Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένας δικηγόρος και μια ξανθιά κάθονται δίπλα - δίπλα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης πτήσης.

Στην κορυφή "ΠΕΤΕΡΝΙΚ" (1750 μ.) των Προμάχων


-«Τρεις βράχοι λίγα καμένα πεύκα κι ένα ρημοκλήσι

και πάρα πάνω

το ίδιο τοπίο αντιγραμμένο ξαναρχίζει

τρεις βράχοι σε σχήμα πύλης, σκουριασμένοι

λίγα καμένα πεύκα, μαύρα και κίτρινα

κι ένα τετράγωνο σπιτάκι θαμμένο στον ασβέστη

και πάρα πάνω ακόμη πολλές φορές

το ίδιο τοπίο ξαναρχίζει κλιμακωτά

ως τον ορίζοντα ως τον ουρανό που βασιλεύει.»

(Γ. Σεφέρης, «Μποτίλια στο πέλαγο»)


ΠΡΟΜΑΧΟΙ
ΚΟΡΥΦΗ "ΠΕΤΕΡΝΙΚ" (1750 μ.)Ευχαριστίες στον Δημήτρη.

Συνάντηση βουλευτών και αγροτών Πέλλας Ημαθίας και Κοζάνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και Συνδέσμου Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Αντώνογλου μαζί με τους αγρότες της Ημαθίας και της Κοζάνης 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση βουλευτών από την Πέλλα, την Ημαθία και την Κοζάνη μαζί με εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων των τριών Νομών με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ.
Θέμα ήταν η ανάγκη άμεσης υπογραφής υπουργικής απόφασης στα πλαίσια του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας για να ξεκινήσει παράλληλα με την διάθεση νωπού προϊόντος σε ευπαθείς ομάδες και η χυμοποίηση των ροδακίνων σε πρώτη φάση. 
Την Πέλλα εκπροσώπησε ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, ο πρόεδρος της ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς και το μέλος του ΔΣ της ΣΕΑΣ Γιάννης Στογιαννίδης.
Την Ημαθία οι βουλευτές Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας ΟΠ Χρ. Γιαννακάκης καθώς και οι πρόεδροι των ΟΠ Νάουσας και Επισκοπής και την Κοζάνη ο βουλευτής Δημήτρης Δημητριάδης. 
Το Υπουργείο δεσμεύτηκε σε άμεση μετατροπή ποσότητας 6000 τόνων από νωπό σε χυμό, κάτι που οι παριστάμενοι αγρότες άκουσαν με ικανοποίηση καθόσον θα απορροφηθούν όλες οι ποσότητες που βρίσκονται από καιρό στα ψυγεία. Ακόμη θα εξετάσει την μετατροπή τμήματος των ποσοτήτων δαμάσκηνων σε χυμό.
Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η τιμή του ροδάκινου στον παραγωγό από το πρόγραμμα επισιτιστικής από 01/01/2017 αυξάνεται από 27 λεπτά σε 37 λεπτά ( πέραν των 20 λεπτών για μεταφορά και τυποποίηση που θα εισπράξει η Ομάδα Παραγωγών ή ο μεμονωμένος που θα συμμετάσχει). 
Ακόμη ο Υπουργός παρότρυνε τους αγρότες να συνεχίσουν πιο εντατικά την δωρεάν διάθεση σε ευπαθείς ομάδες όλων των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.   
Ο Γιάννης Σηφάκης, εκ μέρους των παριστάμενων βουλευτών, ενημέρωσε τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για τις ποσότητες των φρούτων που  έχουν διατεθεί ως τώρα, επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη των προαναφερόμενων αποφάσεων και τόνισε ότι πρέπει να είναι όλοι ( Υπουργείο και αγρότες) σε εγρήγορση για να απορροφηθούν όλα τα χρήματα του προγράμματος που θα ανακουφίσουν τους αγρότες των τριών Νομών. 
Οι αγρότες δήλωσαν ικανοποίηση μετά την λήξη της συνάντησης ζητώντας την άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Χρήστο Γεωργίου και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, με αφορμή τις πολλαπλές βλάβες που σημειώθηκαν στα πλαίσια της κατασκευής του νέου αποχετευτικού δικτύου που προκάλεσαν διακοπή της υδροδότησης στην πόλη της Αριδαίας για πολλές ώρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κετικίδης και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ κ. Τάσος Παναγιωτελίδης και συζητήθηκαν όλες οι προτεινόμενες λύσεις για να αποφευχθεί η περεταίρω ταλαιπωρία των πολιτών.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

