Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
Παρέμβαση για την επιστροφή του ΦΠΑ και στους εναπομείναντες δικαιούχους αγρότες

       Τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη και την Γενική Διεύθυνση ΦΠΑ, επισκέφθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να θέσει το πρόβλημα των τελευταίων λίγων αγροτών που για καθαρά τυπικούς και γραφειοκρατικούς λόγους, δεν έχουν ακόμη εισπράξει την επιστροφή του ΦΠΑ της οποίας είναι δικαιούχοι.
          Όπως επισήμανε ο Βουλευτής, ενώ ο ΦΠΑ έχει επιστραφεί στη συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων αγροτών, απομένει ένας σχετικά μικρός αριθμός παραγωγών – περίπου 1.600 – που δεν έχουν εισπράξει για κάποιον από τους παρακάτω λόγους:
Α) Διότι τα ακαθάριστα έσοδά τους (δηλαδή η αξία των τιμολογίων τους) εξακολουθούν να υπερβαίνουν την αξία της αγροτικής τους παραγωγής, παρά τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει.
Β) Διότι ορισμένοι, είτε δεν έχουν υποβάλλει την ενιαία δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής εντός του 2012, είτε έχουν υποβάλλει, αλλά οι δηλώσεις τους παρουσιάζουν κάποια τυπικά προβλήματα.
Γ) Διότι σε περιπτώσεις δασικών συνεταιρισμών, τα μέλη (δασεργάτες – υλοτόμοι), δεν έχουν υποβάλλει την ενιαία δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής, πλην όμως, δεν είναι υποχρεωμένοι να την υποβάλλουν, βάσει του Νόμου 3877 του 2010.
          Στην παρέμβαση και τις επισημάνσεις του Γιώργου Καρασμάνη, τόσο ο Υφυπουργός όσο και η Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης ΦΠΑ ανταποκρίθηκαν άμεσα: Διαβεβαίωσαν τον Βουλευτή ότι, εντός των ημερών θα έχει ολοκληρωθεί και κοινοποιηθεί σχετική εγκύκλιος, που θα δίνει εντολή στους προϊσταμένους των τοπικών ΔΟΥ να προχωρήσουν σε απόδοση του ΦΠΑ και στους εναπομείναντες δικαιούχους, μετά από έλεγχο κάθε αίτησης ξεχωριστά, ώστε και αυτοί οι άνθρωποι να εισπράξουν το τάχιστα τα χρήματα που δικαιούνται.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                   30/10/2013

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ".

Η γη μπορεί να γυρίζει αλλά εγώ είμαι σταθερά καρφωμένη σ' ένα σημείο. Εδώ στο κλουβί με τις τρελές. Στη χώρα που το αυτονόητο θεωρείται πλέον ανατρεπτικός τρόπος σκέψης.

Το αυτονόητο είναι πως ένας άνθρωπος που μόλις τρία χρόνια πριν δήλωνε ένα συγκεκριμένο εισόδημα, είχε μια συγκεκριμένη οικονομική επιφάνεια αυτή που αναλογεί σ' ένα μισθοσυντήρητο της κακιάς ώρας, κι έπαιρνε επιστροφή από την εφορία διακόσια τριακόσια ευρώ, και τρία χρόνια αργότερα που είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από εκείνη που ήταν, φτωχότερος, ίσως άνεργος, με τις τιμές στα ύψη και την αγοραστική του δυνατότητα στο μηδέν, ΕΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, όχι μόνο δεν έχει επιστροφή φόρου, αλλά πρέπει να πληρώσει ένα μάτσο φόρους, χαράτσια και γ@μησιάτικα αλλονών.

Το αλλονών είναι βεβαιωμένο από τη στιγμή που αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν συμμετείχε σε καμία κλοπή, δεν τα έφαγε μαζί, δεν είχε κρυφά έσοδα ούτε καταθέσεις σε τράπεζες εξωτερικού, δεν έχει τίποτα που να αποδεικνύει πως ενώ τρία χρόνια πριν δικαιούταν επιστροφή τώρα πρέπει να πληρώνει το δεκαπλάσιο!

Το αυτονόητο λοιπόν είναι πως ο αυτός ο συγκεκριμένος τύπος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Γιατί για να έχει, θα πρέπει να είχε μεσολαβήσει η κληρονομιά από καμιά θείτσα που απεβίωσε, ένα κέρδος στο λόττο, να βρήκε μια βαλίτσα με χιλιάρικα στο δρόμο, να έχει κλέψει καμιά τράπεζα και να έχει κάνει τη μπάζα του. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΗ, στο να ζητάει κάποιος από αυτόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο λεφτά ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Αυτός που θα το κάνει λοιπόν έχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ. Να του κόψει από το φαΐ του, από τα φάρμακά του, από την ανατροφή των παιδιών του, από τη δυνατότητα να ζει σ' ένα σπίτι.

Για να χρησιμοποιήσω λοιπόν το παράδειγμα της διάσημης φράσης το ότι "όταν πτωχεύουν οι Έλληνες δεν σημαίνει πως πτωχεύει κι η Ελλάδα" θα πω, πως το ότι τα φάγανε, τα κλέψανε, τα παίξανε στο τζόγο, τα κάνανε βίλες, λογαριασμούς και κότερα, δε σημαίνει πως εμείς πρέπει να πληρώσουμε τους τοκογλύφους που τους τα δάνεισαν. Δεν είναι επαναστατική σκέψη, είναι Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν όσοι τα φάγανε μαζί, όσοι κλέψανε, όσοι ήταν πελάτες των διαφόρων συμμοριών, όσοι γεμίζανε τις τσέπες με χιλιάρικα και δεν δίνανε λογαριασμό σε κανέναν, όσοι γεμίζανε με λουλούδια τις πίστες στα σκυλάδικα, όσοι αγοράζανε τρία και τέσσερα αυτοκίνητα για τη πλάκα τους, όσοι τρώγανε μέχρι να σκάσουν, όσοι γ@μάγανε ότι κινόταν, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

Η ουσία που ενδιαφέρει είναι πως δεν μπορείς να λάβεις εκ του μη έχοντος. Και το ξέρουν. Θα ήταν ηλίθιο να πιστεύουμε πως ο τάδε Υπουργός που ζητάει από έναν άνθρωπο που δεν έχει λεφτά, να πληρώσει δεν ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Για να τον εξαναγκάσει λοιπόν σημαίνει πως δεν είναι ρυθμιστής ενός χρέους αλλά εκβιαστής. 
Αν σταμάταγε σε νόμους που θα έκαναν να ανοίξουν οι τσέπες των "μαζί τα φάγαμε" αν βούταγε τους δέκα χιτώνες από εκείνους που έχουν εκατό, αν έβαζε πίσω από τα κάγκελα όσους έκλεψαν, τους απατεώνες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος, τους μιζαδόρους, τις συμμορίες που ροκάνισαν το δημόσιοι χρήμα, τους ιδιώτες που έκαναν περιουσίες στη πλάτη των υπόλοιπων, και όλα τα γνωστά καθάρματα που περιφέρονται ακόμα ανενόχλητα, μαζί του θα ήμουν. Θα έριχνα τη πέτρα κι εγώ μαζί του. Τότε δεν θα ήταν διάσωση της πλάκας, αλλά απονομή επί τέλους δικαιοσύνης.

