Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Το Μαγκάλι του…Βλαχοδήμαρχου

Παραβιάζει ανοιχτές θύρες η διαπίστωση ότι τα αναμμένα μαγκάλια στα σκοτεινά και χωρίς ρεύμα σπίτια στην Ελλάδα του 21ου και σε ομαλή λειτουργία χώρας.

Εξίσου εύκολη είναι και η διαπίστωση για τις ευθύνες, την ιστορική και πολιτική διαδρομή που διανύσαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Όπως και η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών που ασφαλείς στην θαλπωρή της γενναιόδωρης Δημοκρατίας, λυπούνται, θλίβονται, δηλώνουν συντετριμμένοι και συνεχίζουν.

Οι απώλειες όμως απαιτούν και κάτι πιο πρακτικό και άμεσο. Δεν μπορεί να είναι άλλο εκτός της ευθύνης και της ευαισθησίας των πολιτών. Των ανθρώπων που βιάζονται να γυρίσουν το κλειδί στην κλειδωνιά για να μην τους βλέπουν και να μην βλέπουν. Την δική τους απελπισία οι απέξω και από την άλλη να μην βλέπουν την απελπισία των απέξω.

Ανοίγοντας τις πόρτες και παλεύοντας με το θεριό της ντροπής θα βλέπουμε καλύτερα και αυτό που συμβαίνει δίπλα μας. Τους παππούδες του Κορδελιού και την οικογένεια από την Σερβία στην Θεσσαλονίκη. Βλέποντας και μιλώντας…Φωνάζοντας και ενοχλώντας. Καλώντας και προστατεύοντας την ζωή του άλλου για να υπάρξει κάποιος που θα προστατεύσει και εμάς όταν και αν χρειαστεί.

Φοβάμαι…τρομάζω στον κίνδυνο να καταντήσουμε σαν μία από τις φίλες του γνωστού Μονταζέρ Γιώργου Μουρούτη στο FACEBOOK. Έγραφε ( το παλικάρι με τα ροζιασμένα χέρια από την βιοπάλη δίπλα στα χρόνια της εξορίας του Αντώνη Σαμαρά στην Βίλα της Κηφισιάς), ως άλλος Αντουανέτος, ότι η ΔΕΗ έχει προβλέψεις για τα φτωχά νοικοκυριά και πως είναι λαϊκισμός η διαμαρτυρία για τις ζωές που χάνονται. Και η φίλη του σχολίασε: « Γιατί Γιώργο μου να πληρώνουμε εμείς για κάθε πρεζονομετανάστη; Μόνο για τους συνέλληνες μας και για κανέναν άλλον. Να πάνε σπίτια τους.» Δεν πρόκειται για θεωρία άκρου. Αλλά για θεωρία ηλιθίας που σχολιάζει βέβαια επί σχολίου Ασχέτου με ότι συμβαίνει σε αυτή την χώρα. Ας το πούνε στην μητέρα της 13άχρονης Σάρας.

Θα μπορούσε πάντως αν ήθελε ο εθνικός Μονταζέρ, και εκ της θέσης του να προκρίνει και να παλέψει (sic) αυτό που έχουμε ανάγκη. Ακόμη και αν χρειαστεί να στεναχωρήσει τους διαδικτυακούς πολιτικούς του φίλους.

Οι Δήμοι όλης της χώρας, οι «βλαχοδήμαρχοι» που ενοχλούνται από τον χαρακτηρισμό αλλά συνωθούνται και συνωστίζονται στα γραφεία της κομματικής καμαρίλας για να εξασφαλίσουν το χρίσμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών, να ανασυντάξουν ότι δυνάμεις τους έχει αφήσει το δίδυμο της συμφοράς (Μιχελάκης – Μητσοτάκης) {έχει και άλλα δίδυμα εκτός του Σαμαράς – Βενιζέλος} και να δημιουργήσουν μέσα σε λίγες ημέρες ή και ώρες αν είναι δυνατό, ένα δίχτυ προστασίας για τους δημότες που κινδυνεύουν.

Δεν περιγράφω τις κενολογίες που έσπευσε ασθμαίνων να διατυπώσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός ως σχολιαστής της καθημερινότητας μας. Αλλά ένα δίχτυ προστασίας ανθρώπων και υποδομών, με τηλέφωνα άμεσης επικοινωνίας για αναζήτηση βοήθειας, επικοινωνίας και παρέμβασης στην ΔΕΗ ή όπου αλλού χρειαστεί. Για να εξασφαλιστεί με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια, η θέρμανση και η τροφή για όσους τους λείπει. Και είναι πολλοί. Δυστυχώς πάρα πολλοί. Τόσοι όσοι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με όρους θεομηνίας. Και όχι εν όψει Χριστουγέννων αλλά εν όψει ΖΩΗΣ που διαρκεί και μετά το κλίμα ή το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Σε κάθε Δήμο, χθες και όχι αύριο, να λειτουργήσει εκτός ενός τηλεφωνικού κέντρου υποδοχής πληροφοριών και περιπτώσεων και μία ομάδα άμεσης αντιμετώπισης των περιπτώσεων συνανθρώπων μας που έχουν φτάσει στο μη περεταίρω. Και αν τελικά περισσέψουν μετά από αυτή την προσπάθεια και μερικά άχρηστα πλέον μαγκάλια παραπάνω, ξέρουν οι «βλαχοδήμαρχοι» τι θα τα κάνουν. Θα στήσουνε κανένα μουσείο παράδοσης για να έχουν μία κορδέλα παραπάνω που θα κόψουν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΥΖ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΑ!


