Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Βρέθηκε ατομικό μηχάνημα μέτρησης σακχάρου


Το εικονιζόμενο ατομικό μηχάνημα μέτρησης σακχάρου βρέθηκε στην αγροτική περιοχή "Σέλιστα" των Προμάχων κι όποιος το έχασε, μπορεί να το παραλάβει από το "Πράσινο περίπτερο" του χωριού.

Χάθηκε λευκό κουταβάκι στον οικισμό των Προμάχων


Χάθηκε το λευκό εικονιζόμενο στην φωτογραφία κουταβάκι, στον οικισμό των Προμάχων.
Παρακαλείται όποιος το δει, ας το κρατήσει κι ας ειδοποιήσει τα "Π . Ν. " για τα περαιτέρω.

​​ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «Με τη φόρα που έχει πάρει ο κύριος Αποστόλου, παραπλανά και παρασύρει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό»!



Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2017 ότι "...για πρώτη φορά, ο αγρότης έχει χρονοδιάγραμμα πληρωμών..... ξέρει πότε θα πάρει τα χρήματα που δικαιούται", ο Γιώργος Καρασμάνης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Κατ’ αρχή, ο κύριος Αποστόλου αντί, ως έχει υποχρέωση να προστατεύσει τον θεσμό του Πρωθυπουργού, με τη φόρα που έχει πάρει παραπλανά συνειδητά και παρασύρει και τον κ. Τσίπρα σε δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως οι πρόσφατες στα Γιάννενα..    
        Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, από αυτό του κυρίου Αποστόλου περί ¨χρονοδιαγράμματος πληρωμών¨. Όλοι οι παραγωγοί γνωρίζουν ότι από τότε που υπάρχει η ΚΑΠ, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι υποχρέωση του κάθε υπουργού να πληρώνει την  προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης κάθε χρόνο τον Οκτώβριο και την εκκαθάρισή της, τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, η προκάτοχος Κυβέρνησή μας πλήρωνε μ’ αυτό ακριβώς το χρονοδιάγραμμα την ενιαία ενίσχυση χωρίς καμία απολύτως περικοπή, όπως κάνει η σημερινή φέτος, προκειμένου να καλύψει το μπάχαλο που δημιούργησε με την κατανομή και ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2015.
               Αλήθεια όμως πήραν οι παραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνταν; Φυσικά και όχι αφού υπήρξαν περικοπές τουλάχιστον 8,5% επιπλέον των κοινοτικών που γίνονται κάθε χρόνο επί του συνολικού κονδυλίου των άμεσων ενισχύσεων σύμφωνα με τον βασικό κανονισμό της νέας ΚΑΠ (1307/2013). Και αυτό οφείλεται κυρίως στο αλαλούμ που ο ίδιος ο κύριος Αποστόλου προκάλεσε το 2015 με τα επανειλημμένα τραγικά σφάλματά του και τις γκάφες ολκής, στερώντας από χιλιάδες επαγγελματίες αγρότες και νέους αγρότες μισθωμένα δικαιώματα, αλλά και δικαιώματα που προέρχονταν από κληρονομιές και ενδοοικογενειακές μεταβιβάσεις. Σφάλματα τα οποία προσπαθεί να διορθώσει δημιουργώντας όμως νέες κατάφορες αδικίες σε παραγωγούς που δεν φταίνε σε τίποτα. 
        Είχε μάλιστα και το θράσος να ανακοινώσει στους αγρότες ότι "είναι  η τρίτη χρονιά που πληρώνουμε στην ώρα τους τα δισεκατομμύρια των αγροτικών ενισχύσεων".
