Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗ DEUTSCHE WELLE, ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ADENAUER ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ




Συνέντευξη στη Deutsche Welle με κεντρικό θέμα τον τουρισμό έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) στο Βερολίνο και των επαφών του με γερμανικά και ομογενειακά ΜΜΕ.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



 
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται από το 1909 και κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε το 1857 από εργάτριες στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

"ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ"- Η ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.



                
  Φωνή Ελληνίδας

                   ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ

         Η ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Με τη ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ και τη ΓΙΑΝΝΑ ΛΥΚΟΒΑ

Μουσική Παράσταση-αφιέρωμα στη Μεγάλη ΕΛΛΗΝΙΔΑ                  ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ

            ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

              Σάββατο 23 Μαρτίου ώρα 8μμ

 Μουσική παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη καλλιτέχνιδα,στην μεγάλη Ελληνίδα,ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ,που η φωνή της σφράγισε όχι μόνο τη γενιά του 40 ,αλλά και των επόμενων δεκαετιών .Η θρυλική καριέρα της ,η γενναία ψυχή και προσφορά της,περιγράφονται μέσα από τα τραγούδια της σε μια πρωτότυπη παράσταση.

Το 2013 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την έναρξη της καριέρας της στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

30 ΣΦΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ 30.000 ΜΕΛΙΣΣΕΣ.-ΒΙΝΤΕΟ.



Η επίθεση 30 σφηκών σε ένα μελίσσι στο οποίο υπήρχαν 30 χιλιάδες μέλισσες καταγράφηκε σε ένα εκπληκτικό βίντεο...

Η επίθεση των σφηκών και οι απεγνωσμένες προσπάθειες των μελισσών να αμυνθούν καταγράφονται με συγκλονιστική λεπτομέρεια. Το βίντεο αποτελεί μέρος ενός ντοκιμαντέρ του National Geographic που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι Σφήκες της Κολάσεως».

Οι σφήκες που εξαπέλυσαν την επίθεση ανήκουν στο ασιατικό είδος σφηκών Vespa velutina. Οι V.velutina πιστεύεται ότι έφτασαν στην Ευρώπη από την Κίνα πριν από 8 χρόνια μέσα σε φυτά μαριχουάνας. Οι σφήκες επιτέθηκαν σε ένα μελίσσι ευρωπαϊκών μελισσών οι οποίες επειδή δεν έρχονταν στο παρελθόν σε επαφή με αυτό το είδος δεν έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς απέναντι του. Αντίθετα οι ασιατικές μέλισσες έχουν βρει τρόπους να τις αντιμετωπίζουν.







ΠΗΓΗ...tovima.gr

ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ: Ο ΑΡΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.



Η ταινία μικρού μήκους "Άρης Πουλιανός. Ο Άρης των Ανθρώπων", αποτελεί το αφιέρωμα στον ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό που συνέδεσε τ' όνομά του με την έρευνα του Ανθρώπου στην Ελλάδα.

Μια ισχυρή προσωπικότητα κι ένας "μαχητής" των ανακαλύψεων και των αποκαλύψεων, που υπερασπίζεται τις απόψεις του απέναντι στο σύνολο της πολιτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το φιλμ περιέχει ανέκδοτες μαρτυρίες του σχετικά με πρόσφατες έρευνες, αλλά και το ανελέητο κυνηγητό από πολιτικούς και πανεπιστημιακούς.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία που η παραγωγή του έγινε από ένα blog (Ολύμπια), ένα Φορέα (Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος και μια Δημιουργική ομάδα (Elixis).

Η διανομή και διάδοση του φιλμ θα γίνεται μόνο μέσα από τα blogs και θα είναι ελεύθερη περιουσιακών δικαιωμάτων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καθηγητή Άρη Πουλιανό για την εμπιστοσύνη του.




*Η ταινία διατίθεται ελεύθερα σε όποιον επιθυμεί να την "κατεβάσει", να τη μοιραστεί και να τη διαδώσει. Αν επαρκεί το δίκτυό σας επιλέξτε τη μορφή HD για μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερη ποιότητα. Το download ειναι εφικτό με διάφορα εργαλεία όπως το video-downloader για τον firefox.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζησόπουλος / Ελευθέριος Φυλακτός

Παραγωγή: elixis / olympia.gr / Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος
Κατηγορία: Επιστήμη και τεχνολογία
Άδεια: Τυπική άδεια YouTube



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ.


1Εκπληκτικά μυστικά της αρχαιότερης χριστιανικής επιγραφής στον κόσμο, η οποία είναι γραμμένη στα Ελληνικά, φέρνουν στο φως νέες έρευνες.