Το Rock και το Blues δεν γνωρίζουν σύνορα, όπως δεν γνωρίζουν φραγμούς. Έχουν τις αλληλεπιδράσεις τους με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο στο οποίο εντάσσονται και δημιουργούν τις δικές τους ρωγμές, στον κοινωνικό ιστό που τους τυλίγει. Μέσα από τους στίχους και τις μουσικές τραγουδιών, εκφράστηκαν και συνεχίζουν να εκφράζονται πολλές γενιές .
 Το Rock και το Blues δεν είναι μόνο δύο μουσικές έννοιες είναι τρόπος ζωής. Είναι οι μουσικές του αυθορμητισμού, του πηγαίου... οι μουσικές που δεν ακολουθούν αυστηρούς κανόνες...αποπνέουν κάτι το γνήσιο, το πρωτοπόρο, το αυθεντικό.
Το Rock και το Blues δυναμικά αντίθετα σε κάθε μορφή υποκουλτούρας παράγουν τον δικό τους πολιτισμό βασισμένο στον σεβασμό, στην επικοινωνία, στην αλληλεγγύη και επηρεάζουν έννοιες της καθημερινότητας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Έτσι, πολύ πετυχημένα οι SILENT COMMITMENT λίγο πριν την αναχώρηση τους για να συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κλειστού χώρου στην Φιλιππούπολη Βουλγαρίας (ROCK MARATHON POLYNERO ROCK FESTIVAL 
https://www.facebook.com/events/653129401376587/?previousaction=join&source=1)
και οι B-TRADE, blues band της περιοχής μας, ενώνονται σε ένα γεμάτο ένταση και δύναμη τρίωρο μουσικό ταξίδι, στέλνοντας το μήνυμα:
Η αγάπη, ο σεβασμός και η συμπόνια που δείχνει ο άνθρωπος σε κάθε μορφή ζωής, δείχνει την ποιότητα και το επίπεδο του πολιτισμού ενός λαού, μιας χώρας, μιας ολόκληρης εποχής... 

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΔΥΟ ΜΠΑΝΤΕΣ
ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ
ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ : 

       Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ!

Είσοδος 3 ευρώ για τους σκοπούς του συλλόγου

Χορηγός ξενοδοχείο Νύμφες Κάτω Λουτράκι Αριδαίας
Τηλέφωνο 2384 091570
Διεύθυνση email: info@hotel-nymfes.gr
Ιστότοπος: http://www.hotel-nymfes.gr/

SIilent Commitment :
Γιάννης Νάτσκος (Μπάσο κιθάρα)
Νίκος Μπούμπας (Πλήκτρα)
Βασίλης Τοπαλίδης (Φωνή)
Μπάμπης Κατιρτζόγλου (Τύμπανα)
Ιωάννης Αμανατίδης (κιθάρες)

Β - Trade :
Παπαδοπούλου Δέσποινα (Φωνή - Κιθάρα)
Μήτρου Σπύρος (Κιθάρα)
Τριγκάκης Γιώργος (Μπάσο)
Δημητριάδης Λάζαρος (Τύμπανα)

Περισσότερα εδώ:
https://www.facebook.com/events/1410485662522461/

ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ...

Ερωτευτείτε

Ερωτευτείτε


Ερωτευτείτε αυτόν που έγραψε: «Το αληθές απόβαρον ενός ανθρώπου ισούται με τις αγάπες, τον οίκτο και την αηδία που ένιωσε στη ζωή. Δύο μεγάλες αδικίες εγνώρισα: τη φτώχια και την ερωτική καταφρόνια».

Ερωτευτείτε τη διανόηση που δε δέχεται να πρωταγωνιστήσει, που δε βγαίνει το μεσημέρι στη ΝΕΤ, που δε μπερδεύει τη μετριοπάθεια με τις ίσες αποστάσεις και την εξαθλίωση με το αναπόφευκτο. Τη διανόηση που πολεμά το αναπόφευκτο, που παθιάζεται, που καίγεται από αγάπη και αγωνία, που βρίσκει τη θέση της όταν ανάβει η μάχη. Τη διανόηση που φτύνει τον κόρφο της όταν την αποκαλείς διανόηση.

Ερωτευτείτε τους τραγουδιστές που δεν πήγαν ποτέ στον Σπύρο Παπαδόπουλο, που δεν ήπιαν στην υγειά μας, που δε γλέντησαν εκ μέρους μας ένα κάποιο Σάββατο. Ας πιούμε στην υγειά τους. Αυτούς που τραγούδησαν «το τίποτα δεν πάει χαμένο», φτύνοντας το πιο πικρό σφίξιμο της καρδιάς τους. Αυτούς που κλαίνε ξαφνικά και δίχως λόγο.

