Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ORIENTEERING...ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ..ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ



Το orienteering είναι ένα δημοφιλές άθλημα στη Βόρεια Ευρώπη στο οποίο νέοι και ενήλικες βρίσκουν μεγάλη ευχαρίστηση μέσα από την πρόκληση της εύρεσης σταθμών ελέγχου σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές, δάσους και βοσκοτόπων.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ


Σε πρόσφατη ανασκαφή στο παλαιό τμήμα της πόλης ήρθαν στο φως τρία σύμβολα σχήματος “V“, το ένα δίπλα στο άλλο, που ήταν χαραγμένα στο ασβεστολιθικό πάτωμα υπογείων δωματίων.

ΛΟΓΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΛΛΗΝΑΣ..!!!


Δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται "ΕΙΜΑΙ  ΕΛΛΗΝΑΣ" 
(http://jesuisgrec.blogspot.com/)
Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε και ο καθένας ας πράξει κατά συνείδηση.
Οι εκτός Ελλάδος, Έλληνες και μή, μας συμπαρίστανται.
Εμείς εδώ.....
--------------------------------------------------------------

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΚΑΛΓΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ.


 Η ιστορία του ιππότη Γκαλκάνο και το μυστήριο του σπαθιού που τον συνοδεύει, απασχόλησαν πρόσφατα τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ιταλίας. Ο Γκαλκάνο, έζησε τον 12ο αιώνα και ήταν γιος ενός φεουδάρχη άρχοντα. Ατομιστής και αλαζόνας, μέχρι την ηλικία των 20 ετών, είδε την ζωή του να αλλάζει ριζικά όταν - σύμφωνα με την παράδοση των Λατίνων-, είχε την ευλογία να του εμφανιστεί δύο φορές ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο οποίος και του ζήτησε να αφήσει την κοσμική ζωή και να γίνει ερημίτης. Υπακούωντας στο κάλεσμα, ο Γκαλκάνο αποτραβήχτηκε από τα εγκόσμια και μετατράπηκε σε μοναχό που ζούσε κυρίως στα περίχωρα της ιταλικής πόλης Σιέννα.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΠΟΥ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ".


 Στη νοτιοδυτική πλευρά της Σκωτίας, δίπλα στην πόλη Dumbarton, οι κάτοικοι προσπαθούν εδώ και πολλές δεκαετίες να καταλάβουν μία σειρά από περίεργους και τραγικούς θανάτους. Στην πόλη αυτή υπάρχει ένα μέρος που ονομάζεται «Γέφυρα Αυτοκτονίας Σκύλων» (The Dog Suicide Bridge).

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?



Πόσο κοστίζει μια ζωή στην Ελλάδα;
«Έτσι τελειώνει ο κόσμος, όχι με έναν εκκωφαντικό θόρυβο αλλά με έναν λυγμό», γράφει ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές όλων των εποχών, αλλά και στοχαστής Τ. Σ. Έλιοτ.

"ZORBING"..ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΡ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ


Μήπως θυμάστε τις πλαστικές μπάλες των χάμστερ, όπου τα συμπαθέστατα τρωκτικά μπαίνουν μέσα και στροβιλίζονται αδιάκοπα; Αν όχι, το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης δίνει επακριβώς τον ορισμό για το Zorbing: «άθλημα στο οποίο ο συμμετέχων μπαίνει μέσα σε μια τεράστια πλαστική σφαίρα, την οποία οδηγεί στη συνέχεια με τα πόδια και τα χέρια του σε μια κατηφορική πλαγιά ή σε επίπεδη επιφάνεια».
perierga.gr - Το νέο σπορ που "κόβει την ανάσα" λέγεται Zorbing!

ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


perierga.gr - Μην βιαστείς να κάνεις... πονηρές σκέψεις!Ο τρόπος που ένας σκιτσογράφος χρησιμοποιεί το μολύβι για να φτιάξει το σκίτσο του έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι πρώτες γραμμές που τραβάει μπορεί να σας…

ECHELON...ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Θα μπορούσε να είναι οργουελιανό σενάριο φαντασίας, αν δεν ήταν η ίδια η καθημερινότητά μας. Η Αυτοκρατορία μάς παρακολουθεί. Είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα για μας.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΝΟΗΜΑ

Εντυπωσιακοί πίνακες ζωγραφικής με διπλό νόημα (17)Ο Ουκρανός ζωγράφος Oleg Shuplyak δημιούργησε αυτούς τους μοναδικούς πίνακες, οι οποίοι απαιτούν παρατηρητικότητα για να δει κανείς τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους. Ψάξτε προσεκτικά για τα κρυμμένα χαρακτηριστικά.

THE CLOUD !!! ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΣΕΟΥΛ?


2 δίδυμοι ουρανοξύστες στη Σεούλ προκαλούν αντιδράσεις λόγω της (μακρινής) ομοιοτήτας τους με την καταστροφή της 9/11

ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ...ΜΑΤΩΜΕΝΗ !

Αύριο θα δούμε την Σελήνη να ανατέλει… ματωμένη!
Το Σάββατο 10 ∆εκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ολική έκλειψη της Σελήνης ορατή από την Ελλλάδα και ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου μας εξηγεί πως θα είναι η όψη της Σελήνης κάτω από το πέπλο της γήινης σκιάς.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...