Τώρα όμως πόση σοβαρότητα να διακρίνει κανείς σε εκείνους που συλλογή χρημάτων ονομάζουν το κλέψιμο από το παγκάρι της ενορίας; Και ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει πως αυτό γίνεται για διάσωση κι όχι για άλλους λόγους;

Σήμερα μου ζητάς να πληρώσω ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ. Αύριο θα μου ζητάς να πληρώνω υποχρεωτικά με κάποια κάρτα την οποία δεν θα μπορώ να πάρω γιατί δεν είμαι εντάξει ούτε με τις τράπεζες, ούτε με την εφορία ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Τι θα γίνει τότε; Δεν θα έχω πρόσβαση στην αγορά ακόμα και των πιο βασικών προϊόντων για την επιβίωση; 
Κι αν έχω ακόμα δουλειά πόσο θα τη κρατήσω αν πάρει χαμπάρι ο εργοδότης πως είμαι ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;
  • Μήπως στα αυριανά βιογραφικά θα πρέπει να παρουσιάζει κάποιος πιστοποιητικό από την εφορία ή το Τειρεσία ότι είναι εντάξει αλλιώς δεν μπορεί να προσλαμβάνεται; 
  • Μήπως το σούπερ μάρκετ θα ζητάει τη κάρτα αγορών υποχρεωτικά αλλιώς δεν θα δίνει τρόφιμα; 
  • Μήπως η ΔΕΗ θα ζητάει πληρωμή με πιστωτική αλλιώς θα κόβει το ρεύμα; 
  • Μήπως θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη κάρτα κάποιος για να νοσηλευτεί ή να πάρει φάρμακα η οποία κάρτα θα είναι πάλι σε σύνδεση με τις τράπεζες και την εφορία;


Το αυτονόητο αρχίζει και γίνεται ανατριχιαστικό. Ζοφερό. Οι ενδείξεις είναι πολύ τρανταχτές πλέον για το αύριο που καταφθάνει χωρίς έλεος. Καταφθάνει ένα αύριο γεμάτο από εξαναγκασμένους σε αποκλεισμό από τη παροχή αγαθών. Εξαναγκασμένους να ξεσπιτωθούν και να μένουν στους δρόμους. Εξαναγκασμένων να ψάχνουν τα σκουπίδια ή να ζητιανεύουν στα συσίτια. Εξαναγκασμένους να πεθαίνουν ή να παρανομούν για να επιβιώσουν.
Είναι η ώρα που και η δική μας wall street απαιτεί να έχει στα σκαλιά των πολυτελών πολυεθνικών, των πολυτελών εστιατορίων και των πολυτελών οίκων μόδας, ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ. Τρελαμένους με το ταμπελάκι στο χέρι που να γράφει "έρχεται ο αντίχριστος, οι εξωγήινοι ή η δευτέρα παρουσία" Ανάπηρους που θα κρατάνε το σημαιάκι και θα λένε "κάποτε πολέμησα"

Είναι η ώρα του κανιβαλισμού που ζητάει νομιμοποίηση. Δεν υπάρχει άλλη λογική δικαιολογία. Σ΄ενα πλανήτη που δέκα συμμορίες κατέχουν το παγκόσμιο πλούτο και δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι η παιδική τους χαρά, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ είναι πως κανείς δεν μπορεί να μας διαφυλάξει αν αυτοί οι δέκα είναι τελικά κανίβαλλοι και δεν έχουν σώας τας φρένας.

Η μετάλλαξη ενός συστήματος που είναι από μόνο του φιλοτομαριστικό, τζογαδόρικο, αδιάφορο για τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την δίκαιη κατανομή του πλούτου, την προώθηση αξιών και πολιτισμού, σε κανιβαλιστική ολιγαρχία δεν είναι ιστορία συνωμοσίας είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


Το ότι αυτά τα δισεκατομμύρια ανθρώπων στη πλειοψηφία τους, όπως και τα λίγα εκατομμύρια εδώ, ντόπιων, δεν μπορούν να διακρίνουν το τσουνάμι που έρχεται κατ΄ευθείαν πάνω στη μούρη τους και θα τους συνθλίψει, δεν καθιστά συνωμοσιολόγους εκείνους που ήδη έχουν ταμπουρωθεί να το παλέψουν με κάθε τρόπο...
Είναι η εποχή που οι φαντασιόπληκτοι συνωμοσιολόγοι του παρελθόντος αποδεικνύονται απλά ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ. Είναι η εποχή που οτιδήποτε ειπώθηκε από τους εμπνευστές διαφόρων δυστοπιών του μέλλοντος, είναι απλά το μέλλον που ήρθε. Το μόνο πράγμα που αντιστέκεται στην αποδοχή αυτής της πραγματικότητας είναι το πείσμα των ανθρώπων να πιστέψουν πως δεν είναι έτσι γιατί αυτό θα προστατεύσει το μυαλό τους από τη τρέλα. Είναι η συνήθεια σιγά σιγά στην ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ, στη μετάλλαξη της ανθρωπότητας σε μια κανονικότατη φάρμα των ζώων, με τα ζώα να μην το πάρουν χαμπάρι. 

Συνήθισαν στην ιδέα της αδυναμίας αντίδρασης. Συνήθισαν στην αποδοχή των όσων τους πλασάρονται για αλήθειες. Συνηθίζουν σιγά σιγά στο γεγονός πως ένα ένα αφαιρούνται από πάνω τους όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τους αφήσουν το περιθώριο μιας υποτυπώδους ελευθερίας. Οι άνθρωποι παραδίδονται οικειοθελώς. Με την υπογραφή τους στο συμβόλαιο εκτέλεσης, χωρίς να μπαίνουν στο κόπο να δουν τα ψιλά γράμματα στο τέλος της σελίδας.
  • Είχαν ένα σπίτι μια φωλίτσα; Θα το χάσουν και μετά θα σκεφτούν που θα ζήσουν. 
  • Είχαν ένα τρόπο να μεγαλώνουν τα παιδιά τους αξιοπρεπώς να τα τρέφουν καλά, να τα σπουδάζουν, να τα βοηθάνε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους; Θα τη χάσουν τη δυνατότητα και μετά θα το καταλάβουν. 
  • Είχαν συνήθειες απλές, καθημερινές που τους βοηθούσαν να ομορφαίνει η ζωή τους; Θα τις χάσουν και μετά θα το καταλάβουν. 

Ο υποβαθμισμένος περίφημος τρίτος κόσμος, ο υποανάπτυκτος, που στεκόταν απέναντι σαν παράδειγμα προς αποφυγή δεν ανέβηκε επίπεδο. Ήταν το όριο για να σχεδιάσουν που θα κατέβουν και οι υπόλοιποι.