Ερωτευτείτε τα καφενεία του Γκόρπα, τα μπαρ του καλοκαιριού, τα τραπεζάκια έξω, το τάβλι δύο γέρων έξω απ’ τα άδεια μαγαζιά τους, τα σουβλάκια στα σκαλάκια των πολυκατοικιών, τις μπύρες στα δύο και το κορίτσι που περνάει ρίχνοντας λοξές ματιές. Τα ξυπόλυτα κορίτσια, τα κορίτσια που δεν ποζάρουν, τα κορίτσια του Ιουλίου, των αόρατων νησιών, τα κορίτσια με τα αλατισμένα μαλλιά και την κόκκινη μύτη. Αυτά είναι ο πραγματικός κόσμος, η αλήθεια, το τέλος και η άκρη του νοήματος. Τους αδύναμους. Δείτε. Η κούτα του άστεγου, το στοίβαγμα του μετανάστη, η αναζήτηση φαγητού στα σκουπίδια, ο απλήρωτος λογαριασμός. Υπάρχουμε και για να αναποδογυρίσουμε αυτό το ασυνάρτητο σύμπαν.

Ερωτευτείτε τους αυτόχειρες των χρόνων που ζούμε. Τρέξτε κοντά τους, απλώστε το χέρι, σταθείτε προσοχή. Αν δεν καταφέρετε να συγκρατήσετε το κορμί τους, πριν αυτό αιωρηθεί οριστικά και αμετάκλητα, κρεμαστείτε μαζί τους. Αυτόν που έγραψε πρώτος το «οι μπάτσοι είναι παντού, αλλά ο έρωτας μας κάνει αόρατους» και αυτόν που το φωτογράφησε και αυτόν που το έκανε ριτουίτ και αυτόν που χαμογέλασε βλέποντάς το.

Ερωτευτείτε την πληγή του κυνηγημένου ξένου. Το φόβο του ανθρώπου χωρίς χαρτιά. Τη μοναξιά του ανθρώπου που πέρασε μέσα απ’ τις νάρκες και τα κύματα, για να πέσει απ’ το λυσσασμένο μαχαίρι του φασίστα. Τους διαδηλωτές που ανεβοκατεβαίνουν την Πανεπιστημίου, φωνάζοντας «αλληλεγγύη», φωνάζοντας «ελευθερία». Τις ομάδες σε γειτονιές και συνοικίες, που μαζεύουν ρούχα, που μαζεύουν φαγητά, ταινίες, υλικά και ανταλλάσσουν τα πάντα εκτός από χρήματα.

Αυτούς που βαριούνται να μιλήσουν για τη δουλειά ή τα λεφτά.Αυτούς που σου λένε το αγαπημένο τους χρώμα, το τραγούδι της εφηβείας τους, που θυμούνται το πρώτο κορίτσι που φίλησαν με τρυφερότητα και αυτούς που, σαν τον Χόλντεν, όταν λένε «καριέρα», εννοούν να προσέχουν τα παιδιά που παίζουν σε ένα τεράστιο γήπεδο κλοτσώντας μπάλες πάνω κάτω και τραγουδώντας στίχους χωρίς λόγια, μόνο λα λα λα. Τον Ντουρούτι, τον Ηλία Λάγιο και τον κλόουν του Μπελ. Τον Νίκο Καρούζο που πλήρωνε τα ποτά του με αυτοσχέδια ποιήματα σε χαρτοπετσέτες.

Ερωτευτείτε αυτούς που δεν κωλώνουν μπροστά στο ανέφικτο, αυτούς που πιστεύουν στα θαύματα που δεν έχουν εξήγηση, αλλά ούτε θρησκευτική προέλευση, αυτούς που αγαπούν τον ορθό λόγο επειδή υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το ανάποδο και αυτούς που δεν πίστεψαν σε οτιδήποτε ειπώθηκε οποτεδήποτε σε δελτίο ειδήσεων. Αυτούς που κολύμπησαν νύχτα μεθυσμένοι και αυτούς που πνίγηκαν επειδή δεν άντεξαν τη σκληρότητα του κόσμου.

Ερωτευτείτε τη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή, το «Θεέ μου μεγαλοδύναμε» και το παιδί που σφίγγει μια πέτρα στο χέρι, χωρίς να είναι σίγουρο ότι έχει δίκιο. Στα κρυφά, στη σιωπή, είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον δεν έχει άδικο. Τον Χρήστο Βακαλόπουλο, που έλεγε για τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου, «το τραγούδι δεν είναι ερωτικό, αλλά ερωτευμένο». Μη δίνετε σημασία σε οτιδήποτε είναι ερωτικό, αλλά όχι ερωτευμένο.

Την Άννα Καρίνα, τη Μόνικα Βίτι, τη σερβιτόρα της διπλανής καφετέριας, τη Ροζάριο Ντόσον και όλες τις γυναίκες που έχουν αίμα μπερδεμένο, αίμα που έρχεται από δύο ή τρεις ηπείρους.
Ερωτευτείτε τον πατέρα κάποιου γαμπρού που με το τσιγάρο στο στόμα, μεθυσμένος, χορεύει το «Zεϊμπέκικο της Ευδοκίας».
Ερωτευτείτε το «αχ Παναγιά μου», στο τέλος κάθε τέτοιας μουσικής. Αυτόν που έγραψε «μην αγαπάς τον πλησίον, αλλά πλησίασε τον αγαπώντα». Την πιο μικρή ελιά στην κοιλιά της, τον απογευματινό ύπνο κάτω απ’ το αρμυρίκι ή την καρυδιά, την πιο λεπτή ειρωνεία, το παγάκι, την παρέα που κλαίει γελώντας και τη βουβαμάρα του καταστρώματος της επιστροφής.