Πρόκειται για πληροφορίες που δείχνουν τη σχέση των δημιουργών της με τον αιρετικό φιλόσοφο Βαλεντίνο, αλλά και την επιρροή που είχαν δεχτεί από προχριστιανικά στοιχεία. 

Η επιγραφή είναι πέτρινη, με επίσημη ονομασία NCE156. Ανήκει στη συλλογή των Μουσείων του Καπιτωλίου της ΡώμΑποθήκευσηης και χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 2ου αιώνα μ.Χ., όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βρισκόταν στη μεγαλύτερη ακμή της.

Από την ίδια περίοδο δεν υπάρχουν άλλα χριστιανικά κατάλοιπα γραφής πάνω σε πέτρα, παρά μόνο σε πάπυρο, τα οποία φέρουν αποσπάσματα των ευαγγελίων, γραμμένα με μελάνι.

Ωστόσο η NCE156 καινοτομεί και ως προς το περιεχόμενό της, καθώς δεν αναφέρεται άμεσα στα ευαγγέλια, αλλά παραπέμπει σε χριστιανικές πεποιθήσεις, εμπλουτισμένες με ειδωλολατρικά στοιχεία. Το κείμενο αναφέρει:

"Στο λουτρό μου, οι αδελφοί του νυφικού θαλάμου φέρουν τους πυρσούς, στις αίθουσές μας πεινούν για τα [αληθινά] δείπνα,

ακόμη και όταν εγκωμιάζουν τον Πατέρα και δοξάζουν τον Υιό. Εκεί [με τον Πατέρα και τον Υιο] είναι η μοναδική πηγή και ρείθρα της αλήθειας."


(απόδοση από τη μτφ. του κειμένου στα αγγλικά, όπως εμφανίζεται στο Live Science)

Ένας επιστήμονας, ο Γκρέγκορι Σνάιντερ, από το Κολέγιο Ντέιβιντσον της Βόρειας Καρολίνας, που έχει αφιερώσει 50 χρόνια ερευνών στη συγκεκριμένη επιγραφή, πιστεύει ότι πρόκειται για επικήδειο επίγραμμα, που περιλαμβάνει χριστιανικά και ειδωλολατρικά στοιχεία.

"Πρόκειται πράγματι για επιγραφή του 2ου αιώνα μ.Χ., είναι δηλαδή το παλαιότερο χριστιανικό κείμενο που κατέχουμε", δήλωσε στην ιστοσελίδα LiveScience.

Τη χρονολόγηση της επιγραφής έκανε πριν από περίπου 40 χρόνια η Μαργκερίτα Γκουαρντούτσι, γνωστή Ιταλίδα επιγραφολόγος, που πέθανε το 1999.

Σύμφωνα με το άρθρο του LiveScience, η Γκουαρντούτσι πρότεινε τον 2ο αιώνα μ.Χ., επειδή η επιγραφή ήταν γραμμένη με ελληνικά γράμματα κλασικού στιλ, που χρησιμοποιούνταν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του 1ου και 2ου αιώνα μ. Χ. Αργότερα, τα γράμματα άλλαξαν. Για παράδειγμα, το ωμέγα (Ω) και το Σίγμα (Σ) τροποποιήθηκαν και έμοιαζαν περισσότερο με τα γράμματα W και C αντίστοιχα.

Ο δημιουργός της επιγραφής ήταν πιθανότατα μαθητής του Βαλεντίνου, γνωστικού αιρετικού, που γεννήθηκε στην Αίγυπτο περίπου το 100 μ.Χ., ταξίδεψε στη Ρώμη, όπου δημιούργησε τη δική του Εκκλησία και σχολή για να καταλήξει στην Κύπρο, όπου πέθανε το 160/161 μ.Χ., αφού πρώτα απέκτησε ισχυρή ομάδα μαθητών.

Οι οπαδοί του Βαλεντίνου αλλά και του κινήματος των Γνωστικών είχαν αρκετές διαφορές με τους πρώτους Χριστιανούς. Για παράδειγμα, δεν πίστευαν ότι έπρεπε να γίνουν μάρτυρες, ούτε ότι κάποια πράγματα είναι κακό να τα κάνουν, όπως το να πάρουν όρκο στο όνομα του Καίσαρα ή να προσφέρουν θυμίαμα σε ένα άγαλμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην επιγραφή επικρατεί μια εκπληκτική ανάμιξη στοιχείων χριστιανικής και ειδωλολατρικής παράδοσης. "Πρόκειται για πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, που δείχνουν ότι αυτή την περίοδο η χριστιανική ταυτότητα ήταν ευέλικτη", αναφέρουν. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΔΗΣΟΥΝ.


Click on the slide!
«Παράδεισο» για υποψήφιους αγοραστές ιδιοκτησίας χαρακτηρίζουν  οι New York Times τη χώρα μας.
Το άρθρο αναφέρεται στην επίδραση που είχε η ύφεση στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές από 35 έως 50%.

Ακόμη γίνεται σύγκριση μεταξύ των πωλήσεων που γίνονταν ετησίως στη χώρα μας από το 2002 έως το 2008, ο αριθμός τον οποίων έφθανε τις 150 χιλιάδες.

Χαρακτηριστικό είναι πως το έτος  2011 μόνο 11 χιλιάδες ακίνητα πωλήθηκαν, αριθμός που φανερώνει συρρίκνωση της αγοράς κατά 95 τις εκατό.

Ο αρθρογράφος λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα χαρακτηρίζει την Ελλάδα της κρίσης ως «την τέλεια αγορά για τους ενδιαφερόμενους» δεδομένου ότι «όλα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και οι αγοραστές με μετρητά είναι βασιλιάδες».

Φυσικά γίνεται αναφορά και στους νέους φόρους ακίνητης περιουσίας σε συνδυασμό με την ανεργία και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που έχουν ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να βάζουν τις περιουσίες τους σε «εκπτώσεις-φωτιά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα.

Ποιοι αγοράζουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το άρθρο το οποίο  υπογράφει η Νίνα Ρόμπερτς, οι περισσότεροι ξένοι αγοραστές στην Ελλάδα προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Βόρεια Αμερική καθώς και άτομα με Ελληνική καταγωγή από το εξωτερικό. Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί αγοραστές δείχνουν μια προτίμηση στα νησιά, η Κρήτη προσελκύει αγοραστές από τη Ρωσία ενώ η Μύκονος αφορά όλους.

Οδηγίες για αγορά ακινήτου στη χώρα

Οδηγίες για το νομοθετικό πλαίσιο αγοράς ακινήτων στη χώρα μας παραθέτει ακόμη η αρθρογράφος: «Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τους αλλοδαπούς, εκτός από λίγες επιλεγμένες περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Για τα σπίτια που κοστίζουν περισσότερο από 104.700 δολάρια, ο αγοραστής υποχρεούται να προσλάβει δικηγόρο, συνήθως κοστίζει 1 με 1,5 τοις εκατό της τιμής πώλησης του ακινήτου.

Οι υποψήφιοι αγοραστές καλούνται να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από τις χώρες τους και όχι από την Ελλάδα, όπου οι τράπεζες γενικά δεν δανείζουν».

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ.


Λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ιερισσό και η σελίδα του συνδέσμου Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων στο facebook πήρε φωτιά!
Οι διαχειριστές της σελίδας, με αναρτήσεις τους που συνοδεύονται από φωτογραφίες αστυνομικών αιχμαλωτισμένων από καταδρομείς, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα γράφουν:
«Καλό είναι να ηρεμήσουν κάποιοι θερμοκέφαλοι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, λακέδες των πολιτικών, για να μην δούμε αντίστοιχες σκηνές στην Ελλάδα. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να πασχίζει υπερ της προστασίας του Λαού και όχι εναντίον αυτού.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Και τότε να δούμε, πού θα κρυφθούν οι «θερμοκέφαλοι»…. Η δικαιολογία περί «εκτέλεσης διαταγών» δεν θα τους καλύπτει σε καμία περίπτωση. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους».
fb2 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Οι Έφεδροι καταδρομείς προειδοποιούν τα ΜΑΤ!
Ενώ σε άλλο ποστάρισμα σημειώνουν:
«Τα πράγματα έχουν «τρόπο», αλλά και όρια. ΕΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ (στα δίκαια αιτήματά του), ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. Και αν κατέβει ο ΣΤΡΑΤΟΣ στους δρόμους δεν μας χρειάζεται καθόλου η Αστυνομία. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή παραβατική συμπεριφορά από κανέναν».
fb31 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Οι Έφεδροι καταδρομείς προειδοποιούν τα ΜΑΤ!
Και καταλήγουν:
«Τρομοκρατούν τον κόσμο και τα παιδιά. Πήγαν χωρίς εισαγγελική εντολή να μπουκάρουν στα σπίτια του κόσμου και να τους συλλάβουν. Δημιουργούν εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις για ένα μισθό των 500 ευρώ. Συγχαρητήρια στα ΜΑΤ άξιος ο μισθός σας».



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.