Δεν είναι η τριτοκοσμική Ελλάδα. Θα είναι και η τριτοκοσμική Ευρώπη, και η τριτοκοσμική Αμερική σύντομα στις οθόνες μας. Και όλα αυτά ξεκινάνε από το πλέον απλό πράγμα. Κύριοι δεν έχω να πληρώσω και δεν θα καταναλώσω τη ζωή μου και όσο χρόνο απομένει στο να βρω τρόπους για να ικανοποιήσω τα αιτήματά σας. Αυτό είναι το αυτονόητο.

Η συνεχής ενασχόληση, η συνεχής αγωνία και τρομοκρατία, για να βρεθεί τρόπος να ικανοποιηθεί ο χασάπης, είναι περιττή, γελοία. Ένας οικογενειάρχης αυτή τη στιγμή έχει σαν μόνο μέλημα στη ζωή του να βρει λεφτά για να πληρώσει ένα φόρο, το ρεύμα, τη τράπεζα, το δάνειο, το ταμείο. Ξυπνάει, κοιμάται (αν καταφέρνει πια να κοιμηθεί) με ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ στη ζωή του, χρημάτων που θα του χρησιμεύσουν όχι για να ζήσει καλύτερα, αλλά για να μην πεθάνει γρηγορότερα.

Η άλλη πλευρά, εκείνη των βολεμένων ακόμα ξυπνάει και κοιμάται υποταγμένη απόλυτα στις υποδείξεις, στα μοντέλα ζωής, στα μοντέλα αξιών του ΤΙΠΟΤΑ που θεωρεί ζωή.

Τελικά κανένας ζωντανός κυκλοφορεί ακόμα;






ΠΗΓΗ:
synithisypoptos.gr
http://www.ramnousia.com

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ.

Η απολογία στον εισαγγελέα, ενός ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ. Το αληθινό μήνυμα μιας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Βέροια 27-10-2012 

Κατάθεση απόψεων, μετά από μήνυση της ΔΕΗ.


Πρόσφατα, κατέθεσα ενόρκως μετά από κλήση, για την υπόθεση της ΔΕΗ, που απασχολεί κι αυτήν την αναφορά μου. Και τώρα δηλώνω ότι συμμετέχω ακόμη στην επανασύνδεση ρεύματος σε μετρητές της ΔΕΗ σε σπίτια, που κόβονται λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Και θα συνεχίσω να συμμετέχω, μέχρι να πάψουν οι τωρινές συνθήκες ζωής, ενός μεγάλου μέρους των συνανθρώπων μας.

Παίρνοντας θάρρος και δικαίωμα από το Σύνταγμα της χώρας μας, βλέπω ότι υπάρχουν πολλές ακόμη υποχρεώσεις όλων μας, απέναντι στους συμπολίτες μας.

Σύνταγμα, που ενώ θα έπρεπε να είναι ένα κομψό και ζεστό «πανωφόρι» για πιθανούς «χειμώνες», το κατάντησαν πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες, λινάτσα σε είσοδο χωματερής.

Μια πολύ πρόχειρη ανάγνωση του Συντάγματος, με διαβεβαιώνει διάφορα. Απλές σκέψεις, κάθε καθημερινού πολίτη και τίποτε παραπάνω. Ας πούμε , τα παρακάτω...



Άρθρο 2
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
Ψέματα. Προφανώς, περίσσεψε το μαύρο, προκλητικό χιούμορ. Ποια αξία του ανθρώπου όταν δεν έλαβε μέριμνα ώστε να μην γυρίσει η ζωή πολλών, δεκαετίες πίσω, χωρίς ηλεκτρικό στο σπίτι; Ή υπάρχει καρικατούρα Πολιτείας ή δεν υπάρχει πολιτεία ή απατεώνες μαφιόζοι, έχουν στα χέρια τους, τα κλειδιά της Πολιτείας.


Άρθρο 5
Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας,
Ψέματα. Ένας άνεργος αλήθεια, πόσο ελεύθερα μπορεί να αναπτύξει την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στα παραπάνω; Ρεύμα δεν έχει στο σπίτι, ελευθερία θα έχει; Και αναρωτιέμαι, πως θα διαμορφωθεί και η προσωπικότητα των μικρών ή μεγάλων παιδιών του.


Άρθρο 5
Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής,
Ψέματα. Μα δε ντρεπόμαστε λίγο; Έτυχε να συμμετέχω σε επανασύνδεση, σε σπίτι τρώγλη, κατάκοιτης γιαγιάς, που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Γειτόνισσα την φρόντιζε στοιχειωδώς, μέχρι να την λυπηθεί ο Θεός και την πάρει κοντά του. Έτυχε ακόμη σε μονογονεϊκή πολύτεκνη οικογένεια, που είχαν μήνες να πάρουν το επίδομα με το οποίο ζούσαν. Μοιρασμένα τα μικρά παιδιά σε μάνες, ξαδέλφες και συγγενείς.


Άρθρο 7
Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει.
Ψέματα. Ένας που ιδιαίτερα αυτές τις εποχές δεν μπορεί να πληρώσει το ηλεκτρικό, βιάζεται ψυχολογικά βάναυσα. Βασανίζεται καθημερινά.
Πώς να κοιτάξει στα μάτια τα παιδιά του; Έχει σίγουρα φαγητό καθημερινά; Ένας άρρωστος, κινδυνεύει με επιδείνωση της υγείας του και ένας υγιής, κινδυνεύει να αρρωστήσει. Χωρίς μπάνιο; Χωρίς ζεστό φαγητό και σπίτι; Χωρίς ζέστη; Και άντε οι μεγάλοι, πιθανόν να το αντέχουν. Οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά;


Άρθρο 21
Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
Ψέματα. Καρφί δεν τους καίγεται όσους έχουν τα κλειδιά της Διοίκησης της χώρας μας. Δεν μπορούν, ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα, να εξασφαλίσουν, για να συντηρηθούν οικογένειες με συνοχή. Με ενδιαφέρον για τη ζωή και την πρόοδο της κοινωνίας τους, όπου και να δραστηριοποιούνται. Λόγια του αέρα, φαιδρών καλοταϊσμένων διοικούντων, που διαλύουν οικογένειες και βασανίζουν παιδιά.


Άρθρο 22
Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.
Ψέματα. Οι συμπολίτες μας, όλο και γίνονται περισσότεροι που δεν έχουν δουλειά. Κι όταν δεν έχεις δουλειά, δεν έχεις λεφτά για φαγητό, για τη ΔΕΗ θα έχεις; Κι όμως. Δεν φτάνει που από μεγάλο μέρος του πληθυσμού τα πήραν όλα, θέλουν κι άλλα. Και επειδή δεν υπάρχουν κι άλλα, τιμωρούν κι από πάνω, κόβοντας το ρεύμα. Καταδικάζοντας συμπολίτες μας, σε μια βάναυση, βασανιστική, δολοφονική καθημερινότητα. Θεσμοθετημένοι, νομικά καλυμμένοι, δήμιοι.