Ερωτευτείτε το κορίτσι μου. Κάθε πρωί, κάθεται νυσταγμένη στην άκρη του κρεβατιού με γερμένους τους ώμους και τα χέρια να κρέμονται σαν τεράστιο εκκρεμές. Αυτή η εικόνα είναι η ασπίδα, η μολότοφ και το φωτόσπαθο που κρατάω στη χούφτα μου και με κάνει ιπτάμενο, απίθανο και ανήλικο.

Ερωτευτείτε το κορίτσι που περνάει δίπλα σας εδώ και τώρα. 
Ερωτευτείτε.







ΠΗΓΗ...ΤΟ ΒΥΤΙΟ  μέσω doctv.gr

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ.

Οι κυνηγοί
Ρε πού φτάσαμε! Να μάς απειλεί ο υπαλληλίσκος γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρης! Θα κρίνει αυτό το γκρίζο μίσθαρνο όργανο της εξουσίας για το αν έχεις να πληρώσεις τα χαράτσια που επιβάλλουν τα αφεντικά του ή όχι. Κι όλες αυτές τις απειλές να τις πετάει μέσω ΜΜΕ μία μέρα μετά την παραδοχή του αφεντικού του, Σόιμπλε, ότι τα κράτη δεν έφταιξαν ποτέ για την κρίση και ότι τα κράτη πληρώνουν τα λάθη των τραπεζών

Μετά από τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο Θεοχάρης μάς απειλεί ότι αν δεν πληρώσουμε, εμείς τα ζώα, τα λάθη των τραπεζών, θα είναι αμείλικτος. Θα στείλει τους εφοριακούς να κάνουν σαφάρι. Να σκοτώσουν τα ζώα της ελληνικής σαβάνας και να πάνε πεσκέσι τα κεφάλια τους στα πόδια του Θεοχάρη να τα κρεμάσει στον τοίχο του Υπουργείου ως λάφυρα.


Έτσι μάς αντιμετωπίζουν, ως ζώα. Χωρίς καμία φιλοζωική οργάνωση να μάς προστατεύει από τους κυνηγούς κεφαλών που θα ξαμολήσει το υπουργείο Οικονομικών. Να τρομοκρατηθούμε; Να αρχίζουμε να λερώνουμε τα βρακιά μας μετά την εντολή των εντόπιων υπαλληλίσκων της Τρόικα; Να βρούμε θάμνο και σπηλιά να κρυφτούμε όταν θα μπαίνουν οι ράμπο της εφορίας σε μαγαζιά και στις οικονομίες των τραπεζικών μας λογαριασμών, όποιες κι αν έχουμε, για να μάς τσεκάρουν μη και κάναμε κάτι κρυφό από τον Μπαμπούλα; Τι είμαστε τέλος πάντων για όλους αυτούς; Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που με ένα πάτημα του κουμπιού μάς τινάζουν τις ζωές στον αέρα και οι εκτελεστές παίρνουν μπόνους; 

Τι ωραία τα φτιάξατε, ρε μάγκες, τα πράγματα! Έχετε κλείσει μέσα σε 3 χρόνια πάνω από 8,000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχετε στείλει στην ανεργία 1,500,000 ιδιωτικούς υπαλλήλους, έχετε στείλει σε αυτοχειρία άγνωστο αριθμό κατεστραμμένων ελεύθερων επαγγελματιών και απολυμένων ιδιωτικών υπαλλήλων και τώρα απειλείται από πάνω ότι θα “φάτε” κι άλλους.

Χρεώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας αυτή την στιγμή, ξεπουλάτε όλη την δημόσια περιουσία που αποκτήθηκε από τους φόρους Ελλήνων για να πληρώνετε τους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων που βγαίνουν για σαφάρι. Τους δίνετε εντολές και τα στρατιωτάκια, που έχουν κάνει την ντροπή δουλειά τους, δεν έχουν κανένα ίχνος τσίπας πάνω τους. “Εκτελώ εντολές”. Δεν εκτελείς εντολές, ρε! Εκτελείς ανθρώπους και το κάνεις με μεγάλη άνεση και τελικά, όπως αποδεικνύουν οι πράξεις σου και η προκλητικότητά σου τα τελευταία 5 χρόνια, το κάνεις και με μεγάλη ευχαρίστηση. Ηδονίζεσαι όταν “παίρνεις κεφάλια”. Ακριβώς όπως ηδονιζόταν και ο γερμανοτσολιάς πριν 73 χρόνια όταν άναβε τσιγάρο απολαμβάνοντας το τίναγμα που έκανε το κορμί του πατριώτη στην κρεμάλα. Εκείνος εκτελούσε εντολές, πολλές φορές και άνευ αμοιβής, χορταίνοντας απλά το κτήνος μέσα του. Εσύ πληρώνεσαι και με τα λεφτά των κατεστραμμένων Ελλήνων από πάνω. Το κύτταρο του προγόνου σου έχει εξελιχθεί και έφθασε στο αποκορύφωμα της αποκτήνωσης μέσα από τις δικές σου πράξεις και “τις εντολές που εκτελείς”... με σίγουρο μισθό.

Επειδή κρατάει τις υπομονές του μία μερίδα Ελλήνων που με νύχια και με δόντια το παλεύουν ακόμα, νομίζετε ότι δεν αρχίζει η τίγρη που κρύβουν μέσα τους να σάς κοιτά λοξά; Την ίδια τίγρη ρημάζατε με ελέγχους και απειλές υπέρ του Κράτους επί δεκαετίες. Αλλά τώρα άλλαξε το αφεντικό. Το αφεντικό δεν είναι το ελληνικό κράτος και εσείς δεν είσαι λειτουργοί του ελληνικού κράτους. Είστε κυνηγοί που σας ξαμολάν τα διεθνή κοράκια για σαφάρι. Τέτοια προαγωγή πού να την φανταζόσασταν!

