Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ.

«Δίκαιη φορολόγηση στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια» αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στη συνάντηση που είχαν οι 14 από τους υπογράφοντες Βουλευτές της ερώτησης για την Φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη.

  Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε στον κ. Στουρνάρα τις αδικίες οι οποίες υπάρχουν για την φορολόγηση των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων και υπογράμμισε ότι αυτό το οποίο ζητούν οι Βουλευτές είναι να υπάρξει δίκαιη φορολόγηση στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια.
  Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι είναι άδικη η φορολογία με τον συντελεστή χρήσης, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί  οικόπεδο για παρκινγκ, μεταλλεία κλπ. να φορολογούνται με συντελεστή 1.5 και ο αγρότης με ελάχιστο εισόδημα να φορολογείται με συντελεστή 2.
 Ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς και σε άλλες ρυθμίσεις τις οποίες χαρακτήρισε άδικες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη φορολογία και να πληρώσουν αυτοί που έχουν.
 Απευθυνόμενος στον Υπουργό ο κ. Τζαμτζής τόνισε ακόμη ότι η φορολογία των οικοπέδων, ιδιαίτερα δε αυτών που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, αδικεί κατάφορα τους αγρότες οι οποίοι έχουν τουλάχιστον ένα στρέμμα οικόπεδο, διότι η πολιτεία αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να έχουν χώρους αποθήκευσης αγροτικών μηχανημάτων κλπ. ως αγρότες έδωσε μεγάλα οικόπεδα. Η φορολόγηση αυτών των οικοπέδων με αντικειμενικές αξίες αδικεί τους αγρότες.
  Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε στους παρευρισκόμενους Βουλευτές ότι τα παραδείγματα και οι προτάσεις που κατέθεσαν με την ερώτηση τους οι Βουλευτές είχε ως αποτέλεσμα την χθεσινή 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και ζήτησε από τους Βουλευτές να συναντηθούν στις 8:30 το απόγευμα σήμερα για να μπορέσει να δώσει απαντήσεις για το θέμα.

  Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές κ.κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, Βλαχογιάννης Ηλίας, Βογιατζής Παύλος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κυριαζίδης Δημήτριος,Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Μαρίνος Ανδρέας,

Πασχαλίδης Γιάννης, Σαμπαζιώτης Δημήτριος,  Σκόνδρα Ασημίνα, Σολδάτος Θεόδωρος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...