Άρθρο 25
**1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.
Η αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
Ψέματα. Σήμερα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα, παρά μόνον υποχρεώσεις. Το υποτιθέμενο κράτος, δεν μπορεί να εγγυηθεί, ούτε το αναγκαίο ηλεκτρικό ρεύμα, ως αναγκαίο πλέον αγαθό. Κράτος δικαίου, είναι μόνον στη φαντασία και τα όνειρα των ιδιοτελών και απάνθρωπων διοικούντων. Ελευθερία και δικαιοσύνη, είναι έννοιες σκουπίδια. Σήμερα πλέον, δικαιοσύνη και δίκαιο, επιβάλουν αλλοεθνείς υπάλληλοι διάφορων διεθνών οργανισμών κι όχι ελεύθερα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας. Επέβαλαν οι μεν, επέτρεψαν οι δε, οικονομική και διοικητική, απόλυτη κατοχή. Σαν φοβισμένα κουνάβια, επικυρώνουν, ότι τους επιβάλουν.


Άρθρο 103
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους και υπηρετούν το Λαό
Ψέματα. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι, δεν υπηρετούν το λαό. Είναι δυνάστες του Λαού. Είναι επί πληρωμή, οι φυσικοί αυτουργοί, βασανιστηρίων, ψυχολογικής πίεσης, βάναυσης συμπεριφοράς, κατά των πολιτών. Και αυτή η συμπεριφορά, είναι η θέληση του υποτιθέμενου κράτους. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί κανόνων αλλοεθνών κατακτητών που έκλεψαν, χωρίς αντίσταση, το σπουδαιότερο από τη χώρα μας. Την αξιοπρέπεια.


Άρθρο 111
Κάθε διάταξη νόμου ή διοικητικής πράξης με κανονιστικό χαρακτήρα, που είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα, καταργείται από την έναρξη της ισχύος του.
Ψέματα. Όχι μόνον δεν καταργείται η αδικία αλλά, γίνεται χειρότερα. Νόμοι και διευκρινιστικές, τα μπερδεύουν όπως βολεύει στους δυνάστες και θα φτάσουν σε λίγο, να κόβουν και το νερό από τα σπίτια γιατί δεν έχουν λεφτά. Με λίγα λόγια, προτρέπουν αυτούς που έχουν τάχα αναφαίρετα δικαιώματα που προστατεύονται, να ψοφήσουν, ως περισσευούμενοι και άχρηστοι.


Άρθρο 120
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


Θα έπρεπε. Ιδιαίτερα όσοι είχαν και έχουν την Διοίκηση της χώρας μας στα χέρια τους, Έχουν συνδέσει την αφοσίωση στην Δικαιοσύνη, την Πατρίδα και την Δημοκρατία, με τους γεννητικούς αδένες τους.
Διαφορετικά, δεν θα παρέδιδαν την Διοίκηση σε αλλοεθνείς δυνάστες.


Την βία πλέον, την βιώνει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Βίαια θα κόψουν και το ρεύμα.
Βία είναι να είσαι χωρίς τα αναγκαία.

Και τι διαφέρει η κατάσταση σήμερα από την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής;
Και τότε άρπαζαν τα στοιχειώδη για την επιβίωση με τη βία και τώρα το ίδιο κάνουν με άλλον τρόπο.

Είναι απάνθρωπη και διαλυμένη μια κοινωνία όταν, επανασυνδέοντας το ρεύμα σε μια οικογένεια, να ακούς από μέσα στο σπίτι ένα παιδάκι να φωνάζει « μπαμπά έχει φως, έχει φως» και χοροπηδώντας να έρχεται με γέλιο στην εξώπορτα να μας δει.

Είναι ξεφτιλισμένη μια κοινωνία με τις αρχές της, όταν επανασυνδέεις ρεύμα σε σπίτι μετά από μια βδομάδα διακοπής, να σου λένε με δάκρυα και τρεμάμενο κάτω χείλος, « Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ
.


Και σκύβεις το κεφάλι και φεύγεις γρήγορα. Για να μην νοιώθει αναξιοπρεπής περισσότερα δευτερόλεπτα.

Διοικούντες, που ιδιωτικά δεν θα έβρισκαν δουλειά ούτε σαν σκιάχτρα σε αμπελώνες, αμειβόμενοι με παχυλούς μισθούς, απλά στεριώνουν την διάλυση της όποιας κοινωνικής συνοχής.

Φροντίζουν να μεγαλώνει η επόμενη γενιά, με μίσος για τον τόπο μας. Να φεύγουν μετανάστες νέοι άνθρωποι, γιατί νοιώθουν περισσευούμενοι.

Διεφθαρμένοι, ατιμώρητοι διοικούντες, που για χρόνια τάϊζαν με σκουπίδια την τότε νεολαία, μας επιστέφονται τώρα ως εμετός. Απουσία όλων από όλα. Διοικούντες κακοί κλόουν, που συνεχίζουν ακάθεκτοι να μας πείσουν ότι ο εχθρός είναι ένας και είναι το υποτιθέμενο κράτος μας. Ένα κράτος βασανιστής, που τα ζητάει όλα και δεν προσφέρει τίποτε. 

Κράτος που διαμορφώθηκε και συνεχίζει να υφίσταται, από τις φασιστικές, κομματικές συμμορίες βίας. Διοίκηση πλήρως ελεγχόμενη από τις κομματικές παρακρατικές συμμορίες, που υφίστανται αλώβητες ακόμη, σε κάθε παράμετρο της Διοίκησης.

Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην αναξιοπρέπεια, οι ίδιοι ακριβώς, αυτοαποκαλούνται σωτήρες.

Η ΔΕΗ βέβαια, θα μιλήσει για διαφυγόντα κέρδη.
Κανείς δεν θα αναφερθεί σε διαφυγόντες ανθρώπους.
Εύκολα και χυδαία, βαφτίζονται παράπλευρες απώλειες.


Οι συνεχείς αυτοκτονίες, έχουν ηθικούς, αυτουργούς. Κι εάν η αυτοκτονία είναι το κορυφαίο της απόγνωσης, υπάρχουν πολλά προηγούμενα στάδια καταπίεσης, σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

Θα συνεχίσω να συμμετέχω όπου μπορώ σε κοινωνική δράση, ως καθήκον, ως υποχρέωση, ως οτιδήποτε.

Αρκεί η δράση μου να κάνει λίγο καλύτερη την καθημερινότητα συμπολιτών μου.
Για λίγο περισσότερη Δικαιοσύνη.

Να λιγοστέψουν οι γηγενείς εχθροί της χώρας μας.
Και από ότι φαίνεται, θα έχουμε πολύ «δουλειά» στο άμεσο μέλλον σε σχέση με τις επανασυνδέσεις.

Ενημερωτικά σας λέω ότι μέχρι σήμερα, οι λογαριασμοί που αφορούν την οικογένειά μου, εξοφλούνται κανονικά.


