Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Το πρόγραμμα της μετακίνησης του Μ.Χ.Σ. "Οι Πρόμαχοι" στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις Πρέσπες


Το πρόγραμμα της μετακίνησης του Μ.Χ.Σ. "Οι Πρόμαχοι" στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις Πρέσπες | 17 Ιουνίου 2018

08:00 Πρόμαχοι (αναχώρηση από την κεντρική πλατεία των Προμάχων)
08:15 Αριδαία (Πλατεία Αγγελή Γάτσου)

Παρακαλούνται όσοι δήλωσαν ότι θα μετακινηθούν με το λεωφορείο να βρίσκονται στην ώρα τους σε ένα από αυτά τα δύο σημεία για την ομαλή ροή του προγράμματος της διαδρομής. Η ώρα της επιστροφής θα οριστεί μετά από συνεννόηση με την οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου η οποία θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνικά κατά την διαδρομή και σύμφωνα με τα αυριανά δεδομένα.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία η διευκρίνηση μπορείτε να καλέσετε τον κ. Τσαμπούρη Γεώργιο στο τηλ: 6976986994.

Προσφυγή στις κάλπες πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας με τα Σκόπια ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας



Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Προσφυγή στις κάλπες πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας με τα Σκόπια ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι δεν μπορεί η στάση ενός κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι μιας Κυβέρνησης, να δεσμεύσει τη χώρα σε μια απαράδεκτη και επικίνδυνη συμφωνία, ενώ υπογράμμισε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλίες θα αναλάβει και η Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι συντριπτικά απέναντι σ’ αυτή τη συμφωνία.
«Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να προχωρήσει αυτή η συμφωνία. Είναι μια συμφωνία που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας, που θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα σήμερα, αλλά κυρίως στο μέλλον. Πραγματικά απορώ πως είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς να έχει τη στήριξη όλης της Κυβέρνησης γι’ αυτή τη συμφωνία, αλλά μόνο του κόμματός του, να μην επιλέγει να προσφύγει στους πολίτες προκειμένου να εγκριθεί αυτή η συμφωνία, είτε με δημοψήφισμα, είτε ακόμη και με εκλογές. Με ξεπερνάει πραγματικά διότι θεωρώ ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό εθνικό θέμα που αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό. Ένα θέμα για το οποίο όλους αυτούς τους μήνες γίνεται μια κακή διαπραγμάτευση, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση σε κανέναν, ούτε καν στις πολιτικές δυνάμεις. Δεν χαράχτηκε από την αρχή μια ενιαία εθνική στρατηγική, μια εθνική κόκκινη γραμμή που θα βοηθούσε την Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και τελικά φτάνουμε σήμερα σε ένα αποτέλεσμα απαράδεκτο και επικίνδυνο, που με ανησυχεί για τη σταθερότητα της περιοχής σήμερα και στο μέλλον», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε την αντίθεση στην προωθούμενη συμφωνία της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όλων των φορέων και σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης.
«Σήμερα μιλάει η Βουλή, αλλά από εβδομάδα η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά. Σε κάθε περίπτωση ας το σκεφτούν δυο και τρεις φορές πριν υπογράψουν το οτιδήποτε. Εάν ο Πρωθυπουργός δεν δεσμευτεί ρητά εντός της ημέρας ότι δεν θα υπογράψει αύριο αυτή τη συμφωνία, τότε θα πρέπει να ψηφιστεί η πρόταση μομφής και να πάει η χώρα σε εκλογές για να κρίνουν οι πολίτες αν θέλουν μια τέτοια λύση. Μια λύση η οποία το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, να δημιουργεί πρόβλημα και να υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική γλώσσα, μακεδονική ταυτότητα και όνομα. Είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα, που θα πρέπει σήμερα ο κάθε Βουλευτής μεμονωμένα -κι όχι μόνο τα κόμματα- να αντιληφθεί το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης που έχει και πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Μάλιστα κάλεσε τον Πρωθυπουργό πριν την ψηφοφορία στη Βουλή να πάρει ξεκάθαρη στάση: «Αν πρόκειται να υπογράψει αύριο αυτή την απαράδεκτη συμφωνία, θα πρέπει αυτή η Κυβέρνηση σήμερα το βράδυ να πέσει, να πάμε σε εκλογές και να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να στηρίξουν ή όχι την πρόταση αυτή».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...