Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Το Μαγκάλι του…Βλαχοδήμαρχου

Παραβιάζει ανοιχτές θύρες η διαπίστωση ότι τα αναμμένα μαγκάλια στα σκοτεινά και χωρίς ρεύμα σπίτια στην Ελλάδα του 21ου και σε ομαλή λειτουργία χώρας.

Εξίσου εύκολη είναι και η διαπίστωση για τις ευθύνες, την ιστορική και πολιτική διαδρομή που διανύσαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Όπως και η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών που ασφαλείς στην θαλπωρή της γενναιόδωρης Δημοκρατίας, λυπούνται, θλίβονται, δηλώνουν συντετριμμένοι και συνεχίζουν.

Οι απώλειες όμως απαιτούν και κάτι πιο πρακτικό και άμεσο. Δεν μπορεί να είναι άλλο εκτός της ευθύνης και της ευαισθησίας των πολιτών. Των ανθρώπων που βιάζονται να γυρίσουν το κλειδί στην κλειδωνιά για να μην τους βλέπουν και να μην βλέπουν. Την δική τους απελπισία οι απέξω και από την άλλη να μην βλέπουν την απελπισία των απέξω.

Ανοίγοντας τις πόρτες και παλεύοντας με το θεριό της ντροπής θα βλέπουμε καλύτερα και αυτό που συμβαίνει δίπλα μας. Τους παππούδες του Κορδελιού και την οικογένεια από την Σερβία στην Θεσσαλονίκη. Βλέποντας και μιλώντας…Φωνάζοντας και ενοχλώντας. Καλώντας και προστατεύοντας την ζωή του άλλου για να υπάρξει κάποιος που θα προστατεύσει και εμάς όταν και αν χρειαστεί.

Φοβάμαι…τρομάζω στον κίνδυνο να καταντήσουμε σαν μία από τις φίλες του γνωστού Μονταζέρ Γιώργου Μουρούτη στο FACEBOOK. Έγραφε ( το παλικάρι με τα ροζιασμένα χέρια από την βιοπάλη δίπλα στα χρόνια της εξορίας του Αντώνη Σαμαρά στην Βίλα της Κηφισιάς), ως άλλος Αντουανέτος, ότι η ΔΕΗ έχει προβλέψεις για τα φτωχά νοικοκυριά και πως είναι λαϊκισμός η διαμαρτυρία για τις ζωές που χάνονται. Και η φίλη του σχολίασε: « Γιατί Γιώργο μου να πληρώνουμε εμείς για κάθε πρεζονομετανάστη; Μόνο για τους συνέλληνες μας και για κανέναν άλλον. Να πάνε σπίτια τους.» Δεν πρόκειται για θεωρία άκρου. Αλλά για θεωρία ηλιθίας που σχολιάζει βέβαια επί σχολίου Ασχέτου με ότι συμβαίνει σε αυτή την χώρα. Ας το πούνε στην μητέρα της 13άχρονης Σάρας.

Θα μπορούσε πάντως αν ήθελε ο εθνικός Μονταζέρ, και εκ της θέσης του να προκρίνει και να παλέψει (sic) αυτό που έχουμε ανάγκη. Ακόμη και αν χρειαστεί να στεναχωρήσει τους διαδικτυακούς πολιτικούς του φίλους.

Οι Δήμοι όλης της χώρας, οι «βλαχοδήμαρχοι» που ενοχλούνται από τον χαρακτηρισμό αλλά συνωθούνται και συνωστίζονται στα γραφεία της κομματικής καμαρίλας για να εξασφαλίσουν το χρίσμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών, να ανασυντάξουν ότι δυνάμεις τους έχει αφήσει το δίδυμο της συμφοράς (Μιχελάκης – Μητσοτάκης) {έχει και άλλα δίδυμα εκτός του Σαμαράς – Βενιζέλος} και να δημιουργήσουν μέσα σε λίγες ημέρες ή και ώρες αν είναι δυνατό, ένα δίχτυ προστασίας για τους δημότες που κινδυνεύουν.

Δεν περιγράφω τις κενολογίες που έσπευσε ασθμαίνων να διατυπώσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός ως σχολιαστής της καθημερινότητας μας. Αλλά ένα δίχτυ προστασίας ανθρώπων και υποδομών, με τηλέφωνα άμεσης επικοινωνίας για αναζήτηση βοήθειας, επικοινωνίας και παρέμβασης στην ΔΕΗ ή όπου αλλού χρειαστεί. Για να εξασφαλιστεί με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια, η θέρμανση και η τροφή για όσους τους λείπει. Και είναι πολλοί. Δυστυχώς πάρα πολλοί. Τόσοι όσοι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με όρους θεομηνίας. Και όχι εν όψει Χριστουγέννων αλλά εν όψει ΖΩΗΣ που διαρκεί και μετά το κλίμα ή το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Σε κάθε Δήμο, χθες και όχι αύριο, να λειτουργήσει εκτός ενός τηλεφωνικού κέντρου υποδοχής πληροφοριών και περιπτώσεων και μία ομάδα άμεσης αντιμετώπισης των περιπτώσεων συνανθρώπων μας που έχουν φτάσει στο μη περεταίρω. Και αν τελικά περισσέψουν μετά από αυτή την προσπάθεια και μερικά άχρηστα πλέον μαγκάλια παραπάνω, ξέρουν οι «βλαχοδήμαρχοι» τι θα τα κάνουν. Θα στήσουνε κανένα μουσείο παράδοσης για να έχουν μία κορδέλα παραπάνω που θα κόψουν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...