-      Μείωση των συνεργείων που εργάζονται για το έργο και κατ’ επέκταση των ρυθμών υλοποίησης του έργου, ώστε να γίνεται πιο προσεκτική δουλειά.

-      Αύξηση του προσωπικού της αναδόχου εταιρίας και στελέχωση με επιπλέον υδραυλικό.

-      Τοποθέτηση βανών σε κάποια σημεία, ώστε η διακοπή της υδροδότησης να γίνεται ανά περιοχή και όχι σε ολόκληρη την πόλη της Αριδαίας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να δίνουμε άμεσες λύσεις σε όλα τα ζητήματα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κατανοούμε ότι οι συχνές διακοπές νερού δημιουργούν αναστάτωση και δεσμευόμαστε για άλλη μια φορά ότι κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την σωστή κατασκευή του έργου. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται ένα τόσο σημαντικό θέμα για να ασκήσουν με τον χειρότερο τρόπο τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα και να τους θυμίσω ότι η ευθύνη για την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών βαραίνει και τους ίδιους μιας και κατά το παρελθόν δεν έγινε απολύτως τίποτα για να υπάρχει σήμερα μια στοιχειώδης ετοιμότητα όσον αφορά στο δίκτυο ύδρευσης. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βάνες, γι’ αυτό οι σωλήνες είναι παλιές και σπάνε εύκολα, γι’ αυτό δεν υπάρχει χαρτογράφηση. Καλό θα είναι λοιπόν να κοιταχτούν στον καθρέφτη πριν μιλήσουν, γιατί είναι υπόλογοι για όσα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ όταν βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης. Εμείς πάντως δεν το βάζουμε στα πόδια, είμαστε εδώ και δουλεύουμε σκληρά».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μ.Χ.Σ. ΠρομάχωνΟ Μ.Χ.Σ. Προμάχων αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες του δραστηριότητες  για το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω πένθους.

Δυστυχώς όταν φεύγει ένας άνθρωπος τόσο νέος, τα λόγια έχουν μικρή αξία.
 Χθες τα ξημερώματα μετακόμισε στην γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος σε όλους μας Σταύρος και βυθίστηκε ολόκληρο το χωριό στο πένθος .
 Ένας άξιος άνθρωπος και χορευτής  με ήθος, που υπηρέτησε για χρόνια τον σύλλογο μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 
Καλό παράδεισο να έχει. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 14ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΠροετοιμάζονται οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους Μικρασιατικούς και Προσφυγικούς Συλλόγους της περιοχής μας σε συνάντηση για την οργάνωση και το σχεδιασμό του προγράμματος των εκδηλώσεων.

Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με τη συμβολή του Δήμου Έδεσσας και των Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην Έδεσσα.