Ασλάνογλου Νίκος του Αλεξάνδρου, 
Μέλος «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ»

Η απολογία στον εισαγγελέα, ενός ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ. Το αληθινό μήνυμα μιας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


ΠΗΓΗ:
Πόπη Σουφλή για τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΡΗΞΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ.

Magnify Image
Μου έγραψε η Μαρία:
   Πριν μερικές μέρες διέρρηξαν μαγαζί φίλων μου στην παραλία της Θεσσαλονίκης απ' το οποίο έκλεψαν 70 ευρώ και ένα λάπτοπ (χωρίς τον φορτιστή).
 Τα παιδιά δεν έχουν πολύ καιρό που ξεκίνησαν τη νέα τους προσπάθεια και παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς εμφανίζονται, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα στωικά, με αξιοπρέπεια και χιούμορ.
   Παραθέτω λοιπόν παρακάτω το βίντεο-ανάρτησή τους απ' τη διάρρηξη, το οποίο βρήκα εξαιρετικά διασκεδαστικό, όχι απαραίτητα λόγω περιεχομένου, κυρίως όμως λόγω της αίσθησης που αφήνει αφού τελειώσει. 
  Ίσως να μην καταφέρουμε να αναγνωρίσουμε ποτέ τους διαρρήκτες και να μείνει απλά άλλη μια ιστορίας απ' αυτές που θα λέμε και θα γελάμε χρόνια μετά, επειδή όμως αποδεδειγμένα ο κόσμος είναι εκνευριστικά μικρός (ειδικά όταν θέλεις να κρυφτείς) σκέφτηκα πως ίσως ταίριαζε στα 'μικροπράγματα' σας.
Τέλειο.




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ-ΚΛΙΠ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.


Δεν υπάρχουν λόγια για το Take Me To Church του Hozier 
O Ιρλανδός τραγουδοποιός Hozier κυκλοφόρησε πρόσφατα το ντεμπούτο ep του. 
   Τον περασμένο μήνα γύρισε ένα σκοτεινό βίντεοκλίπ επηρεασμένο από τα όσα στ' αλήθεια συμβαίνουν στη Ρωσία. 
   Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά δυνατό.  





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Συλλαλητήριο αύριο από άτομα με ειδικές ανάγκες
Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν, αύριο Πέμπτη στις 11:00 άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
   Στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Σκοπός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ, είναι «να αναδειχτούν τα θέματα αναπηρίας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία και σε όλη την Κοινωνία:
 Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, που πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων! 
Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί: 
- Καμία περικοπή σε προνοιακά/ αναπηρικά κλπ επιδόματα, το τελευταίο ανάχωμα των πλέον ευάλωτων πολιτών
 - Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία/ χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
 - Κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!
 Η ανεργία έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία, και τις οικογένειές τους αφήνοντάς τους, εκτός όλων των άλλων, και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αυτό εγκυμονεί ιδιαίτερα προβλήματα στους ανασφάλιστους με αναπηρία ή/ και με χρόνια πάθηση που απαιτείται για τη θεραπευτική τους αγωγή τακτική ή περιοδική νοσηλεία, όπως ανασφάλιστους που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση, άπορους νεφροπαθείς, πάσχοντες από συγγενή αιμορραγική διάθεση - αιμορροφιλία, συγγενείς καρδιοπάθειες, και άτομα με βαριές αναπηρίες όπως μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, διαβητικοί, παραπληγικοί – τετραπληγικοί, τυφλοί, κωφοί κ.λπ. των οποίων η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής ή τεχνητών βοηθημάτων υγείας-ορθοπεδικών μέσων – τεχνητών μελών είναι από ανεπαρκής έως μηδενική.
 - Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.
 - Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες, χωρίς δική τους υπαιτιότητα
 - Άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που ταλαιπωρεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, που περιμένουν μήνες στην αναμονή, που υφίστανται αδικαιολόγητες μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας και προσέρχονται σε μη προσβάσιμους χώρους
 - Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας
 - Να λήξει η «ομηρεία» των αναπηρικών ΙΧ στα τελωνεία της χώρας:
 Εδώ και δύο χρόνια εκατοντάδες δικαιούχοι αναπηρικού αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν υπέρμετρες δυσκολίες στη μετακίνησή τους, επειδή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του ΙΚΑ και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα».



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΕΝΑ...ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Περιμένοντας τη σειρά στο νοσοκομείο με ένα... μαχαίρι στο κεφάλι!
Περιμένει υπομονετικά την σειρά του στα επείγοντα περιστατικά, με... ένα μαχαίρι καρφωμένο στο κεφάλι του: Αυτές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου.
Ο στωικός «ήρεμος άνδρας» όπως «βαπτίστηκε» στο διαδίκτυο φωτογραφήθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Yanji στην Κίνα.

Καθισμένος με τα χέρια σταυρωμένα και φαινομενικά χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για την λάμα του μαχαιριού που βρίσκεται καρφωμένη στο κεφάλι του.

Σύμφωνα με τα Μέσα το ατύχημα συνέβη κατά λάθος όταν ένας φίλος του άνδρα, προσποιήθηκε πως τσακωνόταν μαζί του!

Μετά την αφαίρεση του μαχαιριού από το κρανίο του, ο άνδρας ζήτησε απλά να επιστρέψει στο σπίτι του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα...

"ΣΛΑΒΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ";

Click on the slide!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
Μία νέα πρόταση κατέθεσε η Ελλάδα για την ονομασία των Σκοπίων όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας. 
Την ονομασία «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» υποστηρίζει η σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik ότι πρότεινε για τα Σκόπια ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης στον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, σύμφωνα με το protothema.gr, η οποία είναι γνωστή για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και η οποία και στο παρελθόν και άλλες φορές επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, με πληροφορίες, ωστόσο, που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, αναφέρει, επίσης, ότι η νέα ονομασία προτάθηκε από την Ελλάδα κατά την τελευταία συνάντηση του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Dnevnik, απαίτησε η προτεινόμενη ονομασία να ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Σημειώνετα ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση της φερόμενης ελληνικής πρότασης για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας από το υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ;


15ΑΤΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ

Για τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας τύχη δεν υπάρχει. Πουθενά στην Άγ. Γραφή και ολόκληρη την Αγιοπατερική Γραμματεία δεν διδάσκεται η πιστή στην τύχη. Η λέξη τύχη δεν εκφράζει τίποτε άλλο παρά την άγνοιά μας στις αιτίες των φαινομένων ή των γεγονότων της ζωής. Δεν υπάρχει καμιά θεά ή καμιά τυφλή δύναμη που να λέγεται τύχη. Ό,τι φαίνεται σε μας τυχαίο και συμπτωματικό πηγάζει πάντοτε από μια βαθύτερη αιτία.

