Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Με πάνω από 3000 καρναβαλιστές σε μια 3ωρη μεγαλειώδη παρέλαση έκλεισε το Σαββατόβραδο του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού


Με πάνω από 3000 καρναβαλιστές σε μια 3ωρη μεγαλειώδη παρέλαση έκλεισε το Σαββατόβραδο του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού. 
Την παρέλαση του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού άνοιξε η φιλαρμονική ορχήστρα της Έδεσσας και ακολούθησαν οι τυμπανιστές του νερού με την ομάδα ΚΑΡΑΝΟΣ, στο όνομα του πρώτου Μακεδόνα Βασιλιά που ίδρυσε την Έδεσσα πριν 3000 χρόνια και  ακολούθως τα «γλυκά παιδιά» της ομάδας AGUA DOCE (Γλυκό Νερό). 
Τις δύο ομάδες ακολουθούσαν νεαρές δροσερές παρουσίες της Έδεσσας από τις Σχολές Χορού, Μαυροπούλου & Μαραντίδου με τις περίφημες πλέον για τις αέναες φιγούρες τους, Μαζορέτες της Έδεσσας. 
Η εκκίνηση της παρέλασης δόθηκε από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την οργανωτική επιτροπή και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας κ.Ιατρίδου. Αμέσως μετά η «γιαγιά» κυρά δασκάλα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας άφησε τα παιδιά της να ξεχυθούν στην παρέλαση σε παράταξη ΟΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ. 
Ένα κλασσικό θέμα που συγκινεί μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά ήταν οι ΙΝΔΙΑΝΟΙ με τις πανέμορφες ΙΝΔΙΑΝΕΣ του Κ2. Πληροφορίες που θέλουν την Δέσποινα Τσολάκη γνωστή Εδεσσαία Παρουσιάστρια  να έχει απαχθεί από τους Ινδιάνους κρίνεται εν μέρει ανακριβής. 
Να σημειώσουμε ότι είχαν αυτοκινούμενη σκηνή, τους χτύπησε και αυτούς η τεχνολογία. Αμέσως μετά η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ, μια πανέμορφη σύμπραξη με πολλές πανέμορφες υπάρξεις με βάση … το Νόμο του Μέρφι, του Λωτού και του Πάκη. 
Ακολούθησε μια τις σταθερές αξίες του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού, Ελέφαντες, Ζογκλέρ, Μάστερ, Ταχυδακτυλουργοί, Παρουσιαστές & Παρουσιάστριες … ότι δηλαδή έχει ένα κανονικό CIRCUS από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας Μέγας Αλέξανδρος. Αμέσως μετά εμφανίστηκε μέσα σε καπνούς, βεγγαλικά και τρελό γλέντι από την Πυθία της Καρατζόβας με το Μαντείο των @ΔΕΛΦΩΝ & την Υπερκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας. 
Και ξαφνικά εμφανίστηκαν οι ΧΙΠΙΔΕΣ και προκάλεσαν το απόλυτο χάος. Φωτιές και απίστευτο γλέντι με εξαιρετικά όμορφες παρουσίες. Δεν θα μπορούσαν από το πάρτυ να λείπουν οι ΜASTERCHEF με τους νέους μάγειρες να τα δίνουν όλα … από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Ριζαρίου. 
Από το πάρτυ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το Εδεσσαϊκό Θέατρο με την KA-NTH-NA MNHMONIO ντυμένοι Λουκάνικο-Ψωμάκι-Μουστάρδα … παρακαλώ. Ακριβώς πίσω η ομάδα DISCO & δεκαετία ’80, σε υπερπαραγωγή από την Ακαδημία που δημιούργησε ένα πραγματικό πανικό μέσα στο πεζόδρομο με εξαιρετικό άρμα … κινούμενη ντισκοτέκ και τρελαμένους ντισκόβιους να τα δίνουν όλα. 
Είπαμε το Εδεσσαϊκό Καρναβάλι είναι τρέλα και δεν το σταματά τίποτε. Παρασυρμένος ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου ανέβαζε Live την παρέλαση στο προσωπικό του λογαριασμό. Ακολούθησαν οι Τελετάμπις από το Τημενιδών οι οποίοι απλώθηκαν σε όλο το πεζόδρομο δημιουργώντας ένα χάος διασκέδασης. 
Και ενώ η παρέλαση φαινόταν ότι δεν θα τελειώσει ποτέ εμφανίστηκαν οι αιώνιοι και αξεπέραστοι Εδεσσαίοι … Δεν θα πάρω ποτέ Πτυχίο. Πρίζες και όμορφα πριζάκια έκαναν τη νύχτα μέρα στο Εδεσσαϊκό Καρναβάλι που στηρίζει τις προσπάθειες έκφρασης των νέων παιδιών. Πρίζα για πρίζα δεν έμεινε μέχρι που το φινάλε ήρθε πάνω σε ένα φορτηγό με οδηγό τον χαμογελαστό Γιάννη. 
Η μπάντα της ομάδας KARANOS έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την παρέλαση με κρουστά και πνευστά σε μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων και κινούμενου γλεντιού. Προς στιγμήν φάνηκε ότι τα πράγματα να ηρεμούν ακολούθησε όμως ένα ανεπανάληπτο ανοιχτό πάρτυ του νερού στο Πάρκο Μικρών Καταρρακτών μέχρι τελικής … πτώσεως. 
Και του χρόνου.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...