Αναλυτικά η πρόσκληση του κ. Θεοδωρίδη:

«Αξιότιμοι κκ. Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων Π.Ε. Πέλλας,

Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας για την έγκαιρη προετοιμασία και άρτια οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που φέτος εορτάζεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας και ο εορτασμός να λάβει ένα ευρύτερο ιστορικό και παλλαϊκό περιεχόμενο, σας προσκαλώ να παραβρεθείτε σε συνάντηση - συζήτηση για την από κοινού οργάνωση του περιεχομένου των επίσημων εκδηλώσεων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (3ος όροφος Διοικητηρίου), στην Έδεσσα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12.30 το μεσημέρι.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και αναμένω τη θετική και εποικοδομητική συμβολή σας στον επίσημο εορτασμό. 
                                               
Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΗΞΗ ΤΕΤΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.Η άμεση χειρουργική αντιμετώπιση στη ρήξη του τένοντα στο   «ποντίκι» (Δικέφαλος Βραχιόνιος) γίνεται πλέον εύκολα και αποτρέπει επιπλοκές και  χρήση μοσχευμάτων.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν κορυφαίοι επιστήμονες, αξιολογώντας τα αποτελέσματα  χειρουργικών επεμβάσεων, που παρουσιάστηκαν στο 17ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο  Χειρουργικής Χεριού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη  Γενεύη   τον περασμένο Ιούλιο.
«Η άμεση χειρουργική  αντιμετώπιση, στη ρήξη του τένοντα στο   «ποντίκι», προσφέρει πλήρη αποκατάσταση και γίνεται εύκολα μέσα από δυο μικρές τομές η μία σε μορφή «Ζ»τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού,Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού..

  Η επέμβαση γίνεται με περιοχική νάρκωση στη μασχάλη και διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν  αφού πρώτα τοποθετηθεί το χέρι του σε πλαστικό νάρθηκα    σε γωνία 90 μοιρών.                
«Μετά την πρώτη αλλαγή τοποθετούμε νάρθηκα δυναμικό-λειτουργικό με γωνιόμετρο, για  να απελευθερώνεται σταδιακά κατά 20 μοίρες κάθε βδομάδα το εύρος κίνησης αρχίζοντας από θέση ακινητοποίησης 90 μοιρών» προσθέτει ο κΙγνατιάδης.
 Έτσι αποφεύγεται η αγκύλωση, αλλά και η επαναρρήξη. Ο ασθενής συνήθως επιστρέφει στην εργασία του μετά από 40 ημέρες.
                   ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΡΗΞΗΣ    ΤΕΝΟΝΤΑ
Η  αιτία  για την ρήξη του τένοντα, που πλήττει κυρίως τους άνδρες, οφείλεται βασικά  σε  ατυχήματα που συμβαίνουν κατά την ανύψωση μεγάλου βάρους. Ταυτόχρονα όμως σε ορισμένες περιπτώσεις υποβόσκει και κάποιος βαθμός εκφύλισης(φθοράς) που μπορεί να οφείλεται σε κακή κατασκευή (γονίδιο), κακή διατροφή, κάπνισμα, χρήση κορτιζόνης, έλλειψη άσκησης.
Συνήθως ρήξη του τένοντα παθαίνουν εργαζόμενοι σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες, όσοι ασχολούνται  με Body Buildig, αθλητές ρίψεων (ακόντιο, σφύρα σφαίρα )  κ.α.
 Τα συμπτώματα που έχει κάποιος όταν υποστεί ρήξη του τένοντα είναι:
  • Επώδυνος κρότος, ταυτόχρονα με τη ρήξη
  • Συνέχιση του πόνου τοπικά - σε ελαφρύτερη μορφή- τις επόμενες δυο εβδομάδες
  • Πρήξιμο και μώλωπας(μελανιά) στον αγκώνα
  • Αδυναμία στο λύγισμα (κάμψη) και πλήρη αδυναμία έξω στροφής του αγκώνα
  • Εμφάνιση προεξοχής στο πάνω μέρος του μπράτσου σαν «μπαλάκι» από το μάζεμα (συρρίκνωση) του Δικεφάλου μυός και ένα κενό στο κάτω μέρος, από την απουσία του μυός που τραβήχτηκε προς τα πάνω.
Όποιος αισθανθεί κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει άμεσα να απευθυνθεί σε ορθοπεδικό και η επιβεβαίωση της ρήξη γίνεται  μεΜαγνητική Τομογραφία (MRI) αγκώνα η υπερηχογραφία.
           ΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η αντιμετώπιση για ασθενείς μεγάλης ηλικίας και κυρίως ασθενείς που δεν ασκούν χειρωνακτική εργασία ή αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να γίνει συντηρητικά με φυσικοθεραπεία.
Για νέους άνδρες συνίσταται άμεσα το χειρουργείο. Η ρήξη του τένοντα αυτού πρέπει να χειρουργείται το πολύ εντός 3-4 εβδομάδων , καθώς η επέμβαση είναι τεχνικά απλή και αποφεύγονται οι επιπλοκές.
«Αν η ρήξη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα χειρουργικά και αφεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα,  τότε η αντιμετώπιση γίνεται δύσκολη καθώς η χειρουργική λύση είναι πολύπλοκή και απαιτούνται  μοσχεύματα»καταλήγει ο κΙγνατιάδης.
 

