Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Το νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων


Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων και έχει ως εξής: 

ΕΜΠΟΡΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         9:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          9:00 – 14:00 & 17:00 – 20:30   

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ*- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ  
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         8:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          8:00 – 14:00 & 17:00 – 20:30  

ΚΟΥΡΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ 
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         9:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          9:00 – 14:00 & 17:00 – 20:30   

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 1/11/2016 ΕΩΣ 31/3/2017

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΡΕΙΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ
*ΤΑ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ

Το Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                     ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ.                                  ΠΕΡΤΣΜΠΛΗΣ Ν.

Ανάρτηση Καταστάσεων Πληρωμής της 2ης & 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού >


 «Ανάρτηση Καταστάσεων Πληρωμής της 2ης & 3ης Πρόσκλησης της  Δράσης 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού > του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 Ανειλημμένες Υποχρεώσεις του Μέτρου  214 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος εφαρμογής 2013».
         
      Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 26-10-2016 αναρτήθηκαν στον χώρο ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πέλλας (2ος όροφος, Διοικητήριο, Έδεσσας) Καταστάσεις Πληρωμής των δικαιούχων της 2ης  και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού > του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020 Ανειλημμένες Υποχρεώσεις του Μέτρου  214 του ΠΑΑ 2007-2013  για το έτος εφαρμογής 2013, καθώς επίσης και Κατάσταση των απορριπτόμενων της Δράσης προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι και κάθε τρίτος που έχει έννομο συμφέρον να μπορούν να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις. 

Επισημαίνεται ότι η υποβολή ενστάσεων πραγματοποιείται εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης, σύμφωνα με το αριθμ. 106336/23-8-2016 εγχειρίδιο διαδικασίας ελέγχου – έγκρισης πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ. Για οποιαδήποτε  πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Πέλλας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Έδεσσας (Διοικητήριο, Έδεσσα, 2ος όροφος, γραφείο 210, τηλ. 2381351328). 


                                                                                                                           Ο Διευθυντής


                                                                                                                     Τρύφων Τσαντάκης

Μεταφορά της ημέρας διενέργειας των λαϊκών αγορών Πολυκάρπης και Φιλώτειας


Ο _ΔΗΜΑΡΧΟΣ

   Έχοντας υπόψη:
1) Το Ν. 4264/2014 με τον οποίο οι λαϊκές λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο, εκτός των επίσημων εθνικών ή τοπικών αργιών.
2) Το Ν.3852/2010 [ΦΕΚ.87/7-6-2010 τεύχος Α΄] <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης>> άρθρο 94 παρ.6 υποπαρ.32 σύμφωνα με τον οποίο η έκδοση αποφάσεων για ίδρυση, μετακίνηση, διάλυση και καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας λαϊκών αγορών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους.
3) Την αριθμ. 175/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Δήμου Αλμωπίας»
4) Τις ανάγκες της αγοράς.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

   Η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών Πολυκάρπης και Φιλώτειας της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2016, να διενεργηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου  2016, λόγω της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.  Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας των ανωτέρω λαϊκών αγορών ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.                                                                                 

         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


                                                                                                 ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  

1o Πάρτυ στο Σόνικ


Μετά από την απρόσμενη διακοπή λόγω βροχής στο 5ο Φράγμα Πάρτυ οι δημιουργοί του αποφάσισαν να οργανώσουν ένα νέο χειμερινό σε κλειστές εγκαταστάσεις.

Για μια μόνο βραδιά χωρίς κρύο και βροχή ο Dj Xasapakos (Prince) θα ανεβάζει τους ρυθμούς μιξάροντας όλων των ειδών uplifting, ελληνικής και ξένης μουσικής για ένα πολύ ξεχωριστό βράδυ!!. .

Διοργάνωση: Α.Σ. Οι Πρόμαχοι
Είσοδος: Ελεύθερη
Τοποθεσία: Κέντρο Νεότητας Προμάχων – Πρόμαχοι (Κεντρική πλατεια)
Ώρα Έναρξης : 21:00



https://www.facebook.com/events/590473654411120/

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Η Γκόλφο και ο Τάσος ως νιόπαντροι το έκαναν παντού, στον αχυρώνα, στην φιμονία, στα πουρνάρια, ώσπου μία μέρα η Γκόλφο λέει στον Τάσο:

Γιάννης Σηφάκης: Η Πέλλα δεν θα ανεχτεί την συνέχιση της συγκοινωνιακής της απομόνωσης


Γιάννης Σηφάκης σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον προαστιακό σιδηρόδρομο :   
Η Πέλλα δεν θα ανεχτεί την συνέχιση της συγκοινωνιακής της  απομόνωσης 

Το σκάνδαλο της «κλοπής» της  Εγνατίας  οδού  δεν θα συνεχιστεί και με την απώλεια της προαστιακής σύνδεσης μέσω Γιαννιτσών που αποτελεί την «ευθεία» οδό και έχει μικρό προϋπολογισμό σε σχέση με τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσει
Να γίνει άμεση ένταξη του  προαστιακού  Θεσσαλονίκης – Έδεσσας  μέσω Γιαννιτσών  και παράκαμψη προς Αριδαία  στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ, ορισμός του ως τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας και πλήρης ωρίμανση του 
Το Υπουργείο Μεταφορών να συνεννοηθεί με την   νέα διοίκηση του ΟΣΕ  για την άρση της οπισθοχώρησης όσον αφορά το έργο αυτό 
Να ωριμάσει άμεσα και να αναμένει χρηματοδοτικό εργαλείο , πιθανότητα την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού προγράμματος Μεταφορών για την χρηματοδότηση του
Οι όποιες ταλαντεύσεις στην Πέλλα όσον αφορά την αναγκαιότητα και τον ρεαλισμό υλοποίησης του έργου να τελειώσουν γιατί μόνο σαμποτάρουν την όλη προσπάθεια
Να χρηματοδοτηθούν οι οδικές παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών όσο γίνεται πιο άμεσα με βάση τη δύσκολη οικονομική συγκυρία 

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ


Αριδαία, 25/10/2016

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Τον Δήμο Αλμωπίας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδας. Εκεί πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο.
Στόχος της επίσκεψης ήταν να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στις δυνατότητες ανάδειξης των σπηλαίων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Λουτρών.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου, του Διευθυντή των Λουτρών κ. Χρήστου Δήμτση και των αρχαιολόγων υπεύθυνων για τα σπήλαια στο Σπηλαιοβάραθρο  των Λουτρών και στο σπήλαιο «Αποθήκη Ανταρτών».
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Η περιοχή μας έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες. Το σπηλαιοβάραθρο των Λουτρών παραμένει τα τελευταία χρόνια κλειστό και αυτό είναι ιδιαίτερα στενάχωρο. Γι’ αυτό το λόγο εντάξαμε ήδη σχετική μελέτη, ώστε να λειτουργήσει ξανά και να αποτελεί έναν επισκέψιμο χώρο που θα κερδίζει το ενδιαφέρον των τουριστών».






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...