        Να του θυμίσω για άλλη μια φορά, γιατί εσκεμμένα φαίνεται να έχει επιλεκτική μνήμη, ότι τα ίδια μας έλεγε και το 2015, όταν μάλιστα τότε μιλούσε για ομαλή καταβολή ενισχύσεων. Ενώ τότε, μόλις και μετά βίας κατάφερε να πληρώσει, με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και με το τεράστιο μπάχαλο που ο ίδιος πάλι δημιούργησε, μέρος μόνον της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης το Δεκέμβριο του 2015 και την εκκαθάρισή της αλλά και το πρασίνισμα (ένα δις περίπου ευρώ) τον Μάη της… επόμενης χρονιάς. Και ακόμη ότι, μέχρι και το τέλος του 2016 υπήρχαν χιλιάδες δικαιούχοι που περίμεναν την εκκαθάριση της ενιαίας ενίσχυσης του… 2015, όπως πολύ καλά θυμούνται οι παραγωγοί μας. Αυτό είναι το ¨κατόρθωμα Αποστόλου¨ που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά! Και αντί να ζητήσει συγγνώμη για τα τεράστια προβλήματα που τότε προκάλεσε ή, τουλάχιστον, να σιωπήσει, τολμά σήμερα να δηλώνει ότι είναι η... τρίτη χρονιά που πληρώνει… στην ώρα τους τις ενισχύσεις!!  
Αμετανόητος όμως, συνεχίζει απτόητος τις παραπλανητικές μεγαλοστομίες του και μάλιστα με περισσή όσο και καταγέλαστη ειρωνεία. Λέει ότι "η χώρα μας δεν έχει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο, όταν οι «έμπειροι», οι «ικανοί», οι «τεχνοκράτες» των προηγούμενων κυβερνήσεων, φόρτωσαν τη χώρα με πρόστιμα και καταλογισμούς πάνω από 3 δις. ευρώ τα οποία καλούμαστε εμείς τώρα να διαχειριστούμε".
Ουδέν τούτου ψευδέστερον!
Εν πρώτοις, δεν υπάρχουν πρόστιμα τριών (3) δις, αλλά μόνον ενός (1) το οποίο εγώ ο ίδιος αποκάλυψα ως Υπουργός από το Βήμα της Βουλής. Λέει όμως την αλήθεια ότι τρία χρόνια τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για αυτό. Απλούστατα διότι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα! Την εξομάλυνση, μείωση και μηδενισμό τελικά των κοινοτικών προστίμων, από το 2014 και μετά, ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση που τα πέτυχε. Με τους πραγματικά έμπειρους, ικανούς τεχνοκράτες της, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στο Υπουργείο, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπονήσαμε ένα  συγκεκριμένο και πραγματοποιήσιμο σχέδιο δράσης (action plan), το οποίο και εφαρμόσαμε κατά γράμμα, επιμερίζοντας αυτό το ένα (1) δις προστίμων – όχι τριών (3) όπως ψευδώς ισχυρίζεται παραπλανώντας ακόμη και τον Πρωθυπουργό - σε μια τριετία. ΄Hδη δε, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 παρακρατήθηκαν 350 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα καταβλήθηκαν σε ισόποσες δόσεις το 2015 και το 2016. Δηλαδή σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόστιμο διότι η αποπληρωμή του ήταν ήδη δρομολογημένη. Το «μικρό θαύμα»  επιτεύχθηκε από αυτούς τους έμπειρους, ικανούς τεχνοκράτες της προηγούμενης κυβέρνησης που ανερυθρίαστα ειρωνεύεστε κύριε Αποστόλου και όχι από τη δική σας. Εσείς τα βρήκατε όλα έτοιμα, ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι δεν κουνήσατε για την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος. Η δική μας σκληρή δουλειά εξάλειψε το αγκάθι των προστίμων, για να τα βρείτε σήμερα όλα στρωμένα και έτοιμα, αποσιωπώντας ανενδοίαστα την αλήθεια.
        Και επειδή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – παρασυρθείς βέβαια από τον ίδιο - ανακοίνωνε από τα Γιάννενα ότι είναι στις προτεραιότητές του η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, ας δώσει επιτέλους εντολή στον Υπουργό του να εντάξει τώρα και τους επιλαχόντες  3122 νέους αγρότες, πράγμα που δεν έχει κάνει ο κύριος Αποστόλου. Εμείς, το 2014, επί υπουργίας μου, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, εντάξαμε δια μιας 3224 επιλαχόντες μαζί με τους δικαιούχους. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν και πληρώθηκαν μαζί, δικαιούχοι και επιλαχόντες. Ενώ η σημερινή Κυβέρνηση, ανακοίνωσε τους δικαιούχους αγρότες αλλά για τους άλλους, δηλαδή τους επιλαχόντες, εδώ και 4-5 μήνες, περιορίζεται στα ¨θα¨ και ¨θα¨ και ¨θα¨…
