Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμος Αλμωπίας στο πλευρό της Καρδίτσας.



 Ο Δήμος Αλμωπίας  σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΑ δείχνει ακόμη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της και στέκεται κοντά στους πολίτες της Καρδίτσας, που δοκιμάστηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή τους  τις τελευταίες μέρες.

Στο  πλαίσιο της στήριξης των πλημμυροπαθών ο Δήμος Αλμωπίας  θα προβεί στη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών  από Tετάρτη 30/09/2020 και έως Τετάρτη 07/10/2020 από τις 9.00πμ -13.00μμ ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πληγέντες.

Ειδικότερα, όσοι πολίτες θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να φέρνουν  νερά, χυμούς, γάλατα, κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, φρυγανιές, είδη υγιεινής και καθαριότητας, σερβιέτες, πάνες και συσκευασμένα τρόφιμα. 

Αυτές τις ώρες η μικρή συνεισφορά στους πληγέντες του νομού Καρδίτσας συμβάλλει σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και προσφοράς.

Σημείο συγκέντρωσης ειδών ορίζεται το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας, το οποίο βρίσκεται στον κυκλικό κόμβο Αριδαίας-Τσακώνων.

Τηλ. Επικοινωνίας 2384021300


Ορισμός υπευθύνου εθελοντισμού από την Δημ.Το Αλμωπίας



 Από την Δημ.το Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Προέδρου κ. Γιώργου Τζάτση ορίζεται ο κ. Χρυσοβαλάντης Μιλτιάδης του Ανδρέα,  Νοσηλευτής, ως υπεύθυνος εθελοντισμού.  

Ο Εθελοντισμός,  ως αυθόρμητη και ανιδιοτελής προσφορά,  μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο,  στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος μας.  Σκοπός η ενίσχυση των εθελοντικών δραστηριοτήτων στον τόπο μας με δράσεις όπως: η προώθηση του εθελοντισμού, η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, η προστασία της δημόσιας υγείας, ο καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, η προστασία του περιβάλλοντος και πολλές άλλες.




Λειτουργία της ψηφιακής καταχώρησης εμβολιασμών για τον Καταρροϊκό Πυρετό του προβάτου,




Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

με το με αριθ.500461(2055)/2020 Δελτίο Τύπου ανακοινώνεται ότι,

στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ αναρτήθηκε

Δελτίο τύπου σχετικά με την εκ νέου λειτουργία της ψηφιακής καταχώρησης εμβολιασμών για τον Καταρροϊκό Πυρετό του προβάτου,

 

ακολουθώντας την διαδρομή

www.pkm.gov.gr, Ενημέρωση, Δελτία τύπου, 24/9/2020

 

(http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35)

Η επόμενη μέρα του τουρισμού στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα



 Η επόμενη μέρα του τουρισμού 

στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα

Ολοκληρώθηκαν επιτυχημένα οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 28/09/2020 στο Πάρκο Καταρρακτών της Έδεσσας, καθώς υπήρξε συμμετοχή πολλών φυσικών αλλά και “ηλεκτρονικών” επισκεπτών. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, εξηγήθηκαν και αναφέρθηκαν διάφοροι τομείς που σχετίζονται με τον τομέα του τουρισμού γενικότερα, αλλά και ειδικότερα, η σύνδεση αγροτικών προϊόντων και επισκεπτών-τουριστών.

Λόγω των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και ηλεκτρονικά ουτως ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. Ο τομέας του τουρισμού μπορεί αυτή την στιγμή να παρουσιάζει επιβράδυνση, θα είναι όμως από τους πρώτους που θα ορθοποδήσει μετά την ιδιαίτερη αυτή κατάσταση, για αυτό και όπως ισχυρίζονται οι ειδήμονες του τομέα, είναι ζωτικής σημασίας να μην επαναπαυθεί κανείς και να συνεχιστούν, η προετοιμασία και η εκπαίδευση εφόσον η “εποχή covid-19” δύναται για αυτές τις δραστηριότητες.