Πρόγραμμα μαθητείας με 300 ευρώ το μήνα για απόφοιτους
Απόφοιτοι της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται πέντε μέρες την εβδομάδα για έξι ώρες και με 300 ευρώ το μήνα μέσω του προγράμματος μαθητείας που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα έχει στόχο την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου.
Μέσω αυτού του προγράμματος το Υπουργείο προσπαθεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους απόφοιτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις κλάδων σχετικές με τις σπουδές τους, ενισχύωντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι νέοι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων 2 σχολικών ετών, δηλαδή 2010-2011 και 2011-2012, καθώς και οι μαθητές του σχολικού έτους 2009-2010, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2013, ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.mathiteia4u.gov.gr μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου.
Η μαθητεία θα γίνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για έξι μήνες, και οι απόφοιτοι θα απασχολούνται πέντε μέρες την εβδομάδα για έξι ώρες. Επίσης οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως από το ίδιο το πρόγραμμα ενώ θα καλύπτεται και η ασφάλιση τους στο ΙΚΑ, για τον κίνδυνο ατυχήματος.
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο) με στόχο να χρηματοδοτηθούν έως 8.358 υποτροφίες αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στον Α' κύκλο του προγράμματος έχουν εγγραφεί 368 επιχειρήσεις προσφέροντας 531 θέσεις σε όλη την Ελλάδα και υπολογίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, το πρόγραμμα της μαθητείας να ξεκινήσει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Πηγή: imerisia.gr 

ΟΙ ROLLING STONES ΣΤΟ GLASTONBURY FESTIVAL


Οι Stones στο Glastonbury Festival
Κυκλοφορούσε ως φήμη εδώ και πολύ καιρό, τελικώς διέρρευσε πως οι Rolling Stones θα παίξουν το καλοκαίρι στο Glastonbury Festival.
Κι αν αυτό αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό, πλέον δεν αποτελεί αφού ο Serge Pizzorno αποδείχθηκε μαρτυριάρης. Ο κιθαρίστας των Kasabian μιλώντας για την παρουσία της μπάντας του στο Hard Rock Calling, το οποίο γίνεται το ίδιο σαββατοκύριακο με το Glastonbury, αποκάλυψε πως τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα αλλού.
«Ελπίζω η δική μας ερμηνεία να είναι η πιο πολυσυζητημένη εκείνο το σαββατοκύριακο, αλλά αυτό θα ήταν θαύμα αφού οι Rolling Stones θα παίζουν στο Glastonbury» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ:poprocknews.gr

GREENPEACE ΕΝΑΝΤΙΟΝ GENERAL ELECTRIC.

Με τους κατασκευαστές πυρηνικών μονάδων τα «έβαλε» η Greenpeace

Καταγγέλλει ότι απολαμβάνουν καθεστώς ατιμωρησίας

Δράση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα ακτιβιστές της οργάνωσης Greenpeace στις Βρυξέλλες κατά της αμερικανικής κοινοπραξίας General Electric (GE), για να καταγγείλουν την «ατιμωρησία» της οποίας απολαμβάνουν, όπως υποστήριξαν, οι κατασκευαστές πυρηνικών μονάδων σε περίπτωση ατυχήματος, δύο χρόνια μετά την καταστροφή στην Φουκουσίμα.

Λίγες ημέρες πριν από τη δεύτερη επέτειο από το ισχυρό τσουνάμι που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό στα ανοικτά της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο περίπου 19.000 άνθρωποι και να προκληθεί ένα πολύ σοβαρό πυρηνικό ατύχημα στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι, στις 11 Μαρτίου του 2011, ακτιβιστές της περιβαλλοντικής ΜΚΟ απέκλεισαν την είσοδο της έδρας της GE στις Βρυξέλλες.

Τοποθέτησαν επίσης ένα τεράστιο αυτοκόλλητο στα παράθυρα του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το σύνθημα «Φουκουσίμα: Δική σας δουλειά, δικός μας κίνδυνος».

Η Greenpeace σκοπεύει να καταγγείλει το ευνοϊκό καθεστώς αστικής ευθύνης που απολαμβάνει ο τομέας των κατασκευαστών πυρηνικών μονάδων και αντιδραστήρων, κυρίως στο Βέλγιο.



Σύμφωνα με τη βελγική νομοθεσία (η κατάσταση είναι παρόμοια και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία), μόνο οι φορείς εκμετάλλευσης των μονάδων θεωρούνται υπεύθυνοι σε περίπτωση ατυχήματος, και όχι οι προμηθευτές των κάδων προστασίας, των αντιδραστήρων, των αντλιών και άλλων συστημάτων.

Επιπλέον, αυτή η ευθύνη του φορέα εκμετάλλευσης έχει γενικά ένα ανώτατο όριο -στο Βέλγιο είναι 1,2 δισ. ευρώ- ενώ η Greenpeace υπολογίζει σε 186 δισ. ευρώ το κόστος του ατυχήματος στη Φουκουσίμα, υπογραμμίζει ένας αξιωματούχος της οργάνωσης στο Βέλγιο, ο Ελουά Γκλοριέ. 