Όπως επίσης, εμείς πήραμε μια απόφαση προβλεπόμενη από τους κοινοτικούς Κανονισμούς, να αυξήσουμε την αξία των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων αγροτών, μέχρι το ανώτατο ύψος δικαιώματος κάθε Περιφέρειας. Αυτήν την απόφαση ο κύριος Αποστόλου δεν την εφάρμοσε. Και, όταν το Μάη του ΄16 τον έφεραν βουλευτές στη Βουλή, από το Βήμα δεσμεύτηκε ότι θα την εφαρμόσει. Τελειώνει σε δυο μήνες και το ΄17 και δεν έχει εφαρμόσει απολύτως τίποτα!  Ενώ συνεχίζει ακόμη να αδικεί τους Νέους Αγρότες!
        Η συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας από τον κύριο Αποστόλου, είναι που παρέσυρε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να δηλώσει ότι είναι τόση η έμφαση που δίνει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας, ώστε 520 εκ να" κατευθύνονται στην αλιεία και στις ιχθυοκαλλιέργειες". Μόνο που αυτά τα εκατομμύρια περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα που εμείς φτιάξαμε και το καταθέσαμε τον Οκτώβρη του ΄14 και, μάλιστα, σε σύγκριση με τα άλλα Προγράμματα Αλιείας, για πρώτη φορά σχεδόν διπλασιάσαμε τα κονδύλια – για την ακρίβεια κατά 87%, χάρις και στην εξαίρετη συνεργασία που είχαμε τότε με την Επίτροπο Δαμανάκη.. Πόσα εξ αυτών έχει απορροφήσει ο κύριος Υπουργός; ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!
          Τρία χρόνια τώρα, 520 εκατομμύρια μουχλιάζουν αναξιοποίητα! Όπως βουλιάζει αναξιοποίητο και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με τα κονδύλια των έξη (6) δις! Δηλαδή έχουν αφεθεί συνολικά 6,5 δις που με τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα και συντελεστή επί τρία ή και επί 4 μπορούσαν να φτάσουν από 20 μέχρι και 24 δις! Και αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την ώθηση που τα ποσά αυτά θα έδιναν στην αγροτική μας οικονομία, στη γεωργία, την κτηνοτροφία, στην αλιεία, στις υδατοκαλλιέργειες, την γενναία ενίσχυση που θα διασφάλιζαν οι παραγωγοί μας, την ανάπτυξη που θα έβλεπαν νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές, τη γερή ανάσα που θα έπαιρνε η χειμαζόμενη σήμερα αγορά, πόσα εκατομμύρια ΦΠΑ θα εισπράττονταν, πόσο φόρο εισοδήματος, πόσες ασφαλιστικές εισφορές θα έμπαιναν στα δημόσια ταμεία. Και δεν θα χρειάζονταν η φοροληστρική θεομηνία των τελευταίων ετών, ο διπλασιασμός εισφορών, οι περικοπές επιδομάτων μισθών και συντάξεων – με δυο λόγια ποια θα ήταν τα τεράστια οφέλη για την εθνική οικονομία συνολικά και για τους παραγωγούς μας ειδικότερα.
Αυτά έπρεπε να έχει πει στον Πρωθυπουργό – αντί να τον παραπληροφορεί και να τον παρασύρει – ο κύριος Αποστόλου… Και αυτά έπρεπε να έχει πράξει από την πρώτη μέρα που κάθισε στην υπουργική καρέκλα, και όχι να συνεχίζει επί τρία χρόνια την πάγια τακτική του της παραπλάνησης και του εμπαιγμού των παραγωγών μας.
Τον συμβουλεύω λοιπόν για ακόμη μια φορά: ¨Κρείττον σιγάν¨ κύριε Αποστόλου.