Όπως αναφέρθηκε στις ηλεκτρονικές συνεντεύξεις των ειδικών (τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο www.edessacity.gr) ο συνδυασμός των εξαιρετικών τοπίων της Έδεσσας με τα αγροτικά προϊόντα και συγκεκριμένα το κεράσι, και την έντονη παρουσία της φύσης, προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αποτελούν αυθεντικό τουριστικό προϊόν αλλά και την ταυτότητα της περιοχής της ΄Εδεσσας, καθώς οι δρόμοι του νερού και του κερασιού, πάντα συνάδουν, επιβεβαιώνοντας την ωφελιμότητα φύσης και υγείας που προσφέρει ο τουρισμός στους επισκέπτες, αλλά και στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι που εργάζονται για τον τουρισμό να είναι καινοτόμοι, αληθινοί και να προσφέρουν εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των επισκεπτών. Κάτι που γνωρίζουν οι άνθρωποι στην Έδεσσα και διεγείρουν τις πέντε αισθήσεις μέσω των αξιοθέατων και της μοναδικής φιλοξενίας.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από τον Δήμο Έδεσσας, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας, το Μητροπολιτικό κολλέγιο και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες για του Δρόμους του Νερού και τους Δρόμους του Κερασιού καθώς επίσης και για την city card - κάρτα πόλης της ‘Εδεσσας, μπορείτε να βρείτε στην σελίδα www.edessacity.gr.   

Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας

Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα

Tel. +30 23810 20300 - Fax. +30 23815 01505

www.edessacity.gr

Έναρξη των ρίψεων των εμβολιακών δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων.



Έδεσσα, 29 Σεπτεμβρίου 2020


Ανακοίνωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ της ΠΕ Πέλλας,  σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών για τη διενέργεια του προγράμματος  διά  στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας, το φθινόπωρο του 2020


Η έναρξη των ρίψεων των εμβολιακών δολωμάτων αναμένεται  από τις 2 έως τις 10 Οκτωβρίου  με πτήσεις αεροπλάνων από το αεροδρόμιο της Λάρισας  στην περιοχή τη Περαίας  και από το αεροδρόμιο της Ξάνθης στις περιοχές : Αρχάγγελος , Περίκλεια, Λαγκαδιά , Νότια, Αετοχώρι, Θηριόπετρα, Πρόμαχοι, Λυκόστομο, Λουτράκι, Όρμα, Μεγαπλάτανος, Σαρακηνοί,  Παναγίτσα, Ζέρβη. Το σχέδιο των πτήσεων είναι ενδεικτικό και υπάρχει πιθανότητα να γίνουν αλλαγές (π.χ. καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών). Εμβολιασμός δεν θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνες κ.ά.
Με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου υπενθυμίζουμε τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων:
- Να αποφεύγεται η επαφή με τα εμβόλια-δολώματα και ειδικά με γυμνά χέρια.
-  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο-δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσειενώ αν χρειασθεί να το πιάσει π.χ. για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή χρησιμοποιώντας μια πλαστική σακούλα.

-  Εάν κάποιος σκύλος (κυνηγού, κτηνοτρόφου ή άλλου πολίτη) έχει προσλάβει το δόλωμα στο στόμα του, ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να το απομακρύνει αλλά να προτρέψει τον σκύλο να το αφήσει. Στην περίπτωση που ο σκύλος προσέλαβε το εμβόλιο-δόλωμα ή όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία γι’ αυτό, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει, φορώντας γάντια, να προσπαθήσει να πλύνει την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου με νερό και σαπούνι. Εάν ο σκύλος καταπιεί το δόλωμα ή υπάρχει υποψία ότι το προσέλαβε, ο ιδιοκτήτης και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το ζώο (σάλιο ή σημεία του σώματός του που ενδεχόμενα έχει γλείψει όπως τρίχωμα, περιοχές γύρω από το στόμα, κ.τ.λ.), με γυμνά χέρια, για τουλάχιστον μία ημέρα.
- Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο-δόλωμα με γυμνά χέρια, ο πολίτης θα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε μονάδα Υγείας.

 

Η Αν/τρια Προϊσταμένη του Τμήματος

Μπαλάσκα Παναγιώτα

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...