Η περιβαλλοντική ΜΚΟ υπογραμμίζει ότι η GE, η οποία είχε προμηθεύσει τους αντιδραστήρες στην ιαπωνική μονάδα, δεν υπέστη ουδεμία ενόχληση, ενώ ο φορέας εκμετάλλευσης Tepco δεν έχει επαρκείς πόρους για την αποζημίωση των θυμάτων.

«Αν η ευθύνη μεταφερθεί και στους προμηθευτές και αυξηθεί το ανώτατο όριο των εγγυήσεων αυτό θα επιτρέψει να διαθέτουμε μεγαλύτερα οικονομικά αποθέματα για να αποζημιώσουμε καλύτερα τα θύματα, και θα αναγκάσει τους προμηθευτές να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικοί», τόνισε ο Γκλοριέ.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΗΣΗ.

Αυστηρότερες ποινές για την λαθροϋλοτόμηση

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι διατάξεις του υπουργείου Περιβάλλοντος

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι διατάξεις νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο εισάγονται αυστηρότερες διατάξεις για τη λαθροϋλοτόμηση.

Μήνυμα ότι η Πολιτεία θα είναι αυστηρή στην παρανομία σε βάρος του δασικού πλούτου, χαρακτήρισε τις διατάξεις ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η συγχώνευση τριών νομικών προσώπων στην Κρήτη, τον Οργανισμό Αναπτύξεως Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ), τον Οργανισμό Αναπτύξεως Ανατολικής Κρήτης (ΟΑΝΑΚ) και τις «Υποδομές Κρήτης». Η συγχώνευση υλοποιείται με τη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.» (ΟΑΚ Α.Ε.). Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι δημιουργείται μια δομή βιώσιμη και περισσότερο αποτελεσματική.

«Η συγχώνευση των δύο οργανισμών γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης.

Ανάμεσα στις διατάξεις που ψηφίστηκαν είναι ρύθμιση με την οποία αναστέλλονται διώξεις των ΔΣ αγροτικών συνεταιρισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο και παύουν και οι κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι σήμερα υπάρχουν μέλη ΔΣ που μπορεί να μην ευθύνονται για λάθη που έγιναν στο παρελθόν και το πρόβλημα αυτό επιχειρεί να λύσει η διάταξη. Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στο συνεταιριστικό νόμο.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ.

Η φάρμα της κτηνοβασίας

Η πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αλόγου από άνθρωπο και τα μεθεόρτιά της!

Η υπόθεση Enumclaw σηματοδότησε μπόλικες «πρωτιές» στην ιδιαίτερη ιστορία της συνουσίας ανθρώπων με ζώα, αποδεικνύοντας τα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας στον τομέα της κακοποίησης ζώων. 

Ήταν λοιπόν η πρώτη τέτοιου είδους υπόθεση στα χρονικά των ΗΠΑ που κατέληξε σε θάνατο του ανθρώπου, θάνατος που σχετίζεται ευθέως με την ίδια την πράξη της κτηνοβασίας. 

Ήταν ταυτόχρονα η πρώτη φορά που μια τέτοια υπόθεση θα οδηγούσε σε άμεση αλλαγή της πολιτικής ατζέντας για το ακανθώδες ζήτημα της κτηνοβασίας.

Και ήταν βεβαίως και η πρώτη φορά που το κοινό αποκτούσε πρόσβαση πίσω από τις κλειστές πόρτες της κτηνοβατικής πρακτικής. 

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη στην υπόθεση που συντάραξε μια κοινωνία... 

Το γεγονός




Στις 2 Ιουλίου 2005, ο πρώην μηχανικός της Boeing, Kenneth Pinyan, διακομιζόταν εσπευσμένα στο κοινοτικό νοσοκομείο της πόλης Enumclaw, στην Ουάσιγκτον, με διάτρηση του παχέος εντέρου. Οι γιατροί δεν θα κατάφερναν να τον σώσουν και ο άντρας θα πέθαινε στα επείγοντα περιστατικά. 

Σειρά είχε κατόπιν η αστυνομική έρευνα, η οποία έβγαλε «λαυράκι»: αποδείχτηκε λοιπόν ότι το μοιραίο τραύμα του άντρα είχε προκληθεί από πρωκτική συνεύρεση με άλογο. Ο άντρας διέμενε προσωρινά σε φάρμα που χρησιμοποιούταν από την τοπική κτηνοβατική κοινότητα της Αμερικής(!), με την οποία είχε έρθει σε επαφή μέσα από υπόγειους κύκλους του Ίντερνετ, με το «έγκλημα» ωστόσο να συντελείται σε γειτονική φάρμα, στην οποία και είχε εισβάλει κρυφά ο Pinyan όταν ο επιβήτορας του αγρότη του τράβηξε την προσοχή. 

