Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι
Πριν ξεκινήσω την τοποθέτηση μου θα ήθελα να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα και να πω ότι Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται ούτε από σφαίρες, ούτε από γκαζάκια, ούτε από κουκουλοφόρους. Η Δημοκρατία στη χώρα μας θωρακίζεται από μια ισχυρή, αξιοπρεπή και περήφανή Ελλάδα. Και αυτή είναι η μόνη επιλογή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οποίες συζητάμε είναι ένα μέρος των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει ως χώρα και αποτελούν κλειδί για τις υπόλοιπες εκταμιεύσεις και όλοι γνωρίζουμε ότι η εκταμίευση της δόσης θα μας επιτρέψει:
1) Να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις Τράπεζες
2) Να αποπληρώσουμε τις οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες
3) Και να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη. 

Η ανοδική πορεία που έχει πάρει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα είναι προϊόν σκληρής δουλειάς, εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και φυσικά αποτέλεσμα  των θυσιών που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Η παγίωση ενός σταθερού περιβάλλοντος, που θα μας επιτρέψει, να βγούμε από το οικονομικό τέλμα που βρισκόμαστε, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, απαιτεί ακόμη πολύ κόπο και σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε, οι μέχρι σήμερα επιτυχίες πρέπει να έχουν συνέχεια, η πορεία προς τα μπρος πρέπει να συνεχιστεί. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, είμαστε ακόμη στα μισά της διαδρομής και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος έχουμε την υποχρέωση, Κυρίες και Κύριοι,να υπερασπιστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, να  φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, και παραδώσουμε στα παιδιά μας μια αξιόπιστη και ισχυρή χώρα
Οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης αδυνατούν να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης και επιχειρούν να μεταφέρουν κλίμα καταλήψεων μέσα στο κοινοβούλιο,διαταράσσοντας  τους θεσμούς και προκαλώντας αναταραχή.

Το περιμέναμε γιατί, δεν έχουν άλλο τρόπο, δεν έχουν αλλά μέσα, χρησιμοποιούν μεθόδους του δρόμου επιχειρώντας την αποσταθεροποίηση του κλίματος.
Η διαφορά όμως σήμερα, Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, είναι, πως ο ελληνικός λαός δεν δείχνει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και δεν πρόκειται να συγχωρήσει όσους προσπαθούν με εμπρηστικούς χειρισμούς να τινάξουν στον αέρα τη μεγάλη προσπάθεια.
Μιλάτε για αντισυνταγματικότητα ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι διαδικασίες δεν έρχονται σε καμία αντίθεση με τους κανονισμούς της Βουλής, ούτε με το ίδιο το Σύνταγμα. 
Το γνωρίζατε εδώ και 40 μέρες ότι θα κληθούμε να ψηφίσουμε τις εν λόγω ρυθμίσεις. Γνωρίζατε πολύ καλά ότι η Ελλάδα πρέπει να προλάβει τις ημερομηνίες προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εξελίξεις. 
Αλλά εσείς το μόνο που κάνετε είναι να στέλνετε τον Αρχηγό σας στη Γερμανία προσπαθώντας να στήσει γέφυρες επικοινωνίας με αυτούς που αποκαλούσε κατακτητές και δυνάστες, με αυτούς που αποκαλούσε διεθνείς τοκογλύφους, με αυτούς που τους υποδέχθηκε στο δρόμο με μαύρες σημαίες, και εσείς την ίδια στιγμή στο εσωτερικό  να καταδικάζεται μια πολιτική, η οποία απορρέει μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τους εταίρους μας.
Αποφασίστε Κύριοι Συνάδελφοι, με ποιους είστε; Αποφασίστε με ποιους δεν είστε; Πείτε μας επιτέλους ξεκάθαρα, ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ;
Κατανοούμε ότι βρίσκεστε σε πανικό, η απουσία προγραμματικού λόγου, η άρνηση σας να δείτε την πραγματικότητα, η έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής και οι ακροβασίες σας ανάμεσα στη νομιμότητα και στη Βίλα Αμαλία σας έχουν φέρει σε αδιέξοδο.
Αυτό όμως είναι δικό σας θέμα, λύστε το στο εσωτερικό σας και μην παίζετε με τις τύχες του ελληνικού λαού.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, 
Το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα και εμπεριέχεται στο μεσοπρόθεσμο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή,όπως είπα και στην αρχή της τοποθέτησης μου, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, προωθεί απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στοχεύει:
1) Στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, με την παρακολούθηση της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ,

2) Στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών δημοσίων έργων  και στην  απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ,
  
3) Στον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης   


4) Στη δημοσιονομική πειθαρχία, με την παρακολούθηση και την ορθή εκτέλεση των προϋπολογισμών, με σκοπό την αποφυγή των αποκλίσεων από τους στόχους.
5) Επίσης προβλέπει την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα έως το τέλος του 2013,  


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Τα μερεμέτια, όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν δίνουν μόνιμες λύσεις στα προβλήματα. Το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι μεγάλες αλλαγές.
Η λύση στην ύφεση και στην ανεργία δεν είναι η αστάθεια, που επιδιώκουν όσοι  σπέρνουν μισαλλοδοξία και βλακώδεις θεωρίες συνομωσίας. 
Με τον αχαλίνωτο λαϊκισμό και τις ανοησίες περί νοτιοαμερικάνικων οικονομικών μοντέλων δεν πάμε πουθενά.
Όλοι οι σκεπτόμενοι έλληνες αντιλαμβάνονται ότι το ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα, η κυβερνητική αποφασιστικότητα, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και η κοινωνική ηρεμία.
Οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πολύ καλά, ποια είναι η μόνη ρεαλιστική πορεία στο αύριο. 
Τα οργανωμένα συμφέροντα, οι συντεχνίες, οι ευνοημένοι του χθές αλλά και οι εγκλωβισμένοι στα αριστερίστικα παραμύθια, δεν θέλουν να καταλάβουν     
Η κατανόηση του λαού μας και η κοινωνική ηρεμία συνοδεύετε από συγκεκριμένες και πολύ σημαντικές απαιτήσεις, με πρώτες και καλύτερες την καταδίκη και την εξαφάνιση των φαινομένων διαφθοράς και ατιμωρησίας αλλά και το τέλος των κοινωνικών ανισοτήτων. 
Οι πολίτες απαιτούν να αλλάξουμε και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν αλλάζεις με ακροβασίες μέσα στη βουλή, ούτε με αναταραχές έξω στην κοινωνία.
Δεν πας πουθενά γκρεμίζοντας, ούτε προσπαθώντας να κλείσεις με οδοφράγματα το μόνο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. 
Όχι μόνο δεν έχετε πρόταση, όχι μόνο ταλαντεύεστε μεταξύ ονείρων, φανταστικών κόσμων  και επαναστατικότητας, αλλά νομίζετε ότι παρεμποδίζοντας τη χώρα να πάει μπροστά, θα πάρετε και την εξουσία. 
Νομίζετε ότι ανακόπτοντας τις μεγάλες αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και εντέλει την πορεία της χώρας, θα πάρετε το τιμόνι, αλλά παραβλέπετε ότι δεν θα υπάρχει τιμόνι να κρατήσετε, ούτε θέση οδηγού, ούτε καν όχημα,  γιατί απλά θα το έχετε εκτροχιάσει και κάψει στην άκρη του δρόμου. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...