Αν είχατε έστω και ίχνος ελληνικού κυττάρου μέσα σας θα είχατε ρίξει το θηρίο. Όπως ανακατεύατε τα νούμερα τόσα χρόνια φτιάχνοντας αμύθητες περιουσίες με τον "ιδρώτα σας", θα μπορούσατε να τα ανακατέψετε και τώρα. Να γδάρετε όσους έγδαραν την χώρα και την έφθασαν εδώ και να βρίσκετε στο σαφάρι σας πάντα καθαρούς τους συμπολίτες σας που το παλεύουν αξιοπρεπώς. Αλλά είπαμε! Ο γερμανοτσολιάς ποτέ δεν πεθαίνει απλά αλλάζει αφεντικό.

Άντε τώρα τράβα να γεμίσεις πετρέλαιο τον λέβητα μη και κρυώσει το βολεμένο κωλαράκι σου, την ώρα που στο διπλανό διαμέρισμα ξεπαγιάζει η οικογένεια που θα αποκεφαλίσεις αύριο.


Γιάννης Λαζάρου




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Βρισκόμαστε μέσα σε ένα C-130 στην πρώτη “πτώση” νεαρών αλεξιπτωτιστών.

ΓΥΜΝΟ ΤΕΣΤ ΡΟΡΣΑΧ.

Venus I
[Θανάσης Χαραμής]

Καλειδοσκοπική συμμετρία από τον φωτογράφο Olivier Valsecchi 
   Τα τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach αποτέλεσαν την έμπνευση και η τέχνη της δημιουργίας τους, που ονομάζεται Klecksography, χάρισε το όνομά της στη σειρά φωτογραφιών του Γάλλου Olivier Valsecchi.
   Τα γυμνά σώματα των μοντέλων στοιχίζονται με αριστοτεχνική διάταξη και προκαλούν τη φαντασία του θεατή να διακρίνει μυθολογικά τέρατα, βασιλικά εμβλήματα και αλλόκοσμους σχηματισμούς, θαρρείς τραβηγμένους από μια ψυχεδελική camera obscura.
   Το making of των ζωντανών γλυπτών του, απαίτησε όπως ο ίδιος μας λέει, δύο μήνες εξαντλητικής δουλειάς μέσα σε ένα studio, δεκάδες πειραματισμούς που επιδίωκαν να αναιρέσουν τους βασικούς κανόνες της ανθρώπινης ανατομίας και πολύ Kate Bush στο ηχοσύστημα που έπαιζε ασταμάτητα.
   O Olivier Valsecchi έχει συγκεντρώσει μια πλειάδα βραβείων για τις φωτογραφίες του και μόλις ολοκλήρωσε την ατομική του έκθεση η οποία ταξίδεψε από την Κορέα έως τις Βρυξέλλες.

Minotaur

Mana i

King




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΛΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ.

Η Νότιος Αφρική πριν και μετά τον Νέλσον Μαντέλα:Οδοιπορικό στη χώρα του Μαντίμπα και τη φρίκη του Απαρτχάιντ[εικόνες]

Ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε αναμφίβολα μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα και, ενδεχομένως, σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία. Σύμβολο αγώνα, επανάστασης και ελευθερίας πάλεψε με το ρατσιστικό καθεστώς του απαρτχάιντ, φυλακίστηκε για 27 χρόνια, αλλά βγήκε νικητής.
Η πατρίδα του, η Νότιος Αφρική, θρηνεί το χαμό του μεγάλου της ηγέτη ο οποίος άλλαξε την ιστορία και την πορεία της βάζοντας οριστικό τέλος σε ένα καθεστώς διακρίσεων και εκμετάλλευσης των μαύρων κατοίκων της χώρας.
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος David Turnley πέρασε 28 χρόνια φωτογραφίζοντας την πορεία και τους αγώνες της Νοτίου Αφρικής κατά του Απαρτχάιντ και παρακολουθώντας από κοντά την πορεία του «Μαντίμπα», Νέλσον Μαντέλα.
Σε μια ιδιαίτερη φωτογραφική συλλογή που δημοσιεύει το Lightbox αποτυπώνεται η ζωή του Νέλσον Μαντέλα και του λαού του μέσα από εικόνες που καταγράφουν ιστορικές στιγμές για τη Νότια Αφρική.
Ο Madiba Nelson Rolihlahla Mandela μεγάλωσε στην αγροτική περιοχή Transkei της Νότιας Αφρικής. Στο κάδρο της φωτογραφίας είναι 22 ετών και έχει μόλις αποφοιτήσει από το διάσημο Fort Hare University. Επιστρέφοντας στο χωριό έμαθε πως ο πατέρας του είχε κανονίσει δυο γάμους, γι αυτόν και τον θετό αδερφό του. Τότε ήταν η στιγμή που ξεκίνησε η επανάσταση μέσα του. Πήρε το τρένο για Γιοχάνεσμπουργκ και άρχισε τον αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Ο νεαρός άντρας της φωτογραφίας που κρατά το πορτρέτο του Μαντίμπα στο κολέγιο είναι μακρινός συγγενής του Μαντέλα.
Σύμφωνα με τους νόμους του απαρτχάιντ, κάθε έγχρωμος κάτοικος της Νότιας Αφρικής, έπρεπε να κουβαλά ένα βιβλιάριο που να δηλώνει που ανήκει φυλετικά, ώστε εξασφαλιστεί πως η εξουσία θα παραμείνει στα χέρια της λευκής μειονότητας (1994)
Κατά το απαρτχάιντ, ήταν συνηθισμένα για κάποιον λευκό Νοτιοαφρικάνο της μέσης τάξης να έχει τουλάχιστον έναν μαύρο βοηθό στο σπίτι και κάποιο «αγόρι για την πισίνα» (1986)
Οι μαύροι της Νότιας Αφρικής σε όλη τη χώρα ήταν υποχρεωμένοι να ζουν σε κωμοπόλεις - γκέτο στις παρυφές των αστικών κέντρων. Στο Soweto, όπου τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία κατοικούσαν 1,3 εκατομμύρια μαύροι Νοτιοαφρικανοί στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ. Εκεί έζησε και ο Νέλσον Μαντέλα στα πρώτα χρόνια του γάμου του με την Γουίνι.
Ο Νέλσον Μαντέλα φυλακίστηκε στο Robben Island με ποινή ισόβιας κάθειρξης για προδοσία, λόγω της συμμετοχής του στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), το 1964. Πέρασε 19 από τα 27 του χρόνια σε αυτό το κελί της φυλακής στο Robben Island, και για τα υπόλοιπα έτη μεταφέρθηκε στη φυλακή Pollsmoor στην άκρη του Κέιπ Τάουν.
Οι μαύροι Νοτιοαφρικανοί θρηνούν το θάνατο των διαδηλωτών κατά του απαρτχάιντ στο Duncan Village, μια κωμόπολη έξω από το East London της Νότια Αφρική. 1986.
Ο κόσμος υποδέχτηκε το Νέλσον Μαντέλα σαν ήρωα την 11η Φεβρουαρίου 1990  κατά την απελευθέρωσή του έπειτα από 27 χρόνια φυλάκισης.
Μετά την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί βγήκαν για να γιορτάσουν τον ηγέτη τους και να τον υποστηρίξουν στην προσπάθειά του να γίνει ο πρώτος πρόεδρος μιας δημοκρατικής Νότιας Αφρικής. 1993.
Ο Νέλσον Μαντέλα, μετά από 27 χρόνια στη φυλακή και δύο διοικήσεις ως Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής ενός νέου δημοκρατικου έθνους, κάθεται απολαμβάνοντας ένα braai (ή BBQ), ακούγοντας ένα τραγούδι στην αυλή ενός φίλου σε μια ελεύθερη χώρα .
Ο Νέλσον Μαντέλα δίνει τον ιστορικό νικητήριο λόγο του λίγα λεπτά αφότου έχει εκλεγεί ως ο πρώτος Πρόεδρος μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Νοτίου Αφρικής. Η λευκή γυναίκα του πρώην πρωθυπουργού Φιλίπ Ντε Κλέρκ γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη μην θέλοντας να αντικρίσει το μεγαλείο του Μαντίμπα.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΛΕΚΤΟ!

Το νερό της φωτιάς -Βγαίνει από βρύση και είναι εύφλεκτο [βίντεο]

Στην ατυχή περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά στο σπίτι τους, το τελευταίο που μπορούν να κάνουν είναι να ρίξουν νερό. Για αυτό που βγαίνει από τη βρύση τους είναι εύφλεκτο.
Ακούγεται απίστευτο, όμως μία οικογένεια στο Ντίξι της Λουιζιάνα ανακάλυψε τυχαία το γεγονός, όταν κάποιο από τα μέλη της άνοιξε τη βρύση δίπλα σε φλόγα. Εκπληκτοι διαπίστωσαν πως το νερό φλέγεται!
Το συγκεκριμένο οίκημα βρίσκεται κοντά σε γεώτρηση φυσικού αερίου και φαίνεται πως αυτή είναι η εξήγηση στο περίεργο φαινόμενο. Βέβαια, το ζήτημα είναι πως το νερό που βγαίνει από τη βρύση δεν προέρχεται από την εταιρεία γεωτρήσεων, οπότε δεν μπορούν οι ειδικοί να δώσουν μία ξεκάθαρη εξήγηση. 






ΠΗΓΗ... allthewebnews

Ο ΓΙΟΥΣΕΙΝ ΜΠΟΛΤ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΤΑΧ.