Όταν δε λέμε ότι ένα γεγονός οφείλεται στην τύχη, είναι ένας τρόπος του λέγειν και δεν εννοούμε τίποτε περισσότερο παρά ότι η αίτια μας ήταν άγνωστη και όχι ότι η τύχη είναι η αιτία των πραγμάτων. Γι’ αυτό και κάποιος είπε: «Τύχη είναι ίσως το ψευδώνυμο του Θεού, όταν δεν θέλει να υπογράψει…».

Αλλά τότε τί υπάρχει; Η πρόνοια του Παντοδύναμου, του Πάνσοφου και Πανάγαθου Θεού μας, που εκφράζεται ως άκτιστος ενέργεια δημιουργίας, συντηρήσεως και διακυβερνήσεως του ορατού και του αοράτου κόσμου. Με την Πρόνοια του Θεού κάθε κτίσμα βοηθείται να πραγματοποιήσει το σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκε. Στην Παλ. Διαθήκη διαβάζουμε: «Η σι Πάτερ διακυβερνά πρόνοια, ότι έδωκας και εν θαλάσση όδόν και εν κύμασι τρίβον ασφαλή, δεικνύς ότι δύνασαι εκ παντός σώζειν»

(Σο­φία Σολομ. 14,3).

Πράγματι, ο Θεός προνοεί για όλα. Από τα αναρίθμητα δισεκατομμύρια των αστρικών νεφελωμάτων και των ήλιων, μέχρι το πιό αφανές μόριο της ύλης. Από τα μεγάλα κήτη που διασχίζουν τους ωκεανούς μέχρι το αδιόρατο σκουληκάκι του βυθού. Τόσο για την αιωνόβια και αγέρωχη βελανιδιά, όσο και για το ταπεινό λουλουδάκι της χαράδρας του βουνού. Τόσο για τον υπερήφανο αετό, όσο και για το μικροσκοπικό έντομο. Μα πιό πολύ απ’ όλα προνοεί και φροντίζει ο Θεός για τον βασιλέα της γης, τον άνθρωπο.

Θέλοντας να τονίσει αυτή την μεγάλη πραγματικότητα και ο Κύριος μας, μάς παραπέμπει στη φύση και λέει ωραιότατα: «Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι ου σπείρουσιν, ουδέ θερίζουσιν, ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας και ο Πατήρ υμών ο ουρά­νιος τρέφει αυτά. Καταμάθετε τα κρίνα του αγρού πώς αυξάνει, ου κοπιά, ουδέ νήθει, λέγω δε υμίν ότι ουδέ Σολομών εν πάση τη δόξη αυτού περιεβάλετο ως εν τούτων. Ουχ υμείς μάλλον διαφέρετε αυτών;» (Ματθ. στ, 26-29).

Και πάλιν: «Υμών δε και αι τρίχες της κεφαλής πάσαι ηριθμημέναι εισί». (Ματθ. 10,30). Και τούτο το καταπληκτικό: «Ουχί δύο στρουθία ασσαρίου πωλείται; και εν εξ αυτών ου πεσείται επί την γην άνευ του Πατρός υμών».

Τίποτε λοιπόν στον κόσμο και στη ζωή μας δεν είναι τυχαίο. Όλα έχουν τον βαθύτερο λόγο και τον απώτερο σκοπό τους. Υπάρχει ένα θείο σχέδιο για τον κόσμο γενικά και για κάθε επί μέρους πλάσμα ειδικά. Στην περίπτωση του ανθρώπου βέβαια το σχέδιο Του ο Θεός το συνδυάζει κατά τρόπο πάνσοφο και μυστηριώδη με την ελευθερία της βουλήσεως, που ο ίδιος του έχει χαρίσει. Δεν υπάρχει ειμαρμένη, πεπρωμένο ή απόλυτος προορισμός. Ο άνθρωπος κάνοντας πολλές φορές κακή χρήση αυτής της ελευθερίας του,φαίνεται πως ματαιώνει τα σχέδια του Θεού, χωρίς τελικά να το κατορθώνει, αλλά όμως καταστρέφεται ο ίδιος.

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει τύχη, φανερό είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τυχεροί ή άτυχοι άνθρωποι, ευνοούμενοι ή μη κάποιας τυφλής μοίρας. Αυτές είναι δοξασίες και αντιλήψεις του σκοτεινού ειδωλολατρικού παρελθόντος και δεισιδαίμονες προλήψεις, που τις καλλιεργούν σκόπιμα διάφοροι «γόητες», μάντεις, μάγοι, αστρολόγοι, χαρτορίχτρες κ.λπ. για δική τους  ωφέλεια.

Από αυτά όλα ήλθε να μας ελευθερώσει ο Χριστός, χαρίζοντας το άπλετο φως της Αλήθειας Του.

«Γνωρίστε  την αλήθεια και η αλήθεια θα μας ελευθερώσει» (Ιωάν. Η’. 32).

Άλλωστε —αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε περιπτωσιολογία— με ποιά κριτήρια συνήθως χαρακτηρίζουμε ένα άνθρωπο τυχερό ή άτυχο; Από τον πλούτο, την εργασία, τη σταδιοδρομία, το γάμο και την οικογένεια, την υγεία, τα λαχεία κ.λπ. Αλλά αυτά απλώς αποτελούν τη βιολογική του πλευρά και όχι την όλη ζωή του.Ωστόσο, βαθύτερη εξέταση και αυτών των περιπτώσεων μας βοηθά να δούμε ότι:

α) Αυτός που σε ένα μπορεί να θεωρηθεί τυχερός, σε άλλα μπορεί να θεωρηθεί άτυχος. Π.χ. έχει πλούτη, αλλά δεν έχει υγεία, έχει καλή δουλειά, αλλά όχι καλή οικογένεια κ.ο.κ. β) Αυτό που θεωρούμε καλή τύχη, μπορεί στην ουσία να είναι η πιό μεγάλη ατυχία και το αντίθετο. Π.χ. παντρεύεται μια κοπέλα και λέμε «τυχερή!». Αργότερα όμως αποδεικνύεται ότι αυτός ο γάμος ήταν άτυχος… Αποτυγχάνει ένας νέος στις εισαγωγικές και λέμε «άτυχος». Αυτό όμως μπορεί να γίνει αφορμή να στραφεί αλλού και να διαπρέψει. Μεγάλοι δημιουργοί όχι σπάνια υπήρξαν τα «θύματα» παρόμοιων ατυχιών. 

Γι’ αυτό κάποιος είπε: «Άτυχος είναι εκείνος που δεν μπορεί να υποφέρει την ατυχία». γ) Πολλές φορές τυχερό λέμε ένα, που με την «καπατσοσύνη» του, την πονηριά, τη ψευτιά και κλεψιά του, ή με τον αριβισμό του, κατορθώνει να προοδεύει και να επιπλέει πατώντας επί πτωμάτων. Ενώ λέμε άτυχο τον τίμιο και ακέραιο χαρακτήρα, που για να μην πουλήσει τη συνείδησή του, χάνει ορισμένες τέτοιες «ευκαιρίες». Είναι όμως σωστοί αυτοί οι χαρακτηρισμοί; δ) Η πείρα μαρτυρεί ότι η τύχη του καθενός βρίσκεται στα χέρια του. Κανείς δεν γεννήθηκε με ένα ασημένιο κουτάλι στο στόμα. 