30 10 2017​
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ"


«Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»: Κορυφαίο δείγμα υποκρισίας ΕΕ και κυβερνήσεων.
«Δούρειο Ίππο» για τα δικαιώματα των εργαζομένων αποτελεί το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» που στηρίζουν όλα τα κόμματα, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στην ομιλία του στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ανέφερε τα παρακάτω:
«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αυτό το ...καμάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κομμάτων - φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατών, ακροδεξιών και φασιστών, των οπορτουνιστών - που το στηρίζουν, αποτελεί κορυφαίο δείγμα υποκρισίας για δήθεν κοινωνική ευαισθησία.
Το λαϊκό εισόδημα, ρημαγμένο από απολύσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, άγρια φοροεπιδρομή, χρηματοδοτεί αυτό το δίχτυ δήθεν ασφαλείας για ελεημοσύνη στις πιο ακραίες περιπτώσεις εξαθλίωσης και αποτροπή της έκρηξής τους. Μοιράζει δηλαδή τη φτώχεια μεταξύ φτωχών και ακόμα φτωχότερων με άθικτα τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτή η δήθεν ασφάλεια πλασάρεται επίσης στους εργαζόμενους για να ανεχθούν περαιτέρω μειώσεις μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας - βλέπε Γαλλία του Μακρόν, Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν αυτόν το Δούρειο Ίππο για τα τελευταία δικαιώματά τους. Να αρνηθούν το μικρότερο κακό που αποδεικνύεται πάντα μεγαλύτερο. Με οργάνωση και πάλη, να διεκδικήσουν αυξημένα επιδόματα ανεργίας για όλους τους ανέργους, σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αναπλήρωση των απωλειών και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων».

27/10/2017                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Ανακοίνωση της ημερομηνίας δράσεων της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας "Let's Do It Greece".


Κυριακή 29 Απριλίου, η Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της Χώρας!
Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας!
Φαίνεται ακατόρθωτο; Κι όμως, το 2017 συντονίστηκαν 109.000 εθελοντές, το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό ρεκόρ των 150.000 εθελοντών, σε μια ημέρα εθελοντικών δράσεων με επίκεντρο το περιβάλλον.
Η συγκεκριμένη δράση οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, νέα παιδιά με όρεξη και πάθος για δημιουργία, πολλοί από τους οποίους αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από τα σχολεία, τα οποία ξεχωρίζουν κάθε χρονιά με εντυπωσιακή συμμετοχή.
Η ημερομηνία της πανελλήνιας δράσης ανακοινώθηκε μέσα από το κόκκινο λεωφορείο ''CitySightSeeing Hop-On Hop-Off Athens'', σε μια διαδρομή γεμάτη νεολαία και εμπνευσμένους εθελοντές, καθώς η θεματική της φετινής δράσης είναι ‘’Νεολαία και Πανεπιστήμια’’. Στόχος είναι να συμμετέχει δυναμικά άλλο ένα ενεργό και πολλά υποσχόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι. Συνεπιβάτης στο εθελοντικό όνειρο του Lets do it Greece, και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις, Λένα Δανιηλίδου, η οποία δήλωσε: “ Είναι τιμή μου να ενώσω το εθελοντικό όνειρο του Let s  do it Greece με τον αθλητισμό και δη του τένις. Σήμερα ανοίξαμε την πύλη στο αύριο γιατί η κάθε αλλαγή μας ανήκει, μας ενώνει και έχει την δύναμη να σπάσει τα τετριμμένα. Ας αρχίσει το ταξίδι μας!”
Σε αυτή την οικογένεια, είμαστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Τα όνειρά μας, οι προσδοκίες μας, η δύναμη που έχουμε να ομορφύνουμε τον κόσμο γύρω μας.  Κι αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι oι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες. Μπες λοιπόν, στο www.letsdoitgreece.org, δήλωσε συμμετοχή, και στις 29 Απριλίου γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το νέο βίντεο προώθησης της δράσης στο http://youtu.be/HA8EEbvunmo