O Γιουσέιν Μπολτ κόντρα σε λεωφορείο και αντιμέτωπος με ένα τσιτάχ [βίντεο]

Είναι ο ταχύτερος άνθρωπος που έχει πατήσει ποτέ σε αυτό τον πλανήτη. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης. Τι άλλο μένει λοιπόν στον Γιουσέιν Μπολτ; Αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να τον κερδίσει, να αρχίσει τις κούρσες διαφορετικού τύπου. Κόντρα σε ένα λεωφορείο ή ένα τσιτάχ για παράδειγμα.
Το πρώτο, θα γίνει σε λίγες ημέρες, το δεύτερο είναι σενάριο φαντασίας που οπτικοποιήθηκε όμως. Σύμφωνα με την Abola, ο Τζαμαϊκανός παγκόσμιος ρέκορντμαν των σπριντ θα κάνει μία ιδιαίτερη κούρσα στις 14 Δεκεμβρίου. Στο Μπουένος Αιρες θα τρέξει κόντρα σε ένα λεωφορείο! Την κούρσα επίδειξης διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού της Αργεντινής και μαζί με τον Μπολτ θα είναι τρεις ακόμη σπρίντερ από το νησί της ταχύτητας, την Τζαμάικα.
Οσο για το τσιτάχ, η έμπνευση ανήκει στο National Geographic. Σε ένα αφιέρωμα για τα μεγάλα αιλουροειδή, το δίκτυο «έβαλε» ένα τσιτάχ στην κούρσα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2009, όταν ο Μπολτ είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. με 9.58. Το αποτέλεσμα δεν θέελι και ερώτημα. Το τσιτάχ κάνει... σκόνη τον σπρίντερ.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΜΟΥΡΙΝΙΟ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ...ΦΡΑΓΜΑ".

Μουρίνιο: Δύσκολα νικάς την Ελλάδα
Ο πιο σημαντικός ποδοσφαιρικά συμπατριώτης του Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε την εθνική μας ομάδα ως…φράγμα, ικανό να «φρενάρει» οποιονδήποτε αντίπαλο.

Όταν αυτός μιλάει για μπάλα, όλοι οι άλλοι σωπαίνουν. Ένας από τους σημαντικούς προπονητές ποδοσφαίρου σε συνομιλία του με τον ιδιοκτήτη της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι, που συνδέεται με φιλία με τον τεχνικό της Τσέλσι, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι σαν... φράγμα. Είναι δύσκολο να την κερδίσει οποιοσδήποτε αντίπαλος».

Σε συνέχεια των προσωπικών του εκμυστηρεύσεων είπε: «Ο Σάντος είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ένας εξαιρετικός οργανωτής. Η όμάδα έχει ταυτότητα» Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν στάθηκε μόνο στην ικανότητα του προπονητή της αλλά σχολίασε θετικά και τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Βοηθάει την Ελλάδα το γεγονός ότι διαθέτει στις τάξεις της ουκ ολίγους παίκτες άνω των 30 ετών, που έχουν την εμπειρία, τη σοφία και την ωρίμανση».

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΣΚΥΔΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ.

Πέλλα: Σύγκρουση φορτηγού με τρένου - Ένας ο οδηγός του φορτηγού
Πέρασμα θανάτου έγινε σιδηροδρομική διάβαση για οδηγό φορτηγού χθες το απόγευμα έξω από το Μαυροβούνιο Πέλλας.
Το φορτηγό που οδηγούσε ένας 52χρονος συγκρούστηκε με διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο ίδιος και να τραυματιστεί ελαφρά ο 19χρονος γιος του, που επέβαινε στο ίδιο όχημα.

Ο άτυχος άνδρας επιχείρησε να περάσει τη διάβαση που βρίσκεται στο 76ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, χωρίς να αντιληφθεί την αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προστατευτικές μπάρες της διάβασης δεν λειτουργούσαν εκείνη την ώρα. Στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα επέβαιναν περίπου 45 άτομα που είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά από μικρή καθυστέρηση, οι επιβάτες συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας.

ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΚΑΡΕΙ.

Click on the slide!
Τα περισσότερα θύματα διαδικτυακής κλοπής το αντιλαμβάνονται όταν είναι πλέον πολύ αργά. Οταν οι επιτήδειοι που τους έκλεψαν τον κωδικό για το mail και τα social media, ή ακόμη χειρότερα τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών, έχουν ήδη κάνει τη δουλειά τους. Μία ιστοσελίδα υπόσχεται πως κάνει την αποκάλυψη νωρίτερα.

Πρόκειται για το haveibeenpwned.com, το οποίο δημιούργησε ο Αυστραλός προγραμματιστής Τρόι Χαντ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του PCWorld, σε αυτή την πρωτοποριακή ιστοσελίδα μπορούν οι χρήστες να διαπιστώσουν αν έχουν κλαπεί τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα επιτρέπει στους χρήστες να τσεκάρουν εάν οι διευθύνσεις του e-mail τους υπάρχουν στις λίστες με δεδομένα που εκλάπησαν μετά τις διαρροές στην εταιρεία Adobe System, φέτος, στη Yahoo, το 2012, στη Sony και τη Stratfor, το 2011 καθώς και στη Gawker, το 2010.

Στο haveibeenpwned.com δεν υπάρχουν αποθηκευμένα τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει- άλλωστε όπως λέει ο δημιουργός της δεν θέλει να γνωρίζει τους κωδικούς, καθώς δεν θέλει να έχει τέτοια ευθύνη- αλλά μόνο οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, προκειμένου να γίνει εφικτή η διασταύρωση.

Συνολικά, στη βάση δεδομένων του haveibeenpwned.com υπάρχουν 152 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν από την Adobe, 860.000 της Stratfor, πάνω από 530.000 της Gawker, περίπου 455.000 της Yahoo και 37.000 της Sony.

"ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ": ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ, ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΒΙΚΙΝΓΚΣ...ΚΑΙ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.


Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Πέρυσι ήταν οι Μάγιας, φέτος σειρά έχουν οι...Βίκινγκς!Πέρυσι η ημερομηνία για το τέλος του κόσμου προσδιοριζόταν για τις 21-12-2012, τα φετινά εσχατολικά σενάρια μιλούν για τις 22-2-2014...

