Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

2o Πάρτυ στο Σόνικ από τον Α. Σ. Πρόμαχοι


Κυκλοφορούν ήδη τα λαχεία με κόστος 1 ευρώ, ο τυχερός των οποίων, θα κερδίσει ένα Τάμπλετ.

Δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι πεθαίνουν και εκατομμύρια καθηλώνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο από την οστεοπόρωση



       Δεκάδες  χιλιάδες ηλικιωμένοι πεθαίνουν και εκατομμύρια καθηλώνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο από την οστεοπόρωση, κυρίως λόγω  των οστεοπορωτικών καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης!
«Φρένο» στην δυσμενή αυτή κατάσταση για τους ηλικιωμένους εχει βάλει τα τελευταία περίπου 15χρόνια η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο κυφοπλαστική.
Μάλιστα το ποσοστό επιτυχίας της ξεπερνά πλέον και στη χώρα μας το 95% στην αντιμετώπισητων οστεοπορωτικών καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης!
Αυτό τονίζουν οι νευροχειρουργοί σπονδυλικής στήλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης, καθώς μόνο στις Η.Π.Α. έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο συμβαίνουν 1.500.000 νέα κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης, από τα οποία τα 750.000 στην Σπονδυλική Στήλη.
Το ποσοστό επιτυχίας της επέμβασης  δεν  αφορά  μόνο την αντιμετώπιση του ισχυρού πόνου αλλά και των άλλων προβλημάτων    του ασθενούς όπως η αναπνευστική δυσλειτουργία, η καθήλωση στο κρεβάτι, η ψυχολογική κατάπτωση και γενικότερα η ποιότητα της ζωής του.
«Η κυφοπλαστική που είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος- απαιτεί πολύ μικρή χειρουργική τομή  και νοσηλεία λιγότερο από 24 ώρες, σώζει κάθε χρόνο εκατομμύρια ηλικιωμένους από μόνιμη καθήλωση και φυσικά από τον θάνατο» αναφέρειο διαπρεπής στρατιωτικός ιατρός, νευροχειρουργόςστο 401ΓΣΝΑ  κ Παναγιώτης Κυριακόγγονας.

Μέχρι πριν  από μερικά χρόνια ταοστεοπορωτικά κατάγματα της σπονδυλικής στήλης «αντιμετωπίζονταν» με κατάκλιση, αναλγητικά φάρμακα και κηδεμόνες Σπονδυλικής Στήλης.
                ΓΡΗΓΟΡΗ  ΚΑΙ  ΑΣΦΑΛΗΣ  ΜΕΘΟΔΟΣ
Η ακριβής καταγραφή του κατάγματος του σπονδύλου, πριν από την χειρουργική επέμβαση, γίνεται με ψηφιακή τρισδιάστατη απεικόνιση (Αξονική- Μαγνητική Τομογραφία).
Ακολούθως ο εξειδικευμένος νευροχειρουργός  μέσα από πολύ μικρή τομή στο δέρμα και με τη βοήθεια της ακτινοσκοπικής καθοδήγησης προσεγγίζει το κάταγμα.
 Με βελόνα εισάγει  ειδικό μπαλόνι στο σπονδυλικό κάταγμα, το οποίο εκτεινόμενο το ανατάσσει και δημιουργεί  κοιλότητα μέσα στον σπόνδυλο.Στη συνέχεια γίνεται  έγχυση ειδικού σκληρυντικού υλικούστην κοιλότητα του σπονδύλου και το μπαλόνι απομακρύνεται.
«Η αντιμετώπιση του κατάγματος απαιτεί  15 με 20 λεπτά  και ο ισχυρός πόνος  υποχωρεί αμέσως» τονίζει ο κ  Κυριακόγγονας.
Λίγες ώρεςμετά την επέμβαση ο ασθενής  κινητοποιείται πλήρως  και στο Νοσοκομείο παραμένει  λιγότερο από 24 ώρες. 
Στο σπίτι ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις συνήθεις δραστηριότητες του άμεσαχωρίς να χρειάζεται παραμονή στο κρεβάτι ή εφαρμογή ζωνών και κηδεμόνων.Ωστόσο ενέργειες που απαιτούν αυξημένη προσπάθεια π.χ. σήκωμα μεγάλου βάρους ,πρέπει να αποφεύγοντα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.
 Οι ασθενείς με επώδυνα οστεοπορωτικά κατάγματα ( παρατεταμένα προβλήματα πόνου, δυσκολία στις καθημερινές δραστηριότητες και συνεχώς επιδεινούμενη κύφωση) είναι αυτοί που μπορούν να επωφελούνται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.
 
  ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ. Η  ΜΑΣΤΙΓΑ  ΤΗΣ  ΤΡΙΤΗΣ  ΗΛΙΚΙΑΣ
Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά  την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος  κατάγματος των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους. Πλήττει κυρίως τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η πάθηση προσβάλλει μία στις τρείς γυναίκες ηλικίας 60-70 χρόνων και δύο στις τρεις ηλικίας άνω των 80χρόνων.
Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται πως περίπου 400.000 γυναίκες άνω των 50 χρόνων πάσχουν από βαριά οστεοπόρωση της σπονδυλικής στήλης που συνοδεύεται από κατάγματα σπονδύλων. Ο αντίστοιχος αριθμός ανδρών με βαριά οστεοπόρωση υπολογίζεται σε περίπου 50000.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες πάσχουν από οστεοπόρωση περίπου 14.000.000 άτομα  καιέχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο συμβαίνουν 1.500.000 νέα κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης . Τα 750.000 από αυτά συμβαίνουν στην Σπονδυλική Στήλη.
 

http://www.pkyriakogonas.gr, ΤΗΛ.215 5257974,6974121244

"Ποιος είπε ότι η ορθοδοξία έχει κυρτώσει; Ποιος είπε ότι η Ελλάδα μας θα τελειώσει; "


Άρθρο αναγνώστριας

"...Χρόνια Πολλά σε όλους
Ποιος είπε ότι η ορθοδοξία έχει κυρτώσει; Ποιος είπε ότι η Ελλάδα μας θα τελειώσει;  Τα γεγονότα άλλα αποδεικνύουν και άλλα θα φέρουν…

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η πίστη ενός λαού διαλύεται τόσο εύκολα πλανώνται πλάνην οικτράν. Η ορθοδοξία έχει ποτίσει το χώμα της Ελλάδας με αίμα αγιοσύνης και λεβεντιάς. Έχει πάει κόντρα σε ρεύματα και απειλές. Έχει μαρτυρήσει και έχει διωχθεί. Έχει ζήσει σε κρυφά σχολειά και σε βουνά. Απλά νέες μαρτυρίες ανοίγονται πάλι προς Δόξα Θεού.

Χθες το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους Αλμωπίας που πανηγύριζε έδωσε μία τέτοια μαρτυρία. Οι προσκυνητές διπλασιάστηκαν από άλλες χρονιές. Τα παιδιά είναι οι μικροί πρωταγωνιστές και οι μεγάλοι κερδισμένοι. Το μοναστήρι έχει πάρα πολλά παιδιά που συμμετέχουν στην λατρευτική ακολουθία και στο ψαλτήρι  Το βράδυ στην αγρυπνία δεν χωρούσαν καν στον ναό και η έναστρη αυλή ήταν γεμάτη από προσευχές μέχρι τα ξημερώματα. Ο Έλληνας δεν ξεχνά την πίστη του. Έχει υψώσει τα χέρια του στο Θεό και τον ικετεύει για αλήθειες και προστασία. Δεν πλανάται, δεν παρασύρεται και δεν δέχεται περικοπές και πρόστιμα στις αξίες του.

Ο άγιος μας, ο Άγιος Ιλαρίων, ο Επίσκοπος Μογλενών, έκανε μεγάλο αγώνα με τους αιρετικούς που είχαν εγκατασταθεί στα Μογλενά και με το κήρυγμα του κατάφερε να σώσει πολλούς πλανημένους. Νυχθημερόν προσευχόταν για την σωτηρία τους. Νυχθημερόν δέεται  για την σωτηρία μας. Σήμερα που γιορτάζει ας τον παρακαλέσουμε να μας ευλογεί, να θωρακίσει την πίστη των προγόνων μας που πολέμησαν για αυτήν κι ας μας  αξιώσει να την μεταλαμπαδεύσουμε ζώσα στα παιδιά μας.  

 «Εάν ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' ημών» (η πρώτη φράση του Ιωάννη Καποδίστρια από την πρώτη ομιλία προς τον Ελληνικό λαό, Αίγινα, 1828)

Χρόνια Πολλά σε όλους μας...."




Άδεια περισυλλογής καυσόξυλων στα βουνά των Προμάχων


Από την κοινότητα Προμάχων ανακοινώθηκε ότι από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και μέχρι την Τετάρτη  25 Οκτωβρίου θα δοθεί άδεια δωρεάν περισυλλογής καυσόξυλων στις περιοχές Παπαδιά, Κρούσα και Μπιλά Γκλάβα (μέχρι τον ποταμό Πορόι).