Η εργατικότητα και ο τίμιος κόπος κάνουν την καλή τύχη. Αντίθετα η οκνηρία και η αργία είναι μήτηρ… πάσης ατυχίας… ε) Η ζωή μας κυλά μέσα στο μυστήριο της αγαθής Πρόνοιας του Θεού, ο οποίος με ασύλληπτη ποικιλία τρόπων εργάζεται, είτε «κατ’ ευδοκία» είτε «κατά παραχώρηση» όπως διδάσκει η θρησκεία μας, μέσα από ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα, παιδαγωγικά και προοδευτικά να μας οδηγήσει στην αγκαλιά Του.

Τελικά ο ουσιαστικά τυχερός, είναι αυτός που κέρδισε τη ψυχή του και άτυχος αυτός που την έχασε. «Τί ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίση τον κόσμον όλον και ζημιωθή την ψυχήν αυτού; (Μάρκ. Η’ 36).

(Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη, «Οι Πατέρες και τα προβλήματα της ζωής μας», εκδ. Ι.Μ.Αγίου Αθανασίου, Κολινδρού) 

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!


.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΜΩΡΟ 10 ΜΗΝΩΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ...
Ένα μωρό 10 μηνών που κλαίει δεν είναι φυσικά κάτι περίεργο ή ιδιαίτερο.

Ένα μωρό, όμως σε αυτήν την ηλικία, το οποίο δείχνει να συγκινείται από αυτό που ακούει, σαν να καταλαβαίνει τους στίχους είναι σίγουρα κάτι αξιοπερίεργο. Σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί ένα τέτοιο βίντεο!

Ο Alain Leroux βιντεοσκοπούσε το μωρό του, την ώρα που η σύζυγός του, τραγουδούσε το "My Heart Can't Tell You No" της Σάρα Έβανς. Τα συναισθήματα του 10μηνου βρέφους είναι συγκλονιστικά...!





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι πρόκειται να λειτουργήσει φέτος στο ΙΕΚ Αριδαίας τμήμα με ειδικότητα «Στέλεχος Θαλασσοθεραπείας Λουτροθεραπείας -  SPA» (δωρεάν φοίτηση).
 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα στα τηλέφωνα 2381022282 και 2381023382
προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο του ΙΕΚ Αριδαίας.
 Απαραίτητα προσόντα απολυτήριο Λυκείου.

ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ.

«Δίκαιη φορολόγηση στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια» αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στη συνάντηση που είχαν οι 14 από τους υπογράφοντες Βουλευτές της ερώτησης για την Φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη.

  Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε στον κ. Στουρνάρα τις αδικίες οι οποίες υπάρχουν για την φορολόγηση των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων και υπογράμμισε ότι αυτό το οποίο ζητούν οι Βουλευτές είναι να υπάρξει δίκαιη φορολόγηση στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια.
  Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι είναι άδικη η φορολογία με τον συντελεστή χρήσης, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί  οικόπεδο για παρκινγκ, μεταλλεία κλπ. να φορολογούνται με συντελεστή 1.5 και ο αγρότης με ελάχιστο εισόδημα να φορολογείται με συντελεστή 2.
 Ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς και σε άλλες ρυθμίσεις τις οποίες χαρακτήρισε άδικες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη φορολογία και να πληρώσουν αυτοί που έχουν.
 Απευθυνόμενος στον Υπουργό ο κ. Τζαμτζής τόνισε ακόμη ότι η φορολογία των οικοπέδων, ιδιαίτερα δε αυτών που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, αδικεί κατάφορα τους αγρότες οι οποίοι έχουν τουλάχιστον ένα στρέμμα οικόπεδο, διότι η πολιτεία αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να έχουν χώρους αποθήκευσης αγροτικών μηχανημάτων κλπ. ως αγρότες έδωσε μεγάλα οικόπεδα. Η φορολόγηση αυτών των οικοπέδων με αντικειμενικές αξίες αδικεί τους αγρότες.
  Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε στους παρευρισκόμενους Βουλευτές ότι τα παραδείγματα και οι προτάσεις που κατέθεσαν με την ερώτηση τους οι Βουλευτές είχε ως αποτέλεσμα την χθεσινή 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και ζήτησε από τους Βουλευτές να συναντηθούν στις 8:30 το απόγευμα σήμερα για να μπορέσει να δώσει απαντήσεις για το θέμα.

  Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές κ.κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, Βλαχογιάννης Ηλίας, Βογιατζής Παύλος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κυριαζίδης Δημήτριος,Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Μαρίνος Ανδρέας,

Πασχαλίδης Γιάννης, Σαμπαζιώτης Δημήτριος,  Σκόνδρα Ασημίνα, Σολδάτος Θεόδωρος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΑΑΤ.

Υπόμνημα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Πέλλα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο περιθώριο των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, είχε μακροσκελή συζήτηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη για τις προοπτικές του αγροτικού τομέα στην Πέλλα και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για όλα τα σημαντικά θέματα που επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον της αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής καθώς επίσης και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια την τελευταία τριετία.

Ο κ. Τσαυτάρης ήταν ιδιαίτερα θετικός και ακολούθησε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρέδωσε στον κ. Υπουργό γραπτό Υπόμνημα με τα επείγοντα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οποία χρειάζεται πολιτικός σχεδιασμός και λήψη ρυθμιστικών μέτρων.

Ακολουθεί το κείμενο του Υπομνήματος:

«Προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης αναλάβαμε την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης με επίκεντρο την πραγματική οικονομία της περιοχής και κεντρικό στόχο τη δημιουργία εισοδήματος για τους κατοίκους. Οι δύο βασικοί πυλώνες αυτού του σχεδίου είναι η αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, κυρίως μέσα από δράσεις που προωθούν την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την καινοτομία.

Η έμφαση σε μία προσέγγιση η οποία λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στο ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου και ο εντοπισμός ευκαιριών που κρύβουν τα νέα οικονομικά δεδομένα και η παγκοσμιοποίηση, έχουν οδηγήσει ήδη σε θετικά αποτελέσματα. Τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας, με βασικό πλεονέκτημα την ασύγκριτη ποιότητά τους (λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών, εδαφολογικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής) κατακτούν πολλές νέες αγορές με αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό έως και δεκαπλασιασμό των εξαγωγών για πολλά αγροτικά προϊόντα την τελευταία τριετία.

Εντούτοις, ο αγροτικός τομέας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρκετά και σημαντικά προβλήματα, κυρίως διαρθρωτικής φύσεως, και θα θέλαμε την υποστήριξη του Υπουργείου σας προκειμένου να συνεχίσουμε δυναμικά στην κρίσιμη αυτή καμπή που βρισκόμαστε.