Κατά πως φαίνεται κάποιοι καλόμαθαν με την...εμπορικότηταπου είχε το περσινό “εγχείρημα” και θέλουν να ξαναπλασάρουν τρομολαγνεία!

Πέρυσι πάντως σε κάποιες περιοχές η κατάσταση είχε ξεφύγει... 
Στη Ρωσία χιλιάδες άνθρωποι γέμιζαν ένα δωμάτιο του σπιτιού τους ή ακόμα και τα μπαλκόνια τους με τρόφιμα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα  εφόδια για να επιζήσουν από τον  επικείμενο όλεθρο σε σημείο μάλιστα που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκδώσει καθησυχαστική ανακοίνωση. Στη Γαλλία έσπευδαν να προμηθευθούν αφυδατωμένα προϊόντα που διατηρούνται από δύο έως και είκοσι πέντε χρόνια..

Πέρυσι Μάγια, φέτος Βίκινγκς

Η ιστορια με το κατά... Μάγια τέλος του κόσμου ξεκινάει το 1966 όταν ένας ερευνητής μελέτησε το ημερολογιο των Μάγια και διαπίστωσε πως με βάση αυτό μια περίοδος τελειώνει  στις 21 ή 23- 12 -2012. Οι Μάγια όμως ,όπως αναλύουν οι ειδικοί, είπαν ότι ο χρόνος κάνει κύκλους, όχι ότι τελειώνει ο κόσμος.

Σύμφωνα τώρα με τους εμπειρογνώμονες στην Σκανδιναβική μυθολογία το τέλος του κόσμου θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2014. Τότε είναι η λεγόμενη  Ημέρα του  Ragnarok, που είναι το απόλυτο ορόσημο στη μυθολογία των Viking. “'Οταν οι θεοί πέφτουν και πεθαίνουν” λένε οι σκανδιναβικοί μύθοι.

Η...φάμπρικα πάντως φαίνεται ήδη να λειτουργεί καλά αφού στο Γιόρκ της Βρετανίας, περιοχή η οποία έχει δεσμούς με τα σκανδιναβικά έθνη, έχει στηθεί εδώ και περίπου ένα μήνα ολόκληρο...θέαμα το οποίο καθιστά το «Τέλος του Κόσμου»  πολύ προσοδοφόρο εμπορικό προϊόν. Ψυχαγωγικές και εμπορικές εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους, ενώ κάθε βράδυ ένα κέρας ηχεί προειδοποιώντας για τον ερχομό του Ragnarök.

Βέβαια το “γκράν φινάλε” θα γίνει το διάστημα από 15 έως 23 Φεβρουαρίου 2014  όταν και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι πάρα πολλές....


Το “Τέλος του Κόσμου” σε οποιαδήποτε εκδοχή λοιπόν κατά πως φαίνεται...πουλάει!
«Το διακύβευμα στα πολλαπλά "τέλη των κόσμων" είναι η δική μας ευθύνη απέναντι στους Θεούς ή στη Φύση και η τιμωρία για την παραβίαση μίας  Τάξης που μάς ξεπερνά. Πριν, ο Θεός τιμωρούσε τους ανθρώπους ή τους αντάμειβε. Σήμερα, δεν έχουμε πια ανάγκη τους Θεούς, οι καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο αρκούν», λέει ο Ζαν-Νοέλ Λαφάργκ, συγγραφέας του βιβλίου "Τέλη του κόσμου, από την Αρχαιότητα μέχρι τις Ημέρες μας".


Τι λέει η Χριστιανικη θρησκεία για το τέλος του κόσμου

Η θεωρία της χριστιανικής θρησκείας για το τέλος του κόσμου είναι κατεγεγραμμένη με μυστικιστικό τρόπο στο βιβλίο της Αποκάλυψης με πιο γνωστό απόσπασμα τα σαλπίσματα των Αγγέλων της Αποκάλυψης και τις καταστροφές που συνοδεύουν καθένα από αυτά.


Τα προηγούμενα «τέλη του κόσμου»

Δυστυχώς κάποιες από τις σύγχρονες εσχατολογικές θεωρίες συνοδεύτηκαν από τραγωδίες που είχαν να κάνουν με ομαδικες αυτοκτονίες μελών αίρεσης. Έτσι το 1942 οπαδός των Αντβεντιστών της Έβδομης Μέρας (χριστιανική αίρεση) Βίκτορ Χούτεφ αποσκίρτησε από την αίρεση και ίδρυσε μαζί με 11 άτομα ένα “δαβιδιανό” κλάδο της αίρεσης στην πόλη Γουέικο του Τέξας. Μετά το θάνατό του η σύζυγός του προέβλεψε ότι η συντέλεια θα ερχόταν στις 22 Αυγούστου 1959.
Επίσης το 1978 η ανθρωπότητα είχε παρακολουθήσει με φρίκη όσα συνέβησαν στο Τζονστάουν όπου 914 οπαδοί του εσχατολόγου ψυχοπαθούς ψευδοπροφήτη Τζίμ Τζόουνς (από τους οποίους οι 276 ήσαν παιδιά) αυτοκτόνησαν πίνοντας πορτοκαλάδα με κυάνιο.

(με πληροφορίες από το «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-2012-ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ» Τέλης Λιβανίδης) 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...