Ολοκληρώθηκε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, ο 4ος Νυχτερινός Δρόμος του Νερού στην Έδεσσα


ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Περπατάμε ελεύθερα, τρέχουμε ελεύθερα, σκεφτόμαστε ελεύθερα, ποδηλατούμε ελεύθερα. Με αυτό το σύνθημα ολοκληρώθηκε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, ο 4ος Νυχτερινός Δρόμος του Νερού στην Έδεσσα σε μια μοναδική βραδινή διαδρομή δίπλα στα ποτάμια παρουσία πλήθους κόσμου που πλαισίωσε την εκδήλωση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων Έδεσσας Λάκη Φανιόπουλου πρόκειται για έναν μοναδικό αθλητικό και λαϊκό αγώνα όπου το περιβάλλον σε βοηθά να ζεις ελεύθερα. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο δήμαρχος Τάκης Γιάννου προσκαλώντας τον κόσμο να απολαύσει το περιβάλλον των διαδρομών και την εκδήλωση που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης στη οδό Δημοκρατίας, στις πεζοδρομένες διαδρομές δίπλα στο ποτάμι προς τον ψηλό βράχο, το ψηλό κάστρο της Έδεσσας, το φρύδι της πόλης, το Βαρόσι, την παλιά πόλη με θέα στον Όλυμπο, τους Καταρράκτες, το Πάρκο Κιουπρί με την Βυζαντινή Γέφυρα όπου περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός, την βραβευμένη πλατεία Γρανικού και την οδό 18ης Οκτωβρίου, δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό, τον Εδεσσαίο ποταμό με τις 200 γέφυρες για να καταλήξει και πάλι στο μέρος όπου πριν λίγες μέρες άναψε η ολυμπιακή φλόγα, στους Μικρούς Καταρράκτες. Την ασφάλεια των αθλητών φρόντισε η πολυμελής ομάδα εθελοντών που οργάνωσαν οι Εδεσσαίοι Εθελοντές και ο Γρηγόρης Σιώνης μαζί με το Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπός Έδεσσας υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τροχαίας Έδεσσας.
Ο υπεύθυνος της Γραμματείας Χρήστος Ροδίφτσης ανακοίνωσε ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καιρού επιτρέποντας φτάνοντας επίσημα τις 485 ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν με τα παιδιά τους, με παιδικά καροτσάκια. Το μήνυμα είναι σαφές κάθε χρόνο και καλύτερα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι συμμετέχοντες πήραν ως αναμνηστικό ένα ειδικά κατασκευασμένο μετάλλιο. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τουρισμού της Έδεσσας Βαγγέλη Κυριακού πολλοί ήταν οι επισκέπτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας μιας και η πόλη του νερού προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες απόδρασης όλο το χρόνο δίπλα σε όλα τα στοιχεία της φύσης και σημείωσε ότι οι κάτοχοι της Edessa City Card συμμετείχαν για φέτος χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η ομάδα τυμπανιστών του νερού AGUA DOCE (Γλυκό νερό) ενώ την γαστρονομική επιμέλεια είχε η ομάδα μαγείρων του ΙΕΚ Έδεσσας υπό την καθοδήγηση του σεφ Θοδωρή Κουραντζόγλου προσφέροντας στους συμμετέχοντας μια Εδεσσαϊκή γκουρμεδιά. Το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης έστειλε ο σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων με την πρόεδρο Δανάη Τριγωνάκη για τον αγώνα να διατηρήσουμε το νήμα της ζωής με τις δράσεις του για την δωρεά του μυελού των οστών μοιράζοντας αναμνηστικό και δώρα στους πρώτους νικητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε δίπλα στους Μικρούς Καταρράκτες και τους υπέροχους βραδινούς χρωματισμούς τους με την βράβευση των νικητών. Συγκεκριμένα στους Άνδρες πρώτοι ήταν 1-Δημήτρης Κουτσουμπίδης, 2-Θανάσης Σκορδάς (ΣΔΥΚ Δρομείς Νεάπολης Κοζάνης) 3-Πέτρος Μιχαηλίδης (ΣΔΟ Εορδαίας) ενώ στις Γυναίκες πρώτευσαν οι 1-Φανή Δημητριάδου (Σ.Έδεσσας), Ελένη Κάμτση (ΓΣ Έδεσσας), 3-Αρετή Σαρακίνη (ΣΕΒΑΣ Έδεσσας). Το ραντεβού για το 2018 ανανεώθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπό Έδεσσας, τους Εδεσσαίους Εθελοντές, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας,  με την συνδρομή της Τροχαίας Έδεσσας υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας.