Στο μοιραίο ειδύλλιο δεν ήταν μάλιστα μόνος του, καθώς άλλοι δύο άντρες από την κτηνοβατική κοινότητα τον είχαν ακολουθήσει, απολαμβάνοντας κι αυτοί με τη σειρά τους τις περιπτύξεις με το άλογο. Ο ένας εξ αυτών (James Michael Tait, ο άλλος δεν αναγνωρίστηκε από τις Αρχές) βιντεοσκόπησε την όλη συνεύρεση για κατοπινή χρήση. 

Δικαστικές περιπέτειες



Καθώς ο θάνατος ήταν συμπτωματικός, και την ώρα που η Ουάσιγκτον δεν διέθετε νομικό πλαίσιο κατά της κτηνοβασίας εκείνη την εποχή, ο Tait κατηγορήθηκε μόνο για καταπάτηση. Καμία άλλη κατηγορία δεν διατυπώθηκε εναντίον του, την ίδια στιγμή που ήταν σίγουρο πως και άλλοι άντρες εμπλέκονταν στην υπόθεση. 

Η φάρμα ήταν πασίγνωστη στους κτηνοβατικούς κύκλους ως δημοφιλέστατος προορισμός «ιδιαίτερου» σεξοτουρισμού, με πολυάριθμους επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο αμερικανικός Τύπος ανέσυρε συνεχώς πληροφορίες για ταξίδια-εξπρές στη φάρμα της ηδονής, καθώς και για τόνους κτηνοβατικής πορνογραφίας που γυρίστηκε εκεί, με βιντεοκασέτες, CD και ηλεκτρονικό υλικό αναρτημένο στο Διαδίκτυο. 

Ο ρόλος του Tait στη λειτουργία της φάρμας δεν έγινε ποτέ γνωστός, με κάποιες αναφορές να τον θέλουν ιδιοκτήτη και κάποιες άλλες να τον περιορίζουν στη θέση του επιστάτη: ένας ιπποκόμος με σαφώς αυξημένες αρμοδιότητες (και προνόμια φυσικά!).

Κι ενώ η δημοσιογραφική και αστυνομική έρευνα απέδιδαν καρπούς, η προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης θα σταματούσε απρόοπτα, όταν η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι έλειπε το νομικό πλαίσιο για τη δίωξη των υπαιτίων αυτού που θα ήταν μια οργανωμένη και μαζική υπόθεση κακοποίησης ζώων. Το ήδη ανεπαρκές ποινικό σύστημα της Ουάσιγκτον αναφορικά με την κακοποίηση των ζώων άφηνε «παράθυρα» στην υπόθεση, καθώς στα ζώα της φάρμας δεν είχαν ανιχνευτεί σωματικές βλάβες. Ήταν όμως και το άλλο: η κτηνοβασία ήταν εντελώς νόμιμη στην πολιτεία.

Η δημόσια κατακραυγή




Δεν είχαν ωστόσο χαθεί όλα, καθώς η δημοσιογραφική αποδοκιμασία και η οργή του κόσμου για την υπόθεση (σεξουαλικής) κακοποίησης ζώων θα ανάγκαζαν το νομοθετικό σώμα της Ουάσιγκτον να προωθήσει εσπευσμένα τροπολογία κατά της κτηνοβασίας. 

Ήταν λοιπόν η συλλογική αντίδραση μιας κοινωνίας που γκρέμισε παραδεδομένες πεποιθήσεις για τα (ανύπαρκτα ως τότε) δικαιώματα των ζώων, με την αφορμή να δίνεται από την εξωφρενική ιστορία της φάρμας της κτηνοβασίας.

Η καθοριστική στιγμή είχε έρθει για ένα σύνολο ανθρώπων να συνειδητοποιήσει ότι η κτηνοβασία δεν ήταν απλώς ένα κρύο αστείο, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα, με την οποία μάλιστα έπρεπε να αντιπαρατεθεί ανοιχτά. 

Η Ουάσιγκτον διαθέτει σήμερα το σκληρότερο νομικό πλαίσιο κατά της κτηνοβασίας σε όλες τις ΗΠΑ, με τις υπόλοιπες πτυχές που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων να προωθούνται έκτοτε ταχέως...



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΔΕΣΣΑΣ.



Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Καρασμάνης δεν είναι μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παρέστη και στην αποψινή (Πέμπτη 7 Μαρτίου) συνεδρίασή της με αντικείμενο το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και, αφού παρακολούθησε τη ενημέρωση, πήρε το λόγο, καταθέτοντας σειρά τεκμηριωμένων επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα παραμονής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας.
Κατ’ αρχήν υπενθύμισε την θέση του ότι απαιτείται ένας ρεαλιστικός εξορθολογισμός του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας και ότι, ο ίδιος, εδώ και δέκα χρόνια είχε επισημάνει πως όλα αυτά τα Τμήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια (για τους γνωστούς, βέβαια, λόγους) είναι θνησιγενή… Και ότι, όταν θα έκλειναν οι στρόφιγγες, όταν θα τέλειωναν τα κοινοτικά κονδύλια που τα χρηματοδοτούσαν, θα ήταν και καταδικασμένα. Σκωπτικά μάλιστα σχολίασε ότι όλο αυτό, θύμιζε αντιγραφή του σλόγκαν της επταετίας «κάθε πόλη και γήπεδο, κάθε χωριό και γυμναστήριο».
Υπογράμμισε όμως με έμφαση, ότι το Τμήμα της Έδεσσας, ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να εντάσσεται στην παραπάνω χρεωκοπημένη πρακτική που εφαρμόστηκε, δεδομένου ότι είναι μοναδικό για το αντικείμενό του σε όλη την Ελλάδα... Και, επιπλέον, το καθιστά ξεχωριστό, η πολύτιμη συνεισφορά του στην έρευνα αγοράς, στη διαφήμιση, στις πωλήσεις, στην παραγωγή, στη διακίνηση. Το πόσο καταξιωμένο είναι – κυριολεκτικά κορυφαίο στην κατηγορία του – αποδεικνύεται και από την μεγάλη ζήτηση από υποψήφιους φοιτητές.
Σχολιάζοντας την αποστροφή της ομιλίας του Υπουργού, ότι η λειτουργία τέτοιων Τμημάτων πρέπει να συνδέεται με την παραγωγή, ο Γιώργος Καρασμάνης έδωσε καταλυτική απάντηση: Τόνισε ότι το Τμήμα της Έδεσσας, είναι στην καρδιά του εξαγωγικού Κέντρου της χώρας, ενός από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα. Στη δε παρατήρηση επίσης του Υπουργού, ότι οι εισακτέοι δεν πρέπει απλώς να εγγράφονται και να φεύγουν αλλά να φοιτούν, ο Βουλευτής αντέτεινε με τεκμηριωμένο επιχείρημα: Ότι το συγκεκριμένο Τμήμα, έχει 450 εγγεγραμμένους εκ των οποίων ενεργοί φοιτητές είναι οι 350! Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχει αποδειχθεί πως είναι ένα Τμήμα ισχυρό – αυτό δηλαδή που ζητάνε Κυβέρνηση και Υπουργός – όπως επίσης, ισχυρά και ανταγωνιστικά είναι και τα πτυχία του. Και απόδειξη είναι ότι όσοι αποφοίτησαν πριν πλήξει τη χώρα η δεινή οικονομική κρίση, βρήκαν όλοι δουλειά.
Μια αναφορά του Υπουργού, ότι εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει να πληρούν μια ¨κρίσιμη ακαδημαϊκή μάζα¨, προκάλεσε επίσης την αντίδραση του Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος εξέφρασε εύλογη απορία:
Τι εννοεί μ’ αυτό η ηγεσία του Υπουργείου; Τι θέλουν; Τα αχανή αμφιθέατρα όπου ουδείς γνωρίζει αν και ποιοι σπουδαστές προσέρχονται να παρακολουθήσουν τους διδάσκοντες; Τους χώρους που, αντί για τεμένη γνώσhς, μετατρέπονται σε αρένες κομματικών συγκρούσεων; Την κατάσταση που κάθε τρεις και λίγο αφήνει εμβρόντητο το πανελλήνιο, με καταλήψεις, παρεμπόδιση της πλειοψηφίας των φοιτητών που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, τις εφόδους σε γραφεία Πρυτάνεων, τους (πάντα ατιμώρητους) προπηλακισμούς σε βάρος πανεπιστημιακών δασκάλων;
 Αυτή είναι η… ακαδημαϊκή μάζα που θέλουν; Και είναι ανόητοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας που στα πανεπιστήμιά τους (στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στη Βρετανία – σχεδόν παντού) έχουν καθιερώσει τα γκρουπ των 20 – 25 ατόμων, όπου οι διδάσκοντες μπορούν να διαπιστώνουν την πρόοδο των φοιτητών τους;