Ξεκίνησαν οι διδασκαλίες του Κατηχητικού Σχολείου από την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Προμάχων


Ξεκίνησαν οι διδασκαλίες του Κατηχητικού Σχολείου από την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Προμάχων.

Το Κατηχητικό Σχολείο θα λειτουργεί κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία περίπου κατά τις 10.30 π.μ. στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του προαυλίου του Ιερού Ναού και διδάσκει η κυρία Σταυρούλα Βαρελά, (Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ.) η οποία χρόνια τώρα έχει αφιερώσει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή της στο Θεάρεστο έργο της ορθόδοξης διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Στις μέρες μας είναι μεγάλη ευλογία από τον Θεό, το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο ιερός θεσμός. Διότι πραγματικά αποτελεί μια πνευματική όαση για τις νεανικές ψυχές, μέσα στην έρημο των πόλεων· και λέγοντας «έρημο», εννοούμε την κοινωνική αποξένωση, τη μοναξιά και την ψυχική ερήμωση, που έχει επιφέρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής μέσα στις πολύβουες μεγαλουπόλεις. Διότι παρά το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί τόσοι πολλοί άνθρωποι σ’ ένα περιορισμένο τόπο, είναι δυστυχώς μεταξύ τους αποξενωμένοι. Σχήμα οξύμωρο, που όμως αποτελεί μια πραγματικότητα.

Έχει σχεδόν εκλείψει κάθε ίχνος του πνεύματος της γειτονιάς και της κοινωνικότητας. Η κατάσταση αυτή της ψυχικής απομόνωσης, καθώς και ο καταιγισμός από τις χιλιάδες των όχι συχνά καλών και ωφέλιμων μηνυμάτων που κατακλύζει τα παιδιά μας καθημερινά, έχουν ως αποτέλεσμα, το να κουράζουν, να αποπροσανατολίζουν και να φθείρουν τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

Ο πυρήνας της κοινωνίας είναι η οικογένεια και οι νέοι άνθρωποι από αυτήν πρωτίστως λαμβάνουν τις βάσεις και τα θεμέλιά τους. Το κατηχητικό έργο αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα, ο οποίος έρχεται για να συνεισφέρει στο δύσκολο έργο της οικογένειας και να συμβάλλει θετικά στη διαπαιδαγώγηση των νέων.  Η προσφορά του Κατηχητικού Σχολείου στη νεανική ηλικία καθώς διαπιστώθηκε μέσα από την εμπειρία των ετών είναι σημαντική.

 Τα οφέλη που προέρχονται από την προσφορά αυτή στους νέους, θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε στα εξής ακόλουθα:
- καλλιεργεί στις ψυχές τους την αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο,
- τους βοηθά να διακρίνουν τους ποικίλους κινδύνους, τις παγίδες και κακοτοπιές της ζωής,
- τους δίνει πνευματικά εφόδια, τα οποία θα φανούν πολύτιμα και θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των διαφόρων δυσκολιών που πρόκειται να συναντήσουν στη ζωή τους,
- τους καθοδηγεί στο δρόμο του ορθοδόξου ήθους,
- τους διδάσκει το σεβασμό των αξιών της κοινωνίας μας,
- τους αποφορτίζει από την πίεση, το βάρος και την κούραση της εβδομάδας,
- συντελεί στην κοινωνικοποίησή τους μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συνάξεων και της ψυχαγωγίας και
- συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