Όλα τα αποτελέσματα www.edessacity.gr / Foto FB / Edessa City Events

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συμμετέχουν στην έκθεση «Mercato – Mediterraneo»


Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συμμετέχουν στην έκθεση «MercatoMediterraneo»


Στη θεματική έκθεση «MercatoMediterraneo», η οποία πραγματοποιείται 23 – 26 Νοεμβρίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο της Ρώμης συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Το περιεχόμενο της έκθεσης περιλαμβάνει την προβολή των προϊόντων που απαρτίζουν τη μεσογειακή διατροφή, ενώ, οι θεματικές ενότητες αναφέρονται στον πολιτισμό των σιτηρών, στο θαλάσσιο πολιτισμό, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και την ελιά, όπως, επίσης, σε διάφορα προϊόντα και θεματικούς δρόμους, άξονες που θα πλαισιώνονται από σεμινάρια και εκδηλώσεις μαγειρικής.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στη συγκεκριμένη
έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προσκαλεί τις επιχειρήσεις αγροδιατροφικού χαρακτήρα που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Η συμμετοχή κάθε επιχείρησης κοστολογείται στα 500 € και παρέχονται σε κάθε εκθέτη χώρος 5-7 τμ, μία (1) επιδαπέδια βιτρίνα (50εκ Χ 100εκ Χ 100εκ) με γυάλινο εκθετήριο (25εκ), ένα (1) σκαμπό (κάθισμα 37εκ Χ 42εκ). Επίσης υπάρχει και κοινόχρηστος χώρος με τραπέζια συναντήσεων και κεντρική αποθήκη.

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι:
Πέμπτη-Σάββατο 10:00-22:00 & Κυριακή 10:00-20:00

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία
εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Όσες επιχειρήσεις
συμμετέχουν με ευαλοίωτα προϊόντα θα πρέπει να μεριμνήσουν για δικό τους ψυγείο. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης έξτρα εξοπλισμού σύμφωνα με το συνημμένο κατάλογο. Το κόστος διαμονής και μεταφοράς προϊόντων θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι, οι εκθέτες έχουν το δικαίωμα της πώλησης, αρκεί να έχουν ταμειακή μηχανή ή μπλοκάκι εφορίας.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την
διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
• τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
• τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
• την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της Π.Κ.Μ.,
• τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε
διεθνείς εκθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Αικατερίνη Καλαϊτζίδου (2381351398 ή kkalaitzidou@pella.gr), Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας ή με το Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ. στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330429 κα. Κωνσταντίνα Ευγενίου και 2313330428 κ. Γεώργιος Φανέλης.


Η ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017. Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται συμπληρωμένες στα email g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313 – 330044.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...