Για να αποδείξει ότι πάνω σ΄ αυτά τα ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργεί το Τμήμα της Έδεσσας, ο Βουλευτής ανέφερε μια προσωπική του εμπειρία. Την πρόσφατη επίσκεψή του στο Τμήμα εν ώρα διδασκαλίας όπου διαπίστωσε ότι από τους 60 εγγεγραμμένους του ογδόου εξαμήνου, οι 40 παρακολουθούσαν το μάθημα… Και επίσης ότι από τους 80 εγγεγραμμένους του δευτέρου εξαμήνου παρόντες ήταν οι 55. Και επιπλέον παράδειγμα από τις τελευταίες εξετάσεις: στο μάθημα ¨Εισαγωγή Μάρκετινγκ από τους 166 του Α’ Εξαμήνου, προσήλθαν 135, στο ¨Μάρκετινγκ Υπηρεσιών¨ του Ε΄ Εξαμήνου, από του 117, προσήλθαν οι 88. Και από το μάθημα ¨Στατιστική 2¨ του Γ΄ Εξαμήνου, από τους 107 προσήλθαν οι 71. Ακόμη, ο Βουλευτής κατέθεσε στα Πρακτικά της Επιτροπής της Βουλής, το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.
Αναφερόμενος στο δήθεν ¨επιχείρημα¨ του κόστους λειτουργίας, ο Γιώργος Καρασμάνης επανέλαβε αυτό που είχε και πρόσφατα πει στον Υπουργό: Για ποιο κόστος μιλάμε, όταν υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναλάβει όχι μόνον το σύνολο των λειτουργικών εξόδων, αλλά και τη σίτιση των φοιτητών. Σε αντίθεση με τις μετακινήσεις φοιτητών και τη διαμόρφωση των χώρων υποδοχής που θα απαιτήσει η συγχώνευση, που συνεπάγονται σημαντικές δαπάνες, οι οποίες βέβαια θα επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Επιπλέον, αν το  τμήμα αυτό συγχωνευθεί, χάνει την μοναδικότητα του γνωστικού αντικειμένου, και υποβαθμίζεται.
Ο Βουλευτής με όλα όσα είπε στις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του, κατέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι συνθήκες λειτουργίας του Τμήματος της ΄Εδεσσας και η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι υψηλού επιπέδου. Συμπλήρωσε δε ότι το συγκεκριμένο Ίδρυμα πληροί και τα υπόλοιπα κριτήρια που έχει θέσει το Υπουργείο, δηλαδή και την κοινωνική και οικονομική γεωγραφία της χώρας. Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο Νομός είναι  μέσα στους πέντε πιο φτωχούς Νομούς της Ελλάδας, με την ανεργία στα ύψη και τον πληθυσμό να φθίνει διαρκώς ενώ με ομόφωνη απόφαση της Βουλής έχει χαρακτηριστεί στο σύνολό του παραμεθόριος και προβληματικός. Τόνισε δε ότι, πέραν του ότι το Τμήμα παρέχει υψηλού επιπέδου σπουδές, πρέπει να μείνει στην Έδεσσα, διότι επιπλέον, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης εκατοντάδων φοιτητών και των οικογένειών τους. Γιατί οι φοιτητές που σπουδάζουν σ’ αυτό και μένουν στην Έδεσσα, συμμετέχουν ενεργά και δραστήρια στα εθνικά και πολιτισμικά δρώμενα της πόλης και τονώνουν και την κοινωνική και την οικονομική ζωή της.
Θύμισε στον Υπουργό ότι προ ημερών είχε πει πως ¨το θέμα δε είναι δικό του¨,  επικαλούμενος το αυτοδιοίκητο και το Σύνταγμα. Υπογράμμισε λοιπόν ο Βουλευτής ότι, το άρθρο 16 του Συντάγματος, αναφέρεται σε συγχωνεύσεις Τμημάτων ορίζοντας ότι η ευθύνη γι’ αυτές ανατίθεται στον Νόμο και στον αρμόδιο Υπουργό. Επίσης και ο Νόμος 4076/12, λέει, ο Υπουργός αποφασίζει και το Συμβούλιο εκφράζει γνώμη.
Καταλήγοντας ο Γιώργος Καρασμάνης, διατύπωσε την πεποίθηση ότι όλα όσα παρέθεσε με την παρέμβασή του στην Επιτροπή, θα βαρύνουν στην τελική απόφαση του Υπουργού, δεδομένου ότι το Σχέδιο «Αθηνά» δεν έχει ακόμη οριστηκοποιηθεί. Και πως πιστεύει ότι θα είναι μια απόφαση δίκαιη από έναν Υπουργό που έχει αποδείξει ότι κρίνει και αποφασίζει ανεπηρέαστα.        
Πέμπτη 07 Μαρτίου  2013                                     ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...