O Γιάννης Σηφάκης σε εκδηλώσεις της Πέλλας


Ο Γιάννης Σηφάκης στην 2η πανελλαδική συνάντηση Προυσαλιωτών στην Πολυκάρπη και στις εκδηλώσεις του συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» για το κόκκινο Καρατζοβίτικο πιπέρι   
Ακόμη στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης Έδεσσας, Σκύδρας και Γιαννιτσών 
Στην 2η πανελλαδική συνάντηση Προυσαλιωτών συναντήθηκε, εκτός των άλλων, και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσας κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος είναι πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Εξήρε την πολύ καλή εκδήλωση του Φιλοπρόοδου συλλόγου «Αριστοτέλης» Πολυκάρπης και συνεχάρη τους διοργανωτές ΔΗΚΕΑ, Σύλλογο Αριστοτέλη και πατέρα Κ. Χοροζάνη. 
Στην εκδήλωση στο Γαρέφι επισήμανε την μεγάλη σημασία επαναφοράς του παραδοσιακού προϊόντος της Καρατζόβας που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στο Γαρέφι, του κόκκινου πιπεριού και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην προσπάθεια για καθιέρωση του ως προϊόντος με Γεωγραφική ένδειξη και ίδρυση οργάνωσης παραγωγών για την βελτίωση της καλλιέργειας αλλά και της εμπορίας του. 
Στις απελευθερώσεις των πόλεων της Πέλλας επισήμανε την πραγματικότητα της χώρας ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη «ταραγμένη» περιοχή, την ενίσχυση της γεωστρατηγικής της θέσης με την ανεξάρτητη πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική αυτής της κυβέρνησης και την ανάγκη ενίσχυσης και της οικονομικής της ανεξαρτησίας με την οριστική και καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και την σκληρή επιτροπεία που οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για να συμβεί ως το τέλος του επόμενου καλοκαιριού. 





Στο Δήμο Αλμωπίας και την Τ.Κ. Πολυκάρπης πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Προυσαλιωτών


ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Η 2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΥΣΑΛΙΩΤΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΠΡΟΥΣΑΣ κ.κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

Στο Δήμο Αλμωπίας και την Τ.Κ. Πολυκάρπης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Συνάντηση Προυσαλιωτών, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολυκάρπης «Ο Αριστοτέλης», τον Πατέρα Κωνσταντίνο Χοροζάνη, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και εθελοντές του χωριού.
Αρχικά, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Πολυκάρπης και επιμνημόσυνη δέηση για τους Προυσαλιώτες χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου ο οποίος ήταν και φέτος το τιμώμενο πρόσωπο των εκδηλώσεων. Ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος, όπου εμφανίστηκαν κατά σειρά η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα των Προυσαλιωτών Καβάλας, η Πανελλήνια Ένωση Κουβουκλιωτών και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυκάρπης «Ο Αριστοτέλης». Σημαντική ήταν και η ομιλία του κ. Γιάννη Γκλαβάκη, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στην Προύσα, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στήθηκε μια εξαιρετική έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του ίδιου του κ. Γκλαβάκη.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ξενάγησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο στα Λουτρά Πόζαρ, όπου είχε την ευκαιρία να του μιλήσει για την περιοχή μας και του παρέθεσε γεύμα.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Συγκινούμαι πραγματικά κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και τιμούν με κάθε ευκαιρία τους προγόνους μας. Η σημερινή μέρα για όλους εμάς που βρεθήκαμε στην Πολυκάρπη, είναι ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία. Ο Δήμος Αλμωπίας στηρίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη της παράδοσης, του πολιτισμού και της λαογραφίας και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Κωνσταντίνο Χοροζάνη ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους ανθρώπους του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυκάρπης «Αριστοτέλης», καθώς επίσης και σε όλους τους εθελοντές που δούλεψαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Παράλληλα, ευχαριστούμε θερμά όλους τους φιλοξενούμενους Συλλόγους και φορείς, τους Δημάρχους και όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, καθώς επίσης και τον κ. Γιάννη Γκλαβάκη ο οποίος εκτός από την ομιλία του διέθεσε γι’ αυτή την ξεχωριστή μέρα προσωπικά του αντικείμενα προς έκθεση. Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω τη σημαντική συμβολή της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας η οποία ανέλαβε την οργάνωση της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων, την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας για τη συντήρηση του κτιρίου και την καθαριότητα του οικισμού και το Τοπικό Συμβούλιο για τη συνεργασία.Η επόμενη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής».







Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 30/2017), το οποίο θα ισχύσει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017 και από τα βορειοδυτικά της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
α) Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017. Αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία.
Από το απόγευμα και μετά η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η Κρήτη και οι Ανατολικές Κυκλάδες.
β) Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017. Η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας η Κρήτη και η Ανατολική Μακεδονία.
Προς το βράδυ και πάλι η ανατολική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες.
γ) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά περιόδους στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017.
Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:
-         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
-         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
-         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία κ.λπ.
-         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-         Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Παιδική Ακαδημία ποδοσφαίρου του ΑΣ Πρόμαχοι: Αναβολή των σημερινών προπονήσεων


Από την παιδική Ακαδημία ποδοσφαίρου του ΑΣ Πρόμαχοι ανακοινώνεται ότι οι σημερινές προγραμματισμένες προπονήσεις των δυο τμημάτων, αναβάλλονται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...