Ειδικότερα, ζητείται η συνδρομή του υπουργείου σας για την καλύτερη αντιμετώπιση:
·                Των αποζημιώσεων για παραγωγές που υφίστανται καταστροφές εξαιτίας φυσικών ή άλλων αιτιών. Τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για την κλιματική αλλαγή, οι αγροτικές παραγωγές της περιοχής μας πλήττονται με ασυνήθιστα μεγαλύτερη συχνότητα από χαλάζι και σπάνιες ασθένειες.
·                Την ενίσχυση ειδικών αγροτικών προϊόντων. Στην Π.Ε. Πέλλας έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε αγροτικά προϊόντα που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση σε αγορές ευαισθητοποιημένων καταναλωτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ρόδι, φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά, μανιτάρια, ξηρούς καρπούς, κ.ά.
·                Την ενίσχυση της μελισσοκομίας. Στον τομέα αυτό η Π.Ε. Πέλλας έχει αναπτύξει πολλές δράσεις εκπαίδευσης για νέους μελισσουργούς και, ακόμη, προωθούμε τη δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων και την ενίσχυση της βλάστησης με μελισσοκομικά φυτά.
·                Την εισαγωγή νέων καλλιεργητικών πρακτικών και τεχνικών. Για την υιοθέτηση των νέων ερευνητικών ευρημάτων που μεγιστοποιούν τις αποδόσεις, την καταπολέμηση των ασθενειών και βελτιώνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής.
·                Ενίσχυση της γεωθερμίας. Στην Π.Ε. Πέλλας έχουμε εντοπίσει σημαντικά γεωθερμικά πεδία που μπορούν να αξιοποιηθούν για ειδικές παραγωγές (θερμοκήπια) αλλά και στον τομέα της μεταποίησης (π.χ. ξηραντήρια).
·                Ενίσχυση της ιχθυοκαλλιέργειες εσωτερικών υδάτων. Η Π.Ε. Πέλλας διαθέτει πλούσια υδατικά αποθέματα και ένα πυκνό δίκτυο ρεμάτων και χειμάρρων που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών εσωτερικών υδάτων. Επίσης, υπάρχει ο Ιχθυογεννητικός Σταθμός Έδεσσας ο οποίος δεν αξιοποιείται επαρκώς τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την υποστήριξη ενδιαφερομένων επενδυτών.
·                Έγκριση και προώθηση των προτάσεων που αφορούν την κατοχύρωση προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης (μήλα/κεράσια).
·                Αντιμετώπιση της ακαρπίας των δενδρικών καλλιεργειών και καταβολή αποζημιώσεων σε περίπτωση εμφάνισής τους. 

Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε την ανάγκη για βελτίωση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου σας και των υπηρεσιών Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των εθνικών δράσεων και προγραμμάτων. Τα έμπειρα στελέχη των υπηρεσιών μας, με την καθοδήγηση και τον συντονισμό του Υπουργείου σας μπορούν να αναλάβουν την υλοποίηση πολλών δράσεων υποστήριξης του αγρότη της περιφέρειας, όπως και των εγκαταστάσεων μεταποίησης. Η τυποποίηση και η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων είναι, επίσης, ένας τομέας που απαιτεί ενίσχυση. Παρά το γεγονός ότι η «πρώτη» ύλη, τα νωπά αγροτικά προϊόντα, έχει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι τοπικές βιομηχανίες είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στον διεθνή ανταγωνισμό.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε το θέμα των ρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο σας για τις Ομάδες Παραγωγών Οπωροκηπευτικών. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σε ευρεία συνάντηση που είχαμε με όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προ ημερών και θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση. Επισημάνθηκαν οι ιδιαιτερότητες κάποιων προϊόντων (π.χ. κεράσι) και περιοχών (π.χ. Αρχάγγελος Αλμωπίας) που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στην τελική απόφαση. Η πρότασή μας ήταν για 100 παραγωγούς και ένα εκατομμύριο ευρώ στα κριτήρια αναγνώρισης των Ομάδων.

Η παρουσία σας στην Π.Ε. Πέλλας επιβεβαιώνει το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για στήριξη και ενίσχυση της περιφέρειας.

Καλή επιτυχία στο έργο σας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας».   

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.


Σε εκδηλώσεις στον Καναδά και στην Αμερική θα παραβρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Σε εκδηλώσεις στον Καναδά και στην Αμερική θα παραβρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Νομού Πέλλας «Μέγας Αλέξανδρος» του Τορόντο και του Συλλόγου Nομού Πέλλας «Ένωσις» της Νέας Υόρκης θα παραβρεθεί ανάμεσα σε Έλληνες της Ομογένειας για τις επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα.

Τέλος, θα έχει συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους, εκπροσώπους τοπικών αρχών και μέλη συλλόγων και φορέων της Ελληνικής Ομογένειας. 

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (BULLYING) ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει στα Ιωάννινα, την Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2013, Διαθεματικό Σεμινάριο για το σχολικό εκφοβισμό (bullying) και τη διαχείριση του μαθητή στο σχολικό περιβάλλον.

Αναλυτικά θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
  • Σχολικός εκφοβισμός (bullying) και θυματοποίηση. Αίτια - Επιπτώσεις - Αντιμετώπιση. Η διαχείριση κοινωνικά ευάλωτων μαθητών. Μέθοδοι διαχείρισης από τους εκπαιδευτικούς και την οικογένεια.
  • Αυτορρύθμιση συναισθημάτων μαθητή και σχολική επίδοση.
  • Διαχείριση θυμού και διαταρακτικών συμπεριφορών στο σχολείο και την οικογένεια.
  • Συστήματα αυτοδιαχείρισης - αυτορρύθμισης συμπεριφοράς και εφαρμογή τους στο σχολειό και στο σπίτι.
  • Οργάνωση στη μελέτη για καλύτερη σχολική επίδοση.
  • Βελτίωση αυτοεκτίμησης του μαθητή. Βελτίωση της σχέσης εκπαιδευτικού - μαθητή.

Προσκεκλημένοι εισηγητές:
Άννα Πλέσσα-Καφαντάρη, ΜE.d, BCBA
Σχολική Ψυχολόγος, Αναλύτρια Συμπεριφοράς (ABA)
Επιστημονική Υπεύθυνη στο Μονορόδι Αθηνών

Ιγνάτιος Καφαντάρης
Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων
Κλινικός Υπεύθυνος στο Μονορόδι Αθηνών



Το Διαθεματικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Du Lac (Ώρες: 10.30 – 14.30).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές Παιδαγωγικών, Φιλοσοφικών Σχολών και Θετικών Επιστημών, ψυχολόγους, γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. 
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Η προεγγραφή είναι απαραίτητη για όλους τους συμμετέχοντες.

ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Κερκύρας 5, Σεισμόπληκτα - Ιωάννινα
ΤΗΛ: 2651067320 & 6986180630

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...