένα συμφέροντα, οι συντεχνίες, οι ευνοημένοι του χθές αλλά και οι εγκλωβισμένοι στα αριστερίστικα παραμύθια, δεν θέλουν να καταλάβουν     
Η κατανόηση του λαού μας και η κοινωνική ηρεμία συνοδεύετε από συγκεκριμένες και πολύ σημαντικές απαιτήσεις, με πρώτες και καλύτερες την καταδίκη και την εξαφάνιση των φαινομένων διαφθοράς και ατιμωρησίας αλλά και το τέλος των κοινωνικών ανισοτήτων. 
Οι πολίτες απαιτούν να αλλάξουμε και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν αλλάζεις με ακροβασίες μέσα στη βουλή, ούτε με αναταραχές έξω στην κοινωνία.
Δεν πας πουθενά γκρεμίζοντας, ούτε προσπαθώντας να κλείσεις με οδοφράγματα το μόνο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. 
Όχι μόνο δεν έχετε πρόταση, όχι μόνο ταλαντεύεστε μεταξύ ονείρων, φανταστικών κόσμων  και επαναστατικότητας, αλλά νομίζετε ότι παρεμποδίζοντας τη χώρα να πάει μπροστά, θα πάρετε και την εξουσία. 
Νομίζετε ότι ανακόπτοντας τις μεγάλες αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και εντέλει την πορεία της χώρας, θα πάρετε το τιμόνι, αλλά παραβλέπετε ότι δεν θα υπάρχει τιμόνι να κρατήσετε, ούτε θέση οδηγού, ούτε καν όχημα,  γιατί απλά θα το έχετε εκτροχιάσει και κάψει στην άκρη του δρόμου. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...