www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.

Γιάννης Σηφάκης : Αποκαθίστανται οι αδικίες στην εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφωνΓιάννης Σηφάκης :  Η κυβέρνηση αποκαθιστά τις σημαντικές αδικίες στην εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που δημιούργησε η καταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων 
Οι προσπάθειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κάποιων βουλευτών από όλη την χώρα ( μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Σηφάκης) να επιμένουν στην αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που είχαν υποστεί οι κτηνοτρόφοι ( κυρίως οι αιγοπροβατοτρόφοι) από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αποδίδουν καρπούς. 
Τα προβλήματα προήλθαν από την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεγάλου ποσοστού των βοσκοτόπων που είχαν δοθεί στους κτηνοτρόφους, το 2013. Η απόρριψη αυτή προήλθε από την απαράδεκτη ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων στην αποστολή φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσπάθειας να πείσουν ότι στην Ελλάδα βοσκοτόπια είναι και δασικές, ξυλώδεις, φρυγανώδεις κλπ εκτάσεις και όχι μόνο οι λειμώνες ( όπως στην Βόρεια Ευρώπη). 
Η τεχνική λύση που δόθηκε δεν συνοδεύτηκε από ψηφιοποίηση των βοσκοτόπων όπως ορίστηκαν από αυτήν με αποτέλεσμα τεράστιες αδικίες κυρίως στους αιγοπροβατοτρόφους.
Η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο για τα βοσκοτόπια και δίνει αυτή την μάχη στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. 
Οι κτηνοτρόφοι ( κυρίως οι αιγοπροβατοτρόφοι) βλέπουν ότι η πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2015 επανέρχεται στην ομαλότητα. Σε κάποιους υπήρξε πλήρης αποκατάσταση, σε άλλους μερική και σε λίγους εξακολουθεί το πρόβλημα. Αυτές τις μέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ ψηφιοποιεί τους βοσκοτόπους της τεχνικής λύσης με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών. 
Δεν απαιτούνται ενστάσεις, ελέγχονται υπηρεσιακά όλες οι περιπτώσεις.  
Η κτηνοτροφία πρέπει να στηριχτεί, το εμπορικό ισοζύγιο των κτηνοτροφικών προϊόντων πρέπει να βελτιωθεί με μείωση των πολύ μεγάλων εισαγωγών, με στήριξη της εγχώριας παραγωγής.
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των αδικιών στον χώρο της κτηνοτροφίας. Και θα δώσουμε στους κτηνοτρόφους που στηρίζουν την εθνική οικονομία και κρατούν την ζωή στην Ελληνική ύπαιθρο την αξιοπρέπεια τους, την δυνατότητα τους να ζήσουν τις οικογένειες τους και να παροτρύνουν και τα παιδιά τους να συνεχίσουν και να αναπτύξουν την κτηνοτροφική παραγωγή με εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους, με επιστημονικό τρόπο και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εγχώριων